Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Kotě si na nás nemůže zvyknout


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
ecke
Anonymní





Předmět: Kotě si na nás nemůže zvyknout
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 2. 2007 10:11:03
Odpovědět s citátem

Dobrý den,
asi to bude hloupá otázka ale už si vážně nevím rady. Koupil jsem si kocourka Britské kočky a po příjezdu jsem udělal vše co mi chovatel poradil - postavil jsem přepavku vedle jeho záchůdku a nechal ho aby sám z přepravky vylezl a prozkoumal okolí. V přepravce ztrávil celý den a jen vystrašeně koukal, nakonec jsem ho vyndal sám a kocour okamžitě zalezl pod skříň.tam ztrávil celý týden a v noci se vždy došel nažrat,na záchod a zase zalezl. po týdnu když trochu povyrostl se pod skříň už ztěží vešel se přestěhoval pod postel a opět vůbec nekomunikuje.Na radu kamarádky veterinářky ho tam nechávám (nesnažím se ho vytáhnout) a jen na něj klidně mluvím.Už ho máme 14 dní a pořád žádný pokrok( vlastně už asi 3x vylezl za světla a po dlouhém váhání si došel na záchod).Když jsem volal chovateli, tak mě akorát odbil že to je normální o kocoura nejevil vůbec žádný zájem a zavěsil - pak už mi telefon nezvedl vůbec.Chctěl bych poradit zda je to opravdu normální a případně co mám dělat. Mockrát děkuji za každou radu
Odpovědět 
Adéla



Založen: 07.09.2006
Příspěvky: 277
Bydliště: moravské luhy a háje :)

Předmět: Re: Kotě si na nás nemůže zvyknout
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 2. 2007 11:00:03
Odpovědět s citátem

Viděli jste podmínky chovu? Takhle se bohužel projevují koťata odchovaná v kleci Sad Aby koťátka byla přítulná a nebojácná, je nutné, aby se s nimi chovatel už od miminka tulil a bral je často do rukou. Pokud neproběhne správná socializace, kočičky zůstanou plaché. Přístup chovatele taky není správný, dobrý chovatel by se pochopitelně snažil maximálně pomoci.
Jedná se o kotě s PP?

Také jsem měla zkušenost s nedostatečně socializovanou kočičkou. Trvalo to nějakou dobu než se osmělila. Navíc máme i původně hodně plachého kocoura z útulku. Ač se říká, že by se měla plachá kočka nechat na pokoji, myslím, že to zrovna u koťátka není to pravé. Zkusila bych ho zlákat ke hře, např. pomocí mávátka s peříčky. Pokud rád jí, podstrkovat mu největší lahůdky. Určitě ho nechte v místnosti, kde ho nebude nikdo otravovat. Také bych zadělala škvíry a prostor pod postelí, aby tam nemohl zalézt a pořídila mu krytý pelíšek, kde byste ho měli lépe v dosahu.
Jak je starý? U kotěte by mělo být snazší socializaci alespoň částečně dohnat. Naší plachou kočičku vychovala druhá kočka - pohodářka, která ji ukázala, že se nemusí bát.
_________________
Adéla - KATANGO*CZ
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
J.B.
Anonymní





Předmět: Re: Kotě si na nás nemůže zvyknout
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 2. 2007 11:03:08
Odpovědět s citátem

Chctěl bych poradit zda je to opravdu normální a případně co mám dělat. Mockrát děkuji za každou radu[/quote]

Být trpělívý - ono vám nic jiného nezbývá. Nějaká reklamace na povahu zvířete asi nepřipadá v úvahu a také nevím jak by Vám chovatel mohl pomoci.
A jak se kocourek choval, když jste si ho přijel prohlédnout - byl ve svém původním prostředí také bázlivý?? Kočky mají různé povahy jako lidé - vezměte jen dětičky ve školce - některé si zvykne za pár dnů a některé pláče a pláče - nemůže si zvyknout. Tak je to i s koťaty. Chce to trpělivost a mmožná i sméření s tím, že budete mít bázlivou kočku.
Odpovědět 
ARWEN
Anonymní





Předmět: Re: Kotě si na nás nemůže zvyknout
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 2. 2007 13:07:17
Odpovědět s citátem

Vím o čem píšete. Přesně takový problém jsem měla - mám se svou britkou taky. Když jsem si ji dovezla tak mě spala za sporák celý týden, spala by tam snad do dněška kdybych prostor nezadělala. 17.2.2006 to budou dva měsíce co ji mám. Pravdou je, že její chování je o mnoho lepší než bylo. Nyní už spí v posteli, hraje si se mnou, ale bohužel do dnešního dne jsem ji nepohladila zkrátka se nenechá a uteče. Já jsem si ji získala hrou. Teď když příjdu domů, ví co bude následovat příjde z malou myškou v tlamičce a vyžaduje si hrát. Věřte jako já, že se to zlepší dejte jí čas. I mne mrzí jaká je ( moc bych si ji přála pochovat a pomazlit se sní ), ale věřím že si brzy pro pohlazení příjde. Držím tlapky.
Odpovědět 
Anonymní






Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 7. 2. 2007 11:22:50
Odpovědět s citátem

Když jsme si pro kocourka přijeli tak byl připravený v klícce aby prý neutekl. Už tenkrát byl vystrašený ale mysleli jsme si že je to ze změny prostředí.Kde byl vychovávaný jsme neviděli.Majetelé nás domů nepozvali. ted už víme že jsme udělali chybu ale nedá se nic dělat.
Odpovědět 
Karin



Založen: 17.07.2005
Příspěvky: 338
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 7. 2. 2007 11:29:36
Odpovědět s citátem

http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=1560
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
J.B.
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 7. 2. 2007 11:46:58
Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Když jsme si pro kocourka přijeli tak byl připravený v klícce aby prý neutekl. Už tenkrát byl vystrašený ale mysleli jsme si že je to ze změny prostředí.Kde byl vychovávaný jsme neviděli.Majetelé nás domů nepozvali. ted už víme že jsme udělali chybu ale nedá se nic dělat.


Ano, vidět kde a jak je kotě vychovávané je důležité, ale ne vše může chovatel ovlivnit, protože povahu / např. bojácnou / dostává kotě do vínku od přírody. Samozřejmě hodně se toho ovlivnit dá i když bych si dovolila nesouhlasit s všeobecně zažitým tvrzením - klecový odchov = bojácná kočka. Jednu máme doma, je to už babička co začíná šedivět a bojácná rozhodně nikdy nebyla - to svědčí o tom, že je to opravdu povahou a částečně prostředím. Že je kotě vystrašené ze změny je normální - já bych nedělala žádné závěry a trpělivě bych čekala, jak se to bude vyvíjet. Kočky jsou učenlivé a chytré - až uvidí, že se mu nic nestane, že spát v posleli je pohodlné a že drbání pod bradičkou je příjemné - možná se situace změní. Laughing
Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (19x)
2
Zlomek vteřiny (16x)
3
Deníček stříbrné šelmy – 6. část (15x)
4
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (13x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top