Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

krása lidská nebo kočičí?


Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Karolina Leitnerova



Založen: 02.02.2006
Příspěvky: 361
Bydliště: La Maison De Lions

Předmět: krása lidská nebo kočičí?
PříspěvekPřitlapkováno: 13. 7. 2009 20:44:08
Odpovědět s citátem

Zdravím všechny přítomné vegetariány, masožrouty, buchtožrouty, broukožrouty, hubeňoury i ty obézní… Bohužel jsem pár posledních dnů měla tolik práce, že jsem nezvládala MK fórum sledovat ani přispívat. Když jsem se sem zase opět podívala, nestačila jsem se divit, co se tady probírá. Pointa diskuze o chovatelské stanici a něčí chybě mi žel unikla, díky promazaným příspěvkům. Zůstaly jen fragmenty, avšak přehršel osočování, napadání a vše jen ne (až na drobnosti ke kterým budu níže reagovat) hovory o kočkách a chovatelích.
Krása je v očích pozorovatele. Někdo má rád holky, jiný vdolky a mimochodem korpulentní Věstonická Venuše je dodnes opěvována. Ale ať už jde o DevilishLucy nebo kohokoliv jiného, myslím si, že je netaktní, komentovat něčí tloušťku tímto způsobem. Nevíte, zda dotyčný nemá třeba nemoc štítné žlázy. S vegetariánstvím a ochranou zvířat to vůbec nesouvisí. Vegetarián může klidně týrat zvířata a naopak masožrout zvířata milovat. Člověk je všežravec a jeho trávicí ústrojí uzpůsobeno ke konzumaci veškeré potravy včetně masa. Ale o tom tahle diskuze není. Mám pocit, že diskuze se zvrhla tímto směrem, jen aby se odvedla pozornost od tématu, které tu mezi řádky problesklo a zmizelo v hromadě zastírajících debat o ničem. To téma je množitelství. Ano, množitel je od slova množit. Rozmnožovat je také od slova množit. Čeština je řeč bohatá a je snadné s ní slovíčkařit. Ale všichni myslím ví, kde že je rozdíl mezi chovatelstvím coby koníčkem a rozmnožováním za účelem prodeje.
Paní Rüfenachtová zde napsala, že „jen uspokojuje poptávku“ Ptám se, …mám si to vysvětlit tak, že jako kdyby řekla, když se po ní bude chtít, aby „vyprodukovala“ 100 koťat ročně, tak to udělá? Pokud budou kočky i koťátka mít perfektní péči, kvalitní krmení, bezchybnou výchovu, veterinární péči, zdravé rodiče v dobré kondici, dostatek prostoru atd. není z jistého pohledu problém. Však pan Navrátil má také vše dle norem. Chovatelský přínos pro plemeno je ovšem diskutabilní. Tak jako je diskutabilní u chovatele, který si pořídí kočku a kocoura a celý jejich produktivní věk seká jeden vrh za druhým, nenechá si odchov, nepokračuje dál… Své kočky miluje, spí s ním možná v posteli, papají svíčkovou, nosí diamantové obojky, ale z chovného hlediska přínosem nejsou.
Zmínily se tu i ceny. Sama paní Rüfenachtová to potvrdila. 10.000 a 12.000 a 16.000 kč za kotě. Takže to mám chápat tak, že je jedno, kam se koťata dostanou, jaká typově budou, zda se chovně uplatní, s kým je noví majitelé spojí, pokud vůbec najdou vhodného partnera, budou jejich potomci kvalitní…? Ruku na srdce, je tohle chovatelství, tj. chov, který má za cíl zlepšovat plemeno? Paní Rüfenachtová se nikdy netajila a několikrát veřejně napsala, že hodlá zaplavit Čechy Sphynxema, že skončila doba, kdy jsem měla monopol a to dnes již pověstné koryto, že srazí ceny apod. Jak si mám tedy vysvětlit, že stále prodávám mazlíky po 25.000 a STÁLE mám dost zájemců. Monopol nemám a nikdy jsem po něm ani nijak netoužila. To je jen vykonstruovaná lež paní Rüfenachtové a její omluva produkování koťat. Jak si mám vysvětlit, že i po 10 letech mám STÁLE své maximálně 3 vrhy ročně, že chovám pro potěšení a pro zlepšování plemene. Nadále rozšiřuji chov o nové jedince a novou krev. O penězích to není, nemám potřebu vydělávat si chovem zvířat. Mám své zaměstnání. A koťátka NEKASTRUJI!!!! Nikdo, ode mne nikdy nedostal kastrované kotě!!! Ti, kdo chtěli mazlíka, mají mazlíka. Ti, kdo měli zájem o chov a respektovali moji ideologii resp. jsem u nich opravdu viděla aktivní zájem o chov, mají chovné kočky. Výsledek? Stále mám svůj malý chov a já i lidé, kteří se mnou spolupracují máme vrhy rezervované ještě před porodem, nebo těsně po narození koťat. Naproti tomu kočky Scarface jsou úplně všude. I přesto, že se název stanice mění, (Scarface, Dargento, Di Dato, Aaron Love, Del Pino…) jsou v nabídce, inzerci, ceny se snižují a snižují. Ve zmíněných stanicích se objevily kočky stejných jmen. Putují sem, tam jak na kolotoči- důvod ne/známý… Ať jde o různá jména stanic, kočky jsou to stále stejné (rozumějte po stejných předcích). Potomci se nakonec nějak prodají, lidé nakupují co je k mání jednoduše a levně. Pak zklamaně, naštvaně či udiveně (případně vše dohromady) zjišťují, že nemají kde krýt, uchylují se k příbuzenské nebo nakonec své kočky rezignovaně kastrují, (o zdravotním stavu koťat nebudu mluvit, protože bych byla napadena, že to není informace z první ruky).
Výsledek? Čechy jsou plné více či méně příbuzných koček. To je ten super chov a snaha o zlepšení chovné základny? Hmmm, zajímavé!
Reakce na můj příspěvek, kterou očekávám? Výmluvy, odvádění pozornosti poukazováním na mou zrzavost, tetování, posedlost chovem, možná výhružné noční telefonáty, závist a kdovíco, samozřejmě vyzdvihování KASTRACE KOŤÁTEK a vyloučení ze SCHK? (pro ty, kdo neznají starší diskuze, odešla jsem ze Svazu chovatelů koček velmi záhy k CFA a jelikož tam mé členství kolidovalo (krylo se časově) s členstvím v ČSCH SCHK, byla jsem „vyloučena“ pro hrubé porušení předpisů, protože je v Čechách dvojí členství zakázané. Je prokazatelné dle Plemenné knihy, že jsem pod Svazem chovatelů neodchovala jediný vrh. Stačí jeden telefonát paní Šimkové. To jen na vysvětlenou.)
Přemýšlím, jak tento můj příspěvek zakončit. Snad přáním krásného večera všem a pomazlení nahatkám i chlupáčkům.
_________________
Karolina
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Sfinxie



Založen: 03.07.2009
Příspěvky: 267
Bydliště: Österreich

Předmět: Re: krása lidská nebo kočičí?
PříspěvekPřitlapkováno: 13. 7. 2009 21:30:59
Odpovědět s citátem

Dobry vecer Karolino!

Klanim se! Nic vic a nic min k Vasemu prispevku nemuzu napsat.

O celkovy svet Sphynxu jsem se zacala zajimat (bohuzel) az po tom, co jsem do nasi rodiny pribrala Sfinxieho. Je samozrejme, ze se jeste porad nevyznam tak, jak bych si to prala. Ale nevzdavam to. Ucim se a ucit se budu i nadale. Kazdopadne uz ted vim, ze by byla hrozna skoda toto vzacne a opravdu uzasne a zajimave plemeno "zpackat". Sad

Proto diky za to, ze se snazite zachovat Sphynxe takove, jaci maji byt.
_________________
Marketa Kraut
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Tomtom



Založen: 15.07.2008
Příspěvky: 94
Bydliště: Praha 9

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 13. 7. 2009 21:43:13
Odpovědět s citátem

Dlouho jsem odolával... Karolína se do toho pustila podle mě opravdu sama za sebe a s velkou grácií... Asi už není ani tajemství, že Karolína, která si své linie vždy velmi hlídala (nedivím se jí) nechala nakrýt svým kocourem Toyotku... Tady je otázka proč? Asi to nebude tak, že linie po paní Ivaně Rufenachtové zavrhuje... Spíš jde opravdu o to co s tím chtějí budoucí či současní chovatelé dále dělat!!! Myslím, že pokud se chceme dále zajímat o slovo chovatel, zjistíme, že má více významů!!! Můj názor je takový, že chovatel, kterého si budu vážit já, má nějaký chovatelský plán, zvažuje kým nebo jakou kočku nakryje...!!! A co dál tím sleduje. Chceme prostě nahatou kočku, nebo kočku, která se co nejvíce opravdu přibližuje plemeni kanadský sphynx. I já mám linie od paní Rufenachtové a nestydím se za ně. Jsou to opravdu pěkné kočky! Jen dnes jsem poněkud dále, nejsem doufám již ten začátečník:-))) Proto řeším krevní testy, genetické atd... Nerad bych se jednou dočkal toho co můj kamarád, když jsme společně byli na testech HCM... Dnes již bych nekoupil chovnou kočku, ale ani mazlíka bez testovaných rodičů na srdíčko, nepřál bych Vám vidět blízkého člověka, který miluje svou kočku, která je odsouzená k vidině smrti...
_________________
Tom
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
fofo177



Založen: 08.09.2007
Příspěvky: 972
Bydliště: České Budějovice

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 13. 7. 2009 21:53:52
Odpovědět s citátem

Moc krásně řečeno Karolíno a lze jen souhlasit. Jenže chovatelský svět není ideální a nikdy nebude, tak jako je relativní krása, jak tu bylo trefně řečeno, poněvadž každý má rád něco jiného. Já například ač zvířata miluji, tatarský biftek ze sojových bobů si představit nedovedu. Ale zpět k chovu a zde vyjadřuji svůj názor majitele zvířátek (jedno jakých, mám psa i kočky, obojí s PP). Je vcelku logické, že svět majitele a svět chovatele může být trochu odlišný a je třeba najít nějaký průsečík, kde se tyto světy prolínají, tak, aby byli takzvaně všichni spokojeni a nikdo nedošel vážnější újmy. Když si vzpomenu na dobu cca deset let zpět, sphynxí svět byl taková uzavřená kapitola sama pro sebe, kdy člověk neoplývající tučnějším kontem do tohoto světa mohl těžko proniknout ... A tak jako funguje tržní mechanismus ve světě člověčím, tak funguje i ve světě psím a tak prostě funguje i ve světě kočičím, nemusí se nám to líbit, ale prostě to tak je. Část chovatelů se věnuje onomu cílenému zlepšování plemene, kdy jim jde o výsledky a mají pár vrhů do roka, část chovatelů sice nic nezlepšuje, ale alespoň nic nekazí a odchovává další potomky, no část se vrhne na tržní hospodářství. A poslední skupinu můžeme dělit dále, část se o zvířátka vzorně stará, jsou v čistotě, mají vše co je třeba, veškerou lidskou lásku, je o ně vzorně postaráno a to hlavní, posléze udělají radost spoustě lidem. Druhá část má svá zvířátka například zavřená v klíckách, ohrádkách jak pro čuníky a ač je možná normám a předpisům učiněno za dost, většině lidí a mě nevyjímaje, se pění krev. Problém je ovšem v tom, že pokud se jaksi nenajde onen pomyslný průsečík a vše bude skvělé a ideální, budeme mít pár skvělých chovatelů, kteří budou mít obrovský přínos pro dané plemeno, ovšem na druhé straně bude minimum majitelů, kteří si jej budou moci dovolit. Ale snahou všech by určitě mělo být to, aby těch „chovatelů“ z poslední skupiny, nad jejichž chovem se nám vaří krev, bylo co nejméně. A tak přemýšlejme nad svými plány: kdo chce být chovatel, pro plemeno se nadchne a hodlá s ním dále pracovat, podle toho si musí své miláčky – budoucí chovnou základnu vybrat ( toliko k výše uvedenému příspěvku: „Potomci se nakonec nějak prodají, lidé nakupují co je k mání jednoduše a levně. Pak zklamaně, naštvaně či udiveně (případně vše dohromady) zjišťují, že nemají kde krýt“). Kdo chce mít mazlíka, nechť také vybírá pečlivě, aby až bude potřebovat radu, se měl na koho obrátit a nekoupil si toho svého mazlíka od chovatele, u kterého končí veškerá starost o prodané zvíře připsáním částky na své konto. Prostě každý vybírejte pečlivě, zajímejte se zda jsou kočičáci zdraví, jaké mají předky (samozřejmě na mazla mě nezajímají předci z hlediska genetického, ale zdravotního), zda a nač jsou vůbec testovaní atd. atd... A máte-li vlastní, ať již dobrou či špatnou zkušenost, napište ji a poskytněte tak vodítko ostatním Smile
_________________
Olda & Felis & Charlie & Naranja & Mr. Big
http://www.mooncat.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Scarface



Založen: 05.05.2007
Příspěvky: 99

Předmět: Re: krása lidská nebo kočičí?
PříspěvekPřitlapkováno: 13. 7. 2009 22:12:44
Odpovědět s citátem

Scarface

Naposledy upravil Scarface dne 13. 7. 2009 22:52:25, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Frantiska



Založen: 06.12.2007
Příspěvky: 97
Bydliště: Praha 4 / Uherske Hradiste

Předmět: Re: krása lidská nebo kočičí?
PříspěvekPřitlapkováno: 13. 7. 2009 22:26:16
Odpovědět s citátem

Pro Scarface

Nemam sphynxe, nechovam kocky ... ale muzu Vam rict, ze mate uzasny dar zabit debatu na tema chov kocek ... to si projednou ty osobni utoky nemuzete odpustit??? ... Si tu zalozte jeden topic a ten nazvete treba osobni utoky a nenavistne keci a muzete se tam osocovat do nekonecna ... opravdu to nemusi byt v kazdem topicu.

Jo a hlavne na me nereagujte, svou tohou me urazet si muzete vybit mejlem a nebo zalozte jiny topic specialne tomu urceny at se to nezapleveluje ...
_________________
Benulka, Nikolka a Malá
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Scarface



Založen: 05.05.2007
Příspěvky: 99

Předmět: Re: krása lidská nebo kočičí?
PříspěvekPřitlapkováno: 13. 7. 2009 22:45:00
Odpovědět s citátem

Scarface napsal:
Karolina Leitnerova napsal:
Zdravím všechny přítomné vegetariány, masožrouty, buchtožrouty, broukožrouty, hubeňoury i ty obézní… Bohužel jsem pár posledních dnů měla tolik práce, že jsem nezvládala MK fórum sledovat ani přispívat. Když jsem se sem zase opět podívala, nestačila jsem se divit, co se tady probírá. Pointa diskuze o chovatelské stanici a něčí chybě mi žel unikla, díky promazaným příspěvkům. Zůstaly jen fragmenty, avšak přehršel osočování, napadání a vše jen ne (až na drobnosti ke kterým budu níže reagovat) hovory o kočkách a chovatelích.
Krása je v očích pozorovatele. Někdo má rád holky, jiný vdolky a mimochodem korpulentní Věstonická Venuše je dodnes opěvována. Ale ať už jde o DevilishLucy nebo kohokoliv jiného, myslím si, že je netaktní, komentovat něčí tloušťku tímto způsobem. Nevíte, zda dotyčný nemá třeba nemoc štítné žlázy. S vegetariánstvím a ochranou zvířat to vůbec nesouvisí. Vegetarián může klidně týrat zvířata a naopak masožrout zvířata milovat. Člověk je všežravec a jeho trávicí ústrojí uzpůsobeno ke konzumaci veškeré potravy včetně masa. Ale o tom tahle diskuze není. Mám pocit, že diskuze se zvrhla tímto směrem, jen aby se odvedla pozornost od tématu, které tu mezi řádky problesklo a zmizelo v hromadě zastírajících debat o ničem. To téma je množitelství. Ano, množitel je od slova množit. Rozmnožovat je také od slova množit. Čeština je řeč bohatá a je snadné s ní slovíčkařit. Ale všichni myslím ví, kde že je rozdíl mezi chovatelstvím coby koníčkem a rozmnožováním za účelem prodeje.
Paní Rüfenachtová zde napsala, že „jen uspokojuje poptávku“ Ptám se, …mám si to vysvětlit tak, že jako kdyby řekla, když se po ní bude chtít, aby „vyprodukovala“ 100 koťat ročně, tak to udělá? Pokud budou kočky i koťátka mít perfektní péči, kvalitní krmení, bezchybnou výchovu, veterinární péči, zdravé rodiče v dobré kondici, dostatek prostoru atd. není z jistého pohledu problém. Však pan Navrátil má také vše dle norem. Chovatelský přínos pro plemeno je ovšem diskutabilní. Tak jako je diskutabilní u chovatele, který si pořídí kočku a kocoura a celý jejich produktivní věk seká jeden vrh za druhým, nenechá si odchov, nepokračuje dál… Své kočky miluje, spí s ním možná v posteli, papají svíčkovou, nosí diamantové obojky, ale z chovného hlediska přínosem nejsou.
Zmínily se tu i ceny. Sama paní Rüfenachtová to potvrdila. 10.000 a 12.000 a 16.000 kč za kotě. Takže to mám chápat tak, že je jedno, kam se koťata dostanou, jaká typově budou, zda se chovně uplatní, s kým je noví majitelé spojí, pokud vůbec najdou vhodného partnera, budou jejich potomci kvalitní…? Ruku na srdce, je tohle chovatelství, tj. chov, který má za cíl zlepšovat plemeno? Paní Rüfenachtová se nikdy netajila a několikrát veřejně napsala, že hodlá zaplavit Čechy Sphynxema, že skončila doba, kdy jsem měla monopol a to dnes již pověstné koryto, že srazí ceny apod. Jak si mám tedy vysvětlit, že stále prodávám mazlíky po 25.000 a STÁLE mám dost zájemců. Monopol nemám a nikdy jsem po něm ani nijak netoužila. To je jen vykonstruovaná lež paní Rüfenachtové a její omluva produkování koťat. Jak si mám vysvětlit, že i po 10 letech mám STÁLE své maximálně 3 vrhy ročně, že chovám pro potěšení a pro zlepšování plemene. Nadále rozšiřuji chov o nové jedince a novou krev. O penězích to není, nemám potřebu vydělávat si chovem zvířat. Mám své zaměstnání. A koťátka NEKASTRUJI!!!! Nikdo, ode mne nikdy nedostal kastrované kotě!!! Ti, kdo chtěli mazlíka, mají mazlíka. Ti, kdo měli zájem o chov a respektovali moji ideologii resp. jsem u nich opravdu viděla aktivní zájem o chov, mají chovné kočky. Výsledek? Stále mám svůj malý chov a já i lidé, kteří se mnou spolupracují máme vrhy rezervované ještě před porodem, nebo těsně po narození koťat. Naproti tomu kočky Scarface jsou úplně všude. I přesto, že se název stanice mění, (Scarface, Dargento, Di Dato, Aaron Love, Del Pino…) jsou v nabídce, inzerci, ceny se snižují a snižují. Ve zmíněných stanicích se objevily kočky stejných jmen. Putují sem, tam jak na kolotoči- důvod ne/známý… Ať jde o různá jména stanic, kočky jsou to stále stejné (rozumějte po stejných předcích). Potomci se nakonec nějak prodají, lidé nakupují co je k mání jednoduše a levně. Pak zklamaně, naštvaně či udiveně (případně vše dohromady) zjišťují, že nemají kde krýt, uchylují se k příbuzenské nebo nakonec své kočky rezignovaně kastrují, (o zdravotním stavu koťat nebudu mluvit, protože bych byla napadena, že to není informace z první ruky).
Výsledek? Čechy jsou plné více či méně příbuzných koček. To je ten super chov a snaha o zlepšení chovné základny? Hmmm, zajímavé!
Reakce na můj příspěvek, kterou očekávám? Výmluvy, odvádění pozornosti poukazováním na mou zrzavost, tetování, posedlost chovem, možná výhružné noční telefonáty, závist a kdovíco, samozřejmě vyzdvihování KASTRACE KOŤÁTEK a vyloučení ze SCHK? (pro ty, kdo neznají starší diskuze, odešla jsem ze Svazu chovatelů koček velmi záhy k CFA a jelikož tam mé členství kolidovalo (krylo se časově) s členstvím v ČSCH SCHK, byla jsem „vyloučena“ pro hrubé porušení předpisů, protože je v Čechách dvojí členství zakázané. Je prokazatelné dle Plemenné knihy, že jsem pod Svazem chovatelů neodchovala jediný vrh. Stačí jeden telefonát paní Šimkové. To jen na vysvětlenou.)
Přemýšlím, jak tento můj příspěvek zakončit. Snad přáním krásného večera všem a pomazlení nahatkám i chlupáčkům.


A vy uz jste zapomela pi Leitnerova,ze jste mela na starych strankach a za Vasich zlatych casu,kdy jste si nestydela rict za kote kolem 70 tisic velky napis ''pokud od nas chcete zvirata nevykastrovana nebo bez PP prosim nepiste nam'' ?????Myslim ze ten napis mam jeste schovany,tak jako Vase celosvetove varovani v anglictine,aby mi nikdo neprodal Sphynxe.To jste pekne privitala zacatecnika!!!Rovnou jste me popsala jako vraha,snad si vzpominate,nebo Vam to mam pripomenout?Nedelejte ze sebe prosim tak nevinnou,ne vsichni lide se Vam klani.Na tomto foru jste denne a nic Vam nikdy neuniklo. Sphynxove se v cechach nezpackaly,naopak jsou cim dal krasnejsi.Zpackaly se pouze ceny a proto jste Skopalova alias Kraut dostala tak krasne zvire za tak skvelou cenu!!!!!!!A plno lidi mi zde da za pravdu,ze diky me a jsem na to hrda,si mohly Sphynxe vubec nekteri lide poridit.Chovnych nepribuznych kocouru jiz je take kolem dost,tak uz neprehanejte.Jestli jste pihata a zrzava,mi je uplne jedno,ale ze jste me tolik pomlouvala a delala proti me uplnou kampan a to jenom proto,ze jsem Vam kazila ksefty,Vam neodpustim!Ja jsem Vas poznala v jinem svetle.Scarface
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Frantiska



Založen: 06.12.2007
Příspěvky: 97
Bydliště: Praha 4 / Uherske Hradiste

Předmět: Re: krása lidská nebo kočičí?
PříspěvekPřitlapkováno: 13. 7. 2009 22:50:46
Odpovědět s citátem

Frantiska napsal:
Pro Scarface

Nemam sphynxe, nechovam kocky ... ale muzu Vam rict, ze mate uzasny dar zabit debatu na tema chov kocek ... to si projednou ty osobni utoky nemuzete odpustit??? ... Si tu zalozte jeden topic a ten nazvete treba osobni utoky a nenavistne keci a muzete se tam osocovat do nekonecna ... opravdu to nemusi byt v kazdem topicu.

Jo a hlavne na me nereagujte, svou tohou me urazet si muzete vybit mejlem a nebo zalozte jiny topic specialne tomu urceny at se to nezapleveluje ...


proste vam to neda ze?
_________________
Benulka, Nikolka a Malá
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
lilinka



Založen: 27.04.2009
Příspěvky: 141
Bydliště: SR

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 7. 2009 9:09:27
Odpovědět s citátem

súhlasím s oldom.napísal to veľmi rozumne.nie je to len o tom,aby sa chov len zlepšoval a špičkovali sa línie,lebo sa stvorí niečo,čo si bežný človek nemôže dovoliť,pretože náklady na chov a šľachtenie sa vyšplhá do závratných výšok.sphynx je tak úžasné plemeno,že by bolo fajn,keby bol dopriaty aj širokej verejnosti.nejde o to,aby sa "vyrábal ako na bežiacom páse,ale aby ho mohli mať aj ľudia ,ktorí nechcú chovať,len chcú mať perfektného maznáka.takže napríklad scarface už má prijateľné ceny/nechcem tu rozmazávať zas tú tému,ale ked som pani R písala,so mnou sa bavila vždy slušne/.takže o čo vlastne ide-o plemeno z ktorého robíme umelecké dielo obrovskej hodnoty,alebo o to,ktoré môže byť prístupné každému,kto vie oceniť túto fantastickú povahu.nechcem,aby ste to zle pochopili,len sa na to dívam aj z druhej strany.nie len z tej chovateľskej.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
DevilishLucy



Založen: 04.12.2007
Příspěvky: 125

Předmět: Re: krása lidská nebo kočičí?
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 7. 2009 9:24:22
Odpovědět s citátem

Karolíno, Tleskám víc se fakt nedá krásná a bohužel velmi pravdivá řeč. Jo a oldo krásně napsané. Ale jak řekla Františka paní rufenachtová opět odbíhá od tématu nevím připomíná mi to chovaní dítěte které se neumí obhájit a nebo ani nerozumí otázce tak si svou řeč stočí na to co už zná... Ale už je to opravdu směšné to kastrování stále vás nechápu Pí Rufenachtová co to má znamena já si myslím, že volba paní Leitnerové kastrovat a prodavat ze začátku skoro pouze mazlíky je v pořádku. Kdyby to tak bylo do ted Nebylo by spoustu pochybných CHS, které množí a množí a sekají vrhy jeden za druhým jen kvůli penězům. Už se těším jak si to hned paní Rufenachtová stáhne na sebe. Takže si myslím že kastrovaní mazlíků a koček které mají špatné genetické vlohy je v pořádku a cena byla taky v pořádku. Těch 50000. Mělo zůstat ale všude nebyly by tady kolem všude prapodivný kříženci sphynxů a nejen sphynxů. A byla by pořád snaha mít nějaký cíl. A ne míchat bratry sestry mámy a táty jen aby bylo hodně peněz. Takže vy tady neustále pí rufenachtová píšete o tom jak si chce karolína namastit kapsu ale tak to fakt není nemá 100 kotat ročně jako někdo. Se podívejte na její stranky kolik bylo kotátek a pak se zamyslete. Ale vy stejně budete jen útočit a psát jak jsou všichni psychopati a blázni a jak vy jste ta na své dílo právem hrdá co? Ještě jedno Nevím proč píšete pí Laitnerové že je tu denně na foru. Prosím Vás jak jste na to přišla Pí Rufenachtová???? Já rozhodně vím že na tohle vysedávání jako někdo kdo nic jeného nedělá, tak na to opravdu ona nemá čas. Ale jo napiště zase že jste ta nejlepší z nejlepších a my ten povl který je hloupý a neštastný. Já jen trochu doufám, že se toto forum nezamkne a my třeba a ostatní pochopíme Vás i třeba ten Váš plán. Děkuji Krásný den všem i Vám paní Ivano.
_________________
DevilishLucy Surprised)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 7. 2009 9:49:58
Odpovědět s citátem

Já si myslím, že své místo na slunci mají mít obě skupiny chovatelů-jak typu Karolíny, která má určitou vizi a jde za ní-a tím pádem její kočky jsou ty dražší, což naprosto chápu a vidím jako přínosnou věc pro odborníky nebo lidi, co chtějí mít své mercedesy nejen v garáži, ale i na svém klíně nebo posteli. Své kočky miluje a jsou pro ni členy rodiny, a tak to má být. Kočku od Karolíny nemám-v době, kdy jsem ji intenzivně hledala, neměla, ale věřím tomu, že poskytuje řádný chovatelský servis a "svým" lidem je ochotná kdykoliv poradit.

Stejně tak si myslím, že své místo na slunci mají chovatelé typu Ivany, která své kočky taky miluje a dává jim to nejlepší-jak v péči, tak i v krmení - tady mohu mluvit z vlastní zkušenosti, protože jsem to viděla, a ne jednou. Rozhodně žádné plemeno nekazí-viz výstavní úspěchy Toyoty a její následné krytí kocourem Karolíny-takže asi tak špatné ty Ivany kočky nebudou. Ale svým přístupem umožnila řadě lidí, kteří bud na ty "mercedesy" v posteli nemají, nebo o ně vyloženě nestojí, chtějí "jen" nahatou kočku, protože se jim buď líbí, nebo na chlupaté mají alergii a moc o kočičku stojí, aby si ji mohli dopřát. Pro mě je důležité, že se o svá zvířata pečlivě stará, že je má ráda a žijí u ní také jako členové rodiny s přístupem všude. Chovatelský servis je u ní také v pořádku-nesetkala jsem se za ty dva roky s tím, že by mě odmítla, když jsem potřebovala radu. Od ní kočky mám dvě-oba své devony. Ale zná se i ke sphynxovi, kterého mám od její matky.

Kdo je pro mě neakceptovatelný "chovatel"- typ pána ze Sopřeče, kde o lásce ke zvířatům nemůže být ani řeči, kde jsou všechna zvířata v klecích, kde odchovává na zvířatech s PP bezpapíráky a kde prodejem zvířete veškerá jeho starost končí. Sice podle norem má jistě všechno v nejlepším pořádku, klece rozměry vyhovují, veterinární péče bude určitě také zajištěna, aby na něj nikdo nemohl, ale tím to končí. Tohle je pro mě "chovatel"- množitel, a od takového bych si já zvíře nikdy nekoupila. Ale dokud budou takoví lidé produkovat zvířata, které trh žádá a lidé budou tak naivní, že si od nich mláďata kupovat budou, do té doby jim pšenka pokvete, bohužel.

A po zkušenostech co mám jak se psem, tak i s kočkou, já bych už zvíře bez papírů prostě nekupovala. Ale to už jsem zase někde trochu jinde.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
fofo177



Založen: 08.09.2007
Příspěvky: 972
Bydliště: České Budějovice

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 7. 2009 12:51:14
Odpovědět s citátem

for DevilishLucy:

To s tím kastrováním z důvodů špatných genetických či zdravotních předpokladů je velmi správná připomínka, jak jinak zabránit tomu, aby se dostávaly dále do chovu nevhodní jedinci. Jak to vyřešit, no tak to je zase otázka..., slušný majitel žádná omezení nepotřebuje a lumpa nezastaví ani razítko v papírech "nevhodné do chovu", nebo zaslání PP až po kastraci. Kastrovat předčasně, ač dle nejnovějších výzkumů to nemá údajně žádné následky, tak proti tomu je dost chovatelů, na straně druhé i ze solidního zájemce který působí důvěryhodně se nakonec může vyklubat vykuk, který k následnému množení ty papíry ani nepotřebuje.
PS: Co se mě týká, nemám žádný etický problém u odchovávání zvířat bez PP, pokud jsou ZDRAVÁ, ale to by bylo na jinou diskusi Wink
_________________
Olda & Felis & Charlie & Naranja & Mr. Big
http://www.mooncat.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Scarface



Založen: 05.05.2007
Příspěvky: 99

Předmět: Re: krása lidská nebo kočičí?
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 7. 2009 13:44:04
Odpovědět s citátem

[quote="DevilishLucy"]Karolíno, Tleskám víc se fakt nedá krásná a bohužel velmi pravdivá řeč. Jo a oldo krásně napsané. Ale jak řekla Františka paní rufenachtová opět odbíhá od tématu nevím připomíná mi to chovaní dítěte které se neumí obhájit a nebo ani nerozumí otázce tak si svou řeč stočí na to co už zná... Ale už je to opravdu směšné to kastrování stále vás nechápu Pí Rufenachtová co to má znamena já si myslím, že volba paní Leitnerové kastrovat a prodavat ze začátku skoro pouze mazlíky je v pořádku. Kdyby to tak bylo do ted Nebylo by spoustu pochybných CHS, které množí a množí a sekají vrhy jeden za druhým jen kvůli penězům. Už se těším jak si to hned paní Rufenachtová stáhne na sebe. Takže si myslím že kastrovaní mazlíků a koček které mají špatné genetické vlohy je v pořádku a cena byla taky v pořádku. Těch 50000. Mělo zůstat ale všude nebyly by tady kolem všude prapodivný kříženci sphynxů a nejen sphynxů. A byla by pořád snaha mít nějaký cíl. A ne míchat bratry sestry mámy a táty jen aby bylo hodně peněz. Takže vy tady neustále pí rufenachtová píšete o tom jak si chce karolína namastit kapsu ale tak to fakt není nemá 100 kotat ročně jako někdo. Se podívejte na její stranky kolik bylo kotátek a pak se zamyslete. Ale vy stejně budete jen útočit a psát jak jsou všichni psychopati a blázni a jak vy jste ta na své dílo právem hrdá co? Ještě jedno Nevím proč píšete pí Laitnerové že je tu denně na foru. Prosím Vás jak jste na to přišla Pí Rufenachtová???? Já rozhodně vím že na tohle vysedávání jako někdo kdo nic jeného nedělá, tak na to opravdu ona nemá čas. Ale jo napiště zase že jste ta nejlepší z nejlepších a my ten povl který je hloupý a neštastný. Já jen trochu doufám, že se toto forum nezamkne a my třeba a ostatní pochopíme Vás i třeba ten Váš plán. Děkuji Krásný den všem i Vám paní Ivano.[


Pro DevilishLucy:

Tak ze vy si myslite Klicperova, ze volba kastrovat a prodavat pouze na mazlicky byla od Leitnerove v poradku?A rikate ze tech 50.tisic za Sphynxe melo zustat, aby byla porad snaha mit nejaky cil??Ale jaky cil konkretne mate na mysli?
Pisete o prapodivnych krizencich Sphynxu ktere jsou vsude kolem,ale ja o zadnych nevim?Asi mi neco uniklo, mohla by jste me prosim o nejakych informovat?Klidne staci jmeno chov.stanice, urcite si vzpomenete kdyz jich je vsude tolik kolem.
A posledni otazka, co znamenaji ne jen Sphynxi?
Nezlobte se, ze se dnes tolik ptam, ale mam zrovna dobrou naladu.Take doufam, ze se tema jeste neuzamkne,zacina to byt velmi zajimave.
Zdravi Scarface

/quote]


Naposledy upravil Scarface dne 14. 7. 2009 14:17:49, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Frantiska



Založen: 06.12.2007
Příspěvky: 97
Bydliště: Praha 4 / Uherske Hradiste

Předmět: Re: krása lidská nebo kočičí?
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 7. 2009 13:45:14
Odpovědět s citátem

[quote="Frantiska"]
Frantiska napsal:
Pro Scarface

Nemam sphynxe, nechovam kocky ... ale muzu Vam rict, ze mate uzasny dar zabit debatu na tema chov kocek ... to si projednou ty osobni utoky nemuzete odpustit??? ... Si tu zalozte jeden topic a ten nazvete treba osobni utoky a nenavistne keci a muzete se tam osocovat do nekonecna ... opravdu to nemusi byt v kazdem topicu.

Jo a hlavne na me nereagujte, svou tohou me urazet si muzete vybit mejlem a nebo zalozte jiny topic specialne tomu urceny at se to nezapleveluje ...


proste vam to neda ze? uz si proboha otevrete ten topic a prestante spamowat je to ubohe a hloupe
_________________
Benulka, Nikolka a Malá
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Scarface



Založen: 05.05.2007
Příspěvky: 99

Předmět: Re: krása lidská nebo kočičí?
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 7. 2009 13:49:13
Odpovědět s citátem

Pro Frantisku:
A vy mate nejaky zpozdeny pocitac,nebo jste sama opozdena?Uz mi to pisete po treti!


Naposledy upravil Scarface dne 14. 7. 2009 13:50:05, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Sfinxie



Založen: 03.07.2009
Příspěvky: 267
Bydliště: Österreich

Předmět: Re: krása lidská nebo kočičí?
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 7. 2009 13:49:49
Odpovědět s citátem

Uz jste se podivala do tematu "inzerat Bazos"? To vam pripada spravne? To je jako super? To je svetu prospesne? To se ta zvirata maji paradne? Uzasne! Bajecne! Opravdu! Svinarna ze to nema ani obdoby! A proc k takovym vecem dochazi? Proc asi?
_________________
Marketa Kraut
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Frantiska



Založen: 06.12.2007
Příspěvky: 97
Bydliště: Praha 4 / Uherske Hradiste

Předmět: Re: krása lidská nebo kočičí?
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 7. 2009 13:51:18
Odpovědět s citátem

Scarface napsal:
Pro Frantisku:
A vy mate nejaky zpozdeny pocitac,nebo jste sama opozdena?Uz mi to pisete po treti!


ted jste me rozesmala ... pisu to z jedineho duvodu protoze porad dokola kopirujete svuj prispevek zaplevelujete toho tema ... zajimava vy muzete psat porad dokola a ja ne?
_________________
Benulka, Nikolka a Malá
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Sfinxie



Založen: 03.07.2009
Příspěvky: 267
Bydliště: Österreich

Předmět: Re: krása lidská nebo kočičí?
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 7. 2009 13:51:41
Odpovědět s citátem

Scarface napsal:
Pro Frantisku:
A vy mate nejaky zpozdeny pocitac,nebo jste sama opozdena?Uz mi to pisete po treti!


Uz jsme zase u urazeni!

Ona ma asi duvod, proc vam to MUSI napsat trikrat!
_________________
Marketa Kraut
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Scarface



Založen: 05.05.2007
Příspěvky: 99

Předmět: Re: krása lidská nebo kočičí?
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 7. 2009 13:57:45
Odpovědět s citátem

Pro Frantisku:
Ja tady kazdeho rozesmivam, Frantisko.
Vite ja mam takovy dar od prirody.
Pro Skopalovou alias Kraut (cesky zeli):
Na tom Bazosu to neni Sphynx, ale Devon Rex!!!Copak to nepoznate?!!?
Chovatel se musel splest ve fotkach, nebo v textu.Jedno z toho tam nepatri.
Scarface
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 7. 2009 13:59:03
Odpovědět s citátem

Opomínáte jednu věc, že u onoho inkriminovaného inzerátu se nakonec mohlo jednat i o omyl-že si inzerent nevšiml, že zaškrtává sphynx místo devon rex-to kotě sphynxovi není podobné ani vzdáleně, je to devonek. Nevím, jestli se vůbec dá křížit sphynx a devon, a ani co by z toho vzešlo. Jsem zvědavá, zda mi onen pán odpoví. Budu informovat.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Sfinxie



Založen: 03.07.2009
Příspěvky: 267
Bydliště: Österreich

Předmět: Re: krása lidská nebo kočičí?
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 7. 2009 14:04:09
Odpovědět s citátem

Scarface napsal:
Pro Frantisku:
Ja tady kazdeho rozesmivam, Frantisko.
Vite ja mam takovy dar od prirody.
Pro Skopalovou alias Kraut (cesky zeli):
Na tom Bazosu to neni Sphynx, ale Devon Rex!!!Copak to nepoznate?!!?
Chovatel se musel splest ve fotkach, nebo v textu.Jedno z toho tam nepatri.
Scarface


A co je s tou chovnou kockou? Prodam i nakrytou! To je super, ze? To tak ma byt! Jasne! To se ta kocka ma urcite perfektne!

Chvalim za znalost nemciny. Spravne! Kraut znamena zeli. Ted se pochlubim ja anglictinou. Scarface znamena zjizveny oblicej. Ve vasem pripade ksicht! Kdyz uz jsme u toho urazeni. Nic jineho neumite. Urazenim odvadet od pointy diskuze. Ale to uz taky vsichni vime.
_________________
Marketa Kraut
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Scarface



Založen: 05.05.2007
Příspěvky: 99

Předmět: Re: krása lidská nebo kočičí?
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 7. 2009 14:31:06
Odpovědět s citátem

Chvalim za znalost nemciny. Spravne! Kraut znamena zeli. Ted se pochlubim ja anglictinou. Scarface znamena zjizveny oblicej. Ve vasem pripade ksicht! Kdyz uz jsme u toho urazeni. Nic jineho neumite. Urazenim odvadet od pointy diskuze. Ale to uz taky vsichni vime.[/quote]




Pro Sfinxie:

To ja Vas zase pochvalit nemuzu, Vase znalost nemciny je totiz nulova, proto se dorozumivate s Vasim rakouskym manzelem anglicky.
Mimochodem Scarface je muj nejoblibenejsi film,takze zase vedle Skopalova alias Kraut.
Musim podotknout, ze si na to Kraut nemohu zvyknout, jelikoz jste se vzdy podepisovala v soukromych e-mailech jako Marketa Skopalova.
Aha....ted me napada vlastne proc! Vy jste se bala ze Vam s cizim jmenem zvednu cenu, ze? Ale to ja nedelam, mohla jste se predstavit hned jako Kraut.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
fofo177



Založen: 08.09.2007
Příspěvky: 972
Bydliště: České Budějovice

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 7. 2009 15:12:48
Odpovědět s citátem

for Tatiana:

Devon se sphynxem se zcela jistě křížit dá, stačí si prostudovat rodokmeny pár generací pozpátku, u svých koček jsem jej objevil tuším v deváté generaci Wink
_________________
Olda & Felis & Charlie & Naranja & Mr. Big
http://www.mooncat.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 7. 2009 15:56:06
Odpovědět s citátem

fofo177 napsal:
for Tatiana:

Devon se sphynxem se zcela jistě křížit dá, stačí si prostudovat rodokmeny pár generací pozpátku, u svých koček jsem jej objevil tuším v deváté generaci Wink


Už jsem si to zjistila taky Wink Ale já to dělat nebudu.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Tomtom



Založen: 15.07.2008
Příspěvky: 94
Bydliště: Praha 9

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 7. 2009 16:01:27
Odpovědět s citátem

Tak co, urážení by už stačilo ne?! Karolína tady něco napsala a ono se to stočilo úplně jinam. Zkuste se opravdu vyjadřovat k tomu co je v prvním příspěvku napsáno!!! Apeluju i na Vás Ivano, v podstatě jste začala jen mluvit o cenách a kastraci. Tohle téma mě docela zajímá, tak zkuste všichni vynechat urážky atd... a zkuste se nad tím vším zamyslet. Jinak ohledně krytí Toyotky... Ano Toyotka možná je pěkná kočka, ale to opravdu není ten důvod, proč Karolína poskytla svého kocoura... Zamysli se nad tím Tatiano...
_________________
Tom
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Sfinxie



Založen: 03.07.2009
Příspěvky: 267
Bydliště: Österreich

Předmět: 4 Scarface:
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 7. 2009 16:17:08
Odpovědět s citátem

Sfinxie napsala:
Chvalim za znalost nemciny. Spravne! Kraut znamena zeli. Ted se pochlubim ja anglictinou. Scarface znamena zjizveny oblicej. Ve vasem pripade ksicht! Kdyz uz jsme u toho urazeni. Nic jineho neumite. Urazenim odvadet od pointy diskuze. Ale to uz taky vsichni vime.[/quote]

Scarface napsala:
To ja Vas zase pochvalit nemuzu, Vase znalost nemciny je totiz nulova, proto se dorozumivate s Vasim rakouskym manzelem anglicky.
Mimochodem Scarface je muj nejoblibenejsi film,takze zase vedle Skopalova alias Kraut.
Musim podotknout, ze si na to Kraut nemohu zvyknout, jelikoz jste se vzdy podepisovala v soukromych e-mailech jako Marketa Skopalova.
Aha....ted me napada vlastne proc! Vy jste se bala ze Vam s cizim jmenem zvednu cenu, ze? Ale to ja nedelam, mohla jste se predstavit hned jako Kraut.

Sfinxie odpovida:
Laughing S manzelem mluvim anglicky, protoze jsem zila 4 roky v Americe a rada si i nadale procvicuji anglictinu. A vase uvaha, ze moje znalost nemciny je nulova me teda udivuje. To tedy opravdu nechapu, jak muzu byt ve Vidni (kde ziju uz 6let) zamestnana v Allianz jako odborny znalec skod, ktery je neustale v kontaktu se zakazniky. To mi opravdu hlava nebere, kde jste prisla na to, ze neumim nemecky. Laughing Vy jste mi teda srandovni postavicka. Laughing A v jednom z mych 4 e-mailovych adres je podpis Skopalova, protoze jsem tento e-mail zalozila, kdyz jsem jeste byla svobodna. Coz je taky celkem logicke pro logicky uvazujici jedince. Ale to je jedno. Wink

Vratme se k tematu. K dulezitejsimu a podstatnejsimu tematu.
_________________
Marketa Kraut


Naposledy upravil Sfinxie dne 14. 7. 2009 16:18:50, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 7. 2009 16:18:12
Odpovědět s citátem

Tome, já nejsem jasnovidná a lidem do hlav nevidím a v podstatě je mi to takřečeno šumafuk. A navíc nic mi do toho není. Nemíním se starat o věci, do kterých mi nic není, byla to jen logická úvaha z toho, co jsi napsal ty sám. Nic špatného jsem tím nemyslela, pouze jsem konstatovala fakta, která jsi napsal ty sám. Čili je jen a jen na tobě (případně Karolíně), zda chceš zveřejňovat své důvody, pochybuji o tom, tak nač. Jen nechápu, proč bych se tedy já měla nad tím zamýšlet. Já sphynxe nechovám a chovat nebudu.

Jsem tady z toho všeho akorát pěkně otrávená, jaký to opět vzalo směr, jak se lidi tady umí nenávidět a jeden druhého napadat. Je mi z toho smutno. Jiný názor se netoleruje, hned se jde lynčovat. Nikdo nikoho neposlouchá, každý si mele furt tu svou, urážka stíhá urážku, zveřejňuje se soukromá korespondence, nic není svaté, propánakrále, PROČ?

Lidi, buďte trochu tolerantní! Každý rub má i svůj líc a naopak, a není vše jen černé nebo jen bílé, jen dobré nebo jen zlé, většinou je to směs obého, a někomu se víc líbí to a jinému ono. Proč zrovna tady a jen a jen tady musí být tolik nenávisti a sprosťáren? Někdo provokuje, jiný se dá nakonec vyprovokovat, a už to zase jede nanovo. Jedno vlákno moderátor uzamkne, tak se vytvoří nové a jede to dál. Pomalu začínám mít po chuti na toto fórum vůbec chodit, protože pro mě to jaksi ztrácí smysl. A vůbec vše to okolo a kolem těchto nádherných koček.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
DevilishLucy



Založen: 04.12.2007
Příspěvky: 125

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 7. 2009 16:37:35
Odpovědět s citátem

color=red]Pro DevilishLucy:

Tak ze vy si myslite Klicperova, ze volba kastrovat a prodavat pouze na mazlicky byla od Leitnerove v poradku?A rikate ze tech 50.tisic za Sphynxe melo zustat, aby byla porad snaha mit nejaky cil??Ale jaky cil konkretne mate na mysli?
Pisete o prapodivnych krizencich Sphynxu ktere jsou vsude kolem,ale ja o zadnych nevim?Asi mi neco uniklo, mohla by jste me prosim o nejakych informovat?Klidne staci jmeno chov.stanice, urcite si vzpomenete kdyz jich je vsude tolik kolem.
A posledni otazka, co znamenaji ne jen Sphynxi?
Nezlobte se, ze se dnes tolik ptam, ale mam zrovna dobrou naladu.Take doufam, ze se tema jeste neuzamkne,zacina to byt velmi zajimave.
Zdravi Scarface
[/color]


Dobrý den Paní Rufenachtová, jsem moc ráda že máte dobrou náladu. Jen tak dál...

Ano máte pravdu myslím si a plně souhlasím s tím, že to bylo naprosto v pořádku. Vím že řeči typu že byla kastrovaná v 3 měsících jsou absolutní blbosti, které nevím kde jste vzala a taky vaše známá věta že by kočka měla mít aspon jednou za život kotata taky divný... Rolling Eyes. Myslím si že kastrace kotěte v roce života je naprosto v pořádku. Řeknu Vám ještě důvod proč si myslím, že je to v pořádku vy paní rufenachová asi toužíte po tom zaplavit svět sphynxy a nejen s nima asi byste si přála jak jste napsala sphynxe do kadže rodiny co??? A peníze se sypou a je nová televize nebo auto no jo já to chápu pan navrátil to má stejně vy tedy ještě nejste v důchodu Laughing Rozhodně nechápu jak můžete odsoudit pana navrátila bez vás by totiž pan navrátil nesehnal chovný sphynxí pár a nesekal jeden vrh za druhým takže tatiano klidně se múžou hodit do stejného pytle. Pan navrátil je tedy o stupen horší ale nikdo by ho zde na foru neřešil nebýt milé paní rufenachtové a její matky která mu kotatata a chovné páry prodává. Takže opět se zamyslete.....

No cíl je paní rufenachtová asi takový chovat kočky mít v nich přehled ne je mít nasoukané v kleci a chovat přes 8-10 ras nejen spyhynxů, A když se mají zrodit nová kotata kouknout na dispozice rodiču udělat testy HCM a další ale jak jste mi psala jednou vy přece žádný problémy s hcm nemáte to je dosti vtipné. Když ani netestujete. A další věc je aby na světě neběhaly miliony sphynxů které jsou příbuzenské protože díky vám paní rufenachtová a ostatním novodobým stanicím vzniká moc příbuzných a žádná jina nová krev. To je právě ten problé a kdyby byly vybírány pouze geneticky kvalitní zdravý jedinci bylo by sice méně sphynxů ale možná by i vypadaly lépe protože by to nikdo nemrskal jak baťa cvičky.

Už jste asi poznala že je tom můj kamarád a chtěla bych vám říci že toyotka je sice krásná a má uspěchy na výstavách ale když se mi dostali do rukou její fotky v jejích 2 měsících a týdnu chtělo se mi plakat byla celá od vyrážky a menší než sušenka delisa. Už hlavně to jak tady utočíte na pani laitnerovou jak byla vyhozena z fife tak jen abyste věděla kotata se dávají v 13 týdnech ne v osmi to je proti pravidlům když už se tu oháníte. Co mi na to řeknete?

Jo a ti kříženci tak se koukněte ipes.cz bazoš a další tyto nechutárny sama dokonce jednu paní co si z hustopečí od vás přivezla bílého modrokého prý sphynxe ale skoro s 3 cm srstí navíc jí kocourek byl hluchý od narození To jsou ty vaše testy.... A máme spousu takových případů například sem psala jista slečna pod B nemudu psát víc abyste na ni nezačla utočit brala si kocoura od vaší mamy jenže chudák měl tak zanícené oko že si ho nakonec nevzala atd... Jo a názvy stanic tak dobře Scarface, Dargento, Aaron love mám pokračovat ?...

A poslední věc pro tatiánu když si nazvala kočky karolíny mercedesy to pak znamená že Paní rufenachtová dělá škodovky???? Jen pro vysvětlení....

Paní ivano moc se těším na odpovědi... Krásný den všem DevilishLUcy a její velká nahatá rodinka
_________________
DevilishLucy Surprised)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
fofo177



Založen: 08.09.2007
Příspěvky: 972
Bydliště: České Budějovice

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 7. 2009 16:48:26
Odpovědět s citátem

...a bude se zamykat ??? Rolling Eyes
_________________
Olda & Felis & Charlie & Naranja & Mr. Big
http://www.mooncat.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
DevilishLucy



Založen: 04.12.2007
Příspěvky: 125

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 7. 2009 16:57:29
Odpovědět s citátem

Jsem tady z toho všeho akorát pěkně otrávená, jaký to opět vzalo směr, jak se lidi tady umí nenávidět a jeden druhého napadat. Je mi z toho smutno. Jiný názor se netoleruje, hned se jde lynčovat. Nikdo nikoho neposlouchá, každý si mele furt tu svou, urážka stíhá urážku, zveřejňuje se soukromá korespondence, nic není svaté, propána krále


Tatiano prosím tě můžu tě o něco poprosit ? Přečti si veškerá témata kde psala paní Rufenachtová a zamysli se píšeš tady o urážkách nenávisti a napadání. Já si myslím a nebudu určitě sama že nejsem jediná kdo ty urážky vidí jen u JIsté paní Rufenachtové kterou, tak strašně obhajuješ. Třeba si to konečně uvědomíš. Nikdo jiný tu nikoho sprostě nenapadá jen ona.
_________________
DevilishLucy Surprised)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další



Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (53x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (26x)
3
Britská krátkosrstá kočka (24x)
4
Seznam hřbitovů pro zvířata, krematorií ... (22x)
5
Mňoukání a štěkání (22x)
6
Tristis eris, si solus eris - Bude Ti teskno, ... (21x)
7
Fotočlánek: Kočičí tetování trochu jinak (18x)
8
Mrouskání kočky (říje) (18x)
9
Kočičí jména (17x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top