Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Stafylokok, kožní projevy

Fórum: Srst, kůže

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Ela..
Anonymní





Předmět: Stafylokok, kožní projevy
PříspěvekPřitlapkováno: 15. 1. 2007 20:41:14
Odpovědět s citátem

Ahoj lidičky, tak se chci svěřit se svým problémem. Mám krásnou mainskou mývalý slečnu, ale od 1,4 roku nás trápí stafilokok (nyní jsou jí skoro 2 roky). Na kůži se projevuje jako strupy, které někdy mokvají, nikdy šupinatí a v těch místech vypadává srst.
Původně jsme mysleli, zda se nejedná o nějaký druh ekzemu či plíseň, ale mikrobiolog. vyšetření ukázalo, že na vině je stafilokok. Čičinka podstoupila 22denní léčbu antibiotiky (prášky), předcházely jim 3 atb. injekce, aplikované obden, na chvíli to odeznělo, ikdyž nezmizelo zcela a teď, 3 měsíce po ukončení léčby, je zase festově strupatá ! Crying or Very sad Včera jsem potkala venku pána s fenkou šeltie a ta byla taky na místech holá, tak jsme hodili slovo - rovněž stafilokok, prý sjezdili snad už celou republiku, byli u xx veterinářů, za léčbu doposud zaplatili přes 30tis., antibiotika, injekce, mazání, homeopatika .. nepomohlo prý nic. To mě dost zdeptalo, v pondělí jsem chtěla s naši čičinkou zase vyrazit na veterinu - zřejmě pro další antibiotika, ale jestli to má cenu, když to nezabírá ..

Setkali jste se také s touto infekcí ? Máte někdo osvědčený typ, jak když né zcela vyléčit, aspoň zmírnit projevy ?
Kočička je čistě bytová, ven nechodí, krmena proplanem, mléko jí nedávám.
Odpovědět 
CZ_Bee



Založen: 17.05.2005
Příspěvky: 79
Bydliště: Praha

Předmět: Zlatý stafylokok
PříspěvekPřitlapkováno: 16. 1. 2007 8:14:32
Odpovědět s citátem

Dobrý den,

zlatého stafylokoka měl ve stěrech můj kocour - cca od 7mi měsíců má problémy s kůží. Kvalitu srsti posoudit nemohu, protože se jedná o naháče. Otázka je, zda příčinou problémů byl stafylokok nebo jestli se namnožil následně až v ráně.
Na kůži se to projevuje stejnými příznaky, které popisujete. Bohužel, kocourek si postižená místa hodně olizuje, čímž si rány "otevře" a vše se jen zhorší (např. zmokvá).
Raději ani nepíšu, kolik stál veterinář. Kocourek má ale i jiné problémy než "pouze" tu kůži - má onemocnění srdce HCM Crying or Very sad . Doživotně bude brát léky.
V současné době se nám podařilo udržet takový stav kůže, kdy se "vyrážka" objevuje pouze na spodní části těla (v minulosti bylo postiženo celé tělo). Je to zřejmě závislé na teple, protože čím více se kocourek válí po topení, tím je kůže na bříšku horší - něco jako opruzeniny. Snažím se tedy omezit přístup kočičáka na topení.
Kočky sphynx se normálně koupou 1x za týden až 14 dní. Tak se vždy snažím postižená místa kvalitně omýt. Používám dehtové mýdlo z lékárny (cca 50,- Kč). Po uschnutí (a i někdy v době mezi koupáními) nanesu na rány vatovým tamponkem trochu vody, do které kápnu pár kapek TeaTree oleje (ale nesmí ho být moc kvůli olizování, když se to přežene, kočce jde pak pěna od tlamky).

Držím palce, aby se stav Vaší kočičky zlepšíl...

CZ_Bee
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Ela..
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 26. 1. 2007 21:26:14
Odpovědět s citátem

Tak jsem postupně dostala několik různých rad a všechny se shodovali v jednom - kočičanda může mít oslabený imunitní systém vlivem skryté potravinové alergie na uvedené granule. Ačkoliv proplan je kvalitní krmivo, je dost případů, kdy způsobil vážné alergické reakce. Nejčastěji se projeví zvracením, průjmem, ale i nechutenstvím, ubýváním na váze a samozřejmě zvýšenou náchylností k různým infekcím (včetně stafilokoka, oslabený organismus je pak snadným terčem). Takže jsem koupila krmení Hillś pro citlivé zažívání, mám s ním krmit 1-2 měsíce, což je dostatečně dlouhá doba k doznání případného kladného výsledku a pokud by to nepomohlo, pak již jen krmení Hillś z/d (to je na recept od veterináře).
Odpovědět 
CZ_Bee



Založen: 17.05.2005
Příspěvky: 79
Bydliště: Praha

Předmět: Stafylokok
PříspěvekPřitlapkováno: 29. 1. 2007 8:48:31
Odpovědět s citátem

Tak to je přesné - i u nás má kocorek často průjem, podrážděný žaludek a zvrací. Hill´s mu problémy jenom zhoršoval (ale měli jsme ten Sensitive skin a pak Hill´s dietu - ta mu navíc nechutnala).
Nyní krmím Nutrience Supreme a zdá se mi, že se stav zlepšil. Toto krmivo je superprémiové, s přidanými bylinkami.... Problém je, že je celkem těžko dostupné - většinou pouze u dealerů. Tak se mi stalo, že jsem po vánocích zapomněla celý pytel krmiva u rodičů, doma jsem pak koupila náhradní řešení než zase k rodičům pojedu. Stav kůže se během náhradního krmení zhoršil, opět se objevil průjem i zvracení... Po navrácení se k Nutrience se opět stav zlepšuje....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top