Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Neustále se stresující kočka


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Hancca



Založen: 31.07.2016
Příspěvky: 2

Předmět: Neustále se stresující kočka
PříspěvekPřitlapkováno: 31. 7. 2016 18:22:03
Odpovědět s citátem

Dobrý den, máme dotaz ohledně stále se stresující kočičky.
Máme dvouletého britského kocourka a dvouletou britskou kočičku (oba jsou kastrovaný). Kocourka jsme si pořídili v pátém měsíci jeho věku. Kocourek je úžasný. Více nemusím k němu psát. Po třech měsících s kocourkem jsme se rozhodli mu pořídit kočičí kamarádku, aby nebyl doma sám, když jsme v práci. Vybrali jsme o necelý měsíc mladší kočičku než je on sám. Když jsme si jí vzaly, bylo jí necelých sedm měsíců. Na kocourka si přivykla úžasně, ale on jí moc nepřijal. Žárlí na ni a málokdy vydrží být v její přítomnosti. Občas si spolu hrají, spíše se honí po bytě nebo se perou. Problém je ale hlavně i v tom, že když jsme si kočičku dovezly, byla stále vyplašená. Čekali jsme, že až se u nás zabydlí a poznají se s kocourkem, bude to v pořádku, ale není. Kočička je vyplašená už celý rok a půl co tu s námi žije. Jednou je mazlivá a úžasná a pak jako by jí v její kočičí hlavičce přeskočilo, se zas bojí a je pořád někde schovaná (už když jsme si jí brali od chovatelky, tak se tam u ní schovávala za skříň). Až nepřirozeně moc pouští chlupy, zřejmě ze stresu. Když jí chceme například ostříhat drápky, začne se bránit a i ublíží. To od kocourka neznáme. Drápky na nás nevytáhne, ať s ním děláme cokoliv. A tak nám s kočičkou dochází trpělivost. Máme jí rádi a věnujeme jí stejnou péči jako kocourkovi, ale přijde mi, že nechápe, že jí tu nikdo nechce nijak ublížit. Za ten rok a půl co tu s námi žije, se povahově mnohem zlepšila, ale není to ono. Je vidět, že je stále nesvá, vyplašená, vystresovaná. Uvažovali jsme o tom, že kočičku dáme pryč. Zatím s přítelem nemáme děti, ale do budoucna je určitě plánujeme a nerada bych, aby jim kočička (biť neúmyslně) ublížila. Jenže nevíme, jak by vlastně měli vypadat ideální páníčci pro takovou kočičku. Myslím si, že k dětem by jít neměla. A samotná někde? To by taky nezvládla. Podle mě, by byla nejšťastnější v nějaké smečce koček. Je totiž upnutá spíše na zvířata. K lidem prostě nemá důvěru.
Nevíme co s ní a tak jsme chtěli poprosit o Vaše názory a rady. Děkuji.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Filip
Webmaster


Založen: 28.01.2006
Příspěvky: 555
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 1. 8. 2016 20:53:31
Odpovědět s citátem

Dobrý den, seznamování koček je vždy věda. Zkusím Vám napsat něco k variantě kočičku si nechat, ta je mi bližší a asi bych osobně šel touto cestou.

Každá kočka je jiná a každé trvá různě dlouho, než si vše s ostatními vyříkají a je vše v pohodě. Myslím, že případů, kdy se kočky fakt nesnesou a musejí od sebe, je opravdu jen málo - ale nemám na to tedy data. K seznamování je super článek od Kláry Vodičkové - http://www.modrykocour.cz/rady/prvne-s-kocourem/jak-usnadnit-prichod-nove-kocce

Ke schovávání... pokud je to nějak jiné, než to bývalo, může jít o zdravotní problém - kočka se schovává, když má bolest. Pokud si nejste jistá, možná by stálo za to dojít k veterináři. Pokud je ale v pořádku, musím napsat, že třeba moji kočičáci jsou často schovaní, popravdě mi někdy dá problém je najít. Je to jejich povaha, neschovávají se asi před něčím, ale prostě to tak mají rádi. Nenapadlo mě, že by to byl problém, beru je takové.

Možná také chce nechat kočkám jistou svobodu, nebýt ve stresu, že se nenechá pohladit - jednak stres přenesete na kočku, jednak kočka si sama přijde pro pohlazení, prostě to udělá, jen když chce.

Pokud kočka začne línat, zase, může jít o nějaký kožní problém - plíseň, paraziti, neurologie. Když si nejste jistá, zajděte za veterinářem. Na druhou stranu, všechny kočky línají.

Stříhání drápků mi trvá u dvou koček několik dní, když jsem na to sám. A věřte mi, že někdy je to až do krve. Takže možná soudíte podle jedné (z mého pohledu výjimečné kočky, tedy kocoura) tu druhou.

S dětmi chce asi (podle mě) dodržovat nějaké zásady, ale i tak to není s kočkou, která si nechce nechat ostříhat drápky, problém. Něco o zásadách jsem psal sem https://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=5336 a nebo je to i tady: http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=3174

Dejte vědět, jestli je kočička zdravá a jestli jste třeba na něco přišla, jak situaci zlepšit. Držím moc palce.
_________________
Filip (Lilly a Charlie)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Hancca



Založen: 31.07.2016
Příspěvky: 2

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 8. 2016 19:55:22
Odpovědět s citátem

Dobrý den, moc děkuji za Vaši reakci. K Vašemu dotazu - Kočička je zdravá, žádné zdravotní problémy nemá. Spíše mi z Vaší odpovědi došli věci, které jsem si předtím neuvědomovala. Náš problém je v tom, že kočičku hodně srovnáváme s kocourkem. Kocourek celý den vyhledává naší přítomnost, je prakticky pořád s námi, má úžasnou povahu i si s námi "povídá", atd. Kočička je prostě jiná. Přijde se pomazlit, když chce a raději se někde válí schovaná než aby s námi trávila tolik času jako kocourek. Je zas výjimečná jiným způsobem. Vlastně jak píšete - je to jejich povaha, každý je svým způsobem originální. Zvykli jsme si, že nám kocourek neublíží (neškrábne, např.při stříhání drápků nebo čištění oušek), a očekávali jsme takové chování i od kočičky, ale je prostě jiná. Nelíbí se jí to, tak se brání. Vlastně je to pochopitelné... Kočička tu s námi zřejmě zůstane. Koneckonců není důvod jí dávat pryč Smile
Ještě jednou moc děkuji za Vaši odpověď.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Andrea Klegová



Založen: 20.03.2006
Příspěvky: 135
Bydliště: Nitra, SR

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 30. 9. 2016 10:00:24
Odpovědět s citátem

Skúste kúpiť mačičke feromonový obojok. Nie je zaručené, že pomôže na 100%, ja osobne s ním mám úžasnú skúsenosť
http://www.rogz.sk/feromonovy-obojok-settle-down-pre-macky/
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (49x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (24x)
3
Britská krátkosrstá kočka (22x)
4
Seznam hřbitovů pro zvířata, krematorií ... (21x)
5
Mňoukání a štěkání (21x)
6
Tristis eris, si solus eris - Bude Ti teskno, ... (20x)
7
Fotočlánek: Kočičí tetování trochu jinak (17x)
8
Mrouskání kočky (říje) (17x)
9
Kočičí jména (15x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top