Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Tvarohové výrobky,tavené sýry?


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Kar
Anonymní





Předmět: Tvarohové výrobky,tavené sýry?
PříspěvekPřitlapkováno: 26. 10. 2005 16:17:10
Odpovědět s citátem

Zdravím všechny,
chtěla bys si ujistit pár věcí ve výživě koťátka-je vhodné dávat 3-měsíčnímu koťátku pribináčka nebo podobné tvarohové krémy?Nejsem si jistá,jestli ty cukry,které to obsahuje,jsou nevhodné,a také předpokládám,že když je to mléčný výrobek,že by mohl způsobovat trávicí potíže?A co tavený sýr?Četla jsem ,že někdo ho své kočce dává,ale myslím že je v tom hodně soli,a tudíž o výživové hodnotě taky docela pochybuju...Přesto bych chtěla koťátku trochu přilepšit,tak kdybych dala třeba dvě lžíce pribináka denně, bylo by moc?
A také nevím,jaké množství konzervy podávat?Kotě bych si měla domů přinést nejspíš zítra,tak bych si to ráda ujasnila...
Děkuju za odpovědi,jinde jsem jasnou odpověd na moje otázky nenašla...
Odpovědět 
Andrea



Založen: 12.04.2005
Příspěvky: 50
Bydliště: Brno

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 26. 10. 2005 18:51:15
Odpovědět s citátem

Ahoj, myslím, že koťátku mužeš dávat Pribináčka úplně v pohodě, samozřejmě ne velké množství, ale ty dvě lžičky jak píšeš jsou v pořádku. Můžeš mu dávat třeba i tvaroh smíchaný s plnotučnou smetanou(čím víc procent, tím víc tučná). Já jsem si Basimka dovezla, když mu bylo 6 týdnů, ale tvaroh a Pribináčka jsem mu dávala asi už po týdnu u nás doma. Průjem neměl, ale fakt je, že mu to moc nechutnalo. Papkal to jen když jsem mu to dávala ze lžičky. V misce ho to moc nebralo. Docela mu ještě chutná ovocný tvaroh - jahodový, smetanové roztírací sýry (Kiri, Veselá kráva, Apetito). Mléko mu raději nedávej, mohlo by mít průjem. V mléku je nějaká součást, kterou kočičky neumí strávit - proto ten průjem. Když už tak buť přímo koťátkovské - lze koupit v lepších chovatelských obchodech nebo u veterináře. A nebo ještě neslazené kondenzované mléko z potravin. Ale to jsem nezkoušela, takže nemám zkušenosti. Přeji hodně štěstí s koťátkem! Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Tvarohové výrobky,tavené sýry?
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 10. 2005 6:34:22
Odpovědět s citátem

No hlavně bych v první řadě krmila kvalitními granulemi, konzervami, příp. masem. Množství záleží na žravosti kotěte, platí však, že kotě by se v množství příliš omezovat nemělo. Pokud nechcete zruinovat svoji peněženku, tak bych doporučila krmit převážně granulemi (zn. Acana, Britt, Gimpet, ProPlan, Hills, Iams, Eukanuba, Animonda ....) a konzervu nechat jen jako "zpestření" jídelníčku.
Pribiňáček, jogurty, mléka a podobně by opravdu měla být jen výjimečné osvěžení jídelníčku, nikoliv nezbytně nutné. Protože kočky také mohou onemocnět cukrovkou, takže je vhodné, nedávat jim do stravy příliš sladkých výrobků.
Ohledně tavených sýrů .... někdo krmí, někdo ne, souhlasím s tím, že je v něm dost soli, která zatěžuje ledviny, a pak akorát si člověk koleduje o problémy s močovým ústojím kočičky.
S mlékem je zapotřebí si uvědomit, že pro kočku to není nápoj, ale strava, takže ať už koťátkovské, nebo neslazená Tatra, je to strava, po které kočka přibírá na váze. Ta nestravitelná součást, je kravská laktoza.
Ovšem vůbec se třeba netrap tím, když kočina nebude chtít ani mléko, sýra či pribiňáka .... naše třeba vůbec podobné "zpestření" stravy neláká.
Samozřejmě počítej s tím, že po mléčných výrobcích, dříve či později mohou přijít průjmové problémy, tuším, že koťata do jisté míry se dokážou s přítomnou laktozou ještě "poprat", dospělé kočky ji většinou netráví dobře.

Každopádně když si projdeš diskuzi zpětně v tomhle tématu, je tu o krmení, mléku a zpestřování jídelníčku opravdu už napsána spousta informací, chce to jen hledat Wink

A.
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Kar
Anonymní





Předmět: odpovedi
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 10. 2005 7:50:46
Odpovědět s citátem

Děkuju za odpovědi,už sem si to ujasnila.S tím ,že ji budu krmit převážně granulema ,jsem seznámená,ale u těch mléčných výrobků mi to nebylo jasnéSamozřejmě jsem četla i knihu co a jak s kočkou,ale je asi z roku 1989,takže nevím jestli všechny informace o výživě z té doby jsou správné.
Odpovědět 
Nely
Anonymní





Předmět: Re: odpovedi
PříspěvekPřitlapkováno: 27. 10. 2005 14:48:19
Odpovědět s citátem

Přidávám vlastní zkušenost s koťátkem - taky jsem se jí snažila přilepšit, pribiňák jí moc chutná, ale i když ho dám opravdu jen dvě lžičky, stejně se vždycky po... až za ušima. Very Happy Zkus to, každá kočka na to určitě reaguje jinak. Zvláštní je, že když ji dám kousek tvrdého sýra, tak ten stráví bez problémů, ale pribińák nebo tvaroh - pohroma hotová. Embarassed
Odpovědět 
Frantiska



Založen: 06.12.2007
Příspěvky: 97
Bydliště: Praha 4 / Uherske Hradiste

Předmět: Re: odpovedi
PříspěvekPřitlapkováno: 18. 12. 2007 19:16:21
Odpovědět s citátem

No s tim mlekem si myslim, ze to je jak u lidi, jak si telo odvykne, tak jsou problemy. Ja mleko miluju a nase dve kotata ho basti se mnou a moc jim chutna ... zadnz prujem nic, ale smetanu maji radi vic. Davam jim plnotucne, protoze v odtucnenem mlece nejsou vitaminy, tada ne tolik
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
Zajímavá škrabadla a pelíšky (15x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top