Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

britské koťátko - přibírání?


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
Helik123



Založen: 10.07.2011
Příspěvky: 2

Předmět: britské koťátko - přibírání?
PříspěvekPřitlapkováno: 10. 7. 2011 15:31:12
Odpovědět s citátem

ahoj,
mám takový dotazík - přivezla jsem si britskou kočičku s PP na chov a výstavy, je krásná, už se přestala bát, ale mám drobný problém...
Káje je 15 a půl týdne a mě pořád připadá hrozně hubená Sad Je nejmenší z vrhu, když jsem si ji brala, tak měla něco málo přes kilo. Teď má o trošku víc - nevím teda přesně, nevážila jsem ji, ale pořád je hrozně hubená... Celý den má k dispozici kvalitní granule - ProPlan senzitiv kitten, Hills kitten a ProPac kitten a třikrát denně dostává půl kapsičky nebo konzervy. Včera jsem jí k večeři dala kuřecí prsa s rýží, ale už nevím, jak ji krmit, aby trošku přibrala. Jedině snad až budu objednávat Vetamix, zkusím jí vzít hovězí. Ještě mě napadlo ji odčervit, takže dostala tabletku - v očkováku nemá záznam o odčervení i když chovatelka mi říkala, že byla odčervená několikrát - bohužel mě nenapadlo se do toho očkováku podívat :-[ Takže jsem jí dala tabletku Canivermu, protože vím, že je hodně účinný, ale nevím, co jiného ještě zkusit... Chtěla jsem ji vzít do ústí na výstavu a radši tu přihlášku posílat nebudu, protože na to prostě nemá kondici...
děkuju předem za každou radu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Bianka



Založen: 14.01.2010
Příspěvky: 27
Bydliště: Ústí nad Labem

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 10. 7. 2011 20:30:00
Odpovědět s citátem

Zdravím. Zkusím Vám poradit. Ale kočky mám jen 4 roky. Hodně o chovu čtu, vzdělávám se Smile a mimo jiné i časopis KOČKA. Tam jsem několikrát četla příspěvky o krmení. Možná by mohl být trochu problém, když krmíte granulemi 3 značek. Zažívání kočičky si tvoří bakterie, které pomáhají rozkládat potravu. Veterináři radí používat granule jednoho výrobce, na které si kočička zvykne,a vytvoří si správné trávící bakterie. (Lze změnit, ale pomalinkým přidáváním jiného krmení.) Možná prostě netráví granulky beze zbytku. Zvolila bych proplan nebo Hills, nebo Royal canin. ProPac neznám, jen jsem teď koukla na na netu, co to je za krmení. K tomu masíčko ale můžete dávat. Alespoň já ho dávám 2x denně. Mléčko pro koťata pije? Je taky dobré alespoň do roka, pokud nemá problém.
Vetamix jsem si našla také na netu a je to e-shop prodej krmení, nebo myslíte ty jejich salámy s masovou směsí? Pokud ano, tak ty nepoužívám, když maso, tak pěkně zamrazené kuřecí prsa nebo stehýnko nebo hovězí, těm směsím nevěřím. Aspoň vím, co baští.
V očkováku by zápis o odčervení měl být od chovatelky. Já to tam lepím nebo aspoň píšu i kvůli děravé hlavě, abych věděla, kdy příště. Potom dávám většinou bobánky na rozbor, jestli je nutné odčervit, a vlastně nikdy neměli ve výsledku nic. Ale aspoň si udělám poznámku. Třeba se to po odčervení zlepší. Začervená kočička nepřibírá.
Nezoufejte, možná i to, že ještě není zcela zvyklá u vás, hraje roli. No tak jí přihlašte do Ústí na výstavu v září. To už bude určitě pěkná. Hlavně ji hlaďte a milujte.
_________________
Pozdravují vás Honey a Gershwin, a jejich kotě úžasný Goliáš, naše mainky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Helik123



Založen: 10.07.2011
Příspěvky: 2

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 10. 7. 2011 20:39:31
Odpovědět s citátem

děkuju moc Smile
tři druhy granulek jsem jí dala, aby si vybrala sama, co bude jíst... má tři misky a v každé jiný druh - nejvíc asi baští ten Hills kitten, je s tuńákem, co jsem si všimla.
Mlíčko jí koupit zkusím - kocourovi občas na chuť kupujeme takový ten puding od Gimpetu a ten miluje. Maso z vetamixu beru hlavně pro psy - jak mleté salámy, tak kusové - hovězí, telecí, kuře a vnitřnosti. Kusové hovězí od vetamixu miluje právě kocour Smile Mleté bych kočkám nedávala, to by asi nejedly... Kvalitativně si nemůžu stěžovat, maso bylo vždycky super...
malá je u nás dva týdny a za tu dobu se změnila o tisíc procent - byla vystrašená, schovávala se... teď za námi chodí, vyžaduje pozornost, mňouká na mě, když si jí nevšímám Smile Jen se nerada chová v náručí, to jí vadí... Ale to je podle mě tím, že dcera chovatelky koťata tahala jak panenky :/
Zkusila jsem ještě koupit pastu Gimpet Junior, tak snad i to pomůže...
ještě mám dotaz - stačí krmit kromě celodenního přístupu ke granulím třikrát denně?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Bianka



Založen: 14.01.2010
Příspěvky: 27
Bydliště: Ústí nad Labem

Předmět: 
PříspěvekPřitlapkováno: 10. 7. 2011 21:22:51
Odpovědět s citátem

Tak to bude vše OK. Začne přibírat. Nechte ji tedy jen ty Hillsky, zkuste to. Krmit kotě mimo granulí 3x denně stačí. Vždyť málokdo by to stíhal častěji.
Ten puding od Gimpettu je fajn. Taky ho naše kočky mají rády. Jak to vidím, má koťátko správnou paničku, které leží na srdci..
I když se vám zdá, že je kotě už zvyklé, ještě to není úplně ono. Chodí za vámi, nechce být samo. Jednou se naučí tulit se v náručí, i když některé kočky radši leží vedle páníka a jsou spokojené.
Přeju vám, ať začne hezky přibírat a ať je v pořádku. Krmení asi bude fajn. Možná na výstavě v září už to bude britská kuliška.
Třeba ještě někdo něco poradí. A třeba se vám jen zdá, že nepřibírá, když jí nevážíte. Vidíte ji každý den... Idea
_________________
Pozdravují vás Honey a Gershwin, a jejich kotě úžasný Goliáš, naše mainky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (34x)
2
Zajímavá škrabadla a pelíšky (16x)
3
Voliéra pro kočky z kočičího pohledu (15x)
4
Naléhavě hledáme dobrovolníka pro pomoc ... (14x)
5
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (13x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top