Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Kakání a čůrání mimo WC-psychický problém????

Fórum: Toaleta

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
ffredosekk



Založen: 24.07.2012
Příspěvky: 4

Předmět: Kakání a čůrání mimo WC-psychický problém????
PříspěvekPřitlapkováno: 29. 7. 2012 13:54:44
Odpovědět s citátem

Prosím o radu....

Máme doma 3 kocoury. Dva dvouleté, z nichž jeden je kastrovaný. Třetí kocourek-Fredík, má rok a půl.Taky je kastrovaný. Bydlíme v domečku, tak, že mají volný vstup jak ven, tak domů. Dneska přemýšlím jestli nebyl od maminky odebrán brzo. Narodil se v půlce února a já jsem si ho donesla poslední týden v dubnu. Pořád jsem za ním chodila s ubrouskem, protože byl pořád pokakaný a sám si to neuměl očistit. Byla jsem něco jako jeho maminka, proto možná ke mně tak přilnul. Pokud se jsem se mu ztratila z dohledu, tak mňaukal. Když jsem dělala cokoliv na zahradě, ležel třeba pod kolečkama a jakmile jsem s nima jela na kompost, tak šel se mnou. Něco jako pejsek. Několikrát za noc chodil ven, naučil se pacičkama zaťukat na okno a já ho pouštěla neustále dovnitř a ven.

Byl to aktivníé kocourek, kolikrát jsme se mu nasmáli jak se vyblboval venku.

Začalo to cca před měsícem. Všimli jsme si doma, že Fredík má na obou očičkách vylezlé mžurky. Na veterině si ho poslechl a odešli jsme s ATB na začínající zápal plic. ATB se jmenovala NOROCLAV.
Za pět dní jsme měli jít na kontrolu. Mezítím si, ale náš kocourek začal velice často vylizovat konečník a dostal průjem. To, ale ještě pěkně chodil čůrat a kakat na záchůdek.
Na kontrole nám veterinář řekl, že má konečník i nateklý. Dostal injekci proti bolesti a takový prášek, který jsme mu dali pětkrát do papání. Bylo to na zahuštění stolice.
Konečník si přestal olizovat, ale průjem neustál. Měl i teplotu.Proto jsme přistoupili na drastičnější lék - dostali jsme do injekční stříkačky takovou vodičku, kterou jsme mu stříkali do tlamičky a okamžitě potom začal tak na dvě minuty slintat.
A protože jsme nechtěli mít zaneřáděný dům, tak jsme mu to dávali venku. Vždycky někam zalezl a celý den tam zůstal a nebavil se s náma.Většinou přišel na noc po dlouhém přemlouvání a volání. Někdy i násilném vytažení ze skrýše.
Měli jsme mu to dávat 5-6x, ale nakonec jsme mu to dali jenom 4x. Jelikož jsme se nemohli dívat na to, jak je vystresovaný. (Schovával se před náma,když viděl, že se oblékáme, nebo když viděl, že bereme jakoukoliv tašku nebo, že startuje auto).
Průjem ustál a na veterině jsme byli pochváleni a posláni domů, že je vše v pořádku, ikdyž jsem veterináři řekla, že ráno měl ve stolici trošilinku krve. Dokonce nám i začali ustupovat mžurky.
Druhý den, jsem našla kupku krvavého průjmu v kuchyni. Fredíkovi se, ale jedna mžurka úplně stratila, ale spíše vylazla ještě více v druhém oku. A byla více červenější.
A teď to začalo. Když byl náhodou doma, tak se před náma schovával, začal čůrat a kakat pod nábytek, nebo jen tak dopropstřed kuchyně. Jednou se mi stalo, že jsem vylezla ze záchodu a jak jsem se s ním potkala v kuchyni, tak začal čůrat.
Měl pořád průjem a zácpu, kolikrát se nemohl vykakat, že měl tu dupku roztaženou a někdy byl takový v křeči.
Nemohli jsme se rozhodnout co dělat, jestli jít opět ke stejnému veterináři nebo návštívit jiného. Seděla jsem dlouho do noci tady na diskuzích a četla problémy jiných a snažila se najít něco co by mu pomohlo. Po těch probdělých nocích, kdy jsem neustále sledovala jeho každický krok a utírala za ním loužičky a kupičky jsme se rozhodli jít k jinému veterináři. Fredík podstoupil RTG a veterinář usoudil, že má ucpané střeva. Prý něco jako, že je měl v křeči. A na plicích taky něco měl. Dostali jsme injekci na povolení té křeče a Lactulosu. Už ten den jsme měli všude možně nakakané, tak že mu to asi pomohlo. Byla jsem v tu dobu ráda, že kaká a bylo mi jedno kde, hlavně, že to bylo. Opět měl, ale ve stolici krev. Když jsme za dva dny byli na kontole, zrovna neměl dupku od krve, ale veterináři jsem to říkala. Teplota ustoupila.Dostali jsme injekci na celkovou infekci BUSCOPAN (na 14 dní) a ještě laktulosu pro případ. Dneska má injekce přestat působit. Zkoušeli jsme i záchůdek přestěhovat, myslela jsem si, že se nás třeba bojí. Ale nepomohlo to.
A náš Fredík kaká a čůrá vesele dál, kde se mu to zlíbí. Párkrát se, ale stalo, že se v noci vyčůral nebo vykakal do záchůdku. Už odmítá chodit ven. Ale je pravda, že s náma třeba prospí celou noc, mazlí se, vrní, hraje si....člověk by i řekl, že je zdravý.
Ale ta druhá mžurka mu zase vylezla, má je na obou očích stejné. A vytéká mu z očiček hnis. Někdy kýchá. To věděl i ten veterinář, když mu dával tu injekci na 14 dní. Bylo nám řečeno,m že se infekce mohla rozšířit do celého těla, proto ta injekce.
Je pravda, že se mu i stolice upravila,už je to bez průjmu,bez krve, ale je to kdekoliv. V noci pokud jdu na záchod musím si svítit ať do něčeho nešlápnu. Zrovnal si čistil dupku,tak jsem se mrkla má ji jako děckou prdelku:-)

Trochu jsem to rozepsala, ale každý máte své zkušenosti a možná, že i v uvozovkách blbost vám může pomoci mi poradit.
K veterináři už jít moc nechci, jsem ráda, že už si našel ke mně cestu a že mi začíná důvěřovat. Dokonce někdy přijde a skočí mi na klín.

Říkám si, že třeba bříško má už v pořádku, že ho trápí jenom nějaká viróza. Ale co když jde o něco horšího. Buď mi dává na jevo, že ho něco bolí a trápí a nebo je to jenom psychyckého rázu. Kdyby mi to tak dokázal povědět.
Celý den proleží na posteli nebo pod postelí. Je pravda, že míň papá,ale říkám si, že je to možná tím, že má méně pohybu. Je aktivní večer, to si hraje s myškou,ale jak zalehneme, tak hned příjde a s náma spí.

A ještě jedna věc....to,že nechce chodit ven,připisuju tomu, že ho muselo v době, kdy se před náma schovával celé dny něco polekat(vosa, nějaké zvíře-potkan). Máte vidět, co dělá, když kolem něj proletí moucha.Kdysi je ťapičkou na okně zabil a pak spapal a dneska utíká pod postel.

Prožil si toho dost, nechci ho už trápit na veterině a tak bych chtěla poradit od vás. Někdy si říkám, že chovatelé mají větší zkušenosti než veterináři, tím se jich nechci dotknout, ale my chovatelé máme za tu dobu už něco vypozorované.

Moc děkuji za každou radu a za to, že si tenhle román vůbec někdo přečte .Lucka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Kakání a čůrání mimo WC-psychický problém????
PříspěvekPřitlapkováno: 30. 7. 2012 9:32:48
Odpovědět s citátem

Uff, tak přiznám se, že byla teda fuška to přelouskat, je toho strašně moc ...

Nicméně jestli tedy dobře chápu a sepíšu to stručně:

dostali jste antibiotika na nějaké plicní problémy, které vet označil na začínající zápal plic, které se projevovaly mžurkama a asi nějakým šelestem na plicích, v podstatě pak následoval průjem, na nějž jste dostali nějaký další drastičtější lék (jaký?), což bylo završeno krvavým průjmem a nakonec ucpanými střevy a zácpou, a nakonec se ke krvavé stolici (průjem nebo bobky?, červená krev? hlen?) přidalo hnisání z očí a kýchání. A v podstatě většinu stolice kocourek vyhazuje mimo záchůdek po celém bytě.

Ten hukot ve střevech bych řekla, že je prostě naprosto rozhozený z antibiotik a celkové té nespecifické léčby, antibiotika vedou k průjmu a je třeba pak střevní mikrofloru znovu stabilizovat.

Co se týče plic a hnisu a kýchání - tipla bych chlamýdie, na což je třeba také cílená léčba.

Takže pokud to jde, změnit veterináře - nechat udělat vyšetření stolice a vyšetření hnisu z očí. Po výsledcích přestat naslepo do kocourka cpát antibiotika a kdoví co, a začít cílenou léčbu se zaměřením na posílení imunity a obnovu střevní mikroflory. A to jak přípravky na střevní mikrofloru, tak kvalitní stravou (nevím, čím krmíte, ale někdy nemusí kočkounům sedět krmivo).

Věřím, že jakmile přestane mít kocourek problém se střevy, zlepší se i ta nečistotnost.

Co se týče strachu a nechození ven, kočky mívají různá období, kdy jsou bázlivější a kdy odvážnější, a pokud z kocourka není vyloženě cítit stres, asi bych řešení tohohle odložila na později.
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
ffredosekk



Založen: 24.07.2012
Příspěvky: 4

Předmět: Re: Kakání a čůrání mimo WC-psychický problém????
PříspěvekPřitlapkováno: 31. 7. 2012 10:57:00
Odpovědět s citátem

Moc děkuji za přečtení.Snažila jsem se to napsat všechno.
Je pravda, že včera večer a dneska ráno jsem byla mile překvapena, když jsem našla v záchůdku kupky. Stolice je bez krve, bez průjmu.
Dupka je taky pěkná, čistá a neoteklá. Taky si mylsím, že to bylo těma ATB. Asi ty jeho střívka dostala co proto.
Ale mžurky, hnis a kýchání má pořád. Tak že vaše rada...jít opět k vetovi. Pokusíme se, snad je na to nějaká léčba formou injekce.Nerada bych ho zase trápila.

Děkuji Lucie
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Kakání a čůrání mimo WC-psychický problém????
PříspěvekPřitlapkováno: 31. 7. 2012 11:27:29
Odpovědět s citátem

No řekněme to takhle, je lepší udělat stěry, než léčit jakkoliv naslepo. Protože pokud byste ty oči léčili různými anitibiotiky, vykapávali, podávali přípravky na podporu imunity, a nic nepomohlo, u těch stěrů byste stejně skončili. Je to úspora času a v podstatě i peněz.

Jako kdyby to totiž bylo něco, na co zaberou normální antibiotika, tak asi po tom, co dostal, by se to už muselo zlepšit. Je možné, že jde o nějakou bakterku, která potřebuje specifický druh antibiotik.

Jinak ještě zvážit, jestli nemáte doma zvýšené množství prachu, jestli moc nepráší stelivo, nemáte nějaký pylový alergen poblíž (květoucí stromy, atp.), v podstatě něco, co může dráždit oči a způsobovat tyhle problémy. To jediné mě ještě napadá, nějaká vyloženě vnější příčina.

Držím palce!
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
Zajímavá škrabadla a pelíšky (15x)
2
RSS kanály (13x)
3
Voliéra pro kočky z kočičího pohledu (12x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top