Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Prosím poraďte!


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Můra



Založen: 19.09.2007
Příspěvky: 2

Předmět: Prosím poraďte!
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 9. 2007 8:27:50
Odpovědět s citátem

Dobrý den, jsem tu nová a zrovna se přiznávám že jsem psí a mám velký problém s kočičím myšlením. Vždy jsme u našich měli kočky venkovní takže jídlo, nemoci, kastrace zvládám. Nyní mám svou rodinu, 2 dvounožci, 2 psí čtyřnožci a dvě koťata!!!! První Můra má 3 měsíce, je umazlená, opatrná. Před 3 dny jem donesla domů kočičku další o 3 týdny mladší Márč. První den si sebe navšímaly , první noc spolu spaly. Druhý den to začalo, syčení prskání, večer řev.Už musely spát odděleně. Vypadá to že Můra si chce hrát, nepřipadá mě že by v tom byla agrese ale Márč nechce a strašně řve a agresivně se bání! Já nevím co mám dělat, nechat je tak? Můře vysvětlit nejde že ta druhá je slabší a hrát si opravdu nechce. A nebo jak jí to vysvětlit po psím to nejde... teď po "napadání" vyhodím Můru ven ale to nejde na dlouho je to převážne domácí koťe. Zavřít každou zvlášť nemůžu. Jak třeba vysvětlit kočce že nesmí na stůl? Mě to nejde po dobrém ani po zlém. Jinak na lidi i psy jsou obě milé přítulné a opatrné, chodí na jeden záchod a střídají se u misek s jídlem. Snažím se žádnou neodstrkovat ani neprotěžovat. Obě jsou to kočky obyčejné bez původu. Děkuju vám moc. Sad [/b]
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Alena V.



Založen: 23.02.2007
Příspěvky: 683
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 9. 2007 8:41:16
Odpovědět s citátem

Nechte kočky ať si to spolu vyříkají a třeba se i poperou. Až si vyjasní hierarchii tak se situace uklidní a kočky se budou v horším případě vzájemně ignorovat, v tom lepším se zkamarádí. Obě jsou ještě velmi mladé, takže z nich budou spíš kamarádky a určitě to nebude dlouho trvat. Zasahujte co nejméně a když zasáhnete tak spíš preferujte kočku která byla u vás první a měla by i nadále ve vašem přístupu ke kočkám dostávat přednost ať jde o krmení nebo mazlení. Když uvidí že s příchodem nového kotěte neztratila vaši lásku a pozornost tak přestane druhou kočičku brát jako vetřelce.
Co se týká lezení na stůl tak nezbývá než důslednost a vytrvalost, musíte kočku stále dávat na zem a důrazně jí dát najevo že si nepřejete aby tam chodila. Tím se vám ji časem podaří vychovat tak že na stůl nepoleze ve vaší přítomnosti, ale stejně to občas bude zkoušet a sledovat co vy na to jestli ještě váš zákaz platí. Ve vaší nepřítomnost na stůl poleze zcela určitě.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
JanaV.



Založen: 17.09.2007
Příspěvky: 49
Bydliště: Louny

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 9. 2007 11:29:16
Odpovědět s citátem

Taky nemám moc chovatelských zkušeností - jen jednu. Měli jsme 7 let starou kočičku(kastrovanou po druhých koťatech) - převážně venkovní - chodila domů jen na jídlo a v zimě přespat. Pak jsme si přinesli kotě. Prskala na něj a on si chtěl hrát. Myslela jsem, že když už měla svoje koťata, že by ho měla adoptovat, ale zmýlila jsem se. Tak jsme je spolu moc nenechávali, když na něj byla tak protivná. A to byla asi chyba. Když kocourek povyrostl, začal jí pronásledovat a zlobit - nikdy se s nich nestali kamarádi. Byli maximálně schopni spolu spát v jedné místnosti, když byli utahaní, ale Micka zásadně spala tak, aby na ní kocour nemohl. Teď , když jsem to tu skoro všechno pročetla, myslím, že hlavní chyba byla v tom, že jsme to chtěli řešit za ně a nenechali je, aby si to vyříkali pořádně. Držím palce, aby to dopadlo dobře - jsou to ještě koťata, tak snad si na sebe zvyknou a budou kamarádi.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Můra



Založen: 19.09.2007
Příspěvky: 2

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 9. 2007 11:46:34
Odpovědět s citátem

Moc vám děkuju! Asi to bude pravda čičiny už neřeším a nechávám je tak. Malá sice pořád vrčí a prská ale najedly se spolu. Můra zalezla do pelechu ke psům a Márč spí na dece na křesle.
S výchovou to bude chtít hodně trpělivosti, budu jim tedy dokola vysvětlovat že stoly ne, třeba to jednou pochopí. Jde mi hlavně o to aby tam nelozily když jsme doma, když odcházím dávám všechny čičinám nepatřící věci na bezpečné místa ( jde hlavně o jídlo).
Nedávat přednost nově příchozímu je pro mě samozřejmost, horší to bude až přijde miminko, ale to se zeptám znovu co a jek. Děkuju.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 9. 2007 11:58:37
Odpovědět s citátem

Na téma miminko a kočičky bylo onehdá téma měsíce, k dohledání pod Příběhy a články, a také zde padlo už pár dotazů ve foru.

Jinak ke sbližování a soužití dvou koček už zde taky pár témat proběhlo - na titulní stránce dole je pár přímých odkazů do fora (co tlapka, to odkaz). Wink

April
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (65x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (48x)
3
Kočičí jména (26x)
4
Jak jsem na svoji paničku zase vyzrála! (24x)
5
Veterinární poradna: Syrové maso pro kočku? (22x)
6
Vyhlášení NEJ fotky listopadu 2023 (21x)
7
Naléhavě hledáme dobrovolníka pro pomoc ... (20x)
8
Vyhlášení NEJ fotky června 2023 (20x)
9
Plemena koček podle FIFe (19x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top