Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Prodej koťat a zájemci o ně


Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  

Ptají se zájemci PRVNĚ na cenu kotěte a jak s nimi jednáte dál?
dohodnu se s nimi na ceně, která jim vyhovuje a kotě jim prodám
4%
 4%  [ 1 ]
snažím se vysvětlit, jaké jsou náklady na odchov a nemůžu jít pod cenu
34%
 34%  [ 8 ]
zetám se, zda je zajímá jen cena a nic jiného o kotěti a zdraví rodičů
34%
 34%  [ 8 ]
takový zájemce mi nestojí za další komunikaci
26%
 26%  [ 6 ]
Celkem hlasů : 23

Autor Zpráva
ZdenkaP



Založen: 08.06.2007
Příspěvky: 466
Bydliště: Brno

Předmět: Prodej koťat a zájemci o ně
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 8. 2010 12:40:40
Odpovědět s citátem

Zajímal by mě názor ostatních chovatelů: nemám svůj první vrh, zato kdykoliv začnu inzerovat a začnou volat zájemci, snad z 95% je jejich první otázkou, kolik kotě stojí. Většinou nedávám do inzerátu cenu, ta se u mne liší nejen rozdělením na mazlíka a chovnou kočku, ale také případ od případu, jsem schopna dát kotě za minimum, když vím, že se tam bude mít dobře a že mu místo kupní ceny koupí, co mu na očích uvidí. Proto občas tam, kde se cena musí uvést, zadávám 1,- Kč - jsou tací, kteří by kotě s PP za kačku i koupili!
Běžné jsou dotazy typu: kolik TO stojí, jaká je TAM cena a včera mě dorazila jedna volající, když mi řekla, že si dělá "cenový průzkum" Mad
Navrhla bych snad, aby koťata byla zahrnuta do průzkumu serveru heuréka, aby si mohli zájemci vybrat co nejlevnější.
Toto téma zakládám z toho důvodu, že jsou tu občas tací, co si stěžují, že si koupili draho kotě s PP, či tací, kteří tu pak doslova pláčí, že kotě je nemocné či jim v mladém věku umře na srdce apod. Teď nemluvím o bezpapírových koťatech braných předčasně od matek, ale o chovatelích dodržujících CHŘ a dělajících maximum pro jejich zdraví.
Jaké jsou vaše zkušenosti?
_________________
Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz

Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
ivi.ik



Založen: 05.05.2009
Příspěvky: 79
Bydliště: Děčín

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 8. 2010 14:13:24
Odpovědět s citátem

jsem úplný začátečník,takže moc asi fundovaně neodpovím..ale..když já scháněla,hlavně mě zajímalo jednání a přístup chovatele ,potom,jaká kočička či kocourek vlastně je,podle fotky je krásná,ale to je vše,co člověk zjistí a pak jsme řešili cenu..tohle si předtavuji i potom nějak u sebe,až já ,no moje Mia,bude mít časem malé drobečky,ale proč sem píšu..když jsem scháněla ke svému kocourovi kočičku,narazila jsem na úžasného chovatele,sice začínající,né úplně ale skvělý,končila mi mateřská,táhli jsme s partnerem dvě domácnosti a těžko těžko se vycházelo s penězmi,ale Mia byla tak nádherná a miloučká,že mi nešla z hlavy a tak jsem pánovi zavolala,zeptala se na čičinku a jeho podmínky a představu,kam by malá měla jít a pak mu na rovinu řekla,jak to mám s financema a jak bych mohla platit a bylo domluveno,věděl,že číča se bude mít u nás moc dobře a to pro něj bylo hlavní,byli jsme v písemném styku i si volali,poslala jsem mu fotky jak bydlíme,co by malá měla a kde by byla,jaké mám ostatní kočky,(nemám jen britky,ale i zachráněné),čím krmím,jak často se chodí na veterinu a podobné věci...to byl i důvod,že věděl,že ji miluju od prvního zkouknutí a dal mi šanci,zapaltila jsme polovinu ceny a druhou splácela...podle mě,opravdu úžasný přístup a i já viděla,že jemu nejde jen o peníze,ale i o čičnku,kde bude a né jen,rychle prodat a zase nová kotata....tohle mi přijde jako samozřejmost u CH.S. a i by měla být samozřejmost,že ten,kdo číču chce,at an chov,nebo na mazlíka,by měl zjištovat,co číča,co rodiče a pak cena,jasně,je důležitá taky,ale né jako první bod podle mě....
_________________
ze začátečníka se stala hrdá majitelka 6 úžasných kočičích kožíšků,jednoho psíka a 2 želviček
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Silvie OK



Založen: 08.03.2008
Příspěvky: 479

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 8. 2010 15:13:01
Odpovědět s citátem

Tak být chovatelem, určitě je pro mne protvní zájem pouze o cenu dosti "odstrašující".
Na straně druhé (ale samozřejmě se jedná o výjimky) jsou lidé, kteří nemají absolutně vůbec žádný přehled, a to ani řádově, o cenách koťat nebo štěňat s PP.
Nedávno mě překvapila mladá paní, co si koupila štěně bez PP, protože chtěla ušetřit a nekupovat za "velké peníze" štěně papírové. Když mi prozradila cenu štěněte bez PP, tak jsme došly k tomu, že kdyby si připlatila dva-tři tisíce, má štěně s PP a zdravotními posudky rodičů na DKK.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Alena V.



Založen: 23.02.2007
Příspěvky: 683
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 8. 2010 17:16:26
Odpovědět s citátem

Taky mi včera volal "zájemce" kterého jako první zajímala cena a když jsem mu ji řekla tak mi řekl že prý má mnohem lepší nabídky, koťat je přece všude plno a jemu přece stačí kotě bez PP. Tak jsem mu jen řekla že to je jeho věc a ani jsem mu nic nevysvětlovala. Byla jsem v práci a tak jsem neměla čas na hodinové vysvětlování problematiky.
Musím se přiznat že mi mnohem víc vyhovuje když mě zájemce kontaktuje mailem, člověk si hned udělá obrázek. Když dostanu mail bez oslovení a bez podpisu a je v něm pouze dotaz na cenu tak už vím že vůbec nemá cenu reagovat.
I když před časem jsem s jednou slečnou vedla dost obsáhlou mailovou korespondenci, zajímala se nejen o cenu ale i o to jak se má o kotě starat apod. Vyměnily jsme si snad deset mailů ve kterých jsem jí odpovídala na spousty otázek, řešily jsme která značka granulí by pro ni byla ještě finančně únosná a přitom by byla dostatečně kvalitní atd. Strávila jsem korespondencí spoustu času. Nakonec mi slečna napsala že se přece jen rozhodla pro kotě bez PP protože je přece levnější. Po pár měsících se mi překvapivě ozvala znovu. Koťátko bez PP, které jí stálo jen o 1500,- Kč méně než jsem jí nabízela já je nemocné a bude muset doživotně brát léky a baštit speciální dietu takže se jí určitě hodně "vyplatilo".
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Eewee



Založen: 05.03.2009
Příspěvky: 110

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 8. 2010 17:34:08
Odpovědět s citátem

Já mám první vrh a hodlám tento týden inzerovat... mám panickou hrůzu...
Mám tři kluky a jednu holčičku. O kluky se tolik nebojím, ale o holku jo... Člověk furt vidí a slyší o kočkách, co rodí jak na pásu...

Uvidím, kdo se mi ozve... Rozhodla jsem se dát vysokou cenu, protože ten, co není ochoten zaplatit za pořizovací cenu asi sotva bude ochoten platit dobré granule a očkování.
Do vrhu jsem dala tolik peněž, že kdybych se měla držet ceny jen o tisícovku či dvě vyšší než u koťat bez PP, tak fakt asi zkrachuju.
Takže ohledně tohoto témat Vám budu moct odpovědět až časem. Předpokládám tak za dva týdny. Pokud se mi vůbec někdo ozve.
Doufám, že najdu dobré páníčky Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
ZdenkaP



Založen: 08.06.2007
Příspěvky: 466
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 20. 8. 2010 22:35:30
Odpovědět s citátem

Alena V. napsal:
Taky mi včera volal "zájemce" kterého jako první zajímala cena a když jsem mu ji řekla tak mi řekl že prý má mnohem lepší nabídky, koťat je přece všude plno a jemu přece stačí kotě bez PP. Tak jsem mu jen řekla že to je jeho věc a ani jsem mu nic nevysvětlovala.


Ano, Aleno, Vy máte mnohem bohatší a dlouhodobější zkušenosti jako já, ale ani já už nemám poslední dobou moc chuti cokoliv vysvětlovat. Přesně jak píšete, i mailem to často končí nezdarem, natož telefonicky. Takže už se sama přikláním k variantě svého hlasování, že se nenamáhám takovým něco vysvětlovat, protože se mi už dostalo i odpovědi, že chce pořídit něco děcku něco do postele, aby dalo pokoj a na to mu stačí kotě za pár šupů - dost se pán divil, když jsem mu řekla, že jako hračku dětem koťata neprodávám a ať mu koupí za stovku plyšové. Naštěstí už mám dost intuici a dám na ni a když jsem loni prodala do Rakouska ne draho tam žijící Češce Justinka, bylo to na základě jediného telefonátu, kdy mi okamžitě padla do oka (v tomto případě spíše do ucha Very Happy ) - a jsem dodnes ráda za její fotky a maily třemi větami mě ujišťující, jak je kocourek skvělý. Takže než prodat na základě přetlaku komukoliv, jen abych prodala, to raději vykastruju a budu se těšit z mazlíků, než se trápit vidinou, jak někdo na mé kočce seká koťata každé mrouskání nebo kryje kocourem hlava nehlava i kočky po vesnici... Štěstí, že existuje "kamarád google", který mi dokáže na zadaný mail či telefon předložit věci, kdy mám jasno před první odpovědí...
_________________
Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz

Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 8. 2010 8:42:56
Odpovědět s citátem

Nevím, jestli se dostanu k hlasování-zatím mi to tu možnost nenabídlo-ale já, pokud se někdo zajímá jen o cenu, tak mu řeknu tak vysokou, že se vícekrát neozve. Nemám o něj zájem.

Teď mám koťata peterbaldů. Je to plemeno, které mám jenom já, takže bych si mohla říct jakoukoliv sumu. Ale proč. Kdybych chtěla na koťatech zpátky náklady, které mě mé kočky stojí, budou koťata neprodejná. Já je chovám proto, že se mi plemeno líbí, že se mi líbí, když se mi malí raubíři motají pod nohama, lezou do postele...... chci pro ně nové milující domovy. A pokud uvidím, že někde by se koťátko mělo moc dobře, že po něm moc touží, ale momentálně jsou finance rozhodující faktor, tak se určitě domluvíme. Ale člověk, kterého zajímá jen a jen cena a nezeptá se, jak se má o kotě starat, čím krmit apod., tak ten mně nezajímá. A kotě jako hračku malému dítěti taky nedám. Jako společníka a kamaráda většímu-to už bych rozvažovala.

Teď jsem měla zájem o jedno nádherné devoní kotě z jedné nejmenované CHS, které se mi moc líbilo a chtěla jsem ho. S paní jsme si vyměnily spoustu mailů. Na cenu jsem se vůbec neptala. Ona věděla velmi dobře, že bych jí dala, co by si řekla, protože jsem kotě chtěla. A neprodala mi ho. Strašně mě to mrzí, ale naprosto jí rozumím-nechce prodávat do CHS, protože i když ví, že své kočky miluju a mají u mne tu nej péči i stravu, přece jen nemůžou být se mnou v posteli všechny, o moji náruč se musí dělit-a paní chce, aby její kotě bylo to jediné (nebo druhé), hýčkané a rozmazlované. Takže i když mě to mrzí, chápu její pohnutky a postoj, a je mi to sympatické. Zůstáváme v kontaktu, i když kotě od ní nedostanu.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
ZdenkaP



Založen: 08.06.2007
Příspěvky: 466
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 8. 2010 11:35:30
Odpovědět s citátem

Tatiano, pokud jste neodhlasovala, mělo by Vám to tu možnost nabídnout, jinak sama nevím, musela bych se zeptat April.
Moje poznámka k tématu - patrně někdo, kdo četl zdejší diskuzi?
Můžete si přečíst v mé návštěvní knize - já ponechávám bez komentáře....
http://blueboard.cz/kniha/ps13j5hvot19h5ph17a5au7ff3xmr4?id=41597&pid=&hid=ps13j5hvot19h5ph17a5au7ff3xmr4
_________________
Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz

Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg)


Naposledy upravil ZdenkaP dne 21. 8. 2010 12:11:07, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Laky



Založen: 11.03.2010
Příspěvky: 37

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 8. 2010 11:59:49
Odpovědět s citátem

ZdenkaP napsal:

http://blueboard.cz/kniha/ps13j5hvot19h5ph17a5au7ff3xmr4?id=41597&pid=&hid=ps13j5hvot19h5ph17a5au7ff3xmr4

Pánovi bych ve Vaší návštěvní knize odpověděla, ale nechci Vám tam spamovat.

Pokud se mě v mailu někdo otáže pouze na cenu koťátek, odepíšu mu, ale je to dlouhý mail. Vysvětlím, v jakém stavu budou koťátka odcházet (očkování, odčervení, čipování...), jaké testy mají rodiče (zde píšu i informaci, jaký je výskyt PKD v netestované populaci perských/exotických koček), jaké testy mají všechny mé kočičky (FeLV, FIV). Jakou povahu koťátka mají.
Takovému člověku ale koťátko neprodám, tento mail je jen iformační, aby "se chytil za nos", jakým stylem píše a co jen ho zajímá. Snažím se tak i do podvědomí některých "ignorantských" zájemců dostat informace, co by mělo koťátko mít, po jakých rodičích koťátka vybírat.
Už ale nepíšu každému mail zvlášť, kapitulovala jsem a mail jen kopíruji.
Letos jsem ale zažila dost "neformální" emaily i ze zahraničních CHS, kdy v první mailu většinou chybělo příjmení, název CHS, často byl email založen jen pro zjištění ceny...
A díkybohu za google, minulý rok jsem vygooglila, že zájemkyně, která kočičku chtěla jako jediného mazlíčka domů, prodává na bazoši bezpapírová koťátka 3 ras.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
ZdenkaP



Založen: 08.06.2007
Příspěvky: 466
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 8. 2010 12:10:10
Odpovědět s citátem

Ano Laky, přesně! Taky jsem to tak dělávala, i už předdefinovaným mailem s tím, že pořizovací cena je nejmenší částka v dalším životě kočičky, ale teď jsem vzdala i to, protože takoví se za nos nechytí a já svůj čas raději využiji ke hrám s koťaty Smile Proto jsem to tam letos poprvé napsala tak, jak jsem napsala, na netu je opravdu dost nabídek s uvedenou cenou, tak ať koupí jinde. Jak psala Tatiana, pokud má někdo opravdu zájem a cena tam hraje roli, většinou se se mnou domluví, pro mne je podstatné, že kotě musí být zajištěné po stránce výživy i nedej bože nemoci, že musí být členem rodiny považuji za samozřejmé...

Ještě dodám - že prakticky všude uvádím své stránky a podle reakcí zájemců je mi jasné, že se nenamáhali je ani navštívit, to taky o něčem vypovídá Rolling Eyes
_________________
Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz

Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg)


Naposledy upravil ZdenkaP dne 21. 8. 2010 12:14:44, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Eewee



Založen: 05.03.2009
Příspěvky: 110

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 8. 2010 12:10:53
Odpovědět s citátem

Laky a dostává se Vám někdy i kladné odpovědi nebo změna názoru daného člověka? (když pošlete ten informační email)
O takovém emailu už jsem taky uvažovala, ale zatím jsem se k tomu nedostala. Ale asi ho též udělám, protože lidi jsou líní hledat informace a je pro ně lepší, když jim to dáte přímo naservirované na talíři...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Laky



Založen: 11.03.2010
Příspěvky: 37

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 8. 2010 13:21:57
Odpovědět s citátem

Někdy dostanu i kladnou odpověď (spíše už raději volají), většinou ale už žádnou. Já ale doufám, že když si půjdou pořídit jiné kotě (většinou tedy to bezpapírové), zůstane jim v hlavě, kdy je minimální odběr, nutnost očkování, odčervení, a možná i na ty testy PKD se zeptají...Já vím, jsem naivní Smile .
Stalo se mi, že podivně napsaný mail byl zapříčiněn disgrafií zájemkyně. Ale to jsou vážně výjimky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
kaba



Založen: 17.12.2008
Příspěvky: 357
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 8. 2010 20:23:10
Odpovědět s citátem

Já se s vámi musím podělit o opačnou zkušenost. Mladé neodchovávám, takže nevím, jak je to s "kvalitou" zájemců, ale nedávno jsem sháněla informace o štěněti čivavy, které jsem si chtěla vyhlídkově pořídit. Ptala jsem se na nemoce, prostředí, stravu a také na cenu. Podrobně jsem napsala jaké mám zkušenosti se psy, kdy by případě štěně bydlelo atd. Poslala jsem asi 15 mailů, odpověděli mi 3 chovatele, z toho z jednoho mailů bylo patrné, že pána velmi obtěžuju, ani se neobtěžoval s pozdravem. Všechno to byly CHS, které odchovávají štěňata s PP. Bohužel ne vždy PP zaruší dobrý přístup chovatele.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Eewee



Založen: 05.03.2009
Příspěvky: 110

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 8. 2010 20:39:44
Odpovědět s citátem

To se mi až nechce věřit...
Ale zapomínáme na jednu věc, češi jsou pejskaři, pejskové jsou docela dobrý obchod, aspoň to tak vypadá, podle neustálých inzercí.
Ono je možné, že jste natrefila na chovatele, kteří to neřeší tak do hloubky ten chov, takže Vám ani neuměli odpovědět.
Kdybyste našla nějakou solidní chovku, tak pak dejte třeba vědět, taky o čivavě uvažuji Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
tatiana



Založen: 30.09.2007
Příspěvky: 2163
Bydliště: Plzeňský kraj

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 21. 8. 2010 21:30:11
Odpovědět s citátem

ZdenkaP napsal:
Tatiano, pokud jste neodhlasovala, mělo by Vám to tu možnost nabídnout, jinak sama nevím, musela bych se zeptat April.
Moje poznámka k tématu - patrně někdo, kdo četl zdejší diskuzi?
Můžete si přečíst v mé návštěvní knize - já ponechávám bez komentáře....
http://blueboard.cz/kniha/ps13j5hvot19h5ph17a5au7ff3xmr4?id=41597&pid=&hid=ps13j5hvot19h5ph17a5au7ff3xmr4


K hlasování jsem se dostala Wink .

Zdenko, naprosto souhlasím s tím, co jste jí/jemu odepsala. Koťata nejsou fusekle, nebo noťas. Ani já o takové majitele svých koťat nestojím.
_________________
Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šantí, Bivoj, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam

http://www.prestickekocenky.cz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Blažková Hana



Založen: 23.03.2009
Příspěvky: 345

Předmět: Re: Prodej koťat a zájemci o ně
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 8. 2010 9:17:09
Odpovědět s citátem

ZdenkaP napsal:
Zajímal by mě názor ostatních chovatelů: nemám svůj první vrh, zato kdykoliv začnu inzerovat a začnou volat zájemci, snad z 95% je jejich první otázkou, kolik kotě stojí.


dobrý den všem,
já jsem se s tímto problémem vypořádala po svém. Každého takového "zájemce" odkazuji na mé webové stránky, kde je velmi podrobně napsaný článek o ceně koťat. Vřele to každému doporučuji.

přeji všem hezký den
HB
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
ZdenkaP



Založen: 08.06.2007
Příspěvky: 466
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 8. 2010 10:45:00
Odpovědět s citátem

Hanko, a máte pocit, že když je odkážete na ten hezky napsaný článek (samozřejmě Vaše stránky znám a taky jsem sledovala příběh Vaší kočičky, to je právě to, čemu se snažím vyhnout po zkušenostech, které jsem jako nováček tvrdě nasbírala s prvním vrhem!), tak se chytí za nos, naznají, že je to tak a o kotě se zajímají? Já jsem bohužel tuto zkušenost neudělala. Takže stále trvám na svém (pán se mnou nadále v mé "aréně - gb" komunikuje, zajímavé je, že tenkrát psal na mail, nyní jen do GB, patrně netuší, že mám celou IP adresu, která hodně napoví...) - a pokud se někdo zeptá jen a pouze na cenu, už to neřeším, často se z takových zájemců vyklubou děti, běžně také chovatelé dělají "průzkum", za kolik prodává konkurence... Mně nevadí dotaz na cenu v prvním mailu či telefonátu, ale musím mě zaujmout něco jiného a taky zájemce musí mít zájem HLAVNĚ o kotě jako takové a nejen o to, kolik stojí.

Pro KABU: Taky mám 5 měsíční čivku, odpovídali všichni. A tak, jak já dávám pryč ruce od takových zájemců, dejte Vy pryč ruce od takových chovatelů...
_________________
Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz

Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Blažková Hana



Založen: 23.03.2009
Příspěvky: 345

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 8. 2010 12:09:06
Odpovědět s citátem

ZdenkaP napsal:
Hanko, a máte pocit, že když je odkážete na ten hezky napsaný článek (samozřejmě Vaše stránky znám a taky jsem sledovala příběh Vaší kočičky,


dobrý den Zdenko,

já jsem se zklamala i v člověku, který se primárně na cenu kotěte neptal. Takže vybírat nové majitele je opravdu velmi složité, ale na zcela první otázku, kolik kotě stojí opravdu vůbec neodpovídám. Odkáži na můj web, a pakliže se znovu zájemci ozvou že můj web četli tak potom se o ceně bavím.
Ale po zkušenostech které mám, vozím koťata do nových domovů sama
hezkou neděli
HB
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Alena V.



Založen: 23.02.2007
Příspěvky: 683
Bydliště: Praha

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 8. 2010 17:59:35
Odpovědět s citátem

Mě se jednou stalo že mi přišel mail s dotazem jestli mám k odběru nějaká koťátka. Tak jsem odepsala že mám na stránkách aktuální nabídku koťat i s přímým odkazem na stránku s koťaty. Téměř kamžitě jsem dostala odpověď že se jim to nechce hledat a číst. Co mám na to odepsat? Já trávím spoustu času tvorbou stránek a snažím se na nich mít stále aktuální informace a zájemce nechce trávit ani pět minut jejich čtením?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
lucbic



Založen: 11.07.2009
Příspěvky: 55
Bydliště: Písek

Předmět: z druhé strany
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 8. 2010 18:23:28
Odpovědět s citátem

Přidám názor z druhé strany Smile jsem mazlitel až rozmazlovač a tak nemám zkušenosti s prodejem, ale naopak s koupí. Když jsem oslovovala stanice, tak se nikdy neptám na cenu. To základní cenové rozpětí tak nějak vysonduju na výstavě a podrobnosti řeším, až když to začne být "vážné". Ale co byste řekli, že je skoro vždy v první půli, ne-li v první čtvrtině odpovědi...CENA. Hodně chovatelů říká, že cenu neřeší, ale dojem jsem měla jiný. Je možné, že radši vše řeknou hned, aby si ušetřili čas se šetřílky, ale stejně ... Někdy to vyvolává dojem, že pokud klapne dohoda skrz peníze, tak už se dohodneme o všem. Rolling Eyes
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Alena V.



Založen: 23.02.2007
Příspěvky: 683
Bydliště: Praha

Předmět: Re: z druhé strany
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 8. 2010 18:56:17
Odpovědět s citátem

lucbic napsal:
Přidám názor z druhé strany Smile jsem mazlitel až rozmazlovač a tak nemám zkušenosti s prodejem, ale naopak s koupí. Když jsem oslovovala stanice, tak se nikdy neptám na cenu. To základní cenové rozpětí tak nějak vysonduju na výstavě a podrobnosti řeším, až když to začne být "vážné". Ale co byste řekli, že je skoro vždy v první půli, ne-li v první čtvrtině odpovědi...CENA. Hodně chovatelů říká, že cenu neřeší, ale dojem jsem měla jiný. Je možné, že radši vše řeknou hned, aby si ušetřili čas se šetřílky, ale stejně ... Někdy to vyvolává dojem, že pokud klapne dohoda skrz peníze, tak už se dohodneme o všem. Rolling Eyes

Já nevím, ale nevidím na tom nic špatného když chovatel uvede cenu kotěte hned v prvním e-mailu. Já ji tedy uvádím pouze v tom případě že se zájemce na cenu výslovně ptá, ale těm kteří cenu uvádějí hned se až tak moc nedivím.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
ZdenkaP



Založen: 08.06.2007
Příspěvky: 466
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 22. 8. 2010 20:22:07
Odpovědět s citátem

Tei, já na tom nevidím nic dramatického, pokud se někdo neptá JEN a POUZE na cenu!! Já když jsem kupovala mamince první britku s PP, tak jsem v telefonátu uvedla, proč ji chci, proč ji chci hned, protože nám umřel kocourek a na cenu jsem se ptala, protože v té době jsem vůbec neměla potuchu, kolik papírová britka stojí, ba ani jak lila vypadá!!! Chovatelce zato šlo o cenu, fuk, kam ji prodá - bylo jí 5 měsíců. Stejně jako Aleně ani mě nepřijde až tak divné, že do odpovídacího mailu napíšu cenu, obvykle odhadnu zájemce a když se neptá, napíše o sobě, proč kočenu chce atd., tak někdy si ušetřím další dopisování, když napíšu cenu, protože jak říkám, někdo nemá vůbec představu. Byť dnes si ji z inzercí udělat může, zatímco já jsem tu možnost neměla, tenkrát byla jen tištěná fauna...
_________________
Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz

Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Aélinnel



Založen: 30.10.2009
Příspěvky: 358

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 8. 2010 5:35:23
Odpovědět s citátem

Tak taky přidávám zkušenost z druhé strany - koupě.
Kočičku s PP jsem si chtěla pořídit, co jsme se nastěhovali do nového bytu a fakt jsem neměla představu co taková kočka s PP stojí.Takže jsem vynašla pár inzerátů, na dvou telefonech mi to nikdo nezvedl, na třetím ano, že ale už kočičky nemají. A jelikož paní byla velmi ochotná, tak jsem se zeptala, jestli neví jak se zhruba pohybují ceny, že se vůbec neorientuji a našla jsem poměrně široké cenové rozpětí. Na což mi bylo odpovězeno že paní prodává svoje kočičky za tolik a tolik, podle kvality, jestli jdou do chovu a tak..
Druhý den jsem našla na stránkách CHS na internetu koťátko, které mně uchvátilo, načež jsem chovatelce volala, zda je volné a - cenu. Slušně mi odpověděla ať jí napíšu mail. Napsala jsem pár věcí o nás, jak by kočička bydlela, ale pořád mne zajímala ta cena, protože jsme zařizovali byt a já jsem si fakt nemohla dovolit ,,vyhodit" půl přítelové výplaty za kočku.

Jak šel čas, kočičku jsme měli doma, s CHS se domluvili na splátkách a bylo to fajn. Nešlo o to, že bych kočičce nemohla zajistit veterinární péči, když jsem si ji brala na ty splátky, ale o to, že jsem sice mohla najednou vymáčknout těchafo peněz, ale byla jsem ráda, že jsme se dohodli jinak, protože jsme se mohli v klidu dozařídit a kočička taky nepřišla do holobytu.

Teď, když se chystám si pořídit druhou kočku, a zajímám se, o ceně se vůbec nebavím, protože jsem za ten rok zjistila, že to není vůbec jednoduché sehnat krásnou kočku toho plemene, a já vlastně měla napoprvé strašné štěstí na super chovatelku. Nyní se zajímám o plánované vrhy, píšu sáhodlouhý mail o sobě a kočiččí rodině a jsem za kočku schopná dát cokoli - asi jako tatiana, cena mně opravdu nezajímá.

Tím jenom chci říct, že zájemce, který se zajímá o cenu rozhodně není špatným zájemcem jak už bylo řečeno, ale musí mít zájem i o kotě dál.S prodejem na splátky je to těžké, já bych to jako chovatelka neudělala ani náhodou, i přesto že jsem sama takto kotě koupila.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Blažková Hana



Založen: 23.03.2009
Příspěvky: 345

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 8. 2010 14:22:42
Odpovědět s citátem

Aélinnel napsal:
Tak taky přidávám zkušenost z druhé strany - koupě.
Kočičku s PP jsem si chtěla pořídit, co jsme se nastěhovali do nového bytu a fakt jsem neměla představu co taková kočka s PP stojí.Takže jsem vynašla pár inzerátů, na dvou telefonech mi to nikdo nezvedl, na třetím ano, že ale už kočičky nemají. A jelikož paní byla velmi ochotná, tak jsem se zeptala, jestli neví jak se zhruba pohybují ceny, že se vůbec neorientuji a našla jsem poměrně široké cenové rozpětí. Na což mi bylo odpovězeno že paní prodává svoje kočičky za tolik a tolik, podle kvality, jestli jdou do chovu a tak..
Druhý den jsem našla na stránkách CHS na internetu koťátko, které mně uchvátilo, načež jsem chovatelce volala, zda je volné a - cenu. Slušně mi odpověděla ať jí napíšu mail. Napsala jsem pár věcí o nás, jak by kočička bydlela, ale pořád mne zajímala ta cena, protože jsme zařizovali byt a já jsem si fakt nemohla dovolit ,,vyhodit" půl přítelové výplaty za kočku.

Jak šel čas, kočičku jsme měli doma, s CHS se domluvili na splátkách a bylo to fajn. Nešlo o to, že bych kočičce nemohla zajistit veterinární péči, když jsem si ji brala na ty splátky, ale o to, že jsem sice mohla najednou vymáčknout těchafo peněz, ale byla jsem ráda, že jsme se dohodli jinak, protože jsme se mohli v klidu dozařídit a kočička taky nepřišla do holobytu.

Teď, když se chystám si pořídit druhou kočku, a zajímám se, o ceně se vůbec nebavím, protože jsem za ten rok zjistila, že to není vůbec jednoduché sehnat krásnou kočku toho plemene, a já vlastně měla napoprvé strašné štěstí na super chovatelku. Nyní se zajímám o plánované vrhy, píšu sáhodlouhý mail o sobě a kočiččí rodině a jsem za kočku schopná dát cokoli - asi jako tatiana, cena mně opravdu nezajímá.

Tím jenom chci říct, že zájemce, který se zajímá o cenu rozhodně není špatným zájemcem jak už bylo řečeno, ale musí mít zájem i o kotě dál.S prodejem na splátky je to těžké, já bych to jako chovatelka neudělala ani náhodou, i přesto že jsem sama takto kotě koupila.


dobré odpoledne,
zdá se že bych měla upřesnit typy zájemců o kotě,
na jedné straně opravdu píší lidé kteří o sobě všechno napíšou, jak bydlí proč chtějí koťátko jak bude koťátko žít a.t.d. a na závěr se velmi kulantním způsobem zeptají třeba i na tu prokletou cenu,
na druhé straně mně osobně přišlo několik emailů typu :

" co to stojí"? Bez dobrý den a nashledanou.
Opravdu věřte, že napsat si na web povídání o ceně kotěte bylo z mého pohledu velmi nutné.

HB
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
Eewee



Založen: 05.03.2009
Příspěvky: 110

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 23. 8. 2010 16:03:09
Odpovědět s citátem

Tak máte pravdu s tou ignorací webových stránek... Hold lidi no...
Ale naštěstí ty co mi volaly a psaly bylu slušné. Uvidím co další reakce.
Ale lidi dost rychle mizej, když člověk řekne tu cenu Smile)
Mě ty koťátka asi zůstanou Smile)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
nelly ness



Založen: 26.03.2009
Příspěvky: 56
Bydliště: Praha

Předmět: "Kolik TO kotě stojí"
PříspěvekPřitlapkováno: 24. 8. 2010 14:32:34
Odpovědět s citátem

Všechny zdravím ...

musím uznat, že toto téma opravdu sedí ... aktuálně mám požehnanou bandu koťátek a tak inzeruji o 106 ... přesně protože jsem si vzala i příklad s paní Blažkové (a taky z minulého vrhu) ... mám na stránkách textík "o našich nessících" ... no ... kolik lidí si to přečte to snad ani radši nechci vědět ...

ale teď mne docela pobavil mailík:

"Co je potřeba k rezervaci kotěte" ... bez podpisu

Nejdřív jsem se vrcholně nakrknula, protože kotě nerezervuji jen tak někomu kdo si řeknu ... natož někomu kdo se ani nepodepíše ... nakonec jsem se překonala a napsala doufám, slušný email ... že rezervace je možná, až po seznámení se s potencionální rodinou a setkání ... včetně základních údajů ... no nikdo už neodpověděl tak holt asi rezervovaného kocourka mít nebude Laughing

ale ne je to děs a to co napsal někdo do Vaší knihy hostů paní Zdenko je fakt "vtipné" ... asi holt dnes v době internetu všichni mají strach se podepsat i v takové to situaci ... a nebo jsou to jen tydýti co si ty naše rozmazlence vážně nezaslouží Twisted Evil
_________________
Nelly Ness Coonies etc.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Alena C.



Založen: 21.08.2007
Příspěvky: 209

Předmět: Re: Prodej koťat a zájemci o ně
PříspěvekPřitlapkováno: 24. 8. 2010 21:11:48
Odpovědět s citátem

Přidám taky pár svých zkušeností. Pokud v mailu zájemce o kotě slušně pozdraví, pochválí koťata, projeví zájem a zeptá se na cenu, že vůbec nemá představu, kolik může stát kotě s PP nebo že zatím hledá a hlavně se podepíše, nedělá mi problémy odpovědět. Napíšu, proč kotě stojí tolik a tolik a zeptám se, zda mají zkušenosti s kočkami, zda chtějí mazlíka nebo do chovu, a požádám je, aby napsali něco o sobě. A buď odpoví a bavíme se dál nebo už neodpoví. Zásadně neodpovídám na maily z adres, kde není jméno, tomu, kdo se ani nepodepíše a napíše jenom "co chcete za kotě", "za kolik prodáváte?" atd. Pan Google je spolehlivý, občas vystopuju množitele nebo i pomocí IP zjistím, kdo mi vlastně píše. V každém případě trvám na osobní návštěvě ještě před odběrem kotěte, republika není zas tak veliká, aby se nedalo přijet. Pokud si padneme do oka, nebyl by pak problém i kotě dovézt, aspoň se dozvím, do jakých podmínek kotě půjde. Je pravda, že občas můžete narazit na podvodníka, který vám namaže med kolem pusy a pak se z něj vyklube podrazák.
Jinak na splátky neprodávám, nicméně u svých velmi dobrých přátel bych výjimku udělala. Ale když mi zájemkyně o kotě řekla, zda by nešlo kotě vysplátkovat, tak to teda ani omylem. Stejně tak jsem schopná se domluvit i na nižší ceně, jen když vím, kde kotě bude, že bude právoplatným členem rodiny a že o něj bude po všech stránkách dobře postaráno.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
naďa



Založen: 10.04.2010
Příspěvky: 50
Bydliště: Zlín

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 8. 2010 7:34:12
Odpovědět s citátem

No,myslím,že se mluví asi i trochu o mě.Když jsem si chtěla pořídit kočičky které teď mám,nejprve jsem šla na stránky chs a zjistila veškeré informace o chovu,rodičích,testech.Protože jsem ale už měla jasnou představu co chci,a poměrně dost jsem toho už věděla a zároveň už měla doma připravenou výbavičku,jediné co mě zajímalo byla cena.Nevím,proč ale vždycky když prodávala koťata Chs,měla jsem větší respekt a taky jsem předpokládala,že koťátko si odvezu v té nejlepší kondici a řádně ošetřeno vet.Takže otázky typu,co papá,jestli jsou rodiče zdraví (nikdo vám přece neřekne,že rodiče jsou na tom fakt zle)mě ani nezajímaly.Ctěla jsem prostě hlavně znát cenu,než se jakkoli rozhodnu dál.Naopak mě vždycky naštvalo povýšenecké chování některých chovatelů,kteří mě na základě mého dotazu automaticky odepsali.Asi budu při prodeji svých koťátek víc trpělivá a budu vysvětlovat a vysvětlovat a ptát se! Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Odpovědět 
ZdenkaP



Založen: 08.06.2007
Příspěvky: 466
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 8. 2010 8:27:47
Odpovědět s citátem

Vidíte Naďo -a možná jste se tak úplně nechtě u chovatelů odepsala sama... I když - pokud je někdo řádně podpesán, tak obvykle na dotaz na cenu (je-li položen slušně a nikoliv typu "kolik TO stojí"., či za kolik TO máte", odpovím sice nikoliv cenou, ale tím, zda je opravdu zajímá JEN cena, že ji mám různou a ráda nejdříve něco vím o zájemci. Protože Vy můžete mít vše nastudované, můžete vidět, jaké mám testy atd. (nejde tedy o aktuální zdravotní stav, i když solidní chovatel také řekne - mám momentální problém, počkáte si? - a ne aby dopadl jak Levka s kocourkem s plísní) - ale já chci znát druhou stranu! A postupuji přesně jako AlenaC, protože jeden osobní kontakt se zájemcem mi dá víc než 20 mailů.
Např. problém HCM u britek, vím jen o 2 chovech pointů, které testují (vyjma mě) - přičemž druzí, netestovaní, prodávají i v řádech tisíců výš, takže ani tady nenajdete "přímou úměru". Já jsem sem ten dotaz napsala proto, že mně osobně se ještě nestalo, že z pouhopouhého dotazu na cenu by se nakonec vyklubal zájemce, který si koťátko koupí. To je důvod, proč už nemám chuť vysvětlovat.... Evil or Very Mad
_________________
Sweet Calimero*CZ
www.sweetcalimero.cz

Mimochodem, rozhovoříme-li se o kočkách, je téměř nemožné, abychom byli považováni za osoby zcela normální. (Dan Greenberg)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Alena C.



Založen: 21.08.2007
Příspěvky: 209

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 25. 8. 2010 10:55:45
Odpovědět s citátem

Víte Naďo, ono je sice pěkné, že jste měla nastudované ze stránek vše a v závěru vás zajímala už jen ta cena, ale pokud to chovateli nenapíšete a zeptáte se pouze na cenu, tak se nedivte, že vám nikdo neodpoví. Chovatel z takového mailu nemůže předpokládat, že jste jeho stránky přečetla od a až do zet. Proto je mnohdy lepší zavolat. A mimochodem, já mám nejraději takové zájemce, kteří se již třeba na stránkách do konkrétního kotěte zamilují a třeba to nemusí být kotě nejkrásnější, ale něčím je prostě osloví. Proto také raději prodávám koťata jako mazlíky, chovatel zpravidla hledá konkrétní zvíře, v nějaké určité barvě, podle předků v rodokmenu, aby se hodilo k němu do chovu a do jeho chovatelského plánu a proto tam občas postrádám tu pravou lásku, kdy konkrétní koťátko chytne člověka za srdíčko a ten ví, že bez něj už by nemohl být.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další



Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (53x)
2
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (30x)
3
Jak jsem na svoji paničku zase vyzrála! (21x)
4
Veterinární poradna: Syrové maso pro kočku? (20x)
5
Kočičí jména (19x)
6
Veterinární poradna: Rolnička u kočky (18x)
7
Vyhlášení NEJ fotky listopadu 2023 (17x)
8
HCM u koček - program PawPeds (17x)
9
Vyhlášení NEJ fotky června 2023 (17x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top