Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

POMOOOC !!! PORADTE !!! (nečistotný kocour)

Fórum: Toaleta

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
kerolka1



Založen: 06.05.2007
Příspěvky: 12

Předmět: POMOOOC !!! PORADTE !!! (nečistotný kocour)
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 5. 2007 21:53:42
Odpovědět s citátem

Zdravim vsechny pritomne i nepritomne.
Dnesme nas drahy milovany kocicak donutil sednout k internetu a hledat zde odpoved na nas problem .
Tak ze abych to nejak objasnila: Kocourka mame od jeho 3 mesicu , ted je mu 1,5 roku. Je to neuveritelne mazlici a tulici se kocicak ALE!!!... jelikoz ho poustime i ven tak se zacal potulovat stalo se ze neprisel domu treba 2 nebo i 3 dny , samozrejme ze nejen ze nervozne 3 dny obslapuju domek a okno jak blazen ale taky volam atd.. proste naprosto zbytecne... donutil me k radikalnimu reseni- kastraci .. a tak jsme to zvazily a rozhodli se pro to .
Jenze jednoho krasneho dne pred nasim planem prisel domu jak kdyz ho prejede lokomotiva popral se nekde s nejakym rivalem, nicmeme jsem rekla dobre necham ho doma dokud nebude v poradku a proste se do finale dopreacujeme. Je zvykly chodit na zachod a tak jsem vedela ze nas problem neceka , ALE OMYL !!!! Problem nastal a to v dosti znacne mire , dokud jsem ho poustela ven doma byl vzdy v pohode kdyz potreboval dosel si na kocici zachudek a hotovo .
Jenze ted uz je tyden doma cura naprosto kde se mu zachce na nove koberce , do postele , dnes dokonce na kuchynsky stul ... proste nemam slov .. brala jsem to jako fazi znackovani , a tak jsem denne drhla s kyblem na kolenou nove polozene koberce !! prevlikala postele atd... Musela jsem detem v pokoji naprosto obstavit mezeru pod postel protoze jsem kazdy den odtahovala postele a cistila koberec, samozrejme ihned po "akci" jsem ho chytla vymychala mu v tom cumec a sup s nim na jeho zachudek , jeste mu u toho vynadam tak ze barva hlasu mu jasne dava na jevo ze to bylo spatne! Dnes Ale jdu za nim jako sherlock a ciham !! Chytla jsem ho jak cmucha u deti pod psacim stolem tak jsem nabehla jak blesk a zavolala na nej ale jen se na me podival a nez jsem po nem skocila panacek si vesele cura opet na koberec. Presto ze jsem ho chytla za kozich cural celou dobu tak jsem musela pockat abych nemela cesticku az do chodby. Opet vymchany cumec a opet na zachod jenze toto opakuji i nekolikrat za den travim pul dne cistenim louzicek a likvidaci zapachu .Miluju ho ale privadi me k silenstvi , tohle uz je proste nad moje sily. Tak ze predevcirem probehla kastrace , a tak jsem si rikala ze bude klid , ale NENI!!! Dnes si vesele cural jak mu bylo po chuti.. mnouka porad jako kdyby vykastrovany nebyl. Proste uz nevim co s nim ale timto tempem a jeho chovanim nam do mesice zlikviduje vsechny koberce Mad Mad A TAK MUJ DOTAZ ZNI ....MATE NEKDO ZKUSENOST S TIM JESTLI PO VYKASTROVANI TOTO USTANE ?? JESTLIZE ANO ZA JAK DLOUHO PO ZAKROKU ?? NEBO JAK RESIT TENTO PROBLEM PRI PRETRVAVANI??
Jeste podotykam ze dokud jsem ho ven poustela stalo se to ale naprosto minimalne ! snad kdybych mela urcit tak 1x za pul roku .
Kdo docetl az sem moc dekuji a pripadne rady prosim na email :
Kerolka1@seznam.cz
Dekuji a vsem preji co nejmene starosti Smile


Naposledy upravil kerolka1 dne 6. 5. 2007 22:14:54, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
janča



Založen: 22.09.2004
Příspěvky: 313

Předmět: Re: POMOOOC !!!!!!!!!!! PORADTE !!!!!
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 5. 2007 22:04:47
Odpovědět s citátem

Někde jsem četla, že po kastraci může nějaký den trvat, než se upraví hladina hormonů. A co ho zase pouštět ven? Po kastraci už by měl být v pořádku a to rvaní by ho taky mělo přejít.. a třeba se tím váš problém vyřeší.. Držím palce.J.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
liw



Založen: 03.05.2006
Příspěvky: 152

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 5. 2007 22:19:39
Odpovědět s citátem

hormony sa z tela mozu vyplavovat do 3 mesiacov. Problem ale je, ze niektori kocuri, ktori znackovali pred kastraciou, budu znackovat aj po nej. Z toho, co opisujete to ale je skor mocenie mimo ako znackovanie - kocuri znackuju prevazne rozstrekovanim mocu, v stoji, nie pricupeni ako na zachode. Skuste mu odobrat moc a zaniest na vysetrenie na veterinu. Je mozne, ze prechladol a ma zapal mocoveho mechura. Byva to bolestive a zvieratka takto zvyknu upozornovat na problemy.
Ak by bol zdravy a slo by naozaj o znackovanie uzemia, skuste porozmyslat napr. nad Feliway - su to feromony do zasuvky, ktore macky ukludnuju a navodzuju im pocit pohody.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
kerolka1



Založen: 06.05.2007
Příspěvky: 12

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 5. 2007 22:23:36
Odpovědět s citátem

Dekuji za odpoved , nemocny ani prochladnuty neni , uz mi to pripada ze to dela naschal , abych ho pustia ven , cestuje po byte mnouka porad skace na okno atd...
Ale cely den proste cura mimo 2x na misku 8x mimo !]
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Nadja



Založen: 07.05.2007
Příspěvky: 47

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 7. 5. 2007 7:00:48
Odpovědět s citátem

Podle mne jde jednoznačně o značkování. Některý kocour značkuje tak, že pouze vystříkne pár kapek moči, některý čurá mimo záchod. Ve většině případů značkování po kastraci ustane, ve vyjímečných případech přetrvává. Změna chování většinou neproběhne ze dne na den, hormony se vyplavují delší dobu (také jsem slyšela o třech měsících). Rozhodnutí o kastraci bylo správné, teď je třeba se ještě nějaký čas obrnit trpělivostí.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
LinaInverse



Založen: 05.02.2007
Příspěvky: 46

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 7. 5. 2007 10:08:07
Odpovědět s citátem

kerolka1 napsal:
Dekuji za odpoved , nemocny ani prochladnuty neni ,

Bol mu odobraty moc? Kedysi som si tiez myslela, ze moja macicka toto robi zo psychickych dovodov a vysledok? Operacia mocoveho mechura, kvoli zrastom z dovodu dlhotrvajuceho zapalu mocoveho mechura.
Macicky su experti na znasanie bolesti a malokedy ju vyrazne daju najavo - okrem znackovania. Preto, pokial nebol robeny rozbor mocu, zacnite nim, napriek tomu, ze mate pocit, ze je to truc mocenie...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
160cm



Založen: 21.02.2007
Příspěvky: 24
Bydliště: Praha

Předmět: Re: POMOOOC !!!!!!!!!!! PORADTE !!!!!
PříspěvekPřitlapkováno: 7. 5. 2007 13:13:01
Odpovědět s citátem

donutil me k radikalnimu reseni- kastraci .. a tak jsme to zvazily a rozhodli se pro to .

samozrejme ihned po "akci" jsem ho chytla vymychala mu v tom cumec...

Dobry den,
1.na kastraci neni nic radikalniho. Kvuli nezodpovednym majitelum volne se pohybujicich kocek jsou utulky a ulice preplnene nechtenymi zviraty. Kastrace je jedine reseni, jak tomu zabranit a je jedine dobre, ze jste kocourka nechala vykastrovat.

2.vymachanim cumaku opravdu niceho nedosahnete! Popravde vubec nechapu, kde se tahle fama vzala.. Porc by mel pach vlastne moci zvire odradit od curani po byte?? naprosty nesmysl...

3. k tematu. Pokud se situace nezlepsi,nejspis by bylo idealni zavolat veterinari, protoze se opravdu muze jednat o nastydnuti nebo nejakou nemoc. Ale je pravda, ze hladina hormonu se musi vyrovnat...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Adéla



Založen: 07.09.2006
Příspěvky: 277
Bydliště: moravské luhy a háje :)

Předmět: Re: POMOOOC !!!!!!!!!!! PORADTE !!!!!
PříspěvekPřitlapkováno: 7. 5. 2007 15:12:09
Odpovědět s citátem

Velmi dobře rozumím Vašemu zoufalství, čůrající kocour je peklo.
Zkuste se obrnit trpělivostí, u kocourů značkování obvykle nepřejde ze dne na den, trvá několik týdnů až měsíců než s tím přestanou.
Jinak kocourovi určitě nemáchejte čumák v moči, nepochopí to a jen ho zmatete, případně naštvete. Toto údajně funguje u psů, u koček nikoliv.
Podle mého názoru dost možná kocour čůráním protestuje, že ho nepouštíte ven. Pokud byl zvyklý chodit ven, určitě doma není spokojený a vadí mu, že nemůže obcházet svůj revír.
Co mu prozatím vyhradit nějakou místnost, kde by mohl být než se zklidní? Ale myslím, že už ho zas můžete klidně začít pouštět ven, kocouři jsou po kastraci brzo fit.
Určitě je dobře, že jste ho nechala vykastrovat, nepřispíváte tak k množení bezprizorních koček a chráníte zdraví svého kocoura.
_________________
Adéla - KATANGO*CZ
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Verunka



Založen: 17.08.2005
Příspěvky: 472
Bydliště: Pelhřimov

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 18. 6. 2007 14:20:45
Odpovědět s citátem

No známí si koupili čivavu, byli s ní týden doma a pak když začali chodit do práce (oba dělají téměř každý den dvanáctky), tak začlo peklo. Pes kálí zásadně do vany kde to rozšlape a roznosí po celém bytě. No a čůrá na předložku u vany a wc nebo za dveřmi. Když jsou o víkendu doma, toto se nekoná, takže jim tím jasně demonstruje nespokojenost.

Třeba Váš kocourek také tímto ukazuje, že doma být zavřený nechce. A nebo může opravdu značkovat - před kastrací lítal venku, značkoval si venku. Nyní ven nemůže tak značí v bytě.
Rozbor moči a prohlídka u veta je určitě důležitá, tu bych neodkládala. Kamarádce takhle umřela dvouletá kočička na těžký zánět dělohy. Také učůrávala, chodila často na wc, čůrala po bytě. K vetovi se dostali už pozdě.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
adelnik



Založen: 12.06.2007
Příspěvky: 289
Bydliště: Myšlín

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 19. 6. 2007 9:12:06
Odpovědět s citátem

Zmínila jste nové koberce.... To může kocourovi působit stres. Přestala jste jej pouštet ven - další stres... Mácháte mu v loužičkách čumák, opět stres. Je možné, že Váš kočičák nechápe, co se děje a protestuje močením mimo.

Nebo je to opravdu zdravotní potíž. Kočička mých kamarádů má slabý svěrač a stává se, že to pustí zrovna tam kde je. Na tuto poruchu dostali prášky a snad už je to lepší.
_________________
adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (65x)
2
Vyhlášení NEJ fotky prosince 2023 (49x)
3
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (42x)
4
Naléhavě hledáme dobrovolníka pro pomoc ... (34x)
5
Vyhlášení NEJ fotky listopadu 2023 (25x)
6
Vyhlášení NEJ fotky ledna 2024 (21x)
7
Veterinární poradna: Mrouskání kočky po kastraci (21x)
8
Vyhlášení NEJ fotky února 2024 (20x)
9
Pojištění koček (20x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top