Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Jak mám udělat, aby si kocourek zvykl na byt?


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Martina
Anonymní





Předmět: Jak mám udělat, aby si kocourek zvykl na byt?
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 2. 2004 4:52:13
Odpovědět s citátem

Dobry den, cetla jsem par dopisu a mozna byste mi mohla poradit. Mam v byte kocourka (velice krasnej, krizenej s perskou kocickou), je u me tyden, 5 mesicu stary. Vyrustal na venkove, ale pres zimu tam nemuze zustat. Zda se, ze si nemuze na nove prostredi zvyknout, neni kastrovany, neni vubec pritulny, nehraje si, leda ze si ho vemu na klin a to pak prede.... zbytek casu travi v tom nejtmavsim rohu, ktery v byte najde, na hlas nereaguje, zachod nepouziva. Co byste mi radila s nim udelat? Byli jsme u veterinare, je naockovany a zdravy. Nejchci aby se trapil, snad bych mu mela dat vice casu, aby si mohl zvyknout na nove prostredi. Nevim, jestli je vhodna kastrace, protoze v pripade, ze si na byt nezvykne, budu ho muset dat zpet na chalupu... Dekuji za radu, Martina
Odpovědět 
Tina



Založen: 30.01.2004
Příspěvky: 99

Předmět: Re: Jak mám udělat, aby si kocourek zvykl na byt?
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 2. 2004 5:02:46
Odpovědět s citátem

Milá Martino,
je hezké, že jste se kocourka ujala a dal mu šanci na lepší život. Je u Vás skutečně velice krátkou dobu, z které nelze usuzovat na další vývoj situace. Je to ještě kotě, takže má nejlepší předpoklady si zvyknout. Píšete, že když si ho vezmete na klín, vrní. To je známka toho, že k Vám má důvěru, ale píšete, že není přítulný...to zní divně, protože nepřítulný by se nenechal vzít na klín. Možná jen neprojevuje svou náklonnost k Vám tak okatě jako jiná koťata. Možná má špatnou zkušenost a potřebuje trpělivost a lásku.
Nehraje si a na hlas nereaguje - ještě si pořádně nezvykl, neví, co si smí a nesmí dovolit, možná je trochu bojácnější. Hrajte si s ním Vy! Třeba s kuličkou na provázku, aby ji mohl honit, nebo mu házejte myšku, cokoliv. Hodně si s ním povídejte, jako by to byl člověk. Zvykne si na Váš hlas a jméno, kterým ho voláte a při hře ztratí zábrany a uvolní se a začne si hrát i sám. Věnujte mu aspoň půlhodinku denně při hře a další při mazlení. Je malý zvykne si.
Záchod nepoužívá? Jak to řešíte? Zkuste zapřemýšlet. Dejte záchod na klidné ne moc frekventované místo. Zkuste krytý záchod (kočky mají rády soukromí). Dejte hodně podestýlky a ihned po krmení ho na záchod dejte a zahrabejte před ním rukou a říkejte mu: "Tady máš hezké místečko, sem budeš chodit po papání". Možná nebude reagovat, ale hrabejte tak dlouho, až to zaregistruje a začne hrabat sám. V tu chvíli by mu mělo dojít, že tam se chodí na záchod. Naučila jsem takto čtyřměsíční venkovské nalezené kotě. Nepustila jsem ho po papání ze záchůdku, dokud si sám nezahrabal. Pochopil to a pak už chodil pouze tam.

Co se týče kastrace, tak ta je nanejvýš vhodná a v případě, že byste ho chtěla vypustit zpět na chalupu, přímo NUTNÁ!!! Nechcete přece, aby se rodila další nechtěná a opuštěná koťátka. Každopádně je na kastraci příliš mladý. Provádí se kolem jednoho roku kočky, kdy dospěje a vývin je dokončen.

Přeji hodně trpělivosti a prosím, zkuste to s ním, jako kotě má šanci vyrůst v přítulnou a bezproblémovou kočku, pokud mu teď věnujete svůj čas. Pokud ne, stane se z něj neurotický kocour, bázlivý a vystresovaný. Znám takové případy. A tak Vás prosím, nevzdávejte to.
Pokud budete potřebovat jakoukoliv radu, napište. Budu se těšit na další zprávy.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (16x)
2
Zajímavá škrabadla a pelíšky (15x)
3
Voliéra pro kočky z kočičího pohledu (12x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top