Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Zpackaná kastrace


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Sabina89



Založen: 04.03.2013
Příspěvky: 3

Předmět: Zpackaná kastrace
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 3. 2013 22:06:23
Odpovědět s citátem

Dobrý večer. Předem se omlouvám, pokud zde již nějaká diskuze na toto téma je, ale nemám na to pročíst vše.
Vzala jsem si od jedné paní 1,5letou britskou kočičku, která byla kastrovaná. Mám i doklad o provedené kastraci. Operace byla provedena 6.6.2012 a já jsem si kočičku vzala 17.1. tohoto roku. Po týdnu se začala mrouskat, toto se opakovalo v týdenních intervalech až do dnešního dne.
Kočičku jsem objednala po konzultaci s jiným veterinářem na operaci, kde měli zjistit, zda uvnitř něco nezůstalo. Dnes při operaci našli dělohu a celý vaječník, který měl na sobě i cysty. No nevím, co na to říci.
Jsem ale samozřejmě ráda, že jsme vyřešili její problém a už se nebude trápit. Je mi jí hrozně líto.
Za kastraci zaplatila bývalá majitelka 650,- a já za následnou operaci u jiného veta 1500,- (mimo jiné jsem platila i léčbu zanedbaného kočičího akné a jeho rozškrábání) . Jsem na rodičovské dovolené a peníze na mimořádné události sice máme, ale nesmí se toho nasbírat mnoho... No a tak bych ráda, kdybyste mi poradily, jakým způsobem postupovat při řešení tady této situace s vetem, který prováděl kastraci jako první. Chtěla bych, aby mi uhradil část operace - tj. výše jeho ceny za kastraci - 650,-.
Když jsem si kočičku vzala, tak jsem samozřejmě počítala s tím, že budu občas mít výdaje spojené s veterinou, ale k dnešnímu dni mě léčení kočičky stálo téměř 3000,- .
Budu moc ráda, když mi řeknete své názory a třeba i poradíte, jakým stylem postupovat. Dokumentaci jsem si již vyžádala a budu ji mít během týdne k dispozici.
Moc děkuji.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Zpackaná kastrace
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 3. 2013 6:47:04
Odpovědět s citátem

V první řadě se domnívám, že Vy nejste s předchozím veterinářem v žádném "obchodním" vztahu, tudíž je velká pravděpodobnost, že se s Vámi o špatně provedené kastraci nebude vůbec bavit. Proto by asi bylo vhodné kontaktovat chovatelku, která je ta, která byla svým způsobem špatně provedenou kastrací "podvedena a okradena" a řešit to společnými silami. Podivné však je, že si předchozí majitelka nevšimla, že se kočka mrouská a neřešila to už sama.

Ale uvítám, pokud se vyjádří někdo, kdo má s podobnou situací zkušenost a ví jak to řešit prakticky.
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Karin Š.



Založen: 29.05.2008
Příspěvky: 191
Bydliště: NJ

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 3. 2013 18:33:14
Odpovědět s citátem

Další věcí je, zdali bývalá majitelka měla jen tuto kočičku, nebo jich vlastnila více a ve finále u sebe nemusíte mít ani ten pravý papír o kastraci zrovna této kočičky. Pokud na účtence o provedeném výkonu není přímo její jméno - sama toho asi moc nezmůžete. Ale může to být i zcela jinak. Jak se k tomuto staví původní majitelka?? Jsem opravdu zvědavá, jak dopadnete Confused
_________________

www.britaci.estranky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Sabina89



Založen: 04.03.2013
Příspěvky: 3

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 3. 2013 21:58:35
Odpovědět s citátem

Moc děkuji za reakce.
Od bývalé majitelky jsem ke kočičce dostala i očkovací průkaz (s prošlým očkováním, odčervit taky "zapomněla" ) a v něm byl založen platební doklad o kastraci. Jméno tam tedy bylo.

No ono to celé bylo tak. Před rokem nám zemřel kocourek a já toužila po nové kočičce, ale nemohla jsem ji mít hned, narodil se nám syn. Teď už ale měl rok, tak jsem usoudila, že je pořízení kočky vhodné.
Našla jsem na místním bazaru inzerát, že paní prodá britskou kočku za 300,-. , důvodem prodeje byla alergie dcerky. Kočička je z chovatelské stanice, velice klidná, milá, dalo by se říci i velice flegmatická. Syna vedu k tomu, aby se k ní choval s respektem a on ji nechává být. Občas ji povozí na židli nebo jí trhá rohlík na kousky a ukazuje jí, že se to má jíst Very Happy Rychle se z nich stala super dvojka.
Přede mnou paní Basty prodala ještě jiné, která jí ji přinesla po jedné noci zpět, že pořád mňouká a že její dcera kočku doma nechce.
Tak hledala zájemce dál a ozvala jsem se jí já. Odběr spěchal, muselo to být honem honem, jinak že si ji vezme další zájemce. Já měla doma ještě vše od Blackieho, tak jsem si následující den pro Basty zašla. Paní mi ji dala mezi dveřmi a že se mám ozvat přes facebook, jak se zabydluje.
Nejprve byla zalezlá pod gaučem, brzy ale za mnou začala chodit a byla v pohodě.
Následně začala vyřvávat. Nejprve jsem si myslela, že si povídá, ale když jela v kuse ve dne v noci, bylo mi to podezřelé. Do toho jsem kočičce změnila granule (byla krmená Whiskasem, tak jsem po cestě pro Basty koupila 1,5 kg pytlík Purina One a mezitím byl na cestě desetikilový pytel Hillsek) , no a kočička na ně zřejmě začala být alergická, rozškrábala si kočičí akné, které objevila veterinářka při prohlídce. Takže Basty absolvovala léčbu antibiotiky.
Pak při vyřvávání začala špulit zadek, dávat ocas na stranu, v noci jsem ji musela přestěhovat do koupelny, protože by vzbudila celý barák, do toho synovi rostly zuby, no peklo. Tak jsem šla na veterinu znova, že už dvakrát mrouskala a že si myslím, že je něco v nepořádku.
Mezitím jsem z bývalé majitelky vypáčila, že "kočička asi od kastrace párkrát mrouskala, ale nevěnovala tomu pozornost, protože ložnice byla přes dvoje dveře" a že na kastraci byli s Basty u nejlevnějšího veta tady u nás, ten ji vykastroval na počkání, paní si půl hodiny poseděla v čekárně a pak si spící kočku donesla domů.

Dnes jsem bývalou majitelku kontaktovala s tím, aby šla ve čtvrtek na tu veterinu se mnou a vyřešíme to. Souhlasila, takže tam zajdeme a uvidíme.
Už mám i zprávu od veta, který Basty operoval, takže mám snad všechny podklady.

Omlouvám se za román a děkuji všem, kteří dočetli do konce.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 7. 3. 2013 22:08:54
Odpovědět s citátem

Tak to mě vážně zajímá. Něco podobného se stalo mojí mazlitelce, která má odemě kotě. Je v Košicích. Za kastraci zaplatila 100 euro, takže žádný malý peníze. A po čase se jí kočka začala mrouskat. A vet jí s klidem řekl, že tak holt bude muset dostávat antikoncepci....zpackal to, a ještě z ních chce dál tahat peníze tímto způsobem.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Sabina89



Založen: 04.03.2013
Příspěvky: 3

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 7. 3. 2013 22:45:23
Odpovědět s citátem

Dobrý večer.
Dnes jsem byla záležitost řešit s oním veterinářem a šla se mnou i bývalá majitelka Basty.
Pan Molata se mi smál do obličeje, jednal velice arogantně, ale na bývalou majitelku i kočičku a všechny okolnosti si velmi dobře pamatoval. Po předložení mnou pořízených fotografií vaječníku nevěděl, co mu vlastně ukazuji a ptal se na to mě (??!!!) a následně ho označil za nádor. Když jsem mu předložila zprávu o nálezu, zdlouhavě ji četl, jako by ani nevěděl, co v ní je psáno a ve finále řekl, že to musel být třetí vaječník a že to je příroda, že se to stává.
Zeptala jsem se ho, zda mu to všechno přijde normální a zda nechce prostě přiznat, že udělal chybu. Na to řekl, že on nikde problém nevidí a že jsem měla přijít nejprve za ním a on by provedl operaci novou. - No, vzhledem k tomu, že už jednou něco nezvládl a i jeho ordinace a vybavení na mě nepůsobilo profesionálním dojmem... a kdoví, jak by to dopadlo, šla jsem s problémem k mnou osvědčenému lékaři. Ještě stihnul na našeho veterináře - MVDr. Nováka - nakydat horem dolem, tak jsem mu na to odpověděla, že se o něm pan Novák nijak nevyjadřoval a špínu na něj neházel, nemá to zapotřebí. Rozloučila jsem se s ním a odešla.
Následně jsem navštívila svého veta, který jen kroutil hlavou. Prý už jsem tento týden několikátá a že se k panu Molatovi raději nebude vyjadřovat. Že jen neustále dává dohromady zvířata, která nejprve léčil on.
Na otázku, zda může existovat nějaký třetí vaječník mi odpověděl, že může být v těle hormonální tkáň, ale rozhodně ne třetí vaječník a navíc ten nalezený byl v místě u dělohy, kde normálně bývá, tudíž zkrátka nebyl odebraný. Pan Novák mi vysvětlil, že pokud pan Molata kastroval sám, ještě i s přípravou a vším půl hodiny, tak se mohlo stát, že mu ten vaječník prostě sklouznul zpět a už ho nenašel, tak to nechal být.
Takže z toho vyplývá, že pan Molata nechtěl uznat svou chybu, stále si mlel svoje a mně, jako laikovi, mohl navykládat co chtěl, protože tomu nerozumím a nemohu mu na to ničím argumentovat.
Už to nebudu řešit, jen doufám, že se k němu nedostane takto nikdo další.
Tady lidé hodně řeší peníze a jdou k tomu, kdo je nejlevnější. Už ale nevidí, že za následnou nápravu zaplatí mnohonásobně více a navíc znova trpí zvíře, které za nic nemůže...
Basty se po operaci zotavuje dobře, myslím, že se cítí lépe. Akorát si stále sundávala košilku, tak jsem jí to svlékla úplně. Ránu si čistí, ale lehce, takže k poškození nedochází.
Snad už bude dobrá, teď nás ještě čeká vyřešit to její škrábání se. Je to hrozné, stále se drbe čím dál víc.
Předtím to bylo změnou krmiva, ale po nasazení antibiotik a úpravou stravy došlo k vyléčení. Stále jí místa omývám desinfekčním šamponem, ale ona si to škrábe a škrábe.
Mohlo by to být i psychického rázu?? Změna prostředí, pak to opakující se mrouskání, teď je po té operaci... já vážně nevím.
Po víkendu s ní zajdu, pokud nedojde ke zlepšení.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (34x)
2
Tristis eris, si solus eris - Bude Ti teskno, ... (17x)
3
Seznam hřbitovů pro zvířata, krematorií ... (17x)
4
Je libo pouzdro na telefon s kočičím zadečkem? (13x)
5
Britská krátkosrstá kočka (13x)
6
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (13x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top