Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

čůrání v bytě


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Dona



Založen: 11.07.2008
Příspěvky: 2

Předmět: čůrání v bytě
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 7. 2008 15:07:06
Odpovědět s citátem

Mám 9 měs vykastrovaného kocourka, který neustále močí do postele i když je vykastrovaný. Čůrá na všechno, co mu smrdí: na úplně nové kožené boty, novou sportovní tašku, tedy na vše co je nové. Nejhorší je to v posteli. Když přijdeme čistí, osprchovaní apřeslečení do postele a jemu se podaří proniknou do ložnice, čůrá. Dokážete mi poradit jak ho to odnaučit anebo co máme dělat.
Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
wolffka



Založen: 07.07.2007
Příspěvky: 16

Předmět: čůrání v bytě
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 7. 2008 20:47:49
Odpovědět s citátem

Pěkný večer,
píšete, že kocourkovi je devět měsíců a je vykastrovaný. Kdy jste ho nechávali kastrovat? Opravdu čůrá, nebo spíše stříká- značkuje? Dělal Vám to i před kastrací? Čůrá jinak normálně do záchůdku? Nebo jen "ucikává"? Proč se na to všechno ptám? Jde o to, že pokud byl kocourek kastrovaný moc brzo, mohlo se u něj stát, že se mu ne zcela vyvinuly močové cesty, ať si každý říká co chce, vím to z vlastní zkušenosti, že někteří kocourci s tím potom mají velké trápení zvané cystitida. Čůrání jim pak dělá velké potíže a pustí to zrovna tam, kde to jde... myslím a doufám, že to není Váš případ. Jak popisujete, že očůrá vše nové, je možné, že si značkuje své teritorium, přebíjí cizí pachy, co se postele týče, myslím, že kdyby se Vám podařilo místo, kde čůrá- peřiny, matrace "a pod. důkladně vyčistit, nelákalo by ho to tolik. Nejde ale jen o to povlečení vyprat a matraci vyčistit vodou popř. saponem, tady pomůže silná technika- vím o jediné jediné opravdu funkční- kvalitní párový čistič s velkým tlakem a vysokou teplotou páry, která spolehlivě zničí všechny pachy, tak, že ani sám kocouř nepozná, kde to naposledy očůral. Povlečení doporučuji vyprat fakt na vysokou teplotu- klidně i na 90. Může se ale jednt o více faktorů spojených dohromady. Znám kocoura, který, když není uklizeno "obechčí" v lepším případě všechny zdi v okolí nepořádku,v horším celý byt Confused. Dává tím nesouhlas s děním kolem něj , takový neurotik...
Je možné, aby nebyl s něčím spokojen? Všimla jste si u něj, kdy to dělá? Třeba když přijdete pozdě z práce, nebo je v jeho okolí nějaký stres...
Některé kočky jsou holt citlivější a dávají nám tak najevo svůj nesouhlas s něčím, případně s někým.
Víc možností mě nenapadá... když to tedy nějak shrnu, je možné, že kocourek si holt hájí své území a přebíjí všechny pachy, které nejsou jeho,v horším případě máte doma "neurotika" nebo by se mohlo jednat o "neurotika", který má zdravotní problém...
Každopádně doporučuji všechny jeho čůrací místa pořádně vyčistit a myslím, že nejideálnější, než všechny možné experimenty bude poradit se s vetem, jestli kocouřek nemá nějaké zdravotní trápení... ten to zjistí jednoduše z vyšetření moči, horší je ale tu moč k vetovi dopravit...odchytnou kocoura právě v ten zásadní okamžik Cool.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: čůrání v bytě
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 7. 2008 6:40:49
Odpovědět s citátem

Na titulní stránce dole jsou dotazy, které se tu opakují - mezi nimi i téma nečistotná kočka, možná Vám pomůže se trochu zorientovat v problému. Případně zkuste vlevo v menu dát Vyhledat výraz "čůrání" a nechte si nalézt příspěvky, je tu k tomuto problému napsáno již opravdu docela dost.

Jinak - otázkou je, zda značkoval i před kastrací a jak dlouho má po kastraci. Hormony se z těla vyplavují delší dobu a nežádoucí chování může přetrvávat i nějakou dobu po kastraci. Soudě dle toho, že čůrá na věci s intenzivním pachem, zdá se, jako by se je snažil přeznačkovat.

Stejně tak se nedá vyloučit nějaký problém s močovými cestami - takže bych doporučila odchytit moč a zanést na kontrolu na veterinu.

wolffka napsal:
Jde o to, že pokud byl kocourek kastrovaný moc brzo, mohlo se u něj stát, že se mu ne zcela vyvinuly močové cesty, ať si každý říká co chce, vím to z vlastní zkušenosti, že někteří kocourci s tím potom mají velké trápení zvané cystitida. Čůrání jim pak dělá velké potíže a pustí to zrovna tam, kde to jde... myslím a doufám, že to není Váš případ.


Jen chci reagovat na tohle - ono to není v tom - ať si každý říká, co chce, že to tak stejně dle Vás je. Jsou na to lékařské výzkumy, které souvislost mezi kastrací a struvity, pískem, a celkově problémům s močovými cestami vyvracejí. Navíc tenhle problém se týká nejen kastrovaných, ale i nekastrovaných či dokonce chovných kocourů.

Cystitida je navíc zánět močového měchýře, nikoliv onemocnění z kastrace - a to je onemocnění, které je možné chytit i z hloupého průvanu v bytě (vlastní zkušenost s kočkou). Zánět močového měchýře není navíc problém je kocourů, ale i koček.

Je nutné odlišovat problémy, jejichž důsledkem je změna pH moči a výsledkem jsou v podstatě písky a struvity (či oxaláty), které ucpávají močové cesty, a právě zánět močového ústrojí, který samotný způsobuje změnu pH, je nutné jej léčit antibiotiky a v případě nutnosti nasadit dietu na močové kamínky.

April
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Dona



Založen: 11.07.2008
Příspěvky: 2

Předmět: čůrání v bytě
PříspěvekPřitlapkováno: 12. 9. 2008 8:09:37
Odpovědět s citátem

Dobrý den,
vše jsme nakonec řešili s veterinárním lékařem, s brzkou kastrací už teď nic neuděláme.... moč je v pořádku. Poradil nám vyzkoušet feromon Feliway ve spray a difuzéru a fakt to zabralo!!! Chvilku to sice trvalo,asi tak tři týdny, ale po té době se náš kocourek zklidnil. Neveřili jsme že to může fungovat. Na radu veta budem je budem používat ještě další měsíc a pak se uvidí. Máte někdo s Feliway zkušenosti?
Díky za odpovědi!!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
aninecka



Založen: 23.09.2008
Příspěvky: 1

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 9. 2008 21:25:12
Odpovědět s citátem

Dobrý den, asi před rokem jsme řešili úplně stejný problém, byli jsme z toho nešťastní, nic nepomáhalo, kočka stále čůrala do postele.
Veterinář nám poradil, abychom zkusili feromon Feliway. Kočka byla jako vyměněná, dali jsme ho do zásuvky k pelíšku, ještě jsme stříkali do pelíšku spray, zamezili jsme vstup na inkriminované místo, nastříkali ještě futra a během 14 dnů bylo po problému, už ji ani nenapadne chodit do postele a spokojeně tráví čas v blízkosti, kde cítí feliway.
Takže jen potvrzuji Vaši zkušenost. Kupujeme ho běžně na internetu.
zdravím
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
reina



Založen: 07.08.2005
Příspěvky: 24
Bydliště: Praha 4

Předmět: Feliway
PříspěvekPřitlapkováno: 24. 9. 2008 11:17:48
Odpovědět s citátem

já Feliway taky zkouším, dřív jsem myslela že je jenom spray, ale zjistila jsem že je i udělátko do zásuvky, a tak jsem neváhala s koupí. koček je doma o kousek víc, než se jim líbí (bestie jedny protivné), problém s čuráním mám se svou domácí, ale to je spíš tím, že druhá kočka (hlídám útulku) mi tady všechny terorizuje.
teroristce zatím prášky na uklidnění nedávám, dostává denně jeden malý B-komplex (normální, ne forte), zabalený do mňam sýra, a budu doufat že se zlepší.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
alena*



Založen: 03.11.2008
Příspěvky: 1

Předmět: Čurání do bot
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 11. 2008 11:32:46
Odpovědět s citátem

Dobrý den,

máme zhruba čtyř měsíčního kocourka ( je to nelezeneček, tak nevíme přesně věk).Je čistotný, ale přece jen někdy se rozhodne čůrat jinde, než na svůj záchodek.
Nejhorší je, že se vyčural synovi do kožených bot a do botasek a i když už jsem boty prala všemi možnými přípravky, pořád boty dosti zapáchají.
Byla bych ráda, kdyby měl někdo podobný problém, aby mě poradil, čím zápach zlikvidovat.
Děkuji
Alena
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Čurání do bot
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 11. 2008 11:36:35
Odpovědět s citátem

alena* napsal:
Byla bych ráda, kdyby měl někdo podobný problém, aby mě poradil, čím zápach zlikvidovat.
Děkuji
Alena


http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=2268
http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=1383
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (32x)
2
Tristis eris, si solus eris - Bude Ti teskno, ... (17x)
3
Seznam hřbitovů pro zvířata, krematorií ... (16x)
4
Britská krátkosrstá kočka (12x)
5
Je libo pouzdro na telefon s kočičím zadečkem? (12x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top