Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Můj sphynx a naše domovská stanice


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Markét



Založen: 10.07.2007
Příspěvky: 136
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Předmět: Můj sphynx a naše domovská stanice
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 7. 2008 15:20:11
Odpovědět s citátem

Jsme tu z různých stanic v různém zastoupení když každý napíše svou zkušenost může to pomoct nováčkům ve výběru .
Jméno sphynxe : Carson Feldy (Oťa von Gablonc , Otík)
Domovská stanice: Feldy - Přerov

Pro Otíka jsme si s přítelem jeli asi po měsíční korespondenci s Chovatelkou paní Jakubálovou - byla vstřícná poslala nám několik fotek dvou starších kocourků (tehdy 8 měsíců ) které nám nabídla za pro nás přijatelnější sumu . Tou dobou měla už nová asi měsíční koťátka . Starší kocourci Otík a Makenzi jak jim říkala byli společně s otcem - Otík byl spíš pecivál a Makenzi běhal a nosil míček v tlamě , mladší Ěčka byli s mamkou . Otík je z prvního sphynxího vrhu Feldy . Koťata byla čiperná akční v čistém vzdušném prostředí a také velmi kontaktní a společenská . Kocourci měli přístup na zabezpečený balkon.
U kávy jsme probrali všechny náležitosti smlouvy i podmínky placení , byla vstřícná a dala nám možnost splátek , protože tou dobou jsem ještě studovala , s tím že něco jsme dali na místě a zbytek v následujících dvou měsících . Smlouva obsahovala veškeré podmínky a náležitosti včetně genetické garance a možnost kastrace kdy my chceme , dále jsme dostali lékařské potvrzení o amputaci části ocásku , Otíkovi se jako malému stala nehoda a kousek musel pryč , nicméně na kvalitu života to nemá žádný dopad a estetická vada nám nevadí , neměli jsme v úmyslu vystavovat . Dále jsme dostali očkovací průkaz , hračku , pytlík granulí a steliva , kocourek je čipovaný . Na testy HCM rodičů jsme se zapoměli zeptat takže jsme je na místě neviděli , testovaní jsou , Otík je nemá . Otík jel domů na klíně v dece přestože jsme přepravku měli .
Doma jsme jakožto nezkušení začali kocourka zkoumat pečlivěji . Během cca prvních 14 dnů jsme chovatelce dávali celkem zabrat a nejednou ji vyděsili co se uší , oka a zoubků týkalo - Uši : no tmavý maz , člověka napadne že je to svrab , z jednoho očička mu více teklo a zoubky měl tmavší ...Normální sphynx-maz prostě tmavší je a je ho i víc než u běžné kočky , očičko bylo víc zanešené , zoubky tmavší bývaj, zubní kámen neměl z tlamky mu nesmrdělo , byl v pořádku , jen pro jistotu změna krmení z acany na nutram dental , což jsme tehdy nevěděli až po konzultaci s naší veterinářkou jsme se ujistili že je v naprostém pořádku . Bohužel ale naše nezkušenost způsobila že vztah s paní Jakubálovou poněkud ochladl a i když jsme si nedorozumění vysvětlili a dnes víme že její chov je v pořádku naše korespondence probíhá způsobem jak se kocourek má , co dělá a zaslání fotek z naší strany , chovatelské a výstavní úspěchy plus jak se má ona a kočky z její strany . Zdravotní záležitosti řeším s naší vet (protože je Otík zdravý kocouř jedná se o očkování a prevenci ) a zbytek jsou problémy typu co kocouř vymňoukl a to si vyřešíme samy . Moje zkušenost tedy vypadá tak že když nastane problém tak nepanikařit a řešit vše v klidu , ať se předejde nedorozumění . Co se týče soukromé korespondence , napsala jsem i jiný názor nicméně věci se s odstupem času mění a i já vidím dnes některé záležitosti jinak .
_________________
Mája a Otík
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
fofo177



Založen: 08.09.2007
Příspěvky: 972
Bydliště: České Budějovice

Předmět: Můj sphynx a naše domovská stanice
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 7. 2008 17:31:40
Odpovědět s citátem

Náš první sphynx byl Felis Magic Dream a než jsme jej koupili, samozřejmě jsem si o těchto kočkách nastudoval všechny dostupné informace, přečetl dostupné diskuse (z těch mě málem kleplo, poněvadž tak protichůdné názory laika vcelku vyděsí) a pak jsem kontaktoval chovatelské stanice. Kontakt prostřednictvím e-mailů byl ze strany některých chovatelů více méně strohý, někteří se rozpovídali více a samozřejmě ne každý měl zrovna volné mé vytoužené sphynxí kotě. V začátku mi velice pomohla paní chovatelka Radka Kašparová (její tzv. domácí úkol jsem údajně splnil na jedničku, ovšem oč se jedná tu psát nebudu, aby si budoucí zájemci mohli též trochu lámat hlavu), která mi poskytla opravdu spoustu cenných rad a informací, i když jsem si nakonec kotě u ní nekoupil, poněvadž rodinka toužila po barevnějším sphynxovi a u Radky už bohužel takový volný nebyl. Jedno úžasně barevné sphynxí kotě jsem si v tu dobu zamluvil v nejmenované CHS, ovšem jistá slečna byla tak dlouho vytížená a stále mimo domov, že naši osobní návštěvu stále odkládala, až jsem nakonec zjistil, že zamluvený sphynx je již prodán, aniž by nám to ráčila slečna říci (ještě že jsem nedal zálohu, jako jiní, to by kromě iluzí byly fuč i kačky). No a pak následoval víkend, kdy jsme měli domluvenu návštěvu v CHS Atton Moravia a posléze Magic Dream. V Attonu nás přivítali manželé Musilovi a musím říci, že jsem byl velmi příjemně překvapen. Ukázali nám celý svůj chov a podmínky v jakých kočičáci žijí, koťátka byla úžasně živá, nebojácná, vymazlená a sotva dcera sedla na pohovku hned měla pět kočičáků na klíně. Nejraději bychom si hned sphynxe odvezli, ač byli všichni zase jednobarevní, ale slíbili jsme návštěvu ještě v CHS Magic Dream, což chovatelé Musilovi chápali a po dvou příjemně strávených hodinách jsme se rozloučili.
Druhý den v CHS Magic Dream nás přivítala paní Tamara a Felisek (mamka Feliska zrovna nebyla doma a druhá měla čerstvě kočičí miminka, tak jsme je raději nerušili). Sotva nás Felisek spatřil, skočil dceři do náruče, začal vibrovat a v tu ránu bylo rozhodnuto. Zpět do Českých Budějovic nás již jelo o jednoho víc. Felis dostal na cestu od paní chovatelky svoji výbavičku, my samozřejmě kupní smlouvu a očkovací průkaz a poněvadž byl Felisek kupovaný na mazlíka, tak zaslání průkazu původu až po provedení kastrace, kdy dobu kastrace nechala paní Tamara plně na nás. Felisek si u nás zvykl velice rychle, ale objevil se první problém a to krev ve stolici. Když jsem o tom paní Tamaru informoval, byla velice vstřícná a okamžitě mi nabídla výměnu kotěte, což nakonec nebylo třeba, poněvadž se problém vyřešil změnou krmení. S paní Tamarou jsme stále v kontaktu a o Feliskovi ji pravidelně informujeme, je to nádherný sphynxí kluk, což je myslím na fotkách vidět.

Druhého kocourka ( Charlie Di Dato ) jsme se rozhodli pořídit ani ne po půl roce, aby Feliskovi nebylo smutno. Co se týká internetových diskusí, zde jsem již byl opatrnější (ne vše musí být zaručeně pravda) a rozhodl jsem se jít cestou soukromého kontaktování majitelů sphynxů, abych zjistil jaké oni mají zkušenosti se svými chovateli. A samozřejmě od samotných majitelů jsem slyšel jen slova chvály na Radku Kašparovou a Karolínu Leitnerovou (CHS Tyrell sphynx) a vzhledem k internetovým diskusím ale i překvapivě na paní Rufenachtovou (CHS Scarface) u které jsem objevil na jejích stránkách sphynxe Zidana, který mě dostal na první pohled. A poněvadž komu jinému věřit než těm, co od chovatelů mají sphynxy, kontaktoval jsem paní Ivanu, kdy jsem se dozvěděl, že bohužel Zidan již je prodán, ale že má podobného kocourka Charlieho. Zaslala mi fotky a již jsme se těšili na návštěvu. Před návštěvou proběhlo ještě pár telefonátů (kdo paní Ivanu nezná, tak ať se připraví na cca minimálně půlhodinový rozhovor, tudíž doporučuji nabitý kredit) a pak jsme vyrazili pro Charlieho. V CHS Scarface nás přivítala paní Ivana a dům plný koček, o které bylo vzorně postaráno (ostatně to píšu v úvodu svých stránek) a bylo vidět, jak paní Ivana mezi těmi svými kočičáky září štěstím. Měli jsme možnost si prohlédnout celý dům a chov, kdy vše v domě bylo podřízeno kočkám. Všude kočičí záchůdky, kočičí stromy a odpočívadla a samozřejmě nádherné kočky. Charlie dostal na cestu také výbavičku, my smlouvu, očkovací průkaz a průkaz původu bez jakéhokoliv omezení a po několikahodinové návštěvě se s námi již Charlie vezl domů. S paní Ivanou jsme neustále v kontaktu a jejích rad si též nesmírně vážíme.

PS: Nechtělo se mi s tím spisovat, tak jsem to zkopíroval ze svého webu, kde je k tomuto tématu založeno vlákno v diskuzním fóru, kam své názory též můžete dávat.
_________________
Olda & Felis & Charlie & Naranja & Mr. Big
http://www.mooncat.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
R-Bastian



Založen: 19.01.2008
Příspěvky: 65
Bydliště: Hradec Králové

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 18. 7. 2009 22:44:32
Odpovědět s citátem

Dobrý večer všem,dovoluji si sem dát i mou osobní zkušenost s CHS Scarface paní Ivany Rufenachtové.Tento můj příspěvěk je i zároveň reakcí na dění zde=sphynx fóru=během posledních několika dní.
Tak tedy i já jsem si jela plna očekávání a velkého těšení pro vytouženého naháčka do Hustopečí.Bylo to v posledním prosincovém týdnu r.2007.Byli jsme velmi srdečně přivítáni manželem paní Ivany a uvedeni do velké obytné kuchyně kde korzovalo několik plemen koček.Všude zde bylo čisto,pořádek,misky plné granulí-zkrátka tak jak to má být.Očima jsem hned začala hledat našeho Bastíka,ale ten tu nebyl.Bastík nám byl přinesen z jiné místnosti a já si mohla poprvé v životě hladit toto úžasné stvoření.Bylo to takové malé nic,do hrsti se to vešlo Very Happy Asi tak po 15 minutách po našem příchodu se objevila majitelka paní Ivana-oblečena sice v županu a neučesaná-no řekla jsem si ,,jiný kraj, jiný mrav"-nedám na první dojem.Když si paní Ivana všimla,že je v místnosti Bastík tak ho vzala do náruče a požádala manžela ať ho odnese,aby prý něco nechytl od ostatních koček,které jsou nastydlé.No,pravda trochu mě to zarazilo,ale neodradilo..Rodiče Bastíka jsem neviděla,jeho matka byla v jiné CHS a otec byl již prodán do zahraničí.Strávili jsme zhruba 1,5 h. povídáním o kočkách a nejen o nich. Již na zpáteční cestě nám Basty párkrát kýchl a doma k večeru zakašlal,no a začal průjmovat. Spojila jsem se s paní Ivanou a vše jsme řešily buď telefonicky nebo prostřednictvím mailu. Komunikace nikterak nevázla až do doby,kdy jsem se zmínila o chlamydiové infekci.Pak už jsme si vyměnily asi jen jeden nebo dva maily.Podotýkám, že vše se odehrávalo ve slušné rovině.Pak už mi paní Ivana na maily nereagovala a já tedy usoudila,že tímto naše konverzace končí.Občas dám foto Bastyho na MK a tak trochu doufám,že se paní Ivana koukne a vidí jak její kotě vyrostlo a že se mu daří dobře Smile Co tedy ještě dodat a jak to vše shrnout? Dle mého soudu je paní Ivana chovatelkou-množitelkou,nemyslím ve zlém-pro širší masy,které touží po sphynxech .Přitom ovšem musí člověk počítat i s tím ,že jejich sphynx se může lišit od standartu tohoto plemene.Zde je kvalita potlačena na úkor kvantity.Trh si žádá a paní Ivana ho produkcí koček saturuje.Nic víc nic míň.
_________________
Romča+Basty+Napoleon+ Jolly Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top