Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Stěhování do bytu se zahradou


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Janulka



Založen: 14.12.2006
Příspěvky: 13
Bydliště: Praha 5 - Zbraslav

Předmět: Stěhování do bytu se zahradou
PříspěvekPřitlapkováno: 30. 11. 2007 16:09:01
Odpovědět s citátem

Ahoj všem!

Zrovna plánujeme koupi bytu se zahrádkou v Praze, druhý blok od rušné silnice a zároveň hned u silnice vedoucí od hlavní k domům. Určite se nedá zabránit tomu, aby kočena nelezla na zahradu, protože v létě budou věčně otevřená okna a dveře. Kolem zahrady je obyčejný drátěný (bužírkový či jaký, prostě zelený Smile) plot, pod kterým je dost místa na prolezení ven. Tak se chci zeptat, jestli nemáte nějaké typy, jak zabezpečit zahradu - co nejlevněji, protože po koupi a zařízení bytu opravdu nebude peněz na zbyt; a zároveň co nejpřirozeněji, aby to vypadalo pěkně - aby kočena necourala po okolních zahradách a v horším případě silnicích. Dalším problémem jsou také okna, která jsou z jedné strany do ulice, jsou skoro až na zem a jako zábradlí je jen kovová tyč. Zasíťování určitě nepřichází v úvahu, to by majitel bytu nedovolil, protože si nebude kazit vzhled pěkného nového bytu Sad Napadá vás něco jiného? Nějaký typ na firmu, prodejnu,...

A pak máme s Natálkou ještě jeden problém. Už delší dobu strašně líná. Postupně jsme přišli na to, že se pravděpodobně jedná o červíky Sad Ale už dvakrát jsem jí odčervovala (dvakrát dvě dávky po 14 dnech), na chvíli se to zlepšilo, ale pravděpodobně je máme zase zpátky Sad Je možné se jich nějak efektivně a aspoň na delší dobu zbavit? Máme jít teď na očkování, tak bych nerada, aby měla ještě nějaké další problémy.

Díky za reakce.

Janul
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
MaxKatka



Založen: 07.11.2005
Příspěvky: 120
Bydliště: Hodonice okr. Znojmo

Předmět: Re: Stěhování do bytu se zahradou
PříspěvekPřitlapkováno: 30. 11. 2007 18:06:51
Odpovědět s citátem

Ahoj Janulko, mám obavy, že tvé požadavky ohledně upravení plotu aby to bylo zároveň pěkné a levné je nemožné... Co se oken týče, tak do těch co se budou otevírat je dobré umístit alespoň sítě proti hmyzu... Nejsou efektní, ale splní dva požadavky - okna budou otevřená, hmyz nepoleze dovnitř a naopak Natálka jen tak nezdrhne...

A co se línání týče. Začala topná sezóna, ale organizmus kočky předtím zavelel, že se musí dostatečně zásobit srstí na zimu, ale ono je v bytě teplo, tak to zase musí shodit... a tudíž si nejsem tak zcela jistá, že je to parazitama... Mimo to Natálka je čistě bytová a tudíž tak časté a tak razantní odčervení není dle mého názoru nutná. Ale kdyby byla začervená, poznáš to na jejím trusu a červy bys tam viděla...

Dále si neodpustím poznámku na smysluplnost tvých slov: plánujete koupi bytu, ale zároveň píšeš, že zasíťování oken by majitel nedovolil??? Nedává mi to trochu smysl....

I přesto přeji Natálce pěkný a spokojený život...
_________________
Katka, Damča (2) a Pišta (2)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Karin



Založen: 17.07.2005
Příspěvky: 338
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 30. 11. 2007 21:26:01
Odpovědět s citátem

Taky se mi ti "červíci" nezdají, kde by je vzala. Polyká snad denně několik sýkorek a myší? Pochybuji. Souhlasím s MaxKatkou - nezatěžovat zbytečně odčervovacími prostředky. Natálce kup vitamínky, kvalitní granulky...

Jinou radu Janulko nemám Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Janulka



Založen: 14.12.2006
Příspěvky: 13
Bydliště: Praha 5 - Zbraslav

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 1. 12. 2007 10:07:52
Odpovědět s citátem

Díky za odpovědi.

Kači, majitel bytu nejsem a nikdy nebudu já. Já tam pouze snad budu bydlet, takže nemůžu dělat věci, které by majitel neschvaloval.

Co se týče těch červíků, tak prvně mě to napadlo, když páníček přišel s něčím malým bílím, že to Natálce vylezlo ze zadku... takže asi není pochyb. Srst jí padala už tak tři týdny před tím, což je už asi od září. Odčervili jsme a trošku se to zlepšilo, ale za chvíli to začalo na novo, tak sme dávku opakovali. Zas se to zlepšilo, ale teď je to zase stejné Sad A hlavně se kočena neustále olizuje na zadku, nebo si kouše ocas. Granulky má kvalitní Hillsky a k tomu občas ještě kapsičky Iams, nebo Bozety, takže výživu má myslím víc než dobrou. Zároveň toho spořádá celkem dost, ale pořád je docela dost hubená - když jí hladíte cítíte kosti, ale není to zas nijak strašné a na pohled prostě jen nevypadá jako koule, ale jako štíhlá kočička. Tak nevím čím to může být... Pořád mě napadají jen ti červíci. Na víkendy jezdí občas ven na zahradu, kde je v okolí všude spousta koček, nebo chodí do lesa.

Janul
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Nadja



Založen: 07.05.2007
Příspěvky: 47

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 1. 12. 2007 10:37:29
Odpovědět s citátem

Myslím, že zajištění oken (i těch vedoucích na zahradu) sítěmi proti hmyzu je jediná možnost, jak zabránit tomu, aby kočka brzy neskončila pod koly auta. Nedovedu si představit, že bych tyto sítě v oknech neměla, nejen kvůli kočkám, ale i kvůli mouchám, které bych v bytě nesnesla. Dnes už firmy, které vyrábějí plastová okna, většinou nabízejí zároveň i sítě proti hmyzu. Nevidím na nich nic neestetického. Naopak mi připadá nejen nehygienický, ale i pramálo lákavý pokrm v restauraci nebo na návštěvě, který předtím oblezly a olízaly mouchy.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Karin



Založen: 17.07.2005
Příspěvky: 338
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 1. 12. 2007 14:05:06
Odpovědět s citátem

Janulko, dle popisu jde zřejmě o tasemnici a na tu běžné odčervovací pasty nezabírají, zabírá např. Vitaminthe nebo v lékárně musíš říct, aby ti dali přípravek přímo na tasemnici.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
JanaV.



Založen: 17.09.2007
Příspěvky: 49
Bydliště: Louny

Předmět: Re: Stěhování do bytu se zahradou
PříspěvekPřitlapkováno: 7. 12. 2007 10:44:54
Odpovědět s citátem

Janulka napsal:
Kolem zahrady je obyčejný drátěný (bužírkový či jaký, prostě zelený Smile) plot, pod kterým je dost místa na prolezení ven.
Janul


Mám vypozorováno, že kočky po "bužírkových" plotech dost nerady přelézají. Některé to neumějí vůbec a některé to zvládají jen tak, že přelézají v místě, kde je ten sloupek. Mají totiž problém s tím vrškem. Potřebují se nahoře o něco "zachytit", aby se srovnaly před skokem dolů. Sloupek mívá takovou pidistříšku, za kterou se zachytnou tlapkou, vytáhnou se nahoru a pak teprve skáčou dolů. Co zkusit ty stříšky nějak zakrýt,a by se tam kočka nemohla zachytit?

Kočka to párkrát zkusí a když zjistí, že jí to nejde, přestane to dělat. Naše dřívější kočka to uměla přelézt právě díky těm pidistříškám a kotě pořád nemohlo přijít na způsob, jak ona to dělá.. No, nakonec to odkoukalo, ale kdyby mu to několikrát denně neukazovala, tak by to myslím vzdalo.

Spodní část bužírkového plotu je třeba stáhnout drátem - prodává se v hobymarketech - takový silný - provlíkne se to těma spodníma háčkama a pak se to takovým "napínákem" napne a už to neplandá a podlézt nejde - tedy za předpokladu, že ten plot má betonový pás až k tomu pletivu. Pokud betonový základ nemá (sloupky mají jen betonové patky) , tak by se asi při troše snahy mohla zkusit prohrabat. To pak je třeba celé obejít a kde bude nějaká díra, přihrnout hlínu.

Každopádně ze začátku choďte na zahradu jen na vodítku, aby si kočka mohla zvyknout na různé zvuky Wink .
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
JanaV.



Založen: 17.09.2007
Příspěvky: 49
Bydliště: Louny

Předmět: Re: Stěhování do bytu se zahradou
PříspěvekPřitlapkováno: 7. 12. 2007 10:49:21
Odpovědět s citátem

Ještě mě napadlo, pokud je tam díra tak velká, že ani stažení drátem u země nepomůže, pak nejlepším řešením je plot sundat a pověsit znova až k zemi - tedy pokud je váš. Pokud je sousedů, tak lze dokoupit v hobymarketu bužírkový plůtek jen asi 0,8m vysoký a po domluvě se sousedy ho přidělat ke spodní části. Není zas tak drahý.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Raika



Založen: 13.11.2007
Příspěvky: 214
Bydliště: Rožnov p. Radh.

Předmět: Drátěný plot
PříspěvekPřitlapkováno: 7. 12. 2007 11:38:14
Odpovědět s citátem

K tématu jak zabezpečei drátěný plot bych chtěla podotknout, že je to podle mého názoru zbytečné. Kočky jsou úžasná zvířata, pokud se překážka nedá podlézt, tak ji zkusí přelézt. A věřte, že přelézt drátěný plot je pro kočku dílo okamžiku, s elegancí to zvládají i kocouři těžšího kalibru Confused
_________________
Raika + Mína + Kira + Denny
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (59x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (33x)
3
Tristis eris, si solus eris - Bude Ti teskno, ... (25x)
4
Britská krátkosrstá kočka (25x)
5
Seznam hřbitovů pro zvířata, krematorií ... (24x)
6
Mňoukání a štěkání (22x)
7
Kočičí jména (22x)
8
Mrouskání kočky (říje) (21x)
9
Fotočlánek: Kočičí tetování trochu jinak (19x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top