Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Společnými silami na podporu útulků- akce PYTEL

Fórum: Pomoc

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
hanuled



Založen: 20.08.2007
Příspěvky: 132

Předmět: Společnými silami na podporu útulků- akce PYTEL
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 12. 2008 9:05:20
Odpovědět s citátem

Dobrý den,
ráda bych Vás upozornila na akci, která probíhá na Kočkách online, jsem přesvědčena o tom, že spousta z vás je také "dvojí"- tzn. účastní se diskuzí tady i na KO, takže již mnozí z vás jistě ví, o čem bych zde ráda hovořila, ale pro ty, které/ří neví...


Ve zkratce jde o to, že pár koček na foru:-) se rozhodlo složit se na pytel krmiva (každý dá trošku, protože v předvánoční době nemám nikdo moc, že) a tento pytel posléze pošle do útulku, o kterém ví, že nutně potřebuje pomoc.
Za krátkou chvíli se strhla vlna solidarity a akce "PYTEL" stále získává na počtu pravidelných přispěvovatelů a na oblibě- již se nám podařilo za vybrané penízky koupit ČTVRTÝ PYTEL 20kg balení Acany, kterým bude obdarován již čtvrtý útulek/ depozitum.
Pokud byste se chtěly/i zapojit a pomáhat třeba částkou 100 Kč měsíčně, vězte, že i tato suma si najde ten svůj hladový krček, kterému pomůže
Smile

Více najdete zde:

http://www.kocky-online.cz/forum/viewtopic.php?t=5608&highlight=

http://www.kocky-online.cz/forum/viewtopic.php?t=5530

Průvodní slovo pro akci "pytel" napsala Midol, nadaná to spisovatelka a jinak majitelka šesti krásných kočiček:

Adventní snění


Co děláte v adventním čase? Sháníte dárky? Nakupujete dobrůtky? Pečete cukroví? Nebo jen tak brouzdáte vánočními trhy a ucucáváte punč? Cože? Že taky uklízíte? Ano, vzpomínám si. I já jsem to všechno po dlouhá léta dělala. Teď už ne. Děti dospěly, mají svoje rodiny, v těch pak prožívají to samé, co Vy. A já? Co dělám já? Já o adventu pláču. Pláču pro ty, které už nikdy neuvidím, každého z nich pozdravím, zavzpomínám si, poděkuji. Některá vzpomínka mě i rozesměje, smích na čas přemůže slzy. Ale pláču také pro ty, které naopak vidím čím dál častěji. Lidi, kteří pomalu ztrácejí půdu pod nohama – bezbranné v této těžké době, ty, kteří přicházejí o práci, domovy, rodiny, ty, kteří nemohou trávit adventní čas tak, jako já po celá léta. Pláču pro ty, kteří už o všechno přišli a k životu jim zbyla ulice. I když si třeba za to mohou trochu sami, kdo ví, já soudit nemohu.
Ale nejvíc pláču pro ty, kteří si sami ani pomoci nemohou. Pro bezmocné. Odkázané na soucit. Odevzdané osudu. Vydané na (ne)milost silnějších, dravějších. Nejvíc pláču pro bezdomné kočky. Potkávám je denně, ne, nevyhledávám je, není to nutné, jsou všude. Opuštěné, hladové, nemocné. Plaché a bojácné. Vědí své. Ač šelmy s mocnými drápky i zoubky, jsou bezbranné. Bezdrátovým komunikačním kanálem se doslechly o těch svých družkách, které přišly o oko, protože po nich někdo střílel, také vědí o těch, kterým bota na silné noze rozkopla bříško, zlomila nožky, rozdrtila pánev. Nepochybně také slyšely o stovkách utopených koťat. A také se denně potkávají s těmi, které jsou na tom stejně, jako ony samy. Hladové, pohublé, promrzlé. Naštěstí (pro nás) nejsou obdařeny schopností myšlení, a tak nevědí, že to my jsme původci té hrůzy. To nám patří ty nohy, které kopou i ty ruce, které ubližují. To my dokážeme zavřít za kočičkou dveře a už je nikdy neotevřít. To my umíme naložit zvířátko do auta a vyhodit je na dálnici.
Proto pláču pro kočky....
Advent je však časem snění. V tomto čase mohu snít o lepším světě. Světě, ve kterém silnější bude slabším pomáhat a ty zcela bezbranné ochraňovat. Není to vůbec těžké. Stačí trocha empatie, představit si sebe sama v kůži těch bezbranných.
Věříte v kouzla? Že ne? Děláte chybu! Kouzlo adventu funguje nejen v mé duši. Čtěte, prosím.
Milovnice koček vyhlásily akci, která přináší pomoc mnoha hladovým kočkám. Za krátkou dobu, jen za zlomek adventu dokázaly obdarovat krmivem čtyři útulky! Akce se jmenuje příznačně : akce Pytel. A neznamená nic jiného, než pytel krmiva, který se zašle losem určenému útulku. Čtěte ještě, neodcházejte, prosím. Kouzlo pokračuje. Pytel je zaslán internetovým obchodem bez nároků na poštovné a balné. Organizátorky akce nemají vůbec žádné nároky na svou odměnu, na krmivo je vynaložena kompletně celá vybraná částka. Sponzory útulku nejsou podnikatelé, kteří si dar odepíši z daní, ani majetní, kteří se chlubí charitou. Jsou to jedni z nás, maminky, mnohdy samoživitelky, lidé, kteří se bojí o práci, někdy i lidé, kteří už o práci přišli, lidé, splácející hypotéky i ti, kteří mají malé děti. Milovníci koček, kteří sami dali domov mnohým zachráněným zvířátkům.
Staňte se jako my milovníky zvířat a přispějte na akci PYTEL. Vše je naprosto dobrovolné, částka libovolná, doba … nekonečná. Akce je transparentní, Vy sami můžete kontrolovat, jak byly Vaše prostředky vynaloženy.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 12. 2008 15:19:04
Odpovědět s citátem

Tak tohle se mi líbí a hlásím se taky-už jdu dát trvalý příkaz k úhradě.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
JanČe



Založen: 17.10.2007
Příspěvky: 92
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 12. 12. 2008 8:37:12
Odpovědět s citátem

Přidávám se. Skvělý nápad. Už mi přišlo potvrzení o zadání trvalého příkazu Smile Kočkám zdar! Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 12. 12. 2008 8:58:18
Odpovědět s citátem

Doporučuji si přečíst diskuzi na KO k tomuhle tématu, autorky nápadu přišly na to, že podobná sbírka, pokud není zaštítěná nějakým OS, může být krapet problematická z pohledu daní a zákona. Takže spíš se informujte, jak dál bude Akce Pytel probíhat.

April
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
nena



Založen: 21.09.2008
Příspěvky: 10

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 12. 12. 2008 11:17:13
Odpovědět s citátem

Akce pytel bude dál probíhat určitě, nechceme tento skvělý nápad nedokončit jen kvůli byrokracii. Takže teď se uvidí, jestli se bude zakládat vlastní OS, nebo se projekt zařadí pod jinou charitativní OS, rozhodnou o tom všichni, kteří se chtějí podílet.Zatím nějaké nezákonné praktiky nehrozí, protože peníze, které se zatím vybraly nepřesahují povolenou částku, kterou může fyzická osoba jako vedlejší příjem získat jakkoli bez zdanění. Účet je sice psán na 3zakládající osoby, ale přístup k němu mají všichni, kdo se podílí.Povinnost příjmy přiznávat vzniká až nad 15tisíc, což už se do konce roku nestihne, takže se jedná o statut hlavně kvůli roku 2009, aby mohla akce pokračovat oficialně, dál se zveřejňovat a sbírat penízky na pytle neomezeně. Věřím, že společnými silami zvítězíme i nad administrativními záludnostmi, protože toto je pomoc pro opuštěné kočičky a ty si to zaslouží Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 12. 12. 2008 12:09:06
Odpovědět s citátem

Aby nedošlo k mýlce - myslela jsem to hlavně tak, aby si to forum přečetli případní dárci a nějakým větším darem (jo jeden nikdy neví) nezpůsobilii majitelce účtu ještě daňové komplikace, což by v naší byrokracii bylo víc než nemilé, takže raději ať se informace zjišťují a upřesňují přímo u zdroje Smile
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
nena



Založen: 21.09.2008
Příspěvky: 10

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 13. 12. 2008 13:29:22
Odpovědět s citátem

Ano, souhlasím, kdo bude mít zájem se o akci dozvědět a také se podílet, sledujte akci pytel na foru kocky-online, právě probíhá hlasování o založení OS, aby vše mohlo být oficialní.Jinak ještě oprava, abych nemystifikovala, vedlejší příjmy za rok 2008 se nemusí přiznávat až do výše 20.000,-nikoli 15, jak jsem psala prve. Takže do konce roku ještě jeden možná dva pytle stihneme Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zuzanita



Založen: 12.02.2007
Příspěvky: 10
Bydliště: Hradec Králové

Předmět: Aktuální situace v akci Pytel + FLER
PříspěvekPřitlapkováno: 14. 5. 2009 17:58:05
Odpovědět s citátem

Zdravím vespolek!

Pokud jde o akci Pytel, situace se vyvinula tak, že v lednu tohoto roku bylo založeno občanské sdružení Na pomoc kočkám (http://www.napomockockam.cz). V dubnu následovalo povolení a posléze vyhlášení veřejné sbírky ve prospěch akce Pytel, takže všechno, co se nyní děje kolem této akce, už bylo právně ošetřeno a vše probíhá v souladu se zákony ČR. Zájemci tedy mohou bez obav přispívat a darované prostředky se budou i nadále proměňovat na pytle s granulemi, které poputují do jednotlivých útulků. Za šest měsíců, které uplynuly od začátku této iniciativy, se podařilo nastřádat cca 30 tisíc Kč, za které bylo nakoupeno 20 pytlů kvalitních granulí a věnováno jednotlivým útulkům - více viz webové stránky OS (http://www.napomockockam.cz)

Nyní přibyla ještě další možnost navíc, jak je možné se k této akci připojit a zároveň získat originální rukodělné výrobky. K akci Pytel se připojili také někteří tvůrci webových stránek Fler (www.fler.cz) a to tím, že vytvořili zajímavé výrobky, jejichž výtěžek poputuje na akci Pytel. V nabídce je zboží s kočičí i nekočičí tématikou, ať už to jsou trička, různá bižuterie jako náušnice, brože, náhrdelníky,dále bytový textil, přáníčka nebo třeba hračky pro kočky a mnoho dalších. Podívat na zboží se můžete zde: http://www.fler.cz/flerbox?fid=8807

V případě, že na Fleru ještě nejste zaregistrovaní, nebojte se toho, stačí opravdu jednoduchá a kratičká registrace a hned můžete nakoupit originální drobnosti pro radost sobě nebo svým blízkým a navíc částka, kterou zaplatíte za zboží, poputuje na pomoc opuštěným kočkám.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zuzanita



Založen: 12.02.2007
Příspěvky: 10
Bydliště: Hradec Králové

Předmět: Re: Aktuální situace v akci Pytel + FLER
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 10. 2009 14:39:26
Odpovědět s citátem

Hlásím se po delší době, abych dodala informace k výše zmiňované akci Pro kočku, která probíhala více jak tři měsíce na stránkách Fleru. Nakonec se nám trošku neplánovaně rozrostla, takže poté, co jsme nasbírali peníze na granule pro tři útulky v rámci akce Pytel (Kočky sobě Svitavy, Svoboda zvířat Plzeň a Brněnský Max), ještě jsme podarovali finančním darem útulek Felix Grey, který postihla velká voda a útulek Opuštěné kočky Polička. Podrobné hlášení včetně reakcí z jednotlivých útulků a fotek jejich svěřenců najdete v pěti blozích s názvem Jak se kočky poměly zde:

http://www.fler.cz/thekaty
(stačí sjet po stránce dolů do oddílu Blogy uživatele)

Mnohokrát děkujeme všem nakupujícím, kteří se zasloužili o tento skvělý výsledek! Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
sava



Založen: 13.09.2006
Příspěvky: 39
Bydliště: praha

Předmět: zpráva o roce 2009
PříspěvekPřitlapkováno: 7. 2. 2010 7:49:14
Odpovědět s citátem

za rok 2009 bylo ve dvou kolech obdarováno 55 útulků a rozdáno 1039 kg krmiva. Na to jsme vybrali téměř 80 000,- Kč!!! A to není vše, část peněz posloužila i k dalším aktivitám - všechny samozřejmě ve prospěch opuštěných koček. Přesnou statistiku zpracováváme do výroční zprávy, kterou brzy zveřejníme.

Počet členů sdružení ke konci roku 2009 je 25 a dobrovolníků 10. Příspěvky však posílá mnoho dalších lidí. Stejně tak nám v činnosti pomáhá několik firem, především sníženou cenou krmiva či bezplatnou dopravou.


hezká čísla, doufejme, že tento rok bude stejně dobrý a náklonnost dobrovolných přispěvatelů nám zůstane zachována. děkujeme.
_________________
sava
www.napomockockam.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (28x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (20x)
3
Zlomek vteřiny (20x)
4
HCM u koček - program PawPeds (20x)
5
Debakl (19x)
6
Byl jsem hubenej a mrňavej (18x)
7
Deníček stříbrné šelmy – 6. část (17x)
8
Kočky a vepřové maso - jak je to ... (16x)
9
Na domácí frontě klid? (16x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top