Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Lenoch se sklony k tloustnutí


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Dagmar



Založen: 29.09.2004
Příspěvky: 109
Bydliště: Praha

Předmět: Lenoch se sklony k tloustnutí
PříspěvekPřitlapkováno: 30. 7. 2007 17:29:07
Odpovědět s citátem

Hledám nějakou zkušenost s krmením dvou naprosto různých koček, co se týče stravovacích potřeb.
Naše Suzi je krásná, štíhlá kočička, která si z misky vždy jen trochu uzobne a moc toho nesní. Taky je mnohem více aktivní, až akční, stále někde šmejdí, je zvědavá (i když dost bojavá). Ráda "loví" myšky, honí provázek apod.
To Nancinka je taková malá pecička. Sotva ráno zjistí, že už nespíme, velmi hlasitým mňoukáním se domáhá snídaně. Jak má misku prázdnou, hned upozorňuje, že nemá co papkat a když jí nasypu granulky, je schopna je spořádat na posezení. Taky je dost líná a vyprovokovat ji k nějaké hře je nad lidské i kočičí (Suzi se občas snaží) síly. Celý den jen spí a k pohybu jsme ji přiměli jen u babičky na zahradě. Tam dokonce zapomínala i loudit jídlo Wink
Je pravda, že nemůžu na Nancy chtít, aby vážila jako Suzi 2,5 kg, protože je to britka, ale 6kg na kočičku se mi zdá docela dost. I pan doktor upozorňuje, že bychom s tím měli něco dělat.
Já si ale nevím rady. Už dávno krmím light Hills, navíc sypu pro obě kočičky jen jednu dávku. Tu ale tak ze tří čtvrtin zbaští Nancy. Suzince to ale nevadí, protože neloudí a když Nancy někde zavřu a Suzi nabídnu "nášup", tak o něj moc nestojí.
Taky jsem už zkusila light granule nechat na zemi a "lepší" dát na skříň, kam vyskočí jen Suzi. To jsem ale netušila, co touha po jídle udělá s naší obtloustlou Nancinkou - za 2-3 dny už tam taky vyskočila a Suzinčiny granulky do jedné vymetla!!

Prosím, nemáte někdo s něčím podobným zkušenost? Jak krmit jednu kočku víc a druhou míň, když jim nemůžu během dne oddělovat krmení a držet je přes den, kdy jsme v práci, odděleně taky nemůžu, to by se asi podhrabaly pode dveřmi Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
renata72



Založen: 25.02.2007
Příspěvky: 23
Bydliště: Bohumín

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 30. 7. 2007 20:39:53
Odpovědět s citátem

Někde jsem četla, že je dobré takové kočičce, která se moc nepohybuje, dávat granulky pokaždé na jiné místo v malých dávkách ať "loví". Té zvídavější to neublíží a tu hladovější to donutí k pohybu:)))
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Dagmar



Založen: 29.09.2004
Příspěvky: 109
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 31. 7. 2007 7:09:57
Odpovědět s citátem

Hmmm, dobrý tip - díky. To zavedu, protože kvůli jídlu se Nancy pohybuje ráda Laughing , takže aspoň něco...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Karin



Založen: 17.07.2005
Příspěvky: 338
Bydliště: Brno

Předmět: pohyb!
PříspěvekPřitlapkováno: 31. 7. 2007 11:25:05
Odpovědět s citátem

Nejdůležitější je zajistit kočičce dostatečný pohyb. Zkuste najít hru, která ji bude bavit - většina koček neodolá honění provázku nebo přivázaného peříčka, ale třeba tu správnou zajímavou hru teprve musíte společně objevit - a kočičce se opravdu věnujte. Pohyb pomůže nejen spálit víc nadbytečné energie, ale taky zamezí pocitu nudy, který u koček (a nejen u nich) vede k přejídání. Však jste to sama viděla u babičky na zahrádce.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Dagmar



Založen: 29.09.2004
Příspěvky: 109
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 31. 7. 2007 15:00:07
Odpovědět s citátem

Že potřebuje pohyb, je mi jasné. Fakt jsme vyzkoušeli už kde co... jediný pohyb, ke kterému je ochotna, je chytání provázku nebo peříčka z místa. Zkrátka kecne na zadek a předníma packama loví. Jak s provázkem uhnu, ztrácí zájem. Není ochotna udělat ani krok za hračkou.
Na zahradě jsme se ji snažili hodně prohánět. Chtěli jsme ji vyprovokovat ke hře na honěnou, ale popoběhla vždy jen kousek, pak sebou plácla do trávy a vystrčila to svoje puntíkatý bříško, jako že chce podrbat. Jinak se ale celé dny pomalým rozvážným krokem procházela po zahradě. Jen byla opatrná na rychlejší pohyb.
V bytě je to složitější, protože už tu má všechno prozkoumané - žádné nové podněty Sad nejlepší je to přece na gauči. Navíc na sebe naše dámy docela žárlí. Když si hraju s jednou, tak druhá trucuje. Takže to většinou dopadne tak, že když lákám Nancy na provázek, uloví ho Suzi a Nancinka se už do hry nehrne.
Je to normálka vyšší kočičí psychologie a docela na bednu, ale jsou to moje zlatíčka a budu s Nancinkou klidně chodit do kočičí posilovny nebo na aerobic, když to pomůže Razz
Hlavně ale musím vymyslet nějaký nový systém krmení a rada od Renaty se mi zdá bezva - ještě jí vylepším tím, že miska bude ve výšce, aby si tam musely vyskočit - chachá - však já na tu výrazně prostorově řešenou kočičku vyzraju!!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top