Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Kočičí žárlivost?


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Krausová



Založen: 07.11.2009
Příspěvky: 21

Předmět: Kočičí žárlivost?
PříspěvekPřitlapkováno: 19. 11. 2010 15:54:31
Odpovědět s citátem

Ahoj všichni.
Naše čičinda 1,5 roku stará, kastrovaná poslední dobou změnila své chování. Od letošního dubna mám nového přítele, který k nám začal chodit na návštěvy, občas přespal a naše čičina po době očuchávání ho bez potíží brala. Říkala jsem si, to je fajn, že ho bere. V současné době se ale její chování změnilo. Přítel je u nás už stále a kočka jakoby žárlila a provokovala. Kdekoli může, škrábe koberec, abych si jí všimla. Syčím na ni nessssmíššš, aby přestala, ale nic. Dělá to naschvál dál a ráda zdrhá. V ložnici už se mnou nechce spát, je tam totiž můj přítel. Místo toho nás budí, buší na skříň, škrábe koberec (a to má drápy ostříhané) a začala i hrát hru s žaluziemi, že to vypadá, že je snad překousne nebo úplně zničí. Přítel když ji chce pohladit, kočka zdrhá nebo se po něm ožene nebo i kousne. Takovýhle vztah mezi nimi ze začátku nebyl. To se mi mazlila, když měla náladu.
Prostě teď nás všechny stále vytáčí svým chováním. Nevím, čím to může být a napadá mě, jestli nezačala žárlit. Teď už se nevěnuji jen jí a myslím, že se s tím nemůže smířit. Přítel ji má rád, nevadí mu, ale mrzí ho, že ho odmítá. Je fakt, že když si s ní hraje, že ji někdy škádlí a jí se to nelíbí.
S tím škrábáním koberce-jsem zkusila koupit kozlíkovy kapky na škrabadlo, ale jen se o to otírá a neškrábe ho. Přenášet ji vždy ke škrabadlu a naznačit, že má škrabat škrabadlo už nejde jako u kotěte, protože se se mnou u toho pere.

Prosím, doporučte mi nějakou tu radu, jestli s tím máte zkušenost. A jestli to může být ze žárlivosti, tak doufám, že jí to časem a věkem přejde a zvykne si. Hrozně mi chybí její mazlení a olizování.
_________________
Leňuška
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
beta.1



Založen: 20.06.2007
Příspěvky: 640

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 19. 11. 2010 19:28:22
Odpovědět s citátem

Já si myslím,že kočička na vašeho přítele žárlí,je potřeba se jí hodně věnovat a snad jí to přejde.Kozlíkové kapky nejsou zrovna vhodná volba,mají opačný účinek,neodpuzují kočky,ale přitahují je,jejich vůně(řekla bych zápach),je kočkám příjemná.Takže dosahujete opačného výsledku.Prodávají přípravek,jmenuje se"Katzen-Fernhalte",tak zkuste koupit ty,na naší Barunku učinkují.Je to výrobek firmy Gimpet.Tyto kapky jsou ve 100ml lahvičce s rozprašovačem,jsou trochu dražší,ale my je máme už dlouho,možná 1-1,2roku,vždycky když je Barunka škrábat sedačku,trochu nastříkám a určitě nejméně dva měsíce tam nejde.Přeji vám hodně úspěchů.Také lze na místo,kam chodí škrábat nakapat citron,vůni citronu kočky také nemají rády.

BBMM
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 19. 11. 2010 21:57:07
Odpovědět s citátem

A což takhle pořídit ještě jednu kočénku? Ta ji zaměstná natolik, že na žárlení zcela zapomene Wink . A kočičí hry jsou vždy lepší s kočkou než s člověkem. Já bych to zvážila Idea ...
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Blažková Hana



Založen: 23.03.2009
Příspěvky: 345

Předmět: Re: Kočičí žárlivost?
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 11. 2010 18:44:49
Odpovědět s citátem

Krausová napsal:
Ahoj všichni.
Naše čičinda 1,5 roku stará, kastrovaná poslední dobou změnila své chování. Od letošního dubna mám nového přítele, který k nám začal chodit na návštěvy, občas přespal a naše čičina po době očuchávání ho bez potíží brala. Říkala jsem si, to je fajn, že ho bere. V současné době se ale její chování změnilo. Přítel je u nás už stále a kočka jakoby žárlila a provokovala. Kdekoli může, škrábe koberec, abych si jí všimla. Syčím na ni nessssmíššš, aby přestala, ale nic. Dělá to naschvál dál a ráda zdrhá. V ložnici už se mnou nechce spát, je tam totiž můj přítel. Místo toho nás budí, buší na skříň, škrábe koberec (a to má drápy ostříhané) a začala i hrát hru s žaluziemi, že to vypadá, že je snad překousne nebo úplně zničí. Přítel když ji chce pohladit, kočka zdrhá nebo se po něm ožene nebo i kousne. Takovýhle vztah mezi nimi ze začátku nebyl.

dobrý večer,
já si myslím že ještě může být hůř.
Zkuste Feliway, vystříkejte jí byt a když jí hladíte, tak si s Feliway postříkejte ruce. Ono to přehluší " pach" nového člena rodiny a snad se to zlepší.
držím vám palce

Hanka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Krausová



Založen: 07.11.2009
Příspěvky: 21

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 11. 2010 19:30:54
Odpovědět s citátem

Dobrý večer,
děkuju za podporu. Přípravek od Gimpetu na odpuzení vyzkouším, hlavně když déle vydrží účinkovat. Kozlíkové kapky používám na škrabadlo, abych ji to lákala škrábat škrabadlo a ne koberec. Přítele učím, jak s kočinou zacházet. Vlastně mu říkám, kdy ji může hladit a kdy ne, kdy o to vlastně nestojí. A hlavně mu říkám, aby ji neprovokoval, ale jen si s ní hrál s jejími hračkami a občas jí dal laskominu. Feliway vyzkouším v nouzi nejvyšší. O druhé kočičce jsme také hovořili. Na jaře se budem stěhovat do baráčku se zahradou, kam teď občas jezdíme, aby si tam pomalu naše čičinda zvykla a chtěli bysme zkusit pořídit koťátko, které by bylo napůl venkovní a nepůl doma.
Všechno může být ale nakonec jinak s druhou kočičkou, protože také plánujem miminko, tak se ještě musíme domluvit. A to je mi jasné, že kočinu také budem muset zvykat na dašího člena-miminko.

Jinak doufám, že se naše čičina také uklidní věkem, protože je fakt aktivní a to i po kastraci.
_________________
Leňuška
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (36x)
2
Naléhavě hledáme dobrovolníka pro pomoc ... (13x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top