Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Felipil


Jdi na stránku 1, 2  Další

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
pazik



Založen: 07.10.2008
Příspěvky: 46
Bydliště: Plzeň

Předmět: Felipil
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 5. 2009 10:35:14
Odpovědět s citátem

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda máte někdo možnost sehnat antikoncepci FELIPIL, ve Francii. Bohužel u nás ani v Německu se neprodává a internetový obchod sice funguje bohužel za čtyři krabičky v hodnotě 20euro zaplatíte 52euro poštovné.
Pokud by tedy byl někdo ochoten tabletky sehnat dejte vědět. Díky moc
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
babulka



Založen: 08.07.2008
Příspěvky: 42

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 30. 6. 2009 19:27:30
Odpovědět s citátem

ahoj , já ho mám od paní Lacmanové - info@vonlacman.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
pazik



Založen: 07.10.2008
Příspěvky: 46
Bydliště: Plzeň

Předmět: felipil
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 7. 2009 10:20:19
Odpovědět s citátem

Děkuji, já už též Wink .
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
figaro



Založen: 21.12.2006
Příspěvky: 46

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 7. 2009 11:57:04
Odpovědět s citátem

Asi nas bude viac, co mame Felipil od p. Lacmanovej, ktora je naozaj ochotna. Zatial spokojnost.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
1moni



Založen: 10.07.2008
Příspěvky: 5

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 1. 3. 2010 18:24:10
Odpovědět s citátem

>> Megestrol acetát zabraňuje rozmnožování odstraněním tepla, přijetí páření a ovulaci.

>> Plodnost a následné reprodukci nejsou ohroženy ani snížen během následujících cyklech.

>> Používání antikoncepce musí být vždy výběr mezi výhody a nevýhody. Například na rozdíl od jiných účinných látek, využití megestrol je možné od prvního teplo, ale hlavní nevýhodou je nemožnost pozorovat před použitím antikoncepce, když ohřívá probíhat normálně a zda hormonální systém kočka je vyvážená. Takže je lepší nechat první tepla, před udělením pilulku, aby vaše kočka poprvé.

Trasy

>> Prevence tepla ještě před jejich vznikem.

>> Přerušení tepelného začali méně než 2 dny.

>> Zklidňující sexuální vzrušení, stříkání putování, agrese u koček a kočky.

Dávkování a způsob použití

Způsob podání: perorální.

Protože jejich chutnost, jsou tablety spontánně zvířete.

Dávkování se liší v závislosti na účelu.

>> Prevence tepla:

Administrativa může být zahájena bez jakékoli známky tepla a těhotenství v jakémkoliv stadiu sexuálního klidu. Dáme 1 tabletu každých 15 dní. (Výjimečně, u některých žen s větší horlivostí reprodukce, může být nutné dát 1 tabletu za týden).

Zvláštní případ: po těhotenství:

- Start ihned po porodu, kdy jsou odstraněny koťata.

- Started 1 měsíc později, pokud koťata jsou vznášeny námitky. Kde

tepla by došlo dříve, bezprostředně

přerušení.

>> Přerušení tepelného začal na méně než 2 dny:

- Dáme 1 tableta denně po dobu 3 až 5 dnů.

- Chcete-li zachovat sexuální zbytek začne 10 dnů po skončení

léčba prevence tepla. Teplo neobjeví

velmi obecně 18 do 30 dnů po ukončení léčby.

>> Zklidňující akce druhotné pohlavní mužů a žen (promiskuita, agresivita, označení území, špinavá):

- Léčba útoku: 1 tableta denně po dobu 8 dnů.

- Udržovací léčba: 1 tabletu každých 8 až 15 dnů.

Cons-indikace a bezpečnostní opatření

Těhotenství, klisen, diabetu, společně s estrogen.

Vedlejší účinky

U některých jedinců z kočičí druhů, po jednorázovém a opakovaném podání přípravku, poruchy rozmnožovacího ústrojí (hypertrofie, pyometry a děložní nádory), jakož i onemocnění prsu (nádor prsní a hypertrofie) byly zaznamenány, z diabetes a behaviorální změny (polyphagia, agresivita nebo apatie), byly také hlášeny. Léčba příčiny u mužů a žen, což představuje pokles o tuláctví a někdy i zvýšenou chuť k jídlu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Ajnoka



Založen: 27.07.2010
Příspěvky: 136

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 11. 2011 6:35:37
Odpovědět s citátem

Dobrý den, podělí se prosím někdo o zkušenost s dávkováním felipilu?
Mám 2 letou kočku, první koťátka se narodila začátkem srpna, porod byl tedy nahouby a dva týdny jsem musela koťata krmit uměle než se mamina rozkojila. Kupodivu přesto se už pátý den po porodu začala mrouskat, což trvá od té doby vlastně nepřetržitě, a kočena nyní začala už i značkovat a učůrávat mimo WC, vyřvává celé noci a neustále pochoduje. Chtěla jsem krýt až v dubnu, ale je mi jasné, že tak dlouho je situace neudržitelná. S antikoncepce mám velké obavy, snažím se vydržet ještě aspoň do prosince, a kočku nakrýt aby byl další vrh po půl roce, ale co potom, pokud znovu začne po rár dnech takto intenzivně mrouskat. Mohu dát Felipil kočce takto krátce po porodu?
Kočka naštěstí přijímá normálně potravu, spíš bych řekla, že jí víc než normálně, rozhodně není vyhublá. Mám ale o ni obavy, nehledě na to, že se už 3 měsíce nevyspím déle než do 01,30hod Mad .
Další problém, který navazuje na předchozí, mám s mými chovnými kocoury, kteří díky tomu, že cítí neustále se říjící kočku jsou taky úplně na nervy a nehorázně značkují, hlavně pro ně jsem si původně Felipil sehnala . Potřebovala bych poradit kolik a jak často jim dát na zklidnění a alespoň zmírnění značkování, mám informaci, že snad čtvrtku, ale nevím jak často. Děkuji předem za rady zkušenosti a poznatky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Iva Goli
Anonymní





Předmět: Felipil
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 11. 2011 7:51:35
Odpovědět s citátem

Dobrý deň,
nepíšete, či mačka ešte kojí mačiatka, ak áno, tak Felipil dostávať nemôže, pretože by ho tým pádom dostali aj mačiatka. Možno by ste mohli skúsiť nejaké prírodné prostriedky na utlmenie ruje, homeopatiká - myslím, že pani Lacmanová má skúsenosti aj s tým.

Kocúrom môžete dávať 1 tabletku raz za 15 dní - to je myslím maximum, ktoré odporúčajú aj v letáku. Neviem ale, či to vyrieši všetky problémy, pokiaľ je mačka neustále "pripravená"Smile
Odpovědět 
Ajnoka



Založen: 27.07.2010
Příspěvky: 136

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 11. 2011 11:28:00
Odpovědět s citátem

Iva - děkuji za odpověď. Kočička už koťata odstavuje a už odcházejí do nových domovů. já stále doufám, že už bude přestávka v říji, ale bohužel jsou to jen tak 3 dny, kdy se trochu zklidní, teda mě to ani nepřipadá jako, že by říje úplně přestala, spíš, že už je kočka unavená a dá si 3 dny spánku, pak hned je říje zpátky v plné intenzitě Mad . Před koťatama měla vždy tři říje s týdenní přestávkou a pak i 3 měsíce klid, tak to se dalo zvládnout, i když se začala mrouskat poprve v6 měsících. To co ale následuje po koťatech je děs.
Nechala bych ji tedy ještě nakrýt začátkem prosince, když už je situace taková, ale právě jsem chtěla vědět, jestli můžu dát Felipil kočičce třeba už týden po porodu. Podle vaší odpovědi tedy ne, aby to nedostala koťata v mateřském mléku. Ano to zní logicky, a toho jsem se právě bála, ale jak to např. dělají ženy, myslím, že berou hormonální antikopcepci i při kojení. Já jsem ten humus naštěstí nikdy nebrala, nemám žádnou osobní zkušenost. Je mi kočičky líto, je chudák úplně mimo, nechci aby toto zažila znovu kdyby se po dalších koťatech zase takto říje opakovala. Jak z toho ven nevím, naše nymfomanka by asi mohla rodit klidně 4x do roka, jak to zredukovat bez zdravotních následků na 3x za dva roky nevím.
Homeopatika jsem zkoušela Sedative a nic.
U kocourků budu šťastná, když se po Felipilu značkování aspoň trochu zmírní, když to nepomůže, no pak se nedá nic dělat. Řekla bych ale , že ti kluci na tom nejsou psychicky tak špatně jako ta mamina, ona je na tom fakt nejhůř, ach jo Sad .
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
ZdenkaP



Založen: 08.06.2007
Příspěvky: 466
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 11. 2011 23:36:48
Odpovědět s citátem

A byla jste s kočičkou na sonu, zda není nějaký problém (cysty?) na vaječnících? V tuto dobu na zimu opravdu většina koček přestává mrouskat, mně se dokonce nemrouskala ani ta, která má nyní ještě jedno 13 týdenní kotě doma a mám s nimi volně kocoura. Prostě přes zimu nemrouskají, i když bych chtěla koťata spíše na jaro Wink Chtít můžu... Jak to dělají ženy s hormonální antikoncepcí Vám neporadím, ale předpokládám, že ji eventuálně berou ty, které své dítě nekojí - já bych kočce nedala antikoncepci ani teď, dokud je jediné kotě doma, měla jsem doma do půl roku kotě od předchozí kočky a klidně se chodilo k téhle kojit. A malá taky občas "dudlá", i když nevím, má-li ještě co, ale neriskovala bych to, obzvláště u budoucí chovné kočky. U Vás je to začarovaný kruh taky tím, že ona cítí kocoury a oni ji, takže si nedá pokoj žádná strana, pokud měla před koťaty dostatečně dlouhou pauzu, tak ji nakryjte, možná si o to říká (nevím, kolik měla koťat, vím, že lidé kryjí i 2 měsíce po vrhu s 5-6 koťaty, na to bych teda nervy neměla) a ví, co dělá. Zdravotní prohlídku bych ale podstoupila každopádně. Nebo nechte dát suprelorin čip, sice stojí kolem 1500, ale není to hormonální věc, působí přes hypofýzu a úúčinek je 6-12 měsíců, když byste ji chtěla nakrýt, dá se chirurgicky vyjmout. Rozhodně nedávejte Felipil kočce, která je v říji, to je opravdu velmi nebezpečné a je to velké koledování si o zánět dělohy.
_________________
Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz

Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 26. 11. 2011 1:11:31
Odpovědět s citátem

Můj kocour je po očipování "neplodný" (?) už hodně přes rok-poslední koťata spáchal v červnu loňského roku a od té doby nic. Kulky má pořád malušenké, jakoby byl vykastrovaný. Kočka ho sice zajímá, i kryje, ale neplodí (a neznačkuje, což před očipováním dělal).

Můžu jen doufat, že se mu plodnost vrátí...........
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
ZdenkaP



Založen: 08.06.2007
Příspěvky: 466
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 26. 11. 2011 1:39:17
Odpovědět s citátem

Uf, Tatiano, tak to Vám držím palce, ať se to spraví, holt ať je to jak je to, všechno je zásah do organismu, máme smůlu, že chováme kočky, se psy je to snazší Sad Samozřejmě totéž se může stát i u kočky, po jakémkoliv umělém zásahu do reprodukčního cyklu, ale taky víme, jak dopadl jeden ze zdejších chovatelů, když nechával kočku přemrouskávat - takže kočkaři, nevybereme si Sad
_________________
Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz

Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 26. 11. 2011 11:19:01
Odpovědět s citátem

Koukám, Zdenko, že jste také pěkná sova Smile ! Až tak dlouhou výdrž jsem neměla Laughing .

Doufám, že se to spraví, byla bych z toho dost otrávená, kdyby ne, jeho koťata byla výstavní kvality, hlavně se Šántí měl jedno krásnější kotě než druhé, jeho dcera je tak hezká, že jsem ji uchovnila, i když jsem to původně neměla v úmyslu. A splodil i mého nahatého Bivoje. Hodně by mě to mrzelo, kdyby jeho plodnost byla definitivně v háji. Veterinář mě uklidňuje, že to bude dobrý, ale trvá to už dost dlouho proti jiným, co ty čipy dávali. Já počítala tak max. rok, teď mi nezbývá jen se modlit, aby to nebylo natrvalo.

Je to tak, že si nevybereme-buď bude problém u kočky-neustále rodit ji nechat nemůžeme a když bude přemrouskávat, můžeme o ni jako o chovnou přijít, v tom horším případě nám může i umřít. A když použijeme antikoncepci, zase si můžeme někdy o dalším chovu nechat jenom zdát.

Někdy se ptám, jestli to mám všechno zapotřebí. Říkám si, že ne, ale pak mě to zase dostane a zase toužím být u toho, když se rodí nový život a pomáhat trochu té smečce vychovávat kočičí potomstvo. Sledovat, jak to roste, jak z bezmocných pískajících uzlíčků se stávají hbité šelmičky, kterých je všude plno, mít je všude kolem sebe, ta vrnítka umazlená, je to tak hezké, že chci jít do toho znovu a znovu Smile
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Ajnoka



Založen: 27.07.2010
Příspěvky: 136

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 26. 11. 2011 12:10:13
Odpovědět s citátem

Děkuji za odpovědi.
Kočička včera přestala mrouskat a já po třech měsících spala jak mimino Laughing . Doufám, že to tentokrát vydrží déle než 3 dny, když tak pak nakryju v prosinci. Kočenka měla první koťátka, ale podle doporučení jsem chtěla ty tři vrhy nějak rovnoměrně rozložit do dvou let, tudíž by bylo ideální krýt vždy po 8 měsících. Všechno ale naplánovat nejde, příroda je všemocná. Určitě bych Felipil nedala mrouskající, vím, že se to nedoporučuje, a raději kočenu vezmu na sono, případně vyšetřit hormony v krvi. Teď jak přestala mrouskat, je zase zlatá, okamžitě přestala očůrávat mimo záchod a spokojeně se zase věnuje svým dětem. Také kocourci se značně zklidnili, jednomu jsem dala ve středu 1/3 Felipilu, dala bych jen čtvrtku, ale strašně blbě se to porcuje. Tu 1/3 zkusím dávat po 10 dnech, když nebude výsledek, tak 1x týdně, uvidím co bude.
Suprelorin jsem zkusila před 2 lety u kocoura kde jsem nebyla rozhodnutá jestli do chovu nebo kastrovat, po cca 10 měsících se mu zase zvětšily kulky a začal se snažit o krytí, pak ale šel na kastraci, takže nevím jak to bylo s plodností. Může to trvat 1,5 roku, možná i déle. já si myslím, že to závisí také na váze jak rychle se čip vstřebá. Nebojte Taťáno, já myslím, že to bude dobré, vydržte. Člověk když chová ne úplně běžné a dostupné plemeno, tak má strach dvojnásobný,úplně vám rozumím.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 26. 11. 2011 15:34:14
Odpovědět s citátem

Na porcování tablet prodávají v lékárně za pár korun dělič tablet-je to skvělé-doporučuji.

Kocourovi čip už nenahmatám, už se vstřebal, ale je to celkem krátce. Ještě nedávno byl hmatný-tedy jeho zbytky. No, kdyby se mu nevrátila ta potřeba značkovat, tak to by mi samozřejmě vůbec nevadilo Smile - ale plodit by už zase mohl......
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Blažková Hana



Založen: 23.03.2009
Příspěvky: 345

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 26. 11. 2011 18:13:00
Odpovědět s citátem

tatiana napsal:
Na porcování tablet prodávají v lékárně za pár korun dělič tablet-je to skvělé-doporučuji.

Kocourovi čip už nenahmatám, už se vstřebal, ale je to celkem krátce. Ještě nedávno byl hmatný-tedy jeho zbytky. No, kdyby se mu nevrátila ta potřeba značkovat, tak to by mi samozřejmě vůbec nevadilo Smile - ale plodit by už zase mohl......


ahoj Táni,
kdy jste ten čip aplikovali? Uvědom si, že trvá minimálně 3 měsíce než to začne učinkvat a drží u každého jinak, Janeček měl nejdelší paizu 7 měsíců a další 3 trvalo než kočka zabřezla. Takže to vychází na déle jak rok. Buď trpělivá. Janeček ho nyní má již potřetí, vždy s pauzou při které nakryl.
hezký večer
Hanka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 11. 2011 1:01:19
Odpovědět s citátem

Díky Hanko za uklidnění-snad to u nás bude stejné-no počítala jsem to-plodnil naposledy v červnu vloni, čipovat jsem ho nechala někdy na podzim, takže je to asi tak rok, co to má. Už kryl, takže zájem o kočku už má, ale nebylo z toho nic Crying or Very sad .

A Janečkovi je kulky zase zvětšily, když se mu vrátila plodnost? Baldýsek pořád vypadá jako vykastrovaný, má je furt maličké.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Blažková Hana



Založen: 23.03.2009
Příspěvky: 345

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 11. 2011 10:53:48
Odpovědět s citátem

tatiana napsal:
Díky Hanko za uklidnění-snad to u nás bude stejné-no počítala jsem to-plodnil naposledy v červnu vloni, čipovat jsem ho nechala někdy na podzim, takže je to asi tak rok, co to má. Už kryl, takže zájem o kočku už má, ale nebylo z toho nic Crying or Very sad .

A Janečkovi je kulky zase zvětšily, když se mu vrátila plodnost? Baldýsek pořád vypadá jako vykastrovaný, má je furt maličké.


ahoj,

hele Táni, to si musíš někam zapisovat. Jestli jste to dávali na podzim, tak budeme - li brát měsíc říjen, tak 10+3 - leden, to to začalo fungovat a dejme tomu +10 měsíců - tak již jsi na listopadu a v listopadu se vrací plodnost a ještě tak 2 měsíce to trvá. Nejdřív začne mít chuť na kočky a nic z toho není a pak si dej bacha. Pak se mu začnou zvětšovat kulky a je plně plodný. Alespoň tohle je moje zkušenost a Janeček má už 3 čip. Smile))

hezký den
Hanka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 11. 2011 11:44:22
Odpovědět s citátem

Díky, Hani, tak to vypadá, že to bude v pořádku-chuť na kočky už má. Tak snad to bude v poho. Uklidnila jsi mě.

A Janeček to má se značkováním jak? Baldík s tím přestal cca po týdnu po očipování. Teď mi tu někdo přijatelně značkuje, ale nevím, kdo. Sem tam někde najdu nepáchnoucí značičku-Baldík celkem ochcával. Nepřistihla jsem při činu nikoho, tak netuším, který že to z nich.

A není to každý den, tak si říkám, že to by bylo skvělé, kdyby to bylo jen takto. Přeborníkem byl Klaudík, to byl ochcávač de luxe Evil or Very Mad , ale naštěstí po kastraci s tím rychle skončil. Bivoj taky po kastraci přestal, Baldík po čipu též. Mám tu ještě Dakota, toho jsem nikdy neviděla, tak netuším, zda ty značičky jsou od něj anebo začal zase opatrně Baldýsek. Zatím to neřeším, je to tak málo a jen občas, že není co řešit.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Blažková Hana



Založen: 23.03.2009
Příspěvky: 345

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 11. 2011 13:58:42
Odpovědět s citátem

tatiana napsal:
Díky, Hani, tak to vypadá, že to bude v pořádku-chuť na kočky už má. Tak snad to bude v poho. Uklidnila jsi mě.

A Janeček to má se značkováním jak? Baldík s tím přestal cca po týdnu po očipování. Teď mi tu někdo přijatelně značkuje, ale nevím, kdo. Sem tam někde najdu nepáchnoucí značičku-Baldík celkem ochcával. Nepřistihla jsem při činu nikoho, tak netuším, který že to z nich.

A není to každý den, tak si říkám, že to by bylo skvělé, kdyby to bylo jen takto. Přeborníkem byl Klaudík, to byl ochcávač de luxe Evil or Very Mad , ale naštěstí po kastraci s tím rychle skončil. Bivoj taky po kastraci přestal, Baldík po čipu též. Mám tu ještě Dakota, toho jsem nikdy neviděla, tak netuším, zda ty značičky jsou od něj anebo začal zase opatrně Baldýsek. Zatím to neřeším, je to tak málo a jen občas, že není co řešit.


hele, mně tady po celém domě chodí Janeček, Ninísek, Jarda a malý Rum, nechčije tady nikdo a doufám že to nezakřiknu. Asi mám kliku. Ale nedělali mi to ani peršani. Smile
Janeček bude kastrovaný, protože už je po něm dost kluků a jednoho mám doma, Ninurta kryje jako o závod, teď tady mám po něm dvě holčičky a včera nakryl Jezebell, Jarda je blonďák, tomu to bude asi trvat a Rum je ještě malý. Ale fakt tady nechčí nikdo. Mám štěstí i bez čipů.

hezký den
Hanka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 11. 2011 15:13:43
Odpovědět s citátem

Tak to jsi někdo hodně dobře zapsaná Wink - tolik kocourů a žádný ochcávač, neuvěřitelné. Neznám nikoho jiného, hnedle se mi chce zeptat-Hani, a nekeáš? Laughing Wink - promiň, já vím, že ne-to ze mne mluví slepá závist Laughing . Mně (snad!!!) neochcává jen Dakotek, jinak každý můj kocour byl ochcávač. Na Klaudíka ale nikdo neměl. Ještě že po kastraci přestal.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Blažková Hana



Založen: 23.03.2009
Příspěvky: 345

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 11. 2011 17:50:23
Odpovědět s citátem

tatiana napsal:
Tak to jsi někdo hodně dobře zapsaná Wink - tolik kocourů a žádný ochcávač, neuvěřitelné. Neznám nikoho jiného, hnedle se mi chce zeptat-Hani, a nekeáš? Laughing Wink - promiň, já vím, že ne-to ze mne mluví slepá závist Laughing . Mně (snad!!!) neochcává jen Dakotek, jinak každý můj kocour byl ochcávač. Na Klaudíka ale nikdo neměl. Ještě že po kastraci přestal.


......hele Tani, fakt nekecám. Já vím, že mi to nikdo nevěří ale fakt nechčijou. Asi mně mají rádi Smile nebo je to možná tím, že velmi dobře vědí, že mě naštvat je mimořádně těžké. Anebo jsem taková " domina", že mě mají za velitele Smile

hezký večer
Hanka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Alena V.



Založen: 23.02.2007
Příspěvky: 683
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 11. 2011 19:08:02
Odpovědět s citátem

U nás je kocour taky v pohodě, horší je to s kočkami, ty se pořád navzájem snaží "přečůrat".
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Ajnoka



Založen: 27.07.2010
Příspěvky: 136

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 11. 2011 20:30:37
Odpovědět s citátem

To teda fakt závidím. Moji miláčci mi svým značkováním za rok svého působení zničili kuchyňskou linku, i nábytek v obýváku Evil or Very Mad , sotva jsme to splatili, máme to tři roky. Moč zateče za lištu u prosklených dvířek, hezky to nabobtná, popraská lak, oloupe se, dvířka nejdou zavřít, o smradu ani nemluvím.
Nebýt toho, tak jinak to jsou sladcí miláčci, mazliví, neperou se.
Včera jeden označkoval manžela. Nenápadně se přiblížil zezadu, když jsme se dívali na tv, a hodil mu to rovnou za krk Laughing , naštěstí to bere sportovně, řehtali jsme se celý večer.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Blažková Hana



Založen: 23.03.2009
Příspěvky: 345

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 11. 2011 22:29:06
Odpovědět s citátem

Ajnoka napsal:
To teda fakt závidím. Moji miláčci mi svým značkováním za rok svého působení zničili kuchyňskou linku, i nábytek v obýváku Evil or Very Mad , sotva jsme to splatili, máme to tři roky. Moč zateče za lištu u prosklených dvířek, hezky to nabobtná, popraská lak, oloupe se, dvířka nejdou zavřít, o smradu ani nemluvím.
Nebýt toho, tak jinak to jsou sladcí miláčci, mazliví, neperou se.
Včera jeden označkoval manžela. Nenápadně se přiblížil zezadu, když jsme se dívali na tv, a hodil mu to rovnou za krk Laughing , naštěstí to bere sportovně, řehtali jsme se celý večer.


...pravda je ta, že já žiji sama a žádný chlap je nikdy neprovokoval svou přítomností. Kyž jsme bydleli společně se synem, tak starý peršan taky asi 2x dal najevo svou nelibost. Ale protože já vím, že kocourům nesmíte hartusit, tak když viděl že nás nenaštval tak to víckrát neudělal.

hezký večer
Hanka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Jitka Blue Vision



Založen: 15.05.2009
Příspěvky: 5

Předmět: Suprelorin
PříspěvekPřitlapkováno: 30. 11. 2011 7:57:36
Odpovědět s citátem

Přídám se se svou zkušeností se Suprelorinem. Aplikovala jsem kocourovi Enricovi i kočce Belince, protože jsem nebyla schopná sehnat Felipil a byla jsem opravdu zoufalá, a nechtěla kocoura trvale oddělovat. Oba dva ho dostali v červnu 2010. Kocour byl po aplikaci ještě skoro 2 měsíce aktivní a splodil ještě náš vrh "H". Podotýkám, že jsem měla Natálku 14 dní oddělenou a pustila jsem ji ,až když jsem si myslela, že říje už skončila. Jemu stačilo 30 sekund a bylo to. 7 koťat Razz . Belinka po aplikaci během týdne začala říjet, ale velmi jemně, po týdnu vše odeznělo a byl klid. Belince jsem Suprelorin nechala vyndat v lednu ( cca po 7 měsících) , první říje přišla v dubnu. Byla u cizího kocoura, ale krytí se nezdařilo. Enricovi již v dubnu 2011 ( 10 měsíců po aplikaci) čip nešel nahmatat, byl vstřebaný a zůstalo po něm pouze pouzdro. Začátkem července ( 13 měsíců po aplikaci) začal nakrývat kočky, ovšem s nulovým výsledkem. Obě kočky ( Belinka po Suprelorinu, Natálka po Felipilu) měly říje cca 1 za 8 týdnů, po jeho prvním krytí první týden v červenci vypadaly jako nakryté, po 21 dnech zrůžovělé cecíčky, přibíraly, ale postupně se příznaky březosti vytrácely, tak nevím jestli to holky jenom nehrály, nebo se plody nevstřebaly. Další krytí proběhlo první dny září ( Belinka-Suprelorin), úspěšné krytí, 7.11.2011 narozeny 4 koťátka. Natálku ( Felipil 02-05/2011) kryl kolem 20.9. a narodilo se 24.11. 6 velkých koťat. Takže náš Enrico je po 15 měsících po aplikaci Suprelorinu zase ve formě, a funguje naprosto normálně. Nikdy neznačkoval, ale po aplikaci se hodně sklidnil, přestal vyřvávat, byl mnohem mazlivější a kontaktnější..... Teď mi neustále nahání kočku , které jsem Suprelorin dala loni v září, a pravděpodobně ji pořád ještě funguje. Ona zatím nemá žádné příznaky říje, ale už vím, že náš chlapec to ví mnohem dřív než já, takže pokud nejsem doma, jsou oni dva odděleni. Nevadilo by, kdyby si počkala třeba až na jaro Very Happy Jitka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Ajnoka



Založen: 27.07.2010
Příspěvky: 136

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 30. 11. 2011 8:48:02
Odpovědět s citátem

Jitko díky, moc zajímavé poznatky, jistě potěší Taťánu Wink . A gratuluji ke koťátkům Laughing .
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 30. 11. 2011 18:45:41
Odpovědět s citátem

Jo, jo, potěšilo mě to moc! Díky za napsání příspěvku Smile . Já taková pečlivka nejsem, abych si to zapsala, takže jen odečítám, ale vidím, že máme čas.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
von Lacman



Založen: 26.06.2008
Příspěvky: 2

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 9. 12. 2011 3:30:41
Odpovědět s citátem

babulka napsal:
ahoj , já ho mám od paní Lacmanové - info@vonlacman.cz


Ahojky,
Felipil mi vozí kamarádka z Francie, takže není problém přiobjednat nějaké to balení navíc. Zatím mám hodně kladných hodnocení pri užívání jak u koček jako antikoncepci, tak u kocourů při značkování, hubnutí atd.
U kocourů nefunguje jako antikoncepce, můžou spolehlivě krýt a taky kryli. V případě zájmu napište na mail info@vonlacman.cz
Andrea
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 9. 12. 2011 8:14:39
Odpovědět s citátem

A u kocourů tedy funguje jako co? Nemají touhu značkovat? Nebo pomůže potlačit rvačky mezi kocoury? Jaký má Felipil účinek-na kočky antikoncepční a na kocoury? Hodně mě to zajímá.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
figaro



Založen: 21.12.2006
Příspěvky: 46

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 12. 2011 17:55:42
Odpovědět s citátem

tatiana napsal:
A u kocourů tedy funguje jako co? Nemají touhu značkovat? Nebo pomůže potlačit rvačky mezi kocoury? Jaký má Felipil účinek-na kočky antikoncepční a na kocoury? Hodně mě to zajímá.


V navode sa pise: "na tlmenie sexualnych prejavov kocurov", cize asi to nejako posobi na znackovanie a typicke vyspevovanie. Podla mna to ale znackovanie nezastavi, maximalne redukuje. Mam skusenosti iba u maciek. Tam je Felipil ucinny a spolahlivy. Po vysadeni tabletiek sa ruja dostavi cca do 2 mesiacov.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   

Jdi na stránku 1, 2  Další



Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (71x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (33x)
3
Britská krátkosrstá kočka (29x)
4
Tristis eris, si solus eris - Bude Ti teskno, ... (28x)
5
Kočičí jména (26x)
6
Seznam hřbitovů pro zvířata, krematorií ... (25x)
7
Mňoukání a štěkání (22x)
8
Mrouskání kočky (říje) (21x)
9
Fotočlánek: Kočičí tetování trochu jinak (20x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top