Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Čůrání jako projev nespokojenosti


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
jaholka



Založen: 04.08.2009
Příspěvky: 2

Předmět: Čůrání jako projev nespokojenosti
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 8. 2009 10:11:36
Odpovědět s citátem

Chjo, potřebovala bych poradit.. Máme dvě kočeny, jedna měla rok na jaře, druhá bude mít koncem prázdnin.. S tou starší problémy nejsou:) Mladší zkrátka čůrá.. kam nemá.. Narazila jsem tu na diskuze s tímto problém, jenže mi přijde.. zkrátka.. vysledovala jsem, že naše Knutelka tím, že se vyčůrá, nás vlastně trestá:).. čůrá do krabic (s věcmi), do koše s prádlem, na látku, kterou rozložím na zem.. Ona čůrá vlastně kamkoliv jinam než do záchudku, když se zlobí, případně žárlí.. Naše kočeny jsou - aspoň myslím:) - docela rozmazlované:), jenže mám doma takový malý zvěřinec, navzájem si nevadí, ale přijde mi, že občas to Knutelce vadí, že se věnujeme i někomu jinému.. ale!.. co zabere úplně spolehlivě na to, aby se vyčůrala, kamkoliv jinam než do záchůdku.. například se zavřeme v obývací místnosti, kde větráme, vytírám podlahu, maluju.. končeny mají celý byt pro sebe, ale tím, že jsem zavřená/zavření samotní v pokoji Knutelku stoprocentně naštvu (či rozlítostním - já nevím:).. a ona čůrá.. já vím, toto by se dalo ještě vychytat, ale jí vadí, že nás třeba slyší venku sedět přede dveřmi.. když jdu na půdu.. a teď.. stalo se už asi 3x, jednou přes den a dvakrát v noci.. přišla, vlezla si na Petra, vyčůrala se a zase odešla.. byl v takovém šoku:) (a spal:), že ani nebyl schopný okamžitě reagovat.. a jak také, že?Smile Vůbec si s tím nevíme rady, myslím, že se u nás mají jako v bavlnce.. ale to asi nemá vliv..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Darya



Založen: 25.01.2009
Příspěvky: 33

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 8. 2009 10:49:32
Odpovědět s citátem

Ach jo, kočka vás za nic netrestá a ani vám to nedělá naschvál. Kočka neumí myslet jako člověk, absolutně neuvažuje v intencích nějaké pomsty nebo trucu. To je jenom velice rozšířený omyl, ale věřte, že to není pravda.
je kočka kastrovaná? Byla jste s ní na vyšetření moči? Přesně takto se projevuje zánět močového měchýře nebo močové kameny - pro kočku je čuraní bolestivé a tak se snaží vyhnout místu, kde ji to začalo bolet - záchodu.
Kolik máte záchodů, kryté, nekryté, jak často čistíte, jaké máte stelivo? Toto všechno jsou faktory, které můžou citlivější kočku ovlivnit a způsobit její nečistotnost.
Přečtěte si tento článek jako základní info o příčinách nečistotnosti http://www.kocky-online.cz/clanky/jak-si-poradit-s-necistotnosti

A hledejte i na tady na fóru nebo na třeba na fóru kocky-online.cz , omílá se to tam pořád dokola, takže si nejdřív pořádně pročtěte podobná témata, zkuste navrhovaná opatření a uvidíte.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
jaholka



Založen: 04.08.2009
Příspěvky: 2

Předmět: Děkuji za odpověď
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 8. 2009 11:49:58
Odpovědět s citátem

Kočena není kastrovaná, záchodky mají tři, krytý i nekryté.. hodně jsem tu toho načetla, proto jsme i kupovali ty další záchůdky, záchůdky čistíme 2x denně, když dostane nový píseček (co tři dny), tak to vysloveně vypadá, že si to čůrání užívá, zkoušeli jsme i různá steliva, ale v záchůdku asi není, čůrá mimo, přestože záchůdek úplně čistý.. teď jsme byli 10 dnů doma.. a ani jednou nečůrala mimo záchůdek, v neděli se na nás dobývala za dveřmi (nemáme sítě v okně, větrali jsme), počůrala baťoh.. vlastně jsme zkoušeli už snad vše, co jsem načetla... jen na vyšetření jsme ještě nebyly.. ji určitě vezmu, jen my připadá, když má takový dlouhý bezproblémový interval, že je problém někde jinde.. měla v kuse už i tříměsíční interval bez problémů..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Děkuji za odpověď
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 8. 2009 11:55:14
Odpovědět s citátem

Určitě je vhodné vyšetření moči.
Nicméně především bych hledala příčinu v tom, že není kastrovaná.
Ono se má za to, že značkují jen nekastrovaní kocouři, ale není to až tak pravda. Kočky také značkují - a může to být i právě tenhle způsob, který Vám předvádí Vaše kočička. Proto ta nepravidelnost a zdánlivě bezpřičinné občůrávání. V tomto případě je řešením kastrace (nejlépe obou koček, pokud ani ta druhá není kastrovaná). Na vině jsou hormony, které prostě záchůdkem a stelivem neoblafnete.
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Darya



Založen: 25.01.2009
Příspěvky: 33

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 8. 2009 12:15:48
Odpovědět s citátem

Souhlasím s April, nechala bych vyšetřit moč a pokud bude v pořádku, nechte kočku (obě) vykastrovat, i samice značkují močí své teritorium (velmi často při mrouskání).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top