Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Kotěcí čůrání


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Dagmar
Anonymní





Předmět: Kotěcí čůrání
PříspěvekPřitlapkováno: 31. 8. 2004 11:40:20
Odpovědět s citátem

Asi před týdnem jsme si přivezli z útulku dvě malá, max. 4měsíční koťátka - mouratou Suzi a černou Elsu.
Suzi si zvykla snad hned po první noci. S Elsou jsou však stále problémy, má trochu průjem (ten řešíme dietou a Smectou od paní doktorky), ale hlavně se stále častěji stává, že se vyčůrá mimo záchůdek (peřiny, koberec apod.). Včera došlo i na hovínko na koberci. Nevíme si rady, jak jí to odnaučit.
Může nám někdo poradit? Čím to může být, když Suzi je naprosto v pohodě, vše dělá tak, jak má - zkrátka vzorné, hravé kotě. Elsa je samotářská, někdy si hraje se Suzi, s námi moc ne, pořád se dost bojí.
Prosím, poraďte!
Odpovědět 
Alena
Anonymní





Předmět: Re: Kotěcí čůrání
PříspěvekPřitlapkováno: 31. 8. 2004 21:23:28
Odpovědět s citátem

Suzi je ještě malé kotě a tak má na občasnou nehodu nárok. Navíc je tady problém s průjmem. Každé kotě je jiné, sama mám při odchovávání koťátek zkušenost že některá začnou chodit na záchod prakticky hned a bez problémů a jiným to trvá trochu déle. Taky jim začátku dělá problémy záchůdek najít, proto maji koťata omezený pohyb a v jejich prostoru mám několik záchůdků. Takže bych vám doporučila na pár týdnů kočičkám omezit volný pohyb po bytě a do místností kde jsou peřiny (mimochodem já mám kočky dospělé, ale peřiny si bez dohledu nechat netroufám, do ložnice kočky pouštím jen tehdy když jsou lůžkoviny bezpečně schované), koberce apod. je puštějte jen pod vaším dohledem. Ve větším bytě se kotě totiž hůř orientuje a nemusí záchůdek hned najít. Takže nechte kočičky třeba v předsíni a nechte jim tam třeba i více záchůdků, misky s krmením a vodou a nějaký pelíšek. Když budou obě kočičky spolehlivě chodit na záchůdek tak jim můžete volný prostor postupně rozšiřovat.
Odpovědět 
Tina



Založen: 30.01.2004
Příspěvky: 99

Předmět: Re: Kotěcí čůrání
PříspěvekPřitlapkováno: 7. 9. 2004 19:43:48
Odpovědět s citátem

Dagmar napsal:
Asi před týdnem jsme si přivezli z útulku dvě malá, max. 4měsíční koťátka - mouratou Suzi a černou Elsu.
Suzi si zvykla snad hned po první noci. S Elsou jsou však stále problémy, má trochu průjem (ten řešíme dietou a Smectou od paní doktorky), ale hlavně se stále častěji stává, že se vyčůrá mimo záchůdek (peřiny, koberec apod.). Včera došlo i na hovínko na koberci. Nevíme si rady, jak jí to odnaučit.
Může nám někdo poradit? Čím to může být, když Suzi je naprosto v pohodě, vše dělá tak, jak má - zkrátka vzorné, hravé kotě. Elsa je samotářská, někdy si hraje se Suzi, s námi moc ne, pořád se dost bojí.
Prosím, poraďte!


Milá Dagmar,
píšete, že Elsa je trochu samotářská a to je možná ten problém. Musíte jí dát více času na to, aby si na nové prostředí zvykla. Kočky často dělají potřebu jinde při změně prostředí a jen čas vše napraví. Jinak doporučuji držet se rad paní Aleny, budou jistě k užitku.
Přeji hodně radostí s kočičkami Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Dagmar
Anonymní





Předmět: Kočičky
PříspěvekPřitlapkováno: 8. 9. 2004 8:58:46
Odpovědět s citátem

Moc děkuji za rady, ale vývoj jde mílovými kroky vpřed a problém s čůráním už je dávno zapomenut - Elsa už chodí svědomitě na záchůdek a je v tomto směru úplně vzorná.
Máme ale jiný problém. Mírný průjem má co jsme si ji přivezli. Nejsme ale zkušené chovatelky, a tak si nejsem jistá, jak velký problém to je. Hromádka v záchůdku je většinou o dost měkčí než výtvor, který vyrábí Suzi. Někdy je to úplně beztvaré, jindy se to snaží držet tvar. Někde jsem četla, že hovínko od zdravé kočičky nepáchne, to Elsino ale jo. Chodíme k paní doktorce, ale její snaha zatím moc velký efekt nemá. Elsa už spořádala dva pytlíčky Smecty, nějaká antibiotika a pochutnává si na Probicanu. Už tři týdny nejí nic jiného než vařené kuřecí s rýží. Je neustále při chuti, jí mnohem víc než Suzi, už má bříško jako balón. Taky se jí objevily v srsti strupy (nebo jak to nazvat) - srst zřídne a kůže pod ní zhrubne, ale asi to nesvědí - neškrábe to. Má to nejvíc na oušku, kolem oka, na tlapce a taky na boku. Paní doktorka vzala vzorek a doufám, že v pátek budeme vědět, co to je.
Ten průjem nám ale dává dost zabrat. Musíme koťata krmit zvlášť, což při jejich rychlosti pohybu je někdy problém oddělit je od sebe a zavřít každou do jiné místnosti s jiným obsahem misky. Moc ráda bych, aby Elsa už byla zdravá. Pomalu si na nás zvyká - nejraději má mojí dceru, kterou už několikrát pořádně oblízala. Já jsem za trapiče, který do ní cpal ty odporné prášky. Raději ale sedává na okně a pozoruje cvrkot venku. Se Suzi pořádají honičky po celém bytě, perou se o hopíka, kterého mají nejraději.
Poradí mi někdo, jestli se neplaším zbytečně moc a chce to jen trpělivost. Jako nezkušené chovatelky jsme vlítly rovnou do takových starostí o naše mrňátka a jsme plné nejistoty, jestli je opatřujem dobře.
Odpovědět 
Filip
Webmaster


Založen: 28.01.2006
Příspěvky: 555
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Kočičky
PříspěvekPřitlapkováno: 8. 9. 2004 9:37:47
Odpovědět s citátem

Dagmar napsal:
Máme ale jiný problém. Mírný průjem...

Podobný problém jsme řešili u našich koťat - vyřešilo se to změnou stravy, chvilku měly koťátkovské slečny dietu, kuřecí a rýži, a pak už mají jen kvalitní koťátkovské papání (zřejmě i to pomohlo). V té době jsem také získal následující radu (nestihnul jsem už otestovat): roztlouct (úplně) syrové kuřecí krky, prý to průjem spolehlivě zastaví.

S kožními problémy je každá rada ještě těžší, tohle musí vidět a posoudit veterinář. Bohužel něco takového postihlo naši Ginny (stále se léčí) i Lilly, navíc šlo zřejmě o kombinaci roztoči-baktérie-plíseň, takže léčení skutečně docela obtížné a dlouhodobé.

Přeji vám, ať se vše rychle vyřeší a ať je Elsa co nejdřív v pořádku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
A.
Anonymní





Předmět: Re: Kočičky
PříspěvekPřitlapkováno: 10. 9. 2004 7:26:57
Odpovědět s citátem

Dagmar napsal:
Moc děkuji za rady....

No my si s průjmem a "strupy" užili a občas ještě užíváme cca dva měsíce. Přinesli jsme si kočičku z útulku a s ní průjem, který následně chytil i kocourek, je ale i možné, že u něj způsobily problémy změny stravy. Co se týká strupů - jde asi o plíseň, ta se u nás objevila taky. Asi v důsledku oslabení organizmu se nám to spojilo vlastně v "jeden" problém. Po vyléčení plísně z nejhoršího, se začal zklidňovat i průjem. Ale k "léčbě". Na průjem nám nezabral ani Probican, Smecta, antibiotika, hladovka, ani dieta - kuřecí s rýží, příp. vločkami situaci spíš naopak zhoršilo. Pak jsme se vrátili k "normální" stravě, s přídavkem misky s živočišným uhlím ve vodě a z nejhoršího jsme se dostali. Kočička už regulérně bobkuje, kocourek má sice ještě stolici "měkčí", ale není tekutá. Takže zkuste přejít na normální stravu a u ní, i přes na první pohled nelepšící se stav, zkusit chvíli zůstat. Můj názor totiž pak byl, že když už mají "průjmovat", tak ať se alespoň pořádně najedí. Pak ještě jsme měli obtíže s granulemi Hills, které obě koťata taky prohnaly, takže nakonec jsme u granulí Iams a konzerv Animonda. Předpokládám ale, že máte kočinu odčervenou, příp. vyšetřenou na parazity, které taky mohou průjmy způsobit.
S plísní, pokud to je, je to běh na dlouhou trať - dezinfikovat byt, kočiny koupat, nám doktorka doporučila sírové koupele, a doufat, že to nechytíte a že naleznete přípravek, kterým je vyléčíte bez vnitřně užívaných prášků, které mohou poškodit játra. Nám po Imaverolu od doktorky, nakonec pomohl spray Clotrimazol - ten je volně prodejný v lékárně, je na plísně atp.
Nevím, jestli si z toho něco vyberete - ono je to těžké, ať už boj s průjmem, nebo plísní. Ale sama vím, že každá rada dobrá, protože už jsem byla z našich čičin dost zoufalá a nakonec se to, zdá se, konečně obrací k lepšímu.
Takže kdybyste měla otázky, klidně se ptejte.
A.
Odpovědět 
Dagmar
Anonymní





Předmět: Díky
PříspěvekPřitlapkováno: 10. 9. 2004 11:29:21
Odpovědět s citátem

Strašně moc děkuji za rady. Poznala jsem, že se mé myšlenky ubírají přinejmenším správným směrem. Strašně nerada bych to zakřikla, ale zdá se, že Elsa už třetí den vyrábí ty správné bobečky. Dnes micinky dostaly poprvé granulky - kotěcí Hills - doufám, že až přijdu domů, nebudem v tom lítat znovu. Myslím, ale že je potřeba vyzkoušet všechno, každé číče sedne asi něco jiného. Jsem moc ráda, že se to začíná rovnat, protože nám dělalo starosti Elsino bříško. Zdálo se dost nafouklé, ale jak ustoupil ten průjem, začíná se i bříško rovnat do normálu.
A strupy? Nejsou velké - největší má za ouškem a zatím se zdá, že se minimálně nezvětšují - mažeme Imaverolem, ale výsledky testů z laboratoře zatím nejsou. Počkám, co tam vypěstovali a co nám poradí na veterině a uvidíme.
Hlavně, že jsou obě holky veselé, hravé kočičky. Jsou to naše úžasná zlatíčka. Každé ráno v 6 hodin sedí za dveřmi ložnice a mňoukají, že už by si daly snídani. Také mají konečně novu zábavu - skoro 2 m vysoké šplhadlo, škrabadlo a odpočívadlo. Zatím ho používají zejména pro skákání z jednoho patra na druhé, až mám strach, že spadnou. Sem tam si na něm i zdřímnou. Škrabání jim zatím jde lépe na křesle, ale trpělivě koťátka odnášíme ke škrabadlu, a máme ohromnou radost, když si párkrát škrábnou.
Odpovědět 
A.
Anonymní





Předmět: Re: Díky
PříspěvekPřitlapkováno: 10. 9. 2004 11:48:39
Odpovědět s citátem

Dagmar napsal:
Strašně ....


Tak to je jen dobře, že se to srovnává. Samozřejmě, že je zapotřebí nalézt správný typ krmiva - já třeba jsem myslela že když pomalu přejdeme na jedny z nejkvalitnějších granulí, jen čičinám prospěju, hm, bohužel, ne.
Asi to nebylo vyloženě nafouklé bříško, ale spíše střeva, právě z toho průjmu - taky jsme měli, ale bylo to spíš cítit na dotek, než vidět.
Ty strupy - opravdu doufám, že se vám z toho nevyvrbí plesňule. U nás to začalo dvěma stroupkama na spáncích a do tří dnů to kočička měla po celém obličejíčku a tělíčku, bylo to pak strašně rychlý. Tohle vám opravdu nepřeju.
Ty naše potvůrky taky vůbec nevypadaly, že by jim něco bylo, až na ten průjem a plíseň, naprosto živý, hravý a žravý koťata Smile) My máme škrabadlo až ke stropu a kočiny ho vyloženě milujou Smile Ale po ránu jsou asi všechny kočiny stejný - jakmile slyší můj budík, berou ho jako startovní výstřel směr kuchyně Smile)
Tak jen napište, co vám z těch stoupků v laboratoři vyrostlo.
A.
Odpovědět 
Anonymní






Předmět: Re: Díky
PříspěvekPřitlapkováno: 15. 9. 2004 8:52:29
Odpovědět s citátem

Paní A, moc děkuji za rady a povzbuzení. Vaše rady jsem využila - přešli jsme na normální stravu - granule - a je po průjmu - doufám, že definitivně. S těmi stroupky je to však horší. Už je to jasné - je to plíseň. Docela nás to vzalo, stále jsme doufali, že to nebude tak vážné. Mám z toho docela dost velkej strach. Manžel je dost nemocný a tak se bojím, aby to od Elsy nechytil. U něj je každé léčení na strašně dlouhé lokte s mnoha a mnoha komplikacemi, neboť má díky užívaným lékům oslabenou imunitu.
Na veterině nám spolu s diagnózou téměř nic neporadili - pokračovat v léčbě Imaveralem - nic víc. Vy jste psala o nějakých koupilích - jak se to připravuje a kde se to sežene - v lékárně? Koupila jsem Vámi doporučený Clotrimazol, ale Elsa má panický strach ze zvuků, které ten spray při aplikaci vydává. Jakmile jí stříknu přípravek na kůží, brání se, že máme problém jí udržet. Navíc má jedno ložisko přímo pod okem a tam se to stříkat vůbec neodvážím. Myslím, že bych oko nedokázala dobře zakrýt, aby se jí to tam nedostalo. Mazání Imaveralem Elsa snášela o poznání lépe, tak nevím, jestli jí mám 3x denně stresovat tím pro ní odporným zvukem, nebo se vrátit zpátky k původní léčbě.
Paní A, jelikož jste zřejmě zkušená chovatelka a lecčíms už se svými kočinami prošla, dovolte, abych Vás poprosila o radu v další věci:
Kdy je třeba kočkám začít pomáhat s likvidací bezoárů? Všechny granule, které k tomu přispívají jsou pro dospělé kočky. U koťat to problém není? Nikde jsem žádnou radu tohoto typu nenašla.
No, a pak máme ještě jeden problém a ráda bych znala názor někoho sice nezúčasněného, ale zkušeného:
Suzi se, jak jsme se dozvěděli, narodina v bytě a nikdy nic jiného nepoznala. U nás si zvykla prakticky okamžitě a je to úžasný pohodový rošťák. Elsu prý ale našli někde venku na ulici a my teď máme výčitky, že jsme ji zavřeli v bytě a nemůže ven. Velmi často sedává na okně, kouká ven a smutně mňouká, pak běží přes celý byt na druhou stranu k balkónovým dveřím a vyskakuje na ně. V tyto chvíle mám sto chutí jí otevřít dveře a pustit na svobodu, vím ale, že to není řešení. Možnost by byla vrátit ji do útulku, aby jí našli lepší domov s možností vyběhnout ven. To by ale pro nás nebylo bez slziček, už jsme si na ní zvykli. Nechceme být ale sobci - připadáme si jako věznitelé.
Nepřeháníme to? Zvykne si Elsa tak, aby nám to nervalo srdce? Jsou jí asi 4 měsíce, tak si myslíme, že je ještě malá a měla by si zvyknout. Poraďte, prosím!
Dagmar
Odpovědět 
A.
Anonymní





Předmět: Re: Díky
PříspěvekPřitlapkováno: 15. 9. 2004 9:59:43
Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Paní A, ....

Jézusku, já nejsem vůbec nijak extra zkušená chovatelka, resp. majitelka, tyhle dvě kočiny jsou první tvorové, o které se staráme, pokud tedy nepočítám 5 křečků, když jsem byla malá Very Happy Jen jsme si za téměř tři měsíce s koťatama užili tolik, že jsem občas podléhala zoufalství, jak víc jim pomoct. Teď jim bude teprve 5 měsíců, takže si chudinky opravdu "užily". A většinu toho, co vím, jsem nalezla na internetu, nebo i z rad ostatních, takže já spíš jen přidávám své "zkušenosti" ke zkušenostem jiných.
Co se týká plísně a manžela - přítele plíseň obešla velkým obloukem, já měla během týdne děsný migrény a asi díky nim jsem jí chytla, takže doufejte, že i když má oslabenou imunitu, třeba na tohle imunní bude, jinak vitamíny, podpory imunity a jen doufat, asi nic jiného nezbývá Sad Mně se udělalo cca 6 flíčků - dva na obou nohách a dva na zádech, u sebe jsem je vyléčila Canestenem (u koček bohužel nezabral), ten je volně prodejný, léčilo se to cca 3 neděle.
Ono s tou plísní toho moc k radění, bohužel, není. Musím přiznat, že u kočičky, která měla plíseň opravdu hodně rozjetou, ten Imaverol zabral výborně, u kocourka se začala lepšit až teď. Koupali jsme v Solfatanu - jsou to sírové koupele běžně k dostání v lékárně, trochu nasypat do vody a tím je polít (já do vody dala i pár kapek Tee Trea olejíčku), zabalit do ručníku a vydržet tak alespoň pár minut a pak tu divou zvěř zase vypustit, teď máme šampon Medivet - je od veterinářky, 200Kč za 100 ml to nekupujeme ani pro sebe Smile nebo se může použít i šampon Nizoral. Pokud jí Clotrimazol vadí, tak ho na ní nestříkejte, ať se zbytečně nestresuje. Maxík má plesňuli na temeni a pod krkem, takže tam se to ještě dá stříknout a moc se nebrání, ale k očičku bych ho taky nestříkala. Jinak se doporučuje dezinfikovat byt, ale vzhledem k ročnímu stáří našeho nábytku jsem neměla sílu otírat a čistit to Savem, našla jsem, že se jako dezinfekce dá použít i 10 kapek Tee Trea olejíčku do 1 litru vody a to rozprašovačem stříkám po bytě Very Happy Tak nějak si říkám, že to třeba zabírá. Každopádně, asi by se měly kočiny koupat, protože se jim plísňové spory drží v srsti. Drastičtějším řešením je ostříhat je, ale myslím, že na to už je příliš chladno. Jinak jim ještě dáváme kapky na podporu imunity Sangrim, já je nejdřív koupila na veterině, jinak se dají sehnat i přes internet, v chovatelských potřebách ale asi taky.
Na bezoary jsou pasty typu MaltSoft nebo Bezopet - jsou k sehnání v chovatelských potřebách, nebo ten MaltSoft i v Hornbachu, ten se nám osvědčil, nezvrací po nich chlupy, ale normálně je přetráví a vykakají. Nebo čerstvou travičku - jenže zrovna u nás travka moc nevydrží - mně uschne totiž i kaktus, ale to pak vyzvrací chlupové smotky.
Ohledně toho věznitelství - náš Max je taky "byťák", ale balkon miluje, miluje koukání z něj, když ho vezmeme na ruku, a je to notorický zdrhač - pravidelně ho chytáme pod schodama (bydlíme v paneláku) jakmile otevřeme dveře od bytu. Rubka je z útulku, kde měla volný výběh, a nijak jí byt nestresuje, občas zaškrábe na balkonový dveře a z okna taky kouká, ale nezdá se, že by trpěla. Ale myslím, že kočky jsou dost zvědavé, takže spíš proto je láká vyběhnout ven a poznávat to, co je za dveřmi, a ono pokud se za oknem mihne ptáček nebo moucha, jsou jak u vytržení. Pokud to jde, tak si zasíťujte balkon a umožněte jim tam přístup, naši tam tedy můžou jen pokud jsme tam i my, jsou to děsný rošťáci a my bydlíme v 11. patře. Ale vracet jí zpátky - to bych na Vašem místě nedělala, bylo by to určitě smutné pro obě strany, a obzvlášť když je ještě takhle malá, to spíš je opravdu jen zvědavá, Rubka je sice trošičku starší, ale taky jsem se trochu bála z přechodu ze zahrady do bytu, ale byly jí dva měsíce a myslím, že to zvládla dobře.
Kdybyste si raději chtěla popovídat přes mail, tady je adresa april@mybox.cz
Hodně štěstí a pokud ještě máte nějaký dotaz, klidně se ptejte, určitě Vám odpovím nejen já ale i ostatní, pokud je to v naší "moci" Smile
Zatím
A.
Odpovědět 
Filip
Webmaster


Založen: 28.01.2006
Příspěvky: 555
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Díky
PříspěvekPřitlapkováno: 15. 9. 2004 10:38:53
Odpovědět s citátem

K plísni... dostali jsme také něco ve spreji (nepamatuji si teď, jak se to jmenuje, doplním), ale aplikujeme to tak, že to nastříkáme na vatový tampón a místa potíráme. Ginny to měla taky hned u oka, takže stříkání nepřipadalo v úvahu. Držím palce!

Na bezoáry... nechci dělat reklamu, ale kupujeme krmivo Eukanuba pro koťata a březí kočky a tak (nejsem si zase jistý názvem), které by problém bezoárů řešit mělo. Jinak, jak psala paní A., dobrým řešením je tráva (dá se koupit třeba balíček, kde je nějaká drť a jen se to zaleje a roste to samo, bez nějaké hlíny a tak, vlastně to vypadá spíš jako nějaké obilí?).

K "trápení se v bytě"... myslím, že je to opravdu hlavně zvědavost koťat, znám to, Lilly se také pořád snaží dostat aspoň na chodbu... My se snažíme s koťaty chodit ven, pokud to jde (na vodítku), takže jejich svět je větší, než jen byt. Na druhou stranu myslím, že kočka si zvykne v prostředí, které jí připravíte - když pro ni bude celý svět byt, bude to tak brát (znám takovou kočku a nic jí nechybí, i když byla původně na ulici). Jinak, kočky se rády dívají z okna, to je normální, někdy si myslím, že to berou třeba jako my televizi. Neznamená to, že by nutně chtěly "ve filmu hrát" Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Dagmar
Anonymní





Předmět: Plesnivky
PříspěvekPřitlapkováno: 29. 9. 2004 10:18:02
Odpovědět s citátem

Všem ještě jednou děkuji za všechny rady. Začínáme se orientovat v péči o naše číči. Krmíme je suchým krmením Hill's pro koťata - zatím jim to docela chutná, občas dostanou za odměnu nějakou tu konzervičku. Podestýlku Mikeš (doporučenou z útulku) jsme vyměnili za Zverlit (je mnohem lepší). Taky jsme už zjistili, kterou misku používat na vodu a kterou na papáníčko (občas se jim povedlo misku s vodou převrhnout). Zkrátka každým dnem jsme zkušenější a zkušenější. Kočičky jsou úžasné - jen kdyby v době, kdy my dvounožci bychom rádi spali, nepořádali lehkoatletické klání - převážně běh přes překážky, včetně našich hlav na polštáři (zatím to u nás nejde udělat jinak, než že kočičky "spí" s námi), ale určitě si všichni zvyknem.
Elsička už je z plísně venku, průjem je pryč - zkrátka úžasně spokojené koťátko.
Zato Suzi nám teď dělá mnohem větší starosti. Plíseň má mnohem rozšířenější než měla Elsa, ale hlavně:
Pan doktor nám poradil, že máme kočičky jednou za 4 dny vykoupat: S Elsou nejsou vážné problémy. Sice se jí koupel moc nezamlouvá, ale drží. Napjatě stojí v lavorku a trpělivě čeká, až bude konec. Pak celá šťastná leží zabalená v ručníku na klíně, dokud neuschne. Se Suzi je ale svízel. Poprvé jsme ji jakž takž zvládli - to ještě nevěděla, co se děje, ale podruhé už jsme to nedokázali. Párkrát nás pokousala, jsme celí poškrábaní a nepomohlo ani zabalit ji do utěrky a vymáchat i s ní. Vždycky někde našla skulinu, kudy vystrčit drápek nebo jak stočit hlavu, aby mohla kousnout.
Navíc nemá v lásce ani mazání, ale to se nám včera docela povedlo. Celou dobu jsem ji utěšovala, držela a hladila a ostatní členové rodiny rychle mazali místa, na která se dostali.
Mám obavu, že její uzdravení bude asi trvat dost dlouho. Prý se to ale po přeočkování začne zlepšovat.
Máte někdo zkušenosti s koupáním takhle urputně se bránící kočky? U Elsy to evidentně přispělo k uzdravení, tak by bylo asi dobře, abychom Suzi taky koupali - ale jak na to?!
Odpovědět 
A.
Anonymní





Předmět: Re: Plesnivky
PříspěvekPřitlapkováno: 29. 9. 2004 10:57:51
Odpovědět s citátem

Dagmar napsal:
Máte někdo zkušenosti s koupáním takhle urputně se bránící kočky?

Zdravím,
tak zase tady budu s odpovědí strašit já Very Happy
Je skvělé, že už jsou kočičky relativně v pořádku. Můj názor je, že ačkoliv je plíseň úporná, tak to ještě není až tak tragické - jsou horší věci. I když já sama byla dost zoufalá - mluvím v minulém čase, protože se zdá, že i my jsme konečně bez plesňule, hurá, i když s panákem na oslavu chci ještě pár dnů počkat.
Ale k tématu koupání. Taky jsme si užili Surprised Nakonec po opravdu velkých bitkách, vytopený koupelně, promáchaný až na kůži a podrápaný do krve (a to nemluvím o tom, jak se tvářily kočiny) jsme přišli na to, jak koupat jakž takž bez větších bojů. Suzi dát do prázdný vany, k ruce si vzít konvičku s napuštěnou vodu (nejlépe takovou tu skleněnou čajovou) a šampon a polévat, hlavičku, ušiska a obličejíček vzít namočenou vatou a jakoby ždímat. Ideální jsou na to čtyři ruce, ale dá se to zvládnout i se dvěma, jen je větší pravděpodobnost úprku z vany. Tedy to se osvědčilo nám u Maxe i Rubyšky. Taky je fajn dát do té vody pár kapek Tea Tree olejíčku, má protiplísňový účinek. Jo a myslela jsem si, že si kočky na koupání zvyknou - nezvyknou Very Happy
Ohledně toho přeočkování - pokud myslíte přímo na plíseň, tak to zvažte, nám dvě veterinářky toto nedoporučily, prý se z kočky stane přenašeč plísně bez viditelných příznaků, ale vetové se v tomhle dost rozchází - někdo očkováním léčí, jiný ho nedoporučuje. My se raději vyléčili bez očkování. Takže co člověk, to názor.
A co se týká lehkoatletických klání - ono je to přejde, naše čičiny nám taky lítaly nad hlavou - navíc máme malý byt a spíme na matracích, takže pro ně naprosto ideální, ale zvykly si, takže jakmile se zhasne, tak většinou si taky najdou místečko a zklidní se, nebo lítají, ale ne přes nás Very Happy
Hodně štěstí koupání
April
Odpovědět 
Tina



Založen: 30.01.2004
Příspěvky: 99

Předmět: Re: Plesnivky
PříspěvekPřitlapkováno: 29. 9. 2004 19:13:00
Odpovědět s citátem

Dagmar napsal:

Máte někdo zkušenosti s koupáním takhle urputně se bránící kočky? U Elsy to evidentně přispělo k uzdravení, tak by bylo asi dobře, abychom Suzi taky koupali - ale jak na to?!


Milá Dagmar,
na koupání urputně se bránící kočky existuje jeden trik, který je i běžně popisovaný v odborné literatuře. Stačí sehnat nebo vyrobit dostatečně velký pytel, aby se do něj kočka vešla, se stahováním na šňůrku. Tu pevně zavážete kočce kolem krku, až jí strčíte dovnitř pytle. Takto ji můžete koupat pravidelně a bez škrábanců. Jen ten pytel musí být z hodně pevného materiálu, aby ho kočka nerozdrápala při zápase v koupelně. Pak ji můžete držet a polévat nebo přímo namočit do lázně.

Přeji hodně štěstí Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Dagmar



Založen: 29.09.2004
Příspěvky: 109
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Plesnivky
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 10. 2004 13:26:33
Odpovědět s citátem

Tino, díky za typ.
Už jsme koupali. Suzi jsme nacpali do pytlíky, udělali mašli pod krkem a vymáchali v Imaverolu. Poprvé to šlo, nevěděla, co se bude dít dál. Dneska ale koupem znovu a to už se trochu bojím, že jí vůbec nedostanem do pytlíku - No, snad to zvládnem.
Po tom stresujícím koupání se ale Suzinka asi hodinu celá třásla u mě na klíně zabalená do ručníku a deky. Asi dva dny pak trvalo, než mi dovolila zase na sebe sáhnout - mám to u ní rozlitý...
Tak uvidíme dneska!!!

To koupání fakt pomáhá - Elsa už nemá ani flíček, ale asi měla pocit, že se příliš péče věnuje Suzi a tak si vymyslela zase něco nového - výtok z očička - typla bych to na zánět spojivek, ale nevím. Vytíráme očičko tampónkem namočeným ve vlažné vodě a kapeme Ophtal. Jestli se to nezlepší, budeme muset zase za tím hodným panem doktorem, ke kterému chodí paničky moc rády, ale kočičky stááášně nerady.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Anonymní






Předmět: Re: Plesnivky
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 12. 2004 13:03:35
Odpovědět s citátem

Dagmar napsal:
Tino, díky za typ.
Už jsme koupali. Suzi jsme nacpali do pytlíky, udělali mašli pod krkem a vymáchali v Imaverolu. Poprvé to šlo, nevěděla, co se bude dít dál. Dneska ale koupem znovu a to už se trochu bojím, že jí vůbec nedostanem do pytlíku - No, snad to zvládnem.
Po tom stresujícím koupání se ale Suzinka asi hodinu celá třásla u mě na klíně zabalená do ručníku a deky. Asi dva dny pak trvalo, než mi dovolila zase na sebe sáhnout - mám to u ní rozlitý...
Tak uvidíme dneska!!!

To koupání fakt pomáhá - Elsa už nemá ani flíček, ale asi měla pocit, že se příliš péče věnuje Suzi a tak si vymyslela zase něco nového - výtok z očička - typla bych to na zánět spojivek, ale nevím. Vytíráme očičko tampónkem namočeným ve vlažné vodě a kapeme Ophtal. Jestli se to nezlepší, budeme muset zase za tím hodným panem doktorem, ke kterému chodí paničky moc rády, ale kočičky stááášně nerady.


pamatuju, že když jsme měli kdysi kočku, tak at se nerada koupal taky, a začla komnukovat s okolim až když uschla, ležela pod topenim, dokud nebyla suchá, a pak postupně během dne začla byt zas ta stara hodna čičinka
Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (55x)
2
Vyhlášení NEJ fotky prosince 2023 (46x)
3
Naléhavě hledáme dobrovolníka pro pomoc ... (25x)
4
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (22x)
5
Pojištění koček (19x)
6
Vyhlášení NEJ fotky listopadu 2023 (18x)
7
Mrouskání kočky (říje) (18x)
8
Veterinární poradna: Mrouskání kočky po kastraci (17x)
9
Vyhlášení NEJ fotky ledna 2024 (17x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top