Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

slzení hnis a hleny v očích

Fórum: Nemoci

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
moncicak1991



Založen: 25.01.2014
Příspěvky: 1

Předmět: slzení hnis a hleny v očích
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 1. 2014 16:19:46
Odpovědět s citátem

ahoj potřebuji poradit před měsícem jsem si dovezla kocourka kanadského sphynxe, už když sem si ho brala mu slzeli očička,když jsem se dotyčné ptala,tak mi tvrdila že jim kape vždy když někdo příjde do očí a pak tvrdila že to má z prachu že rekonstruují domek. Dala mi mastičku,ale tvrdila že to je jen mastička do očí kterou jim občas dává neříkala že je to atb ani nic podobného naknec jsme zjistili že to byli atb

Hned druhý den jsem ho vzala na vetrinu protože po důkladné kontrole očí jsme zjistila že mu jen neslzí ale má tam hleny, a v horní části oka je třetí víčko. A do toho měl ještě na tlapkách škaredé otlaky na to dostal mast - ty už naštěstí zmizeli.doktorka tvrdila,že to je kočičí rýma a dostal ATB - convenii a tobrex kapky a přidávat do krmení F-lysine,po týdnu neúspěchu dostal atb Clavaseptin + dávat stále tobrex kapky celkově byl na ATB 3 týdny léčba bez efektu,pak se mu udělalo bakteriální a mikrobiologické vyšetření a to vyšlo negativní. Doktroka si myslela že to není kočičí rýma ale má pasteurellu. Po negativníh výsledcích tvrdí že je to virus a musí se s tím poprat sám. Dala mu včera další F-lysine + kapky ofloxacin + sirup na posílení imunity Vet-p-im. Dnes se mu ale do toho slzení a hlenů přidal hnis,měl toho plné oči. Tak už nevím léčí se už měsíc a bez efektu. Baba od které je tvrdí že rozhodně nebyl nemocný i přes to že viděla jak mu oči tečou a dala mi tu atb mast. Už si nevím rady co to vlastně může mít. Mám doma ještě dva sphynx kocourky a mám strach aby to nechytli od něho . Díky moc za jakékoliv reakce a rady.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
beta.1



Založen: 20.06.2007
Příspěvky: 640

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 26. 1. 2014 10:33:25
Odpovědět s citátem

Dobrý den,možná,že se vám nebude moc líbit můj příspěvek.Já jsem velkým nepřítelem chemicky vyráběných léků.Léčení všemi snad dostupnými ATB,které podle mne potlačí příznaky nemoci,ale vlastní příčinu neléčí.Podle toho,co píšete užívání ATB (2x) a i jiných léků bylo bez efektu.Já bych koupila přípravek z Aloe a také,a to hlavně Koloidní stříbro.Aloe posiluje imunitu,a léčí,koloidní stříbro zabíjí všechny bakterie a viry(máme s obojím velmi dobrou zkušenost).Na první pohled se bude zdát,že léčba těmito přípravky je drahá,ale když si spočítáte,kolik zaplatíte u veta a léčba je neúčinná a navíc je kočka stresována návštěvami u veta......Koloidní stříbro navíc ještě i kočku odčerví,je k vnitřnímu užívání,ale nejenom,lze ho aplikovat přímo i do nemocných očí.No je to na vás:-)

BBLMM
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: slzení hnis a hleny v očích
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 1. 2014 7:42:12
Odpovědět s citátem

Jaké používáte stelivo? Některé druhy poměrně práší a ačkoliv to vypadá jako prkotina, může se mu prach dostat do očí a silně dráždit. Stejně tak, pokud třeba něco rekonstruujete v bytě a víc se práší.

Plus nechte kocourkovi vyšetřit oči, zda nemá obrácené řasy, které by oko dráždily, případně zda nemá vchlípené víčko. Jsou to ale věci, na které by se měl podívat veterinář, který očím rozumí trochu více. ( http://vaseveterina.cz/mohlo-by-vas-zajimat/76-onemocnni-ocnich-vicek )
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
majkl



Založen: 03.08.2010
Příspěvky: 143

Předmět: slzení hnis a hleny v očíc
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 1. 2014 19:05:33
Odpovědět s citátem

Dobrý večer
pokud bral kocour atb. a potom teprve vyšetření tak nepříjdou na nic musíte počkat a pak znova nechat vyšetřit u nás to trvalo celkem dlouho než přišli na chlamidye
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
kutscherka



Založen: 16.10.2014
Příspěvky: 6
Bydliště: Česká republika

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 10. 2014 10:39:32
Odpovědět s citátem

Řešila jsem úplně stejný problém. Paní od které jsem si svého prvního kocourka brala mi navykládala, že mu oči slzí kvůli bratrským rvačkám, jak se kocouři kopou do tlamiček. Jen co jsme dojeli domů, už měl nazelenalý hlen, hnis, u obou očí.
První návštěva veterináře (1000,-) - diagnoza, nachlazení, zánět horních dýchacích cest, ATB, atb mast do oka a kapky ophtal na čištění. Bez výsledku.. Po měsíci léčby -
druhá návštěva veterináře (1000,-) - opět ATB, kapky do očí na čištění hlenu, doporučení vytržení stoliček, že je to prý od zubů, že špatně přezubil. Opět měsíc léčky a nic..
třetí návštěva veterináře (1000,-) - zánět očních kanálků, zanedbaná léčba! Maxitrol, kapky i mast, umělé slzy a kapky proti bolesti. po dvou týdnech léčby jsme konečně vyhráli.
Pokaždé jsem zkusila jiného veterináře...Zdá se, že mají všichni stejný ceník, ale zdá se mi dost přehnaný..:-/
_________________
Renata
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (30x)
2
Přinesení (14x)
3
Editorial 19. června 2006 (14x)
4
Osmnáctá poznávačka vyhlášena (12x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top