Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Morálka chovu


Jdi na stránku Předchozí  1, 2

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
ZdenkaP



Založen: 08.06.2007
Příspěvky: 466
Bydliště: Brno

Předmět: Re: Další zkušenost
PříspěvekPřitlapkováno: 29. 6. 2007 8:56:27
Odpovědět s citátem

sanny napsal:
A prosila mně, ať ji posilám fotečky a píšu jak se má.
Kotě třikrát odčervené, naočkované a Mezinárodní očkovací průkaz pro psy a kočky,ještě zvláštní lístek kde mi napsala kdy musíme přeočkovat a kdy co dalšího potom naočkovat i dny kdy bylo kotě odčerveno. Jednání výborné. Takže není množitel jako množitel a chovatel jako chovatel. Paní na tom evidentně prodělala, ale láska ke kočičkám tam je vidět. Tohle je další má zkušenost. Exclamation

Je to přesně jak říkáte, Sandro, vše je v lidech a o lidech a jejich VZTAHU a LÁSCE ke kočkám a zvířatům vůbec - protože někdo může mít 1 kočičku pro radost a starat se přesně jako píšete i o koťátka, někdo má registrovanou chovatelskou stanici, množství koček pozavíraných různě, když se nesnesou a hledí se koťat zbavit co nejrychleji, kamkoliv, na výstavách, aniž vůbec vím komu, aniž vím, není-li to jen momentální okouzlení malým koťátkem, koťat "nachovám" (když CHOVATEL) tolik, že se nemůžu všem poctivě věnovat a mám jich tolik po světě, že se vůbec nestarám, co je s nimi dál.... Takže s Vaší poslední větou - jednoznačný SOUHLAS!! Exclamation
_________________
Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz

Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Adéla



Založen: 07.09.2006
Příspěvky: 277
Bydliště: moravské luhy a háje :)

Předmět: Re: Další zkušenost
PříspěvekPřitlapkováno: 29. 6. 2007 9:10:14
Odpovědět s citátem

Plně souhlasím. Sama mám kočky s PP a naše koťátka také budou s PP. Dříve jsem to viděla hrozně černobíle. Chovatelé s PP jsou ti dobří a ti bez vždycky špatní.
Poslední dobou procházím značnými desiluzemi díky tomu, že jsem blíže poznala několik známých chovatelů, kteří chovají čistě pro peníze a prestiž.
Myslím, že je to vždy o lidech a jejich přístupu a lásce ke zvířatům. Někomu jde jen o výstavní úspěchy, kterými si léčí vlastní mindráky, někomu o peníze.
Přesto věřím, že většina reistrovaných chovatelů jsou lidé, co svoje kočky opravdu milují a záleží jim na blahu svých odchovů.
Nicméně věřím, že jsou takoví lidé i mezi chovateli bez PP, jen předpokládám, že jich bude asi mnohem méně a i další rizika jsou opravdu veliká. O nejasném původu koťat ani nemluvě.
_________________
Adéla - KATANGO*CZ
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Karolina Leitnerova



Založen: 02.02.2006
Příspěvky: 361
Bydliště: La Maison De Lions

Předmět: diskuze o etice ch. stanic z jiné rubriky
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 8. 2007 9:51:53
Odpovědět s citátem

Přestože je toto téma v jiné rubrice, týká se Sphynxů, takže tu na příspěvek uvádím odkaz:
http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=2091
Diskuze pod příspěvkem byla April uzamčena.

Proč k uzamčení došlo a diskuze o tom je na: http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=2097&highlight=

Berushko (Capri...) ? přiznám, že jsem to byla já, kdo Vám v dobré víře poradil obrátit se s Vaším problémem sem. Respektive jsem radila dvě řešení, jak dostát svých práv. Buď jít cestou oficiální, tedy podat trestní oznámení na chovatele, který si od Vás vzal peníze a nedal kotě (nyní, když tu zmiňujete, že se pohybujete v právnické branži mě jisté drobnosti zaráží), nebo o své zkušenosti napsat sem a doufat, že přimějete chovatele k nápravě.
Chápu Vaše rozhořčení z uzamčení tématu, ale také chápu April, která po předešlých zkušenostech diskuzi uzamkla, neboť chtěla předejít případnému následnému urážení a napadání. Ano, přejeme si mírumilovné fórum, kam se lidé přijdou poradit, pobavit a relaxovat, i navazovat nová přátelství. Vesměs jsou tu lidé milí, veselí, s pozitivním přístupem k životu, ale dokud si nedáte tu práci je, i jejich milované kočičáky poznat, prosím neodsuzujte je. Moderátoři i sami přispěvatelé preferují pokojnou atmosféru a cílem jejich snažení je vytvořit místo, kam se lidé budou rádi vracet a kde jim bude dobře. Na druhou stranu, nechceme vytvořit uzavřený svět plný iluze, že není nic špatného a do něhož neproniknou žádná negativa. I diskuze o smutných věcech, nemocech a špatných zkušenostech zde mají místo, pokud budou zachována určitá pravidla, hlavně pravidla lidské slušnosti. Snažíme se ale zamezit tomu, aby se diskuze zvrátila špatným směrem. Z tohoto důvodu, a po určitých zkušenostech, April fórum, možná o chvíli dříve než bylo nutné, uzamkla.
Vězte, že dostávat soukromé maily nebo SZ, od kočkomajitelů, kteří se bojí do fóra něco napsat, napsat negativní zkušenost nebo problém, neboť se obávají reakce, rozhodně nechceme.
K „mazání“ příspěvků bych chtěla podotknout, že se opravdu nejedná o cenzuru ve smyslu mazání „nepohodlných“ příspěvků. Já osobně mohu mluvit jen a pouze o Sphynx fóru, jehož jsem spolumoderátorkou, přístup k jiným rubrikám nemám. Pokud si dáte tu práci pročítat Sphynx fóra, zjistíte, že mazala jen jedna přispěvatelka, pravděpodobně později průchodu svých emocí litovala.
Moderátoři Sphynx fóra ničí příspěvky nemaží. Jediné, co tu proběhlo, bylo uzamčení některých diskuzí, které nikam nevedly, nebo se odchýlily od kočičího tématu. Vše, co mohlo být k věci řečeno, řečeno bylo a nebylo nutné pokračovat v nikam nevedoucím mlácení prázdné slámy.
Zmiňujete listinu základních práv a svobod, svobodu projevu... a co takhle pravidla slušného lidského jednání? V některých diskuzích se, bohužel, o slušnosti moc hovořit nedá. Když Vás někdo nazve debilem, je to sice jeho svobodný projev, ale slušné to rozhodně není. Pokud jsou, byť i negativní věci zde, řešeny v duchu slušného jednání a diskuze zůstávají konstruktivní, nikdo s tím nemá problém. Jak si z diskuzí na Sphynx fóru můžete všimnout, dáváme prostor oběma stranám se k věci vyjádřit, a také se tak děje. Máme zájem Sphynx majitelům pomoci vyřešit jejich problémy. Zároveň zde příspěvky všeho druhu zůstávají, aby si ti, kdo jsou u Sphynx začátečníci, mohli sami dle svého úsudku, vytvořit obrázek, jaká je u plemene Sphynx situace z hlediska zdravotního, povahového, péče, ale i vztahů mezi chovateli a majiteli. Z tohoto důvodu vidím zpětné pročítání příspěvků (Vámi onačené jako pitvání se v diskuzích) jako velmi přínosné a dovolím si s Vámi nesouhlasit, že jde o ztrátu času. Nyní Sphynx kotě máte. Možná nastane chvíle, kdy si s něčím v péči, výchově nebo zdravotní záležitosti nebudete vědět rady. Doufám a přeji Vám, aby chovatel, od kterého kotě máte, Vám v takovou chvíli byl 100% k dispozici, pomohl Vám, věnoval veškerý čas a podělil se o mnohaleté zkušenosti. Pokud ne, Sphynx fórum na Modrém kocourovi a jeho moderátoři a členové se k Vám zády neobrátí, ani přesto, že nás teď dle vlastních slov litujete a nepotřebujete.
S přáním krásného dne a mnoha radostných chvil s Vaším kotětem
_________________
Karolina
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
sanny



Založen: 16.01.2007
Příspěvky: 191
Bydliště: Ostrava

Předmět: Jak to bylo MutymII.
PříspěvekPřitlapkováno: 9. 11. 2007 14:47:37
Odpovědět s citátem

Mutyho tatínek Muty I. se mi vždycky moc líbil a často jsem se kochala jeho fotkami na webu. Už nějakou dobu jsem byla rozhodnutá, že pořídím Mumikovi kočičího parťáka. Když se Tyrellu narodila koťátka po Mutym I., tak jsem si řekla, že se zkusím zeptat. Jenže po mých zkušenostech a problémech s Mumikem jsem nevěřila, že by mi paní Leitnerová svěřila svou kočičku. I přes to všechno jsem jí nakonec napsala (vím, že za zeptání nic nedáš) jestli se náhodou nenarodilo kotě podobné Mutymu I., že bych, pokud souhlasí, měla zájem, ale na druhé straně pochopím i ji, pokud řekne ne.
A světe div se, byla jsem překvapena kladnou odpovědí. Od té doby jsme byly v kontaktu každý týden, aby mně informovala a posílala fotky jak mi Mutinek roste.
Protože je Mutik kupovaný na mazlíka a je opravdu vymazlený, tak jsem při odběru byla překvapena další věcí a to tím, že v kupní smlouvě byl jeden bod navíc. Mutika můžu vykastrovat kdy já budu chtít a může se použít do chovu, i když mám omezená chovatelská práva.Věřte, byla jsem velmi překvapená důvěrou paní Leitnerové, protože vím, že koťátko ze svého chovu kupované na mazlíka s takovými právy nesvěřuje a i při koupi mazlíka si zájemce vybírá.

Automaticky jsem dostala kopie vyšetření rodičů na HCM. Bez obav, že by je někdo mohl zfalšovat (sice dodnes nevím kdo), ale to dává u všech koťátek.

Jediné co bylo negativní při koupi Mutika - ujelo nám Pendolíno. Very Happy

Tímto bych chtěla poděkovat paní Leitnerové a její chovatelské stanici Tyrell. Moc si vážím jejich znalostí a důvěry, kterou mně opravdu překvapila.
Děkuji.

_________________
Sandra a Mutinci Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   

Jdi na stránku Předchozí  1, 2



Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top