Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Seznamování - vrčení, syčení, cirkulárka


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Aélinnel



Založen: 30.10.2009
Příspěvky: 358

Předmět: Seznamování - vrčení, syčení, cirkulárka
PříspěvekPřitlapkováno: 13. 12. 2010 22:05:25
Odpovědět s citátem

Zdravím vážení, a obracím se na vás s žádostí o radu Smile
Od minulého týdne máme doma zachráněného kocoura z ulice, po pětidenní karanténě, než přišly výsledky testů, jsme je drželi odděleně od naší původní kočičky - kastrátka, 1,5 roku. Kocourovi jsou zhruba dva roky, není kastrovaný - to nás čeká v lednu, aby toho neměl moc najednou (očkování, odčervení, nový domov..).
Kočička jak ho viděla před dveře tak syčí a vydává zvyky vážně jako příklepová vrtačka či co - první den jsme fakt mysleli, že někdo ze sousedů vrtá a ona to naše potvůrka.
Kocour by se chtěl asi kamarádit, vůbec nevrčí, nesyčí, má tendenci kočičku očichat. Kočička při každém jeho přiblížení syčí a vrčí.Už ale dokážou ležet metr od sebe na zemi a klidně pospávat - úspěch.
Nicméně problém nastává při hře - kocour si hrát chce, nicméně moc neumí - nechápe myšky, koulodráhu, jediné mávátko úspěch, tak si s ním hraju aspoň tak.
Kočička si hraje - jenže tady je kámen úrazu.Před chvílí jsem kočičku na posteli lákala mávátkem, honila ho packou a šup - kocour ze země natáhl tlapu - následovalo vyděšené syčení ze strany kočičky, úprk (což kocour asi považoval za hru a dal se za ní), následne sekání packami z obou stran a hlasitou kočiččinou vrtačkou.Kocoura jsem pro jistotu dala do chodby, kde je zvyklý.
Už toto předvedli při hře včera, vypadá to fakt docela děsivě, nicméně zdá se, že krev neteče. Mám hlavně strach o kočičku, aby z toho neměla nějaké trauma nebo tak - ale jinak se v přítomnosti kocoura jde na jíst, napít, toleruje ho.
Jak jim napomoct nebo co s tím?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 12. 2010 0:18:18
Odpovědět s citátem

Vůbec nic! Vždyť se nic neděje-kočka i v přítomnosti vetřelce dle vašich slov jí, pije, chodí na toaletu, hraje si s vámi, takže je vše v pořádku. A že na kocoura syčí a prská je taky normální. Konstatujete sama, že krev neteče, tak se doopravdy nic tak mimořádného neděje. Nechte je v klidu, oni si to vyříkají sami mezi sebou a za pár dní to bude úplně v pohodě. Jen sledujte, jestli jeden druhého nenapadá, až by tekla ta krev-pak bych zasáhla a oddělila je.

Jen 5ti denní karanténa se mi u přišelce zdá dost krátká, já karanténovala měsíc, až týden po druhém očkování jsem je pustila dohromady.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Frýda



Založen: 13.07.2010
Příspěvky: 22

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 18. 12. 2010 15:04:58
Odpovědět s citátem

Já jsem taky takhle vyšilovala, když jsme k ročnímu, kastrovanému a hýčkanému domácímu kocourovi přivezli z ulice asi čtyřletou zuboženou kočku. Bohužel jsme nedodrželi karanténu a byl ukrutný boj s blechami... Rolling Eyes Naštěstí jen s nimi.
První den se kočka projevovala docela dominantě, kocour se bál jít na záchod, nakrmit se, asi po týdnu se začaly kočky trošku vzpamatovávat a vyjasňovat si pozice. Teď se spíš ignorují ale ty jejich bitky Shocked Lítají chlupy, kocour má po těle strupy a nevím, jestli je to tím, že na Blechu všichni dělají "ňuňuňu" a že Bobš žárlí nebo proto, že Blecha zase žárlí na Bobše Laughing Pravidelně se rvou večer a ráno, začne to jemným mazlivým olizováním a skončí to bitkou. Uklidňuje mě jen to, že občas si spolu lehnou třeba na postel kde si čistí srst a když Blecha odjela na dva dny na veterinu, Bobš ji hledal a mňoukal, kde má kamarádku. Když se vrátili, šli se nejdřív porvat... Laughing Taky bych nedělala nic, jen bych dávala pozor. U nás třeba ty první dny zahnal kocour kočku za skříň, ta se tam šprajcla a nemohla ven. Bobeš to ještě jistil, aby nevylezla...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top