Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

dospělá kočička sphynx


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
bezinka



Založen: 02.03.2009
Příspěvky: 35

Předmět: dospělá kočička sphynx
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 3. 2009 3:11:50
Odpovědět s citátem

dobrý den, jsem tu nová.chtěla bych zkušené poprosit o radu. koupila jsem dospělou kočičku sphynx, 1,5 roku ,paní rozprodávala kočky prý z rodinných důvodů. doma mám již starou chlupatou čičinku , a ještě kočinku cornish rex,skoro dvouletou, a nevím co dělám špatně. Nová sphynx kočička je u nás už 14 dní.Ani po této době nepřestala na nás syčet, kouše mě i dceru(14let) do rukou, nenechá se pohladit po tělíčku, jen někdy na nosíku,všeho se doma leká,na všechny věci v domácnosti syčí. chvilkama se přiblíží, otře se o mě,a když jí chci pohladit,musím moc opatrně a pomalu, aby se nelekla,jinak syčí, kousne, uteče. Vadí jí i dotyk mojí ruky přes deku. vzít do náruče se nenechá, to se bojím že mi ukousne nos. Crying or Very sad Moje kočičky si jí skoro nevšímají, mám po bytě více záchodků, a jíst ze společné misky taky nemusí. Syčí i na kočičí hračky,jako je mávátko,cokoliv podobného,stále se dost krčí, jakoby čekala nějakou pohromu. Poradíte mi prosím? Nebo je vše ok, a já jsem jen nedočkavá...děkuji
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
RadkaK



Založen: 17.07.2007
Příspěvky: 382
Bydliště: Červený Kostelec - Náchodsko

Předmět: Re: dospělá kočička sphynx
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 3. 2009 6:17:09
Odpovědět s citátem

No tohle je vždy velmi složitá záležitost. Nikdy nevidíte do kočky a netušíte, jak se bude chovat v novém prostředí. Sice se uvádí, že sphynxové nemají problémy a aklimatizací na nové prostředí, ale téhle kočičce to evidentně nesedí. Já bych řekla, že byla hodně zvyklá na svou původní rodinu a u vás se ani po 14 dnech necítí doma. Není to vaše vina, jen jí budete asi muset dát víc času. Celkem by mě zajímalo, jak se chovala ve svém původním domově a jaké třeba měla postavení ve smečce a taky jakou má povahu. To vše je důležité. Problém zřejmě není ve vašich kočičkách ani ve vás, myslím, že se jen nemůže smířit s tou změnou. Zkuste být trpělivá a dejte jí ještě nějaký čas a uvidíte jestli se to zlepšuje nebo ne. A jestli můžete, tak nám tady nechte pak zprávu, jak to pokračuje, docela mě tyhle kočičí problémy zajímají.
Držíme palce a všechny tlapičky, aby to dobře dopadlo.
_________________
Radka a kočičáci
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Nera Procházková



Založen: 17.07.2007
Příspěvky: 122
Bydliště: Ústecký kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 3. 2009 8:01:49
Odpovědět s citátem

Dobrý den,
mě by moc zajímalo od koho máte kočičku a v jakých podmínkách tedy žila jestli to víte.Doufám že to není od té paní co si myslím já,kdyby jste byla tak hodná a napsala nám aspoň od koho kočičku máte????Jestli byla v chovu nebo ne????
Ono většinou takto jak to popisujete reagují kočky které nejsou zvyklé na takové věci jako je pohlazení,hra,obyčejné věci v domácnosti různé zvuky atd. jelikož je to pro ně nové mají z toho strach je to pro ně stres.Jelikož kdyby kočka žila v normálním prostředí tak podle mě se takto nechová,chtělo by to pomalinku zvykat a učit jí na nové věci osobně bych doporučila zavolat do poradny a kočičce nechat namíchat bilinky s Bachovýmy květy aby jí to trošku zklidnilo - jsou to jen bilinky a vůbec jí to neublíží akorád to navodí lepší náladu zmírní stres a ona se bude cítit lépe a půjde to rychleji.Číslo do poradny je 272931854 mobil 603 422 080 a tady i web odkaz http://members.chello.cz/klub_kocek_bcfn/odkazy1.htm
kdyby jste chtěla zavolat paní je strašně hodná a domluvíte se je třeba pro každého jedince namíchat přímo bilinky když jí popíšete jak se kočička chová tak vám to namíchá a když nejste Pražská tak i pošle na dobírku - určitě bych to zkusila .
No doufám že jsem Vám aspoň malinko pomohla a určitě nám napište jak pokračujete s aklimatizací a zvykáním Wink
_________________
Nera,Cleo,Jack a Žoržetka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 3. 2009 10:44:49
Odpovědět s citátem

Je to pro sphynxe dost netypické chování, myslím, že to dobře vystihla Nera, zřejmě nebyla na mazlení zvyklá-nemáte ji náhodou ze Lnářů? To bych se nedivila...

Jak už tady bylo řečeno, musíte jí holt dát čas. Kdysi jsem koupila skotskou klapouchou, která dle mého názoru byla týrána, trvalo jí celý rok, než se z ní stala něžná mazlivka, ale taková byla pouze ke mě, jinak byla i nadále ostražitá a nedala na sebe sáhnout. Jen já jsem si s ní mohla dělat cokoliv, rozhodla se mi naprosto důvěřovat. Chtělo to enormní trpělivost, nic neuchvátat, vše nechat na ní. Ale vyplatilo se to.

Dneska můžete mít k tomu pomocníky-ať už v podobě Nerou nabízených bachovek nebo Feliway-kočičí hormony štěstí

http://www.vet-feromony.cz/Co_je_to_FELIWAY.html

něco z toho bych pořídila pro uspíšení a hlavně větší pohodu kočičky.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
bezinka



Založen: 02.03.2009
Příspěvky: 35

Předmět: dospělá kočička sphynx
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 3. 2009 23:48:09
Odpovědět s citátem

Dobrý den,
všem vám děkuji za reakci na můj problém. Napsala jsem do soukr. zpráv pro NERU, aspon myslím, že to tak funguje, ještě to tu moc neznám. Embarassed Bohužel, nevím toho moc ani o minulé majitelce této sphynx kočičky, ale třeba NERA, pokud bude tak moc hodná, a přečte zprávu ode mne,na něco přijde.děkuji za váš čas.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Nera Procházková



Založen: 17.07.2007
Příspěvky: 122
Bydliště: Ústecký kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 3. 2009 12:02:19
Odpovědět s citátem

Zpráva mi došla děkují za odpověď jak na email tai i na MK mi dorazila - no to chování je opravdu zvláštní a psal ajsem Vám to i do emailu rozhodně bych pokovad jste ještě nebyla zašla k veterináři aby kočku pořádně prohlédl a také se s ním domluvila na dalších věcěch,určitě bych zkusila ty bachové květy a možná i dohromady ten Feliway a kočičku bych pomalinku lákala dobrůtkama a masíčkem ona povolí jen je ostražitá bůch ví co jí dělaly a nebo byla někde jen sama a zdivočela přece jen je to šelma a teď prostě musí k Vám najít důvěru řekla bych že se to určitě poddá ale chce to čas a trpělivost prostě pomalinku a já bych asi na ní mluvila neustále i když ke mně nejde prostě takovým tím měkkým hlasem a zkoušela to dokola ale ne násilím .
Doufám že se to vše časemm napraví a určitě nám napište novinky a jak vše pokračuje Wink
_________________
Nera,Cleo,Jack a Žoržetka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
bezinka



Založen: 02.03.2009
Příspěvky: 35

Předmět: dospělá kočička sphynx
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 3. 2009 0:45:41
Odpovědět s citátem

Dobrý den,
tak dnes jsem si přivezla feliway-ve spreji, už mám od odpoledne nasprejováno, i triko na sobě, a pozoruju kočinu sphynx, co to s ní udělá.Kočinka po použití na místa v bytě zavětřila jako lovecký pes,určitě si myslím že si všimla, taky jí díky radám od Nery lákám na dobrůtky-musím s nima opatrně,zvyklá je jen na nic moc granule, a podle bývalé majitelky prý maso v této domácnosti nejedla. (na maso jí chci naučit,když ho cítí,je celá rozzářená).Kočička od začátku co je u nás NEMÁproblémy se psy, s mojimi kočkami samozřejmě první týden si všechny zasyčely, ale dnes, asi po 18 dnech co sphynx máme,proběhnou vedle sebe,jakoby se znaly odjakživa. Moje dcera má z "kousavky" ještě strach, ale kočička k ní spíš jde než ke mě.,a sedne si do její blízkosti.Okolo mě lítá jako tryskomyš Možná si říkáte, co jsem asi zač....,ale taky to tak může být ,že já jí prostě nesednu,a bude to trvat dýl,nevím..Dnes dcera schytala další kousanec Twisted Evil ,dala na kočinu obě ruce a vypadalo to tak nadějně.Za těch asi 18 dnů u nás,když to srovnám se začátkem, první týden byl jako když jsme si přivezly tygra a ne kočku, ted je to samozřejmě o něco lepší,ale běda strkat někam jen tak ruku.Jinak kočička dobře papá, pije, je čistotná. No a ted-momentálně v tuto dodu co píšu tento příspěvek,se mi zdá,že by ůčinek feliwaye-začíná takové to dloooooouhé mnoučínkání,otírá se o pudlíka,že by jí to přivolalo kočičí říji? nebo stav větší pohody? určitě budu informovat co a jak jde dál. děkuji moc všem za váš čas.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Nera Procházková



Založen: 17.07.2007
Příspěvky: 122
Bydliště: Ústecký kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 3. 2009 11:16:24
Odpovědět s citátem

Ahoj,
tak to je fajn vypadá to že ten Feliway zabírá on má navozovat dobrou atmosféru a klid pro kočky takže to co popisujete vypadá že kočička se začíná cítit bezpečně takže začíná to jít k lepšímu , no jestli začíná mrouskat těžko říct oni když jsou ve stresu tak bych neřekla spíš se začína zvykat a Sphynxove mají rádi kontakt takže nejdřív samozřejmě jak píšete se skamarádí se zvířátkama a pak i pomalinku s lidmy ale když je znát pokrok tak je to dobře jste na dobré cestě.
Určitě bych koupila nějáké to maso nechala ho přemrazit min.48 hodin a pak to zkoušela z ruky ona pozná že to myslíte s ní dobře,také nějáké té dobrůtky kočičí to také zabýrá.
No co se týče toho že jde k dcery asi má pocit že na ní jako tlačíte a oni to tak dělají no já také čím víc je otravuji v úvozovkách tak tím méně ke mě jdou pak se na mě zlobí jakoby a jdou za manželem a oni kočky mají radši chlapy kocouři zase ženský ten můj večer když si lehnu tak příjde a hrabe abych ho pustila ke mě pod deku zaleze si ke mě na ruku a hlavu mi dá na krk a chce abych na něj funěla no prostě milovník Smile .Je vidět že děláte pokroky což je hrozně fajn takže držím palce a tlapičky určitě to bude už jen každým dnem jen lepší .
Podávejte nám zprávy určitě aby jsme věděli jak na tom jste Vy i kočička a ještě nám napište jakpak se jmenuje princezna Wink
_________________
Nera,Cleo,Jack a Žoržetka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
bezinka



Založen: 02.03.2009
Příspěvky: 35

Předmět: dospělá kočička sphynx
PříspěvekPřitlapkováno: 4. 3. 2009 23:58:03
Odpovědět s citátem

Dobrý den všem,
Tak vám musím zase napsat jak je u nás, pokračování o zvykání si dospělé sphynxí kočičky na naší domácnost. Musím moc poděkovat Nero za vaše všeobecné rady, nejen k mému výše popsanému problému, ale k celkové péči o nahaté kočičky, které jste mi poslala na můj meil.
Dneska jsem to tu zas obešla s feliway sprejem, a přinesla z lékárny kozlík lékařský, tento nápad jsem vyčetla na MODRÉM KOCOUŘOVI, kočky ho zaregistrovaly už přes igelitový sáček, a rozhodly se samy ho otevřít,sphynx k němu hned nešla,tak jsem sáček z kozlíkem vzala a druhé kočky se snažily zavrtat do místa kde "kozlík"ležel !!!, jedna se na tom místě kroutila vleže a hladila si sama pacinkama hlavičku, druhá kočka mezitím vyčuchala tašku ve které jsem kozlík přivezla a usadila se na ní, no a sphyx taky zavětřila a dost se z toho rozpovídala!!!! Po asi půl hodině tohohle chování se vydaly hledat uklizený kozlík, šly najisto! dala jsem ho do dalšího sáčku, a hodila prozatím do kuchynské linky pod dřez,není mi moc sympatický svou vůní, a kočky i se sphynxí kočinkou v patách začly otlapkávat dvířka. Tak to jsem nečekala že je tak učaruje.
Tak tohle smradlavé kočičí oblbovátko je tedy síla. ted jsou všechny kočky i se sphynx tak vyřáděný že už mi tady ani neasistují. Tu čuchačku vybalím zase až zítra,nechám je v klidu vyspat, jsem moc zvědavá na ráno. Pozatím se loučíme...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Silvie OK



Založen: 08.03.2008
Příspěvky: 479

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 3. 2009 0:10:24
Odpovědět s citátem

Tak to jste mě potěšila a pobavila Smile)) no, vidím, že pro své svěřence uděláte cokoli, přetrpíte i smrádek Smile)

Držím pěsti, ať se vše brzy srovná, jste hodná, že se sphynxí dámě tak věnujete, určitě Vám to brzy "vrátí"... Sphynxové jsou kouzelní tvorečci, až se otrká, poznáte sphynxe snad v jejich přirozeném chování...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Luci + 4



Založen: 12.08.2007
Příspěvky: 329

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 3. 2009 0:50:34
Odpovědět s citátem

Vyzkoušejte také šantu, ta na kočky působí stejně jako kozlík a naštěstí tak nepáchne...tedy nám lidem. Kočkám náramně voní. Sušená šanta je k dostání ve Zverexech. Stačí nasypat trochu na zem či na škrabadlo. Není problém pak vyluxovat.
_________________
Někdo má kočky na střeše, někdo v kleci, někdo na kšeft, někdo ve voliéře, někdo na exhibici...Sad Naštěstí je pořád dost těch, kteří mají kočky v srdci.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 5. 3. 2009 23:15:11
Odpovědět s citátem

Luci 04 napsal:
Vyzkoušejte také šantu, ta na kočky působí stejně jako kozlík a naštěstí tak nepáchne...tedy nám lidem. Kočkám náramně voní. Sušená šanta je k dostání ve Zverexech. Stačí nasypat trochu na zem či na škrabadlo. Není problém pak vyluxovat.


Holka, děláš vše pro to, aby si kočka uvědomila, že je sphynx Wink . Držíme pěsti, trpělivost se vyplatí!
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
bezinka



Založen: 02.03.2009
Příspěvky: 35

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 3. 2009 1:42:36
Odpovědět s citátem

Děkuji za další příspěvky,které sem píšrete k mým starostem. Šantu -sušenou,mám objednanou v prodejně, a semínka jsem si nechala poslat, pak zasadím.
Tak dneska-jela jsem se sphynx prvně na veterinu, kočičku očkovat,"kozlík" jel samozřejmě s námi, a autobusem!!! já byla statečná holka a moje sphynx čičinka ůplně světová! smradu jak v hradu- v celym autobuse,cesta asi 40 minut,a všichni říkali že tam něco straaašně smrdí, tak jsem taky občas udělala takový ksychtík jako ostatní reagující na ten kozlí zápach, ajenom já jsem věděla že není se čeho bát, protože to nejde z žádné hnijící zdechliny.
Cestu kočička prospala,na veterině vše v pohodě, cestou domů to zas v tom autobuse tak páchlo,to vám teda řeknu,já nevim kdo tak může páchnout... Laughing
Nevím jak kdo, ale já po očkování at je to kočka, nebo pes,se snažím udržet zvířátko aspon půl dne v klidu, proto jsem byla připravená,kočička at se vyčůrá, napapká, a že jí dám do přepravky, aby tady nelítala a nějak se třeba nedloubla, nebo nenamohla to místo po očkování, a taky aby někam nezalezla se schovat, je třeba hlídat a okukovat zvíře kdyby došlo k alergické reakci(otoky v obličeji) po očkování(psa to místo většinou bolí,a až druhý den je možné ho tam hladit) Ale kočička mi doslova vlezla na záda, pak na klín, stočila se, hlavinkou se na mě dívala a pomaloučku přivírala očíčka až u mě usnula!!!!!!!od té chvíle za mnou chodí,povídá,dívá se mi do očí,sahá na mě pacinkou, čuminkou se mi otírá o obličej. Tak to vypadá, že už jsem konečně prošla sphynxím testem. Je mi taaak dobře... Razz ... no ale teda smrdim.Doufám ,že až se vyperu ,to kouzlo nepomine Sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Nera Procházková



Založen: 17.07.2007
Příspěvky: 122
Bydliště: Ústecký kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 3. 2009 7:19:19
Odpovědět s citátem

Ahoj Radko ,
dneska po ránu jste mě teda moc a moc potěšila Very Happy Vaše zpráva je něco nádherného,je vidět že děláte obrovské pokroky jsou to mílové kroky a vše je na dobré cestě Wink .Vaše nahatá princeznička už pochopila že to s ní myslíte jen dobře a už jste získala její důvěru což je naprosto super Laughing
Nebojte se Sphyxi jsou naprosto povahově úžasný a jak k Vám získala důvěru už to bude jen lepší už začala s Vámi komunikovat a to že se o Vás otírá hlavně o obličej je známka že je jí dobře a že již jak jsem psala máte její důvěru . Bude to chtít ještě čas a může ještě občas reagovat malinko jinak ale myslím že už teď to bude pořád jen lepší a lepší což je něco nádherného Wink mám radost za Vás.Myslím že už víte jak na ní a že ten největší krok již jste zvládly.
Určitě nám dejte zase vědět co a jak , jak pokračujete a kdyby cokoliv tak klidně pište buď tady je tu spoustu hodných lidí se zkušenostma a rádi poradíme a největší odměnou jsou potom takové dobré zprávy jako od Vás.
Mějte se moc hezky a když vám to princeznička dovolí posílám jí pusinku Wink
_________________
Nera,Cleo,Jack a Žoržetka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
fofo177



Založen: 08.09.2007
Příspěvky: 972
Bydliště: České Budějovice

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 3. 2009 9:09:55
Odpovědět s citátem

for Bezinka

Tedy koukám že jste na té úplně nejsprávnější SPHYNXÍ cestě Smile Držím palce ať je z tygra co nejdříve ten správný mazlicí sphynx.
_________________
Olda & Felis & Charlie & Naranja & Mr. Big
http://www.mooncat.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Silvie OK



Založen: 08.03.2008
Příspěvky: 479

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 3. 2009 9:17:12
Odpovědět s citátem

Taky přeji hezký páteční den,
no já tu padám smíchy nad vaším výlet "s kozlíkem" autobusem Smile))

Jsem moc ráda, že vidíte nějaké pokroky, že si k vám kočička nachází cestu, to je skvělé. Uvidíte, že za pár dní to bude ten největší mazel na světě! Jen asi potřebovala získat důvěru, klid.

Těším se na další, určitě jen pozitivní, zprávy od vás!!

Mějte se všichni hezky!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 3. 2009 9:23:29
Odpovědět s citátem

Páni, to je fofr-mě to trvalo kdysi rok, než jsem si získala kočičí lásku a důvěru Very Happy ... No jo, jenže to nebyla sphynx. Holka je chytrá a rychle si začíná vzpomínat, co je vlastně za plemeno a že má být mazlicí Wink - to je moc fajn a dál držím pěsti-teď už to bude jen a jen lepší a určitě přijde chvíle, kdy - maje ji za krkem, pod tričkem, na hlavě Wink - budeš vzpomínat, jaké to bylo, když ti dávala pokoj Laughing Laughing Laughing - no to byl pokus o vtip, uznávám, že ne moc dobrý Rolling Eyes .

Teď ale vážně, fakt smekám, jak rychle sis poradila-můžeš tady sloužit za příklad, jak na to.

Uvidíš, že nikdy nebudeš litovat, že sis tohle úžasné plemeno pořídila. Ten, kdo se jim nevěnuje, jak si zaslouží, přichází o moc. Je to velmi společenská a komunikativní kočka, velký mazel a vtírák, má ráda úzký tělesný kontakt se svým člověkem, a to už si začala i ta tvoje princezna uvědomovat, jak je to vlastně fajn moct být čistokrevný sphynx a nemuset se člověka bát.

Jen tak dál a dál informuj, čekáme na to všichni.

P.S. Doufám, že tykání nevadí...? My si tady tykáme téměř všichni, jsme jako jedna větší rodina Wink A přes naše lásky nahatý navazujeme i naše krásná lidská přátelství.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
bezinka



Založen: 02.03.2009
Příspěvky: 35

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 3. 2009 22:48:28
Odpovědět s citátem

Děkuji opět za další vaše nové reakce, všem kteří mi napsali!
Tykání mi samozřejmě nevadí!!
Já jsem sphynx viděla, a mohla se nahatinky prvně dotknout na výstavě (stromovka,prosinec 2008,byla jsem tam se svojí cornish rex kočičkou), a sphynx tam "bydlely" těsně vedle nás. Každá kočka má něčím zajímavou povahu,(i pes!!), ale tady jsem, právě u svých vystavujících sousedů mohla vnímat neuvěřitelný vztah kočky ke svému majiteli - právě tu vtíravost,vlezlost,skoro psí oddanost a viditelnou závislost na páníčkovi(což bohužel činí sphynxíky o to víc zranitelnější než ostatní rasy).
No a já potřebuji, když mě někdo potřebuje Smile . A při hledání kocourka crx ke koupi pro naší kočičku, moje myšlení zcela ovládl inzerát s nabídkou dosp.sphynx kočiček(k prodeji za cenu nižší, vzhledem ke spěchu inzerenta).No a tak jsem prostě už jednou z vás.
No a mám doma ůžasnou dceru, která je stejně laděná jako já, ale to už by asi patřilo na nějaké ty www stránky, které zatím nemám, ale ted, když už se sphynx zabydlela,bych to mohla zkusit. Smile
děkuji za velkou podporu,rady,všem kdo jste reagovali tady, ale i k jiným tématům,nejen o sphynxech.Moc ráda se zase ozvu,protože sphynx,ale i jiná kočka, je pro mě radost, krásná starost, ale i neuvěřitelná záhada. Děkuji kočkám,že jsou. Nesmím zapomenout na kozlíka! díky kozlíku! smrdíš,ale mám tě taky ráda!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
R-Bastian



Založen: 19.01.2008
Příspěvky: 65
Bydliště: Hradec Králové

Předmět: Dospělá kočička sphynx
PříspěvekPřitlapkováno: 7. 3. 2009 8:46:12
Odpovědět s citátem

Dobrý den- ahoj, četla jsem vaše příspěvky na téma dospělá sphynxí kočička a zpočátku mi málem tekly slzy vztekem nad tím, v jak zuboženém psychickém stavu může někdo prodat kočku,natožpak sphynxe.Při četbě dalších příspěvků,už to byly slzy radosti a smíchu.
Přeji vám všem doma jen to nejlepší a vaší sphynxí slečně, aby se jí co nejdříve zhojily rány na duši se kterými k vám přijela.Držíme palce.
_________________
Romča+Basty+Napoleon+ Jolly Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
bezinka



Založen: 02.03.2009
Příspěvky: 35

Předmět: dospělá kočička sphynx
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 3. 2009 1:35:51
Odpovědět s citátem

tak musím napsat, jak je to u nás.
kočička sphynx mě už nekouše,dostala od veter. kapky s antibiotiky do oušek, tak kapeme 3krát denně, musím jí pevně držet zespoda hlavinku, to kapání do uší nemá ráda Twisted Evil
už mi denně leze na záda,a tlamičkou mě onuchává (zvláštní slovo, určitě víte jak to vypadá když sphynx onuchává)
dcera se sí ještě bojí, přestože sphynx od začátku spíš tíhla k ní.
včera už probehla do druhé místnosti,držela se dosud jen v jedné, tak s pokrčenýma zadníma nožinkama se odvážně vydala za mnou do kuchyně. 2 minuty se rozhlížela a frrr zpátky. taky už tolik netuhne z puštěné televize. začla už taky lumpačit, brousí si drápky, a hledá do čeho se dá pinknout. dneska jsem našla inz na sphynx, vypadají tam spokojeně, 2 spolužijící kočičky, tak koukněte, je to téma Chcete sphynx?, kočinky jsou tam vyfocené ve svém domově, ůplně přirozeně. tohle já neměla,já kočičku kupovala s obrázkem, který vypadal jako barevné přáníčko s vystřiženou fotkou kočky. a to je asi ten zakopanej pes...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 3. 2009 11:39:57
Odpovědět s citátem

Bezinko, to jsou pokroky-skvělé!

Zkus jí koupit hopíka-to je takový ten míček, co vysoko vyskakuje-náš Adam za ním skáče do neuvěřitelné výšky, aby ho mohl packou srazit na zem. A taky jsou v kurzu kroužky z pet láhví nebo kroužky z různých balení léků, co jsou v plastových dózách a po odkroucení víčka tam zůstane ten plastový kroužek-to jim dávám na hraní a milují je. Kočce stačí ke štěstí hračka za hubičku, u nás je absolutním favoritem malý plastový míček, s kterým si šíleně vyhrají a nechápu jak, ale popadnou ho do tlamky a přenášejí z jedné místnosti do druhé (aby s ním mohly dělat kravál tam, kde zrovna jsme - abychom o nic z jejich činnosti nebyli ochuzeni Wink Rolling Eyes )...
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
fofo177



Založen: 08.09.2007
Příspěvky: 972
Bydliště: České Budějovice

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 11. 3. 2009 12:11:36
Odpovědět s citátem

U nás slaví obrovský úspěch obyčejné víčko z petky, to kluci potom hrají fotbálek, dokud neskončí někde pod gaučem. A z čeho jsem hotovej, stačí vytáhnout lahev vína a v ten okamžik oba dva zpozorní, usadí se vedle mě na sedačce a jen upřeně čekají, s očima vyvalenýma na flašku, dokud není víno odšpuntováno, doslova s očima na šťopkách sledují, až ze zátky sloupnu ten vrchní plast, okamžitě je jejich a opět si s tím pinkají, dokud někam nezapadne. Je zajímavé, že když si vyndám lahev whisky, která má samozřejmě šroubovací víčko, nechává je to absolutně v klidu... Ti jsou prostě tááááááák chytří Very Happy
_________________
Olda & Felis & Charlie & Naranja & Mr. Big
http://www.mooncat.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Tomtom



Založen: 15.07.2008
Příspěvky: 94
Bydliště: Praha 9

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 18. 7. 2009 22:27:58
Odpovědět s citátem

bezinka napsal:
Děkuji opět za další vaše nové reakce, všem kteří mi napsali!
Tykání mi samozřejmě nevadí!!
Já jsem sphynx viděla, a mohla se nahatinky prvně dotknout na výstavě (stromovka,prosinec 2008,byla jsem tam se svojí cornish rex kočičkou), a sphynx tam "bydlely" těsně vedle nás. Každá kočka má něčím zajímavou povahu,(i pes!!), ale tady jsem, právě u svých vystavujících sousedů mohla vnímat neuvěřitelný vztah kočky ke svému majiteli - právě tu vtíravost,vlezlost,skoro psí oddanost a viditelnou závislost na páníčkovi(což bohužel činí sphynxíky o to víc zranitelnější než ostatní rasy).
No a já potřebuji, když mě někdo potřebuje Smile . A při hledání kocourka crx ke koupi pro naší kočičku, moje myšlení zcela ovládl inzerát s nabídkou dosp.sphynx kočiček(k prodeji za cenu nižší, vzhledem ke spěchu inzerenta).No a tak jsem prostě už jednou z vás.
No a mám doma ůžasnou dceru, která je stejně laděná jako já, ale to už by asi patřilo na nějaké ty www stránky, které zatím nemám, ale ted, když už se sphynx zabydlela,bych to mohla zkusit. Smile
děkuji za velkou podporu,rady,všem kdo jste reagovali tady, ale i k jiným tématům,nejen o sphynxech.Moc ráda se zase ozvu,protože sphynx,ale i jiná kočka, je pro mě radost, krásná starost, ale i neuvěřitelná záhada. Děkuji kočkám,že jsou. Nesmím zapomenout na kozlíka! díky kozlíku! smrdíš,ale mám tě taky ráda!


Dobrý den, Bezinko, nějak si pročítám různé i starší příspěvky. Teď jsem si uvědomil, že se vlastně ze Stromovky známe... Jsem rád, že zrovna naše nahaté slečny ve Stromovce ve Vás vzbudili takovou sphynxí vášeň:-) Váš cornisch byl ale také užasný.
_________________
Tom
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (35x)
2
Seznam hřbitovů pro zvířata, krematorií ... (18x)
3
Tristis eris, si solus eris - Bude Ti teskno, ... (17x)
4
Je libo pouzdro na telefon s kočičím zadečkem? (13x)
5
Britská krátkosrstá kočka (13x)
6
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (13x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top