Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Modrý kocour

Fórum: Trávení

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
MagdaF.



Založen: 06.12.2013
Příspěvky: 2

Předmět: Modrý kocour
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 12. 2013 11:37:18
Odpovědět s citátem

Dobrý den. Prosím o radu, pokud se někdo setkal s podobným problémem. Máme britského kocoura, 10 let. Od ledna se potýkáme s nespecifickým zánětem žaludku a střev. Byly mu odebrány vzorky orgánů s tímto závěrem. Doživotně bere prednison,famosan, degan a často antibiotika. V srpnu se nám narodil druhý syn a kocour to zjevně nezvládá. Už jsem mu objednala feromonový obojek, první dny se mi zdál klidnější, dnes se opět situace opakuje. Terorizuje celou rodinu, snaží se napadnout každého, kdo s malým komunikuje a je absolutně nevyzpytatelný. Oba moji rodiče skončili v nemocnici s ošklivým pokousáním, před týdnem napadl manžela tak zběsile, že kdyby neměl rifle, tak má nohu roztrhanou. Už si nevím rady. Neustále za námi chodí a pozoruje. Další problém je se žrádlem. Už mám doma celý zverimex a kočce nic nechutná. Nežere, hubne, zkusila jsem už všechno. Kapsičky, pamlsky, paštiky- teď už na veterině nám objednali jen vzorky granulí, ale opět vše vyzvracel. Začínám být bezradná a síly docházejí. Neustále hlídat kocoura, aby někoho nepokousal. Takže prosím o radu ohledně vzrůstající agresivity a značku nějakého chutného hypoalergenního žrádla. Zkusili jsme Trovet, Hills,Purina, RC. Za každou radu předem děkuji. Smile
_________________
Magda
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
majkl



Založen: 03.08.2010
Příspěvky: 143

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 12. 2013 21:27:34
Odpovědět s citátem

pěkný večer , chápu dobře Váš kocour po narození dítěte napadá členy rodiny kteří končí v nemocnici to jsou hospitalizováni
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Leemet



Založen: 24.10.2006
Příspěvky: 210
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 12. 2013 23:33:04
Odpovědět s citátem

Dobrý den,
pokud to je opravdu tak, jak líčíte (skoro krvelačného vlkodlaka), nemusí být příčinou agrese jen žárlivost na dítě, ale mohl jí zvýšit právě i fyzický problém. Prvně bych se snažila vyřešit problém s krmivem a jeho zdravotním stavem. Pokud opravdu kocour nic nežere nebo minimálně a hubne, tak mu za chvíli odejdou játra a budou selhávat další orgány. Když k tomu přidám v jakém je stresu, tím hůř. Tohle je na intenzivní veterinární péči, hlavně zjistit příčinu, ne zkoušet různé granule.

Druhá věc, jestli má onemocnění trávícího traktu, předepsanou dietu (nevím proč hypoalergenní, podle mne by spíš měl mít digestive, ale to jen z toho co vím z příspěvku), tak žádné pamlsky, kapsičky a podstrojování. Musí se dieta striktně dodržovat, jinak je k ničemu.

Třetí - kočka sama dobrovolně nikdy hlady neumře. U vás mi to ale přijde jako hrozný kolotoč. To že nežere, může být způsobeno jak abnormálním stresem, klidně bych ho nazvala kocourem neurotikem, tak fyzickým problémem. Navzájem se to na sebe pěkně nabaluje. Rozklíčovat Vaší situaci bude velmi těžké - první mne napadlo, dát kocoura pryč, do prostředí, kde bude mít klidné stáří. Je vůbec kastrovaný?

Čtvrtá věc - k agresi samotné - pokud jste měla pocit, že feromonový obojek na agresi na čas zabral, pořiďte feliway do zásuvky. Kočka dává signály než zaútočí, když je zpozorujete, odejděte od něj pryč, nejlépe do jiné místnosti, ignorujte ho, nemluvte na něj. Netrestejte. Věnujte se mu nejméně 20 minut denně, jen jemu. Zkuste mávátko, dostatečně dlouhé..., mazlení, šeptání atd. Nevím, jak jste mu prezentovali příchod dítěte do domácnosti, na kočky se v tomhle musí optarně, možná tam byla prvotní chyba. Jestli je na dítě zvědavý, nechte ho, neodstrkujte. Na kočičích forech je toho ale myslím napsáno dost o vytváření vztahu kočky a malého dítěte.
_________________
žižkovská smečka a Leemet
www.spokojenakocka.cz , www.malytygr.cz, www.toulavetlapky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
MagdaF.



Založen: 06.12.2013
Příspěvky: 2

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 7. 12. 2013 0:29:39
Odpovědět s citátem

Děkuji za pomoc, při vyřešení problému. Kocour napadá všechny, kromě mě. Už od kotěte byla jeho povaha agresivnější, zejména ve vztahu k rukám. Pokud se rozhodl při hře kousnout, kousl pořádně. Ale vždy v zápalu hry. Teď je to jiné. Opravdu napadá bez varování. Mamka ho pohladila a bez jakékoliv příčiny zaútočil. K hospitalizaci nedochází, pouze višňák a antibiotika. Ale pěkné to není. Na manžela žárlí vzhledem k mladšímu dítěti. Se starším synem vychází bez potíží, už si příchod dítěte do rodiny zažil. Nejprve jsme měli kocoura, za rok dítě. Tenkrát to zvládl bez potíží. S veterinou spolupracuji stále a velmi intenzivně. Dnes jsme si s paní doktorkou volaly a znovu se snažila něco vymyslet. Bohužel jsme ve stádiu, kdy kocour s autoimunitním onemocněním - trvalý zánět střev a žaludku, kdy střeva jsou bez klků, po půl roce léčby nereaguje na antibiotika a kortikoidy. Intestinální krmiva nechce žrát vůbec. Dohodly jsme se s doktorkou na vařeném mase, dnes alespoň něco do sebe dostal. Je to opravdu začarovaný kruh. Jinak kocour je vykastrovaný od půl roku, ven nechodí. Také jsem přemýšlela, že kocoura nechám dožít někde v klidu. Už prostě není nejmladší a nového člena nezvládá. Nikdy jsem ho neodháněla, jak můžu, vezmu kocoura na klín a s miminkem se je snažím dát dohromady. Velmi špatně snáší dětský pláč, ale toho se nelze vyvarovat. Jinak k dožití v klidu - neumím si bohužel představit, že by někdo byl ochotný vzít si kocoura, který měsíčně potřebuje nákladnou léčbu. Navíc netuším, zda by si zvykl a ještě víc mu to neublížilo. Je to velmi těžké. Na veterině už prý zkusili všechno. Má maximální dávku kortikoidů, bohužel není jasné, na jakou složku krmiva reaguje takhle. Prostě závěr nespecifický zánět žaludku a střev, autoimunitní onemocnění. Věřte mi, že se kocourovi snažím pomoci, jak to jde. Je to člen rodiny. Ale pochybnosti jsou. Má bolesti? Trápíme ho? Opravdu nevím, jak z toho ven. Od ledna zlepšení bylo. Začali jsme na nějakých 3,5 kg a dostali jsme se na téměř 5 kg. Poslední měsíc se bohužel zhoupl, má 4,1 kg a potíže, jaké jsem napsala. Minulý týden po rozboru krve jsem byla optimističtější, játra i ledviny - dobré výsledky. Ovšem netuší, kam pokročila lipidóza jater. To se prý z toho odběru určit nedá. Děkuji za snahu a pomoc při řešení problému.
_________________
Magda
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (48x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (24x)
3
Britská krátkosrstá kočka (22x)
4
Seznam hřbitovů pro zvířata, krematorií ... (21x)
5
Mňoukání a štěkání (21x)
6
Tristis eris, si solus eris - Bude Ti teskno, ... (20x)
7
Fotočlánek: Kočičí tetování trochu jinak (17x)
8
Mrouskání kočky (říje) (17x)
9
Kočičí jména (15x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top