Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Druhá kočička, ano či ne?


Jdi na stránku 1, 2  Další

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Máňa Pušisková



Založen: 27.01.2009
Příspěvky: 2

Předmět: Druhá kočička, ano či ne?
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 1. 2009 13:47:03
Odpovědět s citátem

Ahoj, moc prosim o radu. Mame kocourka - 4,5 roku stareho, kastráta, britskeho kremoveho. Od malinka je zvykly byt vudcem smecky, je rozmazleny a trosku tlusty. Moji rodice maji normalni nalezenou kocku a s ni se snasi dobre, kdyz tam jdeme na navstevu. Naopak, si od nej necha vse libit, jen obcas po nem vyjede a to pak litaj chlupy Very Happy Ja se ted snazim presvedcit manzela, ze bychom si mohli poridit jeste jednu kocku, ja bych moc chtela z utulku, on zase chce nejakou papirovou britku. Chtela bych se zeptat, zda by si Ganysek ve svem veku vubec na jinou kocku mohl zvyknout? A co kdyby to byla kocku a ne kocour? A jeste posledni otazka, kdyby byla z utulku, mohla by Ganyska necim nakazit?

Dekuji za odpoved,
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
beta.1



Založen: 20.06.2007
Příspěvky: 640

Předmět: Re: Druhá kočička, ano či ne?
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 1. 2009 14:35:19
Odpovědět s citátem

dobrý den,na vaše otázky snad neexistuje jednoznačná odpověď Smile.Zvyknutí si na další čičinu,to záleží na tom,jaký je kocourek,nevidím důvod,proč by si nezvykl,určitě si snáze zvyknou na sebe s kotětem,než s dospělou kočkou,která bude také dominantní.Jestli kocourka,nebo kočičku?Řekla bych nejspíš kočičku,ale....jako v první otázce.Na vaší poslední otázku,většinou z útulků dávají kočičky zdravé,vetem vyšetřené,ale nikdo neví,i z CHS můžete koupit čičinu s dědičnou vadou,která nemusí být nakažlivá,ale....Můj názor je ten že,riziko je všude vždycky nějaké,buď do toho jít,nebo nejít,to už je na vašem rozhodnutí.Je mi líto,asi jsem vám ve vašem rozhodnutí nepomohla.Opravdu to záleží jen na vás,ale jedno je jisté,dvě čičiny jsou vždycky lepší než jedna,samotnému není nikdy dobře,je jedno,jestli je to kočka,nebo člověk.Přeji šťastnou volbu Smile


Bětka,Barunka,Maruška a Matěj
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Druhá kočička, ano či ne?
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 1. 2009 15:14:03
Odpovědět s citátem

Tak já v první řadě doporučím podívat se dolů na titulní stránku, je tam pár témat, které se poměrně často omílají, vč. pořízení druhé kočky - každá tlapička vede jinam.

A pak bych dodala - pokud se nemůžete rozhodnout, jestli útulkovou, nebo papírovou, tak vemte obě, a tím vyřešíte dilema původu další kočky. Smile Možná se to zdá jako bláznivý nápad, ale kam se vejdou dvě kočky, vejde se i třetí.

No co se týká zvyknutí. Většinou si kočky zvyknou a akceptují nově příchozího bez větších obtíží (nepočítám v to určité vyjasňování pozic po přinesení nové kočky domů). Pokud si nezvyknou, povětšinou se tolerují či ignorují. Málokdy, ale není to vyloučené, se kočky nesnášejí tak, že jsou vůči sobě agresivní i po delší době.

Ohledně nemocí, tam je to náročnější na popis. Větší koncentrace koček může přinášet určité zdravotní problémy, nicméně útulkové tety dělají maximum pro zdraví svých ochovanců a předávají koťata v tom nejlepším zdravotním stavu, kterého mohou dosáhnout. Určitě je lepší kontaktovat přímo nějaký útulek a probrat toto s nimi.
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
kaba



Založen: 17.12.2008
Příspěvky: 357
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 1. 2009 16:05:19
Odpovědět s citátem

citace:
A jeste posledni otazka, kdyby byla z utulku, mohla by Ganyska necim nakazit?


Dobrý den, co se týče nemocí u útulkových koček, tam je to složitější. Je poměrně velká pravděpodobnost, že kočička nebude zcela zdravá. My jsme si přinesli kotě z útulku spolu s plísní, náš příběh zde http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=2994, podobný problém má paní zde http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=2978 (taky udělala dobrý skutek a ten se ji nehezky vymstil). Z útulku můžete zanést domu taky chlamydie, FIV, Felv... Kdybych já osobně se rozhodla si pořídit další kočku z útulku, tak předtím, než ji vezmu domu k pejskovi a kocourkovi co máme, ji nechám udělat testy na zmíněné nemoce u veterináře a naočkovat proti plísní(to vše za předpokladu, že by kočka na první pohled vypadala naprosto ok, v útulku bych neobjevila žádnou např. plesnivou kočku atd.). Je to sice investice kolem cca 2000kč (v Praze), ale za léčbu M.canis jsme zaplatili přes 10 000, takže si myslím, že je částka v podstatě zanedbatelná. Můj názor asi hodně lidém bude zdát přehnaný, ale myslím si, že lidé, kteří měli problémy s útulkovými zvířaty, mi dají za pravdu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
BadCharlotte



Založen: 05.10.2008
Příspěvky: 83

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 1. 2009 17:19:13
Odpovědět s citátem

kaba napsal:
Dobrý den, co se týče nemocí u útulkových koček, tam je to složitější. Je poměrně velká pravděpodobnost, že kočička nebude zcela zdravá.
...
Můj názor asi hodně lidém bude zdát přehnaný, ale myslím si, že lidé, kteří měli problémy s útulkovými zvířaty, mi dají za pravdu.


Já věřím, že jste si zažila své, ale zdá se mi opravdu přehnané tvrdit, že je velká pravděpodobnost, že kočička přitáhne z útulku (depozita) nějakou nemoc. Sice uvádíte 2 případy tady z fóra, kdy byly problémy, ale vemte si, kolik desítek a stovek lidí sem nepíše, protože žádné problémy nebo nemoci nebyly Wink
Jen chci říct, že bych to s "útulkáčky" neviděla tak černě. Smile Prostě nikdy nevíte, co se může stát, i ta nejkrásnější kočička z CHS může mít nějakou chorobu nebo vadu, která se projeví později.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Balisek



Založen: 07.12.2007
Příspěvky: 74

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 1. 2009 17:29:54
Odpovědět s citátem

Před měsícem a něco jsem "párovala" našeho 1,5letého hodného kastráta (siamák) s 3letou dominantní kočkou (orientálka), která se k nám přestěhovala z chovatelské stanice kvůli agresivitě a nesnášenlivost se zbytkem smečky.

První dny byly hodně krušné - náš kocour dostával co chvíli nafackováno, kočka vrčela a syčela... Oba byly silně vystresovaný. A já konec-konců také:-) Občas jsem propadala beznaději a litovala svého rozhodnutí. Dnes spolu kočičáci spávají v jednom pelíšku, olizují se a honí! Pokud je Váš kocour hodný a nejeví známky dominance, klidně mu podle mě můžete pořídit i dospělou parťačku.

Pokud máte obavy z nemocí nebo povahy, obraťte se spíše než na městský útulek na soukromé depozitum. Kočky zde žijí v menších komunitách, pečovatelky mají lepší přehled o jejich povaze i zdravotním stavu. Napsat můžete např. do fóra na http://www.kocky-online.cz/forum/ - pohybuje se tam několik majitelek depozit. Pomohou Vám najít kočku právě pro Vás (a k mání jsou i čistokrevné nebo skoročistokrevné briťule:-).

Na soukromém depozitu je dobré i to, že se můžete domluvit i na pobytu kočky "na zkoušku". Pokud bude nejhůř, budou jí hledat vhodnější domácnost.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Leemet



Založen: 24.10.2006
Příspěvky: 210
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 1. 2009 17:45:59
Odpovědět s citátem

Ahoj,
mrzí mě, že má někdo tak špatné zkušenosti s číčama z útulku. Jak píše April, v útulku je větší koncentrace koček na jednom místě a s tím jsou spojená některá rizika, na tohle téma by se dalo diskutovat hodiny. Ale k věci Smile Máme pět kočiček z útulku. Přišli k našim dvěma starousedlíkům ve 3 vlnách. Už to beru jako pravidlo, že po příchodu číči z útulku, to někdo z původních odnese rýmou. Prostě kočiny z venku jsou odolnější než byťáci Smile . Jen je podle mého názoru důležité, aby byla bytová číča řádně očkovaná a měla dobrou imunitu. Pak se s případnou donesenou kočičí rýmou (to je asi nejčastějčí) vyrovná dobře. Někdo bytové neočkuje vůbec a to by mohl nastat problém. Co se týče smrtelných nemocí začínajích na F, riziko tu je, ale tyhle nemoci se vyskytují přece i u neútulkových. Důležité je, že dáte kočičce domov, který by třeba ani nepoznala. Kdyby lidé kvůli těmto rizikům odmítali číči z útulků, bylo by tu plno smutných kožíšků. Samozřejmě je ale na každém, aby uvážil, jestli tohle riziko snese.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
kaba



Založen: 17.12.2008
Příspěvky: 357
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 1. 2009 18:48:21
Odpovědět s citátem

Samozřejmě i kočičák z dobré CHS může mít zdravotní problémy, ale ruku na srdce, je mnohem větší pravděpodobnost, že si přinesete kotě s plísní z útulku, než od chovatele. V žádném případě nezatracuju kočky z útulku, jen si myslím, že když někdo má doma kočku nebo jiné zvířátko, je na místě určitá opatření, než si veme kočku z útulku, aby to ve finále neodneslo to "původní" zvířátko. My jsme třeba nemohli nechat štěně, které chytlo od kočičáka M.canis, si hrát v parku s ostatními pesky, abycom je nenakazili. Jelikož je velmi společenský, dost trpěl. Tady na foru jsem četla i mnohem smutnější příběhy.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Máňa Pušisková



Založen: 27.01.2009
Příspěvky: 2

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 9. 2. 2009 9:28:50
Odpovědět s citátem

Tak jsme si kocicku privezli a reakce byla uplne opacna, nez jsme cekali. Nas ctyrlety kocour ji docela v pohode prijal, ale ona se ho silene boji, huci, vrci, syci a opravdu vzdycky zacne sama. Tak nevim, zda si na nej vubec nekdy zvykne. Nechteji spolu byt ani v jedne mistnosti, ani jidlo je nepresvedci
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 9. 2. 2009 9:40:24
Odpovědět s citátem

Ono tohle se tu řeší stále dokolečka ... prostě to chce čas.
Kočky si musí vyříkat své pozice a v podstatě je jedno, jestli je přátelštější starousedlík, nebo nově příchozí ...

http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=3094
http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=2798
http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=2645
http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=1995
http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=1298
http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=1160
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Ifča



Založen: 08.12.2008
Příspěvky: 45
Bydliště: Jižní Čechy

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 31. 10. 2010 21:55:50
Odpovědět s citátem

Zdravím všechny. Chtěla bych zkušené kočkomily poprosit o radu. Poslední dobou hodně uvažuji o pořízení druhé číči. Jak to tak vypadá,tak by zbytek domácnosti nebyl proti.Máme teď doma 2,5 letou britku. Vím,že britky jsou svým způsobem dámy,které si sami určí jestli chtějí hladit ,chovat nebo si hrát.Naše číča je ale ke všemu hrozně plachá. Bojí se,když někdo zazvoní-příchozí nemusí ani vstoupit dobytu - a ona zaleze pod skříň,kde setrvá různě dlouho.Nikdy to ale není déle ,jak 10 minut. Pokud přijde někdo cizí,tak se taky schová a pozoruje z úkrytu,co se bude dít.
Vím,že je zde na fóru spoustu odkazů na to,jak seznamování s novým přírůstkem probíhá,ale ráda bych znala názor někoho z vás,kdo má čičinu stejné povahy jako my. Naše číča totiž poslení dobou chodí po bytě jako tělo bez duše a přijde mi,že je smutná. Ráda bych jí dopřála radosti z nového kámoše,ale pořád si nejsem jista,jak by to přijala.Moc nerada bych jí ublížila nebo jí zbytečně stresovala.Je mi jasné,že je těžké radit,ale za každou řádku předem moc a moc děkuju. Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
beta.1



Založen: 20.06.2007
Příspěvky: 640

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 31. 10. 2010 22:05:13
Odpovědět s citátem

Ifča napsal:
Zdravím všechny. Chtěla bych zkušené kočkomily poprosit o radu. Poslední dobou hodně uvažuji o pořízení druhé číči. Jak to tak vypadá,tak by zbytek domácnosti nebyl proti.Máme teď doma 2,5 letou britku. Vím,že britky jsou svým způsobem dámy,které si sami určí jestli chtějí hladit ,chovat nebo si hrát.Naše číča je ale ke všemu hrozně plachá. Bojí se,když někdo zazvoní-příchozí nemusí ani vstoupit dobytu - a ona zaleze pod skříň,kde setrvá různě dlouho.Nikdy to ale není déle ,jak 10 minut. Pokud přijde někdo cizí,tak se taky schová a pozoruje z úkrytu,co se bude dít.
Vím,že je zde na fóru spoustu odkazů na to,jak seznamování s novým přírůstkem probíhá,ale ráda bych znala názor někoho z vás,kdo má čičinu stejné povahy jako my. Naše číča totiž poslení dobou chodí po bytě jako tělo bez duše a přijde mi,že je smutná. Ráda bych jí dopřála radosti z nového kámoše,ale pořád si nejsem jista,jak by to přijala.Je mi jasné,že je těžké radit,ale za každou řádku předem moc a moc děkuju. Smile


Mám dvě britky,britky jsou kočky klidné snášenlivé,nebývají agresivní,snesou se i s jinými žvířátky.Já bych do toho šla,i když na počátku seznamování mohou být trochu nějaké projevy,ale ty velmi brzy přestanou.Oni si to kočky mezi sebou vyřeší.Ale jak se říká "vyjímka potvrzuje pravidlo".

BBMM
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Radka T.



Založen: 28.09.2009
Příspěvky: 21

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 31. 10. 2010 22:53:48
Odpovědět s citátem

Zdravím. My jsme doma měli taky takovýho plašana (zvonku se leká stále). Když mu byl rok, začali jsme (hlavně teda manžel) uvažovat o druhé čičině. Já jsem měla trochu (trochu víc) obavy, jak by se sžili. Nakonec jsme si druhého briťáčka pořídili. Domácí samozřejmě zpočátku prskal, došlo i k vyjasňování pozic, starší kocourek byl z toho malého tak paf, že na nějakou dobu úplně vypustil své oblíbené činnosti (např. vysedávání na okně a pozorování, co se děje venku), ale po čase se vše tak nějak srovnalo a z obou je teď nerozlučná dvojka. Kam jeden, tam druhý, vyhrají si spolu, ten starší se už nenudí (hlavně poránu vymýšlel blbosti), starostlivě si navzájem lížou kožíšky, prostě dvě čičiny můžu jen doporučit. Je to super! Radka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
CherryAnn



Založen: 10.11.2010
Příspěvky: 10

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 10. 11. 2010 13:37:35
Odpovědět s citátem

Také doporučuji více koček, teď k našim dvoum kočičákům přibyl i králíček a máme doma o bžundu postaráno Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Luci + 4



Založen: 12.08.2007
Příspěvky: 329

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 10. 11. 2010 22:17:57
Odpovědět s citátem

CherryAnn napsal:
Také doporučuji více koček, teď k našim dvoum kočičákům přibyl i králíček a máme doma o bžundu postaráno Wink


Kočky loví králíka nebo králík kočky? Very Happy
_________________
Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici...Sad Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Radulka28



Založen: 11.11.2010
Příspěvky: 3
Bydliště: jižní Morava

Předmět: Dvě a více koček...
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 11. 2010 13:51:59
Odpovědět s citátem

Ahojky všem.zrovna dnes budu také řešit případ,jestli si moje 4letá kočička zvykne na asi 3měsíční koťátko(kočičku).odmala vyrůstala se svým bráškem,kterého před půl rokem ztratila Sad zdá se,že je jí pořád smůtno,tak jsme se s mamkou rozhodly,pořídit jí kamarádku Smile tak jsem zvědavá jak to dopadne.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Ifča



Založen: 08.12.2008
Příspěvky: 45
Bydliště: Jižní Čechy

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 11. 2010 19:00:11
Odpovědět s citátem

Zdravím. Můžete mi ještě,prosím,poradit,zda je lepší ke kočce pořizovat opět kočku nebo jestli je lepší kocour? Mám možnost výběru kocourka i kočičky. Čím víc se blíží to,že by jsme měli domů přinést druhou číču,mám z toho,co mě ,ale hlavně naší "prvorozenou " dámu čeká. K ušlechtilé britské dámě přibude zřejmě obyčejné kotě.Tak snad to bude vše OK.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Alamka



Založen: 26.05.2008
Příspěvky: 460
Bydliště: Brno

Předmět: Re: Dvě a více koček...
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 11. 2010 19:15:22
Odpovědět s citátem

No, my jsme teď měli deset dní doma k "ušlechtilému" briťákovi tři venkovní tříměsíční koťata, dva kocourky a jednu kočičku. Neměli s tím problém. Náš dvaapůlroční briťák se chtěl seznamovat, kočička na něho syčela, ale třetí den už se všichni honili a prali společně. Bylo to dost legrační, když ten šestikilový těžkotonážník cválal mezi půldruhakilovými koťaty nebo decentně zakusoval kocourka, se kterým se pral častěji.
Už jsou koťata zase venku v novém domově.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Tobísek



Založen: 07.07.2010
Příspěvky: 48

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 11. 2010 19:19:06
Odpovědět s citátem

Ifča napsal:
Zdravím. Můžete mi ještě,prosím,poradit,zda je lepší ke kočce pořizovat opět kočku nebo jestli je lepší kocour? Mám možnost výběru kocourka i kočičky. Čím víc se blíží to,že by jsme měli domů přinést druhou číču,mám z toho,co mě ,ale hlavně naší "prvorozenou " dámu čeká. K ušlechtilé britské dámě přibude zřejmě obyčejné kotě.Tak snad to bude vše OK.


Podle mého názoru je to nakonec nějak nastejno - jestli kocourka nebo kočičku. Pokud budete brát kocourka, pak stejně jako číču vykastrovat (ale to je asi jasné). Jinak si myslím, že pokud byste se nemohla rozhodout, vemte rovnou obě koťátka. My máme doma dvě číči a před nedávnem jsme měli ještě třetí a všechny byly "pořízeny" postupem času a vše bylo ok.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Radulka28



Založen: 11.11.2010
Příspěvky: 3
Bydliště: jižní Morava

Předmět: Re: Dvě a více koček...
PříspěvekPřitlapkováno: 12. 11. 2010 20:53:28
Odpovědět s citátem

Alamka napsal:
No, my jsme teď měli deset dní doma k "ušlechtilému" briťákovi tři venkovní tříměsíční koťata, dva kocourky a jednu kočičku. Neměli s tím problém. Náš dvaapůlroční briťák se chtěl seznamovat, kočička na něho syčela, ale třetí den už se všichni honili a prali společně. Bylo to dost legrační, když ten šestikilový těžkotonážník cválal mezi půldruhakilovými koťaty nebo decentně zakusoval kocourka, se kterým se pral častěji.
Už jsou koťata zase venku v novém domově.


Radulka28:No,tak Micinka(to je ta nová)i druhý den vrčí na Mindu(to je naše starší kočenka).a když se k ní přiblíží tak i syčí.Minda byla včera v pohodě,ale dnes,když byly kousíček od sebe,tak taky syčela.pořád se navzájem pozorovaly.ale Minda se dojde akorát nabaštit a zase pláchne(to dělá už delší dobu).Micinka je zase takovej mazílek,pořád si chce s někým hrát Smile a když se jí nikdo nevěnuje tak mňouká,ale potom si vleze do pelíšku.ty dvě jestli budou kamošky..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Světlana



Založen: 26.10.2010
Příspěvky: 6

Předmět: Re: Dvě a více koček...
PříspěvekPřitlapkováno: 12. 11. 2010 21:57:22
Odpovědět s citátem

Radulka28 napsal:
Radulka28:No,tak Micinka(to je ta nová)i druhý den vrčí na Mindu(to je naše starší kočenka).a když se k ní přiblíží tak i syčí.Minda byla včera v pohodě,ale dnes,když byly kousíček od sebe,tak taky syčela.pořád se navzájem pozorovaly.ale Minda se dojde akorát nabaštit a zase pláchne(to dělá už delší dobu).Micinka je zase takovej mazílek,pořád si chce s někým hrát Smile a když se jí nikdo nevěnuje tak mňouká,ale potom si vleze do pelíšku.ty dvě jestli budou kamošky..

Ony si holky kočičí zvyknou a vyjasní si pozice, jen to chce trochu času.
Starousedlici Mindě věnujte hodně pozornosti, ať ví, že je pořád Vaše zlatíčko, i když je tu najednou to malé kotě.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Radulka28



Založen: 11.11.2010
Příspěvky: 3
Bydliště: jižní Morava

Předmět: Re: Dvě a více koček...
PříspěvekPřitlapkováno: 13. 11. 2010 15:42:10
Odpovědět s citátem

Světlana napsal:
Radulka28 napsal:
Radulka28:No,tak Micinka(to je ta nová)i druhý den vrčí na Mindu(to je naše starší kočenka).a když se k ní přiblíží tak i syčí.Minda byla včera v pohodě,ale dnes,když byly kousíček od sebe,tak taky syčela.pořád se navzájem pozorovaly.ale Minda se dojde akorát nabaštit a zase pláchne(to dělá už delší dobu).Micinka je zase takovej mazílek,pořád si chce s někým hrát Smile a když se jí nikdo nevěnuje tak mňouká,ale potom si vleze do pelíšku.ty dvě jestli budou kamošky..

Ony si holky kočičí zvyknou a vyjasní si pozice, jen to chce trochu času.
Starousedlici Mindě věnujte hodně pozornosti, ať ví, že je pořád Vaše zlatíčko, i když je tu najednou to malé kotě.

Snažím se,oběma se věnovat stejně.jenže Minda je pořád pryč,vždycky se příjde nabaštit a pak zdrhne.to dělá už delší dobu,není to kvůli Micince.Micinka nám pořád mňouká,asi jí je smůtno.dneska jí otec asi kvůli tomu vynadal,tak před ním nemňouká.řekla bych,že se ho začala bát.on prostě není kamarád se zvířátky Sad ale se mnou a s mamkou je pořád kamoška.snad máte pravdu,že si ty dvě na sebe zvyknou.už aby to bylo Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Ifča



Založen: 08.12.2008
Příspěvky: 45
Bydliště: Jižní Čechy

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 11. 2010 19:43:11
Odpovědět s citátem

Chtěla bych se ještě zeptat.Zaujal mne inzerát,kde paní nabízela úplně obyčejná nádherná koťata.Podle inzerátu měla být chovaná v bytě.Při telefonickém rozhovoru jsem ale zjistila,že koťata jsou v nějakém zahradním domku,kde mají volný výběh ven. Zajímalo by mne,jestli si kotě,které bylo od malinka zvyklé na to,že může kdykoliv ven,zvykne na pobyt pouze v panelákovém bytě. Jak jsem již psala,máme doma britku strašpytla a byla bych nerada,kdybychom si pořídili koťátko,které bude následkem toho,že ho zavřeme v bytě nešťastné a bude tím stresovat i kočku. Vím,jsem možná trhlá,ale stále přemýšlím nad vším,co sebou může přinést příchod nového kočičího člena domácnosti pro toho "prvorozeného" kočičáka přinést.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 15. 11. 2010 0:40:14
Odpovědět s citátem

Ifča napsal:
Chtěla bych se ještě zeptat.Zaujal mne inzerát,kde paní nabízela úplně obyčejná nádherná koťata.Podle inzerátu měla být chovaná v bytě.Při telefonickém rozhovoru jsem ale zjistila,že koťata jsou v nějakém zahradním domku,kde mají volný výběh ven. Zajímalo by mne,jestli si kotě,které bylo od malinka zvyklé na to,že může kdykoliv ven,zvykne na pobyt pouze v panelákovém bytě. Jak jsem již psala,máme doma britku strašpytla a byla bych nerada,kdybychom si pořídili koťátko,které bude následkem toho,že ho zavřeme v bytě nešťastné a bude tím stresovat i kočku. Vím,jsem možná trhlá,ale stále přemýšlím nad vším,co sebou může přinést příchod nového kočičího člena domácnosti pro toho "prvorozeného" kočičáka přinést.


Já mám doma dva kocoury, jak já říkám "lesoně". Jsou to kočky, které soused našel jako mrňavá cca 5 týdenní koťátka odložená v lese. Tak ta určitě před tím nikdy v bytě nebyla, byla volně venku s mámou kočkou, a když ta jednoho dne přivedla svoji rodinku ukázat, pánečkové to vyřešili jednoduše-koťata sebrali a odvezli do lesa. No tahle měla štěstí-zřejmě ještě tentýž den do těch míst vyrazil soused na houby a v lese je nenechal. Dva kluci skončili u nás.

Původně jsem měla v úmyslu je nechat coby kočky ryze venkovní u baráku, jenže mrňousci byli nemocní, byl konec října, zima, a tak jsem je vzala do předsíně. Po vyléčení a naočkování pronikli do bytu a už tam zůstali. A když jsem je letos chtěla vzít ven, tak měli z toho takovou hrůzu a paniku v očích, že jsem to vzdala. Ven ani náhodou! Jejich domov je prostě byt a venek jim nijak nechybí, naopak. Bojí se toho. A to strávili rané dětství venku.

Takže asi tak...
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Světlana



Založen: 26.10.2010
Příspěvky: 6

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 15. 11. 2010 11:01:56
Odpovědět s citátem

tatiana napsal:
Ifča napsal:
Zajímalo by mne,jestli si kotě,které bylo od malinka zvyklé na to,že může kdykoliv ven,zvykne na pobyt pouze v panelákovém bytě.


Já mám doma dva kocoury, jak já říkám "lesoně".Původně jsem měla v úmyslu je nechat coby kočky ryze venkovní u baráku, jenže mrňousci byli nemocní, byl konec října, zima, a tak jsem je vzala do předsíně. Po vyléčení a naočkování pronikli do bytu a už tam zůstali. A když jsem je letos chtěla vzít ven, tak měli z toho takovou hrůzu a paniku v očích, že jsem to vzdala. Ven ani náhodou! Jejich domov je prostě byt a venek jim nijak nechybí, naopak. Bojí se toho. A to strávili rané dětství venku.

Takže asi tak...

Naše kočky jsou původně venkovní (aspoň myslím - jsou nalezení), všechny si doma zvykly okamžitě. Sice s námi chodí na zahradu, ale většinu dne jsou doma.
Každý nově příchozí kočičák byl nejdřív nějakou dobu jen doma bez "venčení", aby si zvykl, kde je doma, taky aby se naučil slyšet na svoje jméno.
Koťata si zvyknou snadno. Překvapil mě Medvěd, který k nám přišel jako dospělý, taky si zvykl hned, u něj jsem měla navíc pocit, že domácí pohodlí umí ocenit Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Luci + 4



Založen: 12.08.2007
Příspěvky: 329

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 15. 11. 2010 23:50:55
Odpovědět s citátem

Ifčo, rozhodně nejste "trhlá", naopak, je dobře, že zvažujete a snažíte se předvídat . Je to mnohem lepší než ukvapené rozhodnutí bez přemýšlení a pak údiv nad vzniklými situacemi!!I když...s kočkami se stejně předvídat nedá, stejně nakonec bude po jejich...

Myslím si, že kotě zvyklé být venku si na pobyt v bytě zvykne určitě!!Naopak, ocení, že má teplo, pohodlí, společnost. V tom problém nevidím. Možná bych byla trochu opatrná s tím, jak bude kotě zvyklé na soužití s lidmi, může být ze začátku odtažitější, může na vás reagovat třeba vyplašeností, záleží na tom, jak moc bylo v kontaktu s lidmi....ono přece jen je úplně něco jiného, žije-li kočka jako člen rodiny s dvounožci v bytě, je zvyklá na jejich přítomnost i domácí zvuky, nebo je-li někde "bokem" v zahradním domku, tedy i její kontakt s lidmi je méně intenzivní.

Ale to asi nejlépe poznáte, když kotě uvidíte , když k vám půjde, nechá se hladit atd. mělo by to být ok. A když ne...no, i z plašánka lze vychovat spokojenou mazlivou domácí kočku. S reakcí kotěte na Vaši kočičku bych problém neviděla, kotě je malé, určitě přijme ona kotě i kotě jí. Bude to chtít chvilku času, ale určitě to půjde!!

Tak držím tlapy a dejte vědět, jak se to vyvíjí.
_________________
Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici...Sad Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Raika



Založen: 13.11.2007
Příspěvky: 214
Bydliště: Rožnov p. Radh.

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 16. 11. 2010 12:24:37
Odpovědět s citátem

Brala jsem si tříměsíční kočičku, která žila na zahradě a běhala tam jako divá, do menšího bytu. Je pravda, že zpočátku ji ten rozlet chyběl, ale zvykla si a je pouze bytová, ven už chodit nechce.
Starší kočka, tehdy čtyřletá, si zvykala na novou příchozí velmi dlouho a zpočátku to bylo krušné. Je také neobyčejný plašan a poserka, ještě i po roce někdy zasyčí nebo zavrčí. Takže jestli je i vaše kočka plachá, spíš bych počítala s tím, že stresovaná bude - koťata běhají a dovádějí a to je pro bázlivou kočku něco nového. Časem si ale zvykne. Té naší nic jiného nezbylo.
Nedávno jsme doma měli na týden třetí kotě a bylo vidět, že už je naše plašanka docela adaptovaná - už po třech dnech pozorovala, jak si malá hraje a bez problémů chodily všechny na chodbu před byt.
_________________
Raika + Mína + Kira + Denny
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Ifča



Založen: 08.12.2008
Příspěvky: 45
Bydliště: Jižní Čechy

Předmět: Obavy
PříspěvekPřitlapkováno: 10. 12. 2010 19:29:59
Odpovědět s citátem

Již delší dobu tu řeším své dilema ohledně nového kočičího člena domácnosti. Vždycky mi tu moc svými reakcemi pomůžete. Dcera si teď vyhlédla kotě z depozita. Čím víc se blíží den,kdy bychom se měli jet podívat na kotě a tím se blíží i to,že by kotě mohlo skončit u nás doma,je mi víc a víc těžko kolem žaludku. Druhou kočinu moc chci,ale zároveň mám strašný strach z toho,co bude dělat ta první. Mám naší číču tak moc ráda,že když nad tím tak stále přemýšlím,tak vlastně nevím,jestli jí vlastně vůbec můžu udělat to,že přinesu domů dalšího kočičího spolubydlícího. Zase na druhou stranu nemám to srdce zklamat dceru,která to zřejmě necítí tak jako já..... Jak by jste to řešili vy?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 12. 2010 1:21:33
Odpovědět s citátem

Málokteré kočce je dobře samotné. Jsou to spíše výjimky. Trocha prskání a syčení první dny je rychle nahrazena vzájemným čištěním kožíšků, honičkami a spinkáním "tělo na tělo". Proč by to zrovna u vás mělo být jinak...
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Arabela



Založen: 19.08.2007
Příspěvky: 9
Bydliště: okres Břeclav

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 12. 2010 10:47:42
Odpovědět s citátem

Vím, že máte asi obavy na reakci kočeny, ale z vlastní zkušenosti mohu říct, že pořízení kamaráda je to nejlepší, co můžete pro svoji kočičku udělat. A nenechejte se odradit počátěčním prskáním a syčením, musejí si na sebe zvyknout a později Vám to všechno vynahradí. Určitě nebudete litovat.


Arabela, Lori, Izzí a Bety
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   

Jdi na stránku 1, 2  Další



Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (41x)
2
Britská krátkosrstá kočka (20x)
3
Tristis eris, si solus eris - Bude Ti teskno, ... (19x)
4
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (18x)
5
Seznam hřbitovů pro zvířata, krematorií ... (18x)
6
Mňoukání a štěkání (17x)
7
Je libo pouzdro na telefon s kočičím zadečkem? (14x)
8
Značkování u kocourů a koček (13x)
9
Proč se kočky nerady koupou, ale fascinuje je ... (13x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top