Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Nalezenec


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Dana
Anonymní





Předmět: Nalezenec
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 10. 2006 10:27:43
Odpovědět s citátem

Ahoj všichni,
ve středu jsem si domů donesla koťátko (odhad veterináře 3 - 3,5 měsíce), je to kočka, nalezenec od nás z práce, nikdo ji nechtěl, někteří ji tady předpovídali rychlý konec (pod koly VZV a pod.), takže jsem to nemohla dopustit, ač nejsem velký příznivec koček (máme doma fenku flat coated retrievera, takže psy jsou mi prostě bližší) a manžel byl zásadně proti. Po donešení domů ji máme v domě, dnes jdeme koupit pořádné granule (prozatím jsem jí dávala Kitekat, u nás nic lepšího nejde koupit, kapsičky Whiskas, ale nejvíce snědla psích Hillsek s tuňákem, což si myslím, že je beztak prozatím lepší než Kitekat a tak), stelivo a tak. Protože nemám zkušenosti s kočkou, mám pár dotazů a věřím, že mi budete umět dobře poradit.
Vybrala jsem granule Hills, ale to mi asi nikdo nebudete rozmlouvat, samo nebude jen na granulích, maso, a tak, krmím podobně i fenku a zatím si nestěžovala Smile
Rozhodně plánuji kastraci, je možná po půl roce věku? Někde jsem četla, že je lepší počkat do prvního mrouskání, no jo, ale jak to poznám? Probíhá mrouskání jako hárání u feny? Myslím že ne, jako krev a tak, to bych asi byla pološílená z krve doma, ale asi bychom to přežili.
Manžel včera rozhodl, že chce, aby byla jen domácí (nepouštět ven - jaká to změna oproti tomu zásadnímu NE ve středu Razz ), mě to přijde trochu líto, ale nevím co je lepší, venku je plno nástrah, od jara do pozdimu klíšťata a tak - jenže bydlíme na konci vesnice, provoz na silnici takřka žádný - jsme ve slepé ulici, která volně pokračuje v les. Takže nebude lepší ji pouštět i ven, když bude chtít?
Je nutné škrábadlo (asi ano, moje polstrovaná lavice a židle docela trpí Very Happy ) a pomůže to, aby mi polstrování nedrásala? Drápe i do umělé hmoty (kyblík na prací prášek, bedýnky, prostě občas ji to popadne), naučí se tedy jen na škrabadlo nebo se mám smířít s rozškrábaným vzhledem?
Titla je docela špinavá, u nás v práci se dělá s kovem a je taková zašedlá (jinak bílomourek), koupat ji nechci, pomůže mi šampon který se neoplachuje? doporučíte mi nějaký? Nebo je to zbytečné? Já to beru tak, že mi nepřijde nic zbytečné, aby se měla u nás dobře, když už kupuju psovi kvalitní granule, proč ochuzovat kočku, když má pes kvalitní kosmetiku, proč ne kočka a tak.
A ještě - byla zablešená, veterinář ji odčervil a odblešil, ale má v kožísku bleší vajíčka (podle popisu to tak odhaduji, černý kousky jak malé stroupečky?), když ji vyčešu, odstraním je? NEbo musím odblešit několikrát - prostě jestli jsou ty vajíčka zabitý hned při prvním odblešení?
Určitě je těch otázek ještě moc, ale budu moc ráda za zodpovězení alespoň těchto několika (omlouvám se za ten dlouhý monolog, ale mám ve svém okolí pejskaře a to je dost zásadní problém Laughing )
A ještě mě napadlo - Titla navíc docela dost mňouká, když ji máme v náručí, v posteli nebo ji jen hladíme, tak ne, ale jinak docela dost, vymrčuje si jenom naši pozornost nebo by jí mohlo něco být? Jinak je aktivní, hraje si, jí dobře, jen je trochu vychrtlá, ale to věřím, že brzo zlepšíme. Nerada bych něco zanedbala.
A poslední - jak s očkováním? Stačí vzteklina nebo ještě něco jiného? Podotýkám, že pravděpodobně asi fakt bude spíš doma a venku jen s námi a nebudeme ji nechávat někde toulat.
Díky moc za případné odpovědi
Dana
Odpovědět 
martina fialova



Založen: 29.09.2006
Příspěvky: 30
Bydliště: praha

Předmět: nalezenec
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 10. 2006 11:21:10
Odpovědět s citátem

je je.... tak koukam, ze nejsem jediny pejskar, ktery si poridil domu kocicaka a nevi o nich nic Smile My jsme nasemu kocicakovi poridili kvalitni granulky, ktere ma spis jako doplnek, protoze mu varim (stejne tak jako psovi), odbourali jsme konzervy po kterych mel prujem a protoze chci aby trosku nabral, tak mu nedavam nic, co ho prohani. Zakazala jsem mu psi granule, ktere mu mooooc chutnaly, ale take nemel stolici v poradku a maji jine slozeni nez jake kocicicky potrebuji.
S nasim psem neni moc velky kamos (i kdyz fenka by chtela) a tak ma vysoke odpocivadlo az ke stropu, ktere ma boudicku, policky a stredni tyc na ktere je vse namontovane slouzi jako skrabadlo. Takze kocicak nam nic neskrabe. To je vse co mohu rict, protoze jak jsem se jiz zminila, jsem zacatecnik.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
janča



Založen: 22.09.2004
Příspěvky: 313

Předmět: Re: Nalezenec
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 10. 2006 11:26:56
Odpovědět s citátem

Zkusím to vzít postupně:
1. Je od vás moc pěkné, že jste kočičce poskytla domov, určitě se vám odvděčí spostou krásných společných chvil
2.kočička klidně může být jen domácí,vyhnete se některým zdravotním problémům, úrazům a ev. ztrátě
3. Hillsky jsou velmi kvalitní, může být klidně jen na nich, ev. k nim maso-kuřecí tepelně upravené, hovězí může být syrové,ale přemražené, vepřové vůbec.
Žádné zbytky lidské stravy(sýry,uzeniny a pod- zatěžuje to ledviny) Některé kočičky mají rády zeleninu, ovoce
4. S kastrací se doporučuje vyčkat delší dobu u kocourků,někdo říká až do značkování,ale názory nejsou jednotné a pomalu se od toho dnes upouští. Kočičku je možno kastrovat bez problémů ještě před mrouskáním- a to poznáte, to věřte , spíše podle křiku a válení se kočky, že by kočička nějak evidentně krvácela, o tom nic nevím.
5. škrabadlo je nutné a to co nejdříve,,než si kočka zvykne vám ničit nábytek,potom ji musíte na škrabadlo trpělivě naučit, ukazovat, odměňovat, ev použít přitahující spreje pro kočičky. Kočku nikdy netrestat!! nepochopí to! V odnaučování zlozvyků může pomoct vodní sprška z rozprašovače.
6. pokud je hodně špinavá ,doporučila bych nebát se koupele-jsou spec. šampony pro kočky. Jestli je suchý, to nevím. Ale kočička se umývá i sama jazýčkem, takže je možné ,že za nějakou dobu by si vyčistila kožíšek sama, spíš aby zbytečně nespolykala nějaké jedovaté nečistoty z kožichu.
7. mňoukáním si vynucuje pozornost, a jsou kočičky více a méně hovorné, každá je individualita
8. pokud nebude chodit ven, očkování proti vzteklině není nutné,ale nutná jsou očkování jiná- poradí vet
9. o bleškách moc nevím, spíš poradí někdo jiný
10. nezapomeňte koupit pastu na bezoáry- chuchvalce slízaných chlupů,které se můžou tvořit v žaludko
11. hodně zdaru, napište,jak se kočičce daří a těšíme se na fotky v galérii.
Janča (Daník + Áďa)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Dana
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 10. 2006 11:57:38
Odpovědět s citátem

Děkuju moc za rady vám oboum.
Fotky sem nějaké vložím, zatím jsem moc nefotila, spíš hladila a učila se soužití s číčou. Very Happy
Naše fenka Titlu moc nemusí, protože žárlí, ona zase není zvyklá na psy, takže se spíš ignorují. Takže prozatím, když nejsme doma, jsou každá v jiném pokoji, nerada bych, aby se něco stalo.
Jak se kočka odměňuje? Jako pes? To je vtipný, fakt mě to nenapadlo Smile
Já právě ji nechci moc koupat, protože obecně tuším, že je to pro kočky spíš traumatizující (možná se mýlím) a nerada bych, aby se nějak pošramotil její vztah k nám (zatím je prostě úžasně mazlivá a snad i vděčná?), zkusím prvně teda ten nesplachovací šampon. Není zase úplně příšerně špinavá - jen prostě ta bílá není úplně bílá.
Ještě jednu věc - má dorasovaný čumáček, hlavně okolí čumáku v srsti, jak jí vyrůstají fousky - má na něm strupny, vypadá to, jako když si člověk odře koleno, ale každý den to vypadá líp a líp, tak jsem naznala, že jí to nijak ošetřovat nebudu, ani nevím, jak se u kočky ošetřuje případné zranění? Když si naše psice něco udělá (rozřízne tlapku, odře kůži), tak jí to ošetřuju betadinou, ale kočka to asi hned slíže, ne? Ale to snad nebudem muset nikdy řešit Confused
Za chvilku jdem koupit to škrabadlo a granulky a hračky, no prostě, máme doma nového člena rodiny, už je to tak Very Happy , sama tomu nemůžu ještě úplně uvěřit Smile
Odpovědět 
janča



Založen: 22.09.2004
Příspěvky: 313

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 10. 2006 12:04:47
Odpovědět s citátem

Kočička se odměňuje pochvalou, hlazením, kočičím bonbónkem
Koupání pro ni sice není slast, ale přežije to Laughing , záleží na Vás.
Kočičky mají rády výšky, takže doporučuju škrabadlo co nejvyšší a dobře upevnit, aby nespadlo. Jo a nezapomeňte na pár hraček- myšku, balónek atd
Teď nevím, možná jste to psala, ale záchod pro kočičku asi už máte,že? Wink
J.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Dana
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 10. 2006 12:09:21
Odpovědět s citátem

No prozatím provizorní (bedýnku s pískem), stelivo koupíme dneska a ohledně záchodku byste mi třeba ještě mohla poradit - je lepší taková ta budlinka, nebo úplně obyčejný nebo jaký? Jde o to, aby se do něj pokud možno nedostal pes (kočičí bobky jsou úúúúžasná mňamka prý Very Happy ), takže koukám spíš na ty uzavřené, ale nevím, jestli se do něj naučí chodit?
Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 10. 2006 12:13:40
Odpovědět s citátem

Tak janča souhrnně všechno napsala.
Co se týká blešek, tak dobré je aplikovat na ně odčervovadlo Stronghold, dává se za krk, které zlikviduje i případná vývojová stádia blech.
Vztahu kočka-pes se vůbec nemusíte obávat, co jsem tak zatím zaregistrovala, tak ty vztahy bývají podstatně lepší než kočka-kočka. Takže klidněje zkuste spustit dohromady. Pokud byste se třeba bála, že by kočička mohla pejska nějak škrábnout, tak zkuste jí ostříhat drápky, není to nic strašného, chce to jen trochu cviku.
Ohledně koupání - toho se vůbec nebojte, sice je to boj, ale určitě si tím vztahy s kočičkou nepošramotíte. My naší Rubku taky hned po přinesení vykoupali, i nám to paní z útulku doporučila, sice byla pak zalezlá pod gaučem, ale brzy vylezla. Pak jsme museli obě naše čičiny koupat kvůli plísni a vůbec bych neřekla, že náš vztah nějak utrpěl. Chce to ale odvahu a trpělivost, chlácholit a uklidňovat. Sice se kočce asi koupel líbit nebude, ale pokud je vyloženě z venku, asi by koupel byla namístě.
Stroupky na nose - zkuste aplikovat na ně měsíčkovou mast, která se tu jedné dívčině osvědčila právě na stroupky její kočičky.
U desinfekce, nejsem si jistá, jak je to s jodovýma desinfekčníma prostředkama, ale někde jsem chytla informaci, že jod je pro kočky jedovatý, takže se mu vyhýbat a desinfekce brát jiné. Navíc jsou kočky citlivé na léky, které psi mohou, např. endiaron, takže neaplikovat na ně léky, které pejsci můžou, ale raději konzultovat s veterinářem.
Při mrouskání kočička určitě nekrvácí, pokud by však došlo k jakémukoliv výtoku je na místě návštěva u veterináře, protože se může jednat o zánět dělohy. Jinak naše Rubka byla kastrovaná před prvním mrouskáním, bylo jí 7,5 měsíce. Kočičky prý můžou na kastraci od cca půl roku, ale záleží na váze, měla by snad být alespoň 2,5 kila, kvůli narkoze.
Očkování - jsou francouzské a americké vakcíny. Ty americké mi přijdou takové "přehlednější", standardně se doporučuje očkovat proti rhinotracheitis, panleukopenii, herpes virus, to je základní trojkombinace, čtyřkombinace je +chlamydie, pětikombinace je +leukoza.
Vzteklina se očkovat může a nemusí.

Hodně štěstí s kočičkou!!!

April
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 10. 2006 12:16:03
Odpovědět s citátem

Záchůdek bych já osobně doporučila budku, krytý, a určitě se do něj kočička rychle naučí chodit Smile

Jinak znám pejska, kterému kočičí bobky taky moc chutnaly Twisted Evil takže nakonec kočičí záchůdek musel skončit otočený proti zdi, aby se tam pejsek nenacpal, ale kočky v pohodě prolezly Very Happy

April
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
janča



Založen: 22.09.2004
Příspěvky: 313

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 10. 2006 12:20:22
Odpovědět s citátem

záleží na vás,jaký záchod bude vyhovovat-nutno vyzkoušet, kočička se naučí i do krytého, někdy stačí ze začátku oddělat dvířka.Ale vleze tam klidně i pejsek, když bude chtít Smile . Že by byly kočičí bobky mňamka? Shocked No,... zkoušet je raději nebudu Laughing . Z nekrytého záchodku vám asi kočička vyháže ven víc steliva. J.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Dana
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 10. 2006 12:24:15
Odpovědět s citátem

Díky ještě jednou. Tak já to s tím koupáním asi zkusím (ten boj si dovedu představit, stačili mi ty odčervovací tablety - teda jenom čtvrtka odčervovací tablety Shocked ), zase si myslím, že se mi líp podaří odstranit ty bleší vajíčka. Přeci jen, pořád koukám na to, aby hafina náhodou nechytla blechy a pak si to nepředávali pořád mezi sebou, i když pes je ošetřen proti blechám a klíšťatům.
Stronghold je i pro psy, takže díky za radu, je to i na červy? Tak jak u psů? Protože rozhodně je to podle mě lepší jak tablety na odčervení Very Happy
No a záchod objednám na netu, ale možná že na nějaký vhodný dneska narazíme, myslím, že obecně většině psů chutnají kočičí výkaly, a tomu bych se ráda tedy vyhla, Háta už moc ráda chodí kolem bedýnky a čuchá, co že jí to dobrého Titla ukuchtila Very Happy Very Happy Very Happy
Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 10. 2006 12:30:05
Odpovědět s citátem

Jj Stronghold je pro psi i pro kočky a vzhledem k tomu, že asi nějaké blešky už doma máte, asi bych doporučila koupit u veterináře balení pro oba, aby si to právě nepředávali. Ségra má taky kombinaci pejska+kočky takže s bleškama už válčili a osvědčil se právě Stronghold. Jediná jeho "nevýhoda" je vyšší cena, ale je to kompletní odčervovadlo proti škrkavkám, svrabu a těmhle fujtajblíkům, i jako prevence proti v létě omílaným srdečním červům.

April
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
martina fialova



Založen: 29.09.2006
Příspěvky: 30
Bydliště: praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 10. 2006 12:44:29
Odpovědět s citátem

moje zkusenost s poziranim kocicich bobku nasi psi slecny je stejna......moc ji chutnaji, ale zatim jen u moji svagrove ke ktere jezdime na navstevu. Doma mame nekryty zachod z duvodu, ze se nam kocicak tolik nezaprasi (mame nahace bez chlupu), ale je potreba hned po jeho potrebe uklidit hovinko a psice nema sanci
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Dana
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 10. 2006 16:15:57
Odpovědět s citátem

Jen sem vkládám prozatím foto naší Titly, rozsáhlejší příspěvek napíšu později, ale ještě jednou moc děkuji za radu, jsme vykoupaní, odblešení a moooc spokojení Very Happy

http://hata.wz.cz/titla.jpg

Pozn.: Fotky vkládejte do galerie, nebo je sem přidávejte jako odkaz na konkrétní webovou stránku (ne jako obrázek), příliš velké fotky narušují formát stránky. Děkuji.
April, moderátorka
Odpovědět 
janča



Založen: 22.09.2004
Příspěvky: 313

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 10. 2006 20:05:08
Odpovědět s citátem

[quote="Dana"]Jen sem vkládám prozatím foto naší Titly, rozsáhlejší příspěvek napíšu později, ale ještě jednou moc děkuji za radu, jsme vykoupaní, odblešení a moooc spokojení Very Happy

No,je vidět, že koupání se opravdu dá přežít Very Happy a moc to čičince sluší. J.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Dana
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 10. 2006 12:00:58
Odpovědět s citátem

Díky za upoznění, už to víckrát neudělám Very Happy , na každém foru jsou trošku jiné podmínky, tak proto jsem to provedla Embarassed .
V pátek jsme tedy koupili granulky, šampon, Titlu vykoupali - ani to nebyl takový boj, jaký jsem čekala, granulky baští krásně (Hills kuřecí koťátkový) a po odblešení je taková akčnější, už si začla i hrát s hračkami (nejlepší je ale obyčejná ponožka Very Happy ), takže se jí asi ulevilo. Netušila jsem to, hned ve středu jsem ji u veterináře nechala oblešit, jenže jenom sprejem a potom jsme o víkendu po vyšamponování Orthosanem našli cca 25 blech, prostě hrůza. Takže doufám, že už to bude dobrý, ještě ale pro jistotu psině i kočce koupíme ten Stronghold. Záchod máme prozatím otevřený, asi ale koupím nějakou tu boudičku, jaké máte zkušenosti se stelivy? Koupili jsme takový dřevěný (Cats Best), sice nehrudkuje, ale zdál se mi docela ok, ale přijde mi, že se jí to špatně zahrabává a pak si občas do hovínka namočí tlapky nebo tak a rozťapká mi to po bytě Sad to asi stejně budem muset najít to nej stelivo konkrétně pro tu naši, každá kočka je asi trošku jiná, že?
Odpovědět 
Lucienka



Založen: 20.10.2006
Příspěvky: 107
Bydliště: Karviná, Ostrava

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 10. 2006 12:07:29
Odpovědět s citátem

Je dobře, že se kočička adaptovala Smile S tím šlapáním do hovínek bych si nedělala tolik starostí, protože můj kocour, to jako kotě dělal taky. Prostě je malinká a ještě to nepřekročí při snaze zahrabat, ale jak poroste tak se to zlepší. Jako podestýlku používám Zverlit(zkoušeli jsme i silikon,ale nevyhovoval ani mně a ani kocourovi), ale pokud kočička chodí na vaši podestýlku, tak používejte tuto
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 10. 2006 12:16:38
Odpovědět s citátem

Nic se neděje, asi jsem zvolila trochu moc "formální" ton, není pro mě problém příp. odkaz upravit na tuhle podobu. Tahle stránka má pevnou šířku, tak pak to občas způsobuje tyhle obtíže, pravdou je, že každé forum je v tomhle úplně jiné, a člověk aby se v tom vyznal Cool

Steliv je na výběr velké množství, od nehrudkujících (Catsan, PussyCat), přes "ekologická" (tuším právě ten CatsBest Universal), silikonová (Magic Pearls, Catwill), až po hrudkující (Zverlit, Biokats). Od levnějších (Mikeš, steliva ze supermarketů), až po draží (Biokats, Catsan, Magic Pearls ...)
Nejen kočka, ale i každý majitel preferuje něco jiného. Nám např. plně vyhovuje ten Biokats od Gimpetu. Spokojenost je také se Zverlitem. U nehrudkujících a silikonových steliv mám pocit, z toho, co jsem četla, příp. u Catsanu zkusila, že je vhodnější spíš pro jednu kočku.
Co se týká dupnutí do hovínka, je to i o ne/šikovnosti, a nehody se občas stávají Wink

Tak ať se čičince daří Smile

April
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Dana
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 10. 2006 13:50:57
Odpovědět s citátem

Ne, já jsem to myslela jako vtip, že už to nikdy neudělám, to je v pohodě Very Happy , akceptuju, když má někdo nastavené nějaké parametry, je fajn, že vůbec existují různá fóra a je to to nejmenší akceptovat, když má někdo nějaké speciální požadavky nebo jen požadavky třeba jiné, než jinde. Wink
Já asi zkusím příště ten Biokats nebo Zverlit, co jsem tak četla, tak si je tady docela chválíte, a když by mi to nevyhovovalo, tak bychom se zase vrátili ke Cats Best, ale věřím, že existují víc vyhovující steliva - když by se totiž to hovínko obalilo stelivem celé, tak i když by do něj hňápla, tak to není taková hrůza.
Ještě se zeptám na jednu věc - je možné, že by kočka prděla? Já nad tím nikdy neuvažovala a připadám si blbě, ale vím, že u psa to není nic neobvyklého, tak si myslím, že je to tak i s kočkou? Nebo by to mohlo něco znamenat, jako třeba nějaký podrážděný zažívání nebo tak? Protože prostě fakt nevím, co si kde vytrpěla, co kde sežrala a tak Sad Možná to jen moc řeším Embarassed
Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 10. 2006 13:57:47
Odpovědět s citátem

No myslím, že i kočky prdí Very Happy Tipla bych podle Rubky, občas kolem nás projde a s ní i smrádek. Asi pokud to není spojené s nějakými dalšími zažívacími obtížemi, je to nejspíš normální.

April
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Karin



Založen: 17.07.2005
Příspěvky: 338
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 10. 2006 13:59:37
Odpovědět s citátem

Milá Dano,

blahopřeju k vtipnému výběru jmen Smile

Můj kocourek si občas taky pšoukne, kočička nikdy. Kocourek má celkově trošku horší zažívání, je např. náchylnější k průjmu, ale žádný závažný problém to ještě nikdy nepřineslo.

Jste moc hodná, že jste se kočičky ujala, a na to, že "nejste moc velký příznivec koček", se o ni staráte vzorně! Už si Vás jistě omotává kolem prstu, jako si ty naše kočičky omotaly nás...

Hodně štěstí!

Karin
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Dana
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 10. 2006 14:15:34
Odpovědět s citátem

Tak jste mě uklidnily Smile
Děkuju za vaše rady a taky čas, musím si to tady jak budu u domácího PC přečíst důkladněji, určitě se ještě něco bude hodit.
Jména vymýšlí manžel. A tak máme doma služebně nejstarší papoušky Oddyseu (Oddy + sea Smile) a teď teda Hatatitlu Very Happy Další kombinace snad v dohledné době nepřijdou - vyhlásila jsem totiž stop stav na zvířata Very Happy - máme 8 papoušků (ve voliéře), psa, kočku a příští rok plánujeme štěňátka a chceme si nechat jedno štěnítko ještě doma, a pak už nás asi rodina zavře někam do blázince, protože už teď na nás koukají jak na blázny Very Happy
Odpovědět 
Karin



Založen: 17.07.2005
Příspěvky: 338
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 10. 2006 14:40:01
Odpovědět s citátem

Nebojte, stačí chvilka nepozornosti a ona Vám kočička s těmi papoušky trochu pomůže Wink

Jak bude Titla dospívat, nezapomeňte také na kastraci, chcete-li stop stav udržet...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Dana
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 10. 2006 14:57:12
Odpovědět s citátem

To je jasné s kastrací, co kdyby se nám zalíbilo nějaké Titlí koťátko (nedej bože Very Happy Very Happy ).
A ohledně papoušků - nestrašte, kočka bude asi jen doma, a papouškové jsou ve venkovní voliéře, takže se na ně asi nikdy ani nepodívá, natožpak aby regulovala jejich stavy Very Happy
Teď mě tak něco napadlo -
předloni na podzim jsem našla malého ježečka - jak to asi mohlo dopadnout Very Happy měli jsme doma ježka
loni na podzim mi můj bývalý šéf věnoval papouška, protože jeho tchýně šla na operaci s očima a on ho potřeboval umístit a hrozilo mu i vypuštění do volné přírody Confused
letos na podzim jsme se rozrostli o Titlu Shocked
Tak mě tak napadá, co bude příští rok na podzim? Asi to plánované štěně. A přespříští? Uáááááááá, raději nad tím nepřemýšlím Shocked Shocked Very Happy Prý stop stav, nakonec budeme mít doma ZOO Cool
Odpovědět 
Sabiiicek



Založen: 28.11.2007
Příspěvky: 7

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 30. 6. 2008 20:22:43
Odpovědět s citátem

Dana napsal:
Díky za upoznění, už to víckrát neudělám Very Happy , na každém foru jsou trošku jiné podmínky, tak proto jsem to provedla Embarassed .
V pátek jsme tedy koupili granulky, šampon, Titlu vykoupali - ani to nebyl takový boj, jaký jsem čekala, granulky baští krásně (Hills kuřecí koťátkový) a po odblešení je taková akčnější, už si začla i hrát s hračkami (nejlepší je ale obyčejná ponožka Very Happy ), takže se jí asi ulevilo. Netušila jsem to, hned ve středu jsem ji u veterináře nechala oblešit, jenže jenom sprejem a potom jsme o víkendu po vyšamponování Orthosanem našli cca 25 blech, prostě hrůza. Takže doufám, že už to bude dobrý, ještě ale pro jistotu psině i kočce koupíme ten Stronghold. Záchod máme prozatím otevřený, asi ale koupím nějakou tu boudičku, jaké máte zkušenosti se stelivy? Koupili jsme takový dřevěný (Cats Best), sice nehrudkuje, ale zdál se mi docela ok, ale přijde mi, že se jí to špatně zahrabává a pak si občas do hovínka namočí tlapky nebo tak a rozťapká mi to po bytě Sad to asi stejně budem muset najít to nej stelivo konkrétně pro tu naši, každá kočka je asi trošku jiná, že?


Nám vyhovuje Mikeš Natural Very Happy Very Happy neni to sice nic extra luxusniho,ale Nellince vyhovuje..a hrudkuje moc dobre.. Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (17x)
2
Zajímavá škrabadla a pelíšky (15x)
3
Voliéra pro kočky z kočičího pohledu (12x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top