Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

nemocný kocourek z chovatelské stanice - prosím poraďte!!!

Fórum: Srst, kůže

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
levka



Založen: 29.12.2009
Příspěvky: 31
Bydliště: Praha

Předmět: nemocný kocourek z chovatelské stanice - prosím poraďte!!!
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 8. 2010 12:05:54
Odpovědět s citátem

Tak máme zase nový problém. Tentokrát je to plíseň. Malého kocourka, kterého máme měsíc, jsme koupili z chovatelské stanice - je s PP. Majitelka nám ale zatajila, že má kocourek plíseň. Bylo to i vidět, ale já bohužel neznalá věci - plíseň jsem nikdy neviděla - jsem uvěřila tomu, že se dva dospělí kocouři servali a tenhle mrňous se k tomu připletl. Měl dva fleky u očí s vypadanými chlupy a se strupy. Dostala jsem k němu už i mastičku, takže chovatelka evidentně věděla, o co se jedná, nicméně neřekla nic. Teď po cca 3 týdnech se plíseň objevila i u staršího kocoura - ve větší míře. Zajímalo by mne, zda někdo znáte stanovy chovných stanic, zda si toto registrovaná chovná stanice může dovolit, dát nemocné zvíře a ještě navíc s chorobou, která je přenosná i na lidi. Náklady na léčení obou zvířat i nás nebudou malé - jak jsem si tady přečetla. Takže zvažuji možnost, že to dám chovatelce k úhradě. Budu ráda za info od někoho, kdo dané problematice rozumí. Nejde mi ani tak o peníze (s tím člověk počítá, když si ty mazlíky pořizuje) ale spíš o princip, že zaplatíte 7. tisíc a dostanete nemocné zvíře, které nakazí všechny domorodce. A hlavně dle mého si tohle chovatel nesmí dovolit. Nebudu uvádět jméno chovné stanice, ale na požádání napíšu na soukromý email. Myslím, že je vhodné varovat.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 2. 8. 2010 19:49:33
Odpovědět s citátem

Já bych v první řadě kontaktovala chovatele, od kterého kotě máte. Předpokládám, že jste s ním byli u veterináře, který by vám byl ochotný potvrdit, že kotě plíseň mělo už v době, kdy jste k němu s kotětem na ošetření přišli.

Pokud jste to přes veterináře okamžitě neřešili, bude se vám špatně prokazovat, že jste si kotě přinesli domů už s plísní.

Pokud jste u veterináře hned byli, a máte jistotu, že vám to potvrdí, kontaktujte chovatele a řekněte mu to-bez emocí, napište jen fakta, nakonec napište, že budete od něj požadovat náhradu veškerých nákladů spojených s léčbou kotěte a ostatních nakažených - pokud tedy nebudete chtít kotě rovnou vrátit a vrátit peníze. Sdělte mu, že když se nedohodnete, a vy můžete prokázat, že nemocné jste si kotě už koupili (ale jen jestli to doopravdy prokázat můžete, jinak je to vše o ničem-já třeba lidem, kteří si koupí moje kotě, doporučuji hned navštívit veterináře, nechat si kotě prohlédnout, aby měli jistotu, že kotě je v pořádku a zároveň si domluvit další očkování ), že zveřejníte jméno chovné stanice, kde vědomě prodávají nemocná zvířata a na tuto skutečnost nového majitele neupozorní, a také že napíšete stížnost na organizaci, pod kterou chovatel chová.

Ale nevím, co zmůžete-chovatel, kterému záleží na dobrém jménu jeho CHS, takovouhle šupárnu neudělá.

Říkat vám nyní, že jste si neměla brát kotě, kterému evidentně něco bylo, nemá smysl, to už víte sama.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
levka



Založen: 29.12.2009
Příspěvky: 31
Bydliště: Praha

Předmět: Tatiana
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 8. 2010 7:33:32
Odpovědět s citátem

Milá Tatiano,
děkuju za radu. Bohužel jsem uvěřila chovatelce a kocourkovi olysalá místa mazala mastičkou a opravdu do týdne a půl to zmizlo. K vetovi jsem nešla a jako jediný důkaz mám fotografie. Náš starší kocour to dostal asi týden po tom, co to malého zmizelo. Ale vypadá to úplně stejně. Takže nevím, zda se do toho mám vůbec pouštět. Ale každopádně si někde nastuduju, co se v takovém případě dá dělat. Připadá mi to ze strany chovatelky jako dost slušný podraz a určitě to jen tak nenechám. Kdyby to nebyla na lidi přenosná nákaza, tak to asi tak moc neřeším, ale takto mi to způsobilo i spoustu jiných komplikací. Syn odjíždí na 3 týdny na tábor, máme to zaplacené a teď abych se ho tam vůbec bála pustit. Nevím, zda je plíseň přenosná i z člověka na člověka, nebo ji dostanou pouze lidé, kteří jsou v kontaktu s nakaženou kočkou. Tohle musím také ještě zjistit.
Závěrem: víc takovýchhle haj....líků ze stran chovatelů a kočky by asi zůstaly na ocet. Každopádně to určitě někde zveřejním, aby ostatní lidé věděli.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
LINCI



Založen: 07.03.2010
Příspěvky: 85

Předmět: Re: Tatiana
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 8. 2010 9:18:37
Odpovědět s citátem

Dobrý den tak to vám vubec nezavidim samozřejmě je to přenosný i s člověka na člověka a to spolehlivě a to dokonce i na psa, mi jsme si plísen koupili taky vet. tvrdil že pes to nechytí ale bohužel . jediný co Vám mohu doporučit je pravydelně na plísen očkovat a to prvně třikrát , dvakrát je málo ale po druhý straně to pro kotě neni nic dobrýho ohledně budoucí imunity,a také vypalovat horským sluníčkem a to pravidelně u nás to pomohlo po mích skušenostech bych asi kotě vrátila ono se to totiž muže vracet . Přeji Vám hodně štěstí při léčbě
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
LINCI



Založen: 07.03.2010
Příspěvky: 85

Předmět: Re: Tatiana
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 8. 2010 9:47:26
Odpovědět s citátem

A ještě bych dodala že lék IMAVEROL je to na koupání neni pro kočky vhodný ten právě ničí imunitu to je muj názor já už bych ho nikdy nepoužila,je lepší skusit INTRAFUNGOL jsou to kapky cena přibližně 1300 kč celkem rychle se plísen stratí a hola místa zarostou Imaverol se samozřejně ředí ale po prvně jsem musela vykoupat kotě jelikž to co jsem namazala se sice stratilo ale udělal se jiný flek,takže jsem jedenkrát vykoupala a po třech dnech natírala ato asi třikrát podle rady vet ,kotě se nesmí olízat takže jsem ho držela než oschlo a pak jsem dofenovala také podle rady vet.ale co vet. tak jiný názor to že Imaverol není vhodný pro kočky mi řekl vet. ve Stříbře a podle mé skušenosti je to tak ale co se léčby týče zabíra ale dusledky byli vážné . Očkování na plísně provádim běžně i koček kreré sní nepřišli do styku a to prvně třikrát podle rady a jsme v pořádku a horské slunce též používam samozřejmě v prázdné místnosti bez koček a kytek

Naposledy upravil LINCI dne 3. 8. 2010 11:00:10, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Tatiana
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 8. 2010 10:08:10
Odpovědět s citátem

Imaverol není na koupání, ale rozředěný je určený k potírání postižených míst (rozhodně se neužívá jako koncentrát) či otírání celkově, není třeba v něm kočkou koupat. My ho od veterinářky, která měla osobní zkušenost s plísní u své kočky, dostali též a zabíral. Zatím jsem nikde neslyšela o tom, že by nebyl určený pro kočky, či jim likvidoval imunitu, naopak co tak čtu v příbalovém letáku, není jeho užití problémové ani u březích či kojících zvířat (všeobecně zvířat). Očkování naše veterinářka naopak spíše nedoporučovala.

Co se týče návratu, tak záleží na imunitě kočky a celkovému očištění prostředí od plísňových spór. Nám se plíseň ani po kastraci, která následovala relativně brzy po vyléčení, už nikdy nevrátila. Stejně tak jí nechytla ani jedna z koček, které jsme následně hlídali.

Co člověk, to zkušenost, ale neexistuje jediná správná rada. Většinou se při léčbě jedná o kombinace rad - ať už očkování, desinfekce prostředí, či koupání. U nás se osvědčila kombinace imaverolu, koupání v sirných koupelích a desinfekce prostředí roztokem TeaTree olejíčku a častého větrání.
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
kaba



Založen: 17.12.2008
Příspěvky: 357
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 8. 2010 10:30:19
Odpovědět s citátem

Vrátit kotě teď, když je prostředí již zaměřemé sporami plísně, nemá cenu. Spory už tam jsou. Je dobré byt velmi důkladně uklízet a hodně větrat. Pokud jeden z kocourů spí s vámi v posteli tak co nejčastěji měnit povlečení. Plíseň je zákeřná v tom, že nestačí léčit jen kočky případně lidi, ale musí se co nejvíce eliminovat její přítomnost v prostředí. Je to opravdu důležité, jinak se plíseň časem vrátí. Nám se osvědčil lék Itrafungol, nic jiného u kocouře nezabralo. U lidí dobře zabírá Lamisil.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
levka



Založen: 29.12.2009
Příspěvky: 31
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 8. 2010 12:12:45
Odpovědět s citátem

Tak po pročtení fóra o plísních zvolím jako lék asi INTRAFUNGOL. Sice dražší, ale všichni jej chválí. Navíc si neumím představit, že bych našeho kocoura koupala. Koupala jsem jej za 10 měsíců jeho života jen 2* a byl to opravdu boj, kdy ho přítel musel násilím držet na dně vany a já rychle umývala. Takže nějaké ponoření do kýble se sirnou koupelí u nás asi napřipadá v úvahu. I tak jsme byli doškrábaní až hrůza. Navíc kocour má "naštěstí" zasažené zatím jen místa nad očima a ucho. Tak uvidíme. Malého, který zatím žádný flek nemá (nevím zda se to vrátí), nevrátíme. Za ten měsíc, co ho máme, už k němu máme vztah a neumím si představit, že by šel pryč. To se s tím radši nějak poperem. Jen mě opravdu štve ten přístup chovatele. Všude se píše o tom, jak je lepší vzít si kotě z CHS a s PP, že je záruka, že je zdravé a pak se setkáte s něčím takovým. Prvního kocoura jsme měli mimo CHS, absolutně žádný problém nebyl - jak s hygienickými návyky, tak zdravotně. Ale je to určitě případ od případu jiné.
Až budu mít nějaké novinky - výsledky léčení a tak - určitě napíšu info pro ostatní.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
ZdenkaP



Založen: 08.06.2007
Příspěvky: 466
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 3. 8. 2010 13:09:58
Odpovědět s citátem

Levko, a co jste měla napsáno v kupní smlouvě?? Že je kotě v den předání zdravé a bez vad? Pokud ano a podepsala jste, pak je to svízel. Už ve smlouvě mělo být napsáno, že kotě je po rvačce a dostává s sebou mastičku, pak by se asi prokazovalo snáz, že jde o "špatnou diagnózu".
Bohužel není chovatel jako chovatel a samozřejmě i mezi těmi "papírovými" jsou množitelé a je nutno dobře vybírat, koho zvolím, protože o některých se to téměř všude ví, v jakém stavu mají chov.
Když budete chtít, písněte mi SZ.
_________________
Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz

Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: nemocný kocourek z chovatelské stanice - prosím poraďte!
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 8. 2010 6:06:42
Odpovědět s citátem

Vzhledem k tomu, že jsou zde dvě vlákna se stejným námětem a mísí se v obou problematika smlouvy a léčby, dovoluji si toto uzamknout. Prosím, pokračujte s diskuzí v tomto vláknu - http://www.modrykocour.cz/forum/viewtopic.php?t=4033 .

Děkuji za pochopení.

April
moderátorka
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (27x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (20x)
3
HCM u koček - program PawPeds (19x)
4
Debakl (17x)
5
Byl jsem hubenej a mrňavej (16x)
6
Zlomek vteřiny (16x)
7
Deníček stříbrné šelmy – 6. část (15x)
8
Na domácí frontě klid? (14x)
9
Kočky a vepřové maso - jak je to ... (14x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top