Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Nemocné kotě od chovatele


Jdi na stránku 1, 2  Další

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Kanička



Založen: 25.08.2011
Příspěvky: 3

Předmět: Nemocné kotě od chovatele
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 8. 2011 15:41:14
Odpovědět s citátem

Nechci záměrně uvádět chovatele, ale chtěla bych se zeptat, zda byste od chovatele koupili kotě, které prodělalo nemoc ve 4 měsících (antibiotika)?
Vybírala jsem pečlivě plemeno a nakonec zvítězil kompromis, který se mi velmi zamlouval. Ale ukazuje se, že koťátko snad mělo zánět v očích a následně nějaké nastydnutí (ta antibiotika) - přijde mi to hodně komplikací najednou na tak mladou kočku (sama jsem před pár lety měla 2 kočky, tak jistou zkušenost mám). Mám trochu tendenci kotě odřeknout, ikdyž zálohu jsem už složila. Je mi to moc líto, všichni se na kotě už doma těšíme, ale bojím se, aby nám třeba za pár týdnů neumřelo Crying or Very sad
Co byste mi doporučili?
Plemeno raději také nechci uvádět, ale jde o krátkosrstou kočku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Emily



Založen: 10.06.2009
Příspěvky: 151

Předmět: Re: Nemocné kotě od chovatele
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 8. 2011 16:58:15
Odpovědět s citátem

Pokial by uz bolo maciatko zdrave tak by som od kupy neodstupila.
To ze bralo lieky, vobec neznamena, ze Vam umrie a naopak umriet moze aj take co ziadne lieky nebralo.
Budete mat predpokladam zmluvne osetrene co v pripade ze by maciatko do urciteho veku ochorelo ci nebodaj umrelo.
Mne sa zda pristup stanice sympaticky, nebolo Vam zatajene ze maciatko bralo ATB a kludne Vam to povedat nemuseli.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Alena V.



Založen: 23.02.2007
Příspěvky: 683
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 8. 2011 17:15:08
Odpovědět s citátem

Promiňte, ale jako chovatelce se mi zdají obavy poněkud přehnané. Chovatelka vám taky vůbec nic nemusela říkat. Odchovala jsem za 15 let chovu více než 100 koťat. Zánět v očích je u koťat poměrně častý, léčbu antibiotiky také několik mých koťátek před odchodem do nových rodin prodělalo. V žádném případě to však nemělo žádný vliv na zdravotní stav koťátek v budoucnu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Ajnoka



Založen: 27.07.2010
Příspěvky: 136

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 8. 2011 19:23:05
Odpovědět s citátem

Koťátko je živý tvor, a jako my všichni ostatní, může onemocnět. Spousta miminek lidských je také na ATB. Malá koťátka mívají s očkama často problém. Také se mi líbí, že vám nic netajili, já bych si koťátko vzala, a případně bych požádala o připsání poznámky do kupní smlouvy na co a čím bylo kotě léčeno.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Kanička



Založen: 25.08.2011
Příspěvky: 3

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 8. 2011 19:29:03
Odpovědět s citátem

Děkuji za reakce - měla jsem zkušenost jen s nalezenci, ale s láskou chovanými. Když jsem se začala zajímat o čistokrevná plemena, všude jsem četla, že koťátka u chovatele by měla být zdravá, mám si prohlédnout očka, ouška, zadeček a kůži a prostředí, ve kterém kočky žijí.
Proto mě poněkud zanedbané kotě překvapilo ( a ano, i to prostředí mi nepřišlo nijak vzorové), ačkoli se jedná o stanici s dobrým jménem. Možná ale byly moje představy o zdraví a čistotě zkreslené, proto jsem položila tento dotaz.
Ano, určitě to mohl chovatel zamlčet a uznávám, že je to v podstatě pozitivní zpráva, že nic nezamlčuje.
Neměl to být útok na chovatele, jen zjišťuji, jestli by zkušení chovatelé takové kotě bezproblémů pořídili.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Kanička



Založen: 25.08.2011
Příspěvky: 3

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 8. 2011 19:36:52
Odpovědět s citátem

Ještě k tomu zánětu očí - vlastně byl ošetřen až na můj dotaz, že mu teče z očí jestli nemá zánět. Chovatel si toho sám nevšiml. Ale samozřejmě se může stát, že se zánět vyvine rychle a chovatel si nemusí všimnout. Všem moc děkuji
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Ajnoka



Založen: 27.07.2010
Příspěvky: 136

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 8. 2011 20:33:07
Odpovědět s citátem

Ten zánět se může vyvinout strašně rychle, např. můj kocourek dopoledne byl úplně o.k, pak jsem odjela asi na dvě hodiny na nákup, a po návratu jsem se zhrozila, očičko rudé a nateklé.
A to prostředí u chovatele, no záleží opravdu co si člověk pod tím zanedbaným, nebo čistým představuje. Kde je víc chovných kočiček, a hlavně kocourů, domácnost dostává velice zabrat, a i když jsou kočky vychované, občas při honičkách drápek se zachytne, nábytek bývá poškrábaný. A je jasné, že se zařízení bytu či domu nemůže měnit každý rok. Navíc kocouři a i některé plodné kočky značkují, a ten smrádek tam proště je. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že jsem na to dost citlivá, a za kocourem chodím se sprejem, a když ho načapám, že mi někde hází značku, tak hned čistím a dezinfikuji, ale stejně to pořád cítím, a když se mrouská nějaká kočička, tak je to katastrofa. Takže co se týče kvality prostředí, je těžko radit, to si musíte zhodnotit sama, ale podle mě čisté záchůdky, misky bez zaschlých zbytků, a čistá voda a pelíšky, tak to je takový základ.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
ZdenkaP



Založen: 08.06.2007
Příspěvky: 466
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 8. 2011 23:18:17
Odpovědět s citátem

Píšete zanedbané kotě - já osobně se dívám také na prostředí, ve kterém kotě vyrůstá a jak vyrůstá, co je to renomovaná chovatelská stanice? To, že mají výstavní zvířata a úspěchy? Nebo čím jiným jsou renomovaní? Víte, pro každého toto slovo možná znamená něco jiného - pro mne to, že je o kočky a koťata vzorově a s láskou postaráno, pokud má někdo např. 5-6 vrhů těsně po sobě, těžko mohou být koťátka vymazlená tak, jak u jednoho vrhu, snáze se pak i něco přehlédne. Rozhodně by si chovatel měl všimnout, že kotěti teče z očí, já jsem měla z 14 vrhů problém s očima jen jedinkrát a stačila mi na to antibiotiková mastička. Dnes jsou bohužel časté rezistentní chlamydiové infekce, (dost často se donesou právě z výstav!) tyto záněty se rády vrací a krom jiného jsou přenosné na lidi. Takže pokud bych měla pochybnost - asi bych chtěla test na chlamydie s tím, že pokud bude negativní, koťátko si vezmu, test si zaplatím (a ráda) a do smlouvy uvedu, že kotě bylo převzato po přeléčení té a té oční choroby a těmi a těmi léky - případně se dá přiložit lékařská zpráva. Samozřejmě musíte mít jistotu, že stěr byl proveden u daného kotěte. Problém také může být u krátkonosých plemen, čím kratší nos, tím častější problémy s očima, ale to je slzení, nikoliv zánět.
Na rozdíl od hlasů nade mnou to píši proto, že tomu není tak dávno, co zde padl dotaz, zda vzít kočičku, která byla léčena antibiotiky, byla menší než sourozenci, chovatelka vše popsala a nic nezatajovala. Koťátko bylo koupeno za nemalou finanční částku a v necelém roce se zjistilo, že jde o nedovyvinuté ledviny s velmi špatnou prognózou - a chovatelka mlčí jako hrob Mad
Toť můj obecný názor na Váš dotaz.
_________________
Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz

Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 26. 8. 2011 10:07:20
Odpovědět s citátem

Výtok z očí mohou doopravdy způsobit chlamýdie, a s těmi nejsou žádné špásy. Zřejmě bych trvala na vyšetření na chlamýdie, musela bych mít jistotu, že stěr byl proveden doopravdy u toho "mého" kotěte. I bych to zaplatila, kdyby na to přišlo.

Kotě může onemocnět i v nízkém věku, vyléčí se a je dál v pořádku, je to živý tvor, děti také zamarodí, i maličké, a vyléčí se.

Musíte vědět sama, jak na vás chovatel působí, jaký z něj máte pocit, jestli se snaží něco zatlouct nebo je otevřený, v jakém žije kotě prostředí-jak už tady bylo napsáno-zda jsou čisté misky s vodou a jídlem, čisté pelíšky, vyklizené kadibudky. Hodně napoví (ne)ochota chovatele dát kotě vyšetřit na ty chlamýdie.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
zuuz



Založen: 05.12.2011
Příspěvky: 8
Bydliště: Praha

Předmět: Plíseň u kotěte a jiné podivnosti od chovatele
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 12. 2011 10:30:31
Odpovědět s citátem

Dobrý den, mám následující problém. Před třemi týdny jsem koupila kocourka, britského bílostříbrného. Když jsem ho přivezla domů, hodně mu slzely oči a kýchal - u chovatelky jsem si toho nevsimla, byl stále v zajetí mého syna, vybrali si sebe navzájem Smile. Neřešila jsem, jaké kotě si přivezeme, nechala jsem to na synovi, chovatelka jich měla na výběr víc. je to moje první kočka a jsem absolutní amatér. Také kočin pořád zavíral levé oko, to dělá sice míň, ale dodnes. Chovatelce jsem volala a psala email, kde mě školila jak malou holku, že kočka je živý tvor a může onemocnět... spíš to byla nepříjemná reakce. A též mě velmi zarazila, když napsala, že se jí zdá, že chci po koupi snížit cenu, což je absurdní. Navíc tvrdila, že takovýto kocourek s pp může stát i 20 tisíc a tedy její cena 4.500 je mírná. Když jsem se ptala proč je tedy tak mírná, odpověděla, že záleží, komu kotě prodává, jestli je to do ciziny apod... Kamarádka, která byla u nás druhý den na návštěvě, si všimla, že má po tělě takové jakoby na omak stroupky, které ale nebyly vidět a byly, tedy stále jsou malé jako špendlík.hlavička. Byla jsem s ním hned druhý den na veterině, kde mi vet řekla, že má kotě virozu, divila se, že není očkované - věk 5 měsíců. S tou srstí si nelámala hlavu, prý vypadá normálné. A tím se dostávám k jádru věci. Toto jsem nijak neřešila, srst jinak vypadala zdravě, žádné stopy po parazitech. Po necelých dvou týdnech jsem se začala osypávat svědícími fleky, poté, co se začal osypávat syn, nám diagnostikovala lékařka plíseň. S kočinem jsem byla na veterině, kde vet kolega první vetrinářky a evidentné zkušenější, odebral vzorky z kůže s tím, že je plíseň velmi pravděpodobná, protože mu srst vypadává jkoby ve shlucích několika chlupů. Také se velmi divil, když jsem mu řekla, že je kocourovi 5 měsíců a je briťák s pp - prý je velmi malý a nevypadá jako čistý brit, v 5 měsících vážil 1,4 kg, koukal na mě, že jsem pěkně naletěla.. Mně způsobila plíseň opravdu komlpikace, v nemocnici na Karlově máněstí v Praze si mě fotili, že takové postižení dlouho neviděli a máme se synem laboratorně prokázanou plísń s původem ood kočky.
Tento dlouhý popis píšu proto, že prosím o radu, jak se momentálnš zachovat vůči chovatelce, mám již nepříjemnou zkušenost s její reakcí, ale je evidentní, že kočin již s plísní přišel a v chovu může být více zamořených zvířat, paní má kočky, psy, krílíky, snad i koně.. a nebylo to u nich doma moc voňavé a čisté. Jednak ji musím informovat o plísni a také bych od ní chtěla náhradu za léčení kočky, mně ty dva týdny s fleky, které svědily tak, že jsem nemohla spát, už paní nenahradí, ale nechci to nechat jen tak plavat. Poraďte, prsím. Velmi děkuji za přečtení mého dlouhého příspěvku Smile . ZUzana
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Plíseň u kotěte a jiné podivnosti od chovatele
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 12. 2011 10:52:50
Odpovědět s citátem

Dle textu jsem vyrozuměla, že se jedná o kotě s průkazem původu. Takže chovatelka má chovatelskou stanici a kotě jste kupovala s kupní smlouvou. Vhodné by tedy bylo zjistit, u které organizace je chovatelka registrovaná a sepsat stížnost a odeslat jí na příslušnou organizaci, která by se měla Vaší stížností zabývat a "chovatelku" usměrnit.

Možná by bylo vhodné zvážit i stížnost na příslušnou hygienickou stanici ohledně podmínek, v nichž zvířata žijí.

Toť můj nechovatelský názor.

Jinak obávám se, že toho nakonec moc nezmůžete - jsou věci, které jsou prostě v lidech a pokud se někdo chce chovat jako šmejd, bude se tak chovat, i kdyby se ten druhý stavěl na hlavu. A i kdybyste někomu omlátila lékařské posudky o hlavu, bude se zodpovědnosti vyhýbat.

Budiž toto poučení pro příště, že je důležité vybírat, odkud si kotě pořídíme ... už jen zápach a velké množství zvířat měly být varovným signálem, že to není úplně OK.

Jinak doporučovala bych ještě vyšetřit kocourkovi oči na chlamýdie, vzhledem k popisu situace by mě nepřekvapilo, kdyby byly na vině toho přivírání očička ( http://www.veterina-valmez.cz/stranka/chlamydiove-ocni-infekce-kocek_48.html , ale neděste se, na lidi nejsou tak snadno přenosné jako např. plíseň)
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tif



Založen: 15.02.2007
Příspěvky: 145
Bydliště: okres Nový Jičín

Předmět: re
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 12. 2011 11:21:37
Odpovědět s citátem

Bylo by také velice namístě nechat v chovu uvedené chovatelky provést kontrolu veterinární správou - napište a pošlete stížnost na inspektorát veterinární správy příslušný dle místa bydliště chovatelky ( okres ).
_________________
tif, Barča, Šebí a Mikča
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Ajnoka



Založen: 27.07.2010
Příspěvky: 136

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 12. 2011 11:48:25
Odpovědět s citátem

Na mě to tedy dělá dojem, že nemáte kupní smlouvu a kotě je bez PP, ač možná zakoupené v registrované chovatelské stanici, jinak nevím, proč by nebylo očkované. Můžete to prosím upřesnit?
Pokud jde o ty stroupky, tak moje koťat je mají taky, jsou totiž od drápků jak se spolu perou, jakmile stroupek zaschne a zahojí se, vypadne i s malinkým chomáčkem chlupů. Koťátku se dělalo vyšetření přímo na plíseň, bral se vzorek z kůže a nechal se růst v laboratorních podmínkách? Trvá to myslím cca 10 dnů než je výsledek. Pokud se toto vyšetření neudělalo, jsou to jen dohady a nemáte žádný důkaz, a už vůbec ne, ža vás nakazilo právě toto kotě. Víte když jdete na kožní s vyrážkou, první se doktor ptá jestli máte kočku či jiné zvíře, je to nejjednodušší na něco to svést. Já a dcera jsme si brali útulkovou kočku. Měla strupy dost velké na hlavě, ale vypadalo to po zranění. Za nějakou dobu jsme dostaly nejdřív dcera a pak i já plíseň. Kožní byla diagnóza ihned jasná, plíseň od kočky. Kočce jsem udělala vyšetření, ale žádnou plíseň neměla. Stroupky se slouply a pak už byla vždy zdravá. Pokud tedy nemáte laboratorně u kočky prokázaný stejný druh plísně jako u vás, tak nemáte důkaz, stejně jako pokud je kotě bez PP a bez kupní smlouvy Crying or Very sad , bohužel.
Pokud ovšem všechno toto máte, tlačte na chovatelku, předložte kopie lékařských zpráv, případně dále postupujte jak radí April, a rozhodně se nedejte a nevzdávejte to.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
zuuz



Založen: 05.12.2011
Příspěvky: 8
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 12. 2011 11:59:17
Odpovědět s citátem

Ajnoka napsal:
Na mě to tedy dělá dojem, že nemáte kupní smlouvu a kotě je bez PP, ač možná zakoupené v registrované chovatelské stanici, jinak nevím, proč by nebylo očkované. Můžete to prosím upřesnit?
Pokud jde o ty stroupky, tak moje koťat je mají taky, jsou totiž od drápků jak se spolu perou, jakmile stroupek zaschne a zahojí se, vypadne i s malinkým chomáčkem chlupů. Koťátku se dělalo vyšetření přímo na plíseň, bral se vzorek z kůže a nechal se růst v laboratorních podmínkách? Trvá to myslím cca 10 dnů než je výsledek. Pokud se toto vyšetření neudělalo, jsou to jen dohady a nemáte žádný důkaz, a už vůbec ne, ža vás nakazilo právě toto kotě. Víte když jdete na kožní s vyrážkou, první se doktor ptá jestli máte kočku či jiné zvíře, je to nejjednodušší na něco to svést. Já a dcera jsme si brali útulkovou kočku. Měla strupy dost velké na hlavě, ale vypadalo to po zranění. Za nějakou dobu jsme dostaly nejdřív dcera a pak i já plíseň. Kožní byla diagnóza ihned jasná, plíseň od kočky. Kočce jsem udělala vyšetření, ale žádnou plíseň neměla. Stroupky se slouply a pak už byla vždy zdravá. Pokud tedy nemáte laboratorně u kočky prokázaný stejný druh plísně jako u vás, tak nemáte důkaz, stejně jako pokud je kotě bez PP a bez kupní smlouvy Crying or Very sad , bohužel.
Pokud ovšem všechno toto máte, tlačte na chovatelku, předložte kopie lékařských zpráv, případně dále postupujte jak radí April, a rozhodně se nedejte a nevzdávejte to.


Děkuji za názor. Kotě má PP a mám kupní smlouvu. Kočinovi vzal vet vzorek a čekáme na výsledek. Nebyli jsme ve styku s jiným zvířetem a kožařka mi jasně podle laboratorních výsledků řekla, že tento druh plísně pochází od kočky. Ale zatím nemám papír v ruce, že kočka má plíseň. Asi budu muset počkat, až ji budu mít abych mohla 'zaútočit' na chovatelku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
zuuz



Založen: 05.12.2011
Příspěvky: 8
Bydliště: Praha

Předmět: Re: re
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 12. 2011 12:06:47
Odpovědět s citátem

tif napsal:
Bylo by také velice namístě nechat v chovu uvedené chovatelky provést kontrolu veterinární správou - napište a pošlete stížnost na inspektorát veterinární správy příslušný dle místa bydliště chovatelky ( okres ).


To mi přijde asi moc.. Pokud se prokáže laboratorně plíseň u kočky, budu kontaktovat chovatelku. Zatím jsou to pouze mé závěry a sice je jasné, odkud plíseň 'vane', nemám důkaz. Sice barák nebyl nijak voňavý a naklizený, ale počkám, jak se chovatelka zachová. Děkuji za odpověď.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
zuuz



Založen: 05.12.2011
Příspěvky: 8
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Plíseň u kotěte a jiné podivnosti od chovatele
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 12. 2011 12:16:22
Odpovědět s citátem

April napsal:
Dle textu jsem vyrozuměla, že se jedná o kotě s průkazem původu. Takže chovatelka má chovatelskou stanici a kotě jste kupovala s kupní smlouvou. Vhodné by tedy bylo zjistit, u které organizace je chovatelka registrovaná a sepsat stížnost a odeslat jí na příslušnou organizaci, která by se měla Vaší stížností zabývat a "chovatelku" usměrnit.

Možná by bylo vhodné zvážit i stížnost na příslušnou hygienickou stanici ohledně podmínek, v nichž zvířata žijí.

Toť můj nechovatelský názor.

Jinak obávám se, že toho nakonec moc nezmůžete - jsou věci, které jsou prostě v lidech a pokud se někdo chce chovat jako šmejd, bude se tak chovat, i kdyby se ten druhý stavěl na hlavu. A i kdybyste někomu omlátila lékařské posudky o hlavu, bude se zodpovědnosti vyhýbat.

Budiž toto poučení pro příště, že je důležité vybírat, odkud si kotě pořídíme ... už jen zápach a velké množství zvířat měly být varovným signálem, že to není úplně OK.

Jinak doporučovala bych ještě vyšetřit kocourkovi oči na chlamýdie, vzhledem k popisu situace by mě nepřekvapilo, kdyby byly na vině toho přivírání očička ( http://www.veterina-valmez.cz/stranka/chlamydiove-ocni-infekce-kocek_48.html , ale neděste se, na lidi nejsou tak snadno přenosné jako např. plíseň)


Moc děkuji za rychlou odpověď. Kocourka nechám na chlamydie vyšetřit. Kdybych si pro něj jela sama, asi bych odjela bez kočky, ale protože tam byl syn, neměla jsem to srdce mu rvát kocourka z náruče..proto, že to v domě smrdí zvířaty.. je to poučení pro někdy jindy, i když doufám, že Kočin s námi zůstane.
Každý má jiné hygyienické standardy a já jsem podmínky chovu neviděla, chovatelka nám předvedla koťata v pokoji dcery, kde asi trávila většinu času - byl tam záchod i jídlo, a dospělé kočky /rodiče/ nám přinesla ukázat. jak jsem již zde napsala, počkám, jak dopadne výsledek odběru od kocoura a obrátím se na chovatelku, pokud bude test pozitivní a ona nebude ochotná se mnou věc řešit, obrátím se na svaz.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
zuuz



Založen: 05.12.2011
Příspěvky: 8
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 12. 2011 12:23:48
Odpovědět s citátem

zuuz napsal:
Ajnoka napsal:
Na mě to tedy dělá dojem, že nemáte kupní smlouvu a kotě je bez PP, ač možná zakoupené v registrované chovatelské stanici, jinak nevím, proč by nebylo očkované. Můžete to prosím upřesnit?
Pokud jde o ty stroupky, tak moje koťat je mají taky, jsou totiž od drápků jak se spolu perou, jakmile stroupek zaschne a zahojí se, vypadne i s malinkým chomáčkem chlupů. Koťátku se dělalo vyšetření přímo na plíseň, bral se vzorek z kůže a nechal se růst v laboratorních podmínkách? Trvá to myslím cca 10 dnů než je výsledek. Pokud se toto vyšetření neudělalo, jsou to jen dohady a nemáte žádný důkaz, a už vůbec ne, ža vás nakazilo právě toto kotě. Víte když jdete na kožní s vyrážkou, první se doktor ptá jestli máte kočku či jiné zvíře, je to nejjednodušší na něco to svést. Já a dcera jsme si brali útulkovou kočku. Měla strupy dost velké na hlavě, ale vypadalo to po zranění. Za nějakou dobu jsme dostaly nejdřív dcera a pak i já plíseň. Kožní byla diagnóza ihned jasná, plíseň od kočky. Kočce jsem udělala vyšetření, ale žádnou plíseň neměla. Stroupky se slouply a pak už byla vždy zdravá. Pokud tedy nemáte laboratorně u kočky prokázaný stejný druh plísně jako u vás, tak nemáte důkaz, stejně jako pokud je kotě bez PP a bez kupní smlouvy Crying or Very sad , bohužel.
Pokud ovšem všechno toto máte, tlačte na chovatelku, předložte kopie lékařských zpráv, případně dále postupujte jak radí April, a rozhodně se nedejte a nevzdávejte to.


Děkuji za názor. Kotě má PP a mám kupní smlouvu. Kočinovi vzal vet vzorek a čekáme na výsledek. Nebyli jsme ve styku s jiným zvířetem a kožařka mi jasně podle laboratorních výsledků řekla, že tento druh plísně pochází od kočky. Ale zatím nemám papír v ruce, že kočka má plíseň. Asi budu muset počkat, až ji budu mít abych mohla 'zaútočit' na chovatelku.


Ještě k tomu očkování - jsem fakt amatér a že kotě není očkované jsem se dozvěděla až když jsem si pro něj přijeli a syn ho popadl a nepustil... Chovatelka se dušovala, že jsou koťata zdravá a že očkování nechává na majiteli, že je to jeho svobodné rozhodnutí /paní je asi ve více věcech alternativní../. Rodiče mají ty různé testy na kočičičí nemoci, to asi musí, když je to chovná stanice. Kotě jsem chtěla nechat očkovat, ale mělo virozu a ted řešíme tu plíseň, takže to proběhne až pak. Samozřejme teď, když tu tak pročítám ty příspěky, vím, že jsem se zachovala naivně a i nezodpovědně.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Ajnoka



Založen: 27.07.2010
Příspěvky: 136

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 12. 2011 12:39:41
Odpovědět s citátem

Dejte pak vědět jak jste pochodila, držím palce, aby byla chovatelka vstřícná. Jinak na plíseň jsou dobré ohlasy na chytrou houbu http://www.veteshop.cz/zbozi/4484/Ecosin-chytra-houba-20g.htm .
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Ajnoka



Založen: 27.07.2010
Příspěvky: 136

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 12. 2011 12:47:00
Odpovědět s citátem

Tak koťátko by mělo být očkované, ovšem na druhou stranu, starší kotě snáší vakcinaci daleko lépe, a pak už stačí jen jedna dávka, starší kotě se nemusí očkovat dvakrát. Pokud by vše ostatní bylo v pořádku a kupující by byl informován, tak mě, pokud bych si brala kotě jako mazla a rodiče by byli testovaní, tak by mi nevadilo, že to očkování nemá. Hodně chovatelů totiž poslední dobou registruje nárůst neobvyklých reakcí po očkování malých koťat i dříve vychvalovanou vakcínou.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Kočičí máma



Založen: 09.11.2011
Příspěvky: 101

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 12. 2011 17:39:29
Odpovědět s citátem

Paní Zuzano, přísahala bych, že se jedná o chovatelku z Chvalčova. Trefila jsem se?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
zuuz



Založen: 05.12.2011
Příspěvky: 8
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 12. 2011 21:07:30
Odpovědět s citátem

Kočičí máma napsal:
Paní Zuzano, přísahala bych, že se jedná o chovatelku z Chvalčova. Trefila jsem se?


Netrefila ... Zatím ji tu nebudu jmenovat, až když se prokáže plíseň u Kočina a chovatelka se nebude chovat slušně.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
ZdenkaP



Založen: 08.06.2007
Příspěvky: 466
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 12. 2011 21:38:09
Odpovědět s citátem

Ajnoka napsal:
Tak koťátko by mělo být očkované, ovšem na druhou stranu, starší kotě snáší vakcinaci daleko lépe, a pak už stačí jen jedna dávka, starší kotě se nemusí očkovat dvakrát. Pokud by vše ostatní bylo v pořádku a kupující by byl informován, tak mě, pokud bych si brala kotě jako mazla a rodiče by byli testovaní, tak by mi nevadilo, že to očkování nemá. Hodně chovatelů totiž poslední dobou registruje nárůst neobvyklých reakcí po očkování malých koťat i dříve vychvalovanou vakcínou.


Nemáte pravdu, i pokud se očkuje roční kočka poprvé, vždy musí následovat revakcinace k nástupu plné imunity!!! A krom toho chovatelský řád hovoří jasně - kotě odchází od chovatele minimálně ve věku 13 týdnů, 2x očkované.
Mám odchovaných 14 vrhů a NIKDY jsem (bohudík) negativní reakci na očkování neměla, asi jde taky o to, aby koťata byla dobře živená, zdravá a dostatečně vyvinutá....
_________________
Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz

Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Zachování anonymity ch.s.
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 12. 2011 6:32:26
Odpovědět s citátem

zuuz napsal:
Zatím ji tu nebudu jmenovat


A u toho by mělo i zůstat.

V případě, že někdo chce vědět, o jakou chovatelskou stanici se jedná, doporučuji soukromé zprávy, nebo založit web a tam případně řešit své problémy přímo a jmenovitě a sem dát pouze odkaz.

K tomuto Modrého kocouře.cz vede fakt, že v případě negativních reakcí se tyto sypou na nás a musíme pak řešit, když se někdo cítí poškozen pomluvou či "veřejným praním špinavého prádla".

Děkuji za pochopení

April
moderátorka
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
zuuz



Založen: 05.12.2011
Příspěvky: 8
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Zachování anonymity ch.s.
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 12. 2011 7:18:58
Odpovědět s citátem

April napsal:
zuuz napsal:
Zatím ji tu nebudu jmenovat


A u toho by mělo i zůstat.

V případě, že někdo chce vědět, o jakou chovatelskou stanici se jedná, doporučuji soukromé zprávy, nebo založit web a tam případně řešit své problémy přímo a jmenovitě a sem dát pouze odkaz.

K tomuto Modrého kocouře.cz vede fakt, že v případě negativních reakcí se tyto sypou na nás a musíme pak řešit, když se někdo cítí poškozen pomluvou či "veřejným praním špinavého prádla".

Děkuji za pochopení

Ano, došlo mi to. Mějte se fajn a děkuju
Zuzana

April
moderátorka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Ajnoka



Založen: 27.07.2010
Příspěvky: 136

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 12. 2011 11:02:04
Odpovědět s citátem

Zdenko, já se nebavím o tom co je v chovatelském řádu, to si může každý libovolně nastudovat. Ale pokud mám zvolit mezi tím, že z opodstatněných důvodů nedodržím chovatelský řád nebo ohrozím zvíře na zdraví či životě, tak si zvolím tu první variantu. Řád je jakýsi rámec, který by se měl dodržovat, ale protože se jedná o kočky, živé tvory, občas se musíme tomuto přizpůsobit, viz. např. krytí kočky dřív než v roce.
To že jste neměla žádnou špatnou reakci na očkování neznamená, že neexistují. Já jsem si např. takovou kočku koupila do chovu, neměla jsem o tom ani tušení, projevilo se to po pár dnech. Ano mohla jsem ji vrátit, ale stále jsem se snažila dát ji do kupy, což se nepovedlo natolik abych ji bez obav do chovu použila, takže teď je spokojenou krásnou kastrátkou, ale nesmí být už nikdy očkovaná!
Pokud jde o očkování, pokud je kotě očkované někdy ve 4-5měsících, má už vybudovanou vlastní imunitu, jedna dávka očkování je postačující, a solidní veterinář co nechce jen vydělat vám to potvrdí, zdůrazňuji, že se bavíme o kočce mazlíkovi, který nechodí na výstavy a nikam mezi cizí kočky.
Pokud je kotě očkované v 8 týdnech nemá plně vyvinutou imunitu a je ještě kojené, v tomto případě se očkování nemusí chytnout, proto se přeočkovává. Toto jsem načetla v literatuře a potvrzují to i veterináři.
Zajímavé poznatky najdete v knize homeopatická léčba psů a koček.
Takže jsem tím chtěla říct, že pokud měl chovatel s očkováním osobní, špatnou zkušenost, či dokonce úhyn koťat, tak se nedivím, že se na to teď dívá jinak.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
ZdenkaP



Založen: 08.06.2007
Příspěvky: 466
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 12. 2011 13:27:44
Odpovědět s citátem

Ajnoka: jen stručně, poněvadž bychom se dostaly od tématu. Považuju za krajně nezodpovědné prodávat 5 měsíční kotě neočkované, já osobně bych neočkované kotě nikdy neprodala ani nekoupila. Problémy s reakcemi jsou jiná kapitola, pokud kotě nenaočkuju ani poprvé, pak to zřejmě není o reakci, ale o snaze ušetřit - a pak jde i o porušení chovatelského řádu.
_________________
Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz

Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 12. 2011 13:35:41
Odpovědět s citátem

V tomhle souhlasím se Zdenkou.

Já bych si také nedovolila prodat kotě, které není 2x očkované. Co bude majitel dělat dál, jestli bude nebo nebude očkovat, to už je na jeho zodpovědnosti.

Abych pravdu řekla, setkala jsem se i s názory, že očkování víc škodí než prospívá, a to i z řad veterinářů, tak nevím. Že je to skvělý byznys pro firmy vyrábějící vakcíny a pro vety také, o tom žádná. Jestli zcela vyřadím výstavy, což možná udělám, protože jen kvůli výstavám k FIFe přecházet fakt nebudu a proč bych tam jezdila, když nedostaneme žádný titul, tak své kočky možná očkovat přestanu. Tedy kastráty. Chovné očkovat budu dál a koťata samozřejmě taky. Nevím, ještě jsem se nerozhodla.

Ale jak říkám, kotě bych neočkované fakt neprodala.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Ajnoka



Založen: 27.07.2010
Příspěvky: 136

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 12. 2011 14:32:38
Odpovědět s citátem

Zdenko, já souhlasím, že je to porušení chovatelského řádu. Je to jen moje úvaha nad tím, co chovatelku k tomuto jednání vedlo. Možná se časem dozvíme pravdu, a fakt by mě to zajímalo. Nechci nikoho obhajovat, na to nemám informace, a nechci ani nikoho navádět či propagovat, že očkování je jen špatné. To si musí každý rozhodnout sám. Já jsem ovlivněna mojí osobní špatnou zkušeností a informacemi dále získanými. Ve vztahu k očkování jsem na tom asi stejně jako Taťána, prostě nevím.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Bianka



Založen: 14.01.2010
Příspěvky: 27
Bydliště: Ústí nad Labem

Předmět: můj názor na všechno
PříspěvekPřitlapkováno: 15. 1. 2012 17:59:12
Odpovědět s citátem

Trošičku delší prodleva, asi už je i vyřešeno?
Je hrozně těžké pro člověka, který nemá zkušenosti a nebo aspoň pořádné znalosti od lidí třeba zde na kouřovi koupit si kotě. Už jen třeba to, že koťata žila v pokojíku... Je od paní odpovědné, že hned nejmenuje CHS. Ale já mám obavy, že to nebylo od chovatelky OK.
I mně jeden vrh onemocněl, v 6 týdnech viroza. Kde se vzala netuším. Ke koťatům před očkováním lidi nepouštím. Jiná zvířata než chovný bez přístupu ven nemám. Děsný. Naštěstí rychle vyléčeno, ale koťata jsem očkovala až skoro v 5 měsících, přece jen byla tou virozou podle mě oslabena. A ve smlouvě to je Smile Stejně jsem očkovala 2x. Dokud nebude jasno, nevzala bych si na svědomí, že kvůli mě by má miminka mohla onemocnět.
ALE v některém čísle časopisu Naše kočka za poslední půlrok 2011 (nemám je u sebe, řekla bych 9-10) je dotaz chovatelky veterináři na nádor po očkování, který prostě v místě vpichu a okolí občas vzniká. A začala jse v tom trochu pátrat a poptávat se.
A nyní můj názor je, že od chovatele má jít kotě naočkované,včetně chlamidii, ale u páníka, kde už nikdy nejdou ven, není už potřeba kočičku očkovat. Četla jsem, že jedno očkování za život stačí na dostatečnou ochranu. Ale je to můj názor. A znám i chovatele, kteří již nevystavují, nechovají a ani oni dál neočkují. Protože já kočičky vystavuju, a na výstavách je pár úplně cizích ošklivých Very Happy kočiček, očkuji stále. Smile
_________________
Pozdravují vás Honey a Gershwin, a jejich kotě úžasný Goliáš, naše mainky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
majkl



Založen: 03.08.2010
Příspěvky: 143

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 15. 1. 2012 19:28:11
Odpovědět s citátem

jedno očkování za život stačí na dostatečnou ochranu.tak to mi připadá jako pěkná hovadina, že se staré kočky neočkují to jsem slyšel a celkem chápu ale jedno očkování určitě na celí život nestačí
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   

Jdi na stránku 1, 2  Další



Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (30x)
2
Tristis eris, si solus eris - Bude Ti teskno, ... (17x)
3
Seznam hřbitovů pro zvířata, krematorií ... (16x)
4
Britská krátkosrstá kočka (12x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top