Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

agresivní kočka


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
sandra2



Založen: 04.09.2006
Příspěvky: 4

Předmět: agresivní kočka
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 9. 2006 19:58:33
Odpovědět s citátem

nedávno jsem si vzala nové kotě(kočku).má už 3 měsíce a na ten věk je hodně šikovná a mazaná.za tu dobu co ji máme sama pokaždé chodí na záchůdek a nikdy by nešla nikam jinam než tam a dokonce za mnou vždycky v noci přijde do postele,je hodně zvědavá a mazaná.problém je v tom že když se ráno probudí začne si hrát.šíleně běhat bo bytě všechno škrábat....na první pohled to prostě vypadá že si hraje jak normální kotě.
ale jak mile když na ni pak někdo šáhne začíná šíleně kousat a škrábat a pak to většinou končí (jen pro mě,ona si dál hraje a vivádí)proudy krve.prostě když je v takové náladě kdo na ni šáhne vyvázne minimálně s doškrábaným oblečením a když má někdo štestí s trochu doškrábanými rukami nebo nohami.prostě jako nenormální.prostě vidím ji v obíváku a pak když se podívám už na mě vybíhá z kuchyně.já chápu že si chce hrát.
takhle šílí vyvádí,hraje si a lítá po bytě dokud se neunaví.pak je to úplně jiná kočka.přijde za mnou a je úplně v klidu a usne mi na několik hodin na klíně.nechává se hladit a mazlí se.je to hodně těžký to popsat a takhle to vypadá jako obyčejné kočičí hrátky.ale ta reakce když na ni někdo šáhne je šílená.prostě když si hraje snaží se prostě zapojit do hry i ostatní
a tak to pak dopadá.je to totiž napůl divoké kotě.tak asi proto.
její máma je divoká kočka ale její táta je čistokrevný britský krémový žíhaný kocour.už jsem měla spoustu koťat ale takové divné ještě nikdy ne.dalo by se říct že je to taková malá ďáblice ale když se unaví je to andílek.i když je to jenom napůl divoká kočka bojím se že takové chování ji zůstane aji když bude dospělá.pomalu začínám s převýchovou ale pořád mi to nějak nejde.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Andrea



Založen: 12.04.2005
Příspěvky: 50
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 9. 2006 21:03:27
Odpovědět s citátem

Sandro, asi vím co zažíváte, ale s tím rozdílem, že náš Basimek nebyl polodivoký. On je mix siamky a turecké angory a proto je zřejmě divočejší a temperamentnější než jiné kočičky. Asi nejrozumější rada ode mě je, jakmile kočička začne kousat a škrábat, důrazně ji řekněte NE! a můžete i pořádně zasyčet - to dělají kočky, když dávají najevo, že druhá dělá něco co se jí nelíbí. My to řešili tak,že jsme Basimka dali na chvíli za dveře na záchod(samozřejmě musí být záchod zavřený, aby tam nespadl), tam se sklidnil, vyvztekal a vyřval. Po vypuštění byl v pohodě. Nutno dodat, že to je běh na delší trať a chce to velikou trpělivost. Ony kočky jsou paličaté a taky trochu zkouší kdo to déle vydrží. Ještě můžete vyzkoušet rozprašovač s vodou a při kousání porosit. Většina koček si to spojí tak, že to nepříjemné, mokré přijde, když kouše a škrábe. Pokud mrknete zde ve fóru, najdete i téma, ve kterém jsem tuto situaci taky řešila. Přeji hodně zdaru a trpělivosti při výchově. Smile
_________________
www.luckysun.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: agresivní kočka
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 9. 2006 5:55:41
Odpovědět s citátem

V prvé řadě bych rozhodně její chování nesvalovala na to, že je polo/divoká a že rodiče byli takoví či makoví ... naše Rubyška je kočička narozená mamině, která pobíhala venku a otec byl bůhví kdo a rozhodně bych si netroufla říct, že je divoká, a takových koček znám víc. Myslím, že pod tím výrazem si spíš představte kočku, která je obezřetná, bojí se lidí, nenechá se pohladit a vlastně vůbec nemá o kontakt s člověkem zájem.
Spíš si myslím, že vaše čičina je vyloženě nevyhratá a nevydováděná a že má energie na rozdávání. Ono totiž každý, kdo má dvě kočky, nejlépe dvě koťata vám řekne, že jejich hry vypadají strašně drasticky, nicméně v tom jejich kožichu se spousta drobných ranek ztratí a ke zranění spíš vůbec nedochází, protože skrz kožich drápky pořádně ani neprojdou. V tom je nevýhoda člověka, že žádnou srst, o kterou by se drápky hravé kočky zarazily, nemá. Takže myslím, že máte kočku, která si adekvátně hraje svému věku a řádí jak pominutá, o tom, že není výrazně agresivnější svědčí to, že si k vám příjde lehnout, pomazlí se, ale nestojí o hlazení, když si hraje a chce "lovit", uvědomte si, že stále je to šelma, která potřebuje dostatek podnětů k lovu.
Nejlepší rada, kterou bych vám mohla dát, je, pořiďte si druhé kotě a oni se zaměstnají a unaví víc než dost a navíc, sama koťata poznají, kde je hranice, kdy už to "bolí". Pokud to nejde, obrňte se trpělivostí a důsledně dávejte kočce najevo, že takhle ne, buď tím zasyčením, zvýšením hlasu, nebo odtažením ruky, ignorací jejích náletů, ... nevím, jestli bych volila cestu zavírání, kočka spíš nepochopí, proč jí trestáte za něco, co je pro ní hra. Musíte přijít sama na to, na co čičina reaguje, co znamená stop.
Jinak můžete také zvolit cestu ostříhání špiček drápků, kočině to neublíží a vy budete ušetřeni potoků krve Wink
Tak hodně štěstí.

April
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Simírek
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 9. 2006 6:39:28
Odpovědět s citátem

Tak přesně takový divoch byl náš Simírek, dokonce dělal i to, že na mě číhal, když jsem zrovna koukala na televizi, četla knížku, nebo cokoli jiného, a zničehonic na mě skočil (většinou na hlavu Smile) a začal kousat jak pominutý! Kolikrát jsem byla na infarkt jak jsem se lekla! Very Happy V noci nám okusoval palce u nohou Smile no byla to síla! V rodině máme ještě další tři kočky a jejich dvě majitelky nechápaly! Smile) prý takhle živé kotě ještě neměly.
Řešili jsme to tak, že se Simkem jsme si normálně hrály (naše ruce to tedy řádně odnesly!! Smile) ale když už byl agresivní moc, zasyčela jsem na něj a když to nepomohlo, postříkala jsem ho vodou a řekla rázně DOST! Po měsíci jsem dosáhla toho, že jsem jen křikla dost a on polevil Very Happy hraju si s ním takhle ale i dál, protože i když mu je 10 měsíců, pořád je to kotě a pořád si hraje, je to velký lovec a je to pro něj naprosto přirozené. MOžná se budete divit, nebo mě mít za blázna, ale teď už pomůže i to, když si s ním začnu o tom povídat a všechno mu vysvětlím a domlouvám. Podle toho, jak na mě reaguje poznám, jestli mě vnímá a "bere si to k srdci" Smile) a světě div se - většinou ano. Řešila jsem s ním takto i okusování kytky a výsledky jsou víc než dobré....... Smile takže když to shrnu, ta voda mi připadá jako nejlepší "trest" ale hlavně si s koťátkem nepřestávejte hrát a hodně s ním mluvte.
Odpovědět 
Kačka
Anonymní





Předmět: divočák
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 10. 2006 21:22:57
Odpovědět s citátem

Ahojki,
náš kocourek půl dne prospí a půl dne dělá bordel, ale myslím, že je to normální...
Někdy mě trápí, jak moc pořád kouše, ale stačí říct "au au" a přestane.
Hodně se dožaduje pozornosti, někdy mu stačí, když ho jen pozorujem, jindy se dožaduje zapojení do hry. Smile
Jen doufám, že z něj nebude mrzutý kocour, až vyroste....
Přeju pevné nervy Very Happy
Odpovědět 
Kotě kotěcí



Založen: 10.01.2007
Příspěvky: 36
Bydliště: Brno

Předmět: agresivní kocour
PříspěvekPřitlapkováno: 9. 3. 2007 9:04:32
Odpovědět s citátem

Ahoj,
náš kocour je v poslední době taky nějaký agresivní. Někdy se nechá normálně hladit a je to mazel největší. Jindy ale začne kousat a všem útočí na ruce a na nohy. Může to znamenat, že už brzo začne značkovat a potřebuje vykastrovat? (je mu asi sedm měsíců).
Jinak když nepomáhá ani syčení a tleskání, tak ho vyhodím (teda ne doslova, spíš odnesu) ven z pokoje a zavřu dveře a čekám, až se uklidní - má takový postup nějaký smysl?
Díky všem za odpověď, to víte, první kočka - člověk si není ničím jistý.
_________________
Danka (Sir Humphrey Appleby & Adi Straka)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: agresivní kocour
PříspěvekPřitlapkováno: 9. 3. 2007 10:50:42
Odpovědět s citátem

Řekla bych - puberťák ... začíná dospívat a řádit. Nevím, nakolik se to dá nazývat agresivitou, ale kočičí hry působí na člověka poněkud drastičtěji než vnímají samotné kočky.
Chvíli to vydržte, dávejte najevo, že takhle "NE", a až uznáte za vhodné (značkování, pušící moč, pokusy o krytí), ho nechte vykastrovat, to může být klidně za měsíc, nebo za dva.

April
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Kotě kotěcí



Založen: 10.01.2007
Příspěvky: 36
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 9. 3. 2007 11:50:03
Odpovědět s citátem

April, děkuju za odpověď.
Taky si většinou myslím, že je to hra, ale někdy se u toho tváří vážně nepříčetně a nereaguje vůbec na nic. Ale asi máte pravdu, hraje si a možná i zkouší, kolik toho vydržíme a kam až ho necháme zajít Question
No, v každém případě budu teď nějakou dobu vypadat asi trochu strašidelně - šrámy na rukou a tak Very Happy Však to všichni určitě znáte Wink
_________________
Danka (Sir Humphrey Appleby & Adi Straka)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Jana Babická



Založen: 17.04.2006
Příspěvky: 238
Bydliště: Plzeň

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 9. 3. 2007 13:04:19
Odpovědět s citátem

Ale asi máte pravdu, hraje si a možná i zkouší, kolik toho vydržíme a kam až ho necháme zajít Question

Někdy si nechceme uvědomit, že i kočka je šelma a nemusí vždy jít o hru. Já osobně jsem byla již 3x ošklivě pokousána od mého kocoura. Jednou jsem 3 týdny chodila o berlích, takže ne úplně sranda. Můj kocour je miláček, mazlíček, spí se mnou v posteli a nechá se celé hodiny chovat v náručí. Když jde ovšem o jeho vůli, když jde o "rodinné" vztahy, tak vím, že nesmím zasahovat, jinak jsem potrestána. A takové hlášky - no doufám, že jste ho potrestala - on je to vždycky spíš rychlý převoz na pohotovost, než pomyšlení na trest. Nechci Vás nijak strašit, ale je dobré být ve střehu, ukázat kocourovi - zvlášť u nekastrovaných kocourů - , kdo je tam pánem - to jsem asi zanedbala, moc ho rozmazlila, nebo prostě nemám přirozenou autoritu jako můj manžel, jsem brána do smečky, ale nestojím si příliš vysoko Laughing Tak držím, aplce, ař šrámy nejsou závažnější - ze mne si příklad neberte Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Kotě kotěcí



Založen: 10.01.2007
Příspěvky: 36
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 10. 3. 2007 9:52:14
Odpovědět s citátem

No, asi jsem dost měkká, ale vezmu si vaše varování k srdci a zkusím mu ukázat, kdo je tady hlavní kočka Wink
_________________
Danka (Sir Humphrey Appleby & Adi Straka)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Jana k



Založen: 14.08.2006
Příspěvky: 23
Bydliště: Bustehrad

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 15. 3. 2007 16:01:48
Odpovědět s citátem

AHoj, presne jak psaly damy nahore, me se take osvedcilo razne NE, zasyceni a uplne stuhnout s rukama a nehybat se, po dvou trech kousnutich pozna, ze se hra nekona a ztuhne take. Zhruba po mesici dvou si zvykl, ze si hraju do jiste miry. Moje mama to nedelala a vysledek je, ze ji vesele kouse a drti, jak se mu zlibi Twisted Evil
Ahojky Jana
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Jasněnka



Založen: 31.01.2007
Příspěvky: 25
Bydliště: Liberec

Předmět: Re: agresivní kočka
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 5. 2007 21:59:43
Odpovědět s citátem

sandra2 napsal:
nedávno jsem si vzala nové kotě(kočku).má už 3 měsíce a na ten věk je hodně šikovná a mazaná.za tu dobu co ji máme sama pokaždé chodí na záchůdek a nikdy by nešla nikam jinam než tam a dokonce za mnou vždycky v noci přijde do postele,je hodně zvědavá a mazaná.problém je v tom že když se ráno probudí začne si hrát.šíleně běhat bo bytě všechno škrábat....na první pohled to prostě vypadá že si hraje jak normální kotě.
ale jak mile když na ni pak někdo šáhne začíná šíleně kousat a škrábat a pak to většinou končí (jen pro mě,ona si dál hraje a vivádí)proudy krve.prostě když je v takové náladě kdo na ni šáhne vyvázne minimálně s doškrábaným oblečením a když má někdo štestí s trochu doškrábanými rukami nebo nohami.prostě jako nenormální.prostě vidím ji v obíváku a pak když se podívám už na mě vybíhá z kuchyně.já chápu že si chce hrát.
takhle šílí vyvádí,hraje si a lítá po bytě dokud se neunaví.pak je to úplně jiná kočka.přijde za mnou a je úplně v klidu a usne mi na několik hodin na klíně.nechává se hladit a mazlí se.je to hodně těžký to popsat a takhle to vypadá jako obyčejné kočičí hrátky.ale ta reakce když na ni někdo šáhne je šílená.prostě když si hraje snaží se prostě zapojit do hry i ostatní
a tak to pak dopadá.je to totiž napůl divoké kotě.tak asi proto.
její máma je divoká kočka ale její táta je čistokrevný britský krémový žíhaný kocour.už jsem měla spoustu koťat ale takové divné ještě nikdy ne.dalo by se říct že je to taková malá ďáblice ale když se unaví je to andílek.i když je to jenom napůl divoká kočka bojím se že takové chování ji zůstane aji když bude dospělá.pomalu začínám s převýchovou ale pořád mi to nějak nejde.


My měli podobnou povahu, akorát že ze hry volně přecházela do útoku a pak utekla. A taky se vůbec nemazlila, nevrněla, nenechala se pohladit a nespala mi na klíně.
V první řadě jsme si s ní přestali hrát rukama. Prostě při hraní je potřeba mít různý hračky-na skákání,na tahání, na házení, na kousání, ale do ruky se nesmí ani kousat, ani škrábat!
Kočce jsou skoro 2 roky a od 1 roku se začíná zklidňovat, rozhodně nekouše, maximálně naznačí, pokud se jí něco nelíbí. Škrábanec občas schytá naše malá.
Celkově se věkem začíná hodně zlepšovat a klidňit, jenom když na ni sáhnu, musím tak, aby viděla, že to dělám, pomalu, aby se nelekla a abych viděla její rekce-chce, nechce. Když chce, většinou se sama natáhne nebo přitulí. Když nechce, nechám ji, až přijde sama. Abych ji nemusela někam nosit, trvám na tom, aby přišla na zavolání-alespoň tak, jak je to u kočky možné.
Ale naše ragdollka byla opravdu koťátko k pohledání. My ještě s malým dítětem Rolling Eyes jsme takovou cholerickou individualistku nečekali.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (36x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (34x)
3
Debakl (21x)
4
HCM u koček - program PawPeds (21x)
5
Zlomek vteřiny (21x)
6
Byl jsem hubenej a mrňavej (20x)
7
Kočky a vepřové maso - jak je to ... (19x)
8
Deníček stříbrné šelmy – 6. část (17x)
9
Na domácí frontě klid? (16x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top