Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Proč ji honí mlsná?


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
iva.rouge



Založen: 25.01.2009
Příspěvky: 4

Předmět: Proč ji honí mlsná?
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 1. 2009 13:55:37
Odpovědět s citátem

Dobrý den. Máme půlroční kočičku, zdravou, bez potíží. Existuje způsob jak ji odnaučit skákat na linku a na stůl? Kdykoliv nejsme v místnosti, ňuchá po stole a hledá jakékoliv jídlo, které jsme zapomněli uklidit, taky bohužel leze stále do odpadků, proťapkává je s touhou všecko sežrat. Při tom krmení má dost, dostává dvakrát denně granule dibaq. Nechci ji překrmovat, ale myslím že ji honí mlsná, a nevím čím je dobré jí přilepšit, aby přestala mít tyhle homelessácké tendence.. Děkuji za radu, zdravím všechny!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
LaďkaR



Založen: 28.02.2008
Příspěvky: 20
Bydliště: Smiřice

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 1. 2009 19:12:10
Odpovědět s citátem

Tyhle "homelessácké tendence" mají i moje kočiny. První Růča dostal párkrát na kožich a na stůl a na linku pak nelezl, v tom byl skvělý. Myslela jsem, že i Fanouše si tak vychovám, ale víte, co znamená myslet.... Takže jsem to časem přestala řešit, a on tam přestal lézt. Po příchodu Vločky a Bedříška nastalo to pravé tóčo - ti dva tam byli pořád, čemuž jsem se nedivila, protože v útulku jim baštu servírovali i na misky na skříňce (na stůl ne, aspoň ne před námi). No a Fanouš se po lince začal taky procházet, ale ten provokativně, to mu vidíte na očích. Po 3 měsících s nováčky, kdy mé výchovné metody selhaly, jsem rezignovala, musela bych si vyřvat hlasivky.. Dle mého názoru je to jediné, že nenecháte na lince nic a ty mrchy to přestane bavit. Beztak jen provokují a baví se, jak je honíte a lítáte jako papírový čerti.
A propos - zatímco to tady píšu, sedl Bedřich na linku a tlapu strkal do otevřené konzervičky, takže všude naprasil. Takže jsem mu klidně poděkovala a v duchu vynadala sobě, že jsem to neuklidila....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
iva.rouge



Založen: 25.01.2009
Příspěvky: 4

Předmět: ahá..
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 1. 2009 22:49:03
Odpovědět s citátem

Aha, no to jsem si trochu taky myslela, že se s tím nedá nic dělat. Vím ze zkušenosti že vyprášit kožich kočině je k ničemu, začne mít horší tendence.. totiž začne čurat kam nemá a to je podstatně horší. Pořád doufám že když bude mít dost mlsání, tak ji nebude bavit fust někde slídit a hrabat se v odpadcích a sypat svý chlupy po stole a oblizovat neuklizenou bábovku. Hubená ale rozhodně není, nerada bych ji navykla na strašně moc žrádla. Co se tak dává jako mlsání kočindám? Zatím to řeším tak že místo krmení dvakrát denně dostává víckrát ale po malých hrstičkách.. bábovka je stejnak oblízaná.., je tam nějak výrazně míň cukru. Nj, uklízet jídlo. Ale to rozdrápaný máslo vždycky opravdu nakrkne.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Luci + 4



Založen: 12.08.2007
Příspěvky: 329

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 1. 2009 22:58:11
Odpovědět s citátem

Že kočka na linku/stůl nesmí, to pochopí rychle, naučit se to dá, ovšem aby to fakt dodržovala...to už je horší. Většina koček to bere tak, že zákazy jsou proto, aby měly co porušovat.

Naše ví velice dobře, že nesmí...a přesto občas zkusí, jestli ještě pořád to myslím vážně. Co se děje, když nejsme doma, nechci ani domýšlet....ono stačí, co se děje, když jsem v jiné místnosti.

Některé kočky jsou prostě mlsné, odmítají přijmout námi vnucený (podle nich nudný) jídelníček a zpestřují si ho. Náš velemlsný kocour krade šunku, tavený i tvrdý sýr, müsli tyčinky, vánoční cukroví, neváhá strčit čumák do kelímku s jogurtem. A zcela nezadržitelně jde po houbových řízcích. Přestože mu dávám kočičí tyčinky nebo bonbonky....stejně neváhá a přiživuje se na lidském jídle.

U vás doporučuji zajistit odpadkový koš tak, aby do něj kočka nemohla - přece jen by mohla pozřít něco zkaženého či opravdu nevhodného. Z linky i stolu jídlo důsledně uklízet. A zkuste jí nabídnout kočičí mlsky, tyčinky, bonbonky, nebo kousky kočičí paštiky.
_________________
Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici...Sad Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
iva.rouge



Založen: 25.01.2009
Příspěvky: 4

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 1. 2009 23:11:25
Odpovědět s citátem

Dík moc, krytý odpadkový koš už mě taky napadl.. Výčet toho co je Tygr schopná sežrat by byl nekonečný.. Někdy mi přijde že to není kočn ale krysa.. Díky, hezký den!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 26. 1. 2009 1:03:08
Odpovědět s citátem

Moje kočky taky vědí moc dobře, že linka je pro ně TABU, ale jak už tady bylo řečeno, i ony to berou tak, že zákazy je nutno občas otestovat, zda ještě platí. Mám na lince bambusový proutek hned při ruce a tím nadělám plno kraválu i plesknu přes kožich, pokud jsem rychlejší Wink , ale ono ty mršky už vědí moc dobře, co je čeká, takže bleskově mizí z mého dosahu při testovacích pokusech Evil or Very Mad Takže závěr-naučit je to jde, ale plně respektovat to zřejmě nikdy nebudou. Jediné řešení je-nenechávat na lince NIC K JÍDLU, ani lidského, ani kočičího. Mě ta moje smečka naučila dost slušně a rychle uklízet.

Jinak koš bych nenechávala v jejich dosahu otevřený ani omylem!!! To by u nás zcela jistě špatně dopadlo. Roztahané odpadky po celém bytě by byly to nejmenší zlo.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
adelnik



Založen: 12.06.2007
Příspěvky: 289
Bydliště: Myšlín

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 31. 1. 2009 1:02:13
Odpovědět s citátem

Dlouho amís na linku nešel... moc dlouho. Ale najednou mu asi přeskočilo a začal. Šmejdí po lince, ač ví, že nesmí, stačí zvýšit hlas a je pryč. Ale, když spíme...nebo tam nejsme... samozřejmě že na tý lince zase šmejdí. U nás se jedná spíš o dřez a nádobí v něm - použité misky a talíře a v nich voda - ze začátku s jarem, když jem ještě nic netušila. No a přišla jsem na to, že milý kocourek tu vodu s mikrozbytkama tam s oblibou pije. Takže pro mne to znamená umývat nádobí buď neustále, nebo jej nechat ve dřezu, ale bez vody. Aby si kocourek tou vodou, co tam vypije, neublížil. Nechávám na lince otevřenou kapsičku, a tu nechácá netknutou. Měla jsem na lince ještě zavřenou lahvičku s catnipem, ta byla pravidelně převrhnuta až jednou spadla na zem (nerozbila se!) ale já ji na te popud konečně schovala do skříně. Koš máme v lince, aby tam amís nemoh. Je to hodně o tom, přizpůsobit domácnost kočce. Jako mlsky dáváme nejraději oblíbené tyčky pro kočky Dein Bestes z DM. Amís se po nich může umlátit. A taky mám ještě obavu, aby při svém šmejdění jednou nešláp na žhavou sklokeramiskou desku, i proto ho ženu vždycky dolů, když ho vidím....
_________________
adelnik + Amís + Dori + Mia + MrnyVrny
"Každý život by měl mít devět koček." Jack Canfield
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Iva Goli
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 31. 1. 2009 12:52:59
Odpovědět s citátem

Goliáš tiež na linku zo začiatku neskákal, ale to bolo skôr preto, že bol ešte mláďa aj keď teda bol od začiatku väčší než Miš a Maš). Miš a Maš sa mi vychovať teda nepodarilo, jediné čo sa naučili je, že keď stojíme pri linke my , tak tam nejdú, lebo sú okamžite expedované dole. Ale inak vyskakujú všetci traja, takže vždy musím všetko odpratať a na sklokeramickú dosku mám také kovové podložky pod hrnce, tak ich tam po varení vždy položím a viem, že na to nepôjdu, lebo sa po nich nedá chodiť. Inak Maš bežne vyskakuje na linkú až úplne hore a potom sa tam pol hodiny prechádza - darebáčka. Kôš mi ešte nevyvrátili, ale inak sa už nasáčkovali prakticky do všetkého. Čo sa týka pažravosti - najväčším labužníkom je jednoznačne Maš - chodí na syry a prakticky strká nos do všetkého. Suového mäsa sa dokáže objesť tak, že niekedy vyzerá, že sa už len zvalí nabok rovno pri miske a zaspí. Je zaujímavé, že Miš a Maš milujú kyslú smotanu, ale do Goliáša ju nedostanem. Celkovo je Goliáš taký umiernený jedák - nezje toho naraz veľa, ale zato chodí do misky pravidelne Smile
Odpovědět 
mixatko.v



Založen: 23.01.2008
Příspěvky: 95
Bydliště: hranice

Předmět: Mlsná kočina na kuchyňské lince...
PříspěvekPřitlapkováno: 31. 1. 2009 18:39:36
Odpovědět s citátem

Tento problém je zřejmě "celosvětový", nebo "všekočkovitý".Můj kocour na linku nesměl, tak vyskočil na odpařovač a z něho na nejvrchnější skříňky. Ani bychom to nezaregistrovali, kdyby si nás mňoukáním nezavolal a nechlubil se. Avšak nic na lince neokoušel, je už takový,papká jen kočičí speciality. Zato Stelinka,roční kočička už stačila z vrchu okousat celý meruňkový piškot, ze dřezu vytáhla až na zem půlkilový(!) kousek hovězího masa a "neutekl před ní " ani chléb s máslem a olomouckými sýrečky, připravený pro dědu na svačinku. I když teď už linka zeje povětšinu dne prázdnotou, kočky tam vyskočí a hned slezou asi jen z plezíru. Twisted Evil Twisted Evil
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Ewwwa



Založen: 04.02.2009
Příspěvky: 16
Bydliště: Valmez

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 2. 2009 13:33:38
Odpovědět s citátem

Tak jen pro info, naše britská dáma Meggie, ač ví, že na lince nemá co dělat, ráda se po ní prochází, když si myslí, že ji nikdo nevidí, a protože to vím, snažím se ukrýt z dosahu všechny potraviny, co jsem nedávno neuklidila byla její plastová vidlička speciální kočičí Rolling Eyes , která ležela neumytá od snídaně a kterou Meggie totálně ožrala...zbyly asi jen dva ze čtyř hrotů...prostě hlad je sviňa Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (53x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (29x)
3
Voliéra pro kočky z kočičího pohledu (23x)
4
Kočičí jména (22x)
5
PKD - polycystická choroba ledvin (21x)
6
Třicátá pátá Poznávačka vyhlášena (20x)
7
Somálská kočka (19x)
8
Vyhlášení NEJ fotky listopadu 2023 (18x)
9
Vyhlášení NEJ fotky listopadu 2021 (18x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top