Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

NEJ fotka...NEJ?


Jdi na stránku 1, 2  Další

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Luci + 4



Založen: 12.08.2007
Příspěvky: 329

Předmět: NEJ fotka...NEJ?
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 6. 2015 17:18:57
Odpovědět s citátem

Ahoj Filipe,
nechci vyvolat nějakou další vlnu, ale...když se podíváš na dnešní Kočkogalerii a fotky, které byly přitlapkovány a okamžitě nominovány do NEJ fotky, fakt ti připadá, že holky v něčem, co k tomuto námětu již psaly v minulé debatě ( která tak blbě skončila) neměly pravdu? Fakt myslíš, že je pro MK přínosem, když se de facto v jediném dni v měsíci přibudou fotky, jejichž kvalita je ( u některých) značně diskutabilní a název soutěže NEJ fotka devalvující? Fotky, kde se soutěžící ani neobtěžuje vymyslet nějaký popisek, o fotce neotočené a zkreslené ani nemluvím...Nechci se soutěžících dotknout, ale....fakt myslíš, Filipe, že jejich motivací pro vložení fotek je to, že se chtějí účastnit dění na Mk, nebo spíš jde o tu možnost výhry?
Možná se budeš zlobit, že to píšu takhle veřejně, ale předpokládám, že je to věc k diskuzi a od toho DF je. Mohla jsem Ti to napsat do mailu, vím, ale zajímá mne, jaký názor třeba mají i ostatní.
Můj názor je, že MK byl výjimečný, poměrně dlouhou dobu, vlastně ještě nedávno i tím, že si držel hodně vysokou úroveň fotografických příspěvků, ostatně, na téma "Co je dobrá fotka a jaký je její vhodný obsah" těch debat taky pár bylo...NEJ fotka byla opravdu NEJ v době, kdy fotky do soutěže byly vybírány "porotou" , to mělo fakt smysl, i když to bylo pro porotu náročné a mnohdy sklidila nevděk od těch, jejichž fotku evybrala. Pozdější model soutěže, kdy každý mohl nominovat svou fotku, už tak nadstandardní nebyl, ale pořád ještě u skutečných pravidelných uživatelů ( návštěníků) Mk fungovala určitá sebereflexe. Dnes....no, nevím, jsem z toho fakt hodně rozpačitá. a to raši ani nemluvím o tom, že stejně vyhraje ten, kdo má založeno nejvíc mailů, případně umí na netu oslovit se žádostí o hlas nejvíce lidí.
Nepochybně namítneš, že kritizovat je snadné, hledat řešení těžší. Tak abych jen nekritizovala, tak můj návrh je - podmínit účast v soutěži založením ZK a dále tím, aby kdo chce soutěžit, dal aspoň cca 6-10 fotek průběhu celého měsíce...ne jen jednu fotku v den nominace. Nevím, zda je to technicky možné.... A ještě bych asi nějak hodně zdůraznila, v textu k Nej fotce, že by mělo o opravdu NEJ fotky, tzn. v určité kvalitě obrazové, obsahové i textové ( popisek).

Za Tvou reakci i případné názory ostatních předem děkuji Smile
_________________
Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici...Sad Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Filip
Webmaster


Založen: 28.01.2006
Příspěvky: 555
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 6. 2015 20:19:57
Odpovědět s citátem

Ahoj Luci. Na úvod chci napsat, že já jsem za každou diskusi rád, nebráním se jí a nemažu ani neskrývám ji pro úzkou skupinu lidí. Díky, že jsi tohle téma otevřela veřejně.

Pokud se vrátím k Tebou zmiňované sebereflexi dřívějších asi 10 pravidelných účastníků soutěže, mám z povídání s nimi pocit, že například někteří z nich potřebovali ujišťování, že tam svou fotku mohou vůbec dát. A někteří možná těžce nesli, když počet fotek vzrostl, že nemají už výhru jistou - ale oni ji neměli ani tak. Protože pokud se začalo mluvit, diskutovat o hlasování, ukázalo se najednou, že je to tam celé nějak nezdravé. Každý říkal, která fotka je nejlepší, ale vlastně pro ni nikdo nehlasoval. Myslím, že to prostě nebyla soutěž, jejíž pokračování stálo za to.

Ne každý umí dobře fotit. Přesto, spousta lidí, no, v podstatě každý z nás má s sebou neustále foťák a tedy i fotí. A fotí i kočky. A má z toho radost, kterou chce jednoduše někdy, podle nálady, sdílet. A mottem Modrého kocouře.cz je od jeho začátku "denně něco do tlapky". A on to nemusí být nový článek, deníček nebo podívání se na kočkovité fotky, ale ona to může být i možnost zúčastnit se dění - a účast na dění, to je i vkládání fotek do soutěže. Proto je NEJ fotka otevřená.

Jasně, nejsem úplně naivní, a tak je mi jasné, že u někoho může být motivací výhra, ale fotky v soutěži - v posledních kolech - nejsou vůbec ve své většině špatné. Já z toho rozpačitý vůbec nejsem. Myslím, že kvalita fotek v soutěži je v porovnání s kočičími fotkami jinde na webech nadprůměrná. To, že se v desítkách fotek v posledních kolech soutěže vyskytnou jednotky fotek horších, třeba z mobilu, to přece celou soutěž neshazuje. Ty fotky jsou kočkovité a patrně pro jejich autory něco vyjadřují - a znovu se opakuji, možná to "něco" chtějí sdílet.

Popisky jsou, jaké jsou, hlasovat se ale bude v NEJ fotce o fotkách. Ne každý umí psát a já to po nikom ani přece nebudu vyžadovat. Popisky mých fotek jsou také trapně jednoduché.

Jen poznámka: pokud někdo omylem vloží neotočenou fotku - a to se může stát přece každému (kolikrát v práci odešlu třeba e-mail bez přílohy) - vždycky mu poskytneme asistenci.

K hlasování. Napsal jsem o tom krátký článek, napsal jsem to do pravidel a ještě o tom napíšu blog, kde to ještě více vysvětlím (i když do vyšší matematiky nepůjdu - slibuju), ale zásadně se od tohoto kola mění princip výběru NEJ fotky. Mít 26 e-mailů už nebude opravdu k ničemu a poměrně hodně jsem přesvědčený o tom, že výsledné pořadí fotek bude dobré. Sám jsem hrozně moc zvědavý.

Vkládání fotek do soutěže je, jak jsem psal, volné. Zvažoval jsem i jiné varianty (píšeš o povinnosti mít Zlatou knihu nebo vloženo několik fotek), ale já nechci Kocouře zaizolovat, jako byl v jistém smyslu izolovaný v posledních letech. A zatím mám pocit, že přesně tohle funguje - od změny NEJ fotky v březnu tohoto roku bylo založeno stránek ve Zlaté knize asi jako za celý minulý rok. Nemáme moc prázdných registrací. A noví lidé se vracejí, občas vkládají fotky... občas někteří komentují... čtou... dívají se... Možná je Kocouř baví, i když to nedávají nijak okatě najevo. Řada lidí si Modrého kocouře.cz jen tak užívá a nechce nic řešit - a tak je to správně, ke skutečnému řešení je toho mimo tenhle online svět víc než dost, tak proč si tady neodpočinout. Jsem moc rád, pokud Kocouř (snad) může takové místo poskytnout.

Takhle to vidím já. NEJ fotka je soutěž na kočkařském, ne fotografickém webu. A první den tohoto kola NEJ fotky mě v podstatě mile překvapil. O to víc se těším na sledování průběhu hlasování a na výsledky.

Uvítám samozřejmě jakékoliv další pohledy na věc. A Luci, vždycky se ptáš nebo komentuješ, ale už pak nereaguješ. Budu rád, když teď uděláš výjimku.
_________________
Filip (Lilly a Charlie)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Luci + 4



Založen: 12.08.2007
Příspěvky: 329

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 6. 2015 21:36:47
Odpovědět s citátem

Filipe, díky moc za rychlou a obsáhlou reakci, vážím si Tvého času, který tomu věnuješ ( jakož i času, který věnuješ změnám na MK, si nemysli, je sleduji a mnohé oceňuji, nejsem jen kritik Smile )

Nejdřív zareaguji na Tvou poslední větu - ano, vím, že obvykle už na Tvé odpovědi nereaguji.Víš proč? Protože z Tvých odpovědí většinou vyplývá, že máš svůj konstantní názor a další moje názory či dokonce argumenty jsou zbytečné. Tentokrát tedy odpovím....jsem si jista, že my dokážeme udržet diskuzi na korektní úrovni....Smile

Filipe, ve svém příspěvku u blogu o přebírání modrokocouřích slov jsi mimo jiné napsal, že jsi poměrně dlouhou dobu dění a komentáře v Kočkogalerii nesledoval.Myslím, že z toho pramení ten rozpor mezi tím, jak dnes posuzuješ "život" v Kočkogalerii a potažmo dění v Nej fotce Ty a jak ho vnímám třeba já a zřejmě ho podobně vnímaly i holky. Nejsem oprávněna mluvit za ně a ani s nimi nejsem v kontaktu, píši výhradně za sebe, ale - domníváš-li se, že jejich výhrady byly motivovány obavami ze ztráty šance na výhru v Ne fotce, pak jim velmi křivdíš....Alespoň tedy většině z nich, nepopírám, že někdo byl veden ambicemi a touhou po úspěchu víc, než je zdrávo ..ale převážné většině šlo o princip. A byli to lidé, kteří fotit uměli a jejich fotky byly dobré....připustíš-li, že možná o focení trochu málo vím Smile Ale ještě k tomu, že jsi Kočkogalerii tolik nesledoval: právě Kočkogalerie byla tím hybným motorem Mk, tam se rodily příběhy, které jsme sdíleli, v komentářích, v tom, že člověk kočičáky znal, znal i jejich dvounožce.Tm ( a v Povídání/ vznikaly nápady, které vytvářely to "modrokocouří" jedinečné, specifické. Třeba i v té modrokocouří řeči. V seriálcích. V tom, že stačilo "ťuknout" a dát třeba "profil", legračně se tvářící kočku (KKI) , kočku s dozadu nastraženýma ušima (pewýr), fotku s "jazýčkovou ruličkou - jazyková škola" atd. a už se další fotky jen rojily. Vše, co se tam objevuje dnes je už jen opakováním původních nápadů ( a těmi, kteří je nevymysleli.....no). Filipe, zkus, prosím, nahlédnout do Kočkogalerie tak rok, dva, tři zpátky a zkus tu atmosféru, která tam byla, nějak posoudit....možná i z pohledu těch emocí, které přece ke kočkám také patří....

Mimochodem, dovolím si malou odbočku: když jsem kdysi šmejdila po netu a hledala "kočičí svět", prošla jsem pár portálů, žádný mne neoslovil. Jeden byl příliš zaměřen jen na záchranu koček, druhý preferoval zas kočky "ušlechtilé", třetí byl táááák slaďounký a ukočičánkovaný, že se to nedalo.Až MODRY KOCOUR!!Super! Web opravdu pro všechny, vedle sebe v pohodě "obyčejný vesnický mourek" i "šlechtic s tituly" ( uvozovky jsou záměrné, neeexistuje obyčejná kočka a noblesu šlechticů mají všechny). Navíc byl na Mk milý, příjemný humor, byl tam správný nadhled kočkařů, kteří ví, že jsou kočkami vlastněni, kočkařů, kteří nemají kočky jako prostředek k demonstraci své "obětavé péče" ( ta je přece samozřejmostí" )ani jako ventil nějakých nenaplněných citů....Nešišlalo se tady, nepoužívaly se infantilní zdrobnělinky.... Sešla se tu skupina lidí, kteří měli podobný přístup, podobný humor. Mnozí z nás se spřátelili nejdřív virtuálně a následně i v realitě, já osbně jsem tu potkala lidi, kteří můj život obohatili a jsem ráda, že jsem je právě díky Mk poznala. Pro mnoho z nás - a tady si dovolím klidně mluvit i za holky, protože vím, že hodně jich to vnímalo stejně - byl Mk místem velmi důležitým, místem, kde jsme se radovaly, smály, povídaly, občas se i hádaly, občas smutnily....to všechno s našimi kočkami. A aniž bych Ti chtěla, Filipe, jakkoliv lichotit, na to mne neužije, znáš mne, megéééru Smile, tak to, co píšu a co jsme žily, bylo díky Tobě a MK. To je fakt, na kterém nikdo nemůže nic změnit ani zpochybnit a nemělo by se na to zapomínat..Díky za to!!

Tak, a zpět k tématu: rozumím Ti, že současný model Nej fotky hájíš. Vím, že hledáš optimální řešení.Ty bys měl vědět, že mé připomínky rozhodně nejsou motivovány obavami z možné nevýhry, od spuštění nového modelu Nej fotky před cca dvěma lety jsem se, tedy moji chlupatí vlastníci Smile soutěže neúčastnili. A momentálně se neúčastníme ani dění na Mk....Přesto mi na klukovi modrém kocouřím Smile pořád záleží....i když mi tu mnozí kočičáci moc chybí. ale tak co už, plakat nad rozlitým mlékem nemá cenu a zpátky do bandasky už ho nevrátíme....

Ty jsi přesvědčen, že Nej fotka je přínosem v tom, že v cca dvou dnech do Kočkogalerie přibude víc fotek, ač víceméně neznámých, dění na Mk se neúčastnících kocouřů. Možná se tím zvedne i návštěvnost, počet uživatelů, to asi ano, těch uživatelů, kteří na základě upozornění soutěžících přijdou okouknout právě tu jednu konkrétní fotku. Určitě je tato soutěž přínosem z hlediska sponzorů. Ok. Je-li tohle cíl a priorita takto nastavené soutěže, pak asi nemá smysl diskutovat. Nakonec, upřímně, ty dva dny jsou právě jen těmi dvěma dny....a co těch zbývajících 28?

No. Myslím, že se mi právě podařil historicky ( snad ne hystericky Smile ) nejdelší příspěvek na MK.
_________________
Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici...Sad Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Filip
Webmaster


Založen: 28.01.2006
Příspěvky: 555
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 26. 6. 2015 6:45:41
Odpovědět s citátem

Luci, díky za odpověď, jsem rád, pokud Modrý kocouř.cz někomu něco dal nebo dává. Ale nejde žít z minulosti. Když jdu Dejvicemi kolem jednoho parkoviště, také si vzpomenu na Kulturní a sociální centrum, které tam stávalo a se kterým mám spojené určité vzpomínky na jistou skupinu lidí. Nic ale netrvá navěky. Obohatilo mě to, změnilo mě to a jsem za to rád. Ale svět jde dál.

Nechci se vracet a hodnotit teď minulost, nesouvisí to s NEJ fotkou - byly tam dobré, ale i horší věci. A "holky", které stále dokola zmiňuješ, se svobodně rozhodly odejít, možná se trochu "vyoutovaly" (to je můj asi jediný hodnotící komentář k tomuto) a zakázaly si sem cokoliv dávat. Respektuji to. Tečka.

K NEJ fotce:
    NEJ fotka neprobíhá kvůli sponzorům. Naopak. Jsem rád, že sponzoři mají zájem být vidět na Kocouřovi a jsem rád, že díky nim můžeme výhercům předávat perfektní ceny.

    NEJ fotka sem nenatahuje lidi, kteří by o Modrém kocouřovi.cz vždycky nevěděli. Ne každý chce být aktivní, ale třeba jednou za měsíc to zkusí.

    NEJ fotka přitahuje nové lidi asi stejně, jako je přitahují nové články nebo třeba další hry a soutěže. Z pohledu návštěvnosti nebyl včera žádný výjimečný den.

    NEJ fotka tady není kvůli tomu, aby v Kočkogalerii přibyly fotky. NEJ fotka je jednou z částí "mixu", kterým Modrý kocouř.cz je. Každého baví něco jiného a každý si může vybrat, čeho se bude účastnit.


Hodnocení porotou probíhalo naposled někdy v roce 2010, pokud se nepletu. Porotu teď nemáme, NEJ fotka má ale myslím i tak šanci - a to v konkurenci facebooku a dalších sociálních sítí.

Moudřejší budeme 8. 7. po vyhlášení výsledků Smile
_________________
Filip (Lilly a Charlie)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Luci + 4



Založen: 12.08.2007
Příspěvky: 329

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 6. 2015 7:51:11
Odpovědět s citátem

Díky za odpověď, Filipe. Až ex post mi došlo, že vlastně ani jiná být nemohla....a vlastně Ti naprosto rozumím.

Ostatně...vždyť zas o tolik nejde, ne? Sluníčko svítí, nebíčko je modré, ptáčci zpívají a kytičky kvetou....

A Piškot Pišutka právě uštědřil jednu dobře mířenou výchovnou své studentce Šany Psové Foxové, aby ji poučil, že snídaňový Lipánek je JEHO, výhradně jeho prevencí proti vyhynutí.
A Lassy Hlavní vrátná si právě z hlubokého spánku široce zívla a vydala obvyklý výkřik....asi se jí zdá, jak nenechavou packou šmátralkou otevírá zásuvku, z níž následně vytáhne desítky ponožek...mňaufix, to je skoro stejně hezký sen jako ten, v kterém pečuje o tečkovanou Valnou pohromadu.
A Missy Ředitelka zeměkoule s radostným podupáváním zadních hrabáků zkušeně aportuje pískacího bažanta,původně pořízeného Psové Foxové, protože žádný, zdůrazňuji žádný pes nedokáže víc než šelma kočkovitá.

Život prostě jde dál, ano. A jen ze vzpomínek na to, co bylo, se žít nedá, ano. A jsem už dost "starý kus" na to, abych tohle věděla.

Tak proč je mi, sakra, kruci, mňaufix, tak moc smutno?
_________________
Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici...Sad Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Betty



Založen: 13.03.2008
Příspěvky: 446
Bydliště: Chouzavá

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 6. 2015 7:56:24
Odpovědět s citátem

Luci + 4 napsal:
Díky za odpověď, Filipe. Až ex post mi došlo, že vlastně ani jiná být nemohla....a vlastně Ti naprosto rozumím.

Ostatně...vždyť zas o tolik nejde, ne? Sluníčko svítí, nebíčko je modré, ptáčci zpívají a kytičky kvetou....

A Piškot Pišutka právě uštědřil jednu dobře mířenou výchovnou své studentce Šany Psové Foxové, aby ji poučil, že snídaňový Lipánek je JEHO, výhradně jeho prevencí proti vyhynutí.
A Lassy Hlavní vrátná si právě z hlubokého spánku široce zívla a vydala obvyklý výkřik....asi se jí zdá, jak nenechavou packou šmátralkou otevírá zásuvku, z níž následně vytáhne desítky ponožek...mňaufix, to je skoro stejně hezký sen jako ten, v kterém pečuje o tečkovanou Valnou pohromadu.
A Missy Ředitelka zeměkoule s radostným podupáváním zadních hrabáků zkušeně aportuje pískacího bažanta,původně pořízeného Psové Foxové, protože žádný, zdůrazňuji žádný pes nedokáže víc než šelma kočkovitá.

Život prostě jde dál, ano. A jen ze vzpomínek na to, co bylo, se žít nedá, ano. A jsem už dost "starý kus" na to, abych tohle věděla.

Tak proč je mi, sakra, kruci, mňaufix, tak moc smutno?


Tak tohle podepisuji a bez výhrad souhlasím. Moje pocity jsou naprosto stejné. Škoda, že nemá pan profesor delší výchovnou tlapku.
_________________
Kačka + Betty + Wyome + Jessinka + Romeo

Kdyby bylo možné zkřížit člověka s kočkou, pak by byl mnohem dokonalejší. Jen kočka by si značně pohoršila. Mark Twain
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Luci + 4



Založen: 12.08.2007
Příspěvky: 329

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 6. 2015 8:04:05
Odpovědět s citátem

Betty...kdybys jen věděla, jak moc mi tady chybí Tvé fotky....jedny z nejlepších, jaké tu kdy byly. Jessince, Bettynce a Wyušce posílám pohlazení. A Piškot Pišutka Tobě VELIKOU pusu čumákovku.

Omluva za emoce, Filipe, ale i ony k MK vždy patřily. Emoce, opravdové, zdůrazňuji, ne prvoplánové hraní na city ( motivované snahou cosi dokázat).

A přesně v tomto kontextu - všem, kteří dnes mají sebeuspokojující pocit vítězství - užijte si ho. Do chvíle, kdy MOŽNÁ pochopíte, že to je prohra. Protože něco vytvořit je těžké a trvá to měsíce, roky. Něco rozbít může být dílem velmi krátké chvíle.
_________________
Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici...Sad Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Luci + 4



Založen: 12.08.2007
Příspěvky: 329

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 6. 2015 8:18:45
Odpovědět s citátem

A když už jsem do toho tak šlápla, tak bych se chtěla, Filipe, zeptat: proč jsi tenkrát nereagoval na tuto fotku, respektive popisek? Je myslím mnohem razantnější než ten, který nedávno dala Eva ( Čert) a který vše vygradoval?

http://www.modrykocour.cz/kockoalbum-kocour.php?id=97463

Jistě, já vím, opět se vracím do starých časů, jenže ono vše souvisí se vším. a možná, že to, co se odehrálo v debatě kolem Nej fotky, respektive jejího dopadu na úroveň Kočkogalerie, mělo kořeny právě v určité....hm...benevolenci k jiným "úkazům" na Mk. a s tím souvisejíc určité nespokojenosti....která nakonec explodovala.

A prosím odpověz mi, Filipe, ale poctivě: kdo myslíš, že je pro MK cennější? Ti, kteří dnes a denně dávali své dobré, zajímavé fotky, komentovali, psali deníky, vymýšleli nápady...nebo ti, kteří jednorázově vloží kvůli soutěži fotky, často diskutabilní ikvality?? S nejistou perspektivou, že MOŽNÁ se někdo z nich chytí a bude se dění na Mk účastnit častěji než jen jednou soutěžní fotkou? Má být Mk místem, který generuje jen časově omezenou návštěvnost ( a související benefity), nebo má být místem "věrných", spolutvořících kočkařů? Přesněji, místem pro kočky? A půjdu velmi drze ještě dál - má být Mk místem pro ty, kteří chtějí sdílet radosti i starosti, s našimi vlastníky spojené, bez ambicí, nebo má být místem pro ty, kteří tu jaksi chtějí demonstrovat své zásluhy? Všiml sis někdy, že určitá zřejmě patřičně "informovaná" část komentujících NIKDy neokomentuje žádnou byť sebekvalitnější fotku určité skupiny? Nepřekvapilo tě, že v hlavní soutěži roku to NEj album nevyhrálo? Psal jsi v příspěvku u NEJ fotky ( sbírání hlasů), že se jednalo o získávání hlasů hrou na city....Jistě, bylo to tak...jenže tahle metoda tu byla použita a hojně využívána už předtím....

Asi se tomuto říká "boj proti větrným mlýnům"....vím.
_________________
Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici...Sad Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Filip
Webmaster


Založen: 28.01.2006
Příspěvky: 555
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 6. 2015 9:33:00
Odpovědět s citátem

Proč pořád obhajuješ „holky“, které odešly během dne?

Proč obhajuješ někoho, kdo mě označuje termínem „vysírač“ nebo se k tomu hlásí? Viz http://www.modrykocour.cz/blog/kocouri-slova

Proč tuhle diskusi nepíšeš na jiný web, kde všichni tihle, co tvořili MK, jak jsi ho měla ráda, teď jsou? Myslíš, že by Ti paní Maratová také, jako mně, zatrhla přístup?

Proč pořád kritizuješ NEJ fotku?

O co Ti Luci jde?
_________________
Filip (Lilly a Charlie)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Matýsek z Pankráce



Založen: 26.05.2012
Příspěvky: 13

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 6. 2015 10:16:24
Odpovědět s citátem

Dobrý den, Lucko,

už delší dobu nechápu, co se tady děje. Na jednu stranu mě mrzí, že odešli kocouři a kočky, které jsem byla zvyklá vídat na fotkách, číst si o nich v popiscích, komentářích, případně v jejich deníčcích, ale na druhou stranu, pokud se nepletu, odešli dobrovolně a ze svého vlastního rozhodnutí.

Nevím, co má být ´určitá zřejmě patřičně "informovaná" část komentujících´ ani kdo do ní má spadat, ale já jsem nikdy nerozlišovala, komu jaký kočičák patří, zajímali a zajímají mě oni, ne kdo z jejich dvounohých patří do které "skupiny", i když jsem vycítila, že stejný postoj nezaujímají všichni (tedy spíš všechny). Když mě nějaká fotka zaujala, tak jsem se k ní vyjádřila. Vaše kočky, Lucko, se mi vždycky líbily, bohužel se tu delší dobu neobjevovaly, až teď poslední dobou, ale jen velmi sporadicky.

Také nevím, kdo mají být ti, kteří "tu jaksi chtějí demonstrovat své zásluhy". Nevšimla jsem si, že by se někdo vychloubal, jak zachraňuje kočky, jak jim servíruje to nejdražší krmivo, apod. Vídám tu jen fotky koček ve více či méně obvyklých situacích, které dokumentují jejich život u jejich dvounohých, a beru to jako vzájemné sdílení naší společné vášně pro kočky (kterou třeba lidé mimo naši "kočičí komunitu" nechápou, nebo dokonce odmítají, a proto je MK naším společným prostorem). O to víc mě mrzí ta vyostřená situace poslední doby.

Milada
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Filip
Webmaster


Založen: 28.01.2006
Příspěvky: 555
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 6. 2015 10:54:10
Odpovědět s citátem

Luci, a vadí mi, že svým posuzováním (shazováním) kvality fotek v Kočkogalerii omezuješ některé lidi, nebo je demotivuješ k tomu, aby je tam nebo i do soutěže NEJ fotka vkládali. Nedělej to.

Pro fotky, které se Ti nelíbí, jednoduše nehlasuj. Ale neber lidem jejich radost, kterou s kočičáky mají a kterou chtějí normálně, obyčejně sdílet.

Akceptuj volbu Betty, že fotky svých kočičáků dává jinam. Pokud Betty vyhovuje víc úroveň tamější galerie, nic s tím neudělám.

Modrý kocouř.cz je otevřený prostor - pro ty, kdo fotí mobilem, i pro ty, kdo fotí něčím za desítky tisíc. Nikdo si tady kvalitu fotek nemusí obhajovat, zdůvodňovat. Modrý kocouř.cz je pro ty, co mají své kočičáky rádi a chtějí to, co s nimi zažívají, úplně jednoduše sdílet.
_________________
Filip (Lilly a Charlie)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Luci + 4



Založen: 12.08.2007
Příspěvky: 329

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 6. 2015 19:49:02
Odpovědět s citátem

Filip napsal:
Proč pořád obhajuješ „holky“, které odešly během dne?

Proč obhajuješ někoho, kdo mě označuje termínem „vysírač“ nebo se k tomu hlásí? Viz http://www.modrykocour.cz/blog/kocouri-slova

Proč tuhle diskusi nepíšeš na jiný web, kde všichni tihle, co tvořili MK, jak jsi ho měla ráda, teď jsou? Myslíš, že by Ti paní Maratová také, jako mně, zatrhla přístup?

Ale já holky neobhajuji! Pokud to tak vyznělo, pak zřejmě neumím vhodně formulovat ... Prostě jen konstatuji, že jejich odchodem ztratil MK část své nezaměnitelné identity. Upřímně, jejich odchod považuji za trochu ukvapený, ale to je jen můj názor, netuším, co proběhlo v komunikaci mimo diskuzi v DF. A je fakt, že míra zloby, která se objevila v reakci na Tvou žádost o nepoužívání "modrokocouřích" názvů, mne hodně překvapila.



Proč pořád kritizuješ NEJ fotku?

Pořád? Na Nej fotku jsem zareagovala v těchto dnech poprvé. A vždy jsi psal, že Mk je otevřený názorům a připomínkám, tak jsem prostě svůj názor napsala. Chápu, že kritika není příjemná a když někdo něco vytýká mně, taky se obvykle nejdřív "naježím"....jenže pak si to v hlavě setřepu a zamyslím se, jestli ty výtky nejsou oprávněné.a když nic jiného, tak mne to donutí uvažovat o věcech z různých stran, na které bych bez kritického podnětu asi nepřišla a posune mne to dál.

O co Ti Luci jde?


Možná o to, že se stále ještě snažím pochopit, co se vlastně stalo. A to bez otázek, které jsem Ti položila ( a za odpovědi děkuji) nejde. Možná o to, co jsem psala v předchozích příspěvcích - o to, že MK byl ve virtuálním kočkosvětě výjimečný... a že se jen těžko smiřuji s tím, že se to trochu ztrácí. Jednoznačně chápu, že tvůj pohled je jiný, logicky, já jsem návštěvník a ty tvůrce portálu - tohle není míněno ve zlém, prostě každý vnímáme MK jinak.
_________________
Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici...Sad Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Luci + 4



Založen: 12.08.2007
Příspěvky: 329

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 6. 2015 20:08:34
Odpovědět s citátem

Filip napsal:
Luci, a vadí mi, že svým posuzováním (shazováním) kvality fotek v Kočkogalerii omezuješ některé lidi, nebo je demotivuješ k tomu, aby je tam nebo i do soutěže NEJ fotka vkládali. Nedělej to.

Nemyslím, že bych svými názory někoho jakkoliv omezovala, pochybuji, že by se ti, kteří sem přichází jen kvůli soutěži, nechali odradit nějakým názorem. A pokud je nějaká fotka rozmazaná a napíšu to o ní, tak je to co? Objektivní konstatování faktu nebo "shazování"? Těch debat na téma "dobrá fotka, špatná fotka" přece bylo poměrně hodně a i ty jsi Filipe deklaroval, že galerie by měla mít určitou úroveň. Najednou je to jinak a je jedno, jaké fotky tam budou, hlavně, když vůbec nějaké...? To není invektiva, opravdu mne to zajímá.

Pro fotky, které se Ti nelíbí, jednoduše nehlasuj. Ale neber lidem jejich radost, kterou s kočičáky mají a kterou chtějí normálně, obyčejně sdílet.

Akceptuj volbu Betty, že fotky svých kočičáků dává jinam. Pokud Betty vyhovuje víc úroveň tamější galerie, nic s tím neudělám.

Samozřejmě, že ji akceptuji! Nic jiného ostatně ani dělat nelze. Přesto se domnívám, že snad mohu vyjádřit to, že mi fotky Betty prostě chybí.

Modrý kocouř.cz je otevřený prostor - pro ty, kdo fotí mobilem, i pro ty, kdo fotí něčím za desítky tisíc. Nikdo si tady kvalitu fotek nemusí obhajovat, zdůvodňovat. Modrý kocouř.cz je pro ty, co mají své kočičáky rádi a chtějí to, co s nimi zažívají, úplně jednoduše sdílet.


No právě. A jak asi mám "sdílet" něco z fotky kočičáka, který se objeví jednou za měsíc kvůli soutěži a jinak o něm nevím vůbec nic?

Ach jo. Filipe, já vim, že bys mne nejradši roztrhl jak hada, že jsem zas otevřela něco, co už vypadalo, že se zklidnilo... Snaž se prosím pochopit, že tak činím proto, že mi na MK velice záleželo a stále ještě záleží...
_________________
Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici...Sad Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Luci + 4



Založen: 12.08.2007
Příspěvky: 329

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 6. 2015 20:23:21
Odpovědět s citátem

Matýsek z Pankráce napsal:
Dobrý den, Lucko,

už delší dobu nechápu, co se tady děje. Na jednu stranu mě mrzí, že odešli kocouři a kočky, které jsem byla zvyklá vídat na fotkách, číst si o nich v popiscích, komentářích, případně v jejich deníčcích, ale na druhou stranu, pokud se nepletu, odešli dobrovolně a ze svého vlastního rozhodnutí.

Nevím, co má být ´určitá zřejmě patřičně "informovaná" část komentujících´ ani kdo do ní má spadat, ale já jsem nikdy nerozlišovala, komu jaký kočičák patří, zajímali a zajímají mě oni, ne kdo z jejich dvounohých patří do které "skupiny", i když jsem vycítila, že stejný postoj nezaujímají všichni (tedy spíš všechny). Když mě nějaká fotka zaujala, tak jsem se k ní vyjádřila. Vaše kočky, Lucko, se mi vždycky líbily, bohužel se tu delší dobu neobjevovaly, až teď poslední dobou, ale jen velmi sporadicky.

Také nevím, kdo mají být ti, kteří "tu jaksi chtějí demonstrovat své zásluhy". Nevšimla jsem si, že by se někdo vychloubal, jak zachraňuje kočky, jak jim servíruje to nejdražší krmivo, apod. Vídám tu jen fotky koček ve více či méně obvyklých situacích, které dokumentují jejich život u jejich dvounohých, a beru to jako vzájemné sdílení naší společné vášně pro kočky (kterou třeba lidé mimo naši "kočičí komunitu" nechápou, nebo dokonce odmítají, a proto je MK naším společným prostorem). O to víc mě mrzí ta vyostřená situace poslední doby.

Milada


Dobrý den, Milado, děkuji Vám za Váš názor i za Vaši přízeň pro naši kočkosmečku.

Lucka
_________________
Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici...Sad Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Filip
Webmaster


Založen: 28.01.2006
Příspěvky: 555
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 6. 2015 21:34:31
Odpovědět s citátem

Luci, já opravdu nevím, co jsem "holkám" udělal, ptáš se na nesprávném místě. Pokud to chceš dál zkoumat, ptej se jinde - diskutuješ o tom taky v jejich nynějším Kočkochatu nebo v Diskusních fórech? Spousta lidí má jen půlku informací, podívej se na EvuNo, která sem přišla s tím, co jí řekly („holky“) a psala mi, že píšu nepravdy. A nikdo z těch, co jí to nakukal, se jí nezastal. Pro pochopení musíš holt i na druhou stranu.

Já už beru celé ty události jako zkušenost a jdu dál dopředu, a ani nikoho ostatního to tady myslím už nezajímá (užili si tady všichni tímhle divným odchodem a neustálým kopáním dost – odejít normálně umí málokdo, vím). Dělat a přizpůsobovat stránky podle toho, co si myslí malá skupinka lidí, která si teď dělá zásluhy, jak to tady držela, se evidentně ukázalo jako chybný koncept. Většina z nich přitom využívala a znala jen část Kocouře.

A pokud Ti chybí fotky od Betty, asi bys měla mluvit s ní, nebo jít tam, kam teď své fotky dává a s čím je chce spojovat. Tady jsou i jen povzdechy zbytečné a nesmyslné.

U NEJ fotky se vůbec nezabýváš konceptem soutěže, ale píšeš pořád dokola o úrovni fotek. Víš, že mě jakékoliv názory zajímají a jsem za ně rád, ale tohle je něco jiného. Poslední 3 měsíce, nebo možná víc, se NEJ fotkou zabývám jako nikdy předtím a věřím, že se nám tady podaří vybudovat soutěž, která bude mít jistou prestiž. Nechci se vracet k soutěži pro pět lidí, kdy se šestý ptá, jestli tam může fotku vložit, protože nefotí dobře, a chce ujistit, že jo.

Modrý kocouř.cz je pro lidi, co se ujišťovat nepotřebují. Je pro ty, co sem dávají své věci, protože prostě chtějí.

Pořád si myslíš, že fotky do soutěže dávají jen lidé zvenku. To, že je Ty neznáš, ale neznamená, že jsou „zvenku“ a že na Modrého kocouře.cz nechodí. To je nějaká davová psychóza nebo mýtus, který se pořád dokola něčím živí. Tady není povinnost se registrovat, psát týdně deníčky nebo dávat denně fotku.

A pokud o nějaké fotce tady na MK napíšeš, že je rozmazaná, svědčí to myslím minimálně o netaktnosti. Tady se lidé zabývají kočkami, ne focením. A Kočkogalerie má podle mě určitou úroveň – podívej se jinam na weby – ale v tomhle hodnocení se neshodneme.

Píšeš, že Ti fotky kočičáků, které neznáš, nic neříkají. Vůbec tohle nechápu, ale ok. Spoustu lidí i na těchto fotkách může něco zaujmout a přijde jim normální je okomentovat, nebo se na něco zeptat, když na to mají náladu a chuť. Úplně normálně.

Pokud Ti na MK záleží, fajn, jsem rád, ale přestaň kritizovat, co tady dělají ostatní (resp. obsah, co sem vkládají). Jim na Kocouřovi také možná záleží a patrně sem také rádi chodí.

Zpátky k NEJ fotce. Jestli se Ti nový koncept NEJ fotky nelíbí (aniž by byl odzkoušený), přijde mi to nefér, ale budiž. Vůbec přece nemusíš soutěž rozklikávat.

Všem nejde jen o výhru. Pro mě je každý, kdo do NEJ fotky vstoupí, frajer. Zaslouží si být ve výběru fotek, co jsou nominované. Je to fotka, která pro něj něco znamená, a on jde s kůží na trh. A to nedokáže každý.
_________________
Filip (Lilly a Charlie)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Luci + 4



Založen: 12.08.2007
Příspěvky: 329

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 29. 6. 2015 22:09:22
Odpovědět s citátem

Filipe, děkuji za Tvé odpovědi a čas, který jsi jim věnoval.
_________________
Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici...Sad Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Andorea



Založen: 18.11.2012
Příspěvky: 3

Předmět: Není mi to jasné
PříspěvekPřitlapkováno: 1. 7. 2015 19:56:06
Odpovědět s citátem

Já jsem to možná nepochopila, ale teď se v NEJ fotce hlasuje do zblbnutí? Po pětatřicátém kliku, kdy se mi několikrát opakovaly stejné kočky v různých kombinacích a ty, které jsem chtěla hodnotit tam nebyly, jsem si všimla, že jsem ohodnotila 35 z 1711 dvojic. Třeba na Honzíka, kterému jsem chtěla dát hlas, jsem nenarazila ani jednou a nemám trpělivost 1711x klikat dvě hodiny. Jsem z toho nějaká zmatená. Nebo jsem systém hlasování nějak nepochopila?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Filip
Webmaster


Založen: 28.01.2006
Příspěvky: 555
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 1. 7. 2015 20:50:11
Odpovědět s citátem

Díky za otázku. Všichni hlasující jsou nyní spíše porotci, hledá se NEJ fotka, takže se nehlasuje jen pro jednu nebo tři fotky, které se Vám líbí nejvíce.

Ano, je to těžší. Ale stačí, když každý bude hodnotit i jen několik málo dvojic, co mu systém vybere. Role porotců není jen tak, proto velké díky patří každému, kdo aspoň kousek projde a podle svých nejlepších schopností vyhodnotí.

Další informace a odpovědi na několik otázek, které jsme během dneška posbírali, jsou tady: www.modrykocour.cz/kockocteni/zpravy/nejcastejsi-otazky-k-nej-fotce
_________________
Filip (Lilly a Charlie)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
gwen



Založen: 09.08.2014
Příspěvky: 156

Předmět: Hlasování
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 7. 2015 9:36:24
Odpovědět s citátem

Mně se to zdá spravedlivější způsob hlasování ke všem, kdo vložil fotku do soutěže. Mám pocit, že se nestane, že někdo vloží na facebooku odkaz a najednou sem vlítne 100 lidí, klikne a úplně zamíchá pořadím takovým stylem, že by pro ně nešlo o NEJ fotku, protože věřím tomu, že ostatní fotky ani neviděli.
Každý se stává porotcem, což se mi líbí. Každý má volbu se rozhodnout, která ze dvou fotek se mu líbí víc.
Když jsem zhodnotila cca 30 dvojic, zdálo se mi, že už se mi opakují.o)
Ono je pak nejlepší od toho odejít a vrátit se.-o)
Hodně často se mi stalo, že mi to nabídlo dvě perfektní fotky, kde jsem opravdu nevěděla, komu dát hlas.....-o)

Ono asi vytvořit nějaký spravedlivý, jednoduchý systém hlasování na internetu je složitý. Jsem zvědavá, jak se osvědčí tento a ....vyhraje opravdu ta NEJ fotka?.o)) Uvidíme. Co člověk, to jiný vkus.-o)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
gwen



Založen: 09.08.2014
Příspěvky: 156

Předmět: Hlasování
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 7. 2015 9:42:36
Odpovědět s citátem

A taky se zdá, že o NEJ fotce rozhodnou lidi z MK.
Počet registrovaných je evidentně větší než neregistrovaných...o)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Andorea



Založen: 18.11.2012
Příspěvky: 3

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 7. 2015 11:23:00
Odpovědět s citátem

Děkuji za odpovědi. Chápu, že je těžké zvolit nějaký systém, ale proklikávat se 1700 kombinacemi asi nebudu mít trpělivost. Sad Ale ostatní možná ano, uvidíme. Hezký den přeji.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Maud



Založen: 27.11.2008
Příspěvky: 11

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 7. 2015 20:27:39
Odpovědět s citátem

Myslím, že těch dvojic je opravdu hodně. Ale tak soutěž hledá nějaký optimální model, tak je to třeba zkusit. Nešlo by to třeba udělat tak, aby se náhodně vybraly dvojice z těch přitlapkovaných fotek, tj. 30 dvojic (bylo 59 fotek, tak jednu přidat z pozice admina jako divokou kartu) a z těch holt vybrat - pravá, levá, obě? Vím, že se někdy líbí fotky obě a je to těžká volba... Smile Ovšem jak to udělat technicky - tomu rozumím, jak koza petrželi. Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Filip
Webmaster


Založen: 28.01.2006
Příspěvky: 555
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 7. 2015 21:41:41
Odpovědět s citátem

Andorea: Není nutné porovnat všech 1.711 dvojic (napsal jsem to hned na začátku i přímo k soutěži, za počet porovnaných dvojic). Krása systému je v tom, že každý může přispět k výběru té NEJ fotky i jen třeba jedním porovnáním jedné dvojice. Za každý takovýhle vstup jsem rád a pomůže.

Maud: Ale ono to přesně tak je! Dvojice jsou náhodně z fotek, které Kocouřáci do soutěže přitlapkovali! Smile A pokud se líbí obě fotky, stačí kliknout na tuto možnost, potom každá dostane po půl bodu (upraveno o ... ale to už je popsáno v nejčastějších otázkách).

Opravdu díky za každé porovnání fotek. Není nutné projít všechny dvojice, dvojice, které neprojdete, se zobrazí někomu dalšímu a ten se na ně podívá.
_________________
Filip (Lilly a Charlie)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
gwen



Založen: 09.08.2014
Příspěvky: 156

Předmět: ...
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 7. 2015 16:01:24
Odpovědět s citátem

Neporovnala jsem všechny dvojice fotek, ale když porovnávám, stane se mi, že opravdu nevím, která z těch dvou je pro mě NEJ.
Ale po nějaké době, jak se mi ty fotky střídají jsem se zastavila a řekla jsem si, kdyby hlasování bylo jako minule, že bych nevěděla, který dát 3 a 1 bod.
Že jak ty fotky vidím častěji a porovnávám, neuměla bych se rozhodnout.
A přistihla jsem se, že v minulém kole jsem tedy hlasovala, aniž bych pořádně si všechny fotky prohlédla.
Máte to stejně?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
meanik



Založen: 30.06.2015
Příspěvky: 3

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 7. 2015 17:56:22
Odpovědět s citátem

Filip napsal:
Andorea: Není nutné porovnat všech 1.711 dvojic (napsal jsem to hned na začátku i přímo k soutěži, za počet porovnaných dvojic). Krása systému je v tom, že každý může přispět k výběru té NEJ fotky i jen třeba jedním porovnáním jedné dvojice. Za každý takovýhle vstup jsem rád a pomůže.

Maud: Ale ono to přesně tak je! Dvojice jsou náhodně z fotek, které Kocouřáci do soutěže přitlapkovali! Smile A pokud se líbí obě fotky, stačí kliknout na tuto možnost, potom každá dostane po půl bodu (upraveno o ... ale to už je popsáno v nejčastějších otázkách).

Opravdu díky za každé porovnání fotek. Není nutné projít všechny dvojice, dvojice, které neprojdete, se zobrazí někomu dalšímu a ten se na ně podívá.



Jsem tu nová, předchozí hlasování jsem nezažila.. Prokousala jsem se všemi dvojicemi, mám odklikáno, ale musím říct, že mám pocit, že fotku svého kočičáka (aniž bych ho chtěla nějak upřednostnit v hlasování) jsem opravdu neviděla 50x.. kdežto ostatní fotky se mi točily, některé snad pořád Smile nemohlo dojít k chybě v Matrixu?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Filip
Webmaster


Založen: 28.01.2006
Příspěvky: 555
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 7. 2015 21:55:43
Odpovědět s citátem

Díky za zprávu. Chybu nemůžu samozřejmě nikdy vyloučit, ale při testování se žádná tohoto typu neobjevila.

Také jsem měl pocit, že vidím dokola pořád to samé, ale pak jsem se na to soustředil a dvojice byly opravdu pokaždé jiné tak, jak to má být. 59 není dost velký počet, aby si člověk fotky nepamatoval, takže pořád je tam nějaká, kterou přece už měl tisíckrát. Smile

Jedna fotka by se měla objevit při celém proklikání 58x, tj. s padesáti osmi ostatními fotkami ve dvojici.

A nakonec vyjadřuji obdiv, že to někdo prokliká celé! Smile
_________________
Filip (Lilly a Charlie)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
meanik



Založen: 30.06.2015
Příspěvky: 3

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 7. 2015 22:23:42
Odpovědět s citátem

Filip napsal:
Díky za zprávu. Chybu nemůžu samozřejmě nikdy vyloučit, ale při testování se žádná tohoto typu neobjevila.

Také jsem měl pocit, že vidím dokola pořád to samé, ale pak jsem se na to soustředil a dvojice byly opravdu pokaždé jiné tak, jak to má být. 59 není dost velký počet, aby si člověk fotky nepamatoval, takže pořád je tam nějaká, kterou přece už měl tisíckrát. Smile

Jedna fotka by se měla objevit při celém proklikání 58x, tj. s padesáti osmi ostatními fotkami ve dvojici.

A nakonec vyjadřuji obdiv, že to někdo prokliká celé! Smile



A to já bych opravdu dala ruku do ohně za to, že 58 x jsem fotku svého chlupatce neviděla... Jestli není možné, že by se ty fotky sice střídaly, ale nějak podivně, jedna třeba 90X, jiná jen 20 X.. Nejde o mě, je to jen sranda, zábava, to je jen můj postřeh
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
gwen



Založen: 09.08.2014
Příspěvky: 156

Předmět: ...
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 7. 2015 22:37:12
Odpovědět s citátem

meanik napsal:
Filip napsal:
Díky za zprávu. Chybu nemůžu samozřejmě nikdy vyloučit, ale při testování se žádná tohoto typu neobjevila.

Také jsem měl pocit, že vidím dokola pořád to samé, ale pak jsem se na to soustředil a dvojice byly opravdu pokaždé jiné tak, jak to má být. 59 není dost velký počet, aby si člověk fotky nepamatoval, takže pořád je tam nějaká, kterou přece už měl tisíckrát. :)

Jedna fotka by se měla objevit při celém proklikání 58x, tj. s padesáti osmi ostatními fotkami ve dvojici.

A nakonec vyjadřuji obdiv, že to někdo prokliká celé! :)



A to já bych opravdu dala ruku do ohně za to, že 58 x jsem fotku svého chlupatce neviděla... Jestli není možné, že by se ty fotky sice střídaly, ale nějak podivně, jedna třeba 90X, jiná jen 20 X.. Nejde o mě, je to jen sranda, zábava, to je jen můj postřeh



Ještě je moznost jit přes mail a spočítat si to:-)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
meanik



Založen: 30.06.2015
Příspěvky: 3

Předmět: Re: ...
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 7. 2015 22:43:27
Odpovědět s citátem

gwen napsal:
meanik napsal:
Filip napsal:
Díky za zprávu. Chybu nemůžu samozřejmě nikdy vyloučit, ale při testování se žádná tohoto typu neobjevila.

Také jsem měl pocit, že vidím dokola pořád to samé, ale pak jsem se na to soustředil a dvojice byly opravdu pokaždé jiné tak, jak to má být. 59 není dost velký počet, aby si člověk fotky nepamatoval, takže pořád je tam nějaká, kterou přece už měl tisíckrát. Smile

Jedna fotka by se měla objevit při celém proklikání 58x, tj. s padesáti osmi ostatními fotkami ve dvojici.

A nakonec vyjadřuji obdiv, že to někdo prokliká celé! Smile



A to já bych opravdu dala ruku do ohně za to, že 58 x jsem fotku svého chlupatce neviděla... Jestli není možné, že by se ty fotky sice střídaly, ale nějak podivně, jedna třeba 90X, jiná jen 20 X.. Nejde o mě, je to jen sranda, zábava, to je jen můj postřeh



Ještě je moznost jit přes mail a spočítat si to:-)



To už ne Rolling Eyes
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
EvaNo



Založen: 28.02.2005
Příspěvky: 28
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 9. 7. 2015 10:19:04
Odpovědět s citátem

Ahoj Filipe!

Tak jsem zase po čase nakoukla, jestli není něco nového a ejhle!, dějou se věci. Vše, co napsala Lucka, napsala velmi kulantně a decentně a odpovědí se jí dostalo podle očekávání. Původně jsem neměla v úmyslu se debaty ještě účastnit, protože se mi to zdá zbytečné, ale narazila jsem tu opět na informace poněkud zkreslené, na které prostě reagovat musím.

Cit. – Filip - Přitlapkováno: 28.06.2015 21:34

„Luci, já opravdu nevím, co jsem "holkám" udělal, ptáš se na nesprávném místě. Pokud to chceš dál zkoumat, ptej se jinde - diskutuješ o tom taky v jejich nynějším Kočkochatu nebo v Diskusních fórech? Spousta lidí má jen půlku informací, podívej se na EvuNo, která sem přišla s tím, co jí řekly („holky“) a psala mi, že píšu nepravdy. A nikdo z těch, co jí to nakukal, se jí nezastal. Pro pochopení musíš holt i na druhou stranu.“

Je vidět, jak příspěvky čteš, lépe řečeno nečteš. Kde jsem přišla s něčím, co mi řekly („holky“), proč je dáváš do uvozovek a ještě do závorky a proč si myslíš, že mi někdo něco nakukal??? Nepotřebuji, aby mi někdo něco nakukával, kupodivu umím číst a psanému textu rozumím.
No a když nevíš, cos holkám udělal, to je pak těžké, ale napravit se to dá celkem jednoduše. Vrať se v této části DF o něco zpět a pečlivě si přečti diskuzi na téma Změny na MK 2015. Je sice dlouhá, ale myslím, že se tam dozvíš, co potřebuješ. Zejména tón některých příspěvků gwen je dost iritující, ale vzhledem k tomu, že tam píšeš, že s ní plně souhlasíš, padá to právě na Tvoji hlavu, neboť jakožto majitel webu jsi Ty právě ten, kdo má poslední rozhodující slovo.
Když si to přečtu já, vyrozumím z celé té debaty, že ani tak moc o změny nejde – web je teď hezčí, aktivnější, i když obsahově trochu jiný, základ přesto zůstal. Trochu jsou upozaděny deníčky, což je škoda, protože právě z nich jsme se dozvídali různé zajímavosti z kočičího života a vzájemně se poznávali.
A fotky. Ty jsou, myslím, kamenem celého úrazu. O ty šlo především. Obdélník – čtverec. Ale to se opakuji už po několikáté a už ani neočekávám, že se k tomu jakýmkoli způsobem vyjádříš. Vím, že celou tuto anabázi započal nevhodný popisek Evy-čerta pod jednou z jejích fotek, ale ona už je taková, že napíše, co si myslí. A myslí si to i holky ostatní, akorát to nenapsaly tak natvrdo. Proč neznám žádný foťák, telefon, tablet či jiné zařízení, které by mělo v základním nastavení focení čtvercového formátu? Proč v jakékoli učebnici nebo literatuře o focení, grafice, malbě je pojem „zlatý řez“ zmiňován hned na začátku a čtvercový formát pro tuto tvorbu jako nejméně vhodný? Mně osobně, a předpokládám že i spoustě jiných lidí, jsou čtverce šumafuk, fotím naprosto minimálně a svou grafickou tvorbu neprezentuji na MK, ale ti, kteří se focením zabývají, případně to i studovali, pro ty jsou čtverce jako kladivem do hlavy. Proč tedy čtverce, i když jen v náhledu? Na tuto otázku jsi nikdy neodpověděl, vždy ses jí elegantně vyhnul. Vůbec nechci říct, že je Tvou povinností komukoli cokoli zdůvodňovat, ale v tomto případě opravdu stačilo jen něco málo říct, nějaký rozumný důvod uvést. A usměrnit gwen v jejích výpadech. A ten web, který nazýváš „onen“, vůbec nemusel vzniknout.

Stejně jako Luci+4 a Betty je mi smutno. Ale tak co už. Svět ještě stojí, i když se v prdel obrací, a my zatím žijeme. Bude hůř.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   

Jdi na stránku 1, 2  Další



Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (44x)
2
Britská krátkosrstá kočka (21x)
3
Tristis eris, si solus eris - Bude Ti teskno, ... (19x)
4
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (19x)
5
Seznam hřbitovů pro zvířata, krematorií ... (18x)
6
Mňoukání a štěkání (17x)
7
Kočičí jména (15x)
8
Je libo pouzdro na telefon s kočičím zadečkem? (14x)
9
Značkování u kocourů a koček (13x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top