Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Víte o tom, že Diffusil je pro kočky silně toxický?


Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  

Věděli jste,že antiparazitní přípravek Difusil je toxický pro kočky?
ANO
22%
 22%  [ 25 ]
NE
77%
 77%  [ 87 ]
Celkem hlasů : 112

Autor Zpráva
marketad



Založen: 06.12.2006
Příspěvky: 46
Bydliště: Kolín

Předmět: Hledání nového mazlíčka
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 8. 2007 9:45:09
Odpovědět s citátem

Dobrý den,
tak nevím, jak správně popsat události posledních dní.
Už před několika měsíci jsme se rozhodli s přítelem pro pořízení nového kocourka a tak jsme se dali do hledání.Procházeli jsme soukromé inzeráty a nabídky útulků a hledali nějaké zvířátko na kterém by jsme hned poznali, že hledá i ono nás.Trošku jsme preferovali zrzavé kocourky,nechtěli jsme dlouhosrsté, ale v podstatě jsme byli rozhodnutí vzít prvního sympaťáčka.
Z nabídky útulků se nám moc líbil asi 4 měsíční kocourek,nebyl ani zrzavý,moc sympatický, ale bohužel byl opravdu z hodně daleka.A tak jsme si řekli, že se určitě najde i nějaké opuštěné koťátko blíž než 400 km. Rolling Eyes
Asi týden poté jsme byli vyřizovat doklady na městském úřadu a zaslechli jsme ,že místní policistka měla "zásah" .Na návsi bylo totiž toulavé kotě.
Počkali jsme si tedy na ni a hned jak jsme viděli zrzavého mazla v jejím náručí, věděli jsme, že je to adept na našeho rozmazleného miláčka.Dali jsme tedy policistce na nás kontakt, kdyby se o zvíře nikdo nepřihlásil a rychle jsme se rozjeli domů připravit vše potřebné.
Čekali jsme slíbený telefon ale marně.Nakonec jsme se tam zastavili osobně a zjistili jsme,že si pro zrzavého kocourka hned někdo přišel.
Takže pro nás smůla Sad ale pro něho SNAD štěstí.
Asi za týden jsme se seznámili ve vesnici s mladými lidmi a při návštěvě mě hned na dvoře padl do oka zrzavý kocourek s dlouhou srstí, který se o nás začal hned otírat.Obdivovala jsem nahlas jak je úžasný a tak se nad námi sousedka slitovala a darovala nám ho.
Říkala, že se ho ujali a že byl hrozně zanedbaný,plný kožich blech,ulámané vousky,velmi špatnou srst.Taky nám říkala, že nechce jíst a musí se do jídla dost nutit.
Kocourka jsme byli rozhodnutí si vzít a vypiplat si jej.
Konečně máme kocourka a ještě takovou osobnost!Byla to veliká radost a nadšení Exclamation Very Happy



Radost nám začala ubývat,když jsem zjistila jaký je problém do něho nacpat nějaké jídlo.První dva dny nejedl vůbec a to jsem vyzkoušela opravdu všechno.Od granulek,konzerv,čersrtvého nadojeného mléka,smetanu,jogurtu,syrového masa,kuřecího,rybího a nejrůznějších paštik.
Po dvou dnech konečně snědl trošičku upečené buchty.Ta mu asi dost chutnala,protože oždibrával jenom ji.
Provedli jsme odčervení a také jsem u veterináře dostala spec.šampon na srst,měl podezření na plíseň.
Celé dny dost pospával a nejevil zájem o hru.Byl ale strašně moc umazlený a závislý na člověku.Nebylo možné být v jedné místnosti a on v druhé.Usilovným žalostným mňoukáním si vždycky vymohl společnost. Smile
Tuhle středu už byl lepší,začal jíst i čtyřikrát denně a dokonce i maso a granulky.Začal se také rozkoukávat po novém domově a seznamovat se s ostatními zvířaty.S kočkou Macinkou se hned zpřátelil a vyhřívali se spolu hned na schodech.Ani jsem nečekala,že si na něho hned tak zvykne.
A tak jsme jásali, že už se kocourek lepší a bude za chvilku naprosto v pořádku.
Nového kocourka jsme chtěli mít venku společně s Macinkou, ale byl to takový mazel, že suveréně obsadil křeslo a postel a my jsme neměli to srdce mu je brát Smile
V pátek večer jsme se šli spát,kocourek se vyšplhal hbitě na peřinu a se spokojeným vrněním usnul.
Ráno jsme se probudili a kocourek byl mrtvý Crying or Very sad
Byli jsme v šoku !
Moc nás to zabolelo a nechápali jsme jak je to možné, když se jeho stav tak lepšil.
Vykopali jsme mu hrobeček u aleje dubů a rozloučili jsme se s ním.
Je u nás zase moc smutno a jaksi prázdno.I když jsme byl u nás jen týden, moc nám přirostl k srdci a v rodině zaujmul výsostné postavení.
Alespoň nás trošku chlácholil pocit, že měl poslední dny života opravdu nádherné a spokojené.Usnul ve spánku,v peřinách u své rodiny.Když naposledy usínal,předl...
Crying or Very sad


Naposledy upravil marketad dne 4. 8. 2007 14:08:59, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Lucienka



Založen: 20.10.2006
Příspěvky: 107
Bydliště: Karviná, Ostrava

Předmět: Re: Hledání nového mazlíčka
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 8. 2007 11:01:20
Odpovědět s citátem

To mně mrzí, opravdu moc. Vím, co jste si vytrpěli kvůli prvnímu kocourkovi a teď, když jste si konečně našli nového miláčka, tak zase tohle Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
doufám, že to nevzdáte a pokusíte se znovu, do třetice přece všeho dobrého ne? Embarassed
_________________
Lucie a princezna Mia

Z nebe na nás dohlíží kocouř Damián (3)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Alča



Založen: 02.08.2006
Příspěvky: 56
Bydliště: Pardubice

Předmět: Kocourek
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 8. 2007 11:42:06
Odpovědět s citátem

Tak na to není co říct.Vím jak bolestné to pro Vás bylo. Taky jsem našla koťátko, ale mělo FIP a musela jsem ho dát uspat. Taky jsem ho měla týden a moc to bolelo. Ale věřím, že jste nezanevřela a zkuste nějaké koťátko v Hodoníně. Nevím jak je to od Vás daleko.Držím pěsti a dejte vědět.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Lucienka



Založen: 20.10.2006
Příspěvky: 107
Bydliště: Karviná, Ostrava

Předmět: Re: Kocourek
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 8. 2007 17:27:55
Odpovědět s citátem

http://www.aukro.cz/item222349188_zrzavy_kocicak.html
_________________
Lucie a princezna Mia

Z nebe na nás dohlíží kocouř Damián (3)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Adélka



Založen: 29.08.2007
Příspěvky: 16

Předmět: difusil
PříspěvekPřitlapkováno: 29. 8. 2007 15:05:19
Odpovědět s citátem

Milá Markéto,

dnes, tedy s odstupem tři čtvrtě roku, jsem si přečetla na fóru Váš příběh s kocourkem, kterému jste v dobré víře aplikovala ten jed. Neubránila jsem se několika slzám, protože vím, co znamená vytvořit si vztah ke zvířátku. A zároveň mě popadl vztek, že většinou zvířata trpí jen kvůli lidské zlobě nebo chamtivosti. Do poslední chvíle jsem věřila, že se kocourek z té otravy vylízal. Sama mám jednoho kočičáka doma a neumím si představit, že by se jí mělo cokoliv stát, i když lehké to nemá. Před pár lety se na rentgenovém snímku zobrazil brok u páteře. Ten jí naštěstí snad žádné problémy nezpůsobuje. Ale vždy několikrát za určité období trpí epileptickými záchvaty, kdy na ní věru není veselý pohled. Člověk by to možná přijal líp, kdyby věděl, že se to děje v důsledku nějaké nemoci, která prostě přišla. Ale moje kočička kdysi, když žila na ulici, utrpěla těžký úraz hlavy - jak řekl veterinář s vysokou pravděpodobností proto, že jí někdo do té hlavinky praštil. Viděli jsme to v zobrazení na magnetické rezonanci na veterinární klinice v Brně. Když jsem si jí brala před lety z útulku, byla nesmírně bojácná a plachá, ale přesto je z ní nakonec miláček rodiny a udělali bychom pro ní cokoliv, i když je to "jen" kočka.

Je obdivuhodné, jak jste se o Vašeho kocourka starala a on Vám určitě z toho kočičího nebe za tu všemožnou péči mockrát poděkoval. Už se mu daří dobře. Držím Vám palce a zdravím všechny milovníky zvířat a koček zvlášt.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Karin



Založen: 17.07.2005
Příspěvky: 338
Bydliště: Brno

Předmět: Re: difusil
PříspěvekPřitlapkováno: 30. 8. 2007 8:04:04
Odpovědět s citátem

Adélka napsal:
Když jsem si jí brala před lety z útulku, byla nesmírně bojácná a plachá, ale přesto je z ní nakonec miláček rodiny a udělali bychom pro ní cokoliv, i když je to "jen" kočka.



Cesty osudu jsou nevyzpytatelné. Vaše kočička měla obrovské štěstí, že po všech životních útrapách našla vás, kde má veškerou lásku a péči. Kéž by takové štěstí měla všechna zvířata, která trpí pro lidskou aroganci, hloupost a malost.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Adélka



Založen: 29.08.2007
Příspěvky: 16

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 30. 8. 2007 8:36:16
Odpovědět s citátem

Ano, Karin, máte pravdu, člověk by rád pomohl všem zvířátkům, co to potřebují, bohužel to prostě nejde, svět už je takový. Sad je mi z toho občas smutno.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Karin



Založen: 17.07.2005
Příspěvky: 338
Bydliště: Brno

Předmět: pomoc zvířatům
PříspěvekPřitlapkováno: 30. 8. 2007 9:27:50
Odpovědět s citátem

Nemůžeme spasit celý svět a když se o to někdo pokouší, nedopadá to nejlíp, hlavně pro zvířata (mám na mysli třeba zprávy o lidech, kteří doma vězní mnoho desítek "zachráněných" koček bez patřičné péče).

Každý ale nějakou možnost má - třeba jen odchytit a nechat vykastrovat toulavou kočičku, vzít si domů kočičku z útulku, nebo třeba ji jen na dálku adoptovat, anebo pomoci nějakému útulku s inzercí. Nebo také šířit osvětu mezi známými o tom, že kočky, které nejsou určeny na chov, je nutné nechat kastrovat. Je s podivem, kolik jinak inteligentních a moderních lidí to stále neví a co tím způsobují.

Když mnoho lidí spojí své síly, můžeme pro zvířata udělat hodně.

Snad mi prominete tuto vsuvku, která až tak k tématu nepatří.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Adélka



Založen: 29.08.2007
Příspěvky: 16

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 30. 8. 2007 15:44:05
Odpovědět s citátem

Shocked Přesně to samé mě zaráží, když slyším, že kastrace je nehumánní nebo nepřirozená a že si to má příroda zařídit podle svého. A jak říkáte, často od lidí, od kterých byste to vůbec nečekala. Dost odvážný názor na podmínky dnešního světa.

Možná se budem s rodinou stěhovat do nového domu, kde to bude jen naše. Už teď vím, že tam bude za domem vždy nějaké to krmení pro potřebné kočičky, které zrovna půjdou kolem a bude jim kručet v žaludku Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Adéla



Založen: 07.09.2006
Příspěvky: 277
Bydliště: moravské luhy a háje :)

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 31. 8. 2007 5:51:46
Odpovědět s citátem

Já si myslím, že většina lidí odsuzuje kastrace z nevědomosti... Skutečně "miluju" argument, že je to proti přírodě. To sice je, ale kočka už dávno není divoké zvíře. Už před tisíci lety se přimkla k člověku, člověk umožnil, aby se kočky přemnožily. Jen člověk je za kočky zodpovědný a je v jeho možnostech kočkám pomoci nebo je zadupat do země. Confused
_________________
Adéla - KATANGO*CZ
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Adélka



Založen: 29.08.2007
Příspěvky: 16

Předmět: britské kočenky
PříspěvekPřitlapkováno: 31. 8. 2007 8:13:36
Odpovědět s citátem

Přesně tak. Snad převažují hodní a odpovědní lidé nad těmi druhými. Snažím se doufat a dělat osvětu.

Věřím, že mi ostatní odpustí malé odbočení, zabrousila jsem, Adélo, na Vaše stránky - máte britskou modrou a bílou kočenku, existují také britky v černobílé varietě Question Ta moje míca je sice obyčejný černobílý nalezenec, ale má tak strašně jemnou srst a ušlechtilý pohled, že si doma říkáme, že musí mít někde v nějaké předchozí generaci asi něco britského. Děkuji za odpověď.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Adéla



Založen: 07.09.2006
Příspěvky: 277
Bydliště: moravské luhy a háje :)

Předmět: Re: britské kočenky
PříspěvekPřitlapkováno: 31. 8. 2007 9:11:58
Odpovědět s citátem

Zdravím Smile Britky jsou uznané ve velice široké škále barev, tedy i černobílé. Problém je v tom, že černobílá není až tak oblíbená, asi to lidem přijde moc obyčejné, tak jich v této barvě zas tolik není.
Nenašla jsem fotku Vaší kočičky, ale nejen čistokrevné kočky mají ušlechtilý pohled Very Happy I "obyčejný" mourek se dokáže tvářit jako dokonalá sfinga Smile
Co se týče srsti, tak tu by britky měly mít naopak co nejpevnější a hrubou, takzvanou "křupavou" Smile Britku poznáte hlavně podle kulatých tvarů, zavalitosti.
_________________
Adéla - KATANGO*CZ
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Adélka



Založen: 29.08.2007
Příspěvky: 16

Předmět: Re: britské kočenky
PříspěvekPřitlapkováno: 31. 8. 2007 12:02:34
Odpovědět s citátem

Nenašla jsem fotku Vaší kočičky, ale nejen čistokrevné kočky mají ušlechtilý pohled Very Happy I "obyčejný" mourek se dokáže tvářit jako dokonalá sfinga Smile

Ještě jsem jí nezaregistrovala, při nejbližší příležitosti to napravím. Budete hodná, když ji posoudíte. Na druhou stranu na tom zas tolik nezáleží, miláček je a bude tak jako tak. A zavalitá je trochu možná i bez britských či jiných ušlechtilých předků, má se zkrátka moc dobře. Smile

Když se vrátím k tématu, ani ve snu by mě nanapadlo, že Difusil je pro micky jedovatý. Klidně bych byla schopna ho své mindě také dát. Tedy teď už jsem chytřejší. O to víc byla smrt Markétina kocourka a možná i dalších strašně zbytečná. Jen žasnu, že se něco takového vůbec mohlo prodávat a že to nějaký odpovědný úřad mohl schválit. Shocked
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Adéla o.



Založen: 02.09.2007
Příspěvky: 49
Bydliště: Louny

Předmět: Permethrin
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 9. 2007 18:08:32
Odpovědět s citátem

Mě dal na odblešení a "odparazitění" přímo veterinář přípravek Bio kill (účinná látka - Permethrinum 250 mg/100ml.) se slovy :"Postříkejte ho tím až bude celej mokrej." Doma jsem si všimla nápisu Nepoužívat na kočky. Takže kocourek zůstal s blechou, všenkama a ušním svrabem (asi) přes víkend s náma v posteli Razz a jsem zvědavá co mi na to pan doktor řekne. Budu po něm chtít Stronghold (poučená z různých diskuzí) a Bio kill mu hodím na hlavu. Jen nevím jestli ho už kocourek může dostat. Máme ho měsíc a přišel sám, takže se neví kolik mu je.(Podle odhadu prý tak 1,5-2měsíce, takže teď už 2,5-3 měsíce) Prospívá ale dobře, když přišel měl 0,5 kg a protože báječně papká, včera jsem navážila 1,24 kg spící váhy. Shocked .Royal Canine Baby a Kitten je holt ňamka!Jsem ale nezkušenej chovatel - úplně první kočka v celý širý rodině, tak se to snažím vyhanradit láskou Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Adélka



Založen: 29.08.2007
Příspěvky: 16

Předmět: Re: Permethrin
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 9. 2007 19:34:03
Odpovědět s citátem

. Takže kocourek zůstal s blechou, všenkama a ušním svrabem (asi) přes víkend s náma v posteli.

Myslím,že pár dnů navíc s blechami a svrabem kočičák i Vy rozhodně vydržíte, než kdybyste pak kocourka měla křísit z mrákot. Vyměnila bych i veterináře, už bych k němu neměla důvěru. Na vnitřní parazity jsou pro malé dobré jemnější pasty a na vnější jsou i různé pudry na koťata, tuším, že Bolfo nebo jak, snad tam není permethrin, nevím jistě. Zkuste se podívat na stránky nějakých e - shopů pro zvířata.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Karin



Založen: 17.07.2005
Příspěvky: 338
Bydliště: Brno

Předmět: Re: Permethrin
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 9. 2007 7:38:41
Odpovědět s citátem

Adéla o. napsal:
Mě dal na odblešení a "odparazitění" přímo veterinář přípravek Bio kill (účinná látka - Permethrinum 250 mg/100ml.) se slovy :"Postříkejte ho tím až bude celej mokrej."


ROZHODNĚ si najděte jiného veterináře!
A jinak hodně štěstí a radosti s první kočičkou.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Adéla o.



Založen: 02.09.2007
Příspěvky: 49
Bydliště: Louny

Předmět: Re: Permethrin
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 9. 2007 17:47:02
Odpovědět s citátem

Dnes jsme byli u veterináře a on řekl, že Bio Kill běžně na kočky používá ale že jestli mám strach ho použít, že to respektuje.Pudr jsme nedostali-ten měl už dřív (asi 3návštěva z celkových snad 10) jenže po tom strašně slintal a zhoršili se mu očička. Takže kocour dostal za krk Stronghold pro koťata. Složení nevím, v tom zmatku -kocour do přepravky, z přepravky, sundat z mého krku, sestře z trička-je fakt živej Very Happy jsem si od toho nevzala krabici a leták mám pouze na Stronghold pro psy. Vyměnit veterináře-já nevím, tady asi kočky nikdo moc neléčí protože jinej veterinář mi telefonicky potvrdil, že Bio Kill na kočku ne ale že mu tím můžu vytírat uši!!! proti tomu svrabu. A "náš" veterinář zase říká, že to ušní svrab není. Tak já nevím. Ještě zkusím najít dalšího veterináře. Na netu jsem zatím našla, že je u nás (v Lounech) útulek pro kočky, který provozuje veterinář, tak se tam zajedu podívat, jestli je tam i normálně ordinace, bylo by to asi nejlepší. Jestli je to slušnej útulek, tak myslím, že by ten doktor měl bejt machr. On je totiž útulek i v Jimlíně u Loun a místní paní se o něm vyjádřila, že je to spíš polepšovna pro zvířata, než útulek...Ale děkuju za tipy.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Permethrin
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 9. 2007 17:53:50
Odpovědět s citátem

Ten Stronghold bylo to nejrozumnější řešení, funguje vlastně proti všemu, vč. svrabu.
Pokud nejde změnit veterináře, tak je ale dobré si zjistit co nejvíc informací a být alespoň o půl kroku napřed před vetem, aby nedošlo k nějaké katastrofě. Dá se říct, že pokud je kočka zdravá, potřebujete veterináře jen na očkování, odčervení, což by měl zvládnout každý. Problém je při marodění, ale i pak se to dá řešit diskuzí.

April
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Adéla



Založen: 07.09.2006
Příspěvky: 277
Bydliště: moravské luhy a háje :)

Předmět: Re: Permethrin
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 9. 2007 17:55:39
Odpovědět s citátem

Stronghold je dobrý, jen pozor, nefunguje na tasemnice! Takže ho nelze brát jako plnohodnotné odčervení. Ale vnější parazity zabíjí všechy, velmi rychle a dlouhodobě.
_________________
Adéla - KATANGO*CZ
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Adéla o.



Založen: 02.09.2007
Příspěvky: 49
Bydliště: Louny

Předmět: Re: Permethrin
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 9. 2007 18:08:48
Odpovědět s citátem

Já právě celkem uznávám, že ten veterinář neprosazuje svůj názor. Třeba se nemuselo nic stát, třeba by to dopadlo špatně.Holt je machr třeba na psy. Soused ho za uzdravení 16leté feny vlčáka hrozně chválil. Odčervovanej byl kocour hned při první návštěvě (asi 2 hodiny po tom, co k nám přišel).Dostal nějakou pastu ze stříkačky rovnou do tlamy, to nevím co bylo. Nevím sice jak se projevuje tasemnice u koček ale vzhledem k tomu, že jí normálně podle dávkování co je na pytlíku s granulema, má dobrý trávení a za ten měsíc co ho máme přibral okolo 3/4 kila, tak myslím že v tomhle ohledu je to v poho. Kadí a čůrá taky normálně a zvracel jen jednou, kdy jsem mu blbec dala kousek taveňáku... On je v podstatě zdravej, jen byl prostě takovej celej zoufale zanedbanej. Navíc jsem se pak zpětně dozvěděla, že pořád lezl k sousedům a jejich děti aby se nevracel ho odnesly za potok, kterej evidentně přebrodil, protože přišel až po bříško mokrej. Ještě štěstí, že to bylo ještě v obdobích sucha, jinak by z něj byl plaváček.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Adélka



Založen: 29.08.2007
Příspěvky: 16

Předmět: Re: tasemnice
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 9. 2007 20:32:24
Odpovědět s citátem

Tasemnici poznáte tak, že kočka vykadí článek. Podezření bych měla, kdyby byl kocour malátný, hubnul, zvracel a měl průjem. Ale to asi není Váš případ. Pozor, tasemnice můžou přenášet blechy, nemusí být nutně z jídla Exclamation
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Adéla



Založen: 07.09.2006
Příspěvky: 277
Bydliště: moravské luhy a háje :)

Předmět: Re: tasemnice
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 9. 2007 21:12:21
Odpovědět s citátem

Pokud kočičák chodí ven, je potřeba odčervovat preparátem, který zabírá i na tasemnice, protože je přenášejí blechy a myši, s nimiž se venkovní kočičáci běžně setkávají... Pokud měl kočičák blechy, je vysoká pravděpodobnost, že má i tasemnice. Pokud nechcete hned odčervovat, nechte kocourovi udělat rozbor trusu. Tam se to pozná. Rozbor trusu není nic drahého, stojí asi jen 50 Kč.
_________________
Adéla - KATANGO*CZ
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Adéla o.



Založen: 02.09.2007
Příspěvky: 49
Bydliště: Louny

Předmět: Re: tasemnice
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 9. 2007 11:55:28
Odpovědět s citátem

No on měl blechy jen tři (myslím dospělé).Jedna z něj vypadla už asi před 3týdny mrtvá, to bylo po tom co dostal pudr a 2 jsem mu vyčesala teď o víkendu (odblešovací kůra místo BioKillu Very Happy ).Včera mu kápli ten Stronghold a žádná z něj nevypadla ani už jsem žádnou nevyčesala.Myš zná jen plyšovou - teda po dobu co je u nás a chodí jen tak na dvorek a k sousedům na záhonek válet se v hlíně u kytek.Není totiž ještě očkovanej protože pořád chrchlal, tak to doktor zatím odložil, takže ho pouštím ven jen pod dozorem. Navíc je mladej takže se zhruba do 5-10 min.vrací domů, venku se jen tak rozhlídne. Myslím teda, že nemá šanci tu tasemnici teď dostat ale těžko říct.Žere normálně, v bobkách jsem nic neviděla a malátnej teda rozhodně není. Razz Asi tak za 10 dnů půjdeme konečně na to očkování, tak se na to zeptám. Děkuju.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Adélka



Založen: 29.08.2007
Příspěvky: 16

Předmět: Permethrin
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 9. 2007 15:52:06
Odpovědět s citátem

Byla jsem dnes s kočičákem na očkování a nedalo mi to, abych se pod vlivem této permethrinové diskuse veterináře nezeptala, jak jde dohromady permethrin a kočičáci. Okamžitě zareagoval, že nejde. Že snad nějaký 1% roztok by narozdíl od 5% roztoku nemusel vadit, ale kočkám že tuto látku na odblešení vůbec nedává. Tak jsem ráda, že mu můžu důvěřovat. Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Adéla o.



Založen: 02.09.2007
Příspěvky: 49
Bydliště: Louny

Předmět: Re: Permethrin
PříspěvekPřitlapkováno: 9. 9. 2007 12:11:00
Odpovědět s citátem

Asi přeci jen toho veterináře vyměníme. Zjistila jsem že ten útulek v Lounech Modrý kocouř podporuje, tak to tam zkusím. Stejně jsme se rozhodli pro další kočku. Jen ještě musíme vymyslet jestli kocoura nebo kočičku, jak starýho atd.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Adélka



Založen: 29.08.2007
Příspěvky: 16

Předmět: Re: Permethrin
PříspěvekPřitlapkováno: 9. 9. 2007 13:43:36
Odpovědět s citátem

Jen ještě musíme vymyslet jestli kocoura nebo kočičku, jak starýho atd.

Nehledejte, on(a) si vás vybere sám(a) Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Adéla o.



Založen: 02.09.2007
Příspěvky: 49
Bydliště: Louny

Předmět: Re: Permethrin
PříspěvekPřitlapkováno: 17. 9. 2007 8:24:16
Odpovědět s citátem

Zatím si nás nikdo nenašel, tak tomu jdeme pomoct do útulku. Kočičák špatně snáší samotu. Celou dobu co je u nás, tak jsem nemocná, takže jsem furt doma. On má pocit, že je to tak v pořádku. Asi za 14 dnů ale už musím do práce, tak bych chtěla ještě dohlížet jak si budou zvykat. Evil or Very Mad Twisted Evil
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Adélka



Založen: 29.08.2007
Příspěvky: 16

Předmět: Re:
PříspěvekPřitlapkováno: 17. 9. 2007 10:38:08
Odpovědět s citátem

Uvidíte, že si Vás v tom útulku určitě vybere! Ta moje si mě vybrala doslova na první pohled na umisťovací výstavě, kam jsem se šla jenom podívat. A je to z toho láska na celý život Razz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Adéla o.



Založen: 02.09.2007
Příspěvky: 49
Bydliště: Louny

Předmět: Permethrin
PříspěvekPřitlapkováno: 17. 9. 2007 16:31:43
Odpovědět s citátem

Zatím čekáme na telefon z útulku. Domácí kočičáky má na starosti jiná paní, než ta co jsem s ní mluvila, tak jsem napnutá. EmbarassedA taky paní říkala, že ví, že ten Biokill veterináři běžně používaj ale že ona se toho taky bojí, takže to nepoužívá. Aby se v tom prase vyznalo. Alespoň, že je to na tý flaštičce napsaný, že alespoň tenhle výrobce má svědomí. Zajímalo by mě jestli se dá někde zjistit, který všechny látky jsou pro kočky toxické narozdíl třeba od psů.Nějaká slušná knížka o kočkách. Já jsem si v nouzi koupila takovou jednoduchou a tam jsou strašný bláboly vedle docela slušnejch rad...trošku ruská ruleta.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Permethrin
PříspěvekPřitlapkováno: 17. 9. 2007 16:52:41
Odpovědět s citátem

Já myslím, že v dnešní době je nejlepší při jakékoliv nejasnosti hledat na internetu .... je tu naštěstí už dost informací, které můžou pomoct.
A ideální je hledat nejen na českých stránkách, ale i na zahraničních ... např. na téhle dole jsou toxické věci z "domácnosti" .... http://www.cat-world.com.au/cat-worldtoxic.htm chce to hlavně hledat a ověřovat si zjištěné na různých místech ...

April

P.S.: ještě jedna zajímavá webstránka s věcmi toxickými pro kočky.
http://www.peteducation.com/category_summary.cfm?cls=1&cat=1418
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další



Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (17x)
2
Přinesení (12x)
3
Editorial 19. června 2006 (12x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top