Zaregistrovat se   Přitlapkovat se
Přitlapkujte se tady:

Jméno:   Heslo:    

Pokud ještě nemáte svůj modrokocouří účet, zaregistrujte se!
Zapomněli jste heslo?
Vyhledávání

Kocourek


<< Zobrazit předchozí téma | Zobrazit následující téma >>  
Autor Zpráva
pucinka007



Založen: 06.01.2013
Příspěvky: 7

Předmět: Kocourek
PříspěvekPřitlapkováno: 6. 1. 2013 14:53:02
Odpovědět s citátem

Mám doma kocourka sphynxe, je mu skoro 7 měsíců a u nás je od necelých pěti. První měsíc byl v pořádku - samozřejmě relativně, měla jsem doma malého zvídavého kocourka, takže v pořádku je obrazněji řečeno. Jenže teď nevím co s ním.

Přítel je od rána do večera v práci a s kocourkem jsem celé dny doma. Starám se o milostpána tak, jak si zaslouží. Jenže v poslední době se objevilo několik problémů.

1) je to záchod, má velký prostorný krytý a vždy čistý - chodím čistit po každé když zahrabe a je jedno proč, a to on má moc rád, dokonce si i mňoukne - kočkolit best oko plus - sypala jsem hodně aby si mohl "hrábnout", jenže se propadal a hodně se špinil, tak jsem ubrala až do té míry, než to zvládal čistě, jenže po nějaké době začal abnormálně hrabat - hrabe klidně i dvacet - třicet minut.... takže kočkolit mám jedno nasypání ja jedno použití. Jsem ráda že je čistotný, ale co s tím, kočkolit všude po záchodě a hlavně po celém kocourovi nalepené hnědé kousky, nehledě na to, že s tím pak vyskočí ven..
2) znovu záchod, papáme kapsišky a granulky a samozřejmě i pamlsky, za dobrý lov, a když se nám chce extrémně mazlit a tak dále, celkově spapáme 1x100g kapsičku vždy ráno, a pak máme přes den v misce granulky pořád což je 150g, ale za den je nesní, dopapá je někdy k ránu, nebo někdy i ne a čeká na kapsičku. Jenže na Velkou chodí 3-5 denně. začíná mi to lézt na nervy- kdyby to byl průjem tak neřeknu, jenže není. U veterináře jsme byli už asi 6x za poslední měsíc a půl :-) :D nemá někdo nějaký nápad?
3a třetí a poslední věc, kocourek mě má moc rád, spinká se mnou a vždy když ho večer pustím pod deku hodinu před usnutím vrní, jinde než se mnou by nespal, je zvyklý mě probudit, když má nějaký problém - dojde mu voda, zaspím o půl hodiny na ranní kapsičku, přítel zapomene a zavře dveře na chodbu kde má záchod - to by nebyl problém, dřív mě budil čumáčkem a pacičkou na obličej, nebo mňoukáním když šlo o zavřené dveře, jenže to už vůbec nedělá, budí mě třeba i osmkrát za noc - většinou i bez důvodu a to kousáním do ruky - takovým tím lehkým a hravým, ale se mnou si takhle jinak nehraje . to jen s přítelem. Už jsem se skoro měsíc nevyspala, když zrovna neuklízím záchůdek, nedoplňuji misky, nečistím ouška, nedělám ze sebe gauč pro moji lásku nebo se s ním nehoním po bytě s udicí a milionem míčků, tak si sednu na půl hodiny k počítači a kocourek hned za mnou, na teplé místo kde notebook hřeje a zakusuje se do něj, stejně tak třeba do mobilu.... miluji ho, ale problémy se záchodem, nebo nočním buzením....to mě mrzí, spát musím..... Díky všem za rady
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
April



Založen: 08.11.2004
Příspěvky: 2716
Bydliště: Praha

Předmět: Re: Kocourek
PříspěvekPřitlapkováno: 7. 1. 2013 6:39:57
Odpovědět s citátem

Já bych řekla, že jste si kocourka úplně normálně rozmazlila a s blížícím se dospíváním se z něj stává "malý tyran", podobně jako příliš rozmazlená děcka.

1. kočičí záchůdek prostě není třeba čistit po každém použití, někdy je to naopak velmi kontraproduktivní, protože kočky mívají potřebu cítit ze záchůdku "sebe". Takže bych ubrala v čištění a čistila třeba 2x denně. To rozhrabání hovňousů po stěnách je nemilé, takže kocourka po potřebě ze záchůdku "vyhnat".

2. jak tu už několikrát padlo, sphynxové mají trochu rychlejší metabolismus, z toho vyplývá to, že chodí častěji na záchůdek. Pokud se nejedná o průjem, ale o pevné bobky, asi s tím nic nenaděláte. Nicméně je také možné, že tak často chodí proto, že mu stále záchůdek uklízíte a že má potřebu si jej zas a znovu označkovat.

3. dejte mu do misky dost vody a na vícero míst, granule v misce, zarážku na dveře a prostě nevstávejte. Kočky přesně vědí, čím nás dostat z postele, takže to chce se zaseknout a nevstat.

A rada č. 4 - jakmile nastane čas, nechce kocourka vykastrovat, předpokládám, že kastrovaný není, což i to jeho chování může být formou dominance.

S kočkou máte žít v radosti a souladu a ne jí dělat otroka a to doslovně. Dítě byste taky měla potřebu vychovat a usměrnit, pokud by si takhle stavělo hlavu. I kočkounům je třeba stanovit určité hranice.
_________________
Týden samomluvy v rámci vlákna zkrotí ledasjaké bouřliváky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
pucinka007



Založen: 06.01.2013
Příspěvky: 7

Předmět: odpověď
PříspěvekPřitlapkováno: 7. 1. 2013 9:23:40
Odpovědět s citátem

Díky moc za Vaši odpověď.
Já jsem si to i tak trochu myslela. Jenže kdo by si svojí kočičí lásku nechtěl rozmazlit. Zrovna teď si mi sedl před monitor a začal vrnět že mám pocit, že nám spadne barák Wink

Možná jsem to trochu přehnala, ale chtěla jsem mu rozumět a aby se u nás dobře cítil. Takže když si pán mňoukne, panička letí Wink Mimo to buzení mi to ani nevadí Smile

A co se kastrace týče, vybírám mu kamarádku, taky Sphynxí slečnu, takže s kastrací chceme počkat. "Zlobivka" kterou chytá v pubertě nám nevadí, problém je spíš ten záchod a buzení.

MOC DĚKUJI ZA RADY, nenapadlo mě že to může být čistěním záchoda. .-)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odpovědět 
Zobrazit příspěvky z předchozích:   





Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru


Přejdi na:  

Reklama

Nejčtenější

1
RSS kanály (40x)
2
Britská krátkosrstá kočka (20x)
3
Tristis eris, si solus eris - Bude Ti teskno, ... (19x)
4
Seznam hřbitovů pro zvířata, krematorií ... (18x)
5
Mňoukání a štěkání (17x)
6
Kdy je možné odebrat kotě od kočky? A proč ... (16x)
7
Je libo pouzdro na telefon s kočičím zadečkem? (14x)
8
Značkování u kocourů a koček (13x)
9
Kočičí jména (12x)

Víte, že...

Víte, že základní informace najdete v části stránek Kocouřovy rady?


Další pomoc Vám může poskytnout naše veterinární poradna.
Kocouřova veterinární poradna Reklama
E-mňauněte nám

Reklama

Modrý kocouř.cz (c)

Všechna práva vyhrazena.
O stránkách
Ochrana osobních údajů
Politika využití cookies
Modrokocouří blog
Novinky
Nápověda
Reklama
Kontakt

Archivováno Národní knihovnou ČR
Facebook Twitter Google Plus Instagram YouTube
Top