Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Čůrání po bytě a do postele


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Jana
Anonymní





Předmět: Čůrání po bytě a do postele
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 2. 2004 4:43:16
Odpovědět s citátem

Pomoooc! Mám 3 měsíční kotě, ke kterému jsem přišla ani nevím jak. Ze začátku soužití probíhalo dobře, na záchodek začala chodit hned, škrabátko taky akceptovala a pak se najednou "zbláznila" a začala mi sázet po celám bytě hromádky, dneska ráno mi udělala loužičku do peřiny. Nevím si rady a nechci něco pokazit hned nazačátku. Prosím o jakoukoliv radu. Díky Jana
Odpovědět 
Dana
Anonymní





Předmět: Čůrání do postele I.
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 2. 2004 4:44:06
Odpovědět s citátem

Ahojte,moc Vás prosím o radu.Máme doma kocouřího nalezence,který se i podle toho samozřejmě chová,urvat co se dá,žrádlo,přízeň,neustále si něco vymňoukává.To by vůbec nevadilo,naopak naše první kočka je zase úplný opak.Takže to máme pestré.Jediné s čím si nevíme rady,je to,že náš malý nalezenec se chodí pravidelně jednou denně venčit k nám do postele.Ikdyž má záchod připravený a ví na co ta krabice je.Poraďte,prosím,co s tím.Děkuji Dana Rúžičková.
Odpovědět 
Kristina
Anonymní





Předmět: Čůrání do postele II.
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 2. 2004 4:44:59
Odpovědět s citátem

Dobry den,chcela by som vas poprosit o radu,mam doma macku uz 3roky a neviem ju zbavit jej zlozvyku a to je cikanie do postele na paplony.Citala som jeden e-mail kde ista pani ma podobny problem ako ja. Ja som uz skusala:vanilkou striekat periny,eukaliptovym olejom-nepomohlo.
Museli sme kupit nove periny a mame strach aby sa to nezopakovalo.Prosim vas nepoznate nejaky vyrobok alebo nejaky odpudzovac aby sme ju to oducili?Dali sme ju aj vysterilizovat ani to nepomohlo.Vopred dakujem za radu.
Odpovědět 
Jana
Anonymní





Předmět: Čůrání do postele III. (když je kočka příliš sama)
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 2. 2004 4:45:56
Odpovědět s citátem

Dobrý den, prosím o radu mám stejný problém jako Kristina. Máme kočku již dva a půl roku již od začátku projevovala kočka zájem o moje oblečení, brala mi svetry a trička (obzvláště jestli že jsem je již nosila) a chodila si snimi hrát a mazlit. Letos na jaře, když jsme začli jezdit na chalupu a kočka mohla již volně pobíhat venku mi občas učůrla do postele, ale po letních prázdninách, kdy jsme byli celé dva měsíce venku a celý den s kočkou, se to po návratu do Prahy zhoršilo. Myslím si, že by tomohlo být tím, že již nemůže pobíhat volně venku a mi všichni i děti odcházíme do školy i práce a vracíme se až kolem 16 hodiny. Mohli by jste mi poradit jak tomuto problému zamezit? Děkuji Krejčí
Odpovědět 
Adam
Anonymní





Předmět: Kocouř značkuje po bytě
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 2. 2004 4:47:06
Odpovědět s citátem

Dobrý den,máme problém s naším kocouřem.Už asi třikrát se nám označkoval například na aktovku do krabice s papíry či na koberec.Na záchod mu necháváme otevřeno takže nevím čím to může být.Nyní jsozu to tři týdny co začal.Předtím byl úplně vzorný.Děkuji a nashledanou.

P.S.Máte moc hezkou stránku.Pozdravujte Kitty a Ringa
Odpovědět 
Jana, Denny a Brutus
Anonymní





Předmět: Nepoužívání záchůdku
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 2. 2004 4:50:47
Odpovědět s citátem

Jééééééé tady je to héézkýýýýýý.
Kdyby se mí dva blbečkové zrovna neprali, určitě by vaše stránky ohodnotili jako já.
A když už jsem tady, zeptám se. Můj rok a půl letý kastrovaný, psychicky labilní (nalazenec) kocour Brutus si hraje na fajnovku. Když se mu zdá ze má kočkolit "moc" použitý, vyčůrá se do škopku. Někdy si toho včas nevšimnu a dojde tak daleko že se mi vyčůrá na gauč ale častěji do koše kde spí on i pes. Nechce se mi učit ho na lidský záchod ale ráda bych zkusila naučit ho chodit třebas do umydla (lepší než mokrý gauč). Nemáte někdo tušení jak na to? Díky předem Jana a pes
Odpovědět 
Lenka
Anonymní





Předmět: Kocouř chodí do umyvadla místo na záchod
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 2. 2004 4:54:32
Odpovědět s citátem

Ahoj všichni. Tato www.stránka je naprosto skvělá. Jsem ráda, že se našli lidé, kteří dali kočkám taky nějaký pořádný prostor na českém internetu Smile To jen na úvod. Potřebovala bych poradit s naším kocourkem Nikýskem, kterému jsou cca 4 měsíce. Téměř z minuty na minutu se bez problému naučil chodit na svůj kočičí záchod a nemá s tím žádné problémy. Poslední dobou jsme ho ale několikrát přistihli, jak nám čůrá v koupelně do umyvadla... A to ne proto, že by měl svůj záchod nevyčištění. I když ho má čerstvě vyčištěný, zvolí raději umyvadlo. Nevíme, co s tím. Zakázat, nezakázat. Mohl by to být předstupeň k tomu, aby se naučil chodit na lidský záchod, ale možná taky ne. Máte někdo podobnou zkušenost? Poradíte mi, co s tím? Předem děkuji za odpověď, Lenka
Odpovědět 
Tina



Založen: 30.01.2004
Příspěvky: 99

Předmět: Re: Kocouř chodí do umyvadla místo na záchod
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 2. 2004 5:00:30
Odpovědět s citátem

Milá Lenko,
děkujeme za milou pochvalu stránek, jsme rádi, že to někdo ocení.
Ale k Vašemu problému: zkuste vypozorovat, zda Váš kocourek chodí pouze do umyvadla anebo zda někdy použije i záchod.
V každém případě by prvním krokem měla být cesta k veterináři, který vyloučí veškeré onemocnění. Pokud shledá Vašeho kocourka zdravým, je potřeba příčinu hledat jinde.

Budeme rádi, pokud nám vaše zkušenosti napíšete. Díky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Tina



Založen: 30.01.2004
Příspěvky: 99

Předmět: Re: Nepoužívání záchůdku
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 2. 2004 5:04:05
Odpovědět s citátem

Milá Jano, Denny a Brutusi,
jsem moc ráda, že se vám stránky líbí. Děkujeme.
Ale co s tím záchůdkem? Pokud si skutečně myslíte, že problém je v tom, že stelivo pro Brutuse není dost čisté a proto jde jinam, je tu lehká odpověď. Pořiďte mu druhý záchůdek. Když jeden bude podle něj nic moc, půjde do druhého.
Ale je možné, že to se stelivem vůbec nesouvisí. Pokud to dělá jen občas, nemusí se jednat o zdravotní potíže, ale vyšetření u zvěrolékaře by alespoň vše vyloučilo. Sama píšete, že je trošku citlivější a možná mu vadí něco úplně jiného a tím, že chodí jinam, se Vám to snaží říci. Přesvědčte se, že jeho záchůdek je na klidném a odlehlém místě, hlavně dostatečně daleko od misek, z kterých jí (kočky nerady záchod vedle papání Surprised). Že má dostatek steliva - s ním nemá smysl šetřit, čím vyšší vrstva tím líp, alespoň vše dobře pojme. A kočka má instinktivně naučeno své výkaly zahrabávat, takže čistý záchůdek je to nejlepší.
Chodí do pelíšku, kde spí on i Denny. Jaký mají spolu vztah? Možná chce mít pelíšek pro sebe a dává tím najevo Dennymu, že je to jeho území. Pokud to dojde tak daleko, jak píšete, že se vyčůrá na gauč, je to zpráva pro Vás! Něco se mu nelíbí. Zkuste se mu víc věnovat a vyzkoumat, jak to s tím záchůdkem je. Jako první bych asi pořídila druhý záchod a zašla k veterináři. Pokud tohle nepomůže, jedná se skutečně o psychickou příčinu.
Budu ráda, když se nám ozvete, jestli některé rady byly užitečné a zda se situace zlepšila.
Přeji hodně trpělivosti a lásky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Tina



Založen: 30.01.2004
Příspěvky: 99

Předmět: Re: Čůrání do postele I.
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 2. 2004 5:06:54
Odpovědět s citátem

Kočky instinktivně vyhledávají pro své výkaly kyprou, měkkou a suchou podestýlku, protože tak mohou vše zahrabat a zabránit tak dalším zvířatům najít je podle pachu. Pokud váš kocourek záchůdek používá a jen jednou si vybere pro vykonání své potřeby vaši postel snaží se vám říct, že je něco v nepořádku nebo se možná něco změnilo a jemu se to nelíbí, necítí se dobře. Vaši postel si vybral proto, že ji chápe jako vaše teritoriu a je si jist, že jeho zprávu určitě najdete.
V první řadě to může znamenat, že má nějaký zdravotní problém týkající se močových cest, proto jako první byste měli navštívit svého veterináře.
Pokud se prokáže, že je kocourek zdravý, problém je asi někde jinde. Možná jen potřebuje více pozornosti. Nebo se cítí osaměle, nebo si na nový domov nemůže zvyknout.
Nepíšete, jak dlouho ho máte, kolik mu je apod., což je velice důležité a jestli s tím začal až po čase, nebo jestli to dělá od začátku.

Co dělat?
Vyperte veškeré povlečení a vše, co se dá a zbavte místo zápachu (lze použít i speciální sprej na odstranění zápachu, který seženete ve specializovaných obchodech.) Na nové povlečení dejte misku s jeho žrádlem - kočka nerada kálí poblíž svého jídla, to by ho mohlo odradit. Když nejste doma, dveře do ložnice zavírejte. Snažte se zjistit, co je příčinou a jaký je problém, může se jednat i o problém ve vztahu k vaší první kočičce, možná opravdu potřebuje víc lásky, hodně mazlení a her - vzhledem k tomu, že je nalezenec a asi mu to hodně chybí. Nesmíte to však přehnat, aby vaše kočička nezačala žárlit. Zkuste si hrát společně a hlavně si s ním povídejte, Může se to zdát divné, ale kočky nám rozumí.

Víte je moc jednoduché žít s kočkou, která nedělá problémy, ale jakmile začne, lidé nevědí co s tím, a tak volí různá řešení, jak se kočičky zbavit, aniž by se zamysleli, co ji vlastně tolik trápí, že dělá všechny ty hrozné věci. Pokud ho máte ráda, zkuste mu to dokázat. Ovšem nesmíte v tom přestat. To znamená , že do budoucnosti budete potřebovat hodně sil a lásky, abyste to zvládla.
Doufám, že moje rada Vám bude nápomocna a že se nám ozvete, jak jste s kocourkem dopadli. Přeji hodně štěstí.


Naposledy upravil Tina dne 2. 2. 2004 12:32:29, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Tina



Založen: 30.01.2004
Příspěvky: 99

Předmět: Re: Čůrání do postele II.
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 2. 2004 5:08:20
Odpovědět s citátem

Milá Kristina,
víte, to, že vaše kočička vykonává svou potřebu do vaší postele, je skutečně největší známkou toho, že u ní není něco v pořádku. Buď jde o nějaký zdravotní problém, anebo se jedná o psychický problém, který jste včas nezaregistrovali, a proto se to stále opakuje. Nepíšete, zda toto dělá už od začátku, co je s vámi, anebo jestli začala až po nějakém čase - tam by mohl být ukazatel, jestli se něco změnilo a ona to nechce přijmout.
Nemůžu Vám skutečně poradit nic víc než to, co jsem poradila paní Daně a paní Janě před Vámi. Musíte své kočce skutečně naslouchat, něco jí chybí anebo trápí.
Vím jen to, že hledat cestu, jak odstranit zápach anebo ji to odnaučit tím, že budu nakupovat odstraňovače pachu, není řešení. Musíte hledat příčinu, pak teprve můžete začít kočičku odnaučovat ošklivému zvyku.
Existují odpuzovače pro kočky, ale ty spíše fungují na odnaučení škrabání nábytku, nebo vyhrabávání hlíny z kořenáčů.
Močení, či značkování není jen špatný zlozvyk, ale důkaz nějakého problému, který kočka má.
Je také docela možné, že její problém prostě nenajdete, tak jak se to stalo jedné naší čtenářce a kočičku musela dát novým majitelům, kde si číča pomalu zvyká a vše se zdá být v pořádku.

Pokud byste přišla na nějaký podnět, nebo něco, co se u vás změnilo, nebo něco, co kočičce vadí, napište nám. Úplně nejlepší by samozřejmě bylo, kdybyste mi napsala na náš e-mail pozadí celé vaší domácnosti, budu moci poradit konkrétně. Již takto dlouhou dobu řeším problémy s kočičkami jedné slečny ze Slovenska a velice úspěšně. Znám ale veškeré zvyky a pozadí domácnosti a tak můžu podávat konkrétní rady. Komunikujeme přes e-mail a je velice spokojená.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Tina



Založen: 30.01.2004
Příspěvky: 99

Předmět: Re: Čůrání do postele III. (když je kočka příliš sama)
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 2. 2004 5:09:36
Odpovědět s citátem

ČŮRÁNÍ DO POSTELE III. (když je kočka příliš sama)

Velmi často si lidé neuvědomují, že kočky velice těžko snášejí změny prostředí anebo jakékoliv změny ve způsobu jejich života. Ač si třeba myslíte, že se vaše kočka o víkendu bude mít na vaší chalupě líp, a ona by se měla, věřte, že jí tím způsobujete v životě zmatek, protože kočka potřebuje svůj prostor, který si hlídá, je si v něm jistá a cítí se v něm bezpečně. Pokud jí ho ať třeba nezáměrně narušíte, můžete tím vyvolat stres a podrážděnost, což se u některých koček může projevovat např. nadměrným olizování srsti až na holou kůži anebo právě vykonáváním potřeby do vaší postele. A proč vaše postel? Protože tam si jistojistě jejího protestu všimnete a vaše kočka doufá, že s jejím problémem něco uděláte.

Milá Jano,
to že si Vaše kočička hrála s Vaším nošeným oblečením je úplně normální. Kočky milují všechny možné pachy a nejradši mají ty svých páníčků. Já si jen na moment odložím šaty na postel a Ringo z nich má v minutě bezva pelíšek na spaní.
V první řadě navštivte svého veterináře, který vyloučí jakékoliv zdravotní potíže. Otázka je:
1.Začali jste vozit číču na chalupu zprvu na víkendy a pak když jste se vrátili domů, občas vykonala potřebu do postele?
2.Nebo jste ji na chalupu jednorázově odvezli a ona začala čůrat do postele tam?
Pokud platí to první, je jasné že se jí už doma nelíbilo, protože nemohla ven, ale za týden zas byla na chalupě a tak nebylo třeba dělat velký protest.
Pokud platí to druhé, pravděpodobně jí vadilo něco jiného, možná celková změna, i když vypadá to, že se jí na chalupě líbí. Může skutečně jít o nějaký zdravotní problém, který začal na chalupě a nyní se zhoršil.
Každopádně dle toho, jak popisujete běh domácnosti, se Vaše kočička cítí sama, je nešťastná, že jste jí vzali svobodu a celý den musí být doma sama.
Co dělat?
Zkuste se kočce nadměrně věnovat, když přijdete opoledne domů. Snažte se, aby se vydováděla a pomazlila a vybila tak přebytečnou energii, kterou má. Odpoutáte tak její pozornost od jejího problému, protože uvidí, že ji máte rádi, a že se vydovádí dost i doma a na chalupu zapomene. Avšak jestli tam měla úplnou svobodu, tzn. nechodila jen po zahradě ale kamkoliv, obávám se, že na takový zážitek se jen těžko zapomíná.
Druhou variantou je pořídit jí kocouřího kamaráda. Vaše kočička prostě potřebuje společnost a tu vy jí přes den nemůžete dát. S další kočkou (nejlépe opačného pohlaví) by si vystačila a vydováděla se a byla by veselejší a Váš problém by se tím možná vyřešil. Píši možná, protože nic není na sto procent, naši miláčkové nám sice rozumí, ale my někdy jim ne. Zkuste jí věnovat více pozornosti a zařiďte se tak, jak jsem to radila paní Daně - přes den ložnici zavírat, vše vyprat a zbavit zápachu, zkusit misku s jídlem na místo kde na posteli potřebu vykonává.
Přeji hodně sil a štěstí. Budeme rádi, když nám napíšete, jak pokračujete dál a zda něco z našich rad Vám pomohlo.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Tina



Založen: 30.01.2004
Příspěvky: 99

Předmět: Re: Kocouř značkuje po bytě
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 2. 2004 5:11:07
Odpovědět s citátem

Tak to tak vypadá, že značkování je oblíbeným sportem našich miláčků. Všichni tu máme podobný problém, ale každý je způsoben něčím jiným.

Milý Adame,
ráda bych Vám poradila co dělat, ale píšete toho příliš málo. Jak je Váš miláček starý? Jak je to dlouho, co byl kastrovaný? Bydlíte v domku, nebo v bytě? Chodí ven? Je ve styku s jinými kočkami?
Pokud se jedná skutečně jen o značkování - rozprašování moči a ne přímo močení na danná místa, jedná se pravděpodobně o nějakou potřebu si Vás označkovat a Vaše věci kolem, aby mu je nikdo nevzal. Možná se cítí něčím či někým ohrožen, nevím. Zkuste popřemýšlet. Pokud jde o močení, tak je tu opět problém, ale jaký, to skutečně můžete vyzkoumat jen Vy. Musíte si prostě zahrát na detektiva a projít všechny události před a během těch tří týdnů, které by nějak mohli změnit nebo ovlivnit život Vašeho kocouře. Jinak samozřejmě doporučuji přečíst "Značkování u vykastrovaných kocourů" v rubrice "Kočičí problémy" a odpovědi u předchozích příspěvků. Čím víc toho budete vědět, tím líp se Vám bude zkoumat.
Pokud napíšete něco víc, budu jedině ráda. Zatím přeji hodně trpělivosti.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Adam
Anonymní





Předmět: Re: Kocouř značkuje po bytě
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 2. 2004 5:17:08
Odpovědět s citátem

Dobrý den, náš kocouř je starý 5 let,vykastrovaný bydlíme v bytovkách se zahradou,kam ho pravidelně pouštíme,v našem okolí je hned několik koček ale nevíme přesně jestli se s nimi stýka.Teď už ale prestal a zase je to v pořádku.Nashledanou a díky.
Odpovědět 
Tina



Založen: 30.01.2004
Příspěvky: 99

Předmět: Re: Kocouř značkuje po bytě
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 2. 2004 5:19:36
Odpovědět s citátem

Adam napsal:
Dobrý den, náš kocouř je starý 5 let,vykastrovaný bydlíme v bytovkách se zahradou,kam ho pravidelně pouštíme,v našem okolí je hned několik koček ale nevíme přesně jestli se s nimi stýka.Teď už ale prestal a zase je to v pořádku.Nashledanou a díky.


Přestal už značkovat? Tak to je fajn. Protože máte zahradu, možná se opravdu jedná o hájení si svého prostoru, zvlášť pokud jsou v okolí jiné kočky. Možná se s nimi nestýká, ale je možné, že ony se mohou pohybovat po vaší zahradě, nevím. Jestli by se jeho značkování opakovalo, určitě bych příčinu hledala v tomhle. Přeji hodně štěstí.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Radka.
Anonymní





Předmět: Čůrání do postele
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 4. 2004 21:05:19
Odpovědět s citátem

Ahoj, zdravím všechny dvounožce, zvlášť pak ty, kteří mají problémy s kočičím čůráním do člověčího pelíšku. Ráda bych se s Vámi podělila o naší zkušenost. Když jsme si před necelými dvěma lety pořídili kocourka, byli jsme přesvědčeni, že ho dokážeme správně vychovat, a třeba také k tomu, že s námi nebude spát v jedné posteli. Pořídili jsme mu pěkný pelíšek a všechnu tu kočičí výbavu a snažili jsme se být důslední. Zpočátku jsme ani nechtěli pustit koucourka do ložnice, ale on tak kňoural a škrábal na dveře, že jsme mu nakonec otevřeli. A on pokaždé hned vyskočil do postele a počůral partnerovu peřinu. Dělali jsme všechno možné, peřinu jsme nechali nekolikrát vyčistit, dokonce jsme si ji vyměnili, ale kocour pokaždé počůral mého přítele. Teprve později nám došlo, že to dělá schválně, ze žárlivosti. Pokaždé, když jsme se před ním zavřeli a poté nevydrželi a do postele ho stejně pustili (aby ustalo to usedavé mňoukání za dvěřmi), pomstil se. Vzali jsme ho tedy mezi sebe a od té doby je klid. Je spokojený, cítí se být součástí naší tříčlenné smečky, a už se nikdy nevyčůral, kam neměl. Dodnes spí každou noc s námi, je hodný a ani o něm nevíme. Přilehne si pokaždé, když už spíme, když zkontroluje a prošmejdí celý byt, a vydrží tak až do rána. Máme se moc rádi a mnohé jsme se od něj naučili.

Zkuste zjistit, jestli ten Váš také není s nějakým Vaším chováním nespokojený, jestli na na někoho z Vás nežárlí, jestli děláte něco, co se mu nelíbí, anebo jestli má vyčištěný záchod. Přeju hodně trpělivosti a úspěchu.

Radka.
Odpovědět 
Jana(Micinka)



Založen: 18.03.2004
Příspěvky: 148
Bydliště: Pardubice

Předmět: Tak už se to stalo i nám :o)
PříspěvekPřitlapkováno: 26. 10. 2004 9:05:21
Odpovědět s citátem

Dobrý den, tak se taky podělím s novou zkušeností. O radu nežádám, volala jsem veterináři a večer nám Micinku prohlídne. Myslela jsem si doteďka, že problém s čůráním do postele se nám naprosto vyhne, a zvlášť u Micinky bych to nečekala, je s námi už dva roky bez problému, je kastrovaná, nic jí nechybí, na nové kotě už si zvykla, jsou spolu už rok. A dneska ráno šup do peřin a vklidu začala čůrat i přesto, že jsem ji hned začala plácat a odstrkovat, nenechala se prostě vyrušit. To mě teda naštvala. Nejspíš to asi bude souviset s tím, že už pár dní podezřele často navštěvuje záchůdek a snaží se něco udělat, bez výsledku. Ale proč na to upozorňuje zrovna čůráním do peřin? Navíc jsem našla i rozhrabaný květináč. Každopádně mě donutila zavolat veterináři, takže její metoda zabrala, všimli jsme si jí Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
TerezaK
Anonymní





Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 26. 10. 2004 11:48:48
Odpovědět s citátem

Tak to držím pěsti aby to nebylo nic vážného. My máme exoťáčka a nemoci ledvin (PKD a spol.) jsou pro mě "bubáci". Wink
Odpovědět 
Tina



Založen: 30.01.2004
Příspěvky: 99

Předmět: Re: Tak už se to stalo i nám :o)
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 10. 2004 15:31:44
Odpovědět s citátem

Jana(Micinka) napsal:
Ale proč na to upozorňuje zrovna čůráním do peřin?


Protože v peřinách si toho nejdříve a nejlépe všimnete, je to váš pelíšek a Micinka dobře ví, že si ho hlídáte stejně jako ona ten svůj. Taky by se jí nelíbilo, kdyby jí někdo načůral do pelechu a musela by zjišťovat, co je za problém Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Jana(Micinka)



Založen: 18.03.2004
Příspěvky: 148
Bydliště: Pardubice

Předmět: Pokračování
PříspěvekPřitlapkováno: 28. 10. 2004 19:51:48
Odpovědět s citátem

TerezaK napsal:
Tak to držím pěsti aby to nebylo nic vážného. My máme exoťáčka a nemoci ledvin (PKD a spol.) jsou pro mě "bubáci". Wink

Vyvíjí se to pro mě docela překvapivě. Doktor se ujistil, že má prázdný močový měchýř a tedy že není v ohrožení života, a protože nemohl analyzovat vzorek moči (a to jsem tam byla dvakrát), preventivně jí nic dávat nechtěl. Spíš se zaměřil na to, že je stále příliš vychrtlá (i když nám se zdá že se to spíš lepší - před půl rokem jsme tam s ní lítali kvůli vychrtlosti, ztrátě kvality srsti a zvracení - diagnózou bylo, že hůř nese přítomnost druhé kočky). Udělal jí test na FeLV, který ale neukázal ani pozitivní ani negativní. Takže ho provede znovu za týden, kdy mu přijdou nové testy, tenhle byl poslední. Tak mám strach, že jestli má FeLV, bude to mít i ta naše druhá kočka, která by pravděpodobně byla tím přenašečem (už jako kotě byla nemocná bez přesně stanovené diagnózy, momentálně se s ní chystám na vyšetření kvůli zápachu z tlamičky). A jinak jsem pořádně Mícu pozorovala (na radu lékaře) a zjistila jsem, že v sobě neudrží moč - jak tam má pár kapek, už se jich jde zbavit, chodí každých 10 minut. Tímhle stylem veterinář žádný vzorek přece získat nemůže ani příště, tak fakt nevím, jak to bude dál.

Omlouvám se, že to sem všechno pletu, ale problém s Micinkou jsem nakousla v tomto tématu, takže to trochu souvisí, a potřebovala jsem se vypovídat a třeba získat trošku útěchy Crying or Very sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
TerezaK
Anonymní





Předmět: Micinka
PříspěvekPřitlapkováno: 29. 10. 2004 7:39:22
Odpovědět s citátem

Jéje, tak to Vám budu držet pěsti. Na nějakém fóru jsem četla rady při odebírání vzorků moči. Když se kočička vymočí, tak to vysát buničinou a vyždímat do skleničky. Když se to nedaří veterináři, tak by jste to možná mohla zkusit Vy. No není to zrovna hygienické, ale s rukavicí by se to snad zvládlo Wink . Nasadili jste dietu? Třeba má "jen" něco s močovým ústrojím - s dietou se kočička může dožít vysokého věku. Doufám, že to dopadne dobře. Pozdravujte kočičky Smile
Odpovědět 
Jana(Micinka)



Založen: 18.03.2004
Příspěvky: 148
Bydliště: Pardubice

Předmět: Re: Micinka
PříspěvekPřitlapkováno: 29. 10. 2004 9:32:05
Odpovědět s citátem

TerezaK napsal:
Jéje, tak to Vám budu držet pěsti. Na nějakém fóru jsem četla rady při odebírání vzorků moči. Když se kočička vymočí, tak to vysát buničinou a vyždímat do skleničky. Když se to nedaří veterináři, tak by jste to možná mohla zkusit Vy. No není to zrovna hygienické, ale s rukavicí by se to snad zvládlo Wink . Nasadili jste dietu? Třeba má "jen" něco s močovým ústrojím - s dietou se kočička může dožít vysokého věku. Doufám, že to dopadne dobře. Pozdravujte kočičky Smile

Díky za držení palečků, já to nevydržela a zavolala veterináři, co jsem vypozorovala, a on naštěstí na žádném odebírání vzorku netrval a rovnou si tam mám jít pro antibiotika, že prý to teda zánět je. To by teda bylo vyřešené, teď ještě jak dopadne ten test na FeLV za týden. A taky jak dopadne znovuseznámení kočiček Wink - v rámci pozorování jsme tu druhou přestěhovali k babičce na dva dny.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
TerezaK
Anonymní





Předmět: Re: Micinka
PříspěvekPřitlapkováno: 29. 10. 2004 10:58:13
Odpovědět s citátem

Jana(Micinka) napsal:
A taky jak dopadne znovuseznámení kočiček Wink - v rámci pozorování jsme tu druhou přestěhovali k babičce na dva dny.
My jsme Mustafu přestěhovali na týden k rodičům když byl Ali po úrazu (málem přišel o oko). Po návratu se Mustafa nenechal ani pohladit a na Aliho syčel asi měsíc. No snad to u Vás proběhne lépe. Mustafa je totiž arogantní a mstivý kocour a my jsme mu meseli pěkně dlouho podstrojovat, než nám odpustil Laughing
Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (59x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (32x)
3
Tristis eris, si solus eris - Bude Ti teskno, ... (25x)
4
Britská krátkosrstá kočka (25x)
5
Seznam hřbitovů pro zvířata, krematorií ... (23x)
6
Mňoukání a štěkání (22x)
7
Kočičí jména (22x)
8
Mrouskání kočky (říje) (21x)
9
Fotočlánek: Kočičí tetování trochu jinak (19x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top