Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Čertík a lukostřelec aneb kočka v lese

Fórum: Všehochuť

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  

Má člověk právo rozhodovat o tom, zda kočka do přírody patří?
Ano
56%
 56%  [ 9 ]
Ne
43%
 43%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 16

Autor Zpráva
EvaNo



Založen: 28.02.2005
Příspěvky: 28
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 6. 2012 15:58:00
Odpovědět s citátem

Uff! No.

Ač nejsem zastáncem dlouhých elaborátů na diskusních fórech, toto vlákno jsem přečetla celé a k některým příspěvkům se i vrátila.


Pane Dušane a jeho bratře,

v žádných příspěvcích jsem neshledala nic urážlivého až do chvíle, kdy jste vy začali s „kýblem splašků“, tedy omluvit byste se měli vy.

Každý máme své vidění světa, které se někomu líbit může, jinému nemusí. Nejsme naprogramovaní roboti, nýbrž lidé – nepatrná součást přírody. A Příroda, když se rozhodne, že něco udělá, tak to udělá bez ohledu na to, co si o tom myslíme nebo jak nám to prospěje či uškodí. V tomto kontextu jsou vaše velikášská vyjádření a snahy o poučování všehomíra nanejvýš směšné. Také z vašich příspěvků na mnoha místech vyčuhuje „zelená demagogie“, o které se již všeobecně ví, že je škodlivá.

A jen tak mimochodem: mně se vaše fotky nelíbí – jsou sice technicky téměř dokonalé, ale stále na jedno brdo a doprovázené texty hodnými pětiletých dětí, což jejich hodnotu ještě dále snižuje. Jsem však tolerantní k chybám jiných, neboť vím, že sama také nejsem bez chyby, proto bych tento fakt normálně nezmínila. Ale vaše neskutečná neskromnost a vychloubavost mi to dovolila.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Filip
Webmaster


Založen: 28.01.2006
Příspěvky: 555
Bydliště: Praha

Předmět: K diskusi
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 6. 2012 9:38:19
Odpovědět s citátem

Protože diskuse překročila hranice jakési reakce na komentáře k fotkám a dotkla se v některých částech i webu Modrý kocouř.cz, cítím povinnost reagovat.

Údajný bratr pana Dušana píše: „Závěrem uvádím : pokud již MK neumožňuje (?) vstup neregistrovaným, pak DĚLÁ CHYBU. Stává se tak uzavřeným webem, a OKRÁDÁ SE O ZPĚTNOU VAZBU - pro další pozitivní vývoj nezbytnou. Hrozí selekce i autocenzura „jen těch správných názorů“… Z takového webu ZCELA LOGICKY SAMOSTATNÍ LIDÉ ODEJDOU. Již na úvodní stránce musí být proto zřetelně označeno KDE mohou psát své názory, nápady, ohlasy i NEREGISTROVANÍ. Je-li internet veřejný prostor, je to i MK a neměl by být jen pro vyvolené... A třeba by neškodila např. rubrika “Úvahy a zamyšlení“.“

Příspěvky v diskusním fóru jsou pouze pro registrované uživatele již mnoho let, skoro od samotného spuštění stránek. Navíc, dnes je registrace běžná téměř všude na internetu, takže absolutně nechápu jakýkoliv údiv kohokoli, kdo se na síti pohybuje, nad touto skutečností.

Úplně ale odmítám diktování si, co by mělo být napsáno na úvodní stránce – kontakt na správce webu je na každé stránce dole, pokud ho hledáte.

Veřejný prostor neznamená, že neplatí žádná pravidla. Naopak. To, že se často na pravidla slušného chování u klávesnice, v rádoby „veřejném svobodném prostoru“, zapomíná, neznamená, že tento princip bude Modrý kocouř.cz akceptovat. Pokud někomu pravidla stránek nevyhovují, nesouhlasí s nimi, má vždy svobodnou volbu jít jinam.

Z pohledu čistě zvenku (všechny diskuse u fotek nesleduji) si pánové (nevím, jestli oba společně, ale nejsem teď schopen je odlišit) vytvořili prostřednictvím kočkařských webů, včetně Modrého kocouře.cz, publicitu. Prodali nějaké kalendáře (neplacená reklama?), dokonce nakonec mimoděk vyvolali i finanční sbírku na veterinární péči pro nemocnou kočku. Výsledkem je ale jen napadání ostatních v diskusním fóru (onen „kýbl splašků“). Trochu smutný výsledek...

A nakonec: velkou vlnu reakcí zvedla také zmínka pánů o „unikátnosti“, zejména mě zaujalo toto: „(fotky atd.) ... BEZESPORU PODPOŘILY UNIKÁTNOST MK A DODALY SPOUSTU NÁPADŮ, INVENCE A INSPIRACE MNOHÝM. „Vysvobodily“ spolu s jeho příběhy celý web z určité myšlenkové a výrazové „strnulosti““

Myslím, že je tomu přesně naopak. Díky uveřejňování fotek a několika deníčků koček pana Dušana se Modrý kocouř.cz stává v tomto ohledu tuctovým – stejné fotky a povídání jsou na každém kočkařském webu v Česku. Není to tendence, kterou bych chtěl jakkoliv podporovat. Modrý kocouř.cz si vždy zakládal na tom, že má skutečně jedinečné příspěvky – nikdy nestavěl na něčem, co je i všude jinde a v ještě větším množství. Pokud by se příspěvky pana Dušana, které jsou k mání „všude“, staly znakem stránek, byl by to jejich konec.
_________________
Filip (Lilly a Charlie)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Aglája



Založen: 30.04.2011
Příspěvky: 6

Předmět: Douška k diskusi
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 6. 2012 13:23:44
Odpovědět s citátem

Dobrý den, všem, pokusím se být stručná. Abych řekla pravdu, nečetla jsem úplně vše, co se tu objevilo, protože bych se asi pozvracela. Jsem zděšená tím, v co se zvrhla tato diskuse. Kolik špíny a jedovatostí dokáží vyplodit dospělí lidé, kteří obhajují svůj názor případně se snaží vysvětlit těm ostatním, v čem se mýlí. Pro mne MK Dušanův příchod a jeho fotky MK obohatili. Díky němu jsem se mohla kochat pěknejma fotka a vnímat svět zase jinak. Stejně tak žasnu nad fotkami, který přidává Lucka, Iva, Betty, moje sestra, Jarka od Zrznounů, Mama Jágr a další. Nikdy, ani ve snu by mne nenapadlo, že se z jedné fotky v následné diskusi rozpoutá taková žumpa. A že tu žumpu rozpoutají hlavně ženy. Nechápu, proč Dušana posíláte jinam, proč mu navrhujete, že si má založit vlastní web, kde bude mít jen obdivné komenty. Tak si jeho fotek nevšímejte, ignorujte je. K té kauze, která se rozpoutala ohledně finančního příspěvku na Julinčinu léčbu. Je mi líto, že Julinka odešla, ale účet za léčbu se musel platit tak jako tak. Princip daru většinou funguje tak, že ho DÁM a neřeším. Tak jako když posílám příspěvek na léčbu kostní dřeně, na povodně atd., tak taky nežádám peníze zpět jen proto, že dítě, pro které jsem to poslala zemřelo. Já nevím, proč v současný době není Čertík u Dušanova bratra a myslím, že je to jejich věc. Těch důvodů může být několik, prostě to tak teď je. Kdysi jsem četla, že nejvíc nenávisti v sobě má odvržená žena, když sleduju zdejší reakce, tak si říkám, že na tom něco bude. Vloni na podzim jsem zažila na živo mimořádnou schůzi Pražského spolku ochránců zvířat. Hlavním tématem měly být kočky a volba vedení Spolku. No a místo toho jsem zažila večer plný obviňování, osobních invektiv a nenávisti. Tato diskuse zavání něčím podobným. Já věřím, že každý z nás má ve svém srdci kočky, jen je milujeme jinak. Když vidím, jak super pelíšky má smečka Ivany Goli, jen žasnu, když vidím letecký fotky Jessinky, žasnu, když vidím Piškotka, jihnu. Když vidím Mikiho a Čertíka žasnu. Když si čtu tuto diskusi, chce se mi zvracet. Přeji všem zde diskutujícím, abych jejich kočičky prožívaly krásný, spokojený a dlouhý život. Bez ohledu na to, jestli to je v bytě, vile, vesnický chaloupce, statku a nebo venku na seníku. Na každém z těchto míst můžou být kočky šťastný, kéž by se většina té kočičí jiskry a moudrosti přenesla do našich srdcí.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Dušan



Založen: 12.01.2011
Příspěvky: 5
Bydliště: Ostrava

Předmět: Závěr z mé strany
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 6. 2012 13:41:37
Odpovědět s citátem

Betty děkuji, ale já se až nyní dozvídám, že ta částka 3000,- přišla od Vás. Já to z výpisu účtu nedokázal vyčíst, neboť tam je uvedeno Vaše pravé jméno, nikoliv přezdívka. Omlouvám se, ale já byl v permanentním stresu a prostě jsem se snažil zachránit Julinku. Já vůbec nevím, jak přezdívku spojit se jménem. Pokusil jsem se využít funkci"informace o dvounožci" jenže tam je zase jen přezdívka. Jinak jsem to nehledal, domnívajíc se, že jste své občanské jméno prostě jen neuvedla.

Na svých stránkách jsem sice oznamoval, že jsem ve finanční tísni, ale neodvážil jsem se žádnou sbírku vyhlásit či žádat. Vždyť možná pamatujete, že jsme měl "doma" rovněž nemocného Čertíka. Nevěděl jsem, kde mi hlava stojí.Později jsem jen neodmítl nabízenou pomoc. Sbírka vznikla v interní části uživatelů MK skrze komplikovanou předávku čísla mého účtu a dále. Tím nechci na nikoho nic svádět. Luci, jež byla myslím jedním z organizátorů jsem poděkoval a promiňte, vnímal jsem to jako dík i Vám všem, jež jste pomohli. Nevěděl jsem, kdo jsou všichni "ti co spolu mluví", kdo všechno byl osloven. Pokud jsem tak neučinil sám, ani jsem se o to nezajímal. Bez pohrádní kýmkoliv.Pravda, později jsem nevydal žádné děkovné prohlášení. Pamatuji, že jsem jistě o Julinčině zdravotním stavu informoval. Některé zprávou a všechny pak skrze deník Julinky. Snažil jsem se dík vyjádřit fotkami, jež jsem tak koncipoval a vyjadřoval se, že bez Vás by to nešlo. S ohledem na to co mně říkali doktoři, s ohledem na to, jak hypertrofická kardiomyopatie (to mně řekli až po) je obtížně diagnostikovatelná i přístrojovým vybavením, jak rychle to probíhá. Co jsem měl psát, když mně nikdo nedokázal nic pořádně říci? Já věděl, že odchází a byl uveden v omyl tvrzením lékařů, že je zapotřebí počkat, protože nic nevidí. V téhle křeči jsem byl docela dlouho. Já sobec, jež jsem nejen místo bytu zaplatil vyšetření, než peníze dorazily. Ohrozil jsem sebe a bylo mi to jedno. Kvůli Julince, Mikískovi i Čertíkovi. Když zemřela, snažil jsem se žít, netrápit a hlavně pomoci Čertíkovi. Suďte, volejte psychiatra, házejte sítě, mi je to fuk. Jistojistě jsem něco směrem k Vám opomenul, avšak utěšoval jsem se, že jste mi přece poskytli významnou podporu, pochopení ať zachráním hlavně kočky a s Vaší pomocí to překonám. Děkuji. A nekamenujte mne, že hraji na city. Mé kočky byly vždy zdravé a tomu, co je postihlo jsem nemohl zabránit. Před sebou mám účty, jež dokladují, že jejich léčba, vyšetření stálo 10.697 korun. Nepočítám další výdaje. Peníze přišly, kdy přišly. Já za to nenesu zodpovědnost. Ano, zaplatil jsem z nich i pomoc Čertíkovi, když jsem musel finance přesouvat. Černého kocourka jsem zachraňoval pro všechny. Třebas za Vaše peníze a za Julinkou půjdu až do pekla či dál! Snažil jsem se seč jsem uměl a mohl. Nikdy by mne nenapadlo přisvojit si byť jedinou korunu. Tohle je jen konstatování a informace pro ty, jež by mne chtěli považovat za zloděje a podvodníka. A také pro ty, jež tomu nevěří. K těm prvním ještě na závěr konstatuji: Pošpinily jste nejen mne, mého bratra, ale také jste zneuctily památku mé Julinky, jež byla i Vaší Julinkou. Byla, již ale není a nebude! Její duši jsem „pustil“ tam, kde mi jistá osoba odsud navrhuje ať prý vypustím své kočky - do lesa…

Člověk může být souzen jen za to co skutečně udělal - ne za to co je mu podsouváno jinými. Já ani můj bratr nemůžeme zabránit tomu, jak si kdo si naše skutečné texty vykládá. Nemůžeme a nechceme nikomu nic diktovat. Máte na své vývody a dedukce právo, stejně jako na to se v nich plést. Nemáte ale právo vydávat je následně za naše. Za Vaše úvahy a dedukce, ani obvinění my žádnou zodpovědnost neneseme. V diskusi vznesená obvinění já i můj bratr Martin odmítáme.
Viníte mne i mého bratra z toho, co jsme neučinili, z našich faktických tvrzení jste učinili dogma proti naši vůli, a ihned jste nás soudili a odsoudili. Veřejné nařčení z krádeže (celá ta věc o pomoci Julince vytažená s pomocí osoby, jež má na starost administraci fóra a takovémuto jednání by měla bez předchozího prošetření bránit) je velice škaredé a smutné. Pokud usoudím za potřebné budu se bránit jinak.

Z tohoto webu odejdu ne na základě toho čím a jaký byl - ale na základě toho co jste z něj svým jednáním vůči mně a mým blízkým nyní udělali.

Betty: celou částku Vám vrátím, mám-li tomu tak rozumět. Ovšem upozorňuji, že jsem nemohl vědět, že Julinka zemře. Pokud někdo další chcete peníze také zpět, prosím, Čertík přežil.
U bratra Martina tento kocourek není, neboť je vážně nemocen.

Dušan M.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Aglája



Založen: 30.04.2011
Příspěvky: 6

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 6. 2012 13:47:12
Odpovědět s citátem

Tei napsal:
Milá Aglájo,
jak je vidět, diskuzi jste opravdu nečetla, možná jste opravdu měla, alespoň byste měla ponětí, o čem zde píšete...

T.

Tei, ale přečetla jsem to, nakonec jsem diskusi bohužel četla celou a trvám si na svém názoru.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Iva Goli
Anonymní





Předmět: Pre Aglaju
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 6. 2012 13:48:23
Odpovědět s citátem

Milá Aglaja, ďakujem za pochvalu Smile

Na vysvetlenie: na svoj prvý príspevok, v ktorom som vyjadrila nesúhlas so spôsobom, akým pán Dušan prezentuje svoje idey, a na ostatné nesúhlasné príspevky reagoval pán Dušan tuším rovno prostredníctvom vlastného brata, ktorý vyjadril absolútny nesúhlas s namietkami a oponoval takým spôsobom, že som presvedčená, že ani pán Dušan ani jeho brat nemajú radi názory odlišné od tých svojich, nie sú ochotní ich akceptovať a oponentúra im prekáža. Preto som odporúčala, aby si pán Dušan založil vlastný web (ktorý už mimochodom má, takže nie je odkázaný na MK a na DF), kde sa mu žiadnej negatívnej reakcie nedostane, toť vše Wink

Pokiaľ nejakú fotku komentujem, tak sa snažím, aby to bolo v pozitívnom duchu. Toto je diskusné fórum, tu diskutujeme a myslím, že každý z nás má právo na vlastný názor a preto rešpektujem i ten Váš Wink
Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Závěr z mé strany
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 6. 2012 14:02:41
Odpovědět s citátem

Dušan napsal:
Veřejné nařčení z krádeže (celá ta věc o pomoci Julince vytažená s pomocí osoby, jež má na starost administraci fóra a takovémuto jednání by měla bez předchozího prošetření bránit) je velice škaredé a smutné. Pokud usoudím za potřebné budu se bránit jinak.


Veřejně jsem Vás vyzvala k vyúčtování a to jako osoba, která Vám příspěvek na léčbu zaslala. Jestli to cítíte jako nařčení z krádeže, prosím, je to Váš problém. Ale do tohoto světla jste se postavil sám tím, že jste více jak 2 měsíce (alespoň jsme se dozvěděly konečně nějakou částku) otálel a aktivně se sám nezajímal (klidně i přes osobu, která toto zprostředkovala), kdo byli dárci a aktivně jste nesepsal obyčejný dvou, tří větný mail se souhrnnou zprávou - pomohli jste mi takovou a takovou sumou a na veterinu padlo tolik a tolik, plus jsem z toho zafinancoval léčbu druhého kocoura. Namísto toho nám byly předkládány zprostředkované obsáhlé maily, které s uvednou sbírkou neměly cokoliv co dočinění.

Já za sebe jsem ráda, že jsem to "vytáhla", protože Vaše varování o úvaze o bránění se jinou cestou, mluví za vše. Nejlépe asi, aby bylo ticho a Vy jste stále stál na piedestalu obdivu.

Za všechny, co se ozvaly, že přispěly, si troufám tvrdit, že je nám jedno, že peníze šly na Čertíka, ale stačila jen základní míra slušnosti a férového jednání, tak jak se sluší nakládat s darovanými penězi.

Sama za sebe říkám, že jsem chtěla pomoct Julince v léčbě, a zde je výsledek. Závěr ať si každý udělá sám.

Mimochodem - o peníze zpátky nestojím, pokud Vás však pálí v kapse, zde se můžete realizovat a poslat je tam:

Kočky SOS
občanské sdružení
695 01 Hodonín

IČ: 27026205
č.účtu: 177627810/0600
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
staniko



Založen: 14.03.2012
Příspěvky: 2
Bydliště: Brno

Předmět: Dušan
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 6. 2012 20:09:42
Odpovědět s citátem

S dovolením se pokusím ještě jednou reagovat. Souhlasím samozřejmě s p. Aglájou - lépe bych to nenapsal. Myslím si, že Dušanovy snímky MK obohatily, prosím buďte alespoň NA CHVÍLI OBJEKTIVNÍ a podívejte se například na fotografii Julinka - vzpomínka 1 ze dne 2.dubna, myslím že je dokonalá a zároveň originální a svá - tzn. je to jistě přínos pro MK. Finanční podporu Julinky již přesně popsala p. Aglája. Já bych jen doplnil, že je to nefér ji nyní použít jako munici proti Dušanovi. Vždyť jste se ho na to mohli již dávno v klidu a bez té teatrálnosti zeptat. Podotýkám, že bydlím v Brně Králově Poli a pana Dušana osobně neznám. Když si prohlížím jeho fotografie nebo čtu jeho články, vidím slušného člověka a opravdu milovníka přírody. Na závěr jen: měli bychom všichni stavět na tom, co máme společné a baví nás (kočky, příroda atd.) a na druhou stranu ubrat emocí. Děkuji a přemýšlejte o tom alespoň trochu prosím. Mnauhowgh.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Micubiši



Založen: 09.04.2012
Příspěvky: 121

Předmět: Dušan
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 6. 2012 20:26:20
Odpovědět s citátem

Díky staniko a Aglaio, už mi bylo fakt blivno. Myslím, že jste si to všichni vyříkali,podejte si packy a zase něco radostnějšího, prosím.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
EvaNo



Založen: 28.02.2005
Příspěvky: 28
Bydliště: Brno

Předmět: Pro Agláju
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 6. 2012 21:51:03
Odpovědět s citátem

Citace z Vašeho příspěvku:

Jsem zděšená tím, v co se zvrhla tato diskuse. Kolik špíny a jedovatostí dokáží vyplodit dospělí lidé, kteří obhajují svůj názor případně se snaží vysvětlit těm ostatním, v čem se mýlí.

Nikdy, ani ve snu by mne nenapadlo, že se z jedné fotky v následné diskusi rozpoutá taková žumpa. A že tu žumpu rozpoutají hlavně ženy.

Kdysi jsem četla, že nejvíc nenávisti v sobě má odvržená žena, když sleduju zdejší reakce, tak si říkám, že na tom něco bude.


Váš příspěvek jsem si přečetla několikrát, abych se nejprve ubezpečila, že jej správně chápu, a po té došla k závěru, že jej vůbec nechápu. Nejvíc mě v něm zaujaly výše uvedené úryvky na sebe dalším textem navazující. Jakou žumpu rozpoutaly jaké ženy? O jaké špíně a jedovatostech mluvíte? A co mají s touto diskuzí společného jaké odvržené ženy? Ony se zde nějaké vyskytují? ??????? Nestačím se divit.

Do chvíle, kdy tu začal pan bratr manipulovat se svým kýblem splašků, se jednalo o diskuzi věcnou a vedenou ve slušných mezích. Ovšem když je někdo natolik netolerantní, že každý jiný názor, než ten svůj vlastní, jediný, správný, nazve kýblem splašků, pak se nelze divit, že se něco „rozpoutá“. To je prostě zákon akce a reakce, to nikoho děsit nemusí. Špína a jedovatost? Žumpa? Nenávistné odvržené ženy? Opravdu jste tu diskuzi četla?



Dodatek pro staniko:
Právě, že přemýšlíme. Proto reagujeme.

Dodatek pro Micubiši:
Blivno? Z čeho? Něco špatného jste snědla?


Naposledy upravil EvaNo dne 4. 6. 2012 22:01:39, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
EvaNo



Založen: 28.02.2005
Příspěvky: 28
Bydliště: Brno

Předmět: Pro bratry
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 6. 2012 21:52:41
Odpovědět s citátem

Nedá mi to, abych nevybrala pár postřehů z vašich příspěvků a neoglosovale je. A vzhledem k tomu, že vy dva píšete jako jeden, pojmu to také tak. Bude to možná trošku napřeskáčku, ale myslím, že to vadit nebude.

Cit.:
„Dámy, jen krátká reakce na Váš “kbelík smyšlených splašků“, který jste jako svou reakci opakovaně vylily na mne i mého bratra ve svých nepřiměřených „reakcích“:“

Opravdu nevím, kde jste vzal ten kbelík splašků. Nebo tak nazýváte názory, navíc podpořené praxí, někoho jiného?

Cit.:
„Pošpinily jste nejen mne, mého bratra, ale také jste zneuctily památku mé Julinky, jež byla i Vaší Julinkou. Byla, již ale není a nebude! Její duši jsem „pustil“ tam, kde mi jistá osoba odsud navrhuje ať prý vypustím své kočky - do lesa…“

To jsou opravdu hodně silná slova. Podotýkám, že jsem si dnes celou diskuzi pročetla znova a kdybych chtěla rozdmýchat nějaké vášně, tak bych řekla, že lžete. Ale dmýchat nic nechci, tak to neřeknu. Julinka byla VAŚE, nikoho jiného, stejně jako moji Fridriši a Mufka jsou moji a předpokládám, že při vaší zahleděnosti do sebe je vám fuk, jestli existují. Je dobře, že jste Julinčinu duši nechali konečně odejít na svůj obláček. I já tam mám své mrtvé.

Cit.:
„Já ani můj bratr nemůžeme zabránit tomu, jak si kdo si naše skutečné texty vykládá. Nemůžeme a nechceme nikomu nic diktovat. Máte na své vývody a dedukce právo, stejně jako na to se v nich plést. Nemáte ale právo vydávat je následně za naše. Za Vaše úvahy a dedukce, ani obvinění my žádnou zodpovědnost neneseme. V diskusi vznesená obvinění já i můj bratr Martin odmítáme.“

Psaný text je prostě psaný text, s tím nic nenaděláte. Co napíšete, to si lidé přečtou. V případě, že myslíte něco jiného, než píšete, pak prosím přikládejte dešifrovací klíč.

Cit.:
„Odvolávky na OSOBNÍ ZKUŠENOST A GENERALIZOVANÁ, PAUŠALIZOVANÁ TVRZENÍ k tomu co je či není pro kočky vhodné a žádoucí, stejně jako tvrzení o tom s čím by se kočky „určitě spokojily“ jsou ZCELA IRELEVANTNÍ ve vztahu ke KONKRÉTNÍM ZVÍŘATŮM. Vždy zde záleží na ZPŮSOBU PODÁNÍ ZKUŠENOSTI, VÝPOVĚDI - z hlediska člověka nemáme na žádný autoritativní přístup právo. Podobná zjednodušující a paušalizující vyjádření jsou proto ZCELA BEZCENNÁ, při „strojovém“, neuváženém přebírání pak mohou být NAOPAK mnohem spíše na škodu věci.“

Nevšimla jsem si, že by někdo něco generalizovat nebo paušalizoval. Stejně jako my lidé, i kočky jsou každá jiná a každé něco jiného vyhovuje. Smiřte se s tím. Vaše kočky by strádaly, kdyby nemohly ven, jiné by strádaly, kdyby musely ven.

Cit.:
„K celé záležitosti jsem se snažil vyjádřit jako s problematikou obeznámený člověk, člověk zabývající se biologií, prostředím i zvířaty celý život. Snažil jsem se napsat text objektivní -byť delší a poněkud suchopárný, citově „syrový“, nepodbarvený jakýmikoliv skrytými významy a bez osobních útoků. Tedy nikoliv takový „komentář“ (ve skutečnosti ničím nevyprovokovaný ryze osobní štvavý útok) jaké píšete Vy paní Ivo a Luci+4… „

Tady postrádám vaši odpověď na dotaz Luci+4 v čem konkrétně jsou její reakce na vaše sdělení útočné či štvavé.

Cit.:
„DUŠANOVY VIDEOGALERIE NEMAJÍ NA CELÉM MK SROVNÁNÍ co do hloubky propracovanosti (práce se záběry, střih, vkládání fotografií, animace, ozvučení melodií či hudbou…).“

Nebude to třeba tím, že na celém MK žádné nejsou?

Cit.:
„TO JEN VY „ČTETE“ V MÉM TEXTU TO CO TAM VŮBEC NENÍ!“

Viz výše – prosím dešifrovací klíč

Cit.:
„Na Vaše reaguji tedy jako dosud neregistrovaný prostřednictvím bratra veden přesvědčením, že jako veřejně ostouzený mám právo na svou obhajobu, stejně jako tím že na sprostý útok převádějící původně konkrétní a věcné vyjádření REAGOVAT MUSÍM. Jestliže totiž platí, že „na slušný dopis (reakci), je slušné i odpovědět“, pak o těch unfair a neslušných to platí dvojnásob!!!“

Znovu viz výše. Vás tu snad někdo veřejně ostouzel? Můžete doložit kdo a kde? Někdo tu proti vám sprostě útočil? Můžete doložit kdo a kde? Nebo to berete tak, že vy si můžete dovolit, co je vám libo a ostatní budou držet hubu a krok? Trochu divná představa.

Na závěr:
Je mi už docela dost let a v životě už jsem ledacos prožila. Vždy mě provázela nějaká zvířata, ať už to byli mravenci v kredenci, andulky, myšky, párek sršňů, co se u nás chtěl uhnízdit, pejsci a v současné době kočičky. Když jsem byla mladá a fyzicky na to měla, trávila jsem dost času v přírodě. Vždy jsem se v ní chovala slušně a vedla jsem k tomu i své potomstvo. Jak znám lidi zde na MK, ať už osobně nebo jen virtuálně, ať jsou to mí přátelé nebo ne (to záleží na tom, jak to oni cítí), jsem přesvědčená, že všichni mají vztah k přírodě stejný jako já i vy.
Takže máte-li potřebu někoho poučovat, pak MK není to správné místo pro vaše aktivity. Rozhodně byste více uspěli ve školkách, na 1.stupni základních škol a na podobných místech. Tam jistě vaše snahy uvítají s otevřenou náručí. A doplníte-li je i praktickými ukázkami, budete na roztrhání. Budou vás poslouchat, obdivovat a spoustu se toho naučí. A to myslím naprosto vážně.

A na úplný závěr malá perlička:
Cit.:
„Někdo žije na Aljašce s medvědy, někdo na Sibiři s vlky, jiný v Africe se lvy. Řekl jsem si proč? Vracejí do přírody tato zvířata.“

Ne. Tato zvířata v přírodě jsou, divoce tam žijí a člověk se jim jen snaží přiblížit. Lépe by udělal, kdyby to nedělal.

Howgh.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Hanako



Založen: 14.11.2009
Příspěvky: 2

Předmět: Můj názor
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 6. 2012 23:59:04
Odpovědět s citátem

Dovolím si také reagovat na dané téma, k reakci se dostávám až ted a poměrně dlouho dobu mi zabralo vše si tady přečíst.

Debata je již tak dlouhá, že není v mých silách reagovat na vše a tak aspon to mne uvízlo v paměti a oslovilo mne.

K původnímu tématu, zda kočka patří na procházky na volno v přírodě a nebo je jí lépe v zabezpečené izolované zahradě, případně doma. Osobně znám dobře obě varianty:Osobně jsem pro volný pohyb a jsem si vědoma, že momentálně moje osobní situace tuto možnost vylučuje a nevím jak tomu kdy bude v budoucnu. Chápu majitele ušlechtilých, krásných a i poměrně drahých chovných koček, kteří je mají na chov, že s ohledem na řadu rizik mají důkladně zabezpečený pozemek. Je to jejich plné právo, ale i tak znám kočky s rodokmenem, které mají zcela volný venkovsko domácký pobyt jsou naprosto spokojenéa majitelé maji plnou důvěru v to jak jejich kočky žijou.
Ano všude je riziko, například náš Colombo si včera mohl pěkně natlouct , tlapky zlomit když skákal mokrý ven z vany.......prostě mu mokré packy uklouzly a nepěkně se rozplácl jak široký tak dlouhý. Také jsem se setkala s názorem jak své kočky týrám protože jim napouštím vanu, vždyt přeci KOČKA NEMÁ RÁDA VODU............Chci tím poukázat jak je každá kočka individuální a podívám-li se na fotky Jůlinky, Mikiho a Čertíka vidím krásné, spokojené kočky, kterým jejich člověk dopřává indoroovou i outdoroovou důkladnou péči.
Podívám li se na další fotky vidím leteckou Jess, blaženého Jágra, Božského Piškotka, krásku Alasku, ředitelku Missy, dovednou Rozárku, spokojeného Ládoše s Matýskem, chundeláče Míšu, Běloušky Bělu a Čertíka, Chundelatou smečku z Lubovně jejich fousky a kožíšek je božský a další a další kočky jejich život sleduji. Každá žije jinak a jinde a věřím že jejich majitelé dělají vše aby jim bylo dobře.

Velice mne překvapilo kam až tato diskuze zašla a po víc jak 4 letech co na MK denně chodím se nastačím divit, jaké emoce jedna fotografie může rozdmýchat. Jaké osobní injektivy vyplouvají na povrch a kam až ve jménu koček jsme schopni dojít. Je to ironie, kočky nás mají spojovat a zde nás tolik rozdělují.
Vím řada z vás je tu od založení MK, ale řada lidí co tu byla už tu není. Pro mě se odchodem Dušanových koček na MK hodně změní, ale budu to respektovat. Naštěstí vím kde fotky najít a budu se kochat dál. Mě osobně nepřijde že by měl Dušan titulky u fotek podbízivé nebo více citově zabarvené než ostatní, ale to je záležitost osobního vkusu.

Protože jsem v svým způsobem jednou z iniciátorek pomoci Jůlince budu otevřeně reagovat i na toto téma. Ctím zásadu že špinavé prádlo se má prát doma, ale když už se to tu veřejne ventiluje, podám vysvětlení i těm ostatním. Já osobně DAR někomu posílám jako DAR a nechám na něm jak s ním naloží, peníze daruji protože chci pomoci a předpokládám že budou použity na to co je v tu chvíli potřeba. Nepotřebuji dostat podrobné vyúčtování a nečekám vděčnost, pomáhám protože chci. Pokud někomu peníze půjčím, tak si dohodnu způsob vracení. Tímto způsobem pomáhám pravidelně a vlastně kromě útulků mi nikdo asi žádné vyúčtování nepředložil a nežádala jsem je.

Dovolím si upřesnit že Dušan nás o pomoc nežádal, byla to naše iniciativa pro kterou jsme se snad každá rozhodla dobrovolně. Vdobě kdy jsem se osobně rozhodla přispět na péči o Jůlinku byla jsem kontaktována několika kočkomilkama a řešily jsme jak rychle a efektivně pomoci Julince a Dušanovi. Akce nebyla dopředu promyšlena, snažily jsme se pomoci co nejrychleji, čas hrál proti nám. Email s žádostí byl ve čtvrtek v noci 8. března poslán email s žádostí, že pokud to tak cítí mohou přispět na pomoc pro Julinku. V pátek 9. března Jůlinka podstoupila serii vyšetření, v sobotu 10. března Jůlinka zemřela. Na MK se strhla obrovská vlna solidarity a mnoho mnoho lidí vyjádřilo svou účast během neděle se strhla vlna svíčka pro Jůlinku. Dušan veřejně poděkoval na MK za podporu, u fotek sdělil, že se omlouvá, ale jistě pochopíme že nepoděkuje osobně všem. Většina z nás se vyjádřila že to chápe..........Dušanovi reakce a poděkování jsem těm komu byl email s žádostí o peníze poslal předala. Někteří zareagovali někdo ne, chápala jsem to tak že každý se se smutkem rovná podle sebe. Po měsící jsem byla kontaktována zda jsem nějak s Dušanem řešila otázku vracení peněz. Zaskočilo mne to, po interní debatě jsem nabídla at se ozvou ty které by vracení peněz a vyúčtování uvítali. Někdo se ozval, s tím že sice očekával podrobné vyúčtování od Dušana, ale stalo se jak se stalo a že nic víc nechce. Někdo se neozval vůbec, takže já jsem tuto záležitost považovala za skončenou a a vlastně jejich názor a jak se cítili jsem se dozvěděla až z této debaty.....
Myslím si , že účty za veterináře se platí i v případě že kočička zemře. Překvapuje mne, že někteří z nás finanční pomoc pojali, tak že peníze jsou určené pouze pro Julinku a pokud Julinka zemře očekává, že budou peníze vráceny. Asi bylo lepší toto sdělit ve zprávě pro příjemce. Zde je vidět jak odlišní jako lidé jsme a máme plné právo na své postoje. Omlouvám se za podrobný popis, ale podle mě byl nutný, když už se to tu tak veřejně přetřásá.

Otázka proč Čertík nebydlí tam kde bydlí, je myslím velice osobní. Řada z nás ví jak těžké to je rozhodovat se vzdát či přestěhovat svou kočku z vážných osobních důvodů. Nebudu nikoho soudit proč to udělal a přeju si abych to sama nikdy nemusela řešit.

Julinku a Mikiho řada z nás obdivovala, kochali sme se jejich fotkami, následně byly hluboce zasažené Jůlinky odchodem. A Ted dva měsíce po té se tu děje tohle. Nejprve jsme se nad Dušanovými fotkami rozplývali a ted nám podobné fotky přijdou podbízivé......tak jako jsme Dušana za jeho fotky adorovali ho ted zatracujeme.


Život s MK můj život obohatil o další kočičí rozměr, a letošní jaro mi díky MK udělilo řadu lekcí a dalo nahlédnout jak odlišně může být pomoc vnímána a jak se názor může proměnit.
Zakončím to slovy že láska ke kočkám by nás měla spojovat a ne rozdělovat, kéž bychom dokázali respektovat druhé jako respektujeme to individuality našich koček a jejich odlišnosti.
Kočkám i dvounožcům přeji dobrou noc či dobré jitro

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Luci + 4



Založen: 12.08.2007
Příspěvky: 329

Předmět: Pro (nejen)Dušana
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 6. 2012 0:57:53
Odpovědět s citátem

Dušane,
je mi z toho fakt hrozně smutno. Je mi opravdu smutno z toho, že Vaše odpověď , ta poslední, byla bohužel přesně taková, jaká jsem čekala, že bude. A to nikoliv proto, že bych uměla předvídat sama od sebe, ale proto, že existují jasná kritéria a modely pro určitou komunikační techniku. Podle těchto kritérií jsem předpokládala, že zmíníte v určitém vyznění Julinku, to, že budete argumentovat svým smutkem po jejím odchodu, také to, že napíšete, že jste o pomoc nežádal ( ale proč jste tedy potom psal na web JČM, že jste v tísni? To je přece žádost, ač nevyslovena přímo) A bohužel i to, že nám oznámíte svůj odchod z MK. I to, že vlastně vůbec nezareagujete na to, co psal Filip a co bylo, z mého pohledu, hodně podstatné.

K jedné větě, kterou jste uvedl víceméně dvakrát - u Julinky i u Čertíka. U Julinky - že byla naše a už není a u Čertíka, že jste ho zachránil pro nás všechny!ANO! A to je přesně ten kámen úrazu, proč tohle celé vzniklo. Vy jste skutečně dokázal, že jsme Julinku, Mikiho a pak i Čertíka přijali za své (ovšem stejně jako v rámci modrokocouří sounáležitosti přijímáme za své i mnohé další kočičáky). Vytvořili jsme si k nim vztah, ač je známe pouze virtuálně a pravděpodobně je nikdy nepoznáme "osobně". Nevadí, i přes net vznikají silná pouta. Takže toto zde vzniklo...a vy to víte, protože nikde jinde, na žádném jiném kočkowebu, kde jste, se vašim kočkám nedostalo tolik pozornosti a obdivu. OK. V pořádku. Jenže...právě v důsledku tohoto vztahu se nakonec objevily názory a upozornění, že možná příliš riskujete, berete-li Čertíka a předtím Julinku či Mikiho na procházky, které pro ně nemusí být a dle vaší poslední fotky fakt nejsou bezpečné.

Rozumíte?? Ty příspěvky byly psány proto, že Čertík je nebo byl i "náš". Byly psány v dobré víře, představovaly nějaký náš názor a vyjadřovaly vztah, který k vašim kočičkám máme.

A výsledkem je tato, pro mne už fakt neuvěřitelná diskuze, kde sice s první "ostřejší" rétorikou - viz kýbl splašků - jste přišli vy, vy a váš bratr, ale za hyeny, z nichž je Agláje zle, jsme my...

Takže vy jste "pro nás" zachránil Čertíka a my se pak máme dívat na to, že může být ohrožen střelcem krátce poté, co jsme s napětím čekaly, zda se vůbec najde? Mělo to, že je Čertík i "náš" znamenat, že smí být náš, pouze pokud chválíme a obdivujeme??
A pokud napíšeme něco mimo tuto kategorii, dostane se nám obsáhlého poučení, ve kterém je poměrně srozumitelně napsáno, že vy berete kočky do lesa, protože nejste pouhým pohodlným konzumentem, který by se spokojil s vypuštěním koček na zahradu.

Každý píše, jak to vnitřně cítí. Možná, možná kdybyste napsal - Bydlím v bytě, nemáme zahradu, chodím rád do lesa a tak beru kočky s sebou...uvědomuji si riziko, snažím se mu předcházet...pak by možná tato debata nevznikla. Ale ok, napsal jste svůj názor, na který jsem reagovala a pak další a ...je z toho to, co tu je.

Nic, nemá smysl to dál rozebírat. Jen ještě dodám jednu věc: vy jste psal, několikrát, že se prostřednictvím fotek a koček na nich snažíte něco lidem sdělit, inspirovat je, ukázat jim přírodu. Můj názor je, že chci-li lidem ukázat přírodu, nepotřebuji tak činit prostřednictvím koček. Nepopírám, že kočičí vidění a vnímání je obohacující, to velmi!! Přesto by mi žádné sebevětší obohacení pohledu na svět nestálo za to, vystavit kočku nebezpečí. ALE!! dejme tomu, že vaše fotky opravdu někteří lidé mohou považovat za motivující...a třeba se na jejich základě rozhodnou, že taky vezmou svou kočičku na prochajdu lesem. "Když může chodit Čertík, tak náš Bertík půjde také." A vezmou kocouřka do lesa, který nezná, netuší vůbec, jaká nebezpečí tam číhají a může v panice z neznáma utéci. Napadlo vás někdy, že vaše fotky mohou mít i tento dopad?

To je prosím pěkně má úvaha, nerada bych se tu zítra dočetla, že vás obviňuji, to fakt ne. Jen se na věci dívám z více úhlů...nic není černobílé a svět není striktně rozdělen na "dobro" a "zlo".

A ještě téma, které se mi píše strašně nedobře - Dušane, v žádné z asi tří zpráv, které jsme si vyměnili v době, kdy ještě Julinka byla, nebylo konkrétní poděkování, natož informace o tom kolik peněz bylo posláno. V době, kdy jste mi psal, jste asi ani nevěděl, kolik peněz a od koho přišlo. Pak Julinka odešla, už jste nenapsal a já to v prvních chvílích chápala, protože dodnes mám v sobě tu bolest, když odešel Bubu.Domnívala jsem se, že nejste schopen komunikovat, že nemáte ani pomyšlení na jakákoliv slova s kýmkoliv...Prostě jsem to brala stylem "podle sebe soudím tebe" a protože já nemohla po odchodu Bubu mluvit, psát, myslet, člověk nefunguje, jen je v sobě schoulený a čeká, kdy to nejhorší trošinku přejde. Sotva jsem dokázala vložit jedinou fotku s oznámením odchodu Bubýska, napsat o tom jsem mohla bez záchvatu pláče až po třech měsících a dodnes, ač vím, že je tu Bubu s námi dál, to prostě nerozdejchávám. Takže jsem fakt nejdřív myslela, že to prožíváte podobně. Pak jsem zjistila, že komunikujete docela vydatně, udivilo mne to, ale řekla jsem si, že nemám právo soudit, každý se s bolestí vyrovnává jinak. Čekala jsem, zda se ozvete, nestalo se, dobrá. Vy jste v komentu u jedné z fotek napsal, že budete komunikovat jen s vyvolenými, i to jsem chápala, člověk ve smutku většinou mluví jen s těmi nejbližšími, pravda, vy jste vydatně "mluvil" prostřednictvím příběhů, fotek, videí a fotomontáží na všech webech, kde jste , ale tak co už.Protože pomoc holek šla přímo vám, předpokládala jsem, že jste v komunikaci s nimi, respektive, že jste jim napsal pár slov, a třeba i to, proč Julinka odešla...Nestalo se tak a důsledek toho se projevil až zde v diskusi.Dodám jen, že ta aktivace pomoci byla strašně rychlá, spěchalo to, ve snaze pomoci co nejdřív to mělo hodně spontánní průběh, myslím, že nejrychlejší možný v kontextu věcí tak, jak se vyvíjely.

Aglája i Hanka píší, že dar je dar a má se dát a nic nečekat.
Já to otočím - dar je veliká vzácnost, zvláště v dnešní době, kdy podle mnohých vládne lhostejnost. Nevládne!!Ne všude a určitě ne na MK!! Ale - k věci - dar je veliká vzácnost a pro mne je naprostou samozřejmostí, že pokud mi někdo něco dá, poděkuji. Ne proto, že bych myslela, že na to ten dárce čeká, ne z povinnosti, ale protože chci vyjádřit vděčnost a tím i upevnit sounáležitost, která darováním a přijetím vzniká.

A na závěr dodám ještě jednu věc: myslím, že kdybych do galerie dala fotku Piškota uprostřed silnice s popiskem Tady mne dnes málem zajelo auto!, tak u takové fotky asi sklidím komenty mnohem horší, než byly ty dva, které tohle všechno vlastně rozjely. a nevěřím, že bych obstála s argumentem, že holt vědec mínil studovat pravidla silničního provozu a to teda jinde než na silnici nemůže. Very Happy

Přeji všem přispěvatelům v této diskusi i všem čtoucím - Hezký den a Keep smňauling.
_________________
Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici...Sad Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
cico



Založen: 04.06.2012
Příspěvky: 2

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 6. 2012 0:58:33
Odpovědět s citátem

Rad by som pripjil svoj nazor do diskusie, ktora sa, ako to sledujem, bohuzial zvrhla na osobne invektivy a urazky.
Za mna:
Kazdy majitel maciek sa k nim sprava najlepsie ako vie (aspon dufam), a podla svojich podmienok a moznosti im sa snazi dat to najlepsie pre nich. Ak citi a vidi, ze prechadzky v prirode maju radi, tak nech s nimi ide do prirody, ak moze. Ak vidi ze najradsej su doma v pelechu, tak im tych pelechov poskytne co najkrajsie a najlepsie. Kazdy mozeme mat svoj nazor na to co je pre kocku dobre, ale kedze macky su individua, tak kazda macka ma rada nieco ine. Takze kritizovat niekoho za to, ako stravi s s mackou svoj cas bez toho, aby sme poznali to macku osobne ( a nie z obrazkov) je o nicom.
Jasne sa tu ukazuje, ze niektori si myslia ze len oni najlepsie vedia, co je dobre pre tych druhych a ked ten druhy, si dovoli nesuhlasit, tak to od nich zlizne.
A teraz si dovolim vyjadrit svoj NAZOR - Som neprijemne prekvapeny, kolko vseveducich, pomstychtivich a hlavne k inemu nazoru (inemu nez ten ich) netolerantnych prispevkov nachadzam na tychto strankach, ktore by mali prekypovat niecim krasnym , ako laskou k nasim stvornohym milackom. Mam taky pocit, ze namiesto toho aby si ti ludia ventilovali svoju lasku, si tu ventiluju svoje ego a komplexy.

A niektori z nich to podla moznosti robia tak, ze sa daju do svorky a utocia na nejakeho chudaka, ktory za nic nemoze.
aby sme boli konkretny:
Niektori z nich DOBROVOLNE prispeli DAROM na pomoc jednej kocicke s tym, ze to nemusi dopadnut dobre. A ked to nedopadlo dobre, tak sa ukazuje, ze ten ich DAR az taky dobrovoly nebol ale bol PODMIENENY nejakymi ocakavaniami.
Tak sa pytam - davali to ako DAR na pomoc, alebo si KUPOVALI nieco?
V kazdom pripade, ak ma niekto pocit, ze jeho PRISPEVOK nebol pouzity podla toho, ako si to predstavoval, resp. ze Dusan sa koli jeho tazkej situacii nezachoval tak, ako ste si to predstavovali, napiste mi prosim svoje meno, email a vysku prispevkul a ja som ochotny vam tieto peniaze vratit z vlastneho. Aby ste nemali pocit ze ste urobili zly NAKUP!!! Ze ten, ktoremu ste tie peniaze darovali, si dovolil mat iny nazor!! Ze sa nesprava tak, ako by ste sa spravali vy!

Dusan, prepac, nepozname sa nikdy sme spolu nekomunikovali takze som to s tebou neprediskutoval. Beriem si zodpovednost za to ze sa ti to nemusi pacit a ze s tym nemusis suhlasit. Ale ber to prosim ako moj prispevok pre naklady ktore si mal s tvojimi mackami. Ich fotky su nadherne a urobili mi, ako aj vela inych na MK, vela radosti a peknych chvil. A snad to pomoze umlcat cast invektiv aby sme si vsetci venovali energiu tomu co potrebujeme v zivote a nie tymto zabomysim vojnam (i ked tomu moc neverim).

Takze vsetci, moj nazor na vec poznate.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Luci + 4



Založen: 12.08.2007
Příspěvky: 329

Předmět: Re: Dušan
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 6. 2012 1:34:54
Odpovědět s citátem

staniko napsal:
S dovolením se pokusím ještě jednou reagovat. Souhlasím samozřejmě s p. Aglájou - lépe bych to nenapsal. Myslím si, že Dušanovy snímky MK obohatily, prosím buďte alespoň NA CHVÍLI OBJEKTIVNÍ a podívejte se například na fotografii Julinka - vzpomínka 1 ze dne 2.dubna, myslím že je dokonalá a zároveň originální a svá - tzn. je to jistě přínos pro MK. Finanční podporu Julinky již přesně popsala p. Aglája. Já bych jen doplnil, že je to nefér ji nyní použít jako munici proti Dušanovi. Vždyť jste se ho na to mohli již dávno v klidu a bez té teatrálnosti zeptat. Podotýkám, že bydlím v Brně Králově Poli a pana Dušana osobně neznám. Když si prohlížím jeho fotografie nebo čtu jeho články, vidím slušného člověka a opravdu milovníka přírody. Na závěr jen: měli bychom všichni stavět na tom, co máme společné a baví nás (kočky, příroda atd.) a na druhou stranu ubrat emocí. Děkuji a přemýšlejte o tom alespoň trochu prosím. Mnauhowgh.


Samozřejmě, že souhlasíte s Aglájou...

Mezi větou - "Díky Dušanovým fotkám je MK unikátní" (citace Jean Martena) a větou "Dušanovy fotky MK obohatily" ( citace vás, staniko) je diametrální rozdíl. To, že Dušanovy fotky byly "jiné" a znamenaly na Mk nový prvek nikdo nezpochybnuje. Že působily tak, jak Dušan chtěl, aby působily, potvrzuje i tato diskuse, která vznikla následkem toho, že jsme o bezpečí kocoura, k němuž jsme si díky fotkám vytvořily vztah, projevily obavy. No. A místo normální debaty se nám dostalo jakýchsi pseudoodborných výkladů.

Debaty na téma Kočka volně venku ( takže s vysokým rizikem úrazu či smrti pod koly auta, v železech, zastřelena kulkou či šípem, atd. atd.) nebo Kočka zabezpečená v zahradě nebo bytě - tyto debaty se vedly, vedou a budou vedeny.nemyslím, že by ti, kteří je vedou, někdy mohli dojít k svornému a hlavně účinnému závěru, protože můžeme sebevíc naříkat nad stavem planety a přírody a můžeme se i snažit něco malinko napravit, ale ta rizika pro kočky už venku jsou a budou. a o to jde!!Tady se neřeší záchrana planety, tady se řeší kočky a když jednou vím, že venku ta auta, myslivci atd. jsou, tak tam prostě moje kočky nepustím. Tečka. Je to i o zkušenosti, také jsem žila v naději a ideálu, že kočky mají mít možnost být venku, kdysi, domek, na konci vsi, stranou hlavních komunikací, za námi háj, pole, les, idylka, že? hm. Jedna kočička zastřelená, dvě kočičky zmizely beze stopy, jeden kocourek přejetý. Tím je můj postoj k pouštění koček volně dán jednou provždy a podobně to mají mnozí ti, kteří mají stejné zkušenosti. jistě, vždy budou ti, kterým je tak nějak jedno, že kočka zmizla nebo ji sbírali zakrvavenou z asfaltu...nu což, se pořídí jiná, koček je....Ano,. i tak někteří lidé uvažují, stačí projít některé příspěvky na jiných webech...naštěstí tady na Mk jich je minimum a i tím je Mk unikátní. tím, že je tu, myslím, vysoce nastavená laťka toho, co představuje opravdu DOBROU péči s láskou ke kočkám.

Na závěr - k větě - Co máme společné - kočky. Nevím, jestli tohle máme společné, vaše kočičky neznám a nevím, máte-li nějaké. Asi ano, když to uvádíte jako společný zájem...ráda bych je poznala. Moji chlupatí vlastníci se vyskytují zde na Mk v galerii Smile , tedy virtuálně, jinak se jedna zmožená ředitelka vyskytuje na mém klíně, uhoněná vyklízečka šuplíků se roztahuje na gauči a mourovatý moučník dlí v poloze blažené housenky na křesle.

Krásnou dobrou noc.
_________________
Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici...Sad Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Luci + 4



Založen: 12.08.2007
Příspěvky: 329

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 6. 2012 2:05:39
Odpovědět s citátem

cico napsal:
Rad by som pripjil svoj nazor do diskusie, ktora sa, ako to sledujem, bohuzial zvrhla na osobne invektivy a urazky.

Souhlasím - taky bych nečekala, že příspěvky, na něco reagující, budou označeny za " kýbl splašků" , jo, jo.

Za mna:
Kazdy majitel maciek sa k nim sprava najlepsie ako vie (aspon dufam), a podla svojich podmienok a moznosti im sa snazi dat to najlepsie pre nich. Ak citi a vidi, ze prechadzky v prirode maju radi, tak nech s nimi ide do prirody, ak moze. Ak vidi ze najradsej su doma v pelechu, tak im tych pelechov poskytne co najkrajsie a najlepsie. Kazdy mozeme mat svoj nazor na to co je pre kocku dobre, ale kedze macky su individua, tak kazda macka ma rada nieco ine. Takze kritizovat niekoho za to, ako stravi s s mackou svoj cas bez toho, aby sme poznali to macku osobne ( a nie z obrazkov) je o nicom.

Takže kdyby se u fotky Čertíka objevily jen zděšené komenty typu Čertíku, to je hrozné, dávej na sebe pozor", bylo to ok a nebylo by to o ničem?Protože to by byla ta správná reakce, kterou ta fotka chtěla vyvolat? Jo, tak to jo

Jasne sa tu ukazuje, ze niektori si myslia ze len oni najlepsie vedia, co je dobre pre tych druhych a ked ten druhy, si dovoli nesuhlasit, tak to od nich zlizne.

Souhlasím! Když si dovolím napsat, že venku číhá na kočku mnoho rizik a že já bych na místo, kde byla má kočka ohrožena, ji podruhé již nevzala, dočkám se rozsáhlého nesouhlasného rozboru, z něhož plyne, že neberu-li kočky do lesa, významně je životně ochuzuji.

A teraz si dovolim vyjadrit svoj NAZOR - Som neprijemne prekvapeny, kolko vseveducich, pomstychtivich a hlavne k inemu nazoru (inemu nez ten ich) netolerantnych prispevkov nachadzam na tychto strankach, ktore by mali prekypovat niecim krasnym , ako laskou k nasim stvornohym milackom. Mam taky pocit, ze namiesto toho aby si ti ludia ventilovali svoju lasku, si tu ventiluju svoje ego a komplexy.

Souhlasím!!Prohlášení, že POUZE a jen fotky a videa Dušana činí MK unikátním je ventilace dokonalá.

A niektori z nich to podla moznosti robia tak, ze sa daju do svorky a utocia na nejakeho chudaka, ktory za nic nemoze.
aby sme boli konkretny:
Niektori z nich DOBROVOLNE prispeli DAROM na pomoc jednej kocicke s tym, ze to nemusi dopadnut dobre. A ked to nedopadlo dobre, tak sa ukazuje, ze ten ich DAR az taky dobrovoly nebol ale bol PODMIENENY nejakymi ocakavaniami.

NE!! Jsem 100% přesvědčena, že postoj a názory by byly stejné, i kdyby to s Julinkou dopadlo dobře a byla zachráněna. I v tomto případě by nám prosté slovo DÍKY chybělo - a zdůraznuju, že to NIKDO nedělal kvůli kupování čehokoliv nebo kohokoliv. !!

Tak sa pytam - davali to ako DAR na pomoc, alebo si KUPOVALI nieco?
V kazdom pripade, ak ma niekto pocit, ze jeho PRISPEVOK nebol pouzity podla toho, ako si to predstavoval, resp. ze Dusan sa koli jeho tazkej situacii nezachoval tak, ako ste si to predstavovali, napiste mi prosim svoje meno, email a vysku prispevkul a ja som ochotny vam tieto peniaze vratit z vlastneho. Aby ste nemali pocit ze ste urobili zly NAKUP!!! Ze ten, ktoremu ste tie peniaze darovali, si dovolil mat iny nazor!! Ze sa nesprava tak, ako by ste sa spravali vy!

Aha...takže my, jejichž názorem je,že slovo DĚKUJI je samozřejmostí - jsme vlastně exoti, protože něco dostat a neříct DÍK je normálka. Tak to jo.

Dusan, prepac, nepozname sa nikdy sme spolu nekomunikovali takze som to s tebou neprediskutoval. Beriem si zodpovednost za to ze sa ti to nemusi pacit a ze s tym nemusis suhlasit. Ale ber to prosim ako moj prispevok pre naklady ktore si mal s tvojimi mackami. Ich fotky su nadherne a urobili mi, ako aj vela inych na MK, vela radosti a peknych chvil. A snad to pomoze umlcat cast invektiv aby sme si vsetci venovali energiu tomu co potrebujeme v zivote a nie tymto zabomysim vojnam (i ked tomu moc neverim).

Takze vsetci, moj nazor na vec poznate.


Jo, jo. A kdo jste, prosím?
_________________
Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici...Sad Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Iva Goli
Anonymní





Předmět: Milí Staniko, Cico, Aglája, Hanako a Micubiši
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 6. 2012 5:28:56
Odpovědět s citátem

Nie celkom chápem, kde ste v príspevkoch, ktoré nenapísali Dušan a jeho brat našli špinu a urážky. Poprosila by som o konkrétne citácie.

Úvahy Aglaje o odvrhnutých ženách som tiež nepochopila, neviem, ktorá z nás mala niečo osobne do činenia či už s pánom Dušanom alebo jeho bratom.

Ešte raz opakujem: každá akcia vyvoláva reakciu, pánom bratom sa dostalo reakcie, ktorá sa im nepáči? Je mi ľúto, mali v prvom rade uvážiť svoju akciu.

Pán Dušan prišiel do DF dobrovoľne a dobrovoľne tu priviedol i svojho brata - hádam si nemyslel, že tu bude čítať len súhlasné reakcie, alebo áno?

Hanako, v tej zabezpečenej záhrade žijú aj Miš a Maš, ktoré mám úplne zadarmo a v žiadnom prípade by som ich nikam nevypustila, pretože som si vedomá nebezpečenstiev, ktoré hrozia voľne žijúcim mačkám a bála by som sa o nich. Do tohto domu sme sa nasťahovali pred piatimi rokmi a z tých šiestich mačiek, ktoré tu vtedy boli a chodili k nám na stravu sa tu objavuje už len jeden kocúr - toto je moja skúsenosť.

Páni bratia tu dosť argumentovali svojimi rokmi skúseností a praxou, tak si to dovolím i ja. Ani ja nie som vyjuchaná maturantka a mám svoje roky a bohaté skúsenosti tak s ľuďmi ako i s písaným textom.

Časy ČSSR som zažila aj ako dospelý človek, podobne ako viacerí z nás, a tak som na istý tón, či už v reči alebo v písanom texte, nesmierne citlivá. Nie, nie, v žiadnom prípade netvrdím, že by som bola bývala nejako prenasledovaná alebo mi bolo nejako ublížené, to vôbec nie. Len proste som trénovaná a mám dosť citlivé uši na prejavy netolerancie, demagógie a nerešpektovania názorov iných a do tejto roviny sa diskusia v tomto vlákne dostala v momente, kedy do nej vstúpil brat pána Dušana. Pozorne si prečítajte jeho príspevok a všimnite si i časté používanie veľkých písmen, ktoré v rámci internetovej kultúry znamenajú kričanie, prejavy autoritárstva a dôrazné presadzovanie vlastného názoru.

Páni bratia najprv niečo vyhlásia, potom tvrdia, že to tak nemysleli, medzitým sa dosť ostro a nevkusne obujú do oponentov a nakoniec je z toho takýto maglajz.

Ja som síce do zbierky na liečbu Julinky neprispela, ale keďže sa mi dostalo slušnej staromódnej výchovy, tak si tiež myslím, že keď mi niekto pomôže, tak sa patrí poďakovať a osobne. Nemôžem dosť dobre akceptovať argument, že pán Dušan bol zdrvený žiaľom natoľko, že mu to bránilo napísať zo dve-tri adresné vety napríklad tu v DF, keď vezmem do úvahy všetky jeho aktivity mimo MK.



Toto je zase môj názor, milý Cico.


Naposledy upravil Iva Goli dne 5. 6. 2012 5:57:57, celkově upraveno 1 krát
Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: účty dělají přátele
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 6. 2012 5:57:07
Odpovědět s citátem

Vyjadřuji se pouze k tomu, co jsem otevřela, a to k problematice daru.

staniko napsal:
Vždyť jste se ho na to mohli již dávno v klidu a bez té teatrálnosti zeptat. P


Ne, nemohla jsem se zeptat, po obsáhlých nám přeposílaných mailech, kde se zdravotního stavu kočky týkaly baj vočko 2 věty a zbytek přes půl stránky byl ekoagitka a emotivní řeči, jsem už neměla jakoukoliv chuť cokoliv řešit, nebo se na cokoliv ptát, a ani čas. A pokud mi někdo píše - "jestli chceš, já to zjistím", je to fakt fér jednání. Finanční záležitosti mají být samozřejmé, ne na vyžádání.

A že jsem to znovu otevřela a zveřejnila - pokud tu jsou lidé, kteří pomohou (příp. pomoct chtěli a nestihli to) zcela nezištně a jsou tu pak pranýřováni kvůli svým neobdivným a nesouhlasným názorům, tak nebudu ticho a vyčistím stůl komplet.

cico napsal:

Tak sa pytam - davali to ako DAR na pomoc, alebo si KUPOVALI nieco?
V kazdom pripade, ak ma niekto pocit, ze jeho PRISPEVOK nebol pouzity podla toho, ako si to predstavoval, resp. ze Dusan sa koli jeho tazkej situacii nezachoval tak, ako ste si to predstavovali, napiste mi prosim svoje meno, email a vysku prispevkul a ja som ochotny vam tieto peniaze vratit z vlastneho. Aby ste nemali pocit ze ste urobili zly NAKUP!!! Ze ten, ktoremu ste tie peniaze darovali, si dovolil mat iny nazor!! Ze sa nesprava tak, ako by ste sa spravali vy!


Dary mívají podmínku. A to tu, že jsou použity k danému účelu. Daný účel je pak prokázán zprávou. Jakoukoliv.

Paradoxně ten, kdo byl obdarován mít jiný názor může. Ten, kdo daroval, musí držet pusu a krok. Fakt vtipné.

Co se týče vratky - viz můj příspěvek výše, můžete se realizovat v uvedeném útulku.

Pokud je někomu jedno, jak je s jeho dary nakládáno, je to čistě jeho záležitost. Mně není jedno, co se děje s penězi, které pošlu s dobrým úmyslem. Tudíž příště se na nějakou pomoc komukoliv vyprdnu a raději pošlu do útulku, kde mám ověřeno, že mnou svěřené peníze spravují dobře a zodpovědně.
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Iva Goli
Anonymní





Předmět: Cico
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 6. 2012 8:24:58
Odpovědět s citátem

Citujem:
A niektori z nich to podla moznosti robia tak, ze sa daju do svorky a utocia na nejakeho chudaka, ktory za nic nemoze.
----------

Milý Cico zaregistrovaný dnes, ja by som povedala, že na začiatku napísala Luci, Jana, ja a ďalší za seba. Keby ste si pozorne prečítali naše príspevky, zistili by ste, že minimálne na začiatku každá z nás hovorila tak trochu o niečom inom.

Nato pán Dušan vtiahol do debaty svojho brata, takže ak sa máme baviť v takýchto termínoch, tak "svorku svojich" začal vytvárať on.

A nehnevajte sa na mňa, ďalšiu svorku ste začali vytvárať práve Vy - s kým to žijete v spoločnej domácnosti? Wink
Vyveďte ma z omylu, ak to nie je pravda.


To je teraz nejaký nový trend v DF prizvať si na podporu príbuzných a blízkych ľudí, aby ma podporili? Ak áno, tak prezvoním tých svojich, nech sa tiež zapoja Laughing
Odpovědět 
cico



Založen: 04.06.2012
Příspěvky: 2

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 6. 2012 10:46:32
Odpovědět s citátem

Ked uz sme pri smeckach - ja tu nevyvaram a nepripajam sa k ziadnej.
vyjadril som svoj nazor na to co sa tu deje a ako to vnimam.
Aby ste vsetci vedeli kto si dovoli povedat svoj nazor, ktory je iny ako vas - som jeden s dvojnozcov od Colomba a Bibiany. A dvojnozkyna nevedela, ze som sa rozhodol prispiet (v case ked som to pisal uz spala obklopena mackami), a precitala si to, az ked bol prispevok poblikovany.
Niekedy su nase nazory podobne, niekedy su velmi rozdielne. v tomto pripade su podobne.

Prispevok vyjadruje moj nazor na nieco, co sa tu udialo, mozno aj nejake zamyslenie sa nad niecim co moze a nemusi byt priamo k veci.
Mozete mat iny nazor na to co som napisal, a mozete si o mne pisat co chcete. ja sa za svoje nazory nehambim, neskryvam a nesnazim sa nimi dokazovat niekomu nieco alebo aby si o mne mysleli nieco co ja chcem.
A nemam potrebu spajat sa s niekym proti niekomu. Mozem sa mylit, ale kto ma pravdu je vec uhlu pohladu.

Dakujem vsetkym za to ze venovali svoj cas mojmu prispevku a ze o tom trosku porozmyslali (chcem verit, ze to tak bolo).
Prajem vsetkym pekny den.

Peter Cicman

PS: co sa tyka penazi, ponuka stale plati. ak ma niekto pocit, sa Dusan nezachoval "spravne" a ze chce vratit peniaze dajte mi vediet.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Micubiši



Založen: 09.04.2012
Příspěvky: 121

Předmět: Dušan
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 6. 2012 12:57:32
Odpovědět s citátem

Dobré odpoledne, prosím pěkně, co znamená " milý cico zaregistrovaný dnes " nebo "...a kdo jste, prosím " ? Děkuji. Jsem Magda Klepalová
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Iva Goli
Anonymní





Předmět: Pre pani Klepalovú
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 6. 2012 13:07:37
Odpovědět s citátem

Micubiši napsal:
Dobré odpoledne, prosím pěkně, co znamená " milý cico zaregistrovaný dnes " nebo "...a kdo jste, prosím " ? Děkuji. Jsem Magda Klepalová


Dobrý deň,
vyjadrím sa k svojej časti:
"Milý Cico" je zdvorilé oslovenie obsahujúce nick dotyčného užívateľa
"zaregistrovaný dnes" je konštatovanie faktu, ktorý si môžete overiť pri jeho nicku.

Moje meno i kontaktné údaje si môžete dohľadať cez web stránku, ktorá je uvedená v registračnej karte môjho nicku na MK.
Prajem pekný deň!
Odpovědět 
mystiquefleur



Založen: 05.11.2009
Příspěvky: 55
Bydliště: Opava

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 6. 2012 19:15:38
Odpovědět s citátem

Dámy April, Luci+4, Ivo Goli a možná i nějaké další (ne však všechny). Vřele Vám doporučuji sejít se a společně poklábosit. V Jeseníkách, kousek od Pradědu, se nachází jedno zajímavé místo. Jmenuje se Petrovy kameny Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
motty



Založen: 05.09.2011
Příspěvky: 19
Bydliště: Rokytnice

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 6. 2012 19:39:59
Odpovědět s citátem

mystiquefleur napsal:
Dámy April, Luci+4, Ivo Goli a možná i nějaké další (ne však všechny). Vřele Vám doporučuji sejít se a společně poklábosit. V Jeseníkách, kousek od Pradědu, se nachází jedno zajímavé místo. Jmenuje se Petrovy kameny Very Happy


Nebojte, ony se dámy celkem pravidelně schází. Petrovy kameny jsou zajímavá lokalita, jen se obávám aby tam pro náš sraz bylo dost místa. Předpokládám, vzhledem k tomu že místo znáte, že tam býváte dosti pravidelně Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Luci + 4



Založen: 12.08.2007
Příspěvky: 329

Předmět: Re: Dušan
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 6. 2012 19:41:41
Odpovědět s citátem

Micubiši napsal:
Dobré odpoledne, prosím pěkně, co znamená " milý cico zaregistrovaný dnes " nebo "...a kdo jste, prosím " ? Děkuji. Jsem Magda Klepalová


Otázka Kdo jste prosím? znamená, že mne zajímalo, kdo nám všem svůj názor sdělil.
_________________
Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici...Sad Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Iva Goli
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 6. 2012 19:43:45
Odpovědět s citátem

mystiquefleur napsal:
Dámy April, Luci+4, Ivo Goli a možná i nějaké další (ne však všechny). Vřele Vám doporučuji sejít se a společně poklábosit. V Jeseníkách, kousek od Pradědu, se nachází jedno zajímavé místo. Jmenuje se Petrovy kameny Very Happy


Super, a vy ste to už vyprázdnili? Myslela som, že to máte obsadené ako trvalé bydlisko Cool
Odpovědět 
Luci + 4



Založen: 12.08.2007
Příspěvky: 329

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 6. 2012 19:55:41
Odpovědět s citátem

mystiquefleur napsal:
Dámy April, Luci+4, Ivo Goli a možná i nějaké další (ne však všechny). Vřele Vám doporučuji sejít se a společně poklábosit. V Jeseníkách, kousek od Pradědu, se nachází jedno zajímavé místo. Jmenuje se Petrovy kameny Very Happy


Pozdě. Scházíme se tam již dávno a pravidelně. A rády.
Právě jsme svolaly mimořádný slet, kromě radostného křepčení kol ohně a výměny receptů na zvláště vydatné lektvary je na programu také rokování o změně dosavadního názvu "Společenstvo meger, ježibab a čarodějnic". Navrženy jsou dva nové názvy - Sesterstvo kočičí pracky nebo Spolek odvržených konzumentek. Very Happy
_________________
Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici...Sad Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
motty



Založen: 05.09.2011
Příspěvky: 19
Bydliště: Rokytnice

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 6. 2012 19:57:34
Odpovědět s citátem

Luci + 4 napsal:
mystiquefleur napsal:
Dámy April, Luci+4, Ivo Goli a možná i nějaké další (ne však všechny). Vřele Vám doporučuji sejít se a společně poklábosit. V Jeseníkách, kousek od Pradědu, se nachází jedno zajímavé místo. Jmenuje se Petrovy kameny Very Happy


Pozdě. Scházíme se tam již dávno a pravidelně. A rády.
Právě jsme svolaly mimořádný slet, kromě radostného křepčení kol ohně a výměny receptů na zvláště vydatné lektvary je na programu také rokování o změně dosavadního názvu "Společenstvo meger, ježibab a čarodějnic". Navrženy jsou dva nové názvy - Sesterstvo kočičí pracky nebo Spolek odvržených konzumentek. Very Happy


Luci, nezapomínej na mne, pěkně prosím Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Luci + 4



Založen: 12.08.2007
Příspěvky: 329

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 6. 2012 20:05:42
Odpovědět s citátem

motty napsal:
Luci + 4 napsal:
mystiquefleur napsal:
Dámy April, Luci+4, Ivo Goli a možná i nějaké další (ne však všechny). Vřele Vám doporučuji sejít se a společně poklábosit. V Jeseníkách, kousek od Pradědu, se nachází jedno zajímavé místo. Jmenuje se Petrovy kameny Very Happy


Pozdě. Scházíme se tam již dávno a pravidelně. A rády.
Právě jsme svolaly mimořádný slet, kromě radostného křepčení kol ohně a výměny receptů na zvláště vydatné lektvary je na programu také rokování o změně dosavadního názvu "Společenstvo meger, ježibab a čarodějnic". Navrženy jsou dva nové názvy - Sesterstvo kočičí pracky nebo Spolek odvržených konzumentek. Very Happy


Luci, nezapomínej na mne, pěkně prosím Smile


Motty, šmarjááá, omluva, omluva, omluva přehluboká, oprava:

Pozdě. Scházíme se tam již dávno a pravidelně. A rádi.
Právě jsme svolali mimořádný slet, kromě radostného křepčení kol ohně a výměny receptů na zvláště vydatné lektvary je na programu také rokování o změně dosavadního názvu "Společenstvo meger, ježibab, ježidědků a čarodějnic". Navrženy jsou dva nové názvy - Sesterstvo kočičí pracky nebo Spolek odvržených konzumentek a konzumenta. Very Happy[/quote]

Motty, uznej, měnit kvůli jednomu členovi statut "Sesterstvo" je nesmysl. Tak holt budeš taky sestra, noooo.
_________________
Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici...Sad Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
motty



Založen: 05.09.2011
Příspěvky: 19
Bydliště: Rokytnice

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 6. 2012 20:06:28
Odpovědět s citátem

v pohodě, klidně budu čestná sestra Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další



Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (35x)
2
Seznam hřbitovů pro zvířata, krematorií ... (18x)
3
Tristis eris, si solus eris - Bude Ti teskno, ... (17x)
4
Je libo pouzdro na telefon s kočičím zadečkem? (13x)
5
Britská krátkosrstá kočka (13x)
6
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (13x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top