Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Fugo - pokračování


Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
kockodan



Založen: 26.02.2007
Příspěvky: 204
Bydliště: Praha - Petrovice

Předmět: Fugo - pokračování
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 12. 2007 16:03:00
Odpovědět s citátem

Verunko já taky zírám a jsme strašně zvědavá, jak to zvládáte? Uklidnil se?

Verunka napsal:
Fugovi je rok. A kdyby šlo o hravost tak je vše v pořádku. Ale on ničí. Přesto že má Dominika, spoustu hraček, otevřený celý byt. Ničí věci, vše rozkouše, shazuje věci odevšud, okousal kličky od nových plastových oken - každou. Neustále šplhá po záclonách, prokousal hadici od pračky. Alespoň jednou týdně vyhrabe odpadky z koše a roztahá je po bytě. 2x už se mu podařilo otevřít lednici (asi když z pod ní lovil myšku), vytahal z lednice jídlo a rozkousal vše po koberci. Když najde propisku nebo tužku rozkouše jí. Dál se baví kousáním kabelů, otevíráním špajzu, šuplíku v televizním stolku, skříně na chodbě - jak se dostane dovnitř, něco vytahá a rozkouše. Skříně jsou na magnetky, takže musíme mít všechny přelepené. Neustále leze do polic v kuchyńské lince, napřed jsme tam měla skleničky a hrnky - každý den byl nějaký rozbitý. Teď už musím mít polici prázdnou. Takže mám linku s prázdnými policemi kvůli kočce. Nahoře na kuchyni jsem měla schovanou vázu a džbán, který se mi nevejde do skříňek. Už se dostane i na linku, takže džbán a váza putovali k mámě, jelikož už je nemám kam dát. Když přinesu nákup, do minuty rozpáře igelitku zespod a nákup vytahá. Takže se nemůžu ani převléknout, musím vše hned uklidit. Vyhazuje boty z botníku, skáče na skříň která je celá prosklená - vratká. Když se odrazí tak se skříň rozhoupe a co v ní je popadá - skleničky, hrnky, svíčky... Z té skříně skáče na linku a na televizi (kterou jednou shodí a to už bude moje smrt). ítá jako blázen a shazuje vše co mu přijde do cesty. V koupelně leze do wc a teď se naučil skákat na prádelní šňůry kde pak bezvládně visí protože už neví jak dolu.

Tohle podle mě není kotěcí hravost.

A ještě jsem zapomněla ranní i noční mňoukání, okousaná všechna víčka od limonád, jedna prokouslá pet lahev, ze které vytekl tonic do koberce. No a skákání na mikrovlnku která stojí na lednici. Mikrovlnka od té doby hrozně hrčí když se pustí. No a roztrhané prostěradlo - v posteli si totiž hraje...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Verunka



Založen: 17.08.2005
Příspěvky: 472
Bydliště: Pelhřimov

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 12. 2007 7:34:17
Odpovědět s citátem

Kockodan: neuklidnil. Bohužel je to stále horší. V bytě už prohlédl vše co mohl - poslední utajené místo byla ta kuchyňská linka - a teď když už neví kam by vlezl tak ničí a hrozně vyvádí. Začal šplhat po záclonách - šplhal po nich vždy, ale jen tak, když honil třeba mouchu nebo komára. Teď po nich leze, protože se snaží dostat z okna ven. Doma můžeme větrat jen ventilačkou, protože jakmile se otevře okno, hned by utekl (bydlíme v 7. patře). No a tak se prostě snaží dostat nahoru aby vylezl ventilačkou nebo co. Nevím. Ale v zácloně máme díry jak koruny, je to vidět i zespodu když si člověk stoupne před barák. Co si myslí sousedi bůh ví. Ale o to nejde, mě to strašně mrzí, protože už jsem zkoušela záclonu shrnout úplně na stranu, myslela jsem, že pak dá pokoj. Ale on po ní šplhá i když je na straně.
Rána a příchody domů jsou pořád horší - pořád větší a větší bordel. Pokus o vánoční výzdobu - udělala jsem jen mističku s oříšky, vyřezanou kůru z mandarinek, litchi, banánem a do toho umělou větvičku - okamžitě jak jsem to dala na stůl k televizi, byl tam a tahal to dolu - přitom mandarinky nesnáší a přesto to rval dolů až to shodil a rozcupoval.
Teď další nová věc co dělá je, že začne lítat po bytě jak blázen, skáče do výšky, po skříních a pak když už neví kam, tak se snaží skočit za skříně na lustr a nebo skáče na obrazy co máme nad postelí.

Ráno mňouká od pěti hodin a nepřestane ani když dostane na zadek a pak se ještě pomstí tak, že udělá v kuchyni peklo. Už se to nedá vydržet, tak jsem se rozhodla najít mu nové majitele. Bohužel když zájemcům napíši, co dělá, tak mi každý odepíše, že tohle by doma nevydržel a že zájem nemá. Takže nevím co dál a při představě vánoc trávených s ním, se mi chce brečet, protože vím, že budou naprosto zničené.

Nikdy v životě by mne nenapadlo, že může existovat takhle "odporné" chování u kočky. Kočky jsme měli doma od dětství, známí mají kočky, ostatně i všichni Vy co chodíte na tohle fórum. A nikdo tohle nezažil, takže si ani nemůžete dokázat představit jaký je to terror - to píši pro ty kdo mne bude chtít kamenovat za to, že "se zbavuji toho co jsem k sobě připoutala". Ale opravdu už mi došla trpělivost.... Zvláště když vidím, že je to den ode dne horší a horší.
On prostě potřebuje velký prostor a ten mu bohužel dát nemůžeme. Sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Raika



Založen: 13.11.2007
Příspěvky: 214
Bydliště: Rožnov p. Radh.

Předmět: Pro Verunku
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 12. 2007 7:58:33
Odpovědět s citátem

Nechtěla byste se o Vašem problému poradit s odborníkem ? Třeba s MVDr Hanou Žertovou (poruchy@chovani.info). Určitě jsou preparáty na zklidnění a ve Vašem případě pro váhání není důvod, z takového divocha by asi každý časem zkolaboval.
_________________
Raika + Mína + Kira + Denny
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Kačátko



Založen: 03.01.2007
Příspěvky: 177

Předmět: Pro Verunku
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 12. 2007 8:31:18
Odpovědět s citátem

Ahoj Verunko,
to mě moc mrzí, že máte doma s Fugem takové trable.
Zajímalo by mě, jestli nevíš, jak se chovají Fugovi sourozenci, jestli to jsou taky takoví divoši.
Jinak než nad Fugem definitivně zlomíš hůl, asi bych ještě vyzkoušela poradit se s nějakým etologem.
Taky mě teď napadlo, že jsem jednou četla na fóru o nějakém kocourovi, který se taky choval dost nestandartně a nakonec se ukázalo, že měl nádor na mozku... Vím, že je Fugo mladý, ale nemohla by za jeho chováním být nějaká podobná fyziologická příčina?
Jinak držím palce a přeju pevné nervy!
_________________
Kačátko+Elsa, Čičik a Ošklivka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Karin



Založen: 17.07.2005
Příspěvky: 338
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 12. 2007 10:14:58
Odpovědět s citátem

Verunka napsal:
A nikdo tohle nezažil, takže si ani nemůžete dokázat představit jaký je to terror - to píši pro ty kdo mne bude chtít kamenovat za to, že "se zbavuji toho co jsem k sobě připoutala". Ale opravdu už mi došla trpělivost.... Zvláště když vidím, že je to den ode dne horší a horší.
On prostě potřebuje velký prostor a ten mu bohužel dát nemůžeme. Sad


Verunko, ještě bych na vašem místě určitě zkusila léčbu klasickou homeopatií. Jinak si myslím, že tě nikdo za tvé rozhodnutí kamenovat nebude. Nikdo z nás si nedovede představit soužití s takovou kočkou. Asi by mu opravdu bylo lépe někde, kde by měl možnost se vyběhat a vyskákat dle libosti. Pokud už opravdu není jiné cesty, moc vám přejeme, aby se podařil najít krásný nový domov u lidí, pro které bude Fugova výbušnost vítaným zpestřením a budou ho mít rádi takového, jaký je.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Verunka



Založen: 17.08.2005
Příspěvky: 472
Bydliště: Pelhřimov

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 12. 2007 10:27:24
Odpovědět s citátem

Karin: tak silně pochybuji, že likvidace bytu bude pro někoho příjemným spestřením. Když se dívám na fotky z galerie, tak většina z Vás má krásné bydlení, v bytech máte květiny, vázy, různé věci - představte si, že si vezmete domů kočku jako kamaráda ke své stávající a jako dalšího chlupatého miláčka a pak Vám domů přijde taková jako Fugo - vše na co jste byli doposud zvyklí musí pryč. I přesto že vše vyklidíte, tak si vždy najde něco co kde vyvede. Večer jdete spát z uklizeného obýváku a ráno je to jak když vstoupíte do chléva. Odpoledne přijdete z práce a než odemknete dělá se Vám zle co tam zase bude zničené. Každý den něco. Už se to nedá vydržet.

Zkoušeli jsme na něj bachovu květinovou terapii a nepomohlo to. Už jsme do něj investovali spoustu peněz a nic nepomáhá. A kupovat nějakou homeopatii za tisíce a zbytečně už opravdu nechci. Nemá cenu ho tlumit nějakými preparáty, on potřebuje prostor. Potřebuje ven, prohnat ptáky, mouchy, lézt po stromech, mít prostě prostor na vydovádění aby nemusel ničit doma.

Ostatní koťata jsou dle chovatelky "psí" - umí rozsvicet světla, chodí na vodítku, u všeho musí být, umí aportovat - ale žádné prý není takové jako Fugo.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Karin



Založen: 17.07.2005
Příspěvky: 338
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 12. 2007 10:34:24
Odpovědět s citátem

Verunka napsal:
A kupovat nějakou homeopatii za tisíce a zbytečně už opravdu nechci. Nemá cenu ho tlumit nějakými preparáty, on potřebuje prostor.


Na prostoru, zahradě a stromech se shodneme, jen musím uvést na pravou míru, že klasická homeopatie nefunguje na principu "tlumení" a tisíce taky nestojí. Ale chápu, že k tomu si každý člověk musí najít cestu sám.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Verunka



Založen: 17.08.2005
Příspěvky: 472
Bydliště: Pelhřimov

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 12. 2007 10:53:00
Odpovědět s citátem

Karin dívala jsem se tenkrát na ty odkazy co jsi mi posílala (na homeopata), vycházelo to na 900. Nemůžu si dovolit dávat pravidelně takové peníze a aby to nakonec třeba ani nepomoho. A po těch všech útrapách s ním, už ani nemám chuť se o něco snažit.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Karin



Založen: 17.07.2005
Příspěvky: 338
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 12. 2007 10:58:28
Odpovědět s citátem

Co uvádíš je ovšem cena vstupního pohovoru při osobním vyšetření, pouze jednou a na začátku. Konzultace na dálku (mailem, telefonem) je za 100. Osobně mi to nepřipadá tak strašné, když běžný veterinář si účtuje 70 Kč jen za to, že se podívá kocourovi do ucha.

Nehodlám ti však nic nutit, to si musí každý přebrat sám. Myslela jsem to jako poslední naději pro to, aby Fugo nemusel z domu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Verunka



Založen: 17.08.2005
Příspěvky: 472
Bydliště: Pelhřimov

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 12. 2007 11:15:00
Odpovědět s citátem

Karin děkuji ti za rady. S homeopatii zkušenosti nemám, tak nevím. Ale stejně je to pak asi založené na doživotním podávání léků ne? Já nevím zda je tohle lepší než najít mu nový domov kde nebude potřebovat žádné léky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Karin



Založen: 17.07.2005
Příspěvky: 338
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 12. 2007 11:22:57
Odpovědět s citátem

Verunka napsal:
S homeopatii zkušenosti nemám, tak nevím. Ale stejně je to pak asi založené na doživotním podávání léků ne?


V žádném případě! Naopak homeopatie (i lidem) pomáhá různých dlouhodobých léků se zbavit. Někdy pomůže hned první homeopatický lék a léčba se nemusí opakovat, někdy se jich musí podat víc, ale přináší zlepšení trvalé. Každopádně třeba jen toho veterináře kontaktovat s dotazem, jestli se s něčím takovým setkal a jestli by to dle jeho názoru léčit šlo, za to nedáš vůbec nic.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Verunka



Založen: 17.08.2005
Příspěvky: 472
Bydliště: Pelhřimov

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 12. 2007 11:35:43
Odpovědět s citátem

Karin: aha, tak to jsem nevěděla. Myslela jsem si, že se pak musí lék aplikovat doživotně. Takže myslíš, že by to mohlo zabrat na to jeho ničení - rvaní záclon, ranní řvaní za dveřmi, trhání všeho co kde najde? Nedokáži si představit, že tohle chování může něco potlačit.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Karin



Založen: 17.07.2005
Příspěvky: 338
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 12. 2007 11:41:45
Odpovědět s citátem

Podle mého názoru to je jediná cesta, která by ho ještě mohla trošku "srovnat". Ve Fugovi něco je, co způsobuje, že se chová jak se chová, je vnitřně nespokojený a nevyrovnaný. Nikdy z něj asi nebude gaučový povaleč, ale pomocí homeopatické léčby by se to něco mohlo odstranit a mohl by být třeba sice živějším, avšak rozhodně snesitelným kocourkem.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Verunka



Založen: 17.08.2005
Příspěvky: 472
Bydliště: Pelhřimov

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 12. 2007 11:43:16
Odpovědět s citátem

No mě by právě stačilo kdyby přestal ničit. Že lítá nebo občas něco shodí je normální, to by mi nevadilo. Ale to že prostě vyloženě vyhledává co zničit a neustále ve vetším rozměru tak to mě opravdu ničí...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Karin



Založen: 17.07.2005
Příspěvky: 338
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 12. 2007 11:55:01
Odpovědět s citátem

To je jasný, to všichni chápeme a není to normální a určitě ani on není spokojený kocourek.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Verunka



Založen: 17.08.2005
Příspěvky: 472
Bydliště: Pelhřimov

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 12. 2007 13:39:05
Odpovědět s citátem

Spokojený asi není s tím prostorem. Ale jinak je hravý, mazlivý, všude musí být, pořád za mnou chodí jak pejsek. Umí se úžasně mazlit a pořád vrní když ho třeba jen pohladím. Tenhle brajdl dělá jen když je doma sám s Dominikem. Když jsme doma my, tak lítá, mňouká ale nikam neleze. Jakmile odejdeme, tak to začne. No a pak v noci, když nemůže do ložnice, to vyvádí nejvíc.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Karin



Založen: 17.07.2005
Příspěvky: 338
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 12. 2007 13:58:01
Odpovědět s citátem

To vidím jako dobré znamení, je celkem jasně daná nějaká příčina nespokojenosti a znamená to, že se umí chovat i normálně, když mu nic nechybí. Nezdá se mi teď, že by mu chyběl prostor fyzický, spíš asi ta pozornost.
Píšeš, že jinak je hravý a mazlivý a chodí za tebou jako pejsek - tím spíš bych se ještě přece jen pokusila dát mu šanci. Nejen pro něj by bylo těžké zvykat si na novém místě (když by se vůbec někdo ochotný našel), ale dovedeš si to sama opravdu představit, že bys ho už neměla? Přece jen máte ho doma od koťátka.
Nemyslím si, že by byl beznadějný případ.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Verunka



Založen: 17.08.2005
Příspěvky: 472
Bydliště: Pelhřimov

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 12. 2007 14:16:28
Odpovědět s citátem

Já nevím Karin. Když si vzpomenu jak to bylo když u nás nebyl, tak bych si asi oddychla. To víš, že ho mám ráda. Ale tímhle nás ničí, nemůžeme si nic nového koupit, každý den se rozčiluji a o víkendu končím ráno s brekem v koupelně, protože už to nervově neunesu. Nedokážeš si představit tu hrůzu co dokáže udělat. Myslela jsem že ho to věkem přejde, ale je to pořád horší. I když má pozornost, stále nové hračky, není sám, má Dominika. A přesto tohle všechno.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Karin



Založen: 17.07.2005
Příspěvky: 338
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 12. 2007 14:40:17
Odpovědět s citátem

Jasně, je to bez diskuse velký problém a chápu, že se ti zdá, že nemá východisko. Je to pro tebe pořád dokolečka, zdánlivě jen horší a horší. Mně zvenčí však připadá, že to beznadějné není, že se s tím rozhodně něco dělat dá a že nakonec můžete být všichni spokojení i bez dramatických změn. Jestli se rozhodneš vyzkoušet homeopatii, budu moc zvědavá na výsledek a třeba to celé tvoje martýrium pomůže i někomu dalšímu, kdo se setká s něčím podobným.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
kockodan



Založen: 26.02.2007
Příspěvky: 204
Bydliště: Praha - Petrovice

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 12. 2007 15:15:01
Odpovědět s citátem

Ja se spis divim, ze jste to tak dlouho vydrzeli... A myslim, ze odsuzovat vas nikdo nemuze (a kdo by chtel, tak at si ho vezme a soudi az po nejake dobe), po tom, co pisete. Rada bych vam pomohla, ale nic mne nenapada, slysim o takove hyperaktivni kocce poprve... asi bude tezke jej "udat". Mozna by byl spokojeny v bande nebo venku, kde by se vybil, nic, cim vam pomoci, mne nenapada Sad

[quote="Verunka"]Kockodan: neuklidnil.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
hanuled



Založen: 20.08.2007
Příspěvky: 132

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 12. 2007 15:26:51
Odpovědět s citátem

A co Feliway? Nezkoušeli jste?
Jedné mé známé takhle doma kočička ničila peřiny, sedašku, křesla, prostě všechno se snažila roztrhat, když to nešlo prohrabat, tak aspoň pročůrat, na doporučení veterináře koupili Feliway a od té doby měla klid.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
kockodan



Založen: 26.02.2007
Příspěvky: 204
Bydliště: Praha - Petrovice

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 12. 2007 15:29:00
Odpovědět s citátem

Ja myslim, ze to je celkem pochopitele, ze i pres to, ze ho mate radi, predstava, ze je pryc, je celkem uklidnujici, musite byt doma hrozne vydeptani. Nejdriv jsem myslela, ze ma mozna nejakou poruchu chovani a asi se to neda moc upravit, max. snizit tim, ze se vylita venku, ale ted, kdyz jsem docetla az dolu, tak se mi zda, ze by to mohlo byt velku zavislosti na vas lidech, kdyz zlobi jen kdyz jste v praci. Takze mozna by nejaka ta terapie mohla pomoci, at uz homeopatie, mne to kdysi kamaradka take doporucovala nebo mozna nejaka ta konzultace s temi zvirecimi psychology.

Verunka napsal:
Já nevím Karin. Když si vzpomenu jak to bylo když u nás nebyl, tak bych si asi oddychla. To víš, že ho mám ráda. Ale tímhle nás ničí, nemůžeme si nic nového koupit, každý den se rozčiluji a o víkendu končím ráno s brekem v koupelně, protože už to nervově neunesu. Nedokážeš si představit tu hrůzu co dokáže udělat. Myslela jsem že ho to věkem přejde, ale je to pořád horší. I když má pozornost, stále nové hračky, není sám, má Dominika. A přesto tohle všechno.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
hanuled



Založen: 20.08.2007
Příspěvky: 132

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 12. 2007 15:44:36
Odpovědět s citátem

Jo, jasný, je to opravdu hrozné, co tady Verunka popisuje. Jenže vezměte si to z druhé strany, z té Fugovi.
Už tady přede bylo řečeno, jaký je to mazel, jak vyhledává lidskou společnost, sama Veronika ho v galerii označila za červa kvůli tomu, že po ní pořád leze. Já nevím, tohle třeba náš Kuba vůbec nedělá. Pomazlí se, jo, ale fakt jen sem tam a to už se mu musí sakra chtít Smile
Fugova fixace na dvounožce je pravděpodobně až abnormálně velká, proto i to chování. Dát ho pryč třeba berete už jako jediné možné řešení, ale je to přece jen a zlobte se na mě, jak chcete, zbabělé a alibistické. Kdyby Fugo mohl sám by k tomu určitě řekl svoje. Spíše bych doporučovala hledat příčinu toho, proč tak šílí.
Takhle ho odstraníte k novým majitelům, ti si s ním nebudou vědět rady, šoupnou ho dál a takhle to třeba půjde dál, než se nějaký majitel budoucí rozhodne, že ho raději nechá utratit. I to se může stát, Vy už nebudete rozhodovat o jeho osudu.
My nemáme doma sice rošťáka, ala náš kocourek je už od malinka chronicky nemocný...Co týden, to jsme třeba i dvakrát na veterině, vím, že je to sice z jiného soudku, ale taky bych se ho mohla jednoduše zbavit, už několikrát mi tobylo dokonce i nabízeno. Taky nejsem v lehké situaci, nebojím se sice, když otvírám dveře bytu, co zase bude zničené, ale bojím se třeba toho, jak zaplatím povinné ručení, vánoční dárky a pak příští návštěvu na veterině. Jsem studentka a léčbu financuji brigádou, to znamená že vlastně všechno, co vydělám, padne na Kubu, často to ani nestačí a kloužu do mínusu, už se tam naspořila pěkná sumička Crying or Very sad
A přesto bych ho nedala a udělám cokoli, abych si ho mohla nechat. Protože ho mám ráda a on má rád mě, tečka.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Chillhousová



Založen: 05.01.2007
Příspěvky: 65
Bydliště: jižní čechy

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 12. 2007 20:46:12
Odpovědět s citátem

I já se divím Verunce, že to tak dlouho vydrželi...
Když náš kocouř volal slečny - volal je velmi slabý výraz pro jeho CELONOČNÍ vyřvávání. Opravdu hulákal non stop třeba od pěti večer do sedmi ráno. 3 měsíce jsem žila na REDBULLECH a jiných "oživovačích", 3 měsíce jsem spala sotva 2-3 hodiny denně, byla jsem na dně, nervy jsem měla v kýblu, ale z obavy o jeho vývin a zdravotní stav jsem čekala alespoň do devíti měsíců, kdy jsme ho nechali vykastrovat.
Pak byl chvíli klid. Po nějakém čase jsme měli budíček - někdy v pět, někdy ve čtyři, ale velmi často i třeba ve dvě hodiny. Chodil, mňoukal, skákal přes nás, strkal do nás, hladit ale nechtěl. Nedávno jsme mu (už né nám, ale jemu) pořídili kámíka. Možnost, že by mohl mít povahu (nevím jestli je to povahou nebo má opravdu nějaký psychický problém) jako Fugo mám stále v hlavě... a jen doufám, že takových je opravdu minimální procento. Doma teď máme svatý klid, kluci se spolu vyblbnou, rozumí si, jeden bez druhého ani ránu... Jsme pravidelnými krmiči a občasnými hladiči.
_________________
Chillhousovi
Jedna kočka nevyhnutelně vede k další. (E.Hemingway)
Stáváš se navždy odpovědným za to, co jsi k sobě připoutal. (Exupéry)

http://www.modrykocour.cz/golden-kocour.php?id=1026
http://www.modrykocour.cz/golden-kocour.php?id=1404
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Marge



Založen: 08.10.2007
Příspěvky: 47

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 12. 2007 21:25:06
Odpovědět s citátem

Verunko,

já jsem četla Vaše příspěvky a myslím, že je naprosto obdivuhodné, kolik jste toho vydržela. Nejsem odborník, jen kočkomil a nechci Vás zrazovat od pokusů s další terapií pro Fuga. Je možné, že to jeho řádění má nějakou fyzickou příčinu, kterou léčbou odstraníte, ale spíš mi to připomíná našeho kocourka Čerta. Babička ho měla v bytě a i když ho pak vypouštěla ven, prostě to nestačilo. Byl to ČERT se vším všudy. My děti jsme se ho regulérně bály, protože byl opravdu agresivní a divoký a do bytu se nehodil. Tak si myslím, že sehnat Fugovi hodné lidi s domkem a zahrádkou by bylo řešení.
Nemějte výčitky, trápit sebe i kocouře nemá smysl, zkusím se poptat mezi známými a když se někdo najde, dám Vám vědět,
Marge
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
beta.1



Založen: 20.06.2007
Příspěvky: 640

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 12. 2007 21:41:20
Odpovědět s citátem

Marge napsal:
Verunko,

já jsem četla Vaše příspěvky a myslím, že je naprosto obdivuhodné, kolik jste toho vydržela. Nejsem odborník, jen kočkomil a nechci Vás zrazovat od pokusů s další terapií pro Fuga. Je možné, že to jeho řádění má nějakou fyzickou příčinu, kterou léčbou odstraníte, ale spíš mi to připomíná našeho kocourka Čerta. Babička ho měla v bytě a i když ho pak vypouštěla ven, prostě to nestačilo. Byl to ČERT se vším všudy. My děti jsme se ho regulérně bály, protože byl opravdu agresivní a divoký a do bytu se nehodil. Tak si myslím, že sehnat Fugovi hodné lidi s domkem a zahrádkou by bylo řešení.
Nemějte výčitky, trápit sebe i kocouře nemá smysl, zkusím se poptat mezi známými a když se někdo najde, dám Vám vědět,
Marge
tak tahle nabidnuta pomoc se mi velmi libi,beta.1 Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Verunka



Založen: 17.08.2005
Příspěvky: 472
Bydliště: Pelhřimov

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 12. 2007 8:04:25
Odpovědět s citátem

Marge: děkuji za pomoc, budu jedině ráda.
Hanuled: já nevím na co se mám dívat z jeho strany. Myslím si, že pro něj děláme dost - stále obnovuji hračky, vyrábím mu i hračky z papírků, nití, různé závěsy na dveře, kuličky, třásně. Hračka ho baví tak 5 minut, záživnější je pro něj lézt za televizním stolkem a škubat kabely, nebo se po zácloně dostat z okna. Když jsme v práci, není sám, je s Dominikem - proto máme přece dva, aby jim nebylo smutno když jsme v práci. Po příchodu z práce (16:00) jsme doma, nikam už nechodíme. Víkendy jsme také doma. Má naši pozornost, hrajeme si s ním. Tak já už nevím co víc. Výpověď v práci kvůli němu dávat nebudu. Proto hledám nového majitele, který na něj bude mít třeba celý den, nebo tu variantu, že bude moci lítat venku a zabaví se tam.
Víte co, když chcete napsat, že je někdo alibistický a je to od něj kruté tak se zamyslete nad tím, že by jste ho měla doma. Kdo to nezažil nepochopí. A srovnávat to s tím, že vy máte nemocnou kočku je také nemožné. Ten kdo by se zbavil nemocné kočky, která potřebuje léčbu a lásku by dle měl byl alibistický sobec. Ale tohle je něco jiného - on je u nás nespokojený ničí nám byt i nervy, tak proč se vzájemně trápit? Když by byl třeba někde kde je páníček stále doma, či kde může na zahradu spokojený. A zbabělé??? Můžete mi říci co je zbabělé? Od února s ním trpíme. Prakticky od chvíle kdy jsme si ho vzali domů. Kdybych byla zbabělá, dám ho pryč hned v počátcích. Já se celou dobu snažila, doufala. Ale není to nic platné.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 12. 2007 10:19:34
Odpovědět s citátem

Verunko,

s vykulenýma očima čtu o trápení s Fugem-neumím si to vůbec představit. Koček jsem měla vícero, teď mám sphynxíka-něco úžasného-a takového demolišnmena jako je Fugo bych prostě neskousla, ať si říká kdo chce, co chce.

Moralizuje a odsuzuje se snadno tomu, kdo to nezažil. Nevím, kdo by byl ochoten nadřadit život jedné praštěné kočky nad normální život rodiny. TO se mi zdá nenormální. Kočku si pořizujeme jako kamaráda-i v životě pokud nás lidský kamarád zklame, tak se s ním rozejdeme a nikdo nás za to odsuzovat nebude. Jen rána v srdci zůstane. Nechat se dlouhodobě terorizovat kočkou je pro mě osobně naprosto nepřijatelné.

Moc vám přeju, aby se brzy někdo našel, kdo by si Fuga vzal na zahradu, a kdyby se nikdo takový nenašel, tak i to nejradikálnější řešení - euthanázii - by vám nikdo normální zazlívat v tomto extrémním případě nemohl.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Karin



Založen: 17.07.2005
Příspěvky: 338
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 12. 2007 10:29:17
Odpovědět s citátem

tatiana napsal:

Moc vám přeju, aby se brzy někdo našel, kdo by si Fuga vzal na zahradu, a kdyby se nikdo takový nenašel, tak i to nejradikálnější řešení - euthanázii - by vám nikdo normální zazlívat v tomto extrémním případě nemohl.


I když s Verunkou taky dost cítím, naprosto nesouhlasím s myšlenkou eutanázie v takovémto případě! Ta snad je na zvážení, když je zvíře nezvladatelně agresivní a nebezpečné (a i tehdy se dají volit ještě jiné cesty, je-li k tomu vůle). Tak extrémní tento případ rozhodně není!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Markét



Založen: 10.07.2007
Příspěvky: 136
Bydliště: Jablonec nad Nisou

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 12. 2007 18:34:12
Odpovědět s citátem

Verunko takové trápení je opravdu nesnesitelné , lituju vás i kocourka . Vzájemně od sebe čekáte něco jiného - kocourek chce doma člověka a vy chcete mít hezký byt který by nikdo neničil , nedivím se to chceme přeci všichni . Jestliže tedy kocourek není nemocný a chce jen stálou společnost , v případě že nenajdete vhodného člověka který by mu pozornost poskytl zkuste útulek ve vašem okolí , bude tam větší parta koček různých povah a člověk k dispozici přes den , tito lidé mohou mít zkušenosti s hyperaktivními kočkami a můžou najít efektivní řešení . Třeba mu nesedí klidný Dominik a potřebuje živějšího kamaráda , kterého mu dát nemůžete . Rozhodně bych ale nevolila možnost ho uspat ? Nevyskytovali se nějaké problémy u jeho příbuzných ? Chovná stanice ze které pochází už existuje dost dlouho na to aby chovatelé měli přehled o tom s jakými kočkami pracují , případně by vám s hledáním domova mohli pomoci . Každopádně se vzájemně netrapte . Hodně štěstí . Wink
_________________
Mája a Otík
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další



Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (12x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top