Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Co budu potřebovat, než si pořídím kotě?


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
David
Anonymní





Předmět: Co budu potřebovat, než si pořídím kotě?
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 2. 2004 2:19:33
Odpovědět s citátem

Ahojky všem kocouřům! Na tyto stránky jsem narazil teprve nedávno a mile mě překvapily, dají se na nich strávit hodiny!
Mě je 13. let a jsem z Prahy, takže možná víte co budu potřebovat. Jako člověku, který vyrůstal ve městě mezi šedivými ulicemi jsem se rozhodl, že bych chtěl kočičku. Nikdy jsem žádné zvíře neměl (vyjma křečka, ale touž je dávno). Ovšem není to tak jednoduché, máma nechce. Ani se jí nedivím, chodí v šest ráno do práce a vrací se až po páté večer, ale já na tom nejsem lépe, chodím do sekundy na osmileté gymnásium, kde občas vyučování končí v půl páté. Takže je zde problém z časem. Jak by to kočka zvládala, být 12 hodin denně sama, potom bychom se jí mohli věnovat.
Další věci jsou už ty klasické problémy, asi by se omezilo cestování, k tomu souvisí další dotaz : Jak dlouho vydrží doma kočka sama? Předpokládám tak 4 dny.
Potom se máma bojí pachu, ale to simyslím, že je poměrně planý poplach.
Jak bych jí mohl přesvědčit?
Odpovědět 
Tina



Založen: 30.01.2004
Příspěvky: 99

Předmět: Re: Co budu potřebovat, než si pořídím kotě?
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 2. 2004 2:26:30
Odpovědět s citátem

Milý Davide,
mít kočičku je velice krásná věc, ale je to úplně jiné zvířátko než třeba křeček nebo morče. Kočka je tvor, který nás vnímá, rozumí nám, když jsme pryč, stýská se jí po nás a když jsme s ní, potřebuje, abychom se jí věnovali.
Obecně platí, že pokud někdo dlouho pracuje a na kočičku by neměl tolik času, měl by si pořídit kočičky dvě, aby se ta jedna necítila tolik sama, zatímco my jsme v práci anebo ve škole. Kočka je tvor společenský a potřebuje vedle sebe kamaráda svého druhu, aby se s ním mohla honit, kočkovat se a hrát si, když my nemůžeme. Pravda je taková, že mít kočičky dvě je skoro stejné jako mít jednu. Nepotřebují nic než pelíšek na spaní, mističky na papání a záchůdek. Ten musíme čistit minimálně jednou denně, protože kočičky jsou velice čistotné a do špinavého záchůdku by nechodily. Tím se dostáváme k otázce zápachu. Dnes už se ho skutečně nemusíme bát. Hrudkující steliva dokonale pohltí vše i zápach a když budeme záchůdek pravidelně čistit, nikdo ani nepozná, že doma kočku máme. Z vlastní zkušenosti - máme kocourka a kočičku - se zápachem skutečně problém nemáme, a to by vám řekl každý, kdo kočku vlastní.
A jak dlouho můžeš kočičku nechat doma samotnou? Čtyři dny skutečně ne! Proč? Kočička potřebuje denně čerstvou vodu, papání a hlavně čistý záchůdek. Maximální možnost je dva dny s tím že např. v sobotu ráno dám čerstvou vodu a granulky + granulky na večer a na nedělní ráno, stejně tak musím přidat vodu. Pokud krmíme konzervami, je to složitější, protože pokud se nesní, mohou se na vzduchu zkazit. Nejdůležitější ale je záchůdek, musím přidat jeden navíc, aby kočce vystačil na sobotu i neděli, kdy přijedu například až večer a dám kočičce čerstvé papání, vodu a vyčistím záchůdek. Pokud se odjíždí na delší dobu, je fajn když se o kočičky může chodit někdo starat. Stačí když přijde jednou denně a dá vše čerstvé a vyčistí záchůdky.
Veškeré podrobnosti, jak se o kočičku starat, co pro ni vlastně potřebuješ a jak se k ní chovat, najdeš v našich radách v horním menu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
Zajímavá škrabadla a pelíšky (15x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top