Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Kočka málo pije


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Lampi
Anonymní





Předmět: Kočka málo pije
PříspěvekPřitlapkováno: 10. 12. 2006 18:00:39
Odpovědět s citátem

Prosím o radu.
Můj kocour váži 7 kg, ale nevypadá nijak tlustý.Dostává jídlo 4 až 5 denně takové množství jako půl kapsičky. V JEDNÉ PORCI.Dostává všechno možné,maso, konzervy,játra,granule( ty má vlastně k dispozici stále)Misku vždy pěkně vylíže. Ale problémy jsou s jeho pitím.Vodu mu denně měním a má upito tak 1- 2 cm od vrchu.Občas mu do jeho jídla zamíchám lžičku vody.Stále mi to připadá pro tak velkého kocour málo pití.On u misky s vodou lehává, pozoruje vodu,ale nic neupije.
Stolici má dost tuhou, takové delší bobky.Tak bych ráda věděla, jestli ho mám nějak do pití inspirovat anebo jestli mu to, co vypije stačí.
DĚKUJI VÁM ZA RADU. Jiřina
Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Kočka málo pije
PříspěvekPřitlapkováno: 10. 12. 2006 18:06:36
Odpovědět s citátem

Kočky mají ohledně pití trochu větší nároky na umístění misky a nejsou vždy s místem, které vybral dvounožec spokojeny. Platí, že by miska měla být dále od místa, kde je jídlo a kde je umístěn záchůdek.
Zkuste po bytě rozmístit další dvě, tři misky, na různá místa, když kočičák kolem misky projde, může dostat i chuť napít se.

April
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Karin



Založen: 17.07.2005
Příspěvky: 338
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 10. 12. 2006 18:16:24
Odpovědět s citátem

Kočky nepotřebují takové množství vody jako třeba psi, některým skutečně stačí pouze voda obsažená ve stravě (pokud nedostávají pouze suché granule). Pokud upije denně 1-2 cm, tak pije docela dost Smile U nás takové množství vypijí za den kočičky dvě.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Lampi
Anonymní





Předmět: Kočka málo pije
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 12. 2006 13:47:41
Odpovědět s citátem

Děkuji Karin a April za příspěvky.Hlavně jsem klidnější.Naše miska na pití je dost daleko od jídla, ale přidám další ještě jinde. Přeji hezký den!
Odpovědět 
Karin



Založen: 17.07.2005
Příspěvky: 338
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 12. 2006 14:07:50
Odpovědět s citátem

Ještě k tomu, co psala April - moje kočička zpočátku zásadně odmítala pít z misky na zemi, chtěla vždy svou vlastní vysokou skleničku na stole ( a pokud se zrovna nechtěla napít, tak ji aspoň převrhávala, aby mohla honit tekoucí vodu). Kompromis - dostala keramickou misku na nožkách na okenní parapet vedle stolu a je spokojená, dokonce i když se nožka po pádu ulomila a na parapetu je miska obyčejná, už je tam naučená a chodí se tam napít. Kocourek ovšem nejradši špinavou vodu z nádobí, ale to je jiná kapitola Confused
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Lampi
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 12. 2006 18:22:22
Odpovědět s citátem

Je to sranda , s těma kočkama.Sestřin kocour rád pije z tekoucího kohoutku a ještě si to nabírá pacičkou.Můj kocour polehává u misky jako
Rolling Eyes Very Happy Twisted Evil :
"tygr u napajedla",pozoruje vodu,sem tam do ní foukne a zkoumá kruhy na vodě.Vydrží tak celou dobu.Teď jsem mu přidala misku pod květinový stolek a na kuchyňský parapet.Uvidíme.Snad ho nalákám na větší pití.J.
Odpovědět 
modrý macík
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 12. 2006 11:52:44
Odpovědět s citátem

Můj kocour má 6 kg a z misky také málo pije.Má raději vodu puštěnou do vany,nebo mu občas pustím mírně sprchu dírkami nahoru.Fontána ze sprchy je pro kocoura potěšění a pro mě sranda ho pozorovat.
Odpovědět 
Verunka



Založen: 17.08.2005
Příspěvky: 472
Bydliště: Pelhřimov

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 18. 12. 2006 14:48:57
Odpovědět s citátem

Tak u nás je teď s pitím velký problém. Kočoun (mainská mývalí) totiž neustále rozlévá všechny misky a pak celý den nemá co pít. Chovatel nás sice varoval, že Dominik je celý po tatínkovi a ten se ráchá ve vodě neustále. No tak jsem s tím byla smířená, že třeba trochu vycáká packou, ale on tu misku převrhne a háže s ní po celém bytě. Odpoledne je doma potopa. Koupila jsem mu už několik misek - poslední velikou psí aby ji nepřevrhl, ale podařilo se mu to a vylévá i tu velkou. Když mu rozmístím víc misek, rozlije všechny. Když jsme doma, tak mu ji doplním, ale co když jsme v práci? To pak celý den nemá co pít. Naučil se chodit do koupelny pít z kohoutku tekoucí vodu, jak jde někdo do koupelny, tak letí i kocour a hned je v umyvadle a mňouká a čeká až mu někdo tu vodu pustí. Problém je, že přes den koupelnu zavíráme - máme malý byt a tak mám některé čistící přípravky na vaně a bojím se aby něco neolízal. Přemýšlela jsem o fontáně cat-it, ale děsí mě představa, že to celý den běží a musí to být zapojeno v elektrice - aby od toho třebe nevyhořel byt... A chtěla jsem se zeptat Vás kdo fontánu máte, jestli je stabilní, či ji lze také převrátit. Kocour má dost velkou sílu a je to obr, takže aby nepřevracel i fontánku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
J.B.
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 19. 12. 2006 14:06:35
Odpovědět s citátem

Přemýšlela jsem o fontáně cat-it, ale děsí mě představa, že to celý den běží a musí to být zapojeno v elektrice - aby od toho třebe nevyhořel byt... A chtěla jsem se zeptat Vás kdo fontánu máte, jestli je stabilní, či ji lze také převrátit. Kocour má dost velkou sílu a je to obr, takže aby nepřevracel i fontánku.[/quote]

Lednice je také zapojena neustále - riziku nevyhnete / pokud jde o požár /. My fontánky používáme. Nedávno jsem kupovala další. Fontánku rozhodně kocour nepřevrátí ! Kočky mají tuhle tekoucí vodu rádi a víc z ní pijí. Navíc funguje jako opařovač proti suchému vzduchu. 100% doporučuju, nicméne mám ještě i misky s vodou. Moje kočky také rády pijí z konvičky na vodu pro kytky Laughing Vody není nikdy dost a je potřeba ji kočkám nabízet na každém kroku Laughing
Odpovědět 
Dagmar



Založen: 29.09.2004
Příspěvky: 109
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 19. 12. 2006 21:55:00
Odpovědět s citátem

Máme úplně stejnou praxi - fontánku, 2 misky, konev s vodou na kytky (kytek mám hodně, tak to není konvička, ale konev). Naše kočky pijí ze všech těchto zdrojů a mají období, kdy si víc oblíbí jeden z nich. Teď momentálně vede miska v obýváku, předtím to byla miska v pokoji u dcery, a ještě předtím fontánka nebo konev.
Fontánku taky mohu jen doporučit a myslím, že ani ten nejšikovnější kocour ji nedokáže převrátit. I v té malé jsou 2l vody a to už je nějaká váha... Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (45x)
2
Vyhlášení NEJ fotky prosince 2023 (44x)
3
Naléhavě hledáme dobrovolníka pro pomoc ... (18x)
4
Pojištění koček (17x)
5
Jak se naučit vybírat mýtné (16x)
6
Vyhlášení NEJ fotky ledna 2024 (14x)
7
Mrouskání kočky (říje) (14x)
8
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (14x)
9
Vyhlášení NEJ fotky července 2023 (13x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top