Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Svéhlavý kocouř?


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Dafne



Založen: 31.08.2008
Příspěvky: 6
Bydliště: Přerov

Předmět: Svéhlavý kocouř?
PříspěvekPřitlapkováno: 31. 8. 2008 8:31:58
Odpovědět s citátem

Přeji všem krásný den a tímto bych vás ráda poprosila o radu. Asi před dvěma týdny jsme se s přítelem rozrostli o dalšího člena rodina, i když poněkud dramatickým způsobem. Jednoduše řečeno dopadlo to tak, že jsme se ujali svého času asi 7 týdenního koťátka - briťáčka. Zprvu byl kocourek velmi učenlivý a šikovný, až jsem se trošku podivovala, ale musím říct, že Dafík je můj první, takže zkušenosti byly jen vyčtené Smile Jenže poslední dobou se nám nechce chodit na záchůdekObčas se nám stane, že někam zaleze a tam "vykoná svou potřebu". Přitom jindy, když zapomeneme a zavřeme dveře od WC - má tam i on záchod, tak mňouká a škrábe a snaží se tam dostat. Opravdu nevím, v čem je chyba, byla bych vděčná za každou radu. Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 31. 8. 2008 10:04:10
Odpovědět s citátem

Nezměnili jste třeba stelivo? Je kadibudka čistá? Některé kočky do znečištěné kadibudky nepůjdou Confused ... Já jsem doma tak čistím průběžně-ráno se často zadaří, že přijdu ve chvíli, kdy se konají velké věci, takže stojím u jejich WC a hned po každém seberu bobek, hodím do našeho WC (používám Cat best oko plus a to se do záchodu házet může), seberu hrudku, a tak to provedu 6x (mám 3 kočenky). Takže odcházím, kočky jsou vyprázdněné a kadibudka čistá. Když jsme pryč celý den, přidávám ještě jednu.

Takže nejdřív bych pátrala po tom, co se změnilo-stelivo, čistota. U steliva i jeho množství-do jaké výšky ho sypete. Pokud se tady nezměnilo proti době, kdy byl naprosto čistotný nic, zkusila bych přidat další záchod na jiné místo. Nekupovala bych hned za drahé peníze kočičí WC, ale dala bych stelivo do nějaké větší misky a tu bych dala na kus starého koberce (kvůli vynášení). Taky bych zkusila trochu zalaborovat se stelivem, třeba mu to, co používáte, nevyhovuje-nabídla bych jiné. Problém musí být někde tady, na značkování a kastraci je kotě ještě příliš malé, takže s tím to ještě nesouvisí.

Ta místa, kde už něco vykonal, bych umyla neředěným octem. A je-li to možné, zabránila bych mu do těchto míst v přístupu.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Alena V.



Založen: 23.02.2007
Příspěvky: 683
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 31. 8. 2008 10:37:41
Odpovědět s citátem

Souhlasím s Tatianou, jen bych ještě doplnila že 7týdenní koťátko je pořád ještě miminko, které by mělo být u maminky a rozhodně má na občasnou nehodu nárok. Potřebovalo být ještě tak měsíc u své maminky, která by ho vychovala a získalo by díky tomu i větší psychickou vyrovnanost. Rozhodně tak malému kotátku nestačí když má jen jeden záchůdek a to ještě v místnosti do které nemá zajištěný stálý přístup a musí se dožadovat otevírání dveří. Jsem chovatelka a když mám koťata v tomto věku tak mají k dispozici třeba 10 záchůdků všude po bytě. Navíc jim v době kdy nejsme doma omezuji jejich prostor na jednu místnost aby se jim nestávalo že záchůdek nenajdou. A vyplácí se mi to, koťátka která ve 13 týdnech (a pokud se mi zdají málo vyspělá tak i později) opouchtějí můj chov jsou 100% čistotná a vychovaná. Rozhodně vám doporučuji přidat ještě minimálně 2 malé záchůdky - stačí provizorní (já mám za tímto účelem koupené obdélníkové plastové misky z domácích potřeb v ceně cca 35 Kč) ideální umístění je na těch místech kam kocourek chodí nebo někde poblíž.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
Zajímavá škrabadla a pelíšky (15x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top