Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Kočka hubne + změna charakteru srsti

Fórum: Srst, kůže

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Lister



Založen: 05.08.2007
Příspěvky: 23
Bydliště: Česká Ves (U Jeseníku)

Předmět: Kočka hubne + změna charakteru srsti
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 8. 2007 16:32:40
Odpovědět s citátem

Zdravím všechny milovníky koček.

Máme doma asi 14 měsíční modrou britku
Dělá nám radost, je živá, přítulná, podle chování bez potíží, ale už asi 4 měsíce nechce moc žrát a je dost hubená, taky se nám zdá že má úplně jinou srst než by měla mít, což se nám potvrdilo i včera na výstavě, kde se srst posuzovatelce také nelíbila.

Již od malička byla v jídle dost vybíravá, ale když jí něco zachutnalo, tak jedla s chutí a hezky prospívala, v 10 měsících měl cca 3500gr a byla hezky kulatá s klasickou bohatou srstí modré kočky. Pak ale začala mrouskat a od té doby nežere a je to čím dál tím horší, mrouská pravidelně co 3 týdny, zhubla na nějakých 2900gr. Také se jí změnila srst a momentálně převládají dlouhé hrubé chlupy a chybí klasická bohaté podsada a navíc se v srsti objevuje něco jako lidské lupy.

Tyto potíže jsem přisuzovali mrouskání, ale až nyní jsem zjistili, že její oblíbené draceny, které od počátku s velkou chutí požírá, jsou pro ni jedovaté, tak nevíme zda jsem ji neuškodili.

A teď konkrétní dotazy.
Myslíte že všechny tyto potíže mohou soviset jen s mrouskáním a tím pádem zmenšenou chutí k jídlu a tím pádem nedokonalou výživou nebo jde spíše o projevy otravy nebo jiné choroby ( veterinářce se až na pohublost zdá zdravá)
Může se nesprávná výživa projevit i na srsti, jak jsem to výše popsal. Nemůže to být třeba i projev určité choroby srsti - třeba plísnové choroby apod. S plísněmi souvisí i můj další dotaz, jestli je možný přenos plísní z člověka na kočku, teda jestli se může kočka nakazit od lidí.

Za každou odpověď předem děkuji.

V každém případě odstraníme všechny draceny z bytu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Alena V.



Založen: 23.02.2007
Příspěvky: 683
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 8. 2007 17:15:04
Odpovědět s citátem

Samozřejmě pokud má kočka opakované říjí tak ztrácí chuť k jídlu a potom hubne a projeví se to i na kvalitě její srsti. Může to mít i souvislost s dracenou, kterou byste měli určitě umístit mimo dosah kočky nebo raději zlikvidovat. Také jí zřejmě vylínala podsada protože je dost teplé léto. I lupy může kočka mít, pokud je má ve větší míře obraťte se na veterináře. Co se týká plísně tak ta se projevuje vypadáváním srsti tak že zůstávají malé lysinky kruhového tvaru. Plíseň se obtížně léčí a je přenosná na lidi i na další zvířata v domácnosti ve vašem případě se o tento problém zřejmě nejedná, zvlášť pokud byla kočka v poslední době na výstavě kde by takové onemocnění pravděpodobně odhalil buď veterinář u přejímky nebo samotný posuzovatel. Z hlediska chovatele bych u kočky která už je dospělá a snad i uchovněná a má časté a intenzivní říje takže kvůli tomu hubne a ztrácí kondici doporučila pokud je to jen trochu možné nechat ji co nejdříve nakrýt a dopřát jí koťátka dřív než ji říje úplně vyčerpají. Stejně je dost pravděpodobné že už je v této fázi vaše kočka "přemrouskaná" a není jisté že se jí první pokus zřejmě podaří zabřeznout (ale i s tím musíte počítat). Ať už se krytí podaří nebo ne určitě se po něm kočka zklidní a dostane se trochu do kondice.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Lister



Založen: 05.08.2007
Příspěvky: 23
Bydliště: Česká Ves (U Jeseníku)

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 8. 2007 20:33:20
Odpovědět s citátem

Děkuji moc za odpověď.

Na výstavě jsem byly právě včera a kočka byla naštěstí uchovněna, takže máme v plánu ji nechat co nejdřívě připustit a doufáme že to pomůže. Jen nás prostě překvapilo, jak byly ostaní stějně staré kočky mohutné a s kvalitní podsadou, asi nejsou tak náruživé jako naše Smile

Celkem jste mě uklidnila.

Ale protože je to naše první kočka, tak budeme teprve zařizovat chovnou stanici a všechny potřebné věci k nakrytí (odběry, čipování), takže se to protáhne, ale určitě ji chceme nechat nakrýt nejpozději na podzim, ať se úplně nevyčerpá.

Pokud jde o tu srst tak nikde žádné vypadané okrsky srsti nejsou, jen prostě převládají silnější dlouhé chlupy a ty husší kratší má momentálně jen na hrudi a hlavě, ocas také nemá tak hustý, jako před začátkem první říje, kdy jej měla doslova jako veverka Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Alena V.



Založen: 23.02.2007
Příspěvky: 683
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 8. 2007 21:04:29
Odpovědět s citátem

No ona je každá kočka jiná i v tomto ohledu. Já mám třeba kočku která měla první říji až v patnácti měsících a díky tomu vypadala samozřejmě velice dobře. Na říji už jsem čekala a hned jsem ji nechala nakrýt a tak nevím kdy by přišla do říje podruhé. Jiná z mých koček měla asi tři říje od osmi do deseti měsíců a potom půl roku nic. I línání je u každé kočky jiné. Můj chovný kocour momentálně vypadá hrozně. S chovatelskou stanicí jste nemuseli čekat na uchovnění kočky já ji měla vyřízenou už když mé první kočce bylo pět měsíců. Podle mě můžete odběry i čipování vyřídit během několika dní, o chovatelskou stanici stačí zažádat a nemusíte čekat na odpověď a můžete jet za kocourem.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (37x)
2
Veterinární poradna: Syrové maso pro kočku? (15x)
3
Veterinární poradna: Rolnička u kočky (14x)
4
Vyhlášení NEJ fotky června 2023 (12x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top