Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Elektrický ohradník

Fórum: Bydlení

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
ehrena



Založen: 16.03.2012
Příspěvky: 5
Bydliště: Česká republika, Praha

Předmět: Elektrický ohradník
PříspěvekPřitlapkováno: 26. 3. 2012 18:09:51
Odpovědět s citátem

Zdravím všechny, chtěla bych se zeptat, jestli náhodou někdo nemáte zkušenosti s elektrickým ohradníkem u koček, případně i s elektronickým ohradníkem. Máme totiž problém, většinu roku trávím i s kočkami na chalupě, kde máme zahradu zabezpečenou pouze živým plotem ze smrků, a bohužel hned vedle zahrady silnici. Nemáme možnost udělat tam klasický plot, přes který by se číči nedostaly, protože jsme v CHKO a je tam povolen jen dřevěný plot, který nám ale v zimě vždy zbourá sníh, protože jak ho pluhy hrnou ze silnice, nevydrží to ani dřevěné kůly. Proto jsme to už před lety vzdali a máme jen ten plot ze smrků. Naše minulé dvě kočičky tam přežily bez problémů, celý svůj život, ale teď máme dvě roční divošky a vůbec nevím, jak situaci s nimi řešit.
Dostala jsem typ na elektrický ohradník, lidi to tam tak řeší u psů, byla jsem se už na podzim optat i ve firmě, a ti říkali, že to s ním jde řešit i u koček.
Ale protože je to docela velká investice, chci se zeptat, nemáte s ním náhodou někdo zkušenosti? Ještě lepší by byl elektronický ohradník, ale ten mi firma nedoporučila, že jeho reakce na kočky není vyzkoušená, pro psy jej doporučují.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
RadkaK



Založen: 17.07.2007
Příspěvky: 382
Bydliště: Červený Kostelec - Náchodsko

Předmět: Re: Elektrický ohradník
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 3. 2012 10:48:49
Odpovědět s citátem

Trochu si neumím představit, jak takový ohradník vypadá a jak je případně vysoký. Kočka vyskočí hodně vysoko a nepotřebuje k tomu žádný dotyk s překážkou. Takže pokud ten ohradník není aspoň 2m vysoký a to si nejsem jistá jestli je dost, tak vám asi nepomůže to. Vidím to na nějaké vodítko. Známí jezdí na chalupu a kočičku mají venku v postrojku s dlouhým vodítkem, které je připevněné na lanko napnuté nad částí zahrádky. Kočka se může pohybovat až kam ji délka vodítka dovolí, ale neuteče. Přesto ji tam nenechávají bez dozoru. Jo kočky u silnice, to je velký problém. Držím palce.
_________________
Radka a kočičáci
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
ehrena



Založen: 16.03.2012
Příspěvky: 5
Bydliště: Česká republika, Praha

Předmět: Elektrický ohradník
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 3. 2012 11:52:34
Odpovědět s citátem

Právě že v těch článcích doporučují výšku cca 50 cm, ale upozorňují, upravit ji dle potřeb konkrétního zvířete. Já netuším, kolik by měla být výška, aby ji naše kočiny nepřeskočily, jako skoky přes plot či jinou překážku jsem u nich ještě nepozorovala, výskok na parapet okna nebo na plot ano, ale myslím si, že to je něco jiného než zrovna přeskoky přes plot apod.
Taky jsem to vloni na podzim zkoušela s tím vodítkem, ale vzhledem k tomu, že máme na zahradě dost keřů nebo stromků, a kromě toho ještě 4 výběhy s morčaty - máme jich 10, tak se kočky pořád do něčeho vodítkem zaplétaly, nebo aspoň vzájemně samy do sebe, až se jim i povedlo občas se z postrojku vyvléknout, když jsem je včas nerozmotala. Po těchto zkušenostech jsem to nakonec vzdala a držela je doma, ale nechtěly a každičkou možnost využily k tomu, aby utekly ven. A těch možností tam je plno - mám 3 malá vnoučata, která pořád běhají sem tam a kočky se nedají vevnitř uhlídat.
Tady je jeden z odkazů na el. ohradník:
http://www.elektricke-ohradniky.cz/pro-kocky.php
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
RadkaK



Založen: 17.07.2007
Příspěvky: 382
Bydliště: Červený Kostelec - Náchodsko

Předmět: Re: Elektrický ohradník
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 3. 2012 12:06:17
Odpovědět s citátem

No už jsem to trošku prostudovala a obávám se, že na povahu koček tohle zařízení není vhodné. Pes se naučí a pak už to většinou moc nezkouší, ale kočky stále zjišťují, jestli už můj zákaz náhodou není zrušený, takže si myslím, že budou i tady stále zkoušet, jestli to funguje a možná až zjistí, že když to přeskočí a vydrží tu nepříjemnost co dostanou od toho nesmyslu na krku, tak je to stejně nezadrží. Za pokus to sice stojí, ale já bych moc naděje do tohoto nevkládala. Situaci s dětmi, morčaty a kočkami vám nezávidím. I o takových věcech je třeba přemýšlet při pořizování si koček. Pak už nezbývá, než je buď nechat zavřené nebo je venčit na vodítku, což kočky moc neobdivují. Fakt držím palce a pokud byste ten ohradník zkoušeli a fungoval, tak to sem určitě napište. Myslím, že by to zajímalo spoustu chalupářů.
_________________
Radka a kočičáci
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Ajnoka



Založen: 27.07.2010
Příspěvky: 136

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 3. 2012 12:32:42
Odpovědět s citátem

Tak bych to spíš viděla na vybudování třeba i menší voliery kam by kočičky mohly libovolně chodit třeba otevřeným oknem, dovnitř dát něco na válení na sezení, na šplhání a budou myslím nadmíru spokojené a přestanou se drát ven dveřmi když budou mít svoje.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
ehrena



Založen: 16.03.2012
Příspěvky: 5
Bydliště: Česká republika, Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 19. 4. 2012 15:34:04
Odpovědět s citátem

Už jsem taky uvažovala i o voliéře, ale jedna z mých koček by v ní nevydržela, ona potřebuje kromě doby, kdy spí, stále pohyb, a hlavně je to navíc závislák, který chce být pořád se mnou, musela bych být v té voliéře s nimi. Ta by tam jinak brečela a chtěla ven. Druhá je klidnější, ale paradoxně zrovna ji zase láká u nás ta silnice, je to takový truhlík a nedá si nic vysvětlit. Jinak co se týká toho ohradníku, u toho elektrického nemají kočky nic na krku, je to prostě elektrický ohradník, jako se používá na krávy, ovce aj. Tam firma tvrdí, že je to ověřeno i u koček, a úspěšně. To, při čem je na krku obojek, je elektronický ohradník, u kterého není žádný plot nad zemí, ale jen pod zemí vedený nějaký drát pod napětím, které v tom obojku při přiblížení vyvolává napřed nějaký zvukový signál, a pokud se zvíře nezastaví a jde dál, dělá to nějaký malý výboj do elektrody v tom obojku. Tohle má kladné výsledky u psů, ale u koček to ověřeno prý není.
U nás pro vybudování by by jednodušší ten elektronický ohradník, ale jeho funkci už bych opravdu moc nevěřila, nejsem si jistá ani tím elektrickým.
Ptala jsem se už i na jiných kočičích webech a dostala jsem pár odpovědí kladných, ale v jednom případě měli ten el.ohradník přidělaný pro jistotu ještě na normálním plotě nahoře, takže ne přímo na zemi, v dalším paní psala, že ho mají už tři roky vysoký asi metr a že má dva kocoury a poté, co se s ním seznámili, je ani nenapadne ho přeskakovat nebo podlézat, prostě je to párkrát koplo a drží se od toho dál, takže psala, že už ohradník kolikrát ani nezapíná a kocouři ho stejně obcházejí v uctivé vzdálenosti a o nic se nesnaží. Ale víc zkušeností jsem zatím nezískala. Sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (77x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (34x)
3
Britská krátkosrstá kočka (30x)
4
Kočičí jména (29x)
5
Tristis eris, si solus eris - Bude Ti teskno, ... (28x)
6
Seznam hřbitovů pro zvířata, krematorií ... (27x)
7
Mrouskání kočky (říje) (26x)
8
Mňoukání a štěkání (23x)
9
Kočka a umění. 10. díl: 20. století (21x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top