Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Starší kocourek z útulku - mladší ho nesnese


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
claryka



Založen: 29.03.2009
Příspěvky: 8
Bydliště: Brno

Předmět: Starší kocourek z útulku - mladší ho nesnese
PříspěvekPřitlapkováno: 13. 1. 2011 9:18:18
Odpovědět s citátem

Obracím se na Vás s prosbou, jelikoz uz vážně nevím co mám dělat. Pořídili jsme si kocourka z útulku staršího, klidného, aby náš 3 letý mourek nebyl doma sám, když jsme v práci.Vždy byl spíše plašší povahy, ale to se dost zlepšilo, jelikož nám začal věřit, stal se z něj mazílek a miláček rodiny. Kocourka jsme si přivezli před měsícem, všechno bylo vpořádku, mladší ho jen očuchával, ale neprali se, starší se bál první den, byl zalezlý pod postelí, ale za týden už tady chodil po bytě a bylo vše fajn. Ale teď poslední týden si z něj mladší udělal oběť nebo jak to mám nazvat, prohání ho v jednom kuse, starší nemůže ani na záchod, stačí když vyleze z pod postele a mladší hned vyběhne a vyjede po něm. Situace je tedy taková, že kocourek z útulku je celý den schovaný, jelikož se ho bojí. Nemůžu se na to už dívat. Nevím jak se mám chovat, zda mám mladšího neustále napomínat nebo prostě žárlí a mám si ho naopak více všímat (ale mám strach aby si pak nemyslel, že kdykoli bude kocourka takhle prohánět a útočit, že ho za to vlastně chválím). Nerozumím tomu, že to bylo všechno fajn, kocourek se u nás zabydlel a te´d najednou je vše jinak:-( děsím se toho, co mu provede až budu v práci...přítel nyní vidí situaci tak, že budeme muset kocourka do útulku vrátit, ale to já nechci, zvykla jsem si na něj a mám ho ráda, nechci ho dát pryč...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Starší kocourek z útulku - mladší ho nesnese
PříspěvekPřitlapkováno: 13. 1. 2011 11:29:07
Odpovědět s citátem

Zatím bych nad vrácením do útulku ještě nepřemýšlela, zjevně si kocourci musí ještě něco "vyříkat". Ono pochopit a akceptovat kočičí hierarchii není někdy jednoduché.

Osobně bych vidělat problém v tom, že starší, přinesený, nemůže jít v klidu na toaletu. Bylo by dobré mu záchůdek postavit k posteli, aby to tam neměl daleko.
Nicméně k tomu zalézání pod postel - když jsme si koupili nové postele, tak Aurišák se rozhodla, že bude prostě bydlet pod postelí a odmítala vylézt, klidně jsme jí celý den neviděli, netuším, proč se jí tam tak zalíbilo, Maxíš i Rubka si tam jen vlezli a zase vylezli. Museli jsme prostě prostor pod postelí zatarasit. Osobně mám dojem, že když mohla zalézt, tak prostě zalezla, a sama se tím uvedla do nějakého zbytečného stresu (Auriša tak působila, stačil pak šramot na chodbě a frnk pod postel).
Mladšího kocourka prozměnu možná štve, že nemá ke staršímu pod tu postel přístup (tipuju, že starší ho tam taky nepusí), proto se chopí první příležitosti, když vyleze ven.
Zkuste staršímu prostě zabránit v lezení pod postel - což ale znamená nechat venku přepravku, nějaký krytý pelíšek, pelíšek v koupelně, aby stále měl bezpečná místa. Ideálně v době, kdy je budete mít pod kontrolou a můžete odvádět pozornost ... hračkou, nebo třeba nějakými mlsy, zavoláním, ale ještě dříve, než po tom starším mladší vystartuje.

Jak je to s jídlem a pitím?

Plus ještě bych zvážila Feliway, když zabere, tak by měl staršího kocourka uklidnit a zbavit ho trochu stresu.
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
claryka



Založen: 29.03.2009
Příspěvky: 8
Bydliště: Brno

Předmět: Re: Starší kocourek z útulku - mladší ho nesnese
PříspěvekPřitlapkováno: 13. 1. 2011 20:12:24
Odpovědět s citátem

Velice Vám děkuji za odpověď. Já prostě nerozumím tomu, že kocourka máme měsíc, vše bylo vpořádku,ničeho se nebál, mladší ho nešikanoval..a začátkem tohoto týdne je to k uzoufání..Dnes byl kocourek celý den pod postelí, nalákala jsem ho na konzervu - vylezl, já ho polapila a zavřela jsem do ložnice dveře aby nezalézal.Jí jen když mu donesu misku pod nos, sám se nejde ani najíst ani napít, jelikož na něj pořád mladej číhá.Má sklopené uši, dole ocas,bije mu srdíčko neuvěřitelnou rychlostí a nejhorší je, že se teď bojí i nás..Navíc jsem si všimla, že kulhá, myslím, že po něm malej skočil hrubě, dává mu kapky:-( nenechá ho ani na minutu napokoji,ale proč? vždyt měsíc to bylo vše uplně vpohodě..
Záchůdek dneska dám na místo poblíž, budu muset asi kočky oddělit na noc jinak by velkej neusl.
Nikdy by mě nenapadlo, že todle někdy budu řešit, malej dlouho vyrůstal s kocourkem, který zemřel a milovali se doslova.Tak jsem nechtěla aby byl sám..Druhého jsem mu pořídila až po čase ne hned. Krytý pelíšek nemám ani nevím jak to vypadá?Velkej má svůj košíček, je otevřený, ten si strašně oblíbil, ale teď jak je pořád šikanovaný už do něj nejde..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Emily



Založen: 10.06.2009
Příspěvky: 151

Předmět: Re: Starší kocourek z útulku - mladší ho nesnese
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 1. 2011 9:54:36
Odpovědět s citátem

Mozno noveho kocurika prenasleduje jednoducho preto, ze ho to bavi.
Kryte pelisky su napr. tu:

http://www.allpet.cz/p5127-trixie-iglu-sheila-plys-bezova-tlapky-40-x-40-x-30-cm/

http://www.allpet.cz/p5129-trixie-pelisek-koule-minou-bezova-hneda-50-x-41-x-30-cm/

http://www.spokojenypes.cz/pelisky-pro-kocky/plysovy-pytlik-crunch-37x60cm-bezovy-cerne-tlapky?id=50091

http://www.spokojenypes.cz/pelisky-pro-kocky/kukan-pohovka-fay-42x28x44cm?id=24564

http://www.spokojenypes.cz/pelisky-pro-kocky/alveo-small-plys-kukan-pro-psy-a-kocky?id=21246


Ja by som tiez skusila feliway:
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/toalety_pece/chovani_dobry_pocit/183075?gclid=CNughI6ouaYCFcUz3godeXwcHQ

pripadne bachovky, ktore pomohli aj mne:
http://www.kocky-utulek.cz/?q=node/414


Hlavne by som snazila zabezpecit aby sa mohol novy kocurik najest, napit a bez stresov pouzit zachodik!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
claryka



Založen: 29.03.2009
Příspěvky: 8
Bydliště: Brno

Předmět: Re: Starší kocourek z útulku - mladší ho nesnese
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 1. 2011 13:27:39
Odpovědět s citátem

Emily:

o feliway jsem slysela, asi to pujdu koupit, za zkousku nic nedam, dekuju vsem za rady !!
tu kryci boudicku mam vlastne doma (tu prvni na obrazku s packama), ale schovali jsme ji, protoze do toho kocourek nechodil,tak jsem ji znovu vybalila.
Dneska jsem zkusila udelat jednu vec, dvere do kuchyne a do loznice jsem zavrela aby se tam starsi neschovaval a obe kocky jsem dala do obyvaku spolecne(samozrejme s mou pritomnosti). Donesla jsem tam zachudek a vse potrebne. I tuto boudicku kryci. Samozrejme si do ni hned vlezl, ale ta mala potvora chtela za nim do boudy, takze opet, syceni, vrceni..Starsi z ni nakonec vylezl ven a je schovany pod skrabadlem. Mladej si moc nedovoluje,proste ignorace tak jak to bylo na zacatku, ale starsimu musel neco udelat, protoze me se nikdy nebal, naopak vzdy za mnou pribehl, chtel se hladit a vrnel..a ted?? kdyz za nim jdu, ze ho pohladim syci i na me Sad((
Takze to v nasem obyvacim pokoji nyni vypada tak, ze mladej si lezi na gauci, starsi je schovany pod skrabadlem, sedi tam a kouka na jednom miste uz pul dne:-(
rano jsem musela mladsiho zavrit do koupelny, aby si mohl zajit velkej na zachod, samozrejme kdyz jsem zachudek donesla hned si do nej vlezl a byl opravdu dost plnej:-(
prala bych si aby bylo vse jako driv, aby se tady velkej citil v bezpeci, vyvaloval se u kamen a nechaval se mazlit,snad to zase prijde...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Aélinnel



Založen: 30.10.2009
Příspěvky: 358

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 1. 2011 19:00:24
Odpovědět s citátem

No, to je docela zapeklitá situace. Máte prosklené dveře někde? Možná by bylo dobré, když nebudete doma je oddělit, ale aby na sebe viděli. Ve vaší přítoimnosti je samozřejmě mějte spolu, abz si pomalu zvykali. Je dosta pravděpodobné, že se něja pocuchali, protože z ničeho nic takhle po měsíci..? Zkuste je nějak spojit hrou, ve chvíli kdy bude mladší odpočívat staršího zainteresovat třeba mávátkem nebo tak něčím, aby se necítil stresovaný a věnovat se mu...ale musíte koukat i na mladého, ab si nepřipadal odstrčený.
Docela bych sázela i na Feliway a Bachovky, nebo když tady bude mít někdo ještě nějaký nápad..?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
claryka



Založen: 29.03.2009
Příspěvky: 8
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 1. 2011 20:03:49
Odpovědět s citátem

Aéelinnel:

dnes jsem s nimi byla cely den doma,zavrela jsem vsechny dvere, vytahla kocourka z pod postele a byli sme vsichni tri v obyvaku,odpoledne se vse dost zlepsilo, mladej ho ignoruje a zadny prani,utoceni, nahaneni nic..sice se velkej krcil pod skrabadlem, ale kdyz zjistil, ze mu nic malej nedela, tak si tam lehl a pozdrimoval tam. Dala jsem mu hned vedle wc, papani a vodu aby nemusel daleko. Ma tam i tu kryci boudicku, ale v ni uz neni. Na chvilku jsem ho vytahla, ze si ho pochovam, polozila jsem ho zpatky na zem a polozil se na zada a nechal se drbat a hladit jako driv, dava tim najevo, ze mu je dobre a vrnel..pak zase zabehl pod skrabadlo, je takovy ostrazity..malej spal naproti nemu, ale vubec si ho nevsima ted..nevim co se to v jeho makovicce deje. Ted sem byla nakupovat tak 20 minut, zkusila jsem je nechat samotne a svete div se nasla sem kocurka na stejnym miste tzn. ze mu malej nic neudelal, hajal tam kde jsem ho videla, kdyz jsem z bytu odchazela.Ted je malej na okne a je mu uplne jedno, ze je tady nejaka jina kocka, je to vazne hrozne zvlastni, velkej z nej ale ma dost velky trauma jeste, kdyz chce dojit k misce, kterou ma asi 20 cm od skrabadla, tak se krci, kouka kolem sebe aby se ujistil, ze je vse ok.
Budu doufat, ze se to zase zlepsi, procitala jsem ruzne diskuze, vsude ale maji kocicky problem s prvnim seznamenim. U nas prvni seznameni probehlo naprosto bez problemu a celej mesic bylo vse super.
Proskleny dvere nemame Sad jen drevene:-(
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 15. 1. 2011 1:02:53
Odpovědět s citátem

Nám dost pomohl Feliway, když byl můj kocour ve stresu. Není to sice nejlevnější, ale vyplatilo se. už se chová normálně a je v pohodě.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (40x)
2
Britská krátkosrstá kočka (20x)
3
Tristis eris, si solus eris - Bude Ti teskno, ... (19x)
4
Seznam hřbitovů pro zvířata, krematorií ... (18x)
5
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (18x)
6
Mňoukání a štěkání (17x)
7
Je libo pouzdro na telefon s kočičím zadečkem? (14x)
8
Značkování u kocourů a koček (13x)
9
Kočičí jména (12x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top