Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Co s kotětem během 10 denní dovolené


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
mentyska



Založen: 17.07.2012
Příspěvky: 1

Předmět: Co s kotětem během 10 denní dovolené
PříspěvekPřitlapkováno: 17. 7. 2012 17:09:16
Odpovědět s citátem

Ahojky Smile Před týdnem jsem si přivezla domů dvouměsíční koťátko. Teď řeším problém - druhý týden v srpnu jedu na 10 denní dovolenou do Chorvatska a nevím, co s koťátkem.Nabízí se dvě možnosti:
1)Koťátko nechám doma a každý den za ním na chvíli přijde moje kamarádka.Pohrát si,dát jídlo,pití atd.Pár lidí mi tuhle možnost doporučovalo.
2) Dám ho k jiné kamarádce k ní domů.Tu kamarádku ale neznám tak dobře a moc se mi jí kotě svěřovat nechce.

Jsem tedy spíš pro první možnost,ale nebude tu kočičcce smutno?

Byla bych ráda za vaše názory případně zkušenosti.

Díky Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Co s kotětem během 10 denní dovolené
PříspěvekPřitlapkováno: 18. 7. 2012 5:54:18
Odpovědět s citátem

Můj názor se Vám líbit nebude, ale budiž to informace pro ostatní, kteří plánují pořízení zvířete a nezkoordinují své osobní plány.

Dvouměsíční kotě klidně ještě měsíc mohlo zůstat u kočky a nemusela jste řešit uvedený problém, to v prvé řadě.
V druhé řadě - když už si pořizujete kotě, zvláště berete-li si ho ve dvou měsících, je třeba, abyste se mu věnovala, byla doma, vyjistila, kam všude může kotě zalézt, kam dát nějaké překážky, co dát z dosahu, seznámit se s kotětem, naladit se na stejnou vlnu, kotě usměrňovat a zároveň mu nahrazovat kočičí mámu, atp. ne odjet na dovolenou. Naplánovat si dovolenou, když si máte domů přivést zvíře byla hloupost.

Osobně bych kotě rozhodně nenechala doma samotné (s občasnými návštěvami) - bude mu smutno a bude vymýšlet lotroviny, při kterých se může zranit, je malé, všude vleze a opravdu je třeba se takovému kotěti plně věnovat. Vím, jaké to bylo, když jsme si domů přinesli Maxíše, neměla bych ani to srdce od něj odejít, jak byl roztomilý a jak s námi chtěl být. Navíc bych i řekla, že první společné týdny utváří vzájemný vztah mezi kotiskem a Vámi.

No stalo se. Ani jedno Vámi navrhované řešení není dobré; zvažte, zda nemáte někoho, kdo by byl ochotný se k vám na těch 10 dní nastěhovat - maminka, sourozenec, ... nebo kotě svěřit někomu, kdo je Vám bližší než zmiňovaná kamarádka, případně zkusit domluvit, že na těch 10 dní dáte kotě zpět majitelům.
Tohle je docela nepříjemná prekérka, které se musí předcházet, jakmile máte zvíře doma, musíte myslet i na jeho zajištění a musíte něco obětovat.
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
RadkaK



Založen: 17.07.2007
Příspěvky: 382
Bydliště: Červený Kostelec - Náchodsko

Předmět: Re: Co s kotětem během 10 denní dovolené
PříspěvekPřitlapkováno: 18. 7. 2012 21:17:16
Odpovědět s citátem

Souhlasím s April.
V první řadě bylo velmi nezodpovědné pořídit si takhle malé kotě a ještě si naplánovat dovolenou.
Dospělá kočka by to asi v pohodě zvládla, i když by na vás asi taky byla naštvaná, ale kotě v tomhle stáří je asi jako dítě do první třídy možná i menší a to opravdu nemůžete nechat bez dozoru samotné doma.
Ani jedna z těch dvou variant není dobrá, opravdu bych si spíš někoho zodpovědného nastěhovala na těch 10 dní k sobě domů a nebo požádala chovatelku kotěte o pohlídání. Vzhledem k tomu, že vám kotě dala tak malé, si myslím, že tam ochota nebude, ale třeba se mýlím.
Vím, že tohle jste jistě slyšet nechtěla, ale pořízení kotěte nebo jiného zvířátka je velká zodpovědnost a ta vaše dovolená opravdu není moc šťastné řešení. Sad
_________________
Radka a kočičáci
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
jana_brno
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 18. 7. 2012 21:55:30
Odpovědět s citátem

Ehm, je fakt nutné tazatelku zasypat výtkami o nezodpovědnosti? Confused Ví, že to je problém, a snaží se tu najít řešení. Hádám že dovolenou má naplánovanou už dlouho dopředu a kotě do toho prostě přišlo. Ne všecko člověk může naplánovat, jak by chtěl...

(Já sama jsem třeba přivezení kočky odložila právě až po dovolené, ale co já vím, jestli mě chvíli na to nepošle šéf na služebku? A to může...)

Ještě mě tedy napadlo - co třeba kočičí hotely? Ty "obvyklé" by asi pro kotě nebyly nic moc, ale některé nabízejí i umístění v náhradní rodině, a co jsem se tak dívala na ceny, není to taková pálka (240-280 na den). Není to pravda ideální, ale zase vědí, jak se o kočku postarat. Mohlo by tohle být řešení?
Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 19. 7. 2012 6:21:50
Odpovědět s citátem

Pokud to hodnotíte jako výtky, prosím, ale mohu jen konstatovat - ano, je to nutné, a to z toho důvodu, že dvouměsíční, tříměsíční kotě nejde odložit, když se mi to zrovna nehodí. Nejde tak odložit ani kočku, ani psa ... a není to psáno jen pro tazatelku, ale i pro ostatní čtenáře a zájemce o kotě, když to situace umožňuje, je třeba prostě pořízení zvířete plánovat.

Dle popisu - "před týdnem jsem si přivezla" předpokládám, že šlo o plánovaný krok a ne z kategorie "náhodou se mi zjevilo přede dveřma kotě".

Mimochodem - tříměsíční, zřejmě ještě nedoočkované kotě, které vyžaduje pozornost do kočičího hotelu nebo do péče a případně k neznámým kočkám nikdo soudný nevezme. Tuhle variantu jsem ani nenavrhovala, nepřijde mi vůbec šťastná a u malého kotěte i zdravotně dost nejistá.

Zrovna minulý týden jsem docházela kamarádce za třema kočkounama a můžu říct, že to jsou dospělí kluci, znají mě a stejně bylo snadné číst z jejich chování, že to není ono. Vyčistit záchůdky a doplnit misku zvládne ledaskdo, ale vlastní lidi jsou vlastní.
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Jana.k



Založen: 13.07.2012
Příspěvky: 36
Bydliště: Terst

Předmět: kote a dovolena
PříspěvekPřitlapkováno: 19. 7. 2012 6:25:25
Odpovědět s citátem

Krasne rano vsem,
bohuzel i ja naprosto souhlasim s ostatnimi nazory, i kdyz dovolena byla uz treba zaplacena atd., tak v tom pripade melo pockat kotatko, nic by se nestalo, kdyby bylo jeste mesic u mamy ba naopak..
Musime si uvedomit, ze prichod takhle maleho kotatka domu je jako prichod miminka, je pro nej vsechno nove, neciti se jiste, potrebuje nasi 100% spolecnost a ochranu!
Od tedka kazdopadne budete muset dobre zvazovat kdy a hlavne KAM na dovolenou.. nastesti uz je hodne mist, kde zviratka prijimaji bez problemu, ale urcite je treba se predem informovat a vse dobre zorganizovat, nepodcenujte to!
I nasi rodina se tento rok rozrusta o dve nova kotatka a ujistuji Vas, ze jsme se na to hodne (HODNE) predem dukladne pripravili, nejsou to nase hracky, jsou to clenove rodiny!!
Krasny den vsem Very Happy
_________________
Jana & Melody & Sunshine
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
jana_brno
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 19. 7. 2012 9:36:25
Odpovědět s citátem

K tomu jen dodám - zakladatelka se nezmiňovala, ale pokud to kotě bylo dvouměsíční, tak "klidně počkat u mámy" asi nemohlo - někdo ho asi hodně rychle lifroval pryč, jinak by u té mámy prostě ještě bylo.

Pokud se zakladatelka kotěte ujala třeba proto, že jinak by ho někdo utopil nebo prostě po vesnicku hodil do pytle a třískl s tím o beton, ... pořád by byla ona ta nezodpovědná? Nevíme to tu nikdo krom ní, tak bych navrhla nesoudit.

Proč se do toho pletu... Už proto, že sama s kočkou v bytě začínám, si její situaci dovedu představit - u našich jsme kočky na zahradě mívali, ale je to něco jinýho, takže jsem do jisté míry nováček. A tak jsem se začala ptát na diskusích co a jak a povím vám, tam, kde byla hromada chytrých prudičů, podle kterých jsem nezodpovědná blbka, jsem už ani nepáchla. Já jsem se ptala proto, že jsem nevěděla a abych se dozvěděla - a sesypaly (ženské) se tam na mě jak vosy. Pozor, neříkám, že stejně vyznívá toto téma - ale trošku se tomu už blíží. Tak bych navrhla spíš zakladatelku nasměrovat k tomu, jak toto řešit, než jí vysvětlovat, jak je blbá, že si dovolila mít v plánu dovolenou (ó hrůzo) a do toho nechat přijít kotě.
Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 19. 7. 2012 9:54:31
Odpovědět s citátem

Víte Jano, Vaše reakce na zřejmě mé připomínky vyznívá (ostatní se v podstatě přidali k mému názoru), že jsem teda ten prudič a vosa. A ať jsem napsala cokoliv nesoudím a nenapsala jsem nic o "blbosti", to jsou pouze Vaše slova.

Mimochodem - tazatelku jsem nasměrovala, jak to řešit a v podstatě, že ideální řešení v tomhle okamžiku už není, a upozornila jsem, že se jí má reakce líbit nebude, a podotkla jsem, že je to upozornění pro další plánovače pořízení koček. Je v tom obsaženo něco, čemu nerozumíte a co odporuje Vašim "požadavkům" na radu?

A jen dodám, že od pořízení koček jsme na déle než dva dny byli z domu 2x, jednou se k nám nastěhoval bratr, podruhé velmi dobrá kamarádka chodila co dva dny, ale k již dospělým dvěma kočkám. Kotě bych doma nikdy samotné více než pár hodin nenechala. Výhodou u nás zřejmě tedy je, že holt nejsme cestovatelé.

Víc nemám, co psát, nehodlám číst příspěvky, jak jsem nechápavá vosa, která prudí ostatní, přičemž svými příspěvky se snažím jen ukázat na chyby, kterých se dotyčný dopustí, poradit v prekérní situaci, a současně informovat ostatní, jak chybám předcházet.

A jen dodám, že na většině for to funguje stejně, ovšem tady dojde i na rady. A je mi líto, ale nebudu chválit člověka, který chce nechat doma samotné dvouměsíční kotě, jak to skvěle naplánoval, ať už ke kotěti přijde jakkoliv.
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
jana_brno
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 19. 7. 2012 10:52:29
Odpovědět s citátem

April, záměrně jsem zdůraznila, že "Pozor, neříkám, že stejně vyznívá toto téma - ale trošku se tomu už blíží."

Tebe (že tykám - v povídání si tykáme, proč tady přecházet na vykání?) jsem za prudící vosu neoznačila - to ty dámy, co se na mne sesypaly jinde. A to bylo ještě jiné kafe. Smile

Mně původní tazatelka přijde jako holka, co nějak přišla ke kotěti a s rodičema má jet na rodinnou dovolenou. No tak prostě neví, no. Ale i když vidím, že se jí to sešlo dost blbě a zajistit starost o kotě teď bude komplikované, tak pořád mám uznání, že si to kotě k sobě vzala.

Protože pořád lepší než ten pytel a třísknutí o beton. To se s těma neudanýma dělá.
Odpovědět 
Jana.k



Založen: 13.07.2012
Příspěvky: 36
Bydliště: Terst

Předmět: dovolena
PříspěvekPřitlapkováno: 19. 7. 2012 15:29:35
Odpovědět s citátem

Zdravim,
chtela jsem jak tazatelce, tak Jane z Brna rici, ze my tady nikoho nesoudime, naopak, vyjadrujeme jen nase nazory a snazime se poradit Smile
Na tomto foru vidim hodne dobrych lidi a malo prudicu a vos atd...
Kazdopadne ten, kdo tazatelce kote prodal, nebyl seriozni, spolehlivy chovatel neda kote pryc ve dvou mesicich veku.. no, ale ted uz je zbytecne plakat nad rozbitou vazou, uz se stalo, ale o to vic je ted nutne, aby se mu tazatelka dostatecne venovala.
Kocici hotel bych vzhledem k veku (a nejen to) nedoporucovala..
_________________
Jana & Melody & Sunshine
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
jana_brno
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 19. 7. 2012 17:32:42
Odpovědět s citátem

Tei, je ta tvá ironie vůči mně nutná? Chápu že tě asi něčím štvu (byť nevím čím), ale jsi mimo.

Naopak jsem argumentovala právě z pozice "nováčka" - vím, jak to na někoho bez zkušeností působí, když dostane takovou sodu. PROTO jsem se ozvala. A taky že jo, holka sem přišla, zeptala se a už se nevrátila.

Jinde na ni byli "milí" (jak mi pak dala link April), tam diskutovat zůstala - a rozhodla se to kotě nechat doma a jet. S trochou zdejší diplomacie to mohlo dopadnout jinak - protože tady, ne na blbém omlazení.cz, může dostat pořádné rady, ne smyšlenky a poplácávání po zádech. Kteréhož se jí dostalo na omlazení a skončila s názorem, že kotě nechat doma a jet je nejlepší řešení.

Tei, neříkala jsem nikomu, že jejich názory a zkušenosti jsou špatné. Zkušenosti a rady jsem nehodnotila, protože sama nevím. Ovšem dost nešťastný byl přístup.

Čímž za sebe v téhle diskusi končím, třeba vás někoho napadne příště zkusit to jinak.
Odpovědět 
Jana.k



Založen: 13.07.2012
Příspěvky: 36
Bydliště: Terst

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 19. 7. 2012 18:08:49
Odpovědět s citátem

Jani - zkusit to jinak..? to znamena co? nerict ji pravdu? kdyby byla inteligentni, pochopila by to, co jsme se ji snazili poradit..
Je mi lito kotatka, to pekne zacina v nove rodine..ale ono se to pozdeji vrati a ona si toho vsimne. ale to je kazdeho osobni rozhodnuti.
Dobre rady teda dostala.. Sad
_________________
Jana & Melody & Sunshine
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Betty



Založen: 13.03.2008
Příspěvky: 446
Bydliště: Chouzavá

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 19. 7. 2012 19:46:44
Odpovědět s citátem

Jano zkusit to jinak? Poplácat jí taky po ramenou a říct, ať jede, že to kotě doma samo zvládne? Chtěla radu a dostala jí. Udělala chybu, o které doufám, nevěděla. Zkušení jí tady tu chybu odhalili. Rozhodnutí je samozřejmě na ní. Ale bohužel to odnese to malé kotě.

Pokud je to zodpovědná osoba a bere kotě jako člena rodiny, měla by oželet dovolenou a zůstat s prckem doma. To je jediné východisko ze situace. Vše ostatní je pro kotě špatně. I kdyby se někdo nastěhoval na dobu dovolené k ní domů, kotě si bude zvykat na novou osobu a utvářet si vztah k této osobě. Pokud chci s kotětem žít já, je nutné, abych s ním byla co nejvíce já. To je můj názor.
_________________
Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo

Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 19. 7. 2012 21:08:14
Odpovědět s citátem

Sleduji tady tu diskusi a musím říct, že i já se přidám k oněm vosám a prudičům. Naše dovolené skončily pořízením třetí kočky. Když jsme měli jen dvě, Adama a Kludíka, tak jsme jeli na dovolenou s nimi, a bylo to super. Kluci si přes den vystačili sami, váleli se v naší posteli, lozili po šplhadle-i to jsme jim vzali s sebou, opalovali se na širokém parapetu a sledovali cvrkot venku-byli jsme v přízemí-a když jsme přišli, tak se vrhli na nás a v noci spali s námi.

Byla to naše poslední dovolená, protože pak začaly kočky přibývat a teď to prostě už nejde jen tak na týden odjet. Občas odjíždím na den, dva já, třeba na výstavy, ale manžel zůstává doma a o naše kočky pečuje s láskou.

Nedokázala bych odjet a malé kotě nechat doma samotné. Ale nechci ani soudit, neznám okolnosti, za kterých kotě přišlo, třeba doopravdy bylo třeba vzít ho hned, protože by mu jinak hrozil zmar, a dovolená už byla zaplacená, a může to být drahá dovolená, takže soudit nechci. Ale každé řešení je špatné řešení, u takového mrněte je týden dlouhá doba a když bude doma kotě samo, slečna se asi po návratu nebude stačit divit.

Já osobně bych se snažila najít někoho, kdo by si kotě vzal na tu dobu k sobě, tohle vidím jako to nejmenší zlo.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
LA



Založen: 27.05.2012
Příspěvky: 12

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 7. 2012 5:34:22
Odpovědět s citátem

jana_brno napsal:
Jinde na ni byli "milí" (jak mi pak dala link April), tam diskutovat zůstala - a rozhodla se to kotě nechat doma a jet. S trochou zdejší diplomacie to mohlo dopadnout jinak - protože tady, ne na blbém omlazení.cz, může dostat pořádné rady, ne smyšlenky a poplácávání po zádech. Kteréhož se jí dostalo na omlazení a skončila s názorem, že kotě nechat doma a jet je nejlepší řešení.


Question A nezůstala tam hlavně proto, že tam jí říkaly to, co chtěla slyšet?
(Nikoho neobviňuji, nechci nikoho urážet, jen se ptám.)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Betty



Založen: 13.03.2008
Příspěvky: 446
Bydliště: Chouzavá

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 7. 2012 9:21:44
Odpovědět s citátem

LA napsal:
jana_brno napsal:
Jinde na ni byli "milí" (jak mi pak dala link April), tam diskutovat zůstala - a rozhodla se to kotě nechat doma a jet. S trochou zdejší diplomacie to mohlo dopadnout jinak - protože tady, ne na blbém omlazení.cz, může dostat pořádné rady, ne smyšlenky a poplácávání po zádech. Kteréhož se jí dostalo na omlazení a skončila s názorem, že kotě nechat doma a jet je nejlepší řešení.


Question A nezůstala tam hlavně proto, že tam jí říkaly to, co chtěla slyšet?
(Nikoho neobviňuji, nechci nikoho urážet, jen se ptám.)



Většinou to tak je, že si každý vybere ne tu nejlepší radu pro kočku, ale tu nejlepší radu pro sebe. A tak to bude asi i v tomto případě.
_________________
Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo

Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Luci + 4



Založen: 12.08.2007
Příspěvky: 329

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 7. 2012 21:02:37
Odpovědět s citátem

LA napsal:
jana_brno napsal:
Jinde na ni byli "milí" (jak mi pak dala link April), tam diskutovat zůstala - a rozhodla se to kotě nechat doma a jet. S trochou zdejší diplomacie to mohlo dopadnout jinak - protože tady, ne na blbém omlazení.cz, může dostat pořádné rady, ne smyšlenky a poplácávání po zádech. Kteréhož se jí dostalo na omlazení a skončila s názorem, že kotě nechat doma a jet je nejlepší řešení.


Question A nezůstala tam hlavně proto, že tam jí říkaly to, co chtěla slyšet?
(Nikoho neobviňuji, nechci nikoho urážet, jen se ptám.)


LA, myslím, že jsi tzv. udeřila hřebík na hlavičku.

Mmch, věta "byli tam na ni milí a tak tam zůstala" mne pobavila, neb něco podobného už tu bylo...

Jano z Brna, možná, že až budeš konečně mít kočku - doma, v každodenním vztahu, kontaktu a také zodpovědnosti, budeš některé věci - včetně zde popisované situace - posuzovat a vnímat trochu jinak. Věci nahlížené z teoretického hlediska bývají hodně jiné, než potom skutečný život přinese...a zvláště u tak nevyzpytatelných osobností, jakými kočky jsou.

Pokud jde o naznačování jakéhosi prudění - nic takového tu není, jsou tu jen naprosto pragmatické odpovědi a rady. A konkrétně u April musím, jako už po asi stopadesátéosmé, ocenit nejen její až neuvěřitelné znalosti a schopnost podat tu nejlepší radu, ale také schopnost vystihnout podstatu a napsat ji korektně, ale bez příkras...

Docela by mne zajímalo, co ti "milí" kočkomilové slečně či paní tazatelce ohledně desetidenního odloučení od kotěte poradili....
_________________
Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici...Sad Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
jana_brno
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 7. 2012 9:24:40
Odpovědět s citátem

To je JAK DO DUBU... pardon, už. Nechtěla jsem sem už psát, ale fakt bych si musela sedět na rukách.

Neříkám poplácávat dotyčnou po ramenou a říkat jí TO, CO CHCE SLYŠET, nejde mi o to, CO jí tu kdo radil (to je v pořádku), ale JAK.

Stačilo spolknout a nechat si od cesty tunu výčitek, jak je nezodpovědná, jak bylo hloupé něco si plánovat, a zůstat jen u konkrétních rad, co udělat.

Takže se tu NEBAVÍM O TOM, CO S KOČKOU. To už má dotyčná dávno vyřešené. Btw Luci, poradili jí tam, že je OK kotě nechat doma a jet. To jsem ale psala.

Ona si dotyčná mohla tu radu vybrat TADY a byla by to lepší rada, než na blbém omlazení.cz, že.

Už chápete, čím mě tahle diskuse naštvala? Já se to OPRAVDU snažím vysvětlit co nejsrozumitelněji, ale už mám dojem, že se to někomu NECHCE pochopit. Ono to není napsané tak, že by tomu NEŠLO rozumět. Confused
Odpovědět 
Betty



Založen: 13.03.2008
Příspěvky: 446
Bydliště: Chouzavá

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 7. 2012 12:01:28
Odpovědět s citátem

jana_brno napsal:
To je JAK DO DUBU... pardon, už. Nechtěla jsem sem už psát, ale fakt bych si musela sedět na rukách.

Neříkám poplácávat dotyčnou po ramenou a říkat jí TO, CO CHCE SLYŠET, nejde mi o to, CO jí tu kdo radil (to je v pořádku), ale JAK.

Stačilo spolknout a nechat si od cesty tunu výčitek, jak je nezodpovědná, jak bylo hloupé něco si plánovat, a zůstat jen u konkrétních rad, co udělat. Confused



Stejně tak mě to připadá, že je to jako do dubu. Ono právě to všechno kolem je hodně důležité. Pro tazatelku už moc ne, ta už tu chybu zpět nevezme. Ale jak již bylo psáno, toto forum čte spousta dalších lidí, kteří si kočku teprve chtějí pořídit a tato rizika si prostě neuvědomí. Teprve když si je přečtou jim dojde, že i takové věci jako dovolená je potřeba plánovat, pokud si chci pořídit kočku a počítat s tím, že když se kočka stane součástí mého života, bude nutné to řešit a přemýšet o tom jinak než dřív. A to že se tady "nemaže med kolem huby"? No zaplať pán bůh. Roztékajících webů a fór je spousta. Tady se dávají rady a pravda se říká tak jak je. Někdy je holt nepříjemná, ale takový je život. A protože jde o živé bytosti a navíc zde většinou lidí nesmírně milovaných, žádné příkrasy nejsou na místě.
_________________
Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo

Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Jana.k



Založen: 13.07.2012
Příspěvky: 36
Bydliště: Terst

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 7. 2012 14:00:19
Odpovědět s citátem

Betty naprosty souhlas!
_________________
Jana & Melody & Sunshine
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 7. 2012 19:10:11
Odpovědět s citátem

Jano (Brno), nemůžete ale po nikom chtít, aby radil tak, jak by se to líbilo zrovna Vám, či tazateli. A že se Vám uvedená rada, či její provedení nelíbí, je jen Váš problém, přijde mi, že informační hodnotu rady většina čitatelů pochopila.
Osobně jsem tu nikdy neradila a nikdy radit nebudu tak, abych náhodou někomu nešlápla na kuří oko a ani kvůli Vám s tím začínat nebudu. Uvědomuji si, co nám vyčítáte, ale já naprosto nechápu, PROČ nám to vyčítáte.

Buď tazatel radu přijme, včetně těch, dle Vás výčitek, dle mě upozornění, a poučí se z toho nejen on, ale i ostatní, nebo pak se může jít ptát kamkoliv, protože pak vůbec nezáleží na samotné radě, ale na tom, jestli byla naservírována s patřičnou laskavostí.

Uvědomte si, že ty dle Vás výčitky, jsou pouze vyslovené chyby, kterých se tazatelka dopustila a co nedomyslela. Vyslovené jsou proto, aby každý další si nedomýšlel, co jak by měl či neměl udělat, ale aby to tu měl už napsané.

Můžu napsat, abych tedy byla věcná a "neupozorňovala na chyby", abych se náhodou někoho nedotkla:

1. buď najděte někoho, kdo se k Vám nastěhuje a o kotě se postará
2. nebo kotě někomu svěřte

Kotě by nemělo být tak dlouho doma samo.

Tak to je super rada s informační hodnotou nula nula nic.

Pochopte, že jsou lidé, kteří se ptají ne proto, aby dostali radu, ale proto, aby jim někdo potvrdil jejich postup/názor/přístup. Což byl tento případ (viz odkejvání na omlazení).
A pak jsou ti, kteří se ptají, aby dostali radu a ti pak zkousnou i to, že si přečtou, co vlastně udělali špatně, a jsou schopní se ze svých chyb poučit a můžou pak šířit rady dále, protože jim někdo řekl, KDE udělali chybu.
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Iva Goli
Anonymní





Předmět: maciatko a dovolenka
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 7. 2012 20:15:07
Odpovědět s citátem

mozem sa podpisat pod to, co napisala April, ak niekto pride na verejne forum, tak moze ocakavat rozne reakcie. ze nie su laskave? Je mi luto, aka akcia, taka reakcia. Myslim, ze dost signifikantne je i to, ze sa zakladatelka vlakna uz neunuvala nijako dalej reagovat pripadne dalej vysvetlit svoju situaciu, proste zmizla a isla si pre potlapkanie po pleci niekde inde. A tak nam ostavaju iba dohady: zachranila to maciatko a treba jej pomoct? Alebo si proste vzala dvojmesacne maciatko od niekoho, kto je este vacsi ignorant ako ona a tym padom by si mala teda fakt vstupit do svedomia a zacat sa zaoberat svojim pristupom k zivym tvorom. To sa uz asi nedozvieme, lebo vsak sa neunuvala, no.......
Odpovědět 
LA



Založen: 27.05.2012
Příspěvky: 12

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 7. 2012 8:49:10
Odpovědět s citátem

Jano z Brna, znova jsem si několikrát pročetla dotaz a bohužel... Použité výrazy na mě pořád víc působí dojmem, že se mentyska se už předem rozhodla a od nás jen chtěla vše odkývat a rozptýlil těch pár pochybností, jestli koťátku nebude smutno.
Formulace také vypadá spíše na plánované pořízení než na záchranu kotěte (i když záchrana nelze zcela vyloučit, to připouštím).

Zajímavé také je, že vůbec nepřipouští možnost zrušení dovolené. Kdyby jí zrušila ihned po příchodu kotěte domů - tj. skoro měsíc předem -, měla by šanci získat část zaplacených peněz zpátky, byť ne zcela všechny. Pokud by jí nebylo možné zrušit, stačila 1 větička. Jestli tam měla jet jako doprovod staršího nebo nemocného člověka, který nemůže jet sám, ale pobyt u moře mu prospěje, to bych pochopila, že to nelze zrušit.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
majkl



Založen: 03.08.2010
Příspěvky: 143

Předmět: Co s kotětem během 10 denní dovolené
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 7. 2012 12:16:17
Odpovědět s citátem

Nám teba hlídala kamarádka u nás a vše bylo v pořádku ,děvčata jí mají rádi,malé kotě nechat celé dny samotné není štastná volba a kord když nená kamaráda
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
ZdenkaP



Založen: 08.06.2007
Příspěvky: 466
Bydliště: Brno

Předmět: Re: Co s kotětem během 10 denní dovolené
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 7. 2012 22:11:30
Odpovědět s citátem

mentyska napsal:

2) Dám ho k jiné kamarádce k ní domů.Tu kamarádku ale neznám tak dobře a moc se mi jí kotě svěřovat nechce.

Jsem tedy spíš pro první možnost,ale nebude tu kočičcce smutno?

Byla bych ráda za vaše názory případně zkušenosti.



JANO z Brna - chtěla znát názory... Těch se jí dostalo. Sama nepřipouštěla jinou možnost, než a) nebo b), žádná z nich není pro lidi v tomto fóru přijatelná, proto jsem raději neodpovídala, taky bych byla "prudič a vosa". Takže jaká otázka, taková odpověď, kdyby se zeptala ona jinak - třeba tak, že odjet z jakéhokoliv důvodu musí a jak tedy udělat to, aby z toho kotě vyvázlo bez úhony, dostalo by se jí možná i jiné odpovědi. Kdyby napsala - kotě jsem zachránila, dali by ho sežrat psům - zase jiná situace (mmch. Vy víte, že to bylo zachráněné kotě, co by s ním praštili o beton a nikoliv třeba záměrně koupené od množitele?). Takže bez pouček pro druhé, kteří mnohdy fóra čtou PŘED pořízením kotěte, by stačilo odpovědět na otázku, zda mu nebude smutno (protože ona měla zvoleno dřív, než se ptala!!) - ANO, BYLO....
Ale od toho tu nejsme. Jsem na MK dlouho a rovnou řeknu, že je to jediný web o kočkách, na kterém jsem zůstala a který pravidelně navštěvuji - právě proto, že si tu nemažeme med kolem huby a že začátečníci, kteří opravdu chtějí slyšet radu, ji dostanou - a mnohdy se sem vrací.
Táni - a tobě bych doporučila přidat do svého skvělého článku na webu ještě variantu "budete chtít jet na dovolenou, co s kočkou..." Rolling Eyes
_________________
Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz

Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (48x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (24x)
3
Britská krátkosrstá kočka (22x)
4
Seznam hřbitovů pro zvířata, krematorií ... (21x)
5
Mňoukání a štěkání (21x)
6
Tristis eris, si solus eris - Bude Ti teskno, ... (20x)
7
Fotočlánek: Kočičí tetování trochu jinak (17x)
8
Mrouskání kočky (říje) (17x)
9
Kočičí jména (15x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top