Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Změny na MK 2015


Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
gwen



Založen: 09.08.2014
Příspěvky: 156

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 3. 2015 19:29:07
Odpovědět s citátem

Iva... A kde je ucta k majiteli?

Vám přijde v pořádku napsat na titulku "hnus"? "o fotky nejde"?
/mám pocit, že od tohodle se to všechno odvíjí a je to startér../

Ale já už nemám čas. Nenapíši to tak, že je pro mě ztrátou času a mohla bych dělat něco užitečnějšího / ano, takhle mluví rovnocenní lidé.o))/

Ale...Pěkný večer všem
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 3. 2015 19:30:46
Odpovědět s citátem

gwen napsal:
Nenapíši to tak, že je pro mě ztrátou času a mohla bych dělat něco užitečnějšího / ano, takhle mluví rovnocenní lidé.o))/


Asi Vám Filip zapomněl sdělit, že mám doma 10měsíčního prcka a opravdu věnovat se debatě s Vámi, je neuvěřitelná ztráta času, který jsem mohla věnovat svému synovi!
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
gwen



Založen: 09.08.2014
Příspěvky: 156

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 3. 2015 19:32:44
Odpovědět s citátem

Gwen vy opravdu naděláte víc škody než užitku. Bravurně všechno překroutíte a myslím, že i bravurně recyklujete pro Filipa. /Filip umí číst, předpokládám/

Ke krátké registraci: to není o tom, že jste tu krátce, ale o tom, že jste nic nikdy N E V L O Ž I L A !!!!!!! /Ale to já snad nemusím, ne?/

V celku mi přijde, že je to pro vás prostě jeden web z mnoha které navštěvujete, jen a tím rozdílem, že tady jste v pozici " můžu to hooodně ovlivnit" / nemůžu ovlivnit nic, nemůžu nic naprogramovat. Mám pocit, že Filip napsal, že vše jde od něj. Nechápu, kde furt berete tyhle informace. Proč mi to podsouváte. Vůbec neberete v potaz, že Filip chtěl a možná stále chce MK oživit, že má v hlavě myšlenky, vizi....Které se neztotožnují s těmi vašemi a možná ani s těmi mými. / A šlapete do toho jak kovanými botami do skla.
Cítíte se ublíženě a hájíte Filipa. Možná kdyby jste to nechala na něm, mohlo to už být celé za námi, ale April má bohužel pravdu, ještě se musíte hodně učit o komunikaci s lidmi. A to není myšleno jako urážka, ale jako konstatování faktu.
/Tím mi řikáte, že já k tomu defacto nemůžu nic říct? Proč?/
A Filip se vyjadřuje . Tuším, že dneska psal....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
PetraS
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 3. 2015 19:33:05
Odpovědět s citátem

gwen napsal:
A když už píši. To, že najednou nepřispíváte do galerie, jen proto asi, že se vám nelíbí čtverce , podporujete čerta nebo Filip nezměnil hned to, co vám nejde pod nos, tím si myslíte, že Filipovi nějak ublížíte? Že tímhle voláte o pomoc?
Že byste byli nakonec rádi, kdyby vyhrála paní s maxi kocourem nebo nějaká rozmazaná fotka, aby jste dokázali, že je lepší, aby sem nechodil nikdo /alespon ne s vkusem nebo soudností/ , to vám přijde ...jak to říct? dobré? správné? přirozené?

kdo komu bere hračku a kdo je tady táta? kdo tu demonstruje jakou sílu?



Ne milá Gwen, to je jen ztráta chuti sem cokoliv dávat. Opravdu važte slova, protože škody jste už nadělala dost, nechte diskuzi na Filipovi a vy se učte přihlížením.
Odpovědět 
PetraS
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 3. 2015 19:36:01
Odpovědět s citátem

Ale vy nemluvíte za Gwen uživatele ,ale za Gwen přítelkyní web mastera. A to je sakra rozdíl.
jenže to ještě neumíte rozlišit.
Odpovědět 
Iva Goli
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 3. 2015 19:36:32
Odpovědět s citátem

Btw. v rámci snahy získať prostriedky na chod webu a sponzoring ste ako firma práve v tejto debate žalostne zlyhali - namiesto toho, aby ste urobili nejaké kroky smerom k zjednoteniu kmeňových členov, ktorí dlhoročne formovali obsah tohto webu, za spoločným cieľom a vytvorili v nich pocit spolupatričnosti s stotožnenia sa s MK, sa tu s nimi hádate - ani neviem, ako to nazvať.
Odpovědět 
PetraS
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 3. 2015 19:39:14
Odpovědět s citátem

A hlavně neustále mluvíte za Filipa, Filip je dospělý výřečný jedinec a myslím, že nám odpoví sám za sebe a nepotřebuje tlumočníka.

Víte my nejsme banda tupců , co nerozumí tomu, že chce MK oživit, ale taky nejsme banda tupců co nevidí, že některé změny nejsou dobré a to vidíme protože se tady pohybujeme opravdu hodně a a nejen tady a tak vidíme jak některé věci jinde akorát uškodili.


Naposledy upravil PetraS dne 25. 3. 2015 19:40:38, celkově upraveno 1 krát
Odpovědět 
Radava
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 3. 2015 19:39:54
Odpovědět s citátem

Ano, vím, že mi na můj návrh Filip napsal, že oddělení galerie od soutěže je dobrý nápad, že to promyslí a příště už by to tak mohlo být. O tom jsem se i zmínila na povídání. Nicméně myslím si, že v současnosti problém není zakopaný ani v soutěži, ani v tom, že ty fotky procházely do galerie - ten prvotní nápor už je pryč, ale v tom, co se strhlo pod těmi inkriminovanými fotkami od čerta. A hlavně si myslím, že to měl napsat veřejnosti třeba v tom vláknu, co založil on, protože co já vím, zda to tak opravdu nakonec bude.

Můj názor k tomu ostatnímu: kdyby (jakože kdyby je kdyby, bohužel) kdyby tehdy Filip rovnou pod těmi fotkami řekl na rovinu, že buď s tím bude něco dělat, zamyslí se nad tím a pokusí se, nebo opět na rovinu řekl - hele buď budete mít rozházenou galerii, ale náhledy ok, nebo čtvercové ořezy, já zvolil pro mně menší zlo, ale můžeme se o tom dál bavit, a nevyjeli jste na Evu hned že škodí MK - ona, na jejíž fotky tady denně čekalo x lidí - tak jsme byli úplně někde jinde než v téhle kaši.
Myslím, že tak nějak jsme to i čekali a všechny hodně překvapilo, kam se diskuse pod fotkami dostala.

Takže místo abychom se nějakým způsobem domluvili, tak jsme se začali dohadovat a tahat za slovíčka.

Nedávám fotky a nedávám skoro ani komenty, protože jsem z toho všeho smutná a nemám na to náladu. Ani chuť. A přitom je mi to líto. Fakt.
Odpovědět 
Iva Goli
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 3. 2015 19:41:10
Odpovědět s citátem

[quote="gwen"]Iva... A kde je ucta k majiteli?

Aká úcta k majiteľovi? Majiteľ tu snáď niekoho platí a zamestnáva ho? Veľmi zlý uhol pohľadu - MK potrebuje členov = klientov, nie zamestnancov s úctou k majiteľovi Smile
Odpovědět 
Filip
Webmaster


Založen: 28.01.2006
Příspěvky: 555
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 16. 4. 2015 14:39:46
Odpovědět s citátem

Iva, MK hlavně potřebuje lidi s úctou jeden ke druhému, s respektem k tomu, že někdo může mít jiný názor. Lidi, kteří vyjádří normálně svůj nesouhlas, ale nebudou odsuzovat.

Cílem MK je být prostorem pro všechny kočkaře. Velký cíl, ale stojí za to.
_________________
Filip (Lilly a Charlie)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Luci + 4



Založen: 12.08.2007
Příspěvky: 329

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 19. 4. 2015 19:54:06
Odpovědět s citátem

Filipe,
a kde je hranice mezi " ještě normálním vyjádřením nesouhlasného názoru" a mezi "už odsouzením"?
To není invektivní otázka, opravdu mne to zajímá - kde ještě jsem dobře, kdyžý napíši, co se mi nelíbí a kde už jsem "přes" akceptovatelnou hranici? Je na to norma, s přihlédnutím k tomu, že člověk, to jiná individualita, jiná vnímavost ke kritice...

Určitě souhlasím s tím, že vzájemn úcta ( nebo lépe, respekt) k názorům druhých je žádoucí. ALE!! Primárně a prioritně MK potřebuje především lidi, kteří na MK chodí kvůli kočkám, s kočkami, za kočkami. Proto, že jim jde o KOČKY: Ne o možnost prostřednictvím koček prezentovat sebe, ať už z jakéhokoliv důvodu. A s tím přímo souvisí - MK, aby mohl být tím příjemným místem pro kočkaře, potřebuje dobré naplnění své formy - dobrým obsahem. To znamená, nápaditými, zajímavými, nenudnými fotografiemi, příběhy, které budou jedinečné, svébytné a typické právě pro MK. Takové příspěvky, které vytvoří "genius loci" MK, kvůli kterému na něj budou lidé chodit a bude pro ně znamenat víc, než jen "okamžité místo virtuální spotřeby".
_________________
Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici...Sad Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Filip
Webmaster


Založen: 28.01.2006
Příspěvky: 555
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 19. 4. 2015 22:51:52
Odpovědět s citátem

Luci, stejně jako já víš, že ta hranice se hledá v každém případě znovu a znovu, není to nějaká fixní čára. Každý má ale nějak nastavena pravidla, jak a kde ji nakreslit, a ta pravidla musejí mít všichni podobně, pokud chtějí spolu fungovat.

Abych odpověděl konkrétně – jsem z práce zvyklý hledat řešení, směřovat dopředu, diskutovat fakt o dané věci včetně naslouchání názorům. Nikdy nepíšu do diskuse, jestli někdo s jiným názorem má nějaké zásluhy – jak bych mohl soudit? Taky mi přijde úplně nepřijatelné napsat, že někdo padnul na úplné dno, nebo dávat někomu jakoukoliv nálepku.

Je hrozně lehké soudit bez znalosti kontextu a kontext, když je vysvětlovaný, ignorovat.

Také je snadné jít s davem a křičet z něj.

Od roku 2012, kdy došlo k velké změně designu - http://www.modrykocour.cz/design2012.php - části stránek, se MK v rozvoji trochu zbrzdil a já věnoval úsilí udržování obsahu, přišlo mi to podstatné (a i dnes si za tímhle svým rozhodnutím stojím – mám jako každý jen jeden čas a musím volit, čemu ho věnuji). Každý, kdo přispíval texty (velkými články, příběhy, ale třeba i "jen obyčejnými" deníčky), věděl, že vše je redigováno a že MK se snaží uchovat vysokou úroveň všeho, co se tady uveřejní. Samozřejmost, ano, chápu. Přitahoval by ale MK bez tohoto (skrytého) principu vůbec ten kvalitní obsah?

A když jsem letos v březnu pomaloučku obnovil rozvoj stránek, v podstatě jsem najednou s úžasem sledoval, jak část přispěvatelů obsahu začala hledat problém:
- "Smršť fotek" v kočkogalerii, která vlastně žádná (podle tvrdých dat) nebyla.
- Údajné "kočky bez příběhu" byly nakonec také vlastně z převážné většiny "s příběhem".
- Pak "pelech za 500" a "sponzor", kvůli kterému patrně něco nějak je - ve skutečnosti ale díky němu mají výherci ceny - nic víc neplatí ani nevyžaduje.
- Pak to byla "neuspořádanost kočkogalerie", kterou jsem vyřešil na upozornění krokem napřed, směrem k cílovému stavu.
- A nakonec "čtvercové náhledy", kterých si paradoxně u soutěže NEJ fotka nikdo do této chvíle ani nevšimnul (možná tam seděly?) a které jsou dnes na většině webů s fotkami. Ano, fakt na většině (facebook s 1,3 miliardou uživatelů, instagram s 300 miliony uživateli, a v podstatě v některých případech i na picase, která je nyní vlastně součástí Google+ s 300 milionů uživatelů. Výjimkou se spíše obdélníky je flickr.com, dnes asi 92 milionů uživatelů, odkud ale spousta jeho původních členů (fotografů profíků) před pár lety odešla většinou na 500px.com, kde jsou opět čtverce. Tam je prý asi 2,5 milionu uživatelů). Mluvím o náhledech - náhled není fotka, fotky zůstávají a vždy zůstanou tak, jak je uživatel vloží.

Správně píšeš, že na MK by lidi měli chodit za kočkami. Když se podívám na seznam výše, moc koček v tom nevidím. Nikdo si třeba nevšimnul, kolik nových lidí s kočkami sem přišlo.

Pokud píšeš, že MK potřebuje dobrý obsah, plně s tím souhlasím a vždycky jsem to do blogu a do diskusí psal. I já se snažím o část obsahu už 12 let, další přispívají a kdokoliv se může díky obrovské otevřenosti MK (díky které je samozřejmě teď i velmi zranitelný) přidat.

Chápu tedy Tvůj příspěvek v tomhle jako výzvu spíš pro ostatní než pro mě.

Uvidíme.
_________________
Filip (Lilly a Charlie)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3



Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (51x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (25x)
3
Britská krátkosrstá kočka (24x)
4
Seznam hřbitovů pro zvířata, krematorií ... (22x)
5
Mňoukání a štěkání (22x)
6
Tristis eris, si solus eris - Bude Ti teskno, ... (20x)
7
Fotočlánek: Kočičí tetování trochu jinak (17x)
8
Mrouskání kočky (říje) (17x)
9
Kočičí jména (16x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top