Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Opakované podávání antibiotik

Fórum: Nemoci

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
hanuled



Založen: 20.08.2007
Příspěvky: 132

Předmět: Opakované podávání antibiotik
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 10. 2007 16:02:20
Odpovědět s citátem

Mám takový problém s naším kocourkem a chtěla bych se zeptat na názor ostatních chovatelů...
Našemu Kubovi je šest měsíců, nalezenec z půdy a už od malinka měl všelijaké zdravotní problémy- svrab, urputní paraziti nereagující na osčervování Sad atd.
Vše se nám postupem času jakžtakž podařilo vyřešit, jen jedna věc mě pořád trápí. Kubíčkovi se stále dokola vrací nějký zánět horních cest dýchacích- kýchání, kašlání, vyhakává hleny, navíc mu slzí očičko. Vždy dostaneme anitibiotika, po dobu léčby se problémy vytratí, ale jakmile anitibiotika dobereme, je vše zpět. Začínám být z toho zoufalá, před týdnem jsme dobrali antibiotika a dnes jsem musela znovu volat veterináři, protože se nám Kuba zase zhoršil, v noci se dokonce dusil Crying or Very sad
Pravděpodobně dostaneme znovu antibiotika...To už budou za ty zhruba dva a půl měsíce, co máme Kubička doma, už páté!!!!
Jinak dělám vše pro to, aby se mě dobře. Krmíme HIllsem a Proplanem, dostává syrové a vařené maso, SHiny Cat, na posílení imunity Sangrim a Vitapet pastu. Až na to hekání a vykašlávání hlenů je to ďáblík, opravdu akční puberťák Laughing
Jen jsem se chtěla zeptat, jestli někdo nevíte, jak máme postupovat, jakou léčbu nasadit a pod.?
Veterináře už jsem změnila ale i tomu novému už došly nápady, tak třeba kdybych přišla s nějakým nápadem...už opravdu nevím, nechci a nemůžu se dívat na to, jak nemůže skoro dýchat, chci mu nějak pomoct, ten pocit bezmoci je strašný.
Všem vám předem děkuji za nějaký návrh!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
beta.1



Založen: 20.06.2007
Příspěvky: 640

Předmět: problém kocourkův
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 10. 2007 16:26:00
Odpovědět s citátem

já ti neporadím jenom chci říct že mi je chudáčka moc líto,antibiotika bych nedovolila,je to hrůza.Třeba má nějakou alergii.je zahleněný, nedáváš mu kravské mléko?,zkusila bych mu na pití dávat cibulový odvar,dětem to pomáhá.Kdyby ti náhodou ten odvar pil,tak aspoň týden,První dny se po něm příznaky zhorší,ale pak je to velmi dobré.Odvar bych uvařila tím způsobem,že bych dala vařit nějaké masičko a zároveň tam nakrájela moooc cibule,to maso aby to snad pil.Třeba se bude někdo smát,ale cibulový odvar moc pomáhá já bych to zkusila,záleží na tobě,ale chemii už bych do chudinky necpala,je vidět,že to neléčí,jenom odsune.Kubíkovi přeji moooc štěstí a ať se mu daří vylečení.Bětka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Lenka V.



Založen: 15.03.2007
Příspěvky: 155
Bydliště: Úžice u Kralup n.Vlt

Předmět: ATB
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 10. 2007 16:45:10
Odpovědět s citátem

Zkus mu dávat jitrocelový sirup - normální co se koupí v lékárně pro děti - třeba s echinaceou a s vitaminem C. Dvakrát denně 1-2 ml stříkačkou do tlamky. Nenahradí ATB, ale alespoň trochu pomáhá. Jinak naše vet zrovna nedávno zmiňovala, že podobně urputné problémy vyléčila Spersadexem - kapičky kapat do nosu a očí tři týdny event.i víc a aspoň 5x denně (víckrát lepší).
_________________
Lenka Venclíková
Dee burmilky
silver & golden
www.burmilla.snadno.eu
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
liw



Založen: 03.05.2006
Příspěvky: 152

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 10. 2007 19:30:58
Odpovědět s citátem

hanuled, ako dlho ste brali jednotlive antibiotika?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: problém kocourkův
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 10. 2007 5:55:43
Odpovědět s citátem

Především cibulový odvar nedávat - cibule a česnek nejsou pro kočky zrovna vhodné potraviny, dá se říct, že jsou pro ně dokonce až toxické při větší míře požití!

Ty antibiotika mu rozhodně v téhle míře také nedělají dobře, co se mu zlepší na horních cestách, může se zhoršit díky nim v trávicím systému.

V poslední době se tu probíralo vícero nachlazení a jedněmi z typů byla injekce Baypamune a sirup Plearasan, zkuste se na ně optat veterináře.

April
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Pavla1



Založen: 16.02.2007
Příspěvky: 66
Bydliště: Pardubicko

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 10. 2007 8:00:00
Odpovědět s citátem

My s rýmou taky bojujeme, i když v menším rozsahu - Mája občas pšíkne a jinak ji slzí očička. Antibiotika brala už 2x - poprvé 6 dní a podruhé 10 dní. Další ATB už do ní cpát nechci. Krmení má kvalitní a dávám jí multivitaminovou pastu od Gimpetu.
_________________
Pavla
http://www.kocicinadeje.estranky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
hanuled



Založen: 20.08.2007
Příspěvky: 132

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 10. 2007 10:50:18
Odpovědět s citátem

Všem děkuji za odpovědi!
Jen pro upřesnění...léčbu začal vet Synuloxem, ten bral 7 dní, pak jsme měli Tenazym- 5 dní, poté dvakrát týdně nějakou antibiotikovou injekci, naposledy to byly nějaké žluté kapky, dost drahé, zhruba 300Kč a ty jsme brali 14 dní. Dnes jdeme na veterinu znovu, vet mu chce dát zase další antibiotika.Zeptám se ho na Baypamune a na ten jitrocelový sirup a vše ostatní, co jste navrhli:-) Sanžím se, jak můžu, ale už mě to také vyčerpává, já bych třeba potřebovala k zubaři Smile , není čas.
To ne, přeháním, ale je to takový strašbý pocit, člověk má už pocit, že to bude dobré a pravidelně týden po antibiotické léčbě vše začne znovu.
Ještě jednou všem děkuji
Kdyby ještě někoho něco napadlo, tak napište, budem s Kubíkem rádi.
Dnes ještě napíšu, co nám řekl vet.
Zatím pa
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Adéla



Založen: 07.09.2006
Příspěvky: 277
Bydliště: moravské luhy a háje :)

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 10. 2007 15:38:58
Odpovědět s citátem

Zdravim,

my jsme neco velmi podobneho zazili u jedne nasi kocky. Brala porad ruzna antibiotika, vzdycky se to na chvilku zlepsilo a pak zas BUM a znovu kaslani, slzeni, zanety spojivek, dychaci problemy.
Na veterine jsme nechali silene moc penez, pichali i Baypamune apod. a vse bylo naprosto na nic.
Jeden zkuseny chovatel nam poradil podavani L-lysinu a bylo to jako dar z nebes! Nektere kocky jsou totiz infikovany herpes virem, ktery je nelecitelny a ma presne takove projevy. L-lysin tyto projevy mirni, nekdy se dokonce podari pomoci nej herpes vylecit.
U nas to zabralo na 100%. Jiz po mesici vsechny opakovane zanety zmizely a jiz se nic nevratilo a kocka je zdrava jako ripa. Muzete zkusit koupit kapsle L-lysinu normalne pro lidi. Kocce se nejdrive podava 500mg denne, pozdeji se prechazi na udrzovaci davku 250mg denne. Podavani je dlouhodobe!!!! My se odvazili L-lysin vysadit az po roce a vsechno je porad ok, i ve stresovych situacich, kdy drive dochazelo ke zhorseni.
Muzete to zkusit, pokud to nepomuze, L-lysin neublizi.

Drzim palce!
_________________
Adéla - KATANGO*CZ
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
hanuled



Založen: 20.08.2007
Příspěvky: 132

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 10. 2007 19:00:38
Odpovědět s citátem

Tak jsem dnes na veterině dostala další antibiotika, musím říct, že náš vet se sice snaží, ale už z našeho KUbíka začíná být taky pomalu zoufalý.
Předepsal nám Syntophyllin, 1x denně...jsou to léky lidské, podle příbalového letáku mi přijdou docela silné, nevím. Každopádně je máme brát dva týdny, pak Probican a prý se uvidí.
Baypamune mi nedoporučil, prý s ním nemá moc dobré zkušenosti, jakože neublíží, ale údajně nezaznamenal ani nějak extra posun v léčbě, tak nevím. Počkáme ještě ty dva týdny a pokud se to nezlepší, tak mu nechám napíchat Baypamune a uvidíme.
To víte, je to záhul, na psychiku, peněženku Smile , to druhé byach i zkousla, ale nervičky to zatím pěkně odnášejí.
Dne také poprvé padlo slovo FIP, tak mě polila hrůza, vet to zmínil jako možnou příčinu KUbového stavu, taky mu nejde na rozum, jakto že je pořád na hromadě.
No snad to bude dobré, MUSÍ!!!


P.S. Ještě jedna otázka:
Nevíte někdo, jestli neškodí zvířátku, když jsou mu podávány antibiotika a zároveň se odčervuje? Ostali jsme dnes totiž také Panacur, odčervovací tabletky a máme je čtyři dny podávat...tzn. zároveň s antibiotiky. KUba už byl sice odčervovaný milionkrát, ale naposledy zase blinkal nějaký črevy, tak to chce vet ještě zkusit, jestli nemůže být příčina dráždivéjo kašle i tady
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
PussyCat



Založen: 12.08.2007
Příspěvky: 19

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 10. 2007 20:16:01
Odpovědět s citátem

Náš Mikešek byl po operaci, brál antibiotika a doktorka ho odčervila spot-onem.
Měl nevyléčitelnou nemoc imunity ale týkala se především kloubů, měl vysok é horečky, taky mu to šlo i na dýchací cesty - to se však ke konci potlačilo.
Nemyslím, že Váš kocour má stejnou nemoc, ale možná má v tom prsty jeho imunita. U nás všechny antibiotika selhaly právě kvůli imunitě. I na tuhle variantu by se mělo myslet.
Moc Vám držím palce.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 10. 2007 7:16:10
Odpovědět s citátem

No pokud by přišla na přetřes některá z "F" nemocí, spíš bych popřemýšlela nad kočičí leukémií (FeLV). FIP má poměrně specifické příznaky a nemá moc dlouhý průběh. FeLV je spíš takový ten "boj", kdy kočka neustále marodí a neustále se něco objevuje a nemůže se přijít na to, co je příčinou. Samozřejmě vyloučit se takhle po netu nic nedá, přesto ale po tom, co jsem si načetla, rýma (zkráceně řečeno) neodpovídá klasickým příznakům FIP.

Ten Baypamune není vyloženě léčba, ale měl by být právě na podporu imunitního systému.

Osobně si myslím, že kočky by měly dostávat léky určené pro kočky, lidská antibiotika mi příjdou svým způsobem silná, přecejen je tu velký nepoměr v hmotnosti člověka a kočky (takže opatrně s dávkováním!), navíc - dva týdny není zrovna krátká doba Confused Snad je na veterináře spolehnutí a ví, co dělá.

S tímhle schématem odčervení zkušenost nemám. Ale odčervení je samo o sobě docela záhul na trávicí systém ... asi bych nejdřív odčervila a až pak nasadila atb, ale to je jen můj názor.

April
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
hanuled



Založen: 20.08.2007
Příspěvky: 132

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 18. 10. 2007 19:01:52
Odpovědět s citátem

Dnes je to přesně čtrnáct dní, co jsme začli brát Syntophyllin...mimochodem švagrová je lékařka a prý to jsou léky na astma:-(, ovšem účinek v podstatě žádný. CO možná trošičku pomohlo, tak ten jitorcelový sirup, ale kašel přetrvává, cice je to lepší, ale opravdu minimálně.
Já už jsem zralá na mašli Sad , je to hrůza, jsem z toho nešťastná, jak je pořád na hromadě. Ten kašel není normální ai kdyby to nakrásně bylo třeba z chlupů, čemuž tedy nevěřím, tak rozhodně jeho rýma a vykýchávání zeleno-žlutých hlenů, to tedy normální rozhodně není.
Zítra jedeme na veterinu, tak to tam všechno na něj vybliju, budu chtít kompletní klinické vyšetření (odběry a pod.), jinak se ke správné diagnoze přeci nikdy nedobere...a mně už nebaví pořád dokola něco zkoušet Twisted Evil , už chci něco, co Kubovi předepíše na jistotu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
hanuled



Založen: 20.08.2007
Příspěvky: 132

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 10. 2007 18:05:43
Odpovědět s citátem

Zdravím!
Dnes jsme byli na veterině, Kubovy problémy neustoupily, pořád kašle, je to takový ten rachotivý kašel, jakoby se snažil vykašlat bezoar, ten to ovšem být nemůže, dostává denně Bezo-pet. Někdy to v něm jen tak chrčí, i když hajá:-(. Navíc sem tam kýchá, mokře, tzn. lítají z něj soplíky, no žádný žůžo to s ním není.
K té veterině...na plicích nic, na průduškách nic, trošku zvětšené uzliny, toť vše. Veterinář už se ke mně chová, jakobych si snad vymýšlela.
V podstatě nám řekl,že už neví, co dál a doporučil nám obrátit se jinam, konkrétně zmínil možnost alergie a že si máme zajet na testy do Brna Sad
Tak nevím, alergie, hm, Kuba je u nás tři měsíce, problémy má už od začátku, pochybuji, že je to správná "diagnoza". Spíš si myslím, že je to vždy taková ta poslední možnost. Když už se neví co by, svést vše na alergii.
Já jsem každopádně bezradná, kočka mi tady sípe, kašle, heká a já nevím, co mám dělat, abych ji pomohla.
Veterinář už je to náš třetí, z těch tří asi nejlepší, jsem z malého města, vyčerpala jsem své možnosti. To Brno je zatím taky nereálné, Kuba absolutně nesnáší přepravu v autě, já opravdu nevím, jestli bych mu tím ještě víc neublížila. Crying or Very sad
Jsem zralá na psychiatra
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
MaxKatka



Založen: 07.11.2005
Příspěvky: 120
Bydliště: Hodonice okr. Znojmo

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 10. 2007 22:46:18
Odpovědět s citátem

Ahoj Hanuled,

vše jsem Ti popsala v SZ... akorát nevím, jestli veterinou myslíš veterinu v Příměticích... Pokud ani ta Ti nepomohla, tak už fakt jedině to Brno, protože v Příměticích jsou jediní, co mají vybavení.... ostatní jsou spíš jen tak na ty obyč nachlazení, očkování či kastraci, ale vyšetření veškerý žádný...

Držím Ti i Kubovi pěsti, aby už se našel někdo, kdo nasadí tu správnou léčbu a pomůže mu...
_________________
Katka, Damča (2) a Pišta (2)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
hanuled



Založen: 20.08.2007
Příspěvky: 132

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 29. 10. 2007 16:16:19
Odpovědět s citátem

Katko, zdravím a moc děkuji:-)
Na veterinu do Přímětic jdeme zítra ráno. Pan Boháč tam není a nemá prý čas, tak půjdeme asi k někomu jinému, ale to nevadí, hlavně že nás někdo vyšetří.
Sama jsem zvědavá. První pozitivní věc je, že po mně pan doktor chce, abych si přinesla seznam dosavadní léčby Smile , tak to tady sepisuju, naštěstí si všechno vždycky píšu. Pan Beneš si totiž záznamy nevede Sad Jediné, čeho se bojím, je částka, kterou za vyšetření budou chtít. Já jsem zatím žel Bohu stundentka VŠ, sice s příjmem z brigády, ale za ty tři měsíce, co se KUb takhle "léčí" už to stálo nemálo Crying or Very sad Co se dá dělat, i kdybych si měla vzít půjčku, tak to nějak utáhnu. Pro mýho mazlíka vše Smile
Tak díky a já dám zítra vědět, jak to dopadlo.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
terez4



Založen: 29.06.2007
Příspěvky: 120

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 11. 2007 11:50:09
Odpovědět s citátem

hanuled, tak co Kubíček? Doufám že mu je už lépe
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
hanuled



Založen: 20.08.2007
Příspěvky: 132

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 11. 2007 11:58:41
Odpovědět s citátem

Léčíme, léčíme Smile
Tento týden jsme byli poprvé na veterinární klinice a byli jsme s přítelem nadšení z přístupů tamních veterinářů. Kubíčka velice důkladně prohlídli, vystřídali se na něm dva Smile , poslechla si ho i paní doktorka, co se specializuje na srdíčko.
A diagnoza je celkem příznivá...nebo doufáme(měli jsme strach z něčeho horšího, náš minulý vet nás strašil Felv, FIP a pod. Sad )
Malinko se jim něco nezdálo na plicích, infekce se nám bohužel rozlezla až tam, tak jsme dostali antibiotika a příští týden jdeme na kontrolu. Já mám ale pocit, že už je to mnohem lepší, léky teď bereme čtvrtý den a změna už je znatelná Razz , Kubíček už dnes v noci skoro nekašlal, ufff.
Ale neříkej hop, dokud nepřeskočíš, že...Rozhodující bude, jka to bude vypadat po vysazení ATB, aby se to znovu nezhoršilo, jako vždy vlastně.
Taky jsme dostali kapičky na rozpuštění hlenů, ale ty nemůžu dávat, Kubovi z nich po podání teče pěna z pusy a pak se mi i pozvracel Confused , takže jsme volala na veterinu a vysadili jsme je.
Hned jak bude něco nového, dám vědět Smile
Děkujeme za zájem a držte palce!
Pac a pusu Hana, Šimon, Kubíček Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
hanuled



Založen: 20.08.2007
Příspěvky: 132

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 12. 11. 2007 14:17:52
Odpovědět s citátem

Nevím, jestli tohle vlákno vůbec někdo sleduje, ale potřebuju se aspoň někam vypsat...
Byla jsem tak ráda, žeje Kubovi po podání posedních antibiotik lépe, myslela jsem si, že jsme za vodou. Jenže tento víkedn začal Kubíček znovu pokašlávat a vykýchávat hleny Sad . Volala jsem na veterinu a příští týden jsme objednaní na RTG plic a případnou tracheotomii. Jsem na dně, je to neuvěřitelně ubíjející, neustále řešíme nějaké zdravotní problémy. Vím, že jsou na tom kočičky i hůř, ale už jsem v takové situaci, kdy na to nemyslím a prostě se lituju. Kubíček je moje vysněné kočičí miminko, a proto je to tak těžké.
Navíc má finanční situace není zrovna růžová. Kubovo zdraví je přednější, ale bohužel i něco stojí. Jsem studentka VŠ? své živobytí řeším brigádou a skoro vše, co vydělám, padne na na léčbu. Nevím, připadám si jak ve špatném snu a ne a ne se probudit. Alespoň kdyby to tak k něčemu bylo....
Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
MaxKatka



Založen: 07.11.2005
Příspěvky: 120
Bydliště: Hodonice okr. Znojmo

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 12. 11. 2007 14:31:19
Odpovědět s citátem

Ahoj Hanko, to je mi opravdu, ale opravdu líto...

nevím, co by mohlo pomoci... Sad

Vůbec nevím co napsat...

Je mi jasné, že peněz to stojí opravdu hodně...

Stále na vás myslíme.

Držte se...
_________________
Katka, Damča (2) a Pišta (2)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 12. 11. 2007 14:45:30
Odpovědět s citátem

Musím přiznat, že jak to tak sleduju, tak je mi z toho taky smutno Sad a nic moc mě nenapadá; snad jen jediné - když na to nezabírají antibiotika, tak se nejspíš nejedná o žádné bakterie, na virová onemocnění, jako je např. kočičí chřipka by logicky antibiotika nezabírala (stejně jako u lidí jsou antibiotika při chřipce zbytečná). A např. kočičí rýma, rhinotracheitis je onemocnění virové, nikoliv bakteriální ...
Nebyl náhodou Kuba očkovaný klasickou vakcínou, když měl nějaké zdravotní problémy? Četla jsem, že problém může být, že když se naočkuje proti nemoci, jako je např. kočičí rýma, která je zrovna u kočky v průběhu, může se to vyvinout vlastně v chronické onemocnění, které se pak zbavuje velmi těžce.
Zkoušeli jste konzultaci ještě u jiného veterináře?

Bohužel, nic mě nenapadá, ale držím Vám palce, ať to zvládnete!

April
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
hanuled



Založen: 20.08.2007
Příspěvky: 132

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 12. 11. 2007 14:51:23
Odpovědět s citátem

Kubíček je nemocný už od koťátka, ještě ani není očkovaný. Nikdy právě nebyl v tak "dobrém" stavu, aby se dalo očkovat právě z toho důvodu, o jakém jste se zmiňovala, že by mohla očkovaná nemoc propuknout.
Přemýšlím tady nad tím, sama hledám, kde se dá, bohužel se nám stále nedaří nad nemocí, ať už je to cokoli, vyhrát Crying or Very sad
Pan doktor(mimochodem už nás čtvrtý a tímto jsem si už jistá- jedná se o výbornou veterinární kliniku, jsem s nimi opravdu spokojená, dělají, co se dá) se o možné viroze zmiňoval, i o herper viru, určitě to ještě zkusíme... Musím se s nimi ještě domluvit, sama nevím, proč hned ta tracheotomie, z toho mi naskakuje husí kůže Sad Snad budu příští týden zase o něco chytřejší...
Všem děkuji za slova útěchy, vězte, že podpoří!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 12. 11. 2007 15:00:09
Odpovědět s citátem

Rhinotracheitis, kočičí rýma, kočičí chřipka - původcem je herpes virus; o tomhle onemocnění se asi veterinář zmiňoval, ale to by se nemělo léčit antibiotikama, když je to virové onemocnění, ale nějakými asi antivirotiky; nikdy jsme s tím nemarodili, takže nemáme osobní zkušenost.
Tu tracheotomii nevím, proč by vet dělal ... to je otevření průdušnice, viz seriály, jak jim tam vždycky řežou do krku a dávaj trubičku na dýchání ... asi bych si od veterináře tohle nechala pořádně vysvětlit.

April
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
hanuled



Založen: 20.08.2007
Příspěvky: 132

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 12. 11. 2007 15:12:37
Odpovědět s citátem

To samozřejmě udělám.
Nenechám Kubíčka řezat, aniž bych věděla, jestli je to opravdu nutné.
V úterý uvidíme víc, už jsem to obrečela, dpufám, že k té tracheotomii ale nakonec nedojde.

P.S. Pan doktor totiž zmiňoval možnost nějakého polypu nebo srůstů, asi proto takové vyšetření. K té viroze nevím, neukázalo by se to na krevním obraze?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
vetka.M



Založen: 08.06.2007
Příspěvky: 125
Bydliště: Kuřim

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 12. 11. 2007 15:18:01
Odpovědět s citátem

hanuled napsal:
To samozřejmě udělám.
Nenechám Kubíčka řezat, aniž bych věděla, jestli je to opravdu nutné.
V úterý uvidíme víc, už jsem to obrečela, dpufám, že k té tracheotomii ale nakonec nedojde.

P.S. Pan doktor totiž zmiňoval možnost nějakého polypu nebo srůstů, asi proto takové vyšetření. K té viroze nevím, neukázalo by se to na krevním obraze?


a neměl na mysli tracheoskopii? to by nic neřezal, jen by kocourkovi střčil do průdušnice endoskop, aby se mu tam podíval na vlatní oči (samozřejmě v celkové anestezii - za bdělého stavu si to nenechá líbit nikdo)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
hanuled



Založen: 20.08.2007
Příspěvky: 132

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 12. 11. 2007 15:21:49
Odpovědět s citátem

A víte, že je to možné?
Já se omlouvám, ale už jsem byla poněkud hysterická, když jsem s veterinou komunikovala...navíc jsem laik, že, takže mi všechno zní stejně strašně.
V úterý se na vše zeptám, na virozu, herpes a pak dám vědět. Dnes máme dát poslední tabletky ATB, tak doufám, že se Kubíček nějak extrémně nezhorší.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Pavla1



Založen: 16.02.2007
Příspěvky: 66
Bydliště: Pardubicko

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 12. 11. 2007 17:21:56
Odpovědět s citátem

Pavla1 napsal:
My s rýmou taky bojujeme, i když v menším rozsahu - Mája občas pšíkne a jinak ji slzí očička. Antibiotika brala už 2x - poprvé 6 dní a podruhé 10 dní. Další ATB už do ní cpát nechci. Krmení má kvalitní a dávám jí multivitaminovou pastu od Gimpetu.


My s Májou taky pořád bojujeme, ale zdá se mě to už o něco lepší. Imunolog (lidský) a moje sestra (onkoložka) mě oba řekli, že když do Máji budu cpát další a další antibiotika, tak jí tím oslabím imunitu a dám větší šanci virovému onemocnění. Rada imunologa byla nechat ji to prodělat a dokud nedojde k větším komplikacím (horečka, netečnost nebo odmítání potravy) antibiotika nedávat. Občas ji trochu tečou očička nebo začne kýchat, ale brzy to přejde. Uvažuji o podávání toho L-lysinu, jak o něm už tady někdo psal.
_________________
Pavla
http://www.kocicinadeje.estranky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 1. 4. 2009 21:42:40
Odpovědět s citátem

hanuled napsal:
A víte, že je to možné?
Já se omlouvám, ale už jsem byla poněkud hysterická, když jsem s veterinou komunikovala...navíc jsem laik, že, takže mi všechno zní stejně strašně.
V úterý se na vše zeptám, na virozu, herpes a pak dám vědět. Dnes máme dát poslední tabletky ATB, tak doufám, že se Kubíček nějak extrémně nezhorší.


Hanuled-už uplynula dlouhá doba od posledního příspěvku-jak to s vámi vypadá po dvou letech? Sebral se Kubíček nebo.......moc by mě to zajímalo.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
hanuled



Založen: 20.08.2007
Příspěvky: 132

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 4. 2009 16:42:10
Odpovědět s citátem

tatiana napsal:
hanuled napsal:
A víte, že je to možné?
Já se omlouvám, ale už jsem byla poněkud hysterická, když jsem s veterinou komunikovala...navíc jsem laik, že, takže mi všechno zní stejně strašně.
V úterý se na vše zeptám, na virozu, herpes a pak dám vědět. Dnes máme dát poslední tabletky ATB, tak doufám, že se Kubíček nějak extrémně nezhorší.


Hanuled-už uplynula dlouhá doba od posledního příspěvku-jak to s vámi vypadá po dvou letech? Sebral se Kubíček nebo.......moc by mě to zajímalo.



Všechny vás po dlouhé době zdravím a děkuji za zájem, Tatiano.
Pokusím se shrnout, jak to s námi dopadlo. Tracheoskopii jsme podstoupili s tím, že žádný polya ani cizí těleso se neprokázalo a kultivace ukázala bakteriální infekci (bylo mi tehdy vysvětleno, že tato infekce je jakoby sekundární, jakože "přeroste" např. virovou nebo plísňovou) Jelikož jsme ale v té době už vyzkoušeli všechna možná ATB, tak bakteriálmí infekce byla de facto vyloučena a vet se přiklonil k virovému původu (herpes virus) nebo k plísni v dutine nosní...
Léčba byla na dlouhé lokty, nechali jsme napíchat Zylexis a na doporučení jedné vetky jsme zakoupili F-lysin, takový prášek, který obsahuje aminikyselinu L-lysin, která je silně antivirotická.
Tento jsme podávali asi půl roku a musím říct, že nám velice pomohl.

Po všech těch peripetiích je dnes z Kubíčka krásný a relativně zdravý kocourek. Proč relativně? Dík v mládí prodělaným infekčním chorobám, masivnímu začervení a dlouhodobé antibiotické léčbě asi nemůžeme počítat s tím, že budeme mít doma 100% zdravou kočičku. Máme problémy s opakovanými záněty dásní, taky nepříjemná a vleklá záležitost, která má dle našeho veta právě spojitost s tehdejším zdravotním stavem. Doufám, že zůstaně aspoň "jen" u těchto problémů a nepřibydou další. Kubík už si toho za svůj krátký život vytrpěl dost a my ostatně taky.
Abychom se všichni nenudili, pořídili jsme mu k Vánocům ještě holčičí kamarádku Rozárku, tak teď máme štěstíčka dvě Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 4. 2009 20:55:10
Odpovědět s citátem

Uf, tak to jsem si oddychla-jsem si říkala, zda to nedopadlo nějak fatálně, když jste už dál nepsala... tak aspoň že tak. Doufám, že ho holčička je zdravá a máte z ní jen radost. Jste statečná, že jste to všechno vydržela a hlavně proplatila coby studentka. To by každý neudělal. Držím vám palce, ať je kocourek v rámci možností zdráv a oba vám dělají více radostí než starostí. Užila jste si jich už dost.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (63x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (48x)
3
Kočičí jména (25x)
4
Jak jsem na svoji paničku zase vyzrála! (23x)
5
Veterinární poradna: Syrové maso pro kočku? (22x)
6
Vyhlášení NEJ fotky listopadu 2023 (20x)
7
Vyhlášení NEJ fotky června 2023 (19x)
8
Plemena koček podle FIFe (19x)
9
Naléhavě hledáme dobrovolníka pro pomoc ... (19x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top