Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Strep G canis , syndrom vadnoucích koťat

Fórum: Nemoci

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Bedrunka



Založen: 13.01.2008
Příspěvky: 40

Předmět: Re: Množitel a chovatel
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 4. 2008 17:28:47
Odpovědět s citátem

Dagmar2 napsal:


Množitel je ten, kdo odchovává kvanta koťat bez ohledu na kvalitu. Chovatel, který má, jak Vy píšete, třeba jednoho kocoura a dvě kočky, může při troše štěstí a znalostí odchovat mnohem kvalitnější potomky než jiný, který často střídá chovná zvířata. Po opravdu kvalitním kotěti sáhnou zájemci z celého světa, neznamená to, že všechna musí zůstat doma v ČR. Jeden příklad: znám kocoura, který kryl do svých 14 let a po jeho koťatech byla celou dobu jeho plodnosti velká poptávka, protože se vědělo, že je nositelem velmi kvalitní genové základny a dává koťata pěkná nejen v typu, ale i pevného zdraví a bez genetických vad. Já vím, takových kocourů moc není, ale jsou Wink Někteří chovatelé se rádi vracejí ke svým starým osvědčeným linkám a ono se jim to dokonce i vyplácí. Laughing


Myslím si , že takto to paní fundog nemyslela . Podle mě spíš myslela hledání vhodných kombinací , aby byla krásná , zdravá a typová koťátka . Než že by střídala chovná zvířata .
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Dagmar2



Založen: 09.03.2008
Příspěvky: 26
Bydliště: Zlín

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 4. 2008 18:22:34
Odpovědět s citátem

Bedrunka napsal:

Na Vašem místě bych ale s plánovanou kastrací neotálela a neřešila to antikoncepcí a té jedné kočičce se kterou chcete v budoucnu chovat bych raději našla vhodného ženicha a dopřála bych jí koťátka . Kočičky máte přeléčené , máte i výsledky pitvy s negativním výsledkem na Strep G .

Kastrace je nevratná, to raději zůstanu u antikoncepce. Co se může stát? Kočka může dostat zánět dělohy a to bych ji pak kastrovala. Takto mám stále možnost volby a té se vzdávat zatím nechci.

Bedrunka napsal:
Sama píšete o chovatelích , kteří po přeléčení odchovávají zdravé a početné vrhy .

Bohužel se někde píše, že se za nějakou dobu Strep G plíživě vrátil. Také se píše, že antibiotická léčba často nebývá u koček ( samic ) úspěšná, že se nemusí podařit vyeliminovat tuto bakterii z pochvy. Léčba kocoura je mnohem jednodušší. Můj názor na poševní výtěry znáte. Proto jinde krýt nechci i v případě negativních stěrů. Když budou bez léčby negativní i za dva tři roky a nebudu mít doma žádné známky toho, že se nemoc vrací, tak si pak možná také koupím nového kocoura nebo kočku (vím, kam bych mohla sáhnout). Zatím si v pohodě vystačím s tím, co mám.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Bedrunka



Založen: 13.01.2008
Příspěvky: 40

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 19. 8. 2008 1:31:26
Odpovědět s citátem

Zdravím všechny milovníky kočiček.
Po dlouhé odmlce se ozývám s novou dobrou zprávou . 14.8.08 mě mailem kontaktovala Mgr. Dita Kellnerová vedoucí Diagnostické laboratoře Sevaron poradenství s.r.o., Brno . V mailu mi bylo odborně vysvětleno testování na Strep G . Není naštěstí vůbec tak složité jak popisoval MVDr. Jan Šíma ve své odpovědi co jsem vložila do mého článku.Jsem velice ráda,že MK navštívila i odbornice a dala si tu práci napsat mi osobně a vysvětlit mi testování a příčinu vzniku této klamné informace.Mgr. Dita Kellnerová mi dala svolení k dávání kontaktu na ní a proto pokud budete mít zájem o testy nejen na Strep G,ale i např. na FIP,FIV,FeLV atd. podívejte se na stránky www.sevaron.cz , tel: 777714157 . Jde zaslat vzorek přímo do této laboratoře a mít tak jistotu správné diagnostiky. A ještě jedna báječná zpráva a důkaz že testy a léčba u kocoura fungují a to je Bruníkovo pět naprosto zdravých již dvouměsíčních koťátek.Bruneček má testy negativní a koťátka má zdravá bez jediného úhynu,co víc si může chovatel přát než zdravá koťátka.Nenechte se proto odradit a testů se nebojte,stojí to za to!
Mgr. Dita Kellnerová mi také přislíbila článek o Strep G,hned jak ho obdržím,vložím ho na své stránky a budu vás o tom informovat.Tímto bych jí také chtěla moc poděkovat za ochotu a vstřícný přístup.

Mějte se všichni moc krásně a přeji vám mnoho zdravých kočičích miminek.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Chovatel



Založen: 28.05.2008
Příspěvky: 27

Předmět: strep G
PříspěvekPřitlapkováno: 19. 8. 2008 18:07:03
Odpovědět s citátem

Obdivuji Vás paní Bedrunko nebo slečno za otevření tohoto tématu>Je to věc velmi závažná ,chovatelé s tím ven nechtějí jít ,z duvodu špatné reklamy,že je v chovu nemoc,rady též málo kdo dá z ekonomických a konkurečních duvodu,což je i pochopitelné.Dala jste chovatelum návod jak věc řešit a to je fakt užasné.U SPH A cornyš problém nemám,vycházímli ze skutečmnosti ,že jsou vrhy 5 až 6 kotat a umře 1,což je prý normalní,mortalita prý je běžná 30 i více % což je v literatuře a vet. mi to potvrdil.Nechám kočky na strep G vyšetřit.Uhyn u mainských někdy je až 50 % někdy 1 kotě.Uhyn jsem měl venku asi před 9 lety,nikdo si nevěděl rady,kotata byla na pitvě a nic.Řešil jsem to přerušením na 2 roky,nakoupil jiná zvířata a začal znovu.Jednotlivé voliery jsou od sebe odděleny plnou stěnou,takže se prý nákaza přenést nemuže říkali 3 veterináři.Je fakt ,že kocour SIbiřský s PP má již 14 let a má stále kotata,kočky má dvouleté.U sibiřek je to v normě. Závěrem Vám chci poděkovat za tento článek,myslím ,že jej ocení mnoho chovatelu,kteří Vám ani nenapíší.Nenechte se odradit nepříznivými odezvami,kterých je určitě silná menšina.Člověk se všem nemuže zavděčit. S chovatelským pozdravem a hodně uspěchu přeje .Navrátil R.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
majda234



Založen: 16.02.2011
Příspěvky: 9
Bydliště: Pardubice

Předmět: Strep G
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 7. 2011 16:25:10
Odpovědět s citátem

Dobrý den,

jsem chovatel začátečník a o nemocech se dozvídám postupně. Před 3 lety jsem si pořídila svou první kočičku. Následně o rok později jsem ji vezla ke kocourovi na krytí .. nepodařilo se, příčinu vstřebání koťat jsem přikládala tomu, že v půlce březosti jsem se s kočičkou stěhovala a tak stresem koťátka vstřebala. Pak následně již nemroukala a tak jsem čekala až zase zatouží být maminkou. Kolem velikonoc letošního roku byla na krytí u kocoura znova. První 3 týdny byly příznaky březosti jasné. Váha šla směrem vzhůru, hodně jedla, měnila se ... Kočička před krytím měla váhu 4,2 kg, ve 4 týdnu 4,8 kg. Následně o 2 týdny později již měla jen 4,3 kg. To mi bylo už divné, tak jsem jela na SONO k vetovi. Jela jsem s velkými obavami, jelikož koťátka od této kočičky jsou velmi očekávané .. Veterinářka mi březost vyvrátila. Jela jsem domů s velmi rozvrácenými pocity .. bylo mi do pláče. Ale nedala jsem se a začala jsem na internetu pátrat co může být příčinou ... Jednoznačně mi z toho vyšlo, že příčinou je STEP G. I když také to klidně mohou být chlamidie nebo herpes virus.
Neváhala jsem a s přítelem jsme kontaktovali SEVARON, kde tyto testy provádí.

Koncem minulého týdne mi přišel e-mail s výsledkem POZITIVNÍ JAK NA CHLAMIDIE TAK NA STREPTOKOKA.

Tak to mě složilo nejvíc. Doma mám aktuálně kočičku ve vysokém stádiu březosti (cca 15 dní do porodu), další kočičku mám nejspíš březí. Co mám dělat??? Jednu určitě nechat porodit a čekat co to udělá?? Jít s druhou na preventivní přerušení těhotentsví???

Popravdě, jsem z toho velmi zmatená. Jediné co vím, že té které se to týká nejvíc půjde na léčbu jako první, aby byla přeléčená a pak ji zkusit nakrýt ... ověřit tak zda diagnostika byla správná, zda není problém jinde, zbytek kočiček též přeléčit preventivně.

Nejhorší je že však žádná s koček nemá příznaky ničeho, ani HERPES VIRU, ani CHLAMIDII (vše očkované).

Veřejné přiznání dalšího výskytu této bakterie v CHS.

Zdravím a snad vše dobře dopadne
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
majda234



Založen: 16.02.2011
Příspěvky: 9
Bydliště: Pardubice

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 7. 2011 16:26:49
Odpovědět s citátem

jinak koukám, že je všude datum 15.2. 2011 i když je dnes 11.7.2011.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Ajnoka



Založen: 27.07.2010
Příspěvky: 136

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 7. 2011 20:06:50
Odpovědět s citátem

Dobrý večer, určitě bych kočičce březost nenechala přerušit, to by jí mohlo moc ublížit, taky byste mohla mít definitivně po chovné kočce! Musíte to risknout, zkuste se poradit přímo s paní Kellnerovou ze Sevaronu, jestli se nedá nasadit léčba těsně před porodem. Četla jsem také, že se mohou začít léčit čerstvě narozená koťata, ale vše má svá rizika. Je to moc smutné, určitě bych to obrečela, ale raději bych riskla úhyn koťat, než ohrozit kočičku přerušením březosti.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Ajnoka



Založen: 27.07.2010
Příspěvky: 136

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 7. 2011 20:09:55
Odpovědět s citátem

Posílám odkaz na článek.
http://www.volny.cz/destepaws/strep_g.htm
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   

Jdi na stránku Předchozí  1, 2



Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (32x)
2
Tristis eris, si solus eris - Bude Ti teskno, ... (17x)
3
Seznam hřbitovů pro zvířata, krematorií ... (16x)
4
Je libo pouzdro na telefon s kočičím zadečkem? (13x)
5
Britská krátkosrstá kočka (12x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top