Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Jde naučit kočku Radgol na zahradu?


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
martinati



Založen: 27.08.2009
Příspěvky: 22

Předmět: Jde naučit kočku Radgol na zahradu?
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 3. 2012 9:15:19
Odpovědět s citátem

Dobrý den,
známá by si chtěla koupit kočičku Radgol a mají dům se zahradou. Jde naučit kočičku od mala na zahradu tak, aby neutekla?
Děkuji
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Radava
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 3. 2012 10:54:00
Odpovědět s citátem

Myslím si, že důležité, jestli je zahrada nějak zabezpečená - jestli má ploty a pokud ano, tak takové, aby se například mezi plaňkami kočka neprotáhla, zda nejsou někde díry v plotě, pod plotem a podobně. Pak se podívat na zahradu z pohledu kočky - přes který strom by se dalo dostat přes plot, kde je nějaká zídka u plotu, a podobně. Kočky jsou velmi vynalézavé a zvědavé, takže i když je zahrada zabezpečená a velká, stejně je bude lákat to, co je za plotem. Obecně kočky (vykastrované) mají menší tendenci utíkat než kocouři, nevykastrovanou kočku či kocoura udržíte jen na velmi dobře zabezpečeném prostoru.
Kotě by nějakou dobu normální plot mohl na prostoru udržet, ovšem jak bude růst a sílit, ani běžný plot pro něj nemusí být překážka - kočky umí dobře lézt např. po drátěném pletivu. Pak většinou pomůže jen to, že se nahoru na plot přidělají dovnitř zkosené zábrany. Nemám zkušenosti s plemenem Ragdol, nevím, jak moc je aktivní, ale i tam to asi bude u každého jedince jiné.
Pokud zahrada není oplocena, pak zbývá jediné - a to chodit s kočkou ven a během venčení ji hlídat. Obávám se, že naučit kočku, aby byla pouze na "svém" pozemku, pokud je tento neoplocený, nelze....
Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 3. 2012 15:28:50
Odpovědět s citátem

Nejde.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Luci + 4



Založen: 12.08.2007
Příspěvky: 329

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 3. 2012 18:59:42
Odpovědět s citátem

Naučit kočku, aby neutekla, nelze. Kočka to nebere jako útěk, prostě jen zkoumá území a plot pro ni není překážkou ani hranicí teritoria. A kočky jsou velmi zvědavé a průzkum je baví...

Zahradu zabezpečit lze, ale je to náročné - v podstatě to představuje postavit kolem zahrady velmi vysokou hladkou zeď . Normální plot kočka zdolá a pokud jsou po obvodu zahrady stromy, i ty využije k přesunu na jinou zahradu.

Podstatnou otázkou je, co myslíte pod pojmem - naučit ven? Jestli krátké pobyty venku, vždy pod dohledem dvounožců, pak je možné, že kočku uhlídáte, myslím, že ragdol je mírnější kočka a vysloveně dobrodružné a lovecké sklony nemá.

Jestli ale máte na mysli vypuštění kočky ven bez dohledu, úplně volně, pak bych asi zvážila, jestli zvolit právě ragdola, tedy plemeno spíš "pokojové" . U koček hraje velikou roli období vývoje v kotěcím věku a ragdol, odchovaný v bytě, zřejmě pro pobyt venku nebude mít potřebné zkušenosti a instinkty.
_________________
Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici...Sad Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
adelnik



Založen: 12.06.2007
Příspěvky: 289
Bydliště: Myšlín

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 8. 3. 2012 15:57:15
Odpovědět s citátem

My se z bytu stěhovali se dvěma kočkama do domku, pak jsme ještě jednu vzali k sobě z depozita. Zvykly si na zahradu, Amís párkrát zabloudil k sousedovi a nemohl trefit zpátky, tak jsme to místo (díru v plotu) zahradili a už tam nechodí. Dorinka nemá potřebu chodit mimo naši zahradu, zdržuje se jen na ní, a to i když tam s ní zrovna nejsme. Mia je cestovatelka, chodí k sousedům (vlastně nevím, kam všude chodí Smile, ale na zavolání vždy přiběhne. Kočky pouštíme na zahradu jen když jsme doma. Myslím, že povaha Ragdollu je podobná Amísovi, že když je venku, tak pokud nemá u sebe jinou kočku se kterou se honí, následuje (hlídá) svého člověka a je tam kde je on.
_________________
adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
RadkaK



Založen: 17.07.2007
Příspěvky: 382
Bydliště: Červený Kostelec - Náchodsko

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 9. 3. 2012 7:08:12
Odpovědět s citátem

Bez dozoru toto kočku žádného plemene naučit nelze!!!!

S dozorem od kotěte a klidnou povahou (později kastrací) je jistá šance. Náš mainský kocour chodil od malinka jen s námi na zahradu, ale při každé příležitosti bral roha. Když dospěl a začal si značkovat teritorium bylo to ještě horší, to vyloženě utíkal a dlouho jsme ho vždy hledali. Zkoušeli jsme vodítko, ale když se vám 12 kg kocour na vodítku rozhodne, že skočí za plot, tak tomu nezabráníte. Nakonec jsme ho dali vykastrovat a pod dozorem s námi chodil na zahradu, občas odejde k sousedům a tam si lehne a pozoruje, co se kde děje. Už nikam neutíká, ale chodí si kam chce. Podotýkám ale, že bydlíme v naprosto klidné části městečka, kde téměř nejezdí auta a sousedi vědí, že náš Amon tam bude zřejmě ležet.

Pak chovám ještě sphynxe, ti jsou akční a zvědaví, tam to prostě nejde bez vodítka ani pod dozorem. Ale spoustu našich koťat jsme dali do rodin, které jezdí na své chalupy nebo k babičkám na venkov. Na vodítku v kšírkách svůj krásný život tráví i venku se svými dvounožci a všichni jsou spokojení.

Pokud opravdu paní chce být s kočičákem venku na zahrádce, tak bych doporučila zakoupit kšírky a vodítko a od malého kotěte ho na to naučit, že když se jde ven, jde se na vodítku. Kočičák se to naučí a pravděpodobně bude spokojeně s paničkou na zahradě. Třeba časem a v pozdějším věku nebude potřeba ani to vodítko. Vždy je to hlavně o povaze kočičáka a o nebezpečnosti v případě útěku. To si musí paní rozhodnout sama.
_________________
Radka a kočičáci
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (31x)
2
Tristis eris, si solus eris - Bude Ti teskno, ... (17x)
3
Seznam hřbitovů pro zvířata, krematorií ... (16x)
4
Britská krátkosrstá kočka (12x)
5
Je libo pouzdro na telefon s kočičím zadečkem? (12x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top