Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Špatná srst

Fórum: Srst, kůže

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
eilleen



Založen: 17.06.2012
Příspěvky: 3

Předmět: Špatná srst
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 6. 2012 17:59:28
Odpovědět s citátem

U našeho 6letého kocourka Hajánka stále řešíme problém se zhoršenou srstí, má ji poslední měsíce takovou suchou, bez živin a když sedí vypadá jako dikobrazík. Také často cuká s kůží. Bohužel z rozboru krve, RTG,sona a dalších vyšetřeních nevyšlo nic najevo, nevíme co je skutečnou příčinou. Byla mu ale zjištěna snížená funkce štítné žlázy, na základě toho začal brát malou dávku EUTHYROXU, po opakování testu po 3 týdnech jsou ale hodnoty u štítky v normě, takže nám paní doktorka navrhla Euthyrox postupně vysadit a udělat testy znovu. Má také problémy se stolicí, kakat chodí tak 1x za 2dny a stolice je vždy hodně objemná a pevná, občas se objeví trochu krve. Krmíme RC gastro intestinal společně s bezobilnými granulemi a občas nějakou konzervičku od Bozity nebo Porty21. Mám pocit, že jeho stav může souviset se stresem, protože jsme si přinesli před téměř 2 roky do bytu dva malé kocourky, kterých jsme se ujali. Hajánek je občas napadá a je při tom takový nervní, netuším kdy je to hra a kdy je to více. Zkusila jsem dát Feliway do zásuvky do obýváku, ale změnu zatím nepozoruji. Zkusíme ještě poslat trus do laborky tak snad něco zjistíme. Napadlo mi také dávat mu speciální krmení od RC Royal Canin VD Feline Calm, nemáte s nimi někdo zkušenost? Mohly by mu pomoci na psychiku. Děkuji všem za rady Very Happy
_________________
Eilleen, Hajánek, Moureček a Kulíšek
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Špatná srst
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 6. 2012 18:44:56
Odpovědět s citátem

Možná by to chtělo ke granulím na citlivý žaludek dávat nějaké granule tučnější - typu Hairball nebo přímo granule na srst. Nebo podávat např. lososový olej, který prospěje i srsti. Nebo častěji podávat mokrou stravu (konzervy, kapsičky).

Podle té stolice bych řekla, že ta strava je pro něj asi příliš suchá a stolice není zvlhčená a hůře prochází střevy, zjednodušeně řečeno - lehká zácpa.

Asi bych začala tedy změnou stravy.

Např.:
http://www.krmivo-brit.cz/ostatni-potreby-pro-psy-a-kocky/brit-care-salmon-oil/76
http://www.royalcanin.cz/kocky/produkty/krmiva-v-chovatelskych-potrebach/kocka-starsi-1-roku-se-specifickymi-potrebami/intense-hairball-34.html
http://www.royalcanin.cz/kocky/produkty/krmiva-v-chovatelskych-potrebach/kocka-starsi-1-roku-se-specifickymi-potrebami/hair-.html

Jinak Maxíš je občas taky nervní, ale je to takový konstantní stav. Pokud je jinak kocourek OK, nemyslím, že by bylo třeba podávat nějaké granule na nervy. Jinak pokud kocourek má sklony k zácpě, může být nevrlý i z důvodu tlačení bříška.
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
RadkaK



Založen: 17.07.2007
Příspěvky: 382
Bydliště: Červený Kostelec - Náchodsko

Předmět: Re: Špatná srst
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 7. 2012 11:46:43
Odpovědět s citátem

Možná to bude znít blbě, ale kontrolovali jste třeba jestli nemá blechy? Nám kocour začal hrozně rychle hubnout a pořád jsme nemohli přijít na to proč. Byl nevrlý, smutný, srst měl hroznou a nechtěl skoro jíst. Nechala jsem mu i vyčistit zuby ultrazvukem a vyléčili jsme zánět dásní. Pořád nechtěl jíst. Krevní testy neukázaly vůbec žádné nedostatky. Protože dostával pravidelně Frontline, tak mě ani nenapadlo, že by mohl mít blechy v tak obrovském množství. Nakonec jsme ho odblešili Strongholdem a do 14 dnů je to zase veselý, mazlivý a hladový kocour a srst se mu taky mnohem zlepšila. Ono je většinou něco trápí ale neumí nám to říct, musíme si všímat a pátrat.
S tou zácpou souhlasím, že to chce víc mokré stravy.
_________________
Radka a kočičáci
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
eilleen



Založen: 17.06.2012
Příspěvky: 3

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 7. 7. 2012 22:09:52
Odpovědět s citátem

Omlouvám se za tak pozdní reakci na Vaše příspěvky, ale internet se nekamarádil Confused April děkuji moc za tipy ohledně stravy, lososový olej je na cestě, ten určitě budu dávat společně s yuccou, kterou už dostává. V Sevaronu byl udělán rozbor trusu u Hajánka a byla zjištěna dysmikrobie, ale netuším jak k tomu mohlo dojít. Od té doby, co jsme přinesli koťátka domů byl asi na nervy z nich a stres mohl hodně způsobit, ta srst se mu asi zhoršovala postupně od té doby, ale zase jsou dny, kdy se mají myslím rádi takže těžko říci. Ona psychika dělá hodně. Při první prohlídce mu vetka zjistila mírní zánět dásní, na ten dostal tuším na 3týdny STOMORGYL a také poté dostal ještě Convenii kvůli mírně ucpanému nosíku, to už má ale dlouho, z nosíku mu ale nikdy neteklo ani z očí. Po dobrání těchto ATB jsem do něj dostala asi na 4dny Protexin Pro-kolin, ale více jsem mu nedávala. Tak jestli to způsobilo, že nemá mikroflóru netuším. Každopádně paní Dita doporučila dávat spíše než granule Intestinal od RC např. bezobilné od Applaws nebo české Brit care. Je pravda, že ty intestinalky mají malý obsah bílkovin a někde jsem četla na oslabený imunitní systém (což je asi u Hajánka dost pravděpodobné) jsou dobré granule s vysokým podílem bílkovin. Nemáte takovou zkušenost?
Jinak Radko ty blešky snad nejsou příčinou, protože Stronghold jsme mu tenkrát dávali a měsíc poté ještě Profender tak snad je nemá, ale určitě se ještě raději prohrábnu kožíškem, i když to dělám vlastně průběžně a ještě jsem si nevšimla. Kdo ví co je příčinou jeho problémů, proč nemá mikroflóru a proč je asi i imunita slabší. Jinak tu štítku má podle výsledků v normě, ale nevím jestli díky tomu Euthyroxu, který stále bere nebo je to jiný důvod. Od paní Dity vyzkoušíme 14denní kůru Aloe+kolostrum+probiotika a uvidíme jak to zabere, poté asi necháme udělat znovu testy na krev a štítku a uvidí se jak s těmi prášky, jestli je opravdu nutné, aby je bral. Je to opravdu na palici Confused DÍKY ZA JAKÉKOLIV POSTŘEHY A RADY!!!
_________________
Eilleen, Hajánek, Moureček a Kulíšek
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
eilleen



Založen: 17.06.2012
Příspěvky: 3

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 7. 7. 2012 22:11:33
Odpovědět s citátem

Ještě dodatek, ke granulím dostává také konzervičky a kapsičky, aby měl i mokrou stravu, bohužel např. bílý jogurt do něj nedostanu, i když by mu myslím dost pomohl, je to dost svéhlavý kocourek Smile
_________________
Eilleen, Hajánek, Moureček a Kulíšek
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
LA



Založen: 27.05.2012
Příspěvky: 12

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 8. 7. 2012 11:08:28
Odpovědět s citátem

Jestli bral ATB, mohl by to být hlavní důvod chybějící mikroflóry. Antibiotika s ní vždycky zahýbou. Když nechce jogurt, byl by ochoten jíst zakysanou smetanu nebo acidofilní mléko?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 8. 7. 2012 13:05:50
Odpovědět s citátem

Osobně si nemyslím, že by ta nerovnováha ve střevech byla nějaká katastrofální, všeobecně po antibiotikách (což jste v prvním příspěvku nezmínila) dochází k určitému rozhašení trávení, tak to prostě je, nemyslím, že je třeba na to dělat nějaké rozsáhlé testy. U veterináře jsou k dostání běžně probiotika. Co se týče jogurtů a celkově lidských přípravků pro trávení, nemyslím si, že vždy mají správný efekt, už jen kvůli tomu, že 1. jsou upravené pro lidské střevní bakterie, 2. některé kočky prostě víc než na lžičku jogurtu či smetany stejně nesní.

Jinak bych byla opatrná, cpát toho do kocourka "moc" přípravků. Ačkoliv všechno je rádoby zdravé, přírodní, prospěšné, myslím, že by se obnova střevní mikroflory měla taky trochu nechat na samotné kočce a jen ji povzbudit např. těmi probiotiky přímo pro zvířata. Všechny ty aloe, kolostra, jogurty jsou sice hezké, ale to tělo si musí poradit taky tak trošku samo.
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
ZdenkaP



Založen: 08.06.2007
Příspěvky: 466
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 10. 7. 2012 0:00:51
Odpovědět s citátem

Já bych srst v tomto případě přičítala hlavně problémům se štítnou žlázou. Pokud má dnes hodnoty v pořádku, je to díky euthyroxu a nepovažovala bych za dobré ho vysazovat. Srsti trvá dost dlouho, než se srovná. Intestinální diety bývají většinou pro kratší užívání - je dost možné, že toho na něj už bylo prostě moc (moc veterinářů zajícova smrt Razz ) Určitě není dobré změnit krmivo naráz, stolice i 1x za 2 dny je v normě, ale v normě není krev ve stolici. Takže lososvý olej ano, euthyrox ano, prohlédnout kožíšek na blechy (chodí ven??) - ani Stronghold je nemusí všechny pobrat, Profender už vůbec ne, ten je na vnitřní parazity - to by mohlo být ono cukání kůží..
Já bych to asi řešila tak, že bych přestala tolik kocourka pozorovat a nechala tomu volný průběh, pokud se s ostatními kočičáky nebije natvrdo -a to byste zcela jistě poznala. Feliway do zásuvky má samozřejmě omezenou účinnost podle velikosti místnosti a taky větrání, otevřených dveří apod., zkusila bych spíše ve spreji, nastříkat do dlaně a potřít tím kocourkovi i těm dvěma potřít tvářičky. Je vidět, že je teď docela rozhozený, takže na nastartování vlastní imunity bych opravdu zkusila 14denní kůru colostrem, zatím ničím jiným, nevěděla byste pak, co zabralo a co ne. Stresem jsou pro něj jistě i návštěvy veta a odběry krve, nevím, jak často TSH kontrolujete, je to samozřejmě třeba pro vybalancování dávky euthyroxu, ale pak bych interval po dohodě s vetem prodloužila (já taky chodím na kontrolu jen 2x do roka..). Máte stále stejného veta, nebo jste je měnila? To taky nekdy bývá důležité info... Snad si z našich rad něco vyberete...
_________________
Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz

Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (33x)
2
Tristis eris, si solus eris - Bude Ti teskno, ... (17x)
3
Seznam hřbitovů pro zvířata, krematorií ... (17x)
4
Je libo pouzdro na telefon s kočičím zadečkem? (13x)
5
Britská krátkosrstá kočka (13x)
6
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (13x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top